/spanien/barcelona/forum/5435.aspx/spanien/barcelona/forum/5435.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2014-07-31 13:42
Jag hatar att låta som en broken record men när det kom uppgifter i början utav sommaren att vi skulle köpa 6-7 nya spelare med 2 mittbackar så blev jag väldigt lyrisk, trots bättre vetande. Det gick liksom inte att inte bli det när det pratades om 2 mittbackar och namn som Benatia, Hummels, Mangala, Laporte och Marquinhos. Precis efter liga avslutningen var det dessa namn det talades mest och flitigast om, i nästan precis samma veva som det blev offentligt att Luis Enrique skulle ta över som förste tränare. I och med alla dessa namn så var backlinjen inte bara den position som jag ansett behövts förstärkas allra mest, utan det var också den positionen jag såg mest fram emot som skulle förstärkas. Man började fantisera om hur det skulle se ut med 2 av dessa spelarna i laget, och oavsett vilka 2 av dessa namn som det till slut blev, hade jag blivit nöjd - även om jag där också hade min personliga 1 till 5 lista rankningsmässigt.

Så här 2 månader senare så är det bara att konstatera att jag blivit besviken, igen, kanske mest pga mig själv då jag borde vetat bättre än att låta mig luras av optimismen. Nu säger jag inte att vi har ett dåligt lag, vi har ett väldigt bra mittfält och förmodligen världens bästa anfall - men det var främst backlinjen jag såg fram emot förstärkningar, starka och kraftfulla sådanna. Många har redan dömt ut Mathieu på förhand, även jag, det kanske man inte borde göra men faktum är att inte en endaste skribent här inne hade haft Mathieu som en mittbacksvärvning om man själva fick bestämma. Man kan gå runt hela dagarna och påstå att vi bara är vanliga personer som sitter bakom datorskärmar och skriver medans vi faktiskt har proffs i klubben som vet hur det här fungerar och såledess också borde lita på att dem tar rätt beslut. Men vet ni vad, nej, jag litar inte på att dem gör det. Och nej, jag anser inte dem veta bättre än mig vad gäller fotbollskunskaper. Jag kan faktiskt bara tala för mig själv men något fotbollskunnande har man ändå fått när man har både spelat och kollat på fotboll i 20 år - så jävla vilsen är man inte liksom. Någon här inne skrev att "Zubi vet bättre än alla oss", hur har han bevisat detta? Bara för att han lirat proffessionell fotboll i klubben? I'm sorry, men killen fick kicken som SD från Bilbao för att inte varit tillräckligt kompetent. Jag tycker inte om den logiken. Mourinho var ingen fotbollsspelare på den nivån, han kom först upp som en tolk, och oavsett vad jag anser om Mourinhos personlighet och fotbollsstil så kan ingen påstå annat än att han är en förbaskat duktig tränare som även vet hur man köper in spelare - så hur bedömmer man vad kunskapsnivån ligger på om en före detta tolk kan ta rätt beslut och bli framgångsrik?

Jag hoppas innerligt att Lucho vet vad han gör med Mathieu, alla culés runt om i världen skriker efter Hummels och Benatia medans Lucho starkt envisas med Mathieu. Han har varit tydlig med att konstatera att detta är hans lag och att det är han som ska bygga upp laget och ingen annan, jag tycker ändå om det på ett visst sätt men jag hoppas verkligen att han vet vad han gör. Mathieu är visserligen ingen dålig mittback, men är han verkligen den som ska lyfta oss och ta våran backlinje till en ny dimension? Väldigt tveksamt.

Den andra mittbacken det talas om är alltså Vermaelen och Vertonghen, dem är visserligen bättre alternativ än en skadebenägen och bänkad 30 årig Agger, men samma med dem som Mathieu, är dem spelare som får mig att bli exhalterad - nej, inte direkt. Vertonghen har inte imponerat på mig sens Ajax tiden och hälften av hans första säsong i Tottenham, och han spelade alltså som vänsterback i VM. Vermaelen orkar jag inte ens gå in på, det är bara fel värvning för oss. Kollar man på våra största konkurrenter så har dem alla bättre backlinje än oss. Real Madrids backlinje är faktiskt av yppersta välrdsklass, notera att jag skrev backlinje och inte försvarsspel, det är olika saker. Både Ramos och Varane hade tveklöst gått in direkt i våran startelva, och förmodligen vilken annan som helst i världen med några undantag. City har Mangala och Kompany. Dortmund har Subotic och Hummels.

Vi har Piqué och Mathieu.

När säsongen väl börjar så kommer jag inte att vara nöjd med våran silly season, men jag får helt enkelt vänta med att bedöma tills efter nästa säsong är avklarad och hoppas på att Lucho vet vad han håller på med. För tills motsatsen är bevisad så kommer jag envist fortsätta att påstå att vi hade behövt en Benatia eller en Hummels nu den här säsongen och en talang i form av Mangala, Marquinhos eller Laporte.

Håller andan och hoppas på det bästa...
Barcelona Lion24
2014-07-31 13:38
Krojf & Gio Style

Perfekt. Ta det kollektiva presspelet också. Individens och kollektivet i presspelet. Hur ska man göra?
Barcelona Gio Style
2014-07-31 13:33
Lion24 Sjukt luddig fråga. Beror på situation, beror på lagets taktik, beror på vad man har för uttalat presspel. Han kan antagligen ge dig 5 olika svar och fortfarande inte träffa just det du är ute efter. Mest effektivt beror på hur resten av laget pressar.
Barcelona Lion24
2014-07-31 13:21
Krojf

Hur pressar en fotbollsspelare mest effektivt? Vad är den bästa tekniken/taktiken?
Barcelona Smogen
2014-07-31 13:05
Tänk om Zubi och hans scouter varit lite mer på alerten, då hade vi köpt Benatia förra året för ca 20mille(räknar med att Zubi förhandlat upp priset från Udinese med minst 7miljoner på de 13millar Roma fick honom för.), istället för att ett år senare köpa en sämre och 4 år äldre Mathieu. Jaja, ärväl bara att acceptera att vi har sportvärldens förmodligen sämsa sportchef. occh där var dagens rang avklarad.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krojf
2014-07-31 13:03
Lion 24 skrev: "Jag har en fråga till dig som jag vill att du ska svara på. Enkelt. Hur ska en spelare pressa bäst för att få framgång? Svara på den frågan". Jag lovar att försöka svara på din fråga om du kan formulera den "lite" enklare. För hur ska man på ett enkelt sätt kunna besvara en så oerhört komplex och abstrakt frågeställning. Någon?
Barcelona Lion24
2014-07-31 12:41
@Krojf:Hahaha, ok. Jag väntar tills när du orkar.
Barcelona Bentley King
2014-07-31 12:26
Samt Xavi Hernandez
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2014-07-31 12:26
Jag håller med alla här inne som säger att Benatia är det bästa alternativet för Barca just nu och ja, jag har faktiskt följt Romas matcher. Min bror är ett stort Roma fan. Dessutom är Pjanic inte heller en dålig värvning, om nu S.Roberto lämnar :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcaholic
2014-07-31 12:16
@Tiki-Taka:
Jag vet inte vilket VM du kollade på men VM 2014 så spelade Vertonghen inte en endaste minut som mittback. Så Vertonghen kan knappast imponerat på dig eller någon annan som MITTBACK under detta VM. Sen är han för den delen inte bland top10 mittbackar heller, gjorde usel säsong i Tottenham sist. Sen är inte Mathieu top5 mittbackar i världen som en annan här inne påstod, och Agger är heller ingen mittback som i sina bästa dagar kan peta vem som helst som en annan här inne nämnde. Nej alla som ryktas till Barcelona blir inte automatiskt bland dom bästa i världen, förstår inte varför visa här i forumet försöker lura sig själva. Det går faktiskt att kritisera klubbens beslut utan att vara en sämre supporter för det...
Barcelona neymar JR
2014-07-31 12:14
Att dom säljer varane, som kommer vara en av dom bästa mittbackarna i 10 år. Benatia har mycket att bevisa, han har inte möt något utav dom top 10 lagen eller top 10 spelarna
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2014-07-31 12:09
@neymar JR:


I sådana fall kommer nog Real att hämta Benatia i sin tur så frågan är ju vad som är att föredra.
Barcelona neymar JR
2014-07-31 12:04
Det bästa med Chelseas försäljning av Lukaku är att Mou kommer hämta varane för dom pengarna
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2014-07-31 12:03
Det bästa med Chelseas försäljning av Lukaku är att Mou kommer hämta varane för dom pengarna
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-07-31 11:22
Verthongen har inte skrivit på ett nytt kontrakt, han sa bara att han hade blivit erbjuden ett fem års kontrakt. Och det är tänkt att mussachio ska ersätta verthongen, enligt rykten som har florerats i Portugal, England och Spanien. Verthongen är i mitt tycke i top 10 listan gällande dem bästa mittbackarna. Vi såg de under VM, och hur bra han har varit i Ajax och Tottenham. Men mussachio hade inte heller suttit fel, med tanke på hans ålder och potential. Men får vi verthongen är jag mkt nöjd! Ett mittbackslås med verthongen-pique hade inte varit pjåkigt :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-07-31 11:14
Musacchio är en spelare som jag tycker det borde skrivas mycket mer om. Han är en otroligt duktig back med riktiga ledaregenskaper. Han kan ligan och skulle anpassa sig snabbt i laget, med argentinska kamrater som Messi och Mascherano. Sen blir det inte sämre direkt av att han är så ung. Mateo har egentligen allt Zubi eftersöker i "the Barca profile". Jag tror som LeoMessi att om vi för en gång skull kommer med ett seriöst bud runt 25-35 miljoner euro, så kan inte Villareal motstå det. Det är mycket enklare att få till en affär med dom än Levy. Dessutom är väl inte Verthongen ett alternativ längre, då han i princip skriver på ett nytt kontrakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2014-07-31 11:03
"In big games, Luis Enrique plans to use 3-5-2, with Mascherano alongside Busquets and Messi behind two strikers" Menas då att Messi ska ligga bakom Suarez och Neymar? Ney känns inte striker nog för att ligga i den rollen. Han bör, precis spm Messi, ha någon framför sig som han kan skapa chanser åt. Tycker Messi och Neymars fungerar för lika som spelare för att man ska få ut maximalt av dem i ett 3-5-2 av den typen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-07-31 11:02
Tiki-Taka Villarreal pekar på klausulen, dom är inte villiga att släppa honom. Han skulle bli väldigt dyr att värva. Men jag ser hellre musachio än Verthongen. Hade hellre sett att Barca kom med ett seriöst bud till Villarreal, dom är nog inte tillräckligt starka ekonomiskt för att tacka nej till ett bra bud.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-07-31 10:59
Barcelona are monitoring Tottenham's transfer activity. If they sign Villarreal centre back Musacchio, Vertonghen could be sold. [as] Varför går inte Barca efter Musachio för....!?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krojf
2014-07-31 07:52
Lion 24

Orkar tyvärr inte svara. Ska ta en rökpaus. Föreslår att du gör detsamma.
Barcelona LeoMessi
2014-07-31 07:28
B.BOSS Dom kan tacka thiago Silva som ville ha luiz till PSG till vilket pris som helst:-) Sen tar dom mer betalt av sina PL-konkurrenter, det får vi inte glömma. Sist men inte minst, vi är inte tillräckligt bra när det kommer till förhandlingar. När vi väl vill sälja en spelare så är det till vilket pris som helst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-07-31 03:51
Fan vad bra Chelsea tar betalt för sina spelare. En oönskad Lukkaku för 35 miljoner euro och David Luiz för 50 miljoner pund. När ska vi börja lära oss?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona La liga es blaugrana!
2014-07-31 03:13
Helt sinnesjukt hur duktig Sterling är. Vid den här åldern andas han redan klass, kommer bli en världsklass spelare om han håller fötterna på jorden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona AndreD
2014-07-31 03:08
zick9 Jag sov iallafall inte under hela förra säsongen och säger att Pique var vår bästa spelare ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-07-31 02:31
Måste bara säga att sterling är äckligt jävla snabb. Så galet jäkla kvick
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-07-31 02:22
Lol, där sprack det. Haha...

Skyller på tröttheten!
Barcelona Federer - köp en back, tack
2014-07-31 02:02
@Gabriel:


12 spelare :P
Barcelona MabastB
2014-07-31 01:54
[QUOTE=Gabriel]Förmodligen är detta Luchos tänkta plan om alla hans värvningar går igenom: Ter Stegen Marquinhos - Piqué - Mathieu Cuadrado - Rakitic - Busi - Iniesta - Alba Messi Suarez - Neymar Det ser faktiskt, väldigt, väldigt bra ut. Med den uppställningen har han lyckats få in ett lag med 4 bra huvudspelare, bra press spelare, snabba spelare, tekniska spelare, målfarliga spelare och passningsskickliga spelare. En mix av allt. Fast nu lär ju dock inte Marquinhos komma, samtidigt som Cuadrado också är nästintill omöjlig. [/QUOTE] Bra elva, förutom att det är en spelare för mycket!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-07-31 01:48
Förmodligen är detta Luchos tänkta plan om alla hans värvningar går igenom: Ter Stegen Marquinhos - Piqué - Mathieu Cuadrado - Rakitic - Busi - Iniesta - Alba Messi Suarez - Neymar Det ser faktiskt, väldigt, väldigt bra ut. Med den uppställningen har han lyckats få in ett lag med 4 bra huvudspelare, bra press spelare, snabba spelare, tekniska spelare, målfarliga spelare och passningsskickliga spelare. En mix av allt. Fast nu lär ju dock inte Marquinhos komma, samtidigt som Cuadrado också är nästintill omöjlig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-07-31 01:41
Westinho - kanske låter lite offensivt på pappret med både Alves och Alba vid en trebackslinje. Men vid ett sådant scenario så förväntar jag mig att våra två pivotes ska kompensera det hela.

Men du har nog ändå rätt det är bättre att spela med tre MB om man ska köra en trebackslinje.
Annons: