/spanien/barcelona/forum/5497.aspx/spanien/barcelona/forum/5497.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mido
2014-07-30 22:36
Visste ni att lukaku är 21 år gammal! Han ser äldre ut
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-07-30 22:34
Mido

Bara för att en spelare har semester så får inte spelaren göra vad han vill. Du vet väl att spelaren är under kontrakt och klubben betalar ut lön till spelaren även under semestern? På kontraktet som spelaren och klubben kommer överens om tillsammans så står det vad spelaren får göra och inte göra. Visst är det hemskt när man är miljonär och spelar på Camp Nou varannan vecka? Livet suger verkligen för dom.

En spelare har semester för att koppla av, fysiskt och psykiskt. Spelaren bör inte längre lägga 100% fokus på fotbollen utan kan slappna av mentalt. Sen om spelaren går ut och festar en dag och t.o.m tar en cigg på semestern, då är det mer förståeligt även om det inte är acceptabelt. Har man rökt en gång och pressen/fans kommit på en så ska spelaren gå ut och försäkra alla (klubben, lagkamraterna, fansen) lova att det inte skall upprepas igen. Punkt slut. Men att säga '' det är inte så att jag röker varje dag '', ja då får spelaren vara beredd på att få skit. Vill man röka, dricka och ''leva livet'' så bör ska inte spelaren spela på den absoluta toppen.
Barcelona Nemesis 10
2014-07-30 22:29
Lion24 Vad är det för skillnad om dom har naturliga talanger eller inte? Rökning har med konditionen och göra och inget annat, du får det att låta som att en spelare som röker inte kan utvecklas typ och där har du fel. Jag är absolut inte för spelare som röker men däremot så ska man ge en rättvis bedömning. Min halvbrors Mamma har rökt i över 20 år, hon röker dagligen vilket är en stor skillnad på 2 cigg i månaden. När hon besökte läkaren och dom kollade hennes lungor sa dom att så väldigt friska ut... Just Sayin. 2 cigg i månaden eller till och med en cigg i veckan påverkar knappast lungkapaciteten då kroppen hinner få ut det ur systemet. Tränar man också så mycket som fotbollsspelare gör så kan det knappast märkas. Visst hade det varit bättre om han inte hade rökt men om läkarna bedömer att han har bra fysik så tycker jag inte att vi ska oroa oss. Det är likadant med alkohol vilket många engelsmän föredrar. Jag tror definitivt att det är fler spelare än vad man tror som röker någon gång ibland bara att vissa är helt enkelt bättre på att dölja det.
Barcelona Mido
2014-07-30 22:23
När jag har semester då ska ingen lägga sig i vad jag gör, om självaste kungen säger nåt, då stoppas min sko i hans mun,,, semester = fri
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-07-30 22:08
Gio Style

''Han blir inte en sämre fotbollsspelare för att han röker''. Kan han inte bli en bättre fotbollsspelare om han inte röker? Kan han inte höja kvalitén? Vill man inte få ut de bästa ur spelarna? Om Mathieu är bra och levererar, varför inte bli bättre och fortsätta leverera? Han kanske slutar nu, men varför gjorde han det i Valencia? Jo, i brist på professionalism. En spelare ska inte röka, oavsett på semestern eller mitt på plan även om det är mer förståeligt att röka på semestern. En fotbollsspelare på den absoluta eliten MÅSTE ta hand om sig själv och sin kropp för att bibehålla nivån, OM MAN VILL VARA PÅ DEN NIVÅN. Du får låta som att Mathieu har tagit världen med dunder och brak. Han var bra i Valencia, inget mer. Återigen en fotbollsspelare som vill tillhöra de bästa måste ta hand om sin kropp, motivera sig på fotbollen och försöka vara bland de absolut bästa. Det funkar ju på Cristiano som har klart mindre talang än Messi men som ändå jämförs med honom, hur konstigt det än må vara. Det här är fotbollsspelare på den absoluta eliten vi pratar om. Det här är en spelare som ska höja vårt försvar och har tydliga problem med professionalismen. Fråga vilken tränare du vill om rökande fotbollsspelare och du får ett tydligt svar på att det inte är acceptabelt och oprofessionellt.

Maldini, Cole, Rooney o.s.v? Först och främst så har jag aldrig sett/hört Maldini röka, ja jag googlade det också. För det andra så är det en orättvis jämförelse eftersom Cole har länge varit en av världens absolut bästa vänsterbackar under en lång tid och är bland de bästa vänsterbackarna i historien i engelsk fotboll. Mourinho bänkade Cole för Azpilicueta för brist på professionalism när Cole var ute och festade, Cole fick sedan lämna klubben. Coentrao blev också bänkad av Mourinho för att han rökte och Mourinho är en av de mest disciplinerade tränarna idag som samtidigt är en av de mest framgångsrika tränarna idag, vare sig vi gillar honom eller ej. Rooney tillhör också en av de absolut bästa på sin position och många spekulerar att Rooney hade varit ännu bättre om han hade varit mer professionell. Maldini är Maldini, Zidane är Zidane. Du nämner spelare som har naturliga talanger och är bland de bästa på sina positioner. Wilshere är en snorunge som är överskattad. Mathieu är långtifrån Maldinis spelardagar och i en mittbacksposition i dagens Barcelona så behöver vi de bäst professionella spelarna som också presterar bäst fotboll.
Barcelona Treyh
2014-07-30 21:37
Jag har varit storrökare och har även slutat röka för några år sen. Det var inte lätt kan jag säga. 15 dagar utan cigg om man är storrökare? Det är fanimej omöjligt... Jag tror inte Mathieu är nån storrökare direkt. Han tar väl nån cigg då och då. Sålänge han gör sitt jobb planen så är det väl chill.

Förövrigt så tror jag han kommer göra ett bättre jobb än Marquinhos, Benatia, Balanta, Verthongen osv i dagsläget med tanke på hans rutin och att han känner till spanska ligan, han kan språket, han har kompisar i laget osv. Killen är ju både snabb och duktig på huvudet, en riktig tuffing att möta. Vi behöver såna i backlinjen. Jag lever i nuet och jag tror han kommer levererar DIREKT. Killen gjorde ju allt för att gå till Barcelona, sänka sin lön och grejer vafan. Jag skiter i om hur det ser ut om 2-3 år... jag lever i nuet som sagt.
Barcelona Illusionista
2014-07-30 21:26
Om Mathieu inte orkar springa 90 min och gör misstag pga trötthet så kan jag köpa att ni klagar på hans rökande annars snälla lägg av!
Barcelona Gio Style
2014-07-30 21:18
Lion24
Sluta vara så jävla löjlig och leka allvetare.
Han blir inte en sämre fotbollsspelare för att han röker, snälla TÄNK EFTER!
Var fan det dummaste jag hört. I bästa fall hade han varit mer uthållig eller haft marginellt snabbare återhämtningstid med detta har han ju aldrig haft problem med så vad fan är grejen?

Han gjorde inte en grej av att han inte rökt på 15 dagar, han blev tillfrågad och han svarade med ett exempel.
Men det bör förvisso inte du förstå som tror att många här är nöjda över saker som de aldrig påstått.

Zidane har rökt, Wilshere har rökt, Rooney har rökt, Ashley Cole har kedjerökt, ska jag fortsätta?
Jag likställer inte Cruyff med Mathieu, fan är du korkad eller gör du sånna dumma antaganden med flit för att få fram din poäng?
Det handlade mer om själva principen, du bara klagar men kommer med inga lösningar.

Borde vi struntat i värvningen enskilt pga att han röker då och då (strunta i vad du tycker om hans kvalité)?
Hade du tackat nej till Zidane om han vart nära oss?
Hade du tackat nej till Hummels om han rökte då och då?

Nu är det du som sitter med loosermentaliteten som du bara älskar att anklaga folk för att ha.
Vi skulle ju prompt ha dem bästa spelarna eller hur?
Och då går man efter vad de kan åstadkomma på plan, mentalitet på träningarna osv. Inte på vad de gör på sin fritid såvida de inte är hustrumisshandlare eller så.
Barcelona B.BOSS
2014-07-30 21:12
[QUOTE=LeoMessi]Snyggt frisparksmål av fabregas faktiskt.. Varit helt osynlig hittills men snyggt ändå. Synd att han inte fick ta en enda frispark i barcelona. [/QUOTE] I andra klubbar får de bästa frisparksskyttarna ta frisparkar. Det va likadant under Reijkard. Med Pep ankomst får du ställa dig i ledet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2014-07-30 21:10
Vare sig ni vill eller inte så kommer han att röka sina cigg tills klubben ber honom att sluta eller börja röka inomhus så ingen ser. Jag håller med båda hållen, är man under kontrakt som säger att du ska inte ska skada din kropp så skall du följa det, men om det är något som klubben struntar i så får fansen väll också strunta i det. Så länge han presterar på plan kan han röka kubanska cigarrer med halsbloss om det är så
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-07-30 21:10
Sanningen är den att Barca inte vill införa konkurrens i backlinjen. Pique och Bartra satsar de på med äldre herrar på bänken. Speciellt Pique. Han har mycket att bevisa. Verkligen synd att Benatia inte köps av Barca. Hans lön kan inte bli mycket mer än vad han får i roma. Det kanske blir en uppgradering från 1-2 miljoner till fem per säsong till början. Han är värd varje krona. En bra back är skillnaden mellan en titel lika mycket som resterande lagdelar. Den konkurrensen behövs då alla kommer skärpa sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-07-30 21:02
Gio Style

Haha. Herregud. Jämföra Johan Cruyff med Jeremy Mathieu? Jämföra 70-talet med 10-talet? Skojar du? Tänker du inte? Det är 2014 idag. Spelare måste vara på sin absoluta topp för att prestera. En fotbollsspelare som tjänar miljoner och kostar 200 miljoner kronor måste ta hand om sin kropp, måste veta vad han stoppar i sig. Allt detta för att spelaren ska tillhöra den absoluta toppen och vara bland de bästa. Cristiano Ronaldo blev inte en av världens bästa spelare på talang, han blev det genom att vara extrem noga med sin kropp och vad han stoppar i sig. Messi har gått ner sig en bit och det är ingen tillfällighet att han har gått ner sig sen Pep/Tito lämnade. Tränare som var extremt noga med kosten.

Om Mathieu röker en cigg på semestern när han är ute och festar, så blir jag inte lika förbannad. Sånt händer, jag förstår. Men när en spelare som säger att han inte har rökt på 15 dagar och får det att låta som en bedrift, på en mittbacksposition, då har vi problem. Förebild? Jag kan säga att NÄSTAN ingen spelare som tjänar många miljoner och har kameror på sig ständigt kan vara en förebild. Man kan inte alltid göra rätt hela tiden. Så är det. Leverera trots rökandet? Vem säger inte att Mathieu hade varit en mycket bättre fotbollsspelare och höjt vårt försvar om han inte hade rökt och bryr sig uppenbarligen inte så jätte mycket om hans kropp? Det här är FC Barcelona. Spelare som ska lyckas här måste vara professionella för att den här klubben utmanar om alla titlar varje år. Vuxna människor? Precis, därför är det mycket svårare att förstå och acceptera att en snart 31 åring spelare som har varit proffs ett tiotal år så oprofessionell. Mathieu borde veta bättre. Du slutar aldrig förvåna mig, seriöst.
Barcelona LeoMessi
2014-07-30 20:50
Skulle vi inte spela två matcher mot Santos i och med köpet av Neymar? Vi spelade bara en match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-07-30 20:49
Gio Style Jepp, det du nämner är naturligtvis viktigare men jag tycker iaf det ingår att inte röka. Och det där om hur mycket det faktiskt påverkar kroppen verkar du ha bättre koll på än mig, men som du märker så handlar mina argument mer om att visa respekt, vara proffessionell och att hålla sig borta från onödig negativ publicitet som kan skada stämningen inom laget. Men vi får väl helt enkelt agree to disagree :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-07-30 20:43
neymar JR Det faktum att Ronaldinho festade loss med jämna mellanrum var en stor bidragande orsak till att han inte höll sig på sin högstanivå under en så lång tid. Just sayin. Ronaldinho är den odiskutabelt största favoriten jag någonsin haft samt kommer att ha i fotbollsvärlden men han hade helt klart kunnat förlänga sin tid som toppspelare genom hårdare disciplin. Fast då hade han kanske å andra sidan inte alls varit en lika underhållande spelare vilket trots allt var det som framförallt gjort honom till den legendar han är.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-07-30 20:42
L.A.M Nr 10
Ja jag antar att det beror lite på hur man ser det.
Samhällen är delade i många frågor när det kommer till alkohol, droger osv.
Jag personligen ser inget fel i det, speciellt inte då jag vet att vältränade och aktiva människor kan röka 15 cigg om dagen och ändå bibehålla sin kondition.
Jag tycker att det är viktigare att spelare är i tid, ger allt på plan och träningarna, respekterar sina medspelare osv än huruvida den får va mänsklig eller ej.
Barcelona LeoMessi
2014-07-30 20:39
Om inte klubben har förbjudit Mathieu att röka cigg så skiter jag faktiskt fullständigt om han gör det. Visst han ska inte ringa varje dag men om det är flera veckor mellan ciggen så bryr jag mig inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-07-30 20:38
Neymar JR
Tror inte heller att Mathieu är den spelaren man har som förebild bland Barcaspelarna hahaha =)

Någon cigg då och då är fortfarande bättre än sena utekvällar och långa bakfyllor.
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-07-30 20:33
Gio Style Nu vet jag inte hur illa det är, har han hållt sig 15 dagar så är han väl kanske inte jätteberoende. Men det jag menar är att det är så otroligt oproffessionellt, speciellt när man spelar i en av världens största klubbar. Har man betalat 20 miljoner för endast en spelare i syfte att förstärka laget så vill man att han ska uppträda på ett moget och proffessionellt sätt och på alla möjliga sätt skapa så bra förutsättningar för sig själv, och därmed laget, som möjligt. Jag tycker man borde kunna förvänta sig att en spelare ska hålla sig borta från ciggen. Sen som du säger, festar man till det lite någon gång under semestern tycker jag inte det är så farligt, och heller inte om man tar en cigg vid något enstaka tillfälle bara man håller sig borta från media och undviker onödig negativ publicitet för klubben. Att däremot röka regelbundet under brinnande säsong är något som enligt mig klubben bör förbjuda.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-07-30 20:25
Fabregas har gjort sitt första mål för Chelsea. Snygg frispark!
Länktips: bit.ly/1nJjbLE
Barcelona neymar JR
2014-07-30 20:11
Ingen hade något emot Ronaldinho när han briljerade och festade samtidigt. Men så fort prestationerna uteblev så hackade man sig upp på hans festande. Och folk som gnäller på Matheiu nu för hans rökande, kommer hylla honom för hans hjärta och lungor när han räddar oss under matcherna. Hycklare..... Matheiu är först främst en människa sedan en fotbollsspelare. Som människa har man fria val utan att någon skall döma ut honom, om han vill röka cigaretter som är lagligt att göra så ska kan han kunna göra det. Speciellt med tanke på att han är i fysisktrim. Vad finns det att klaga på om han har bra fysik och kondition? Sen vad fan har ens rökvanor att göra med att vara förebild? Bara för att man röker så är man en dålig förebild? Tror nog ungdomarna vet cigaretter är innan dom såg Matheiu röka :)
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-07-30 19:58
At this moment, Marquinhos is Barcelona's remaining priority signing. Asking fee Cuadrado too high, which means Alves likely to stay. [rac1]

Tror att det bäst så här, en cuadrado värvning skulle endast vara för överflödigt. Jag behåller hellre Alves, för i sina bästa stunder är han den bästa högerbacken i världen och jag tror starkt på att LE kan få ut det bästa av honom. Nu får vi hoppas på att Marquinhos på något sätt kommer till klubben och att vi samtidigt säljer Song och eventuellt Affelay. Sen är truppen spikad!
Barcelona Gio Style
2014-07-30 19:57
@L.A.M Nr 10:

Hur visar han inte respekt mot oss fans när han rökt redan innan han anlände till oss? Hur respektlös är inte det av oss att döma honom pga en ovana som han förövrigt hållt under schack (15 dagar utan att röka) om han lyckats leverera på plan trots det?

Men att de krökar till när de har semester eller lediga dagar säger inget om, för samhället säger att det är okej.
Fjantigt, och nej jag inte någon rökare själv.
Barcelona LeoMessi
2014-07-30 19:52
Snyggt frisparksmål av fabregas faktiskt.. Varit helt osynlig hittills men snyggt ändå. Synd att han inte fick ta en enda frispark i barcelona.
Barcelona Gio Style
2014-07-30 19:48
Okej en enkel fråga. Ser rökningen ut att ha haft en negativ påverkan på Mathieu? Ärligt nu. Det är inte som att klubben sagt "Mathieu, du får inte röka" varpå han smygfotats med en cigg i munnen, eller hur? Kan man gå 15 dagar utan att röka som om det inte vore nåt speciellt så är man knappast en storrökare. Skärp till er nu fan, det är vuxna människor vi har och göra med och inte p12or. Så länge han inte är inblandad i olagliga saker eller är ett allmänt svin öppet får han väl göra vad han vill så länge han levererar på plan och på träningarna. Om klubben ber honom att sluta med det är en annan femma men han är långt ifrån ensam om att röka (Zidane, Rooney, A Cole, Wilshere, Maldini och måååånga fler).
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
2014-07-30 19:40
@Leo y Cesc:
1.40 in i klippet: Helt sjukt hur man vågar ha en så psykiskt instabil människa i sin förening. Antar väl att "He fits the Madrid profile" Nu väntar man bara på OfficialRealMadrid.com lägger upp sina photoshoppade bilder för att visa vad som "egentligen" hände haha
Barcelona LeoMessi
2014-07-30 19:28
Förresten, till alla dom som inte pallar med sopcast så hittar ni streams i länken. Brukar alltid fungera perfekt för mig och det är där jag hittar alla vår matcher där hudson kommenterar. Länken ser lite suspekt ut, jag vet. Men det är samma sida som goatd.net.
Länktips: 88.80.11.29/
Barcelona Leo y Cesc
2014-07-30 19:27
Intressant hur psykopaten Pepe spottar på Keita men det såg inte FIFA va? Nää aa juste det gäller inte alla spelare att bli straffade? FIFA är ett skämt och dom har alltid varit det. Fotboll är ingen sport det är politik och korruption.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
2014-07-30 19:27
@Acrobat:


Varför Pepe får så korta straff, varför Ramos och Alonsos gula hävs?
Because Florentino, thats why :)

Förresten, kan inte fatta att prisskillnaden mellan en 31årig medelmåtta och en up and coming, ung och mogen stjärna med framtiden framför sig är 50m Euro. Samtidigt som Balanta ersatte Mathieu för ca 80m. JAg är heller inte den förste på forumet att uppmärksamma detta, men det måste ju va NÅGON med makt borta i katalonien som kan ryta till och fråga va fan det är som försiggår?? Det här är ju oumbärligt, speciellt när Agger visar sig va mittback nr2. Förhelvete, hellre ingen sportchef än en dålig sportchef. Enda förklaringen är att zubi är en planterad mullvad för att sälja egna spelare för kaffepengar, betala överpriser för gamlingar, tjäna in sponsorpengar genom att sälja ut klubben och dessa varumärke som byggts upp av andra, det kan ju vem fan som helst göra. Men det äckligaste är att man verkar ta åt sig äran. Lita på mig, barto hade sålt Messi för länge sen om inte Messi lyckats skapa sig ett varumärke av sig själv.

Föreställ er nuvarande ledning 2002-03: Tror ní dom hade lyckats värva Davids på 3 dagar? Vad tror ni dom hade tyckt om Ronaldinho? Glöm det, dom hade försökt köpa Beckham, misslyckas grovt och sen värvat Ljungberg för 400, nåt år innan han lägger av.
Barcelona B.BOSS
2014-07-30 19:24
Pepe
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: