/spanien/barcelona/forum/553.aspx/spanien/barcelona/forum/553.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-10 15:10
Sluta denis är den nye iniesta, allt han behöver är en skräddarsydd roll + förtroende i 20 matcher oavsett prestationer och någon som håller honom i handen på plan :). Vi kunde ha fått 25 miljoner € för honom av napoli och det kan vi glömma denna sommaren. Slutar med utlåningar sista åren på kontrakten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiyoyO 10
2018-02-10 15:08
+ Alena
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiyoyO 10
2018-02-10 15:07
+ Paulinho
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiyoyO 10
2018-02-10 15:07
Denis borde lånas ut eller säljas. Han har fått chansen flera gånger om och han hat inte tagit den. Han behöver byta miljö likt Deulofeu. Denis hamnar längre och längre bak i rangordningen, nu sitter han på läktaren rätt så ofta. Sen att ex Andre Gomes och Vidal får spela så ofta som dem gör är en gåta men det ingår väl i Valverdes rotations planer. Iniesta, Coutinho, Busi, Raki, Roberto, ev Dembele som högermitt och kanske Arthur till sommaren. Säg mig vart Denis ska få plats förutom på läktaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-10 14:54
Sjukt att Vidal återigen är med i truppen medans denis inte ens får chansen. Borde Iaf få några minuter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-10 14:04
Ett London derby utan några dueller, jisses vad dessa tråkiga engelska derbyn hypas något enormt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-10 13:44
Pique bör absolut inte starta, Digne har ju fått en del minuter som mittback. Dock oerhört svårt val att ställa upp med mina-Digne. Vi ska inte underskatta Getafe! Men några rotationer behövs, suarez hade behövt vila samt har honom hellre mot eibar borta än Getafe hemma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-02-10 13:26
Valverde; Vi beslutade att chansa med Piqué mot Valencia trots hans skadekänning eftersom det var en avgörande match - men även morgondagens match är av vikt för oss. Vi har en stark tro på Dembélé och det är upp till honom att bevisa sin roll i laget, och matchen i morgon passar bra att börja med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2018-02-10 13:24
Hoppas på ett mittlås bestående av Mina och Digne. Skulle någon gå sönder så kan Busquets droppa ner. Vill verkligen inte se Piqué spela skadad. Matchen efter spelas först om en vecka, så några större rotationer behövs inte. Iniesta är väl den enda som kan må bra av att sitta på bänken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-02-10 13:10
Piqué och Dembélé togs ut i matchtruppen, intressant. Denis Suarez och André Gomes får se matchen från läktaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-02-10 12:43
Bara jag som längtar mer till Barca matcherna nu än förra säsongen? Känns som den där goa känslan håller på att komma tillbaka!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-02-10 11:46
Jag minns också att någon frågade "Vad har Busquets sagt" i samband med den kalabalik som uppstod i samband med mötet mot Espanyol och efterdyningarna. Mig veterligen fick frågeställaren inget svar, men det står att finna i vår redaktör Emily Ottosons krönika; som jag rekommenderar er att alltid hålla ett extra öga på.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-09 21:24
VAR kommer göra allt ännu sämre, repris bilder kommer hjälpa ytterst sällan då det ändå kommer handla om bedömning domare till domare. Har man sett hur det har utvecklats sig i Italien så försöker domare hitta enklare beslut tidigare än själva huvudsekvensen för att rädda sitt skinn.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-02-09 19:27
Barcadinho.Jag har noterat dina repliker riktade till mig, på ett par av mina inägg den senaste tiden. Och jag ska försöka svara när andan väl faller på, eftersom jag ju betraktar Iniesta.70:s vänner som mina. Men jag kan redan nu skriva att jag instämmer i det mesta du har skrivit. Oavsett.

Men det finns några andra tankar tillika åsikter som kommit till uttryck härinne från andra "upphovsmän", som jag dröjer mig kvar vid och vill få ur mitt huvud först. Så som att vår the cameroonians, vilken har lagt ned så oerhört med tid och energi åt att lotsa oss genom den labyrint som leder oss till insikter om vad som sker bakom kulisserna i vår klubb, blir beskylld för "sin" negativism. Väldigt svårt att smälta. Om jag själv blivit utpekad, hade jag haft lättare att förstå.

Och att få läsa av någon som gjort det till en återkommande vana sedan flera år tillbaka, att göra enstaka inhopp på Messis bekostnad, beskriver sig bli "illamående" av argentinarens påstådda översittarfasoner,när han pekade finger, gav mig vinter -och kräksjukan så till den grad att jag blev helt mållös.

Sällan eller snarare aldrig har väl världen sett en sådan ödmjuk och sportslig spelare på den stjärnhimmel, där bara de allra största har den lyskraft som krävs . Men kanhända är det just precis därför en enstaka avvikelse från det vanligvis normala, blir så uppförstorad att den tappar precis alla proportioner?

Sist men inte minst kan jag inte riktigt släppa tankarna på den skribent som beskrev det som en "gåta", att Messi kan rulla upp ett helt försvar men inte lyckas få bollen i mål alla gånger, när han enkom har en man mellan sig och målet från elva meter och ingen spelare som sparkar på honom eller drar i hans dress...

För min egen del är det en gåta att man vid det här laget fortfarande inte sett och förstått att Messi är ett "naturbarn", som tar sig fram på fotbollsplanen på ett ofta instinktivt sätt, utan att tänka på om han ska göra si eller så i stunden.

Det är just den dimensionen som sätts ur spel i samma ögonblick han lägger upp bollen på straffpunkten och hela stadion stannar upp i väntan på signalen.

Tankar infinner sig och nerverna följer med in i funderingar på om var han ska sätta bollen. Tiotusentals människor förväntar sig att han självklart överlistar målvakten eller hoppas av hela sitt hjärta att han missar, beroende på var han befinner sig där och då. Messi är inte mer än människa i sådana situationer. Men det är han å andra sidan i övermått, när det kommer till att reducera försvarare till stillastående träningskoner. Det i sig är en gåta, som få förmår sig lösa.
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-09 17:59
Ryktas att Morata kan missa cl mötet pga skada. Hoppas verkligen inte. Uslare anfallare i topplagen får man leta efter. Möter hellre en oteknisk Morata än en tung giroud.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soda Popinski
2018-02-09 16:11
Det bokstavligen vattnas i munnen på mig när jag tänker på hur realistisk en trippel för denna säsong faktiskt ter sig. Jag känner personligen att det ska bli något alldeles extra att följa laget i årets CL turnering. Vilka kvällar vi kan ha framför oss! Föreställ er att ett par gossar från vår akademi kan ta sin tredje trippel. Helt jävla sanslöst!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2018-02-09 16:00
Rakitic blev sur på Suarez och slängde en tydlig Puta, inte driekt mot Suarez ansikte utan mer för sig själv. Men båda två är så pass rutinerade att en puta mer el mindre gör ingen skilland. Typ som hemma, när jag får höra att jag är en idiot. Det skulle uppstå ett öppet krig förut, idag, jag tycker att det är kul.

Däremot en puta mot en gröning yngling kan sitta hårt. Hoppas att Demb slipper sånt tills skägget växer lite tjockare.

Romario om sig själv - "The day I was born, God laid eyes on me and said: 'He's the man.'" Inte ens CR ligger på samma ego nivå som en del av de stora stjärnor från tidigare.
Barcelona the cameroonians
2018-02-09 15:36
Kröjff Intressant teori och iakttagelse. Jag är inte så insatt i diagnoser, så jag väljer att inte kommentera mer kring just den biten. Men. Just när det gäller Stoichkov så hade han i alla fall en medspelare som inte var sen att skrika tillbaka, och det var ju Romario. Jag kommer särskilt ihåg en sekvens där Brasse-anfallaren fick en fantastisk passning på 40 meter i djupled av bulgaren. Men eftersom Romario var en i många sammanhang bekväm lirare så orkade/ville han inte ta en maxlöpning för att hinna upp bollen i tid. Istället stannade han upp, vände sig om och skrek på Hristo att han borde "passa bättre". Nu var ju Romario (och även Stoichkov för den de) till skillnad från Suárez, en diva av stora mått. Det beteendet ser vi inte mycket av i dagens Barça, huruvida det styrker din tes om att Luisito lider av någon sjukdom låter jag emellertid vara osagt. Men det handlar förmodligen inte om divalater.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-02-09 15:23
@Barcelonistas:
Utan att nedvärdera Valverde i "vanlig" ordning, tycker jag nog Tito Vilanova inte ska glömmas bort och göras osynlig i den fortlöpande historieskrivningen. Han visade sig vara en värdig arvtagare till Pep Guardiola, innan cancern tog vid. Till hans minne väljer jag att än en gång skicka länken till ett vackert tal i skrift,signerat Simon Bank.
Barcelona Kröjjff
2018-02-09 14:35
Tur för er som retar sig på Suárez, att ni från skillnad till mig förmodligen är för unga att få ha bevittnat hur bulgaren Stoichov skällde på precis allt och alla. Uruguyanen uppträder ju som en stillsam ordningsman i söndagsskolan vid en jämförelse. Men med det sagt så förstår jag i och för sig irritationen, eftersom även jag själv avskyr spelare som skäller på och gestikulerar gentemot lagkamrater i tid och och otid. Och det var också ett starkt skäl till att jag motsatte mig köpet av honom, när det begav sig. Men med det sagt så stärker Suárez fotbollsmässiga pånyttfödelse mig i min TRO, som jag givit uttryck för långt tidigare. Nämligen att han har någon sorts diagnos/ personlighetsstörning. Som FC Barcelona fann för bäst att medicinera mot, för att det upprepade bitandet och ständiga utbrott mot domare, motståndare (och sina medspelare), inte skulle fortsätta upprepa sig med flera och långa avstängningar som följd (som inte minst präglade sejouren i PL). Men med bl a viktuppgång som biverkning. Sedan har man med tiden insett att man måste finna en bättre balans i den insatta medicinska behandlingen, för att få ut mesta möjliga av sin stora investering. Så vad vi ser nu om min teori skulle stämma, är en bättre och mer "lättfotad" Suárez. Som slutat bita motståndare och få känsloutbrott med rasistiska förtecken. Han skäller på sina medspelare istället. Och den smällen tror jag nog de flesta lagkamraterna är beredda att ta, så länge han själv levererar på plan. Man har provat sig fram över tid och förefalller ha funnit rätt dosering nu. Inget ont som inte för något gott med sig...
Barcelona Romelu Umtiti
2018-02-09 14:34
En onekligen omtyckt karaktär! Hoppas han levererar lika bra på plan som han verkar göra i omklädningsrummet.
Barcelona wallmannen
2018-02-09 14:16
Lite sen på bollen, men skönt med final!
Angående Coutinhos mål. Man vet att man gjort nåt bra på fotbollsplan när Messi hoppar upp och firar i ens famn ...
Barcelona Barcelonistas
2018-02-09 13:25
Vår match igår mot Valencia var klockren vi är så galet stabila vi kontrollera matchen totalt. Det kanske är lite för tidigt att snacka men det var ett tag sen man såg ett sånt här stabilt Barca där kollektivet var så bra. Måste varit under Pep eran senast.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Skurhink
2018-02-09 13:20
Kul om Vermaelen kommer till spel i helgen, Thom & Yerry i mittlåset :))
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-09 13:19
Barcelona vs psg i Youth League, tuff lottning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2018-02-09 12:39
Varför inte slänga in en lamasia mittback bredvid Mina ? Spelar man i Barca ska man klara av att möta Getafe. Man ska inte behöva ha Pique Umtiti alltid.
Barcelona Cúles
2018-02-09 12:32
Både catalanedition och barcaspiral är avstängda på twitter. Nån som vet varför?
Barcelona Katalano
2018-02-09 11:57
@the cameroonians:


Skulle haft Marlon att slänga in ;)
Ser ut att bli ett ostabilt backpar i helgen med andra ord.
Både Mina och Busquets klarar av att spela mittbackar, men för Busq så är det en lite ovan position och dessutom har de aldrig lirat tillsammans. Hur samspelet faller ut går inte att sia om. Hade jag varit Valverde hade jag satsat på extra mycket bollinehav och hög press med hela laget för att snabbt återvinna bollen denna match, just för att undvika att testa våra backar alltför mycket.
Barcelona Suarez9
2018-02-09 11:42
Måste också hänga med på hyllningståget för Busq! Har egentligen aldrig gillat honom även om jag vet hur viktig han är. Till stor del beror då på att hans genombrott betydde att Toure skulle lämna och det gjorde verkligen ont. Kunde du inte slå igenom fem år senare?!?! Han har verkligen varit fenomenal stundtals. Men tycker att han lite till och från kan missa passningar på 5 meter som han inte får göra. För han spelar på en position där det är storrisk konstant vid bolltapp. Sen med vändningarna utanför straffområdet, han är så lugn, så säker men jag får fortfarande hjärtattack varje gång det händer haha...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Romelu Umtiti
2018-02-09 11:35
@TIKITAKA1086:


Varför då?
Annons: