/spanien/barcelona/forum/566.aspx/spanien/barcelona/forum/566.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Jarlma
2018-03-15 18:05
Jag har verkligen alltid tyckt om Kanté. En ödmjuk krigare som alltid sätter laget före jaget. Men igår så såg jag något som jag inte riktigt lagt märke till tidigare, killen är faktiskt sjukt bolltrygg och finurlig samtidig som han är en bollvinnare av högsta rang. Nu kommer jag drömma mig bort och spela lite FM i min fantasi, men jag tänker mig att man flyttar upp Busquets på en MF position där han bara kan koncentrera sig på att styra spelet och Kanté som städgumman bakom honom . Vad tror ni? edit: Jag är medveten om att vi har värvat Arthur men bara en tanke :)
Barcelona Jarlma
2018-03-15 17:50
Varningsklockorna ringer högt efter gårdagens vinst mot Chelsea. Det är helt klart Messi som avgör sett över två matcher och utan honom så kan jag lugnt påstå att vi hade åkt ut med huvudet före.

Men vad fan hände med vårt mittfält igår? Jag tror nog jag aldrig i mitt liv sett ett så osynkat och passivt mittfältsspel från ett Barca lag. Jag älskar Valverde som person och det lugn han verkar inge, men det börjar bli ganska klart för mig att han inte är den mannen som ska föra oss tillbaka till storhetstiden. Visst när vi summerar säsongen så kan vi ha kammat hem fullpott i antalet titlar, men spelet ser väldigt hackigt ut. Igår som vi ut som Real Madrid, vi vinner matchen men knappast på ett imponerande sätt enligt mig.
Barcelona Kröjjff
2018-03-15 17:09
Mina kommentarer efter storsegrarna mot Real Madrid respektive Girona, har efterlysts i tidigare inlägg med framförallt två individer i bräschen. Vilka gav ifrån sig så otroligt starka brösttoner, att hälften kunde varit nog. För det första är det ju ganska talande att man lyfter fram endast två av säsongens samtliga matcher, som obestridliga bevis på att jag "snackat" i nattmössan i all den stund jag själv haft mage att påstå Valverde om att prioritera defensiven framför offensiv.

Om vi börjar med varför jag inte skrev något om matchen mot Real Madrid, så berodde det på influensa som gjorde att jag inte kunde se mötet på krogen, som det var tänkt. Vilket jag också beklagade och faktiskt även uttryckligen skrev på forumet; det var dessutom innan jag upptäckt streamens förtjänster. Så i just det fallet får ni nog "tyvärr" ta tillbaka den anklagelsen med besked.

Tar vi sedan "drabbningen" med Girona, så vill jag nog mena att man måste vara olovligt naiv för att inte inse att det försvarsspel som Girona uppbringade mot Barca, minst sagt lämnade mycket övrigt att önska. Fick nästan intrycket att man från motståndarnas sida helt missat att det täta och defensiva mittfältet, plötsligt hade ersatts med "the Fabulous Four". Som så vitt jag förstått, inte varit fullt så "fabulous" som den hastigt infunna euforin gjorde gällande för ett kort ögonblick.

Att det sedan kan bero på att Valverde inte givit dem förnyat förtroende, ligger ju inte på mitt ansvar.

Så till berörda parter som säkerligen vet precis vilka ni är, skulle jag i min tur vilja ställa en fråga: Finns det möjligen fler matcher än de ovan nämnda, som ni vill framhålla som goda exempel på offensiv fotboll som inte bara bygger på effektiva anfallare, utan dominant samspel med snabba precisa passningar lagdelarna emellan som grundval. Och skulle mot all förmodan inte någon av de två skribenterna förstå vilka jag avser, så rör det sig främst om Barcelonistas och TIKI TAKA å nå´t nr. Skulle frågan följas av "beefs", så håller jag mig för god att svara.


Barcelona Soko
2018-03-15 17:02
Säsongen är inte slut än men Messi har gjort så mycket redan ..

Gjorde mål mot Chelsea för första gången för att sedan göra två till, den första igår snabbaste i sin karriär. 
Gjorde mål för första gången mot Buffon och det två gånger om . 
Slog Mullers rekord 
Avgjorde mot Juventus 
Avgjorde mot Real 
Avgjorde mot Atletico 
Avgjorde mot Chelsea 
Gjorde 100 mål i CL
Gjorde 600 mål 
Leder skytteligan 
Blev bäst assist kung någonsin 
Gjorde mål på frisparkar tre matcher i rad, placera, bomba och under murren.  
Och mycket mera.  
Guldbollen nr 6 är oundviklig..
Barcelona Romelu Umtiti
2018-03-15 17:01
Ingen har kommenterat faktumet att Alena flyttas upp till A-laget efter denna säsong:

CADENA SER:
Carles Aleña will be promoted to the first team next season.
Barcelona La pulga 10
2018-03-15 16:50
Lite positivitet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Koeman!!
2018-03-15 16:45
Sköt ut*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Koeman!!
2018-03-15 16:44
Man måste älska hatet mot Barca. Ingen snackar om att Chelseas mål som kom på hörnan en Chelseaspelare skjlt ut. Ingen talar om uteblivna gula kort på Giroud eller Kante i första halvlek igår. Då är det okej! :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2018-03-15 15:56
Det har snackats mycke om Arthur . Jag har faktiskt personligen aldrig sett en match med honom . Såg nyss lite klipp på youtube . Och visst på youtube kan alla vara bra . Men det är andra små detaljer jag kollar på . Kontroll , balans , hjärna. Och det enda jag kan säga är WOW, vilken härlig spelare ! Han har den här sköna stilen som xavi har . Lite hjulbent, låg tyngdpunkt , balansen , kontrollen . Förutom det verkar han ha väldigt bra genombrotts förmåga . Att kunna göra 1-2 gubbar enkelt . Hoppas han anländer redan till sommaren och inte januari 2019. Någon som vet va som är skrivet ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Caz
2018-03-15 15:29
Det såg verkligen ut som straff live men i repriserna var det uppenbart att det inte var någon straff. Verkar som det finns någon agenda från svensk media eftersom de fördelarna dras upp gång på gång men aldrig domsluten som går emot som när Chiellini spelade handboll i Turin när Neymar sköt.
Barcelona Kröjjff
2018-03-15 15:24
10 || #5 sergiobusquets

Jag tror du vände dig till fel person där. Själv har inte med ett enda ord nämnt någonting om en straff. Kanske av den enkla anledningen att det inte var någon straff.
Barcelona IlTriplete
2018-03-15 15:22
Lampard tyckte inte det var straff, case closed.
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-15 15:18
Kröjff Ja eller hur han innan paus inte tyckte att det var straff och efter reklamen var det självklart straff. Har spenderat morgonen på youtube och en massa post match analyser inte en enda som tyckte det var straff.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Damon2022
2018-03-15 15:01
busq säkert tbx i kvartsfinalen, tror till o med han kanske är tbx mot sevilla. De som däremot är glada nyheter är att nu får iniesta och busq vila ordenligt, istället för att spela för landslaget och kanske skada sig värre där.
Barcelona IlTriplete
2018-03-15 15:00
Busquets borta 3 veckor alltså. Inte bra.. Iniesta har haft lite skadebekymmer, Pique likaså och nu Busquets? Blir väldigt svårt att avancera i CL ju mer skador vi har på startspelarna.
Barcelona Kröjjff
2018-03-15 14:28
Nu raskt över till värdelöst vetande. Ni missade väl inte när Fredrik Ljungberg mer eller mindre ordagrant hävdade att "Jag vet att jag fått kritik för att jag sagt att Leo Messi är den bäste spelaren jag någonsin sett.." Och den smått obetalbara min/ grimas som undslapp programledaren, som uppenbarligen var av en helt annan uppfattning.
Barcelona Bosketts
2018-03-15 14:23
Tyckte också Dembele-bytet var underligt. I synnerhet hur matchen fortlöpte med Chelsea som flyttade fram manskapet och öppnade för kontringar. Men också märkligt med tanke på hur tidigt Iniesta byttes ut. Då kvarstår ju bara två byten, varav ett gick åt till Busquets. Lätt att vara efterklok, men hade varit så mycket bättre att byta ut en halvtrasig Alba eller Umtiti än en pigg Dembele.

Möjligen handlar det om att man inte vill chansa med fransmannens skada, och låta honom komma tillbaka i ett lugnare tempo.
Barcelona Kröjjff
2018-03-15 14:12
Katalano

Jag utesluter självfallet inte att det finns faktorer som jag inte känner till. Och inte heller är jag mannen att kunna tolka blickar, som absolut sanning. Men mig sade den att han inte ville bli utbytt. Men vem vill väl ta sig an Suárez vrede? Valverde?
Barcelona II Barça II
2018-03-15 14:10
Håller helt med Kröjff, mycket underligt att byta ut Dembele igår. Han borde ha fått spela hela matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-03-15 14:03
Kröjjff

Suarez löpning är definitivt det som öppnar upp för Dembele vid första målet. Suarez första säsong pratades det mycket om han löpningar som öppnade upp ytor för Messi och Neymar, men vi har fått sett lite mindre av dessa denna säsong, eller så är det för få spelare som fyller på i de ytor som han öppnar upp. Det syns i alla fall inte lika tydligt denna säsong.

Dembele gjorde en riktigt bra match igår. Ska man bedöma prestationen så hade han gjort sig förtjänt av att fortsätta spela. Valverde verkar helt enkelt inte vilja byta ut Suarez oavsett hur dåliga matcher denna gör och denna match är inget undantag. Tror inte ens att det var ett alternativ som Valverde övervägde. Själv hade jag gärna sett det bytet istället.
Dembele är också ung så han kan ta lite mindre vila inför matchen mot Athletic i helgen också. Jag anser därför inte att möjliga argumentet att han kanske behövde vila inför denna skulle vara skäligt. Inte heller borde han känna av någon skada längre.
Barcelona Caz
2018-03-15 14:03
Gillade att Messi blev gladare när Dembele gjorde mål än när han själv gjorde det. Sprang till Dembele och gav honom en kram och sedan en till när de gick tillbaka. Kul att se hur Messi tar hand om honom, applåderar honom på träningar, snackar och ger honom instruktioner på planen och firar extra mycket med honom vid mål.

Jag vill verkligen att Dembele ska lyckas här och framförallt att han kommer igång på riktigt så snabbt som möjligt eftersom en spelartyp som honom verkligen behövs i CL.
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-15 13:47
Kröjff Nej förstår inte heller varför Dembele bytes ut, han ställde upp och agerade högerback samt levererade offensivt. Inte utsätta honom för en skada? Hur som ett konstigt byte, skulle någon ut igår så var det tyvärr Roberto. Han var inte någonstans på plan och när Dembele räddar upp dig defensivt då gör du något grovt fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-03-15 13:41
Jag avstår från att kommentera matchen som sådan i stort och konstaterar bara kort att det inte var något mäktigt spelövertag som resulterade i 3-0. Utan individuella prestationer som fällde avgörandet. Istället tänkte jag gå in på några enskilda detaljer, närmare bestämt två sådana. För det första: När Messi på sitt oefterhärmliga sätt passerar spelare som vore de stenstoder, för att sedan leverera en smörpass till Démbéle som förpassar den i mål med viss ackuratess, så är det en sak som sticker ut alldeles särskilt. Och det är när Suárez gör vad Messi är som sämst på, nämligen att ta en löpning för att öppna upp för en annan spelare. I det här fallet Démbéle. Nära nog samtliga försvarare rusar med Suárez mot vänsterkanten, som huvudlösa hundar där Messi redan befinner sig och friställer fransosen som sätter skottet högt och hårt i ena hörnet. Jag har svårt att förstå annat än att den löpningen hade någon annan avsikt än den avsedda. För det andra: Med reservation för eventuella faktorer jag inte känner till, så finner jag det faktum att Valverde bestämmer sig för att byta ut just Démbéle, som grovt tjänstefel. Inte nog med att han gjort ett mål framåt och en potentiellt avgörande brytning bakåt, han gör även i övrigt en fullt godkänd insats i det det stora hela. Bytet blir med detta i åtanke "smått" obegripligt. Här har vi alltså en 20-åring som kostat multum med stukat självförtroende, som äntligen får lite av en känslomässig upprättelse inför ett nästintill fullsatt Camp Nou. Och vad gör då vår Valverde i detta läge. Jo, han beordrar byte, vilket i sig inte är fel eftersom Sergio Busquets är skadad och han vill täta mittfältet, då det trots allt återstår nästan en halvtimme och "allt kan hända". Blicken som Démbéle skickar ut mot "avbytarbänken", säger i mina ögon det mesta. Och inte blir den mindre nedslående, när han väl tagit plats i skuggan av de övriga spelarna och som det verkar ensam i mörkret med allt annat än glädjefylld min, sätter munnen till flaskhalsen. För mig är det i det "lilla" inget annat än en stor skandal. Varför inte exempelvis Luis Suárez? Han har väl självförtroende så det räcker och blir över. Svaret är nog tyvärr, det säkra före det osäkra. Alltid.
Barcelona Nelson Umtiti
2018-03-15 13:38
Så otroligt kul att Dembele fick göra sitt första mål igår och i en sån tuff match i CL måste ha varit en rejäl boost. Visst har han mycket kvar i sin utveckling så som positionsspel bl.a men det är det som är spännande och att han är ung med stor potential.
En sak är klar och det är att det saknas bolltrygga, tekniska mittfältare som kan hantera press när Iniesta och Busken går av planen.
leomessi_elmejor
2018-03-15 12:56
Att busquets ser ut att missa kvartsfinalen kan mycket väl kan kosta oss en semifinal... tror inte jag behöver göra någon påmind om vilket geni han är, men vilken säsong han gör!! fantastisk rakt igenom.
Otroligt synd om han missar kvartsfinalen.
Barcelona FCB_Messi
2018-03-15 12:55
Överallt läser man hur mycke beröm Messi får . Man läser och hör kommentarer som "det finns ingen taktik som kan stoppa Barca när dom har Messi" "Messi gör vad han vill" "Messi är inte från denna planeten" "messi är inte mänsklig" . Har ni med handen på hjärtat nånsin hört liknande kommentarer när det gäller Ronaldo ? Men ändå sitter dom där med lika många guldbollar . Det är helt otroligt egentligen. Jag säger det som jag alltid har sagt: Messi jämförs med maradona, pele och dom andra riktigt stora namnen genom historian, Ronaldo jämförs med Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-03-15 12:45
El Messias - 2013 mot Bayern Munchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Messias
2018-03-15 12:41
När var det senast vi förlorade på hemmaplan i CL?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Messias
2018-03-15 12:41
När var det senast vi förlorade på hemmaplan i CL?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2018-03-15 12:34
Fan fan fan busquets ! Om han nu blir borta första kvarten så vill jag inte ha real . Han och Messi är dom viktigaste spelarna i ett clasico. Ge oss Roma . Tror det är motståndet där Busquets behövs "minst". Mot Bilbao vill jag se nästan ett helt b-betonat lag. Spelarna känns fruktansvärt slitna ut . Roberto-pique-vermaelen-digne Vidal - rakitic- paulinho- Coutinho Messi Paco
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: