/spanien/barcelona/forum/5480.aspx/spanien/barcelona/forum/5480.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Amo.38
2014-07-18 14:27
Pique kan dra till Chelsea och spela med sin gullpartner Cesc båda är så otroligt loja att dom går hand i hand. Sen att dom är bra vänner är väl inte förvånande ... Man blir som man umgås helt enkelt. Skönt att iaf att Cesc skeppades iväg blev så trött om hans snack hur mycket klubben betydde för honom bla bla bla för att sedan se ut som ett frågetecken på planen....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-07-18 14:26
Rambla/

I mitt tycke går Marc Bartra före Piqué i rangordningen. Även om han saknar rutinen ser jag mer potential i Bartra och jag hade velat se honom som en av mittbackarna nästa säsong. Nu gäller det bara för ledningen att värva in en mittback men det är väl för mycket att begära, eller? Det finns nog större chans för världsfred än att se oss köpa in en mittback.
Barcelona Gunther Hjulter!
2014-07-18 14:22
Pique är en nyttig spelare att ha i truppen, mest för energin..
Real Madrid Kith.
2014-07-18 14:22
el flaco, Rambla

Vi måste även minnas att Pep's problem med ledningen började med hans problem med Pique. Om jag inte missminner mig, var inte Pep otroligt tveksam och orolig över Pique's utveckling och hur han tappade så pass mycket fokus efter Shakira? Har för mig att Pep även ville sälja honom, kan ha bara varit rykten men det var trots det väldigt tydligt att Pep inte drog jämnt med Pique och att ledningen kanske avfärdade Pep's oro som i sin tur ledde till en snöbollseffekt där Pep kände en avsmak gentemot ledningen.
Barcelona Vampíro
2014-07-18 14:20
Piqué är en infektion inom klubben, Barcelona kommer aldrig kunna resa sig så länge han är kvar. Snacka om en lat, dålig spelare med usel attityd som har utnyttjat Barça i flera år nu. Han bidrar inte med nånting på planen och måste lämna så fort det går. Pep insåg detta för över två år sedan, han bänkade honom och ville sälja honom. Nu har han bara blivit ännu värre fast han får istället nya kontrakt trots att han urinerat på klubben i flera år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-18 14:17
el Flaco Det kan man aldrig utesluta, speciellt inte i den här klubben. Bara Piques sista efternamn borde vara skäl nog för att bänka hans sega arsle. :P Hans familj är ju från fina kretsar, blir man dessutom medlem i klubben från den dagen man föds så åker man redan där genom gräddfilen i klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dinho the artist
2014-07-18 14:14
AndreD
***
"Tala är silver, tiga är guld". Nej jag skriver inte varje dag men jag läser nästan alla inlägg och kommenterar när jag finner det nödvändigt/intressant.

Kvalitet framför kvantitet, i mitt tycke.
Barcelona el Flaco
2014-07-18 13:52
Rambla/


Kan det faktumet att Amador Bernabéu, Piqués morfar, som är klubbens ambassadör inom UEFA spela en roll i det hela? Detta är ju trots allt den mest politiska klubben i världen så det skulle inte förvåna mig om det kan leda till att Piqué har en så pass hög status inom klubben. Och medierna också. Har sällan läst en artikel där man har ifrågasatt Piqués plats inom laget, än mindre i startelvan.

Barcelona Thiago_Alcantara
2014-07-18 13:42
Hellre lägga 30m för Musacchio än att ens överväga att köpa in Cuardado för 40m när det finns Montoya och Alves redan. Cuardado känns verkligen överflödig i detta läget.
Barcelona Rambla~
2014-07-18 13:31
Andresito Jaså, klausul på tom 50m?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-18 13:30
Basselona Samma problem där, Villarreal vägrar att förhandla om Musacchio, de pekar bara på klausulen precis som Valencia. Den är på €40m. Annars håller jag med om spelaren. Fan, i det här fallet finns det ju mer fog för att lösa klausulen tom, Musacchio har ju åtminstone ett värde då han bara är 24 år. Han går att sälja vidare en dag. Men återigen, 40m är för mycket pengar att lägga på mittbackar enligt denna ledning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thiago_Alcantara
2014-07-18 13:22
Mathieu är bra det är inte långsiktigt någonstans. Han håller i max 3 säsonger och då är priset helt galet. Men det har diskuterats tidigare. 15+Affe är OK men han behöver komplement. Musacchio hade varit drömmen absolut. Han borde gå att lösa för 20-25m euro.
Barcelona Andresito
2014-07-18 13:18
Problemet med Musacchio är hans pris. Villarreal hänvisar till klausulen på €50M.
Barcelona Basselona
2014-07-18 13:14
Kollat ganska mkt Valencia då halva familjen håller på just dem och Mathieu är en bra förstärkning. Däremot är priset i förhållande till åldern för honom befängt. Sett till mittbacksfrågan var det någon som nämnde Musacchio tidigare. Han hade vart guld att ha. Stark, bra på huvudet, relativt kvick och född 90. Fattar inte varför vi inte fortsatte på det spåret. Var ju på tal i vintras lite flyktigt.

Inte orolig för att mittbackar kommer komma, mer orolig för vilka det blir.... Tar helg nu, orkar inte med alla rykten som florerar hit & dit!
Barcelona LeoMessi
2014-07-18 13:09
the cameroonians

Jag minns själv att jag faktiskt tyckte att han var ganska lovande för ca 2-3 år sedan. Men nu har det iaf gått 2 säsonger utan att han har tagit ett steg framåt i sin utveckling. Visst jag har gärna kvar honom, eftersom han inte verkar klaga så mycket på speltiden.

Det som stör mig mest är att dom aldrig någonsin visade så här mycket förtroende för thiago. Dom ansträngde sig aldrig så här mycket med att försöka få thiago att känna sig viktig. Tror inte Thiago drog endast på grund av speltiden, han drog även för att han inte kände sig uppskattad, det var inte någon som ens försökte övertyga honom.

Klubben är så tydliga med vilka dom favoriserar.
Barcelona Thiago_Alcantara
2014-07-18 13:08
@the cameroonians:


Håller med på varje punkt. Jag är lite rädd eftersom att det känns som att Barca värvar bara för värvandets skull. Har sett många exempel på lag som försökt värva ihop nästan ett helt nytt lag och sen har det tagit x antal månader innan laget presterar. Ett exempel är Spurs (som iofs aldrig presterade), värvade 8 nya spelare och sen var laget inte ett dugg samspelt. Barca har redan värvat friskt, 2 nya backar sen får det räcka. Suarez är ex en värvning jag ansåg onödig, även om jag alltid stödjer vår klubb till 100%
Tiki-Taka
2014-07-18 13:07
Despite Mathieu's public request to start talks with Barcelona, Valencia don't change their position. He can only leave for 20M buyout. [md]

För i tusan, släpp honom nu för i he*vete!!! Varför slösa massa tid på honom, fokus på alternativen nu istället!
Barcelona Rambla~
2014-07-18 13:01
Seriöst grabbar, Sergi Roberto är det minsta bekymret ni borde oroa er över vad som sker i den här klubben. Snarare är det ett mycket större orosmoment att Zubi och de andra inte är kapabla att identifiera våra försvarsproblem och oförmögna att värva en mittback av yppersta klass. Varför är det så här? Det borde vi fördjupa oss i lite mer. Kan det vara så att de rankar Pique väldigt högt att de inte vill förstöra balansen genom att ta in en mittback av världsklass? Marquinhos är fortfarande ung och Mathieu anses väl vara den som ska bredda försvaret och den här Blind, ja han är inte ens mittback så han lär inte direkt vara nå got hot mot Piques plats. Jag kan inte se någon annan anledning än att Pique har för hög status hos Zubi och ledning. Varför är man annars beredd att slänga upp minst €30m för tex Cuadrado men när det gäller mittback så vägrar de lägga ut några stora summor. Ja förutom för Marquinhos då. Även Mathieu är ju stora pengar när man ser till hans ålder och status. Fast den här mittbacken som ska vara en Crack? Hellre tar man en spelare som Blind. Det är lika illa som när de värvade Song, för att de trodde han skulle vara perfekt som mittback när nöden krävde det. Jag vet fan inte annars vad jag ska tro längre, för maken till inkompetens har jag nog aldrig varit med om.
Barcelona B.BOSS
2014-07-18 12:54
"@barcastuff: Poll: "Which option convinces you most: Marquinhos-Mathieu or Hummels-Blind?" Marquinhos-Mathieu 5% - Hummels-Blind 95% (7138 votes) [sport]" "@barcastuff: Poll: "Who should be Barça's first captain?" Mascherano 64% - Iniesta 28% - Messi 6% - Pique 2% #fcblive (23186 votes) [sport]"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-07-18 12:30
Om det är någon gång som Sergi Roberto kan blomma ut så är det nu under Lucho. Samma tränare om han hade när han utvecklades som mest i Barcelona B, under samma period som man pratade mer om honom som nästa stjärna än bröderna Alcántara. Nej, han gjorde ingen bra säsong ifjol, men säg den Barcaspelare som gjorde det. Jag har skrivit det innan och skriver det igen; Vi kan inte ha världsspelare som 5:e/6:e alternativ, det gynnar varken plånboken, utvecklingen eller dynamiken i truppen. Just nu finns det inte något bättre alternativ underifrån, då är det rimligt att fortsätta satsa på Roberto i stället för att lägga X antal miljoner på en spelare som kommer kräva mer speltid etc. Sen är det en annan femma att ledningen vill förlänga kontraktet med 5 år. 3 år hade varit tillräckligt, har han inte blommat ut under den perioden står det andra på tur som är redo att ta exakt samma plats med exakt samma förutsättningar. Med så mycket förändringar som sker för tillfället där flera betydande spelare från den egna linjen (Puyol, Valdés, Xavi) lämnar är det viktigt att klubben behåller det egna blod som finns. Annars slutar det med 20 legoknektar som inte har (tillräckligt) hjärta för klubben - något som behövs i Barcelona.
Barcelona Zyzz
2014-07-18 12:20
Stats från föregående säsong: Rakitic: 12 mål, 10 assist på 29 matcher i La Liga. Kroos: 2 mål, 4 assist på 25 matcher i Bundesliga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2014-07-18 12:18
@LeoMessi

Nej jag fattar inte heller faktiskt.. Hade han inte varit Katalan så hade han åkt ut för längesen, de kan ja garantera!
Barcelona LeoMessi
2014-07-18 12:00
NoGo Alltså jag fattar inte varför klubben håller så otroligt hårt i Roberto. Tycker dom verkligen att han har en sån otroligt potential eller vill dom övertyga folk att han är bra? Jag kan fan garantera att dom hellre hade sålt Rafinha än Roberto, det vågar jag påstå med största säkerhet. Jag har ingen emot Roberto, det är absolut inget fel på hans personlighet men än så länge har han inte gjort sig förtjänt av all den kåthet från klubben och tränaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gunther Hjulter!
2014-07-18 11:47
Jeremy Mathieu, Ja tycker vi gör rätt att värva en erfaren och rutinerad koloss därbak.

På något sätt tyr det sig så ofrånkomligt, så att det gör en förbannad. Ibland känns det som att stå i en hiss alldeles ensam och tänker på badankan hemma i badkaret.

Asså att se det absurda i det ofrånkomliga är något i mitt tycke man måste öppna vingarna för, nej inga lakan eller sånt kan stå i vägen för de vidöppna fönstren.

Det kan alltså både vara positivt och negativt med Jeremy..

Håll hårt i skutan! Klart slut kapten..
Barcelona NoGo™
2014-07-18 11:21
Midfielder Sergi Roberto (22) is one of the players for whom Barcelona got most offers this summer, but all were immediately rejected. [md]

Ehh okej...
Barcelona påfågeln
2014-07-18 09:18
Capitan \(^.^)/ (Barcelona): Hummels är vassare än Marquinhos och Blind är vassare än Mathieu. Är för övrigt riktigt glad att Blinds namn nämns, duktig och mångsidig spelare som har en riktigt fin passningsfot samt stor defensiv förmåga. Han kan, till skillnad från Song, göra det bra som mittback, men också som vänsterback och central mittfältare. Blind skulle kunna vara en del i att ersätta Xavi, då jag menar på att enda sättet att ersätta honom är att låta flera spelare dela på ansvaret för speluppbyggnanden. Dessutom tillåter han på ett helt annat sätt att man experimenterar med trebackslinje och liknande, vilket nog kan tänkas vara en väg att gå för att hitta en möjlighet för Messi, Suarez och Neymar att leka ihop utan att isolera någon av dem på en kant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thiago_Alcantara
2014-07-18 09:14
Matteo Musacchio är spelaren vi borde satsa på tillsammans med någon annan. Kan språket, ligan, bra på huvudet och dessutom nått en formtopp denna säsongen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-07-18 09:02
Poll: "Which option convinces you most: Marquinhos-Mathieu or Hummels-Blind?" Marquinhos-Mathieu 5% - Hummels-Blind 95% (7138 votes) [sport] Hummels avgör...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2014-07-18 08:31
Som vanligt de senaste säsongerna så hänger mycket på Messis form. Jag hoppas innerst inne att båda han själv och LE ser de mer nya utvecklingsmöjligheterna hos honom.
Den gamla Messi - dribblare med fart som löser situationerna i trånga ytor, en som levererade 60 mål sammanlagt per säsong är nästan en historia. Han kan mindre o mindre de här sakerna.

Det innebär inte att han är slut som spelare utan han behöver utveckla sig åt nyare roll. Jag har redan skrivit det för två år sen. Messi kan vara den spelare som bestämmer tempot och som delar assister. Han har makalös statistik vad det gäller assister. Han kan göra jobbet som Xavi har hjort de senaste säsongerna plusminus.

Inga flera misslyckande dribblingar som leder till att laget tapper bollen, ofta väldigt farligt eftersom han orkar inte jaga boll efteråt.
Jag vill se Messi mer som en offensiv mittfältare. Inblandad i det korta passningsspelet vid behov men med korta snabba framryckningar med många framspelningar, dubbelpass och assister. Han behöver vara mindre självisk helt enkelt och göra andra uppgifter mer än tidigare.
Som jag skrev förut - Messi är perfekt för nya rollen som offensiv mf eftersom han har kapacitet att hota och göra mål. Till skillnad från t ex Xavi/Iniesta.

Nackdelen är väl defensiven och för det så måste Raktic o Busqi spela ihop så att laget balanserar bakåt. Snabb reflektion visar att det mest optimala spelsystemet blir 4-2-3-1 där Busqi/Raktic står för 2 och Messi i mitten av tremanna offensiven-

Sammanlagt - Messi mer intelligent och mindre artist.
Han är sliten fysiskt och mentalt så det kommer passa honom så här.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-07-18 06:44
Forumets näst största troll AndreD har aldrig sett Dinho the artist skriva här, säger han. Kanske dags att börja läsa andras inlägg lite också istället för att bara ploppa in här för att få din egen smörja sagt varje gång. Kan rabbla upp "minst 100" skribenter som är bättre och mer intressanta än vad du är.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: