/spanien/barcelona/forum/540.aspx/spanien/barcelona/forum/540.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2018-02-11 20:42
Caz - ingen aning vad du babblar om. Så kan inte svara på ditt inlägg.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-02-11 20:42
Dussel - du säger att Dybala rör sig på samma ytor som Messi. Märks att du inte sett mycket av Dybala. Han är en bolltrygg spelare som säkerligen hade anpassat sig efter Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-02-11 19:52
Annars är det inte konstigt att många är besvikna på Coutinho och Dembélé, de köptes ju inte för att tillföra kreativitet och bidra med förmågan att ta sig förbi spelare. Särskilt Dembélé, hans kvaliteter behövs synnerligen i just sådana här matcher med mycket bollinnehav och en motståndare som backar hem. Lyckas fransmannen inte ta sig förbi finns det ytterst lite som han kan bidra med i övrigt - det blir ju liksom inte mycket kontringsspel. Det kommer säkert med speltiden, men frågan är hur mycket han kommer att kunna få nu när säsongen drar ihop sig och matcherna betyder mer och mer. Det är ju nackdelen med nyförvärv i januari, det sätter balansen i rullning och ibland svänger det åt fel håll i början. Angående Coutinho så är han nog införstådd med att Barça är något helt annat än Liverpool och att det inte är så lätt att "ersätta" Iniesta. Behöver också tid.
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Dûssel
2018-02-11 19:49
@Barcelonistas:

Är det ditt svar på varför dybala inte bör värvas? Hahaha.
Barcelona Caz
2018-02-11 19:39
@Barcelonistas:


Det var inte längesen du skrev att Dembele var den största talangen i Europa och bättre än Mbappe. Såhär någon månad senare är han istället ett stort misstag och har inte rätt kvalitéer för att lira i Barcelona. Pinsamt!
Barcelona Trio el Mágico
2018-02-11 19:33
[QUOTE=wallmannen]En godkänd debut. Jag tycker han hade lite tendenser till sydamerikansk gå-fotboll. Det måste slipas bort. [/QUOTE] Okajj! Har inga förväntningar direkt. Men han har ju längden om inte annat och har fått en och annan utmärkelese i Sydamerika såå jaa, förhoppningsvis har vi en framtids back där. Stillastående, hmm. Kanske lite osäker på positinspelet, om inte annat så kommer Messi om gänget tvinga honom att röra på arslet på träningarna. Med hög press och snabbt spel så blir han nog rörligare snart vare sig han vill eller ej haha. Men är han snabb? Det är väll en utav de viktigare kvaliteterna med tanke på att majoriteten utan farligheter mot oss kommer i form utav kontringar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-02-11 19:32
Ett tufft spelschema och nya spelare gör att Valverde och laget haft lite tid att spela samman laget och träna på nya varianter av spelet. Nu har de en hel vecka på sig att komma ifatt verkligheten, samla energi och slipa på anfallsspelet. Precis som mot Espanyol lägger jag ingen större vikt vid prestationer och resultat idag. Man måste se helheten och vad vi har bakom och framför oss. Såg dock inte matchen, vilket jag i efterhand faktiskt är lite glad för...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-02-11 19:31
Jag tänker att för varje match Valverde spelar så lär han känna laget, spelarna, taktiken bättre och bättre. Även om halva säsongen har spelats så är han trots allt fortfarande en "ny tränare". Besitter otroliga taktiska kunskaper, han testar olika kombinationer hela tiden.
En positiv aspekt ur matchen idag är att tränare och spelare kommer känna som om de förlorade, trots att vi inte gjorde. Det är sådana matcher som då och då behövs för att ta ner oss på marken.
"Vi är obesegrade, men kunde ej vinna över Getafe på hemmaplan". Detta tänk kommer få spelarna att fortsätta pressa högt. Inget är vunnet ännu.
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-11 19:24
Förhoppningsvis är detta vår ”svacka”. Två raka kryss och innan dess en knapp seger mot Alaves. Hoppas inte detta blir något långvarigt. Angående dembele har jag inga förhoppningar på han denna säsong, inte efter dessa skador. Förhoppningsvis anpassar hans sig under hösten, levererar en del, och höjer sitt självförtroende. Talangen har han.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2018-02-11 19:17
En godkänd debut. Jag tycker han hade lite tendenser till sydamerikansk gå-fotboll. Det måste slipas bort.
Barcelona Trio el Mágico
2018-02-11 19:16
Såg inte matchen riktigt.. Jag undrar vad ni säger om Yerry Minas prestation? Har noll koll såg bara det en mot en läget han hade som blev till hörna för getafe. Som han ändå hängde med bra på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi #6
2018-02-11 19:14
S.Eto'o

Hur kan du ens jämföra Vermaelen med Dembele? Den ena var vårt fjärdeval som mittback och mittbackar tenderar ofta att "slita" och "kämpa" defensivt.

Dembele har precis kommit tillbaka från två muskelskador och det sista han vill är att åka på en tredje och missa slutskedet av CL och eventuellt VM. Klart som fan då att man inte tar dom extra löpningar när man precis kommit tillbaka från skada.

Inte ofta man ser Messi pressa extra hårt eller vinna tillbaka bollen, då bör man enligt din logik bänka Messi.
Barcelona A good coach is everything!
2018-02-11 19:14
Ni som lägger en domedags profetia skäms ! Visst Dembele är inte bra men och? Snubben är här för att utvecklas snubben är 20 år. Ni vänder så snabbt alltså, vart var ni när jag sa att Demb förmodligen var ett sämre köp än Mbappe fick jävligt mycket kommentarer om att jag inte visste vad jag tala om. Helt plötsligt så är Dembele sämst av samma personer seriöst ? Jag är mer orolig gör Coutinho som redan är en världsstjärna,och hur laget samt Valverde inte ens försöker hjälpa Cou till hans kapacitet. Känns nästan som det är bara Messi av dem etablerade spelarna som försöker hjälpa Coutinho.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-02-11 19:10
Vänta lite nu mår folk på allvar dåligt efter dagens match? Tror ni laget var taggade idag? Mot Chelsea kmr ni se det riktiga Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2018-02-11 19:05
DM1982, jag håller med.
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-11 19:05
Suarez9 Tack för inlägget! Nu är man genast på lite bättre humör haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-02-11 19:00
[QUOTE=wallmannen]Undrar hur reaktionerna på det här forumet hade blivit om Valverde hade ställt upp med en svagare elva i cupreturen mot Valencia och förlorat? [/QUOTE] Jag kan inte se att Valverde har gjort fel i sina laguttagningar. Vi leder ligan och är i final i cupen. Allt han har gjort hat gått ihop. Visst var laget trött idag men poängförlust kan komma även när laget är helt utvilat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-02-11 18:59
Nelson Umtiti - förstår hur du tänker men jag håller inte alls med. Valverde har roterat friskt. Plus att förra säsongens usla säsong berodde inte på satsningen av CdR.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2018-02-11 18:53
Undrar hur reaktionerna på det här forumet hade blivit om Valverde hade ställt upp med en svagare elva i cupreturen mot Valencia och förlorat?
Barcelona Suarez9
2018-02-11 18:53
Okej nu tycker jag att folk tar i lite för mycket när det kommer till kritiken. 1. Vi leder fortfarande ligan med 7 poäng och är fortfarande OBESEGRADE. Likt oss så kommer Atm tappa poäng i framtiden också och vi har lite att gå på. 2. Mina debutera och gör det helt ok. Går inte att bedöma honom med tanke på vem som var hans partner. Men viktigast är att vårt försvar, Pique och Umtiti få vila 9 dagar. Något de säkerligen båda behöver. Vermaelen är också tillbaka snart. 3. Alla nyförvärv får speltiden. Nu såg Coutinho helt vilsen ut, vet inte om det var Valverdes taktik att spela honom där eller om han helt enkelt inte är skapad för Iniestas position. Men det får tiden avgöra. Dembele är tillbaka och till alla som dömer honom redan, snälla nej ge honom tid. Trots 0-0 så tycker jag att vi skapar en del chanser och borde kanske fått med oss ett mål. Paco till höger och Coutinhosspel i första störde spelet en del. Men läser man vad ni skriver här så låter det som domedagen. Spelarna är människor och spelschemat har varit väldigt tight och ibland kan man inte ge allt. Vi tar med oss det positiva som Minas debut och laddar inför nästa helg. Spelarna har då fått vila och vi lär säkerligen se ett annat Barcelona laddar upp inför Chelsea matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nelson Umtiti
2018-02-11 18:46
Minns att jag postade en länk här där Graham Hunter skrev om att Barcas prioritering av cupen har kostat poäng i ligan och CL tidigare säsonger och jag står fast vid att jag tycker man ser hur laget påverkas när vi spelar den starkaste elvan i cup matcherna.

Laget har sett väldigt trött ut dom två senaste liga matcherna och det är ingen slump att tempot i matcherna helt plötsligt har gått ner. Vi får se hur Valverde löser det här men jag är rädd att det här kan bli kostsamt.
Barcelona Barcelonistas
2018-02-11 18:46
Dussel - blev inte du spärrad?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JakWah
2018-02-11 18:43
Det är trist att vi har så förbannat svårt mot lag som väljer att gå för 0-0 och parkerar hela laget i eget straffområde. Man utnyttjar inte de fåtal gånger motståndarna anfaller och tappar boll. Då måste man snabbt ställa om och spela ett rakare spel innan motståndarna hinner organisera sig på nytt! Men nejdå... då skall det promeneras med bollen tills alla motspelare har hittat sina positioner. Det är synd att man så slaviskt väljer att rulla bollen i sidled!
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Dûssel
2018-02-11 18:38
@Barcelonistas:

Tyvärr rör sig Dybala på samma ytor som Messi så det hade inte slutat lika bra som du fantiserat ihop.
Barcelona Soko
2018-02-11 18:32
Barcelonistas

Hade vi spelat matchen från början hade vi öppnat Getafe och fått ytor men tyvärr kom vår första skott mot mål först i minut 55. Det går inte att alltid förlita sig på att sista 30 minuter ska räcka. Hade vi gjort mål i början så hade Dembele fått större ytor än i Tyskland.
Barcelona Barcelonistas
2018-02-11 18:30
Usel match nu ser vi framemot risdagen där Real kommer förlora. Sen är det Eibar innan vår stora dag där vi ställs mot Chelsea!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-02-11 18:25
Spelare som är dominanta via ytor där hela deras spel går ut via stora ytor ska vi helst undvika. Dembele kmr aldrig få dom ytorna som han fick i Tyskland och Dortmund. I Spanien är det mycket mer taktiskt och det finns knappt ytor. Dembele har heller inte kvaliten som Iniesta,Messi,Coutinho för att spela på små ytor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-02-11 18:21
Valencia dubbelmöte kostade oss 4 poäng. Först möter vi Espanyol bara 2.5 dagar efter första matchen och sedan exakt samma sak mot Getafe. Att Barca inte kan påverka sin spelschema eller så trodde man på enkla poäng hemma mot Getafe. Dagens match borde ha spelats imorgon då nästa match är först på lördag. Och att vi ska spela nästa match på lördag dessutom på bortaplan bara tre dagar innan bortamatchen mot Chelsea. 

Tydligt att man idag underskattade Getafe då de flesta underpresterade och promenerade. Mina var ett undantag. Han var matchens spelare. Nu har Atletico plötsligt närmat oss och ligger bara 7 p bakom.

Barcelona Barcelonistas
2018-02-11 18:21
DM1982 - måste säga att jag håller med dig där. Dembele var ett stort misstag man borde lagt dom pengarna på Dybala istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2018-02-11 18:21
Klagar inte på dembeles kvalité eller hans spelförståelse utan jag hatar när en spelare inte har vilja. Du kan vara sämst i laget men om du har vilja och kämpe för klubbmärket kommer jag att älska dig. Ett exempel är Paco. Han håller inte kvalitetsmässigt men han sliter och kämpar. Ett annat exempel är Suarez han må vara kass vissa matcher men han är alltid först att pressa och vinna tillbaka bollen vilket visar hur mycket han brinner för klubben. Dembele har nu efter ca 5 matcher bara lunkat på plan och aldrig försökt göra något extra som att pressa hårt, vinna tillbaka bollen eller visat känslor på plan. Jag köper inte att Han kom tillbaks från skada och är rädd för att bli skadad igen, ta en titt på vermaelen han sliter och kämpar trots att han är skadebenägen. Tills dembele fixar sin inställning hoppas jag valverde bänkar honom, vi har inte råd att ha en sån spelare på plan.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: