/spanien/barcelona/forum/562.aspx/spanien/barcelona/forum/562.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Lion24
2017-07-07 10:38
Thierry Henry

Det måste inte vara Dembele, kan vara vilken annan spelare som helst, tog Dembele som ett exempel för att han har ryktats starkast till oss. Inga mittfältare värdiga dagens Barca? Tror du att jag kräver att alla mittfältare som ska komma hit ska göra precis det Xavi och Iniesta gjorde? Jag är väl medveten om att man inte kan komma till den nivån men du överdriver när du säger att det inte finns några mittfältare värdiga Barcelona. Det är därför du köper en rätt (!) mittfältare och ger honom utbildning i hur spelet ska spelas som mittfältare, skulle Xavi vara samma spelare om han hade varit en Arsenal eller Milan produkt? Verkligen inte, utbildning ''Thierry Henry'', man utbildar ungar på La Masia likväl som nyförvärv och det ska vara rätt spelare! Andre Gomes kan du inte utbilda eller utveckla till en värdig Barca spelare. Annars finns det en drös mittfältare som skulle göra ett fantastiskt jobb, om dom är rätt spelare och du utbildar dom på rätt sätt.

Messi som mittfältare? Om du får för dig att vi spelar 90% på motståndarens planhalva så är det okej för mig. Om vi möter Levante hemma så är det okej för mig, men en hel säsong? I en Champions League semifinal där din motståndare letar taktiska fel hos dig? Messi som knappt gör jobbet idag ska göra det som central mittfältare? Springa fram och tillbaka? Du vet att vi inte har 95% bollinnehav. Messi och en snart 34 åring Iniesta som mittfältare? Gör du allt möjligt för att hitta en plats åt din idol Neymar? Leder det till att du inte tänker ordentligt bara för Neymars skull? Du vill ha i stort sett alla offensiva krafter som ska vara ''med-boll-spelare''?
Barcelona Soko
2017-07-07 09:31
@el Flaco:
Det var länge sedan känt att det skulle spelas 13 och 16 något jag skrivit här också. Dock blir det märkligt om ligan också startar den helgen, då måste omgång 1 ställas in för Barca och Real och spelas vid senare tillfälle. Dock tror jag att ligan startar helgen kring 20 augusti. ps. Barcas officiella sidan har sedan länge tid tillbaka haft 12 och 15 som speldstum utan att dr blivit bekräftade.
Barcelona Blaugrana91
2017-07-07 07:07
Bartomeu har tydligen i en intervju med Sport bekräftat att Barca vill värva Verratti och Verratti själv vill komma till oss, men för tillfället vill inte PSG sälja. Det verkar som att intervjun existerar, Sport har den på dagens löpsedel och bör väl då rimligtvis publiceras idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2017-07-07 07:02
Datumen för spanska supercupen har blivit ändrade. Det var först tänkt att de skulle spelas den 11 och 14 augusti, men eftersom den europeiska supercupen mellan Madrid och United ska spelas den 8:e har förbundet ändrat matcherna till 13 och 16 augusti. Man gör alltså detta efter att Madrid ska ha klagat till förbundet. Beslutet ska bekräftas den 20 juli.
Barcelona El Messias
2017-07-06 21:49
Är det bekräftat att vi möter Madrid 11 augusti och 16 augusti?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2017-07-06 21:49
@Lion24:
Du vill tillbaka till Xavi Och Iniestas tid. Dags att vakna min vän. Det finns inga Xavis eller Iniesta i dagens fotboll. Barca har alltid haft yttrar som här med i speluppbyggnaden Så länge jag hållt på klubben. Stoickhov, Figo, Rivaldo, Ronaldinho, Messi och Neymar. Ingen av dom är spelare som bara "skickar vidare bollen". Sen är det för mig helt obegripligt hur du i inlägget säger dig vilja ha en anfallare som är mer direkt på kanten för att i förra inlägget vilja byta Neymar mot Dembele?!. Neymar är långt mycket mer direkt i sitt spel än fransmannen. Den saken är säker! Det finns inga mittfältare värdiga Barca i dagens fotboll som jag ser det. För att vi ska kunna återta vår suveränitet på mittfältet måste Messi ta ett steg ner på mittfältet. Med detta gjort kommer Neymars roll i anfallet vara vital. Suarez är 30 och han går att ersätta med en billigare forward på top. Men Neymar är i mitt sätt att se på det orubblig Messi-Busquets- Iniesta Dembele/Sanchez-Suarez/ny-Neymar Med Messi på mittfältet hade vi ätit upp vilket lag som helst.
Barcelona the cameroonians
2017-07-06 21:44
Det har framkommit nya uppgifter från Tv3 om fiffel angående matchbiljetter. Nu skrivs det att vissa eventföretag fått tillgång till biljetter innan de släppts till medlemmarna, och det gäller precis som i fallet med "Seient Lliure" stormatcher. En av de som fått ta del biljettpaketen för vidareförsäljning är president för en av klubbens penyas. Cardoner avböjde tidigare idag kanalens inbjudan om att svara på påståendet, vilket var lite konstigt med tanke på att han blev sur för att de inte frågade honom i förra "ärendet". Men, i morgon kl 08.30 kommer Bartomeu att prata om saken i radio. Så då får vi svar på tal. Kanske.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-07-06 20:40
Rättelse angående mitt förra inlägg; Statsrådet har inte godkänt klubbens förslag utan föreslagit vissa ändringar och satt till ett par krav. Detta är dock inget som kommer hindra planerna i sin helhet, men kostnaden kan som sagt komma att öka pga ändringarna. Diskussionen kommer fortgå mellan parterna fram till november och sen kommer ett slutligt beslut i början av nästa år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-07-06 20:31
I september kommer första spadtaget att tas gällande det nya Mini Estadi eller som den kommer heta "Estadi Johan Cruyff". Barcelonas statsråd och byggnadsnämnd har vidare godkänt planerna att bygga Espai Barça, men själva ombyggnaden av infrastruktur och flytt av byggnader etc beräknas uppgå till €122 miljoner, en summa som, om jag förstått det rätt, bara delvis är med i budgeten på € 600 miljoner. Hur som tror man att det arbetet drar igång nästa sommar. Förresten: Biljetterns till Supercupen mot Real är nu släppta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-07-06 20:28
Thierry Henry

Jag vill inte att alla offensiva spelare ska ha världens bästa teknik. Rent taktiskt vill jag ha yttrar som enbart får bollen att jobba när dom får den, alltså minskad inflytande på yttrarna i spelet med boll och ökad inflytande i spelet utan boll med spelskickliga mittfältare som tar hand om bollen.
Barcelona Katalano
2017-07-06 20:21
@neymar JR || Cillessen #1:Förstår inte problemet. På samma sätt som Veratti har ett kontrakt med PSG så har Arda det med Barca, bara att situationen är det motsatta, men kontraktet gäller oavsett. Klart Arda inte vill lämna när han får lägre lön oavsett vart han går. Vår lednings fel. Klandrar inte spelaren det minsta. Han har ingen skyldighet att lämna bara för att Barca vill släppa iväg honom.
Barcelona Thierry Henry
2017-07-06 20:02
@Lion24:Om Msn skall brytas så är det Suarez som skall offras ingen annan.
Barcelona Dûssel
2017-07-06 19:36
@Ribohn Fan:

Skapar ju dock jävligt dåligt rykte som klubb att agera sådär. Man ska inte förvänta sig lojalitet från spelare för sedan när klubben kasta dem under bussen bara sådär.
Barcelona Romelu Umtiti
2017-07-06 19:32
Soko Majoriteten här är hycklare. Ena dagen gråter man för att det inte finns några spelare från de egna leden, andra dagen vill man lyncha ledningen för att "de gör sig av med egna talanger, de missköter klubben" och så nu när man har en spelare från de egna leden som gått ut med att han vill stanna och kriga om en plats (trots att de flesta inte räknar med honom) så vill man nu rea ut honom. Det trots att han accepterat att spela på en främmande position och trots att han gjort många fina insatser på flertalet positioner. Om man nu ska sälja honom så ska han helt klart värderas mycket, mycket högre än Gomes, i mitt Tycke ojämförbara spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-07-06 19:18
Lion24

Messi hade trivts bäst som nr 10. Han gillar att dropa in och starta anfall. Vi behöver förutom honom en box spelare som kan fajtas med backarna och frigöra ytor för andra. Messi är kort för det .. Lukaku hade varit perfekt och även Lewandovski..
Barcelona Soko
2017-07-06 19:09
@Romelu Umtiti:

För att ingen räknar med honom . De flesta medlemmar här på SF tycker att han inte duger och inte platsar i ordinarie elva.
Själv hade jag gärna sett honom på mittfältet på Rakitics plats. Han är mycket bättre än Arda och Gomes..

Men det är typiskt folk här att klaga oavsett , nu menar jag inte dig.
Barcelona Romelu Umtiti
2017-07-06 19:06
Varför skulle vi vilja sälja Roberto? Dessutom för endast 35 miljoner?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-07-06 19:04
Vad tycker ni om den här anfallsuppsättningen: ----------------------Messi (falsk 9:a) Dembele/Ny------------------------------------------Suarez För mig är det väldigt viktigt att Leo har en fri roll och det helst i mitten där du oftare kommer i kontakt med bollen än en kantspelare. Om man tänker efter så var det väntat att Luchos system skulle kollapsa när man offrar nånting, antingen en högerkant (i och med att Leo flyttades in) eller ett mittfält (i och med att mittfältaren flyttade ut på kanten för att bredda och hindra kontringar). Med det här systemet som jag förespråkar där uppe så behöver man inte offra nånting, får man in Verratti eller en spelskicklig mittfältare så kommer den centrala delen av spelet återigen vara i vår kontroll med spelare som Busi, Iniesta, (Verratti) och Messi. Den centrala delen i spelet är också den viktigaste då spelytan är större där än på kanten, logik. Suarez som vänsterytter? Så länge mittfältarna är skickliga och kan kontrollera en matchbild eller rytmen i spelet så behövs det inte så spelskickliga yttrar. 2010/2011 hade vi Villa och Pedro som yttrar och ingen av dom är Hazard eller Neymar. Vi behöver spelare som är ''med-boll-spelare'' och spelare som är ''utan-boll-spelare''. Suarez breddar överallt i spelet förutom den sista tredjedelen där han är fri att gå in mot mål. Jag vill se Suarez med så lite bollkontakt som möjligt, Suarez är en spelare som rör sig för de andra men samtidigt så minskar antalet målen, men det gynnar laget tror jag. Den högra yttern behöver inte vara Dembele utan jag vill helst ha en spelare som också inte är så mycket i bollkontakt utan en spelare som breddar, smyger in bakom backlinjen eller röra sig för att frigöra andra och skapa ytor. Det viktigaste är inte att yttrarna är tekniska, det viktigaste är att mittfältarna är spelskickliga och kan kontrollera en matchbild. Leo återigen som falsk 9:a? Jag har alltid varit för det, även när alla andra klagade. Problemen uppkom när Tata var tränare och sanningen är att det inte hade gjort så stor nytta vart Leo eller någon annan spelade för Tata var aldrig Barca material, med all respekt. Neymar lämnar? Jag tror att det är bäst för gruppen att MSN bryts. Jag vill ha ett lag, en maskin, en enhet. Jag vill inte ha MSN + resten. Våra framgångar byggdes inte på individuella spelare (även om vissa var med involverade än andra) men vi spelade som ett lag, alla elva på planen tänkte på samma sätt. Jag väljer Ney på grund av flera orsaker, saker jag inte orkar gå in på just nu efter ett långt inlägg men de som läst mina inlägg vet vad jag har skrivit om Ney. Ney är också en fantastisk fotbollsspelare, missförstå mig inte men för gruppens skull måste man göra uppoffringar och jag offrar den spelare som dedikerar sitt liv minst åt fotboll. Spelaren kanske har den största potentialen men den potentialen kommer aldrig att uppnås om du åker över Atlanten den 11:e mars varje år för att fira din systers födelsedag, då har du tankarna åt helt fel håll. Annars, vad sägs?
Barcelona Andresito
2017-07-06 18:55
[QUOTE=Reymar]Barça have rejected a €35m offer from Manchester City for Sergi Roberto [md] Han och Andre Gomes kunde blivit sålda för sammanlagt €70M.. [/QUOTE] Det där är dock inte sant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-07-06 18:49
@Den vise mannen:

Om det stämmer kommer både Barca och Real att ställa in omgång 1 då det krockar med finalen av supercupen .
Barcelona Reymar
2017-07-06 18:42
Barça have rejected a €35m offer from Manchester City for Sergi Roberto [md]

Han och Andre Gomes kunde blivit sålda för sammanlagt €70M..
Barcelona Suarez9
2017-07-06 18:37
Bollinnehavet Det enda jag ville komma fram till är att kommentarer som diktatur etc. Ska bara stoppa här på forumet för det är löjligt. Vi har haft Song, Douglas och fler som andra klubbar skulle ta om de går ner halva sin lön. De vägrar göra det för de har kontrakt. Ibland kan det också gå åt andra hållet. Några andra nämnde Suarez och Fabregas. Det är fotboll och kontrakt så man får acceptera det. Det är surt men vill bara att folk slutar med äckliga kommentarer. Försäljningen av Veratti och ingen Ibra visar att PSG har tappat och måste köpa Mbappe för exempel för att visa bollarna. Men vill Mbappe komma utan Veratti? Nasser vet exakt vad svaret är. Precis som alla andra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bossquets
2017-07-06 18:29
@Gabriel:


Den här ledningen är blind för sådana värvningar. Vänta på att Paulinho eller någon annan som gravensen kommer TILL Barca. Minns ni Song? Som de tog in som puyols ersättare för att spela mittback hahahaha. Kan de något om fotboll eller vad gör de. Jag är rädd på riktigt. Då spelare inte längre vill komma till Barca som när Alexis tvingade Udinese att just sälja honom till Barca när de hade bättre bud från andra klubbar.
Barcelona Reymar
2017-07-06 18:29
Until now, sporting director Robert Fernandez was in charge of the signings at Barça. Now, suddenly, just a week before pre-season begins, president Josep Maria Bartomeu has decided to give the most power to Pep Segura, giving him a role ahead of Robert, who no longer has the final word. The timing is surprising, especially given it was Robert who signed Valverde. [Sport]

Inkompetensen hos den här ledningen är ju chockerande minst sagt.
Barcelona Andresito
2017-07-06 18:07
@Ribohn Fan:


Eller så gör man som Winston Bogarde.

"Only weeks after signing his contract, newly appointed manager Claudio Ranieri wanted the player to leave.

According to Bogarde, it would be next to impossible to find a team that would offer him a contract comparable to the one he had at Chelsea.

During his period at Chelsea, the club attempted to sell Bogarde due to his large salary, and demoted him to the reserve and youth teams in an effort to force him to leave. In response to press criticism, he responded: 'This world is about money, so when you are offered those millions you take them. Few people will ever earn so many. I am one of the few fortunates who do. I may be one of the worst buys in the history of the Premiership but I don't care."
Barcelona Andresito
2017-07-06 18:03
Egentligen så handlar vår sommar helt och hållet om att förbättra Messi:

1. Vi behöver en tempostyrande mittfältare så att Messi ska kunna hålla sig högre upp i banan när vi har boll.
Utöver Verratti så finns väldigt få alternativ.
Ceballos hade varit en helt okej värvning, billig dessutom.
Coutinho och Eriksen är precis som Verratti omöjliga.
Seri är intressant men väldigt oprövad. Jag undviker helst landslagsspelare från Afrika då dessa försvinner vartannat år under den tuffa vinterperioden för att spela Afrikanska Mästerskapen.
.
2. En kantdominerande högerback - en spelare som går i djupled och breddar samtidigt som han ska kunna kortpassa med Messi.
Våra scouter har haft ett helt år på sig att hitta en bättre högerback än Sergi Roberto, Vidal och Bellerín, det måste finnas någon intressant lirare där ute.Bellerín blir vår nya högerback, Sergi Roberto ses som en ny mittfältsvärvning och Deulofeu tillför bredd i anfallet samtidigt som man förnyat med Messi.

Då så, truppen klappad och klar.


Barcelona Barclasico
2017-07-06 17:54
Sirigu (Torino): "Barça target Verratti? You could say that Verratti is a little like a prisoner at PSG." [l'equipe]

Tycker synd om Verratti
Barcelona Ribohn Fan
2017-07-06 17:48
Om det är en spelare en klubb verkligen vill bli av med löser det sig oftast självmant.
I kontrakten finns det också skyldigheter spelarna ska sköta.
Bl a närvaro på träningar annars ingen lön.
Det klubbarna gör då är att neka dem att träna med a-truppen. Istället får dem träna med juniorerna och efter en vecka känner dem sig förnedrade och vill lämna självmant.
Barcelona Dûssel
2017-07-06 17:19
@neymar JR || Cillessen #1:

Jag är en av "anhängarna" Barcelona skrev kontraktet och han vill inte lämna. Tråkigt ja? Men så kan det vara i fotbollsvärlden. Får bra med pröjs och bor i ett vackert Barcelona. Jag hade också vägrat.
Barcelona Romelu Umtiti
2017-07-06 16:44
Lukaku för 825 mille. Bara jag som tycker att det är jäääävligt för en spelare i hans kaliber?Såklart med tanke på hur marknaden ser ut idag (en oprövad Mbappé ryktas för över miljarden). Kommer bli spännande att se honom i framtiden. Finns så mycket potential i honom!
Annons: