/spanien/barcelona/forum/553.aspx/spanien/barcelona/forum/553.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2018-08-03 14:38
Finns enligt mig både för- och nackdelar med en eventuell värvning av Vidal. Helt klart är att folk underskattar hans kvalitéer. Chilenaren är en oerhört duktig mittfältare och absolut inte bara en terrier. Han är en sådan spelare som egentligen har bra teknik, men eftersom han alltid spelar i 100 % tempo märks det inte. Jag tror vi skulle ha enorm nytta av hans presspel och förmåga att ta sig in straffområde då han är en hyfsad poängspelare.

Jag är rätt säker på att jag fattar hur Valverde tänker i sättet han vill formera mittfältet. Förra säsongen anpassade han laget mycket, kanske alltför mycket, efter material och begränsningar. Våra två bästa offensiva spelare trivs båda med att centralt och inte som yttrar, därför var vi tvungna att spela med två anfallare och 4-4-2.

I år tror jag Valverde är beredd att mer övergå till 4-3-3. Den viktigaste uppgiften, generellt men framförallt med 4-3-3, är hur man ställer upp mittfältet. Busquets är given som den sittande, intelligenta bollvinnaren som även ovanligt nog har en fin teknik och passningsfot. Även om jag personligen tycker Busquets kanske gått ned sig något snäpp råder det inga tvivel om att den typen av spelare är perfekt på den positionen. Därefter ska man som topplag ha två offensivt skickliga spelare, men där den ene är mer en speluppläggare inriktad på bollinehav och kontroll, medan den andra är bättre på att fylla på och ta sig framåt i banan. Kroos och Modric är bra exempel på hur detta har fungerat utmärkt för Real. Xavi och Iniesta fungerade på samma sätt. Här kommer dock problematiken. Sådana här spelare växer inte på träd. Om man inte hittar två tekniska monster på dessa positioner är det enligt mig sunt att gå för en mer aggressiv, närkampsskicklig offensiv spets på mitten OM hans teknik håller. Där tycker jag Vidal passar in.

Jag vet att folk skriker efter den kontrollerande typen, jag har också gjort det i flera år. Här har vi dock värvat Arthur, vilket både är en lösning men också kan orsaka problem. För mig hänger oerhört mycket den här säsongen på hur Arhut axlar den så oerhört viktiga rollen han givits. Att han är rätt typ råder det inga tvivel om, men har han en sån nivåhöjning i sig? Jag hoppas det. Bredvid honom skulle Vidal funka bra. Jag tror även Rakitic skulle funka bra där, även om kroaten är ett svårt fall. Väldigt bra på mycket men inte bäst på något. Andra spelare i världsfotbolln som hade funkat på den mer framskjutande mittfältspositionen(säger inte att det skulle bli perfekt men att de är en typen) är tex Pogba och Nainggolan. Spelare som inte riktigt är den djupledslöpande typen men ändå skulle kunna spela där är tex De Bruyne och Eriksen. Spelare som hade varit lämpade för den mer sittande rollen är tex Verratti, Pjanic och Thiago. Men nu köpte vi Arthur och därför tycker jag vi ska satsa på honom.

Märk väl, detta är mestadels en analys över spelartyper och inte hur bra spelarna är i fråga. Det största problemet med Vidal skulle jag säga är åldern. För att han har kvalitén samt är en nyttig spelartyp råder det för mig inga tvivel om. Däremot tycker jag att vi satsa på att få in 22-26-åringar, dvs redan duktiga spelare som vi även kan forma utefter spelsätt. Tyvärr brukar dessa vara de dyraste.

För att summera: Det är av yttersta vikt att Arthur kommer in i vårt spel, och inte bara det, lyckas bli en bärande spelare för vår fotboll. Spelaren i hans position måste vara en nyckelspelare att lita på. Lyckas han inte med detta måste vi tyvärr återigen förlita oss på Rakitic som bärande central pjäs i vårt lagbygge. En annan sak att hoppas på är att Coutinho kan anpassa sig bättre till Iniestarollen. Där tror jag dock tyvärr att brassen är för lite CM och för mycket CAM/VY för att klara av den rollen fullt ut. Därför skulle en värvning av exempelvis Vidal vara nyttig. Om än kortsiktigt.
Barcelona Rivaldo=Gud
2018-08-03 14:29
@Nelson Umtiti:Valverde går ingenstans just nu. Så då är Vidal klockren om vi ändå ska spela 4-4-2. I en sån formation ser jag Rakitic och Vidal som.givna start spelare framför Busquets faktiskt. Han är alldeles för långsam för att operera som tvåvägsspelare i ett sånt system
Barcelona Alvés - Por Que?
2018-08-03 14:15
En till säsong med defensiv fotboll och förlita sig på att Messi ska vinna matcher åt oss istället. 4-4-2 här kommer vi.
Barcelona Nelson Umtiti
2018-08-03 13:58
Som sagt det är Valverde som vill ha Vidal så vad ska man säga? En till säsong med 4-4-2 då...
Barcelona Rambla~
2018-08-03 13:35
Vi kanske ska lugna oss lite med lönen. MD har motstridiga uppgifter, först var de inne på Igår att han skulle få en mycket lägre lön än vad Inter erbjöd men nu är de inne på att Vidal kräver lite mer och därför är heller inte värvningen officiell ännu.
Postat via SvenskaFans-appen
Visca el Barça i visca Catalunya
2018-08-03 13:33
9 miljoner Euro är helt galet, Busquets tjänar 8.6 per år, Rakitic runt 7. Men han är ju ett bra köp enligt vissa.
Barcelona Alvés - Por Que?
2018-08-03 13:28
Arturo Vidal kommer alltså tjäna mer än Modric, Isco m.flr. Klubbens ekonomi blir bara sämre och sämre med dessa löner.
Barcelona Iniesta.70
2018-08-03 13:27
@ || #5 sergiobusquets:

Haha..Ja, indirekt så får vi ju tacka Perez för hans Galatico tänk..:)

Rambla
En av de svettigaste vårar jag upplevt med Barca.;)
Tror "vi" kryssade näst sista omgången(?) och torskade ligan på grund av det.(?) Men fan, hejade mig svettig den slutspurten..;) Jisses, det var tider det...
Barcelona S.Eto'o
2018-08-03 13:26
Arturo Vidal ska tjäna 9(!!!) miljoner euro per säsong!!!!! En 31 årig skadebenägen alkoholist ska tjäna 9 miljoner euro..... vem fan är det som förhandlar om våra spelares löner? Nu tror jag verkligen att Vidal är köpt för startelvan vilket blir undergången för många av våra spelare. 4-4-2 Coutinho busquets rakitic Vidal Arthur Malcom och Dembele kommer bara spela mot lag som alaves och leganes
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alvés - Por Que?
2018-08-03 13:10
Snälla få iväg Yerry Mina så snabbt som möjligt för en bra slant, Premier league fönstret stänger om 6 dagar.
Barcelona Bopi
2018-08-03 13:08
@Rambla~:Om jag inte minns helt fel så var det 18 pinnar upp till Real.. hamnade 1 eller 2 pinnar bakom. Sen gick han till Tottenham (Mer pengar)
Barcelona Infinit8Don
2018-08-03 13:07
Aleix Vidal verkar vara klar för Sevilla nu. Skönt. Då var ännu en borta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-03 13:01
Iniesta.70 När vi ändå är inne på den tiden, så var det väl ändå Perez som räddade laporta och rijkaard när han snodde Beckham framför ögonen och vips fick vi Ronaldinho.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-08-03 12:47
Edgar Davids, vilka minnen. Sällan det kommer en spelare och gör sådant avtryck på så kort tid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2018-08-03 12:44
Iniesta.70 Du minns helt rätt. Efter en katastrofal höst, minns ni 5-1 i baken borta mot Malaga, så vände allt med Davids in. Xavi flyttades upp i planen och sen klickade precis allt. Jag kommer inte ihåg exakt men tror Barca var placerade nånstans i mitten av tabellen och många poäng efter toppen. Efter en fantastisk vår med underhållande fotboll dessutom tog man nästan in hela försprånget och höll på och vinna ligan. Tyvärr snubblade man på målsnöret och slutade tvåa efter Benitez Valencia. Fy fan, det var tider det. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta.70
2018-08-03 12:30
Rambla Haha..Edgar Davids..? Ja, nog var han en succé alltid. Helt utan att googla eller göra några som helst efterforskningar och endast gå efter mitt halv-suddiga minne så är jag bered att säga att Davids lånet räddade både Laportas och Rijkaards rövar. OCH efter att Edgar äntrade plan i Barcs färger så hittade väl både Xavi och Ronaldinho rätt under en succé artad vår? Eller är det fulwhiskey dimman som talar? Annars så var ju Davids en kille som klampa rakt in från the Hazy shades of town, endast en hycklare som mig själv kan ju dunka ryggen på en karaktär som honom. Men vilket jävla lån det var! Kröjjf/ Kröj14f Kommer du ihåg att vi snacka om Davids för nåt år sedan? Ja, då länkade du en artikel angående Davids lånet. Har du lust att länka den artikeln igen? Som en favorit i repris?
Barcelona Rambla~
2018-08-03 12:27
Tyckte väl att det där med lönen lät lite för bra att vara sant. Sport skriver nu om ett 3-års kontrakt och en årslön på 9m, vilket är dubbla lönen det talades om med Inter. Alltså, 9m är fan en saftig summa, knappast bara en truppspelare mao. Det är ren idioti att fortsätta med dessa höga löner för äldre spelare man tar in. Lönebudgeten ligger redan på en kritisk nivå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2018-08-03 12:18
Jag brukar inte ge mig in på om ryktes värvningar är bra eller dåliga, innan allt är klart. Men det är bara så att om inte Vidal kommer, så är det en annan spelare med samma egenskaper, som kommer. En spelare som ska komma in i straffområdet och hota med kraft och hjälpa Suarez, när Messi ständigt droppar ned för att han måste ha boll. Vi har spelare för att bygga spel med kontroll i ett 4-3-3, det är bara det att fjolårets sämsta nyförvärv hette Valverde och det är han som är problemet.
Barcelona Carles Puyol 1899
2018-08-03 12:09
Vidal kommer chocka alla. Killen är bra men problemet som jag o många har mot denna spelare är hans äckliga beteende. De är just såna spelare man inte vill ha i sin klubb. Tänk er själva, Ramos, Vidal o Suarez i samma klubb fy fan. Nu har vi Suarez äckliga beteende hos oss o snart anländer Vidal. Vi har en rolig säsong att se framemot. Vidal är en krigare såna behöver vi men hade han inte haft en sån ful personlighet så hade jag älskat denna affären. Man får gilla eller ogilla om de nu är så. Jag säger inte nej till Vidal för vi vet aldrig vad han kan göra mm tänk om denna värvning blir dunder succé då kommer vi alla att få äta upp våra ord så som värvningen av Paulinho. Man ska aldrig förväg gå för hårt för karma kommer ikapp en.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2018-08-03 12:05
Infinit Laporta gjorde faktiskt en liknande värvning back in the days även om det var en januarivärvning och då ett lån. Edgar Davids, det blev en succé då. :) Lite lustigt att vissa interfans hävdar att Vidal dubblar lönen i Barca jämfört vad han skulle fått i Inter när det talas om det motsatta i katalansk press. Vet inte vad jag ska tro, MD och Sport har kört det där de senaste 10 åren, spelare x går alltid med på att betala ur egen ficka/sänka sina lönekrav. Känns mer som de försvarar ledningens värvningar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2018-08-03 12:04
Vizzla. Nej han har inget europeiskt pass. Edit: JA han räknas alltså som non-eu :P Ang. Vidal
Barcelona Koeman!!
2018-08-03 12:02
Är Infinit8Don och Barcelonistas samma personer?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2018-08-03 11:58
Infinit8Don

"Man märker verkligen att folk vill klaga bara för att. Tydligt att folk är bittra över att vår i övrigt kassa ledning faktiskt gör ett grym fönster. Det måste man kunna erkänna."

Du behöver förstå att folk tycker olika. Dina åsikter är inte fakta eller allas åsikt, det är bara dina åsikter. Du behöver inte kriga för dom genom att svara på varje liten meningsskiljaktighet med nya inlägg om hur alla har fel. Du tycker att Vidal är en bra värvning, andra tycker av olika orsaker inte det. Propagera gärna för din sak men försök att hålla dig ödmjuk inför andras åsikter. Det klarar du. Tack!
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-08-03 11:44
Angående Vidal, Räknas han som non eu?..
Barcelona Infinit8Don
2018-08-03 11:44
#5 sergio

Precis... detta är bara en kortsiktig lösning, och det en bra sådan. Nästa säsong kommer GARANTERAT Frenkie anlända. Sen är jag helt säker på att vi gör profit genom att sälja Vidal till kina om sisådär 2 år för runt 40m. Helt säker.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-03 11:42
Vidal kommer gå till kina nästa säsong troligtvis med vinst och in kommer de jong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-08-03 11:31
@Visca el Barça i visca Catalunya:


Han erbjuder något vi inte har. han erbjuder flexibilitet, variation och ökar bredden samt konkurrensen i vår trupp. Hans egenskaper orkar jag inte gå in på igen, du kan bläddra ner istället. Man vinner inte titlar på att endast ha spelande innemittfältare som endast vill ha boll på fot hela tiden längre. Och säg inte Xavi o iniesta för det är en helt annan sak och dessa 2 kommer vi aldrig få uppleva igen. Man behöver flexibilitet och det får vi som sagt nu. Hade tex laporta stått för en liknande värvning under sin tid hade han helgonförklarats. Ni tvivlare kommer ångra er sen ska ni se. Blir kul att se.
Visca el Barça i visca Catalunya
2018-08-03 11:20
@Infinit8Don:

Han hade kunnat komma gratis och jag hade inte varit nöjd med köpet, de handlar inte om pengarna utan om spelaren i sig. Vad bidrar han med förutom att ta en trupp plats? Vidal är en bollvinnare med ett hett temperament som är på ner sidan av sin karriär och som dessutom är 31 år gammal, inte direkt det vårat mittfält behöver.

Och ni som tror att han endast kommer användas i 5-10 svåra matcher är väldigt naiva, Vidal som är ett stort namn och en stor personlighet kommer inte acceptera en plats på bänken för en oprövad 21 åring som Arthur t.ex.
Barcelona Infinit8Don
2018-08-03 11:13
Det roliga är ju faktiskt att folk tror Vidal enbart är en krigare. killen har ju faktiskt riktigt bra teknik och en bra passningsfot. Minns när pep höjde honom till skyarna. Man märker verkligen att folk vill klaga bara för att. Tydligt att folk är bittra över att vår i övrigt kassa ledning faktiskt gör ett grym fönster. Det måste man kunna erkänna. 8/10 som sagt.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-03 11:09
Ganska enkelt att se logiken och hur valverde resonerar med en Vidal värvning. Den är logisk på alla vis, och relativ billig värvning för en klass mittfältare som kommer förhoppningsvis agera trupp spelare. Vad jag har läst som kommer han inte ens sitta på höglön. Enda orosmomentet är hans knä om det håller. Aggressiv, löpstark, uppoffrande krigarmentalitet. Hade pep värvat honom till city så hade han hyllats här inne och geniförklarats. Hade själv velat ha en Vidal på bänken i min trupp, men ja vi kan ju alltid trilla boll likt Spanien och inte komma någon vart vid mittplan. Vi kan ju ha 10 spelare som vill möta boll och spela kvadraten i all oändlighet. Nu äntligen får vi åtminstone EN som lägger sitt hjärta ute på plan och inte håller huvudet nere så fort det går tungt. Nu väntar jag spänt på det ignoranta inlägget där Vidal inte kan slå en passning och det är allt som gäller..... :) Busquets, Arthur, coutinho, Messi, Alba, umtiti, pique, Malcom/Dembele är nog ett tillräckligt spelskickligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: