/spanien/barcelona/forum/5629.aspx/spanien/barcelona/forum/5629.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LuisSuárez
2014-07-11 11:39
petersays:

Inte ännu en domedagsprofetia...

Försäsongen drar igång 19:e juli (nästa lördag) och 95 % av truppen ska vara på plats den 24:e juli. Alltså har ledningen ett spelutrymme på 7-10 dagar för att göra klart med nya spelare som ska ansluta till truppen och delta under försäsongen. Som vi vet går det väldigt snabbt under Silly Season och jag är därför inte det minsta oroad. Försäsongen avslutas 18 augusti med en traditionell Joan Gamper-match.

Tror att det är ganska givet att Suarez ska in. Hela världen är medveten om det. En mittback (minst) kommer definitivt in men man kan inte förvänta sig några resultat förrän efter helgen när VM är slut. Skulle Hummels vara aktuell är det fullt förståeligt att man väntar efter VM. Tror inte att man ringer upp spelare som laddar inför VM-final/sitt livs största match om man har sunt förnuft. "Hej, Mats. Vill du spela för FC Barcelona!?" Å andra sidan är det Zubi vi pratar om ...
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-07-11 11:38
Gabriel

Jag dreglar, måste iväg och torka munnen

Visst är det kul att drömma iväg lite..

Jag skulle kunna vänta med Reus och Aruier till nästa säsong..
Barcelona Gabriel
2014-07-11 11:36
Värvningar som återstår om jag får bestämma:

Hummels
Mangala
Luis Suarez
Reus
Aurier

Och säg inte att det är FM, då det är fullt möjligt.

Hummels och Mangala för 80M€.
Suarez för 88M€
Reus för 40M€
Aurier för 12- 15M€

Värvningar som gjorts:
Ter Stegen 12M€
Bravo 12M€
Rakitic 18M€

Sammanlagt ca 262M€

Ut:

Fabregas - 33M€
Sanchez - 42M€
Bojan - 5M€
Affelay - 5M€
Tello - 12M€
Alves - 12M€

Sammanlagt 109M€

En investering på 153M€ efter alla försäljningar. En rejäl satsning, en satsning som krävs. Sen behöver vi inte köpa mycket mer ändå nästa säsong. Haha, man drömmer sig bort lite.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-07-11 11:31
the cameroonians

Vips, hej då.

Och så har Hamburg's profil tagit bort efter en min..

Hur orkar man skapa en profil skriva några meningar sen ta bort den helt.
Helt sjuuukt.
Barcelona the cameroonians
2014-07-11 11:29
Hamburg

Du kommer in på detta forum och ifrågasätter Pep, omöjliggör ett köp av Hummels och som grädde på moset vill du att vi ska ha tilltro till den nuvarande ledningen. Bald move.

Din definition av ett geni är alltså en person som aldrig misslyckas?
Dags att ta bort det ordet ur fotbollen då. Du får nog ta och sätta det uttrycket i relation till fotbollen och inte typ fysik eller kemi.

Tilltro till ledningen?
Svårt att ha med tanke på hur de gång efter annan gjort bort sig både på transfermarkanden och i andra avseenden.

Hummels?
Tja, långa kontrakt behöver inte nödvändigtvis betyda att man fullföljer dem.
Alla spelare är köpbara, mycket handlar ju trots allt om vad de själva vill, och om någon klubb är intresserad av att betala vad som krävs. Se Suárez t. ex.
Barcelona Meymar
2014-07-11 11:24
Tack för allt du gjort för Barca, Alexis Sanchez!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2014-07-11 11:15
Nu drar strax försäsongen igång och så står vi här igen utan mittbackar. Visst, fönstret är öppet länge till. Men jag föredrar verkligen när man agerar snabbt och beslutsamt så att spelarna får göra försäsongen tillsammans i största möjliga mån. Nu kom det ju, så att säga, ett VM emellan - men ändå. Ibland förundras man över hur svårt det verkar för klubben att värva - man verkar ha satsat allt på Mathieu och Marquinhos. Mathieu får man inte om man inte aktiverar klausulen (och då blir han ett dyrt köp) och PSG är ekonomiskt oberoende och har ingen lust att vara schyssta mot en CL-konkurrent genom att släppa Marquinhos till kompispris. Kvarstår då faktum att truppen, återigen, är tunn. Vi har tappat Puyol (som visserligen inte var fit förra säsongen heller) och Masken ska ju husera på mitten i höst enligt Lucho. Vem tusan har de då tänkt sig? Pique och Bartra agerar mittlås med Bagnack som back-up? Knappast troligt. B-lagsspelarna flyttas sällan upp utan att erbjudas kontrakt. Bagnack stannar nog i b-laget denna säsong med - och då får han bara göra ett fåtal framträdanden i a-laget. Nä, vi kan omöjligt vara klara på värvningsfronten. Två mittbackar MÅSTE in, och helst vill jag se en mittfältare och en striker också. Nu är det dags för Zubi, Lucho och co att komma överens och agera - snabbt!
Hamburg
2014-07-11 11:02
Ni måste ha tilltro till den ledning ni har.
Många supportrar i alla föreningar även i min vill givetvis lagets bästa, och då
ingår en så bra spelatrupp som möjligt. En grund är att skapa ett lag och er ledning som andra riktigt stora klubbar måste tror jag ta hänsyn till alla uppblåsta stjärnors egon, personligheter som skall matchas ihop. real lyckades med det för en gångs skull trots 10 år i rad med världens dyraste spelartrupp har de en ynklig gång gått längre än kvartsfinal i CL, det säger en del om svårigheten med lagbyggen.

2 frågor/issues som jag vill lägga in.

1 Pep är ett geni, fel han är väl närmast att betrakata som en clown, Bayern har 6-7 startspelare i världesn bästa landslag som blir rejält avklädda av ovannämnda Real, han är definitivt inget geni.

2 Mats Hummels kom till Dortmund för 6-7 år sedan, han sitter på ett långtidskontrakt. var realistiska mot er ledning han är inte köpbar överhuvudtaget, inse sådana saker så blir det enklare att "förlåta" förstå er ledning.

tack för mig och lycka till
Barcelona Gabriel
2014-07-11 11:01
Enligt MD är alltså Reus besviken på vårat val av att köpa Suarez istället för honom, jag kan faktiskt förstå honom, framför allt med tanke på prisskillnaden samt det faktumet att Suarez har en fet ban. Jag älskar att Suarez ska köpas, han är så otroligt giftig, men jag vette katten om jag inte hade föredragit Reus istället. Han är verkligen en personlig favorit, men det verkar som att det var Lucho som tackade nej och ville gå efter Suarez istället, säga vad man vill om det men Lucho verkar iaf ha sina planer klara för sig och vara en bestämd tränare med en klar vision framför sig. Med Reus istället för Suarez så hade Messi förmodligen stannat kvar som den falska 9:an, något jag nu mer och mer är helt övertygad om att Lucho kommer att sloppa. Men jag tänker så här, varför inte köpa in Reus också? Reus kan spela på alla offensiva mittfälltspositioner samt i anfallet, och jag är fortfarande av åsikten att vi behöver en till mittfältare. Det hade ju varit rena drömmen. Snälla strunta i Cuadrado och lägg de pengarna på Reus istället, tror dem två hade kostat ungefär lika mycket. Tänk er en silly season med Ter Stegen Bravo Rakitic L. Suarez Reus Ny mittback Ny mittback Oherregud, det vattnas i munnen på mig. Men det får man nog inte ens drömma om. Fan vad underbart det hade varit om man struntade i Cuadrado och gick efter Reus istället. Han hade varit de perfekta ersättaren till Iniesta dessutom som börjar komma upp i åren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-07-11 10:31

Sportbladet:
Pappan: "Messi är utmattad"
Fyra mål i gruppspelet. Därefter har målproduktionen stannat av. Ändå är Lionel Messi och hans Argentina framme i final efter att ha slagit ut Holland i semifinalen.
Nu menar dock superstjärnans pappa att Leo är tröttkörd.
– Han är utmattad och känner att benen väger 100 kilo vardera, säger Jorge Messi enligt The Telegraph.
Läs dokumentet om kungen som kan bli historiens slav här!
Nemrud Kurt, redaktionenVad säger ni om det här grabbar??
Kan det vara att han är otränad ? När jag själv brukar lira fotboll brukar mina ben kännas som 200 kilo p.g.a mjölksyran. Ni vet hur det är. Håller man inte igång orkar man knappt springa.

Barcelona Blaugrana91
2014-07-11 10:09
Jag förväntar mig att Suarez blir klar idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2014-07-11 09:56
Folk här inne snackar om att Suarez inte är bra på små ytor. Det som kännetecknar honom är hans spel på små ytor. Han är mästare på det, upplärd på gatan i trånga gränder.

Han och Messi kmr leka.
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-07-11 09:51
MD skriver att Reus är förvånad över att klubben slopade honom och köper Suarez för dessa enorma summor som man utan problem hade kunnat få även Reus för. Det ska vara Lucho som fattat beslutet. Zubis förstaval ska ha varit Reus sedan länge. Hmm

Hade hellre sett Reus och Hummels, men Enrique verkar föredra Suarez och Mathieu. För tidigt att döma någon eller något än dock
Barcelona Riiio!!
2014-07-11 09:08
Kan inte komma på något annat år då fler sköna profiler lämnat samma sommar. Vi har denna sommaren tappat Valdes, Puyol, Pinto o ev Xavi som är riktiga profiler. Sen Sanchez, Dos Santos o Fabregas som är sköna jävlar också av m tyda bilder. Som alltid umgicks med alla osv. Tungt tungt. Kommer verkligen bli en nystart i år med alla dessa nya spelare. Hoppas bara alla drar åt rätt håll...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2014-07-11 08:58
PIQUE=KING Det var förmodligen jag som skrek efter honom då. Suarez har varit en av mina favoriter sen hans tid i Ajax, minns hur jag fick förhoppningar om att han skulle komma till oss när han poserade med Barcatröja och sa rakt ut att han gillar Barcelona. Istället drog han till Liverpool och jag kommer ihåg att jag sa till alla i min omgivning att han kommer bli en världsstjärna. Nu när han är nästintill klar för oss så kan jag inte annat än att le samtidigt som jag är lite ledsen att det blir på bekostnad av Alexis som även han blev en av mina favoriter när han kom till oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2014-07-11 08:58
PIQUE=KING Det var förmodligen jag som skrek efter honom då. Suarez har varit en av mina favoriter sen hans tid i Ajax, minns hur jag fick förhoppningar om att han skulle komma till oss när han poserade med Barcatröja och sa rakt ut att han gillar Barcelona. Istället drog han till Liverpool och jag kommer ihåg att jag sa till alla i min omgivning att han kommer bli en världsstjärna. Nu när han är nästintill klar för oss så kan jag inte annat än att le samtidigt som jag är lite ledsen att det blir på bekostnad av Alexis som även han blev en av mina favoriter när han kom till oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BRC
2014-07-11 08:39
Suarez mot Alexis, är det sommaren byte? Det verkar inte mycket bättre.

Missförstå mig rätt nu. Suarez är en fantastiskt spelare och Alexis har varit en berg-o-dalbana utan dess like.

Jag håller helt med om att det var/är rätt att släppa Alexis baserat på att vi för en gångs skulle faktiskt får en representativ slant för en spelare (hänt att vi har reat bort spelare), samt hans prestationer. Alexis har alltid kämpat, försökt och visat en enorm vilja. Han har aldrig gett upp och visat en imponerande moral gentemot tröjan, fansen, klubben och allt den står för. En stor eloge för det. Men dessvärre har han varit allt för ojämn i sitt spel. Försvunnit fullständigt ur matchen för att nästa match vara helt briljant. En startspelare i Barcelona kan inte vara så ojämn som har har varit.
Nu säger säkert vissa att han gjort sin bästa säsong, det är alldeles riktigt att han har gjort. Varit jämnare och producerat framåt. Men har fortfarande varit för ojämn i sitt spel – tyvärr. Jag gillade värvningen av Alexis, jag gillar hans moral och vilja och jag önskar innerligt att han varit jämnare. Då hade han varit en av våra absoluta nyckelspelare.

Suarez då? Vet knappt vart jag ska börja i denna sörja som rör sig kring Suarez. Killen är en goal getter, inget snack om saken. Han har den otäckta förmågan att stå rätt, löpa rätt och göra fantastiska mål och även göra fantastiskt enkla mål. Baserat på det sportsliga så är jag väldigt tveksam till att han är den forwarden som vi behöver. Suarez har i Pool fått husera relativt fritt och kunnat operera på betydligt större ytor än vad han kommer få i Barcelona, då vi ofta möter en spelarbuss framför straffområdet. Helt övertygad om att han kommer göra sina mål i Barcelona, så att det statistiskt sett ser ut som en helt okej säsong – men jag tror inte att han kommer bidra i spelet så mycket som de förväntningar som kommer med en prislapp på 80 milj euro (give and take X milj) .
Personen Suarez är allt det som Barcelona inte står för. Barcelona står för seny (katalanska för sansad, lugn) vilket knappast kan förknippas med Suarez. Killen har bitit folk höger och vänster varv. Har tjurat ihop fullständigt i Pool, för att sedan göra en pudel och komma tillbaka. Vad säger att det inte kommer hända i Barcelona? Killen är inte junior längre och bör därmed har blivit mognare och kunnat hantera sitt humör.
Jag hoppas innerligt att i hans ev kontrakt skrivs in en bit-klausul där han ska återbetala hela summan om han så skulle nafsa någon i örat……
Barcelona PIQUE=KING
2014-07-11 07:33
Jahap då ser det ut som Luis Suarez kommer till Barcelona. Kommer ihåg när någon skrev ett inlägg från 2011. Där han skrek efter Suarez han skrev redan då hur bra Suarez skulle bli. Undra om du idag finns kvar i forumet :).
Barcelona I.Cuenca
2014-07-11 07:16
Lycka till Alexis jag kommer att sakna dig!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2014-07-11 06:43
Att vi får 400 miljoner kr för Alexis är inte heller fy skam om man tänker på att det ryktades att klubben värderarade honom till ca 230 miljoner kr vilket är vansinnigt. Saknaden av Alexis kommer att vara stor men vi blir starkare med en Suarez typ av spelare, det är vad vi behöver. Sen får vi lite mer styrka och längd i anfallet då Messi Neymar och Alexis är korta alla 3...

Barcelona El Conejito
2014-07-11 04:52
Grande Alexis, jag kommer sakna dig 3
Barcelona Lion24
2014-07-11 03:44
Det bästa som kunde ha hänt FC Barcelona och Alexis Sanchez är att man skulle gå skilda vägar och det har hänt. Alexis är en bra spelare men tillhör inte de absolut bästa spelarna i världen, man ska aldrig göra en sån bedömning efter en bra säsong. Alexis passade inte in och Barcelona var inte rätt klubb för Alexis. Så går det ibland mellan 2 parter och jag hoppas att Alexis uttåg gjordes på ett professionellt sätt där båda parterna är och förblir nöjda.

Skulle jag gå efter personlighet och spelar attityd så hade Alexis tillsammans med Pinto varit de första jag skulle välja till nästa säsong. Sett till de bilder och video som jag har sett, jag tror att många av oss som följer Barcelona intensivt har fått en ganska bra bild på spelarnas personligheter. Jag beundrar Alexis löpstyrka och lojalitet och jag verkligen hoppas att han gör bra ifrån sig i Arsenal. Men det BÄSTA för båda parterna har skett.
Barcelona neymar JR
2014-07-11 03:31
Så oerhört skönt att snoka i Juventus forum Då dom på fullaste allvar trodde dom skulle kunna få samchez för 18 miljoner euro Hahahaha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2014-07-11 03:21
Menar ni på fullaste allvar att Pedro inte förtjänar en bänkplats i Barcelona?
Barcelona LuisSuárez
2014-07-11 01:39
@Krabban94:


Jag tror att Pique ligger ganska illa till och det kommer han få veta då denna säsong är hans sista om han inte skärper sig. Pedro är svår att hacka på då han inte kostade klubben 30 miljoner euro och har redan bidragit till stora titlar. Visst lever han mycket på gamla meriter men inte ens Pedro förväntar sig en startplats. På bänken kan han sitta. Att Pedro stannar och att Alexis åker är fullt logiskt när Suarez ska in.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-07-11 01:27
Jaha, då var det klart. Jag tycker att ledningen gör fel, vilket dom har gjort till rutin under den här mandatperioden, men det är dom som drar i trådarna tyvärr. Jag är övertygad om att Alexis hade fullkomligen exploderat den här säsongen om han hade stannat men nu förlorar vi inte bara en grym lagspelare och en skön personlighet i omklädningsrummet utan även ett gediget arbete på planen och en kämparglöd vi dessa dagar bara ser i en annan spelare i laget, vilket är Mascherano. Arsenal gör ett kap här då man får en spelare från den yppersta världseliten till ett, sett till marknaden, lågt pris och det är ingen tvekan om att Alexis kommer att lyckas i London. PL passar hans spelstil perfekt där han får sina ytor, där han får komma rättvänd och med sin explosivitet och fart antingen friställa kamrater med överraskande instick eller skjuta själv. Lägg även till hans fantastiska djupledslöpningar som Arsenal har saknat. Nu kommer även Özil skina igen som han gjorde här i Spanien då han äntligen har någon att lägga sina smörpassar till. Den duon bådar gott inför nästa säsong för Arsenals del. För våran del ser det lite mörkare ut och ledningen har hittills lyckats få folk att glömma, alternativt skjuta åt sidan våra defensiva problem genom Suarez-såpan. Dom absoluta världsbackarna är alla otillgängliga på ett eller annat sätt vilket innebär att vilket mittlås vi än värvar så kommer det inte ge önskad effekt med en gång utan det kommer att ta lite tid och det kommer att behövas massor med acklimatisering till vår spelstil som nuförtiden verkar gå ut på att lämna våra mittbackar helt ensamma för att möta sina öden i varje match. När Lucho presenterades hoppades jag att han skulle rätta till balansen i vårt lag som har varit alldeles för framtungt dom senaste två säsongerna. Hittills har vi inte fått tag i några mittbackar och dom som ryktats hit har inte varit några jättetunga namn direkt. På andra hållet har vi dessutom sålt vår enda anfallare i startelvan som erbjöd hemjobb konstant i 90 minuter vid varje tillfälle av behov. En målkåt Suarez kommer inte att kunna erbjuda samma kvaliteer och vi riskerar helt enkelt att se lika felbalanserade ut som föregående säsonger. Rakitic är däremot en fantastisk värvning och mittfältet bådar riktigt gott till nästa säsong och jag hoppas att vår sista värvning till mitten blir Mascherano annars får jag frispel på klubben. Jag vill se Masche som mittfältare nästa säsong där han tom ska peta en alltför bekväm Busquets emellanåt. Görs det inga värvningar till mitten av försvaret i sommar (självklart högst orealistiskt, men vi ponerar bara) så ser jag hellre att vi flyttar upp någon från våra egna led än att tvinga vår fantastiska argentinare (nope, för en gångs skull syftar jag inte på Messi) till att spela ännu en säsong på en position som bara framkallar hans brister. Dags att inse hans kvaliteer, hans hjärta och hans Puyol-anda och använda honom på RÄTT plats. Jag ser fram emot säsongen, men jag är endast försiktigt positiv. Lite oro i benmärgen har jag för balansen i laget och det kommer att hänga mycket mer på Lucho än eventuella försvarsvärvningar om alla lagdelar ska hamna i samklang. Antingen får vi Beethovens 7:e symfoni eller så får vi Rhianna när hon sjunger live typ, jag hoppas helt enkelt att Lucho har en (vore väl rätt rätt häpnadsväckande om han bara fortsätter i Tito och Tatas spår) tydlig spelidé i år. Lycka till Alexis Sanchez i ditt nya äventyr och mot nya tider FC Barcelona!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-07-11 01:16
Någon som vet hut bra denne diagne egentligen är? Har faktiskt aldrig hört talats om honom. Tacksam för svar!:-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ali G
2014-07-11 01:08
Karmalskaranka måste vara överlycklig just nu....
Barcelona Barcelonistas
2014-07-11 01:06
IN Diawandou Diagne: Backen Diawandou Diagne (19) skrev idag på ett kontrakt med Barca till den 30e juni 2017. Utköpsklausulen kommer att ligga på 12 miljoner euro.
Barcelona Blaugrana91
2014-07-11 01:04
Jag vet att detta OT men jösses vad vissa av Realfansen är patetiska. Det märks hur oroliga många är för våra värvningar hittils, speciellt den där El Pasilo... Innan var Suarez hela det där forumets drömvärvning, han var ju enligt hälften där redan klar för dem... Att dem sen använder bitattacken som ursäkt är komisk, sen när bryr dem sig om sånt? Seriöst dem har svin som Pepe och Ramos i laget. Samma sak med Rakitic, när han ryktades till dem var han en supervärvning... Nu däremot är både Suarez och Rakitic andrahandsspelare och absolut inte tillräckligt bra för att spela där.... Enligt dem själva ska dem bara gå efter guldbollenkandidater, Kroos och en långtidsskadad Falcao...Ehm, ja.... Det roliga är att dem upprepar detta minst några gånger om dagen, allt för att intala sig själva. Haha Måste iof vara jobbigt att ständigt bli nobbade och inte ens nu med en CL-titel kan man matcha Barcas attraktionskraft. Spelare som nobbat Real för att få komma hit Villa Sanchez Neymar Rakitic Suarez Spelare som haft Real som 2a val efter att vi nobbat dem Özil Modric Isco Kroos (Om han nu går dit) Kul som sagt! :)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: