/spanien/barcelona/forum/5425.aspx/spanien/barcelona/forum/5425.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mido
2014-08-01 09:38
Diego Lopez har gjort sitt i real Madrid, vilka idioter... Hummels är väldigt nära Manchester United, suck
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana són els colors!
2014-08-01 08:54
Messi, Masch och Dani återvänder på måndag, Suarez straff kan förminskas till 2 månader om man ska tro dom senaste rapporterna och Neymar verkar hinna bli spelklar till Gamper matchen. Härlig start på dagen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2014-08-01 08:42
Nästa säsong kommer vi ha det längsta mittbacksparet i Europa. Pique och Matheiu som snittar 1,92cm. Haha vem fan kunde tro det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2014-08-01 07:22
Under guld åren så var pique grym, med eller utan Puyi, top 3, 5,10 who cares,, men han var grymt mycket bättre än dagens Pique. Lägg till att han öste viktiga mål på hörnor och t.o.m var i motståndarens straffområde tiki-takade med Messi,, att han erkänner att han är inte längre top 3 är stort,, och jag tror att LE har tagit ett rejält snack med honom. Vi får hoppas och ber att Pique visar att han VILL bli världens bästa, som Gunde Svar sa en gång i tiden ingenting är omöjligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-08-01 05:46
Pique: "Signing another centre back? I have my opinion, but it's not up to me to decide - there are people who are taking care of that." Klart han inte vill att nån mer ska värvas. Latare spelare får man leta efter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2014-08-01 02:34
@*hjärta*Stay calm, fake left and see you later:
Nej, när han var som bäst hade Puyol peakat för längesen. Piqué var vår viktigaste försvarare säsongen 2010-2011 när vi vann ligan och CL. Puyol spelade varken CL-semin eller finalen om jag minns rätt. Sen om han var världens bästa eller en av världens bästa låter jag vara osagt. :) Länktips: Presskonferens på svenska där han säger att han var världens bästa.
Barcelona Lion24
2014-08-01 01:58
Krojf


Mitt drag? Här får du. Först och främst, det viktigaste: motivation och tålamod. Har man inte motivation så är det väldigt svårt att nå framgång och det är nästan alltid tränarens uppgift att motivera spelarna. Vart som helst. Tror man inte på sin grej så funkar det inte. Sen i spelet mot den tighta försvaret. En match pågår i 90 minuter. Under dessa 90 minuterna har du massvis med tid och möjligheter. Det är inte bara med fotbollsskorna du ska vara bättre än din motståndare, det är främst i hjärnan. Om du vet att din motståndare parkerar bussen så vet du också att motståndartränarens träningar har fokuserat främst på spelet utan boll, alltså att parkera bussen. Om och om har din motståndare tränat på att täcka ytor och försvara tight, detta ger inte framgång på 2-3 gångers träning utan 80% av din taktiska plan och träningstider går ut på att markera, täcka, försvara. Därför blir spelet med boll för motståndarna lidande eftersom man inte har tränat lika mycket på det. Det behöver inte bli katastrof (i spelet med boll) men det är en klar försvagning jämfört med när dom ska försvara eftersom tränaren har prioriterat spelet utan boll mer än med boll, då är det naturligt att spelarna blir bättre i spelet utan boll. Där finns en svaghet. Du kan flytta upp din motståndare genom att du ger din motståndare bollen. Ditt lag backar hem och har en tydlig plan på när dom ska inleda presspelet. Din motsåndare är farliga i kontringsspel eftersom dom har lagt ner tid och träningar på det men man har inte lagt lika stor tid på att föra spelet. Därför blir beslutsamheten längre och förvirringen större när du inte får utöva det du har tränat på.

Hur kan man bara GE bort bollen? Ibland vid vissa lägen så kan du med flit slå en eller flera passningar fel, du kan göra en eller 2 misstag, MEN UPPE I PLAN ska detta ske. Varför? Jo det gör din motståndare högmodig och tror att du är i obalans. Fast du är inte i obalans, du lurar din motståndare. När din motståndare tror att du är försvagat så kan han flytta upp, i tron om att du är försvagat och att det finns en större möjlighet för honom att sticka upp och göra mål. När han flyttar upp så finns det ytor bakom honom. Det är då du ''dödar'' honom, när hans högmodighet och självförtroende är på topp, det är då han får sin största chock.

Man kan alltid skjuta utanför straffområdet men det är välkänt. Under samma match så kan du luckra upp motståndarens buss genom en viktig grej: rörelse. 95% av ALLA spelare följer sin motståndare OMEDVETET. Detta är också en av Guardiolas taktik. Tänk på det nästa gång du kollar match, hur spelaren som är närmast sin spelare följer honom. Detta är en naturlig grej som pågår i våra hjärnor. Ett exempel är den på länktips, matchen mot Chelsea. Kolla där klippet direkt börjar hur Messi flyttar upp och får med sig sin försvarare och Alexis tar vara på den ytan och får en målchans. Den tydligaste är vid: 3:12 när Messi är ur sin position och Alexis (tror jag det är) som tagit Messis position. Alexis flyttar upp från 9:a positionen, tar med sig sin försvarare som agerar impulsivt, en av våra spelare tar då den lediga ytan som uppstår bakom Alexis. Det hela blev till 2 galna målchanser. Rörelser leder till positionsändringar. Positionsändringar är en av de smartaste Guardiola kom med. Skall nämnas att jag inte har sökt hela kvällen efter Youtube klipp utan jag valde den match jag tyckte ämnet passade bäst till och studerade den lite halvsnabbt


Dessa positionsändringar är extremt svåra att förklara för mig eftersom det är en komplicerad system att utföra. Jag försöker ändå även om länktipset borde vara nyttig nog. Låt oss säga att vi möter Real Madrid. Tänk bildligt. Real parkerar, Iniesta har bollen på sin vänstermittposition. Iniesta passar till Neymar som befinner sig på sin sedvanliga position, vänsterkanten. Khedira försvarar mot Iniesta. När Iniesta passar till Neymar så tar Iniesta en löpning i full fart framåt mellan högerbacken (Carvajal) och högermittbacken (Ramos). Khedira springer impulsivt med och agerar mittback. Messi flyttar upp från sin 9:a och drar åtminstone uppmärksamhet från Ramos alternativt att Ramos flyttar upp och ska försöka markera Messi, en yta uppstår bakom honom. Neymar som fått bollen springer in mot mittplan och får med sig Carvajal en bit, den ytan öppnas för Alba och då har vi 3 Madrid spelare som är ur sin riktiga position. När du inte är i din naturliga position så vet du inte hur du ska agera, på träningar vet du men inte på matcher där man måste ta beslut på hundradelar och undvika misstag. Därifrån så har du luckrat upp ett försvar och då gäller det att ''bara'' göra smarta och korrekta drag för att det ska bli en målchans.

Ett annat sätt är en extrem snabb possesions fotboll, den Tyskland spelar. Man är bollförande men har extremt få tillslag på bollen. Detta tröttar ut motståndarna, inte bara fysiskt utan psykiskt efter alla minuter av spring efter boll. Ett snabbt passningsspel, 2 touch (ta emot, passa vidare) och ta en annan yta. Hela tiden söka efter lediga ytor eftersom motsåndaren kommer med stor sannolikhet att följa dig. Alltid ha spelare som springer i djupled och ALLTID ha alternativ. Du får dina spelare i rörelse men även motståndarspelarna.

Det finns förmodligen andra sätt att luckra upp ett försvar som jag inte har nämnt men jag skyller det på tröttheten eller att jag helt enkelt inte kan! Tålamod. Tålamod. Tålamod. Tillsammans med motivation är tålamod det viktigaste. Förr eller senare så kommer din motståndare att spricka, fysiskt och psykiskt. Det är inte lätt att jaga boll hela tiden. Man måste ha tålamod och alltid tro på att möjligheter dyker upp för det gör det ALLTID. Dessa saker som jag nämnde kan du göra i samma match. Då är du oerhört svårstoppad eftersom du blir mindre förutsägbar. Som tränare kan man spela med tiden, alltså att man backar hem och blir mindre bollförande 15 minuter, har ett annat system i 20 och en tredje i 30 o.s.v, i en o samma match. Sen ska man också komma ihåg att det finns försvar som är nästan omöjliga att luckra upp, speciellt lag som spelar med en extrem tydlig och koncentrerad zonförsvar, det beror främst på att motståndartränaren är extremt skicklig. Inte bara i taktiken utan i motivationen.
Tiki-Taka
2014-08-01 00:44
Har inte Alex Song återkommit till träningslägret? Eller vad hans personliga skäl så allvarliga att han missade hela lägret?
Barcelona Krojf
2014-07-31 23:42
Lionel 24 Med vad jag skrev till dig i mitt senaste inlägg i förhållandevis färskt minne, så vill jag nog ändå mena att det är minst lika svårt att upprätthålla ett alltigenom effektivt fungerande presspel oavsett motståndarnas schackdrag och starka pjäser, som det är att sluta med tobak ; även om du själv väljer att beskriva det som "extremt enkelt". Jag tänker emellertid inte här och nu presentera någon lång detaljerad redogörelse för vilka justeringar din beskrivning kan tänkas behöva, för att bli mer heltäckande trots länktips. Utan helt enkelt vända på steken och beskiva hur man med största möjliga framgång och effektivitet, faktiskt kan få FC Barcelonas presspel att gå i stå. Det bjuder mig verkligen emot. Men jag menar naturligtvis José Mourinhos taktik när han ledde sitt Inter till seger i Champions League. Och Champagnen plötsligt byttes ut mot sprinklervatten, då portugrisen iscensatte sin spontana segerdans på Camp Nou. Efter att ha förpassat Kataloniens stolthet ut ur turneringen i semifinalen 2010. För det första innebar presspel i Barcas tappning av Guardiolas fina årgång, inte "bara" att man med löpningar och intensitet på ett intrikat sätt, täppte till tänkbara passningsvägar för motståndarlagets bollhållare. Den sistnämnde förlorade ofta densamma i brist på alternativ och som ett resultat av den stora stress situationen försatte honom i . Även tigui-tacan skulle mycket väl kunna ses som en intigrerad del av presspelet. Åtminstone så länge passnings -och bolltempot i triangelspelet var högt mest hela tiden. Och i all synnerhet när det med undantag för en och annan nödvändig vilovända ner i de egna försvarsleden, frekvent försiggick i närheten av motståndarnas straffområde. Många gånger var det sannolikt i just dessa tätt återkommande situationer efter en kort stunds vila med bollinnehav från FCB:s sida, som pressen blev som störst för motståndarna. Inte minst som det ibland bara tog bråkdelen av några få sekunder efter en eventuell erörvring, innan det var dags för dom att jaga boll igen i obehaglig närhet av eget mål. Den lömska ormen Mourinhos motgift var att beordra sina spelare att över huvud taget inte ge sig in i Barcas delikata trianglar för att erövra boll. För att därigenom i enlighet med handbollsspråket minimera risken att dom skulle göra sig skyldiga till s k räknefel. Vilka Barca sällan var sena att genast utnyttja i djupled. Mourinhos manskaps huvudsakliga uppgift var att strikt hålla sina positioner och täcka ytor, tills dom var så små att de inte gick att spela boll på. Kanske sa han nåt i stil med: "Gå ut och få Guardiolas guldgossar att framstå som fantasilösa istället för fantatstiska.Låt dom hålla på och bolla till varandra tills tålamodet tryter och dom försöker trä in bollen genom nålsögat i en mur. Eller dom börjar förlita sig på individuella aktioner som t o m Messi i högform måste ha fru Fortuna på sin sida för att lyckas med i trängseln. Tråka ut dom tills deras passningstempo avtar sakta men säkert. Titta på grannlåten tills dom blir stillastående och börjar spela i sidled. Om ni bara väntar ut deras spelare med ett tålamod som slår deras eget,så kommer dom småningom själva hamna under så starkt tryck från såväl sig själva som sina fodrande fans, att de börjar spela alltmer slumpartat och frustrerat. På så sätt ska vi pressa dom till misstag och ta till vara på våra chanser när de väl dyker upp. För det gör dom förr eller senare. Tro mig!" Det är i min nikotinstinna hjärna också presspel, om än främst på det mentala planet. Att "parkera bussen" har taktiken kommit att kallas i folkmun. Och för att nu använda dina egna ord: "Det är extremt enkelt och i flera år har det skett precis framför våra ögon". Så nu är min motfråga till dig Lionel 24: Hur flyttar man effektivt och framgångsrikt på en stillastående buss full av offervilliga motståndare, för att ge plats åt våra hjältar till attack -och cirkusflygare så att dom äntligen får luft under vingarna igen? Ditt drag.
Barcelona Xavi#6
2014-07-31 23:35
Tycker det hela med Pique börjar bli jobbigt. Alla hoppar på honom som om han vore helt värdelös. Visst han har inte varit lika bra som innan men är det bara hans fel? Hur mycket hjälp får han av sina lagkamrater? Våra ytterbackar är värdelösa defensivt, Våra offensiva verkar inte bry sig om att hjälpa till hem. Om Lucho får till presspelet tror jag verkligen det kommer att gynna Pique och folk kommer att tänka fan han är inte så jävla dålig ändå. Säger inte att han varit världsklass så inga påhopp tack :) Utan man får se helheten. I VM var både Ramos och Pique dåliga vem fick ta skiten Pique... Tror han kommer bevisa detta året att han kan vara ledaren där bak.
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-07-31 23:25
Piqué snackar om att han ska kämpa för att återigen bli en av världens bästa mittbackar, han säger även detta:

Pique: "Signing another centre back? I have my opinion, but it's not up to me to decide - there are people who are taking care of that."

Är Geri lite orolig över sin startplats eller? Hoppas vi hämtar in en klassback så Geri inser att han måste kämpa för att få spela.
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
2014-07-31 23:23
@Gio Style:


Tycker du överdriver i din hyllning. Pique var bra när Puyi barnvakta honom, visst är han inte så dålig som vissa säger, men han vek ner sig när vi behövde honom och tom tagit ett steg tillbaka i sin utveckling. Hans aggressivitet och och mod försvann helt och hållet och många ggr ser han väldigt halvdan ut i sina tacklings och markeringsförsök. Men top 3? Kom igen.. inte ens Messi säger att han är top 3 och då är han förmodligen bäst genom tiderna.
Barcelona B-Guden
2014-07-31 23:14
@Gio Style:


jo men hur många år sen var det ? 3-4 år sen iaf.
Barcelona Gio Style
2014-07-31 23:07
Alltså fan vad vissa överdriver om Pique, det ska bara hatas.
Pique var top 3 i världen när han var som bäst, plockade storstjärna efter storstjärna i sin ficka en period.
Barcelona Canaletes
2014-07-31 23:05
Lite OT men...
Fan vad jag stör mig på Cescs ljusa röst.
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
2014-07-31 23:00
@Barieta:


No longer? NO LONGER?! När fan har han ens vart top 5? När han var som bäst var Puyol i sin peak och efter att Puyi saknades så gjorde Piques kvalittér. Nu förstår man ju varför han är så högt uppskattad där, han tror ju han vart top 3 och antagligen har ingen haft snacket med honom,. med andra tycker väl ledningen samma sak.... sorgligt
Barcelona the cameroonians
2014-07-31 22:38
Hela presskonferensen med Piqué.
Barcelona zick9
2014-07-31 22:34
@Barieta:
¨

Källa?
Barcelona Julia
2014-07-31 21:31
Nice med längd i Barca!
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-07-31 20:53
Hehe... detta är antagligen så nära Brendan Rodgers kommer att signa Reus.
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
2014-07-31 20:40
@Suarez-Daacun:


Konfronterar du dig själv? #Skitzo?
Barcelona Acrobat
2014-07-31 19:58
Allt annat än ett reducerat straff för Suarez är en skandal! Jag tar för givet att han kan spela matcher med laget i början av säsongen.
Barcelona Leo y Cesc
2014-07-31 19:27
Tiki-Taka Hoppas att det blir så. Tycker mer synd om Suarez att han inte ens får träna med laget. Det hade varit rimligt med avstängning i 4 månader från alla matcher men att överdriva så mycket att han inte ens får sitta på läktaren i en arena eller ens få träna fotboll på träningsanläggningen. Det är lite väl grovt att ta ifrån en människas frihet helt och hållet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana són els colors!
2014-07-31 19:27
Tiki-taka Underbara nyheter om det nu stämmer, men förkortning på straffet med två månader är det enda rimliga allt annat är helt absurd.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-07-31 19:18
Verkar bli så att suarez straff kommer att reduceras med hälften till två månader, vilket betyder att han är tillbaks den 26 augusti. Han kommer endast att missa öppningsmatchen i la liga om det nu blir så. Vi får väl vänta och se om nu detta stämmer!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona AndreD
2014-07-31 19:07
it's alla about Barca Inte så mycket man kunde göra. Thiago hade en låg utköpsklausul som aktiverades om han inte spelade en viss mängd matcher. Förstår att han vill lämna när han blir bänkad i meningslösa matcher när ligan är avgjord. Helt och hållet dåvarande tränarnas fel att han inte är kvar i klubben. Själv tycker jag han borde stannat och kämpat för en startplats but it is what it is.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krojf
2014-07-31 19:03
Lion 24!

Måste medge att du med ditt senaste inlägg, tog mig med rejäl överraskning så här i kvällningen efter en rökfri långpromenad!

Och du har helt rätt i att min hjärna var helt och fullt inställd på att din fråga underförstått fortfarande rörde rökning, varför jag viftade bort den med några få ord.

Men istället så visar det sig att du för en gång skull förmår växla spår helt och hållet, från ett inlägg till ett annat (utan att älta).

För att plötsligt börjar skriva om presspel istället för enskilda spelares oduglighet (läs Sanchez) och deras eventuella ovanor av fulaste sort ("Marlboroman" Mathieu).

Inte i min vildaste fantasi trodde jag att du skulle ta mig på orden, så till den milda grad. En blixtsnabb omställning av bästa sort. Galant!

Så det är väl bara att returnera din passning till mig: "Idag har du lärt dig något nytt, va stolt, glad och nöjd".
Barcelona the cameroonians
2014-07-31 18:26
En av la Masias största talanger, Cadete A´s och Spaniens U16-anfallare, Dani Olmo har skrivit på för Dinamo Zagreb.

Han går dit för att utvecklas då han ser att unga spelare får chansen tidigare där än i t ex. Barcelona.

Förra året ryktades att Chelsea var sugen på att värva 16-åringen, men då lyckades klubben hålla kvar honom. Nu går han förlorad.

Positivt att det inte var Arsenal i alla fall...
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-07-31 17:42
Jaha... vad ska vi göra nu när Marquinhos är ute ur leken? Vermaelen får vi knappast, då han sagt att han inte vill flytta utanför Premier League. Verthongen förlänger. Hummels har varit klar med att han inte lämnar i år. Agger ( tack o lov) har aldrig varit ett alternativ, utan var bara BS som vanligt från Sport. Vilka bra/dugliga alternativ har vi kvar då? Jävligt många. Benatia, Musacchio, Balanta, Doria, Miranda för att nämna några lite snabbt. Dessa är antingen etablerade världsbackar eller så har de en mycket lovande framtid. Några måste man tvingas öppna plånboken för, andra kan man fynda. Vad har dessa ovan gemensamt? Jo, alla passar in i Zubis "Barca profil" och alla är i nuläget inte omöjliga att få (läs Marquinhos, Hummels, Silva, Verthongen). Är klubben så desperat och är villiga att lägga 43M€ för en ung, i princip oprövad (men lovande) Marquinhos, borde man fan kunna punga fram 40 för Benatia. Eller lägga 25-35 på Musacchio. Varför inte betala 10-20M för Brasiliens om inte Amerikas bästa, samt mest lovande mittbackstalang i Doria? Kommer vår ledning ens se åt dessa spelares håll? Jag tvivlar på det. Jag vet inte vad det är med de i styrelsen, men har ni märkt att varenda sommar så är varje mittbackstarget antingen en omöjlig sådan i Thiago Silva och Marquinhos, eller en spelare från PL som är förbi sina bästa dagar. Jag har varken hopp eller förtroende för den här ledningen att det värvas in ännu en bra mittback. Cuadrado blir vår sista värvning och resten är i Enriques händer.
Postat via SvenskaFans-appen
Suarez-Daacun
2014-07-31 17:17
[QUOTE=Suarez-Daacun]jag ställde en fråga till alla kan du inte svara så behöver du inte svarar [/QUOTE]
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: