/spanien/barcelona/forum/564.aspx/spanien/barcelona/forum/564.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Nelson Umtiti
2018-03-15 13:38
Så otroligt kul att Dembele fick göra sitt första mål igår och i en sån tuff match i CL måste ha varit en rejäl boost. Visst har han mycket kvar i sin utveckling så som positionsspel bl.a men det är det som är spännande och att han är ung med stor potential.
En sak är klar och det är att det saknas bolltrygga, tekniska mittfältare som kan hantera press när Iniesta och Busken går av planen.
leomessi_elmejor
2018-03-15 12:56
Att busquets ser ut att missa kvartsfinalen kan mycket väl kan kosta oss en semifinal... tror inte jag behöver göra någon påmind om vilket geni han är, men vilken säsong han gör!! fantastisk rakt igenom.
Otroligt synd om han missar kvartsfinalen.
Barcelona FCB_Messi
2018-03-15 12:55
Överallt läser man hur mycke beröm Messi får . Man läser och hör kommentarer som "det finns ingen taktik som kan stoppa Barca när dom har Messi" "Messi gör vad han vill" "Messi är inte från denna planeten" "messi är inte mänsklig" . Har ni med handen på hjärtat nånsin hört liknande kommentarer när det gäller Ronaldo ? Men ändå sitter dom där med lika många guldbollar . Det är helt otroligt egentligen. Jag säger det som jag alltid har sagt: Messi jämförs med maradona, pele och dom andra riktigt stora namnen genom historian, Ronaldo jämförs med Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-03-15 12:45
El Messias - 2013 mot Bayern Munchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Messias
2018-03-15 12:41
När var det senast vi förlorade på hemmaplan i CL?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Messias
2018-03-15 12:41
När var det senast vi förlorade på hemmaplan i CL?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2018-03-15 12:34
Fan fan fan busquets ! Om han nu blir borta första kvarten så vill jag inte ha real . Han och Messi är dom viktigaste spelarna i ett clasico. Ge oss Roma . Tror det är motståndet där Busquets behövs "minst". Mot Bilbao vill jag se nästan ett helt b-betonat lag. Spelarna känns fruktansvärt slitna ut . Roberto-pique-vermaelen-digne Vidal - rakitic- paulinho- Coutinho Messi Paco
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-03-15 12:25
@ 10 || #5 sergiobusquets:

Om han blir borta i minst tre veckor så är han helt borta från första matchen i kvarten den 3 april och frågetecken för returen den 10 april.
Barcelona Barcelonistas
2018-03-15 12:20
Hoppas vi får Roma eller Sevilla känns som måns spelare är lite ur form Tyvärr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-15 12:04
Dm1982 Första gången man accepterade dessa onödiga landskamper mitt under klubblags säsongen. Klubben borde ha tvingat kvar flertalet spelare och låta dom vila.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-03-15 11:59
[QUOTE=10 || #5 sergiobusquets]Jaha busquets har en fraktur i benet och blir borta minst 3 veckor. [/QUOTE] Då kom landslagsuppehållet väldigt lägligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FC Tiki-Taka
2018-03-15 11:41
Messi has scored 3 goals v Chelsea this season,more then any PL player has managed to do..

Om det fortfarande finns tvivel av någon hjärntvättad anglofil om att Messi inte skulle kunna dominera PL...sök hjälp.
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-15 11:36
Jaha busquets har en fraktur i benet och blir borta minst 3 veckor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2018-03-15 11:00
Vi är det ENDA laget som kan slå ut Real ur CL. Glöm att City eller Bayern kan slå ut dem... Jag vill således helst se Real i kvarten!
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2018-03-15 10:59
CL hade kunnat spelas klart i februari med lite effektivitet. All denna väntan mellan slutspelsfinalerna... det tär.
Barcelona Romelu Umtiti
2018-03-15 10:23
Någon som har en video på Dembeles mål? Hela sekvensen från att han ser helt förvirrad ut efter att bollen går i mål till att han sen står och väntar på Messi och bara skriker rakt ut.

Det är bland det härligaste jag sett, först hans blick "GICK DEN IN???" till "Hur fan firar man ett mål nu igen??" till att bara skricka rakt ut "FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN" och få hela laget, men framförallt en Messi över sig. Målet var en så jävla urladdning för alla.
Barcelona BernaLeo
2018-03-15 10:20
Höj nivån!
/mod
Barcelona Soko
2018-03-15 09:51
Det är tur att det blir två veckor uppehåll efter Bilbao matchen så att alla dessa halvskadade spelare ska få vila och återhämta sig. Jag var mest orolig för Alba igår att han fick spela i en kvart skadad och att han skulle förvärva skadan.
Hoppas Messi bara spelar en halvlek var mot Italien och Spanien så han blir taggat inför den tuffa fortsättningen direkt efter. Kvartsfinalen spelas redan 3 april med retur en vecka senare.

Jag vill helst undvika Liverpool. Deras offensiv och omställning passar inte oss heller . Även om deras försvar är inte bland de bästa. Roma vore bäst. Sevilla skulle vara tråkigt att möta. Hoppas inga möten från samma land .
Barcelona Gurgush
2018-03-15 09:50
Tack till Ruben Baron för en objektiv matchrapport!

Ofta tycker jag att det kan saknas helt objektiva rapporter på svenskafans överlag, eftersom de skrivs av supportrar.. Vilket kanske inte är så konstigt, men tröttsamt i längden.

Finns en del positivt att ta med sig från matchen, men vi kan ju alla hålla med om att detta inte var en typisk 3-0 match där Barcelona kontrollerade tillställningen? Men det har samtidigt varit Barcas stil denna säsong; stundtals bländade prestationer varvade med inte lika underhållande sekvenser - Dock nästan alltid med ett positivt resultat i bagaget. Jag hoppas och tror att vi kan hitta formen ordentligt snart.
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-15 09:45
Angående lottningen så är okej med alla lag som är kvar, visst hade det varit bekvämt med Sevilla/Roma. Helst vill jag ändå undvika city för vill se det mötet i en final. Nu börjar vi få en hel del skador igen, iniesta bör inte spela något mer i liga spelet. Han ska vara tillgänglig i cl och cupfinalen, hans rutin väger över en eventuell matchform. Hellre en hel fräsch iniesta än en sliten iniesta. Alba kommer säkert stå över mot Bilbao, Rakitic kan ersätta busquets och vermaelen kan ersätta umtiti.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-03-15 09:33
Det är löjligt hur mycket Viasat studio ägnade åt att sörja Chelsea, deras otur, utebliven straff, fyra ramträffar och ett par halvchanser som blockades eller rensades undan.  Att man dessutom går tillbaka till 2012.  Men inte räknar två Suarez lägge som Courtoa räddade, en Paulinho nick, Abidals felaktiga röda mm. Och nästan alla svenska medier skriver om "utebliven straff" bla bla. Men när jag läser andra medier utomlands är det stort fokus på en historisk Messi och mer objektiva analyser av matchen .  Att man i Sverige inte kan släppa hatet mot  Barca allt sedan  Zlatan fick kicken.  ps. Att man inte pratar om all otur Barca hade i förra dubbelmöte med Messis straff i ribban men Sanchez lobb i ribban etc.
Barcelona JakWah
2018-03-15 09:27
Chelsea är ett lag som egentligen passar oss väldigt dåligt i ett dubbelmöte. Detsamma gäller andra försvarsstarka lag, som till exempel Atletico Madrid och Juventus. Det är alltid den typen av lag som skickar ut oss ur CL. Att då vinna med 4-1 mot Chelsea är riktigt starkt, även om spelet i sig inte var bländande. Alla pratar om Manchester City och att de är favoriter till att vinna CL. Personligen tror jag att City egentligen passar oss relativt bra. De är inte riktigt lika välorganiserade defensivt som övriga lag. De hade nog fått problem mot oss. Detsamma gäller Liverpool. Vi är bättre mot offensivt starka lag än defensiva lag. Drömlottningen imorgon är Sevilla eller Roma. Mardrömmen är Bayern München. Jag undviker helst även Real Madrid, eftersom De satsar 100% på CL och är desperata efter att så pass tidigt ha blivit avhängda i cupen och ligan. Juventus klarade vi av bra i gruppspelet och jag ser oss som det bättre laget. Det hade varit en okej lottning. Lagen jag helst vill ställas mot: 1. Sevilla. 2. Roma. 3. Liverpool. 4. Juventus. 5. Manchester City. 6. Real Madrid. 7. Bayern München.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2018-03-15 09:23
[QUOTE=the cameroonians]Busquets kommer behöva röntga sin fot idag och missar enligt uppgifter garanterat matchen mot Bilbao på söndag. Iniesta kände av sin tidigare skada och lär också behöva vila. Umtiti och Alba spelade med smärtor i andra halvlek och kanske ska vila. Suarez är ju avstängd. Kan tänka mig en startelva enligt följande mot Athletic; Stegen Roberto, Piqué, Vermaelen, Digne Dembele, Rakitic, Paulinho, Coutinho Messi, Paco Bänk: Cillesen, Mina, Vidal, Gomes, Denis, Aleña och någon av de med smärtor [/QUOTE] Trots att många nyckelspelare är borta så är det där ändå en stark elva. Mycket tack vare en Coutinho som är utvilad inför varje ligamatch.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta* el Jefecitos hesa röst
2018-03-15 09:19
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:


TLDR: Gomez känner sig deprimerad och besviken för att han ej presterar
Barcelona the cameroonians
2018-03-15 09:18
Busquets kommer behöva röntga sin fot idag och missar enligt uppgifter garanterat matchen mot Bilbao på söndag.

Iniesta kände av sin tidigare skada och lär också behöva vila.

Umtiti och Alba spelade med smärtor i andra halvlek och kanske ska vila.
Suarez är ju avstängd.

Kan tänka mig en startelva enligt följande mot Athletic;

Stegen
Roberto, Piqué, Vermaelen, Digne
Dembele, Rakitic, Paulinho, Coutinho
Messi, Paco

Bänk: Cillesen, Mina, Vidal, Gomes, Denis, Aleña och någon av de med smärtor
Barcelona Suarez9
2018-03-15 09:10
Dagens viktigaste fråga efter matchen igår! Hur går det med Busq?!?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-03-15 08:55
Vronskij

Intressant kommentar du delar med dig. Tack för den.


Övrigt:
Otroligt skönt med avancemang mot Chelsea. Vill ge extra beröm till Dembele. Själv var jag skeptisk till att se honom starta men jag jag tycker han gjorde en bra match. Förutom målet så gjorde han bra avvägningar i spelet och jobbade hårt i defensiven. Hans glidtackling framför Alonso i eget straffområde var otroligt viktig och så vacker att se.

Barcelona Bosketts
2018-03-15 08:47
Skönt det var att sova inatt. En ganska lam tillställning som på många sätt var över redan efter två minuter, även om Chelsea hade en del chanser och spelade förvånansvärt bra i offensiven. För nära var det aldrig. I synnerhet när Messi bjöds på så stora ytor.

Hatten av till Valverde som vågade, mot min vilja, sig på att starta med Dembele. Jag var trots allt inte långt ifrån att få rätt när Ousmane skickade in en indianpasning rakt i gapet. Men oerhört skönt att ynglingen äntligen verkar hitta rätt. Två raka matcher där han är riktigt bra.

Vill samtidigt tacka Marcos Alonso som valde att filma istället för att skicka iväg ett skott när han blev helt ren med Ter Stegen. Annars var han klart bäst i Chelsea tillsammans med Willian.

Fint också att se publikens applåder till Gomes (och Pedro för den delen). Äntligen visar vi åtminstone lite mes que un club-kvaliteter...

Nu ser vi fram mot lottningen imorgon.
Barcelona Criff
2018-03-15 08:18
En dag som denna, vem bryr sig om statistik eller de vita. För en gångs skull vann vi över Chelsea utan att det varit snack om några domare osv..
Riktigt skönt avancemang!
Kändes också som vi gick vidare med Chelseas egna medicin, kontringar haha :D
In Valverde we trust!
Barcelona Vronskij
2018-03-15 08:10
Det bästa som skrevs om Messi och gårdagen hittade jag i ett kommentarsfält hos the Guardian: Messi's lack of backlift when he shapes up to shoot means he's always a split second ahead of the keeper. Every other player gives the keeper a moment to set, because they make it obvious they're going to shoot, whereas Messi takes his shot mid dribble, surprising the keeper almost every time. That's the difference. Courtois said in his interview that he wasn't expecting Messi to shoot, and you could argue it was a mistake from him, but you could also argue Messi forced the error. He took the shot with his wrong foot and Courtois simply wasn't ready for it. Similarly, what he does to keepers by shooting a millisecond early, he does to defenders by shooting late. A large share of his goals have come from waiting just long enough for defenders to commit to a lunge, only to then take the shot between their standing and outstretched legs. I have no interest in heaping more praise in Messi than he already deserves, but after making goalkeepers look silly for well over a decade now, goals like the ones tonight are not a coincidence. His goal scoring is all about the tiny details, and that's exactly why he's been so clinical for all these years.
Annons: