/spanien/barcelona/forum/536.aspx/spanien/barcelona/forum/536.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-06-28 22:19
solklar straff... de har väl videodomare????
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-06-28 22:18
Herregud hur kan den här idioten alves fortfarande få spela fotboll?????
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-06-28 22:16
gomes har ändå varit bra ikväll
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta.70
2017-06-28 22:16
the Cameroonians

Vilka befinner sig i "gränslandet"? Killarna i U-17 landslaget hur rankas dom i detta fall? Typ Ruiz, Är han påtänkt att "följa med upp" ? Orellana och Gomes hur ser det ut för deras del? På väg bort eller...en framtid inom Blaugrana?
Vet du nåt?
Barcelona Pep - El Míster
2017-06-28 22:07
Andre Gomes avgör i förlängningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-06-28 21:52
2000
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-06-28 21:52
Började inte matchen 21? Jag tänker på Portugal - Chile. Hur kan det vara full tid redan? Edit - såg att den började 20.00
Barcelona the cameroonians
2017-06-28 21:47
Förtydligande; Skillnaden mellan att ha spelarna i ett C-lag mot att ha dem utlånade är att de i det förstnämnda fallet kan användas i såväl Barça B som A-laget vid behov. Om de blir utlånade kommer de vara knutna till den klubben och således inte ha samma möjlighet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-06-28 21:42
Eftersom det inte verkar lösa sig med ett Barça C iform av ett samarbetsavtal med en katalansk klubb i Segunda B, så tittar nu klubben enligt MD på att låna ut 7-8 spelare från Juvenil A som man fortsatt vill ha knutet till sig men som ännu inte anses ha kapaciteten att spela i Segunda A (eller liga1|2|3 som den egentligen heter). Totalt är det runt 10 spelare som befinner sig i gränslandet. Förhoppningsvis löser det sig på nåt sätt, det är en riktigt komplicerad situation som dragit ut på tiden pga playoff-spelet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2017-06-28 21:40
Gomes avslut är ta mig fan horribla. Han är lika målfarlig som när Iniesta skjuter långskott med vänstern.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta.70
2017-06-28 21:32
Att Morey lämnar är fanimig skandal! Ja, jag håller ledningen ansvarig. Det kan ni ge er faan på! Grabben är utan tvekan som klippt och skuren att slicka högerkanten i FCB. Att tappa grabben till Bayern säger väl allt. Dom är redo att slicka hans ego och visa att han är en lirare för framtiden. Vilket han är. Thiago?? Kommer ni ihåg? 90% av forumet sitter fortfarande och lipar och ser Thiago som Xavis naturliga ersättare. Ja, just nu drog Alves naturliga ersättare åt samma håll. Ja, 90% av forumet kommer sitta och lipa över att Alves naturliga ersättare lirar med Thiago om ett par år. Ja,ja, okej, för Just nu är han endast en axelryckning för de flesta, precis som för huvudansvariga, men om två, tre år när han dominerar högerkanten i Europa så kommer NI att sitta och sucka o stöna över hur vi kunde låta han försvinna. Finns inga talanger i La Masia va? Löjligt. Snarare finns det INGEN som ser potentialen i La Masia. Har vi varumärken färdiga? Nää. Har vi färdiga superstjärnor att vinna titlar med just nu? Nix. Men. Finns det blivande tikitaka lirare att vinna tripplar med? Jajamensan, det är JAG övertygad om. Vafan, kasta en sten över staketet till La Masia och jag lovar att ni träffar en större talang än Gomes vid första försöket. Rakitic visst, klok och dittan och dattan. Nää, fifty shades of grey det är vad han är. Fyra nya låååånga år med en grabb som får även den färggladaste regnbåge att färgas grå. Visst han gjorde mål i senaste klassikern men Matjöö har också gjort mål i klassikern, eller hur? . Alena? Nää, låt han ta babysteps innan han kan slå en halvtaskig passning med A-laget. Fan, klart han skulle flyttats upp! Men okej, han är kvar. In med han i hetluften direkt. Ut med Rakitic gråa nyanser. Klart Morey drar när vi rantar efter Bellerin eller Mendes "talanger" i form av Cancelo eller Semedo för ca halvmiljarden. Vafan ska han göra kvar i en klubb med jingeln "Inte mer än nån annan klubb". Nu var jag ändå snäll i detta inlägg. Vänta bara tills vi lyckats slarva bort Abel Ruiz! Angåenåde Verratti. Nej! först o främst gör jag inte affärer med PSG. Så, då var det var slut på den diskussionen för mig. Över miljarden? Jisses, aldrig i livet. Ge talangerna nåt att tro på, lite hopp, några halvtaskiga vitalögner och visat intresse det kanske kan rädda nån av dom. Abel Ruiz tackade nej till erbjudande från storklubbar i PL, så det finns hopp. Ett tag iallafall....
Barcelona Barcadinho.
2017-06-28 21:30
Det är väldigt svårt att veta vilka talanger som kommer lyckas på senior nivå. Dessvärre lika svårt att veta vilken spelar kombination som kommer lyckas på senior nivå. T ex Iniesta o Busq, de ser blekare ut utan Xavi. Tänk om Busq skulle plockas till A laget typ 2015, han skulle ha väldigt annorlunda forutsättningar att visa vad han går för, der skulle bli svårare för honom. Han hamnade alltså på rätt tid o rätt plats med rätta spelare.
Det räcker alltså inte alltd med bara rå talang, det ska funka med andra spelare, taktik, miljö o massa faktorer. Inte konstigt när vissa spelare växer så fort de byter lag o miljön.
Barcelona the cameroonians
2017-06-28 20:26
Ett sista inlägg gällande talangutveckling. Att förutse vem som kommer bli en fullfjädrad produkt är lite som att sitta vid strandkanten och försöka gissa vilken väg dom kommer längst upp på land. I princip omöjligt. En gång var Bojan klubbens nästa striker och Gai Assulin sågs som en ny Messi. Det enda en klubb kan göra är att ge förutsättningar till de som den tror på i form av förtroende, utbildning och planering. Unga spelare har alltid lämnat Barcelona och fler kommer, oavsett om förutsättningarna finns eller inte, att göra samma sak. Eftersom de, precis som vi, drivs av olika saker. Men. Det Barça måste agera på är att det nu är fler än tidigare som väljer att lämna, och är klubben inte självkritisk och tittar på vad som lett till detta är risken stor att det fortsätter. Du kan inte förändra det du inte kan inse och acceptera. Att skylla på andra leder ingen vart. Med det sagt så kommer, och ska, Barça aldrig försöka matcha lönerna i PL, de klubbarna spelar på andra villkor ekonomiskt och rättsligt med ägare so. pumpar in pengar med hjälp av kapital från sig själva genom sponsoravtal som egentligen inte borde godkännas av UEFA. Och just därför är det viktigt att Barça verkligen ger de förutsättningar som krävs, för vi kommer inte att kunna konkurrera värvningsmässigt så som marknaden ser ut idag. Mboula, Garcia och Morey må vara borta, men det betyder inte att allt är förlorat, det finns fortfarande tid att förbättra och förändra - i alla fall för de som har viljan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2017-06-28 20:23
@Boa Hancock:Vi klarar oss utan en sån människa i truppen. Det finns gott om talanger ute i Europa. Han är spanjor som sagt. Inte katalan. För mig är det ingen skillnad mellan honom eller värva en fransos. Med dom antikatalanska kommentarerna hoppas Ja g han får till real.
Barcelona Cule4life
2017-06-28 20:08
Vad är Gomes för mittfältare? Jag har inte fattat hans grej än.
Barcelona the cameroonians
2017-06-28 18:57
Och angående Garcia, City har erbjudit honom att inom två år träna med A-laget medan Barça inte kan erbjuda mer än spel i Juvenil B. Och sen då? Det handlar inte alltid om pengar, det handlar om att lägga fram en plan, ingjuta förtroende och våga. Just nu anser Garcia att City erbjuder mer av detta än Barça. I alla fall om man ska tro de som faktiskt har kontakt med spelaren själv. Sen att andra tror annorlunda har jag inget problem med. Vi har alla den rättigheten. Men bli inte förvånad om ni får mothugg och någon argumenterar emot. Det är nämligen också en rättighet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-06-28 18:50
Fcb88 Läs mitt tidigare inlägg så ser du min åsikt i det hela. Gällande att alltid dra in ledningen så måste du ha missat att jag är mer intresserad av spelet bakom kulisserna och i akademin än att snacka FM-elvor, jämförelse mellan spelare etc. Därför kommer ofta ledningen att nämnas i mina inlägg. Ber om ursäkt om detta sticker i dina ögon, men du kan alltid "swajpa höger" nästa gång. @papillon är en skribent som ofta har andra åsikter än mig gällande ledningen och därför kopplade jag samman ordet klubbkänsla i jämförelsen mellan pengagalna spelare och fega ansvariga. Inte svårare än så.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fcb88
2017-06-28 18:38
@the cameroonians:


Du väljer alltid att dra in ledningen i allting som händer i klubben.. vad har ledningen med att dessa talanger har noll klubbkänsla och sticker så fort nån kommer och viftar med plånboken? De finns inge tålamod.. sen att vissa härinne påstår att Eric Garcia valde City för att dom har en bättre akademi? Nästan skrattretande..
Barcelona DM1982
2017-06-28 16:31
Official: FC Barcelona will play @ChapecoenseReal on 7th Of August for the Gamper Trophy. #FCBlive https://t.co/8S5hHHH36a
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2017-06-28 16:24
Att man inte alltid kan få ihop något i livet får gå på ens eget ansvar...
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona El Pistolero #9
2017-06-28 16:02
Varför måste man ha utköpsklausuler i Spanien? Hatar det. Förstör ju bara för ligan då klubbar tappar sina fina talanger till PL och BL...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2017-06-28 15:35
@Katalano:


Vidal och Alba kan spela yttrar i ett 3-4-3 men bådas defensiva brister är så påtagliga i ett 4-3-3 att jag skulle bli mörkrädd av att ställa upp med dom i ett 3-4-3. Jag gillar uppställningen mot svagare lag, men mot topp lagen så kommer vi inte till vår rätt. Med fysiken menade jag med att man in princip måste ha dynamiska mittfältare (enligt min mening) för att det ska hålla rent defensivt. Busi hade kunnat spela på DM platsen , även Raketic hade varit nyttig i en sån formation. Jag ogillar även tanken av Messi som mittfältare, då även om man är offensivt lagd mittfältare måste ha någon sorts defensivt ansvar, han kommer aldrig ta dom där extra löpmeterna en CM obligatoriskt måste ta. Jag hade föredragit ett 4-2-3-1 hellre än en 3-4-3 formation. Även om jag finner det som att välja mellan pest eller kolera. Jag precis som du föredrar 4-3-3 alla dagar i veckan, men då måste det in förstärkningar på mitten.
Barcelona the cameroonians
2017-06-28 15:20
Lite lustigt när personer ifrågasätter spelares klubbkänsla och hävdar jakt på pengar för att i nästa stund försvara personer som väljer att kriminalisera klubben. Jag får inte ihop det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-06-28 15:11
@Amo.38:


Jag ser inte något svar på varför fysiken skulle vara avgörande för att vi inte kan spela 3-4-3. Du ger andra förklaringar som jag däremot kan hålla med om till stor del.
Jag är inte en förespråkare av 3-4-3 själv. Jag föredrar en 4-3-3 med ytterbackar som är bra offensivt och där Busquets kan kliva ner mellan mittbackarna när vi försvarar.

Att spela 3-4-3 med 3 mittbackar och utan yttrar skulle göra oss sårbara på kanterna. Spelar vi med 2 st yttermittfältare (Vilket vi egentligen saknar i truppen idag) så tappar vi istället på det centrala mittfältet. Exempelvis och Vidal och Alba skulle spela yttrar. Å andra sidan kan Messi hjälpa till på mittfältet med en ytter som kan täcka upp hans kant och bredda spelet.

Min poäng var bara att fysiken inte är något hinder utan det finns olika sätt att forma taktiken runt en formation. Det var fysiken du fokuserade på i första inlägget som jag svarade på.
Barcelona papillon
2017-06-28 15:05
Alena har alltså förlängt, där har vi en kille som verkligen tror på sin egen förmåga och har inga problem med att ta fighten med inköpta spelare. Stor skillnad mot de andra talangerna som hellre sticker till den som viftar med plånboken.

Så City har en bättre akademi än Barca? Kan någon nämna senaste egna produkten som City lyfte fram och lyckades? Hur många egna produkter använde sig Pep utav under föregående säsong i City?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona the cameroonians
2017-06-28 15:02
Att spelare lämnar är en effekt av framför allt två saker; 1. Priserna på spelare stegras och alla klubbar behöver en akademi för att få fram spelare endera för kapital/försäljning eller till det egna A-laget. Därför är även normalt köpstarka klubbar som City o Bayern på jakt efter billiga alternativ med potential. Föga överraskande är la Masia föremål för deras skattjakt. 2. Barça har i sin tur också valt en delvis annan väg gällande talangutveckling. Med stegrande lönekostnader och svårigheter att få fram kapital pga ägarskapet har man börjat plocka in talanger direkt till Juvenil/B-laget. Exempel på detta är Denis (från City...), Halilovic, Marlon, Bassey (som dock aldrig spelade 1 minut), Bueno och nu Carevic och Vitinho. De kommer billigt och är därför en mindre risk. Detta skapar dock mindre utrymme för de spelare som varit i klubben längre, och i ännu större utsträckning så när även spelare med "rutin" kommer in. Mindre utrymme = mindre chans att lyckas. Lägg till det faktum att vi delvis bytt spelsätt under Lucho och att "systemet" därför inte längre finns att hjälpa talanger att lyckas, samt att spelare som verkligen brinner för klubben inte getts chansen - och det är kanske mer förståeligt att talanger lämnar klubben. Rätt eller fel, det är inte ett problem som kan lastas fullt ut på vare sig spelare, agenter, klubbar eller ledning. Med det sagt så finns det ju ändå ju ändå hopp. Ny tränare och ett par tre talanger som nu väljer att förlänga med Barça.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2017-06-28 14:37
@Katalano:


Klart det är nonsens, vi lyckades spela halvdant när vi hade Pep som försökte implementera ett 3-4-3 dessutom med dom spelarna han förfogade över. För att spela 3-4-3 så krävs det en centrallås av rang, personligen så är jag väldigt säker på att Pique inte har den sortens förmåga att leda en 3-backlinje. Så ska vi värva en ny back som ska agera general? Kommer absolut inte hända. Dessutom skulle jag vilja påstå att 90% av lagen som möter oss spelar väldigt mycket på våra kanter vilket inte är optimalt för ett 3-4-3, vi har inte tillräckligt bra wingbacks för att kunna spela ett 3-4-3.

Jag skulle dock vilja veta med nuvarande trupp och med ev 2-3 värvingar vilka spelare du hade ställt upp i ett 3-4-3 system.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-06-28 14:27
Alena förlänger kontraktet ytterligare 3 säsonger med möjlighet till 2 till när han skickas upp till a-laget permanent. Killen vill verkligen lyckas i barcelona :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fcb88
2017-06-28 14:19
Boa Hancock

Du förstår väl själv att de inte går att släppa fram allihop? Kan du som tex 17-åring redan kräva speltid i A-laget? De finns inge tålamod alls bland unga spelare nu, man ska ha allt på direkten. Om citys akademi är så bra som du säger.. vart är alla egna produkter? Pep köper ju spelare från höger och vänster..

Du kan inte lägga hela skulden på ledningen.. talanger försvann även under tex Laportas tid..
Boa Hancock
2017-06-28 14:14
Angående Dani Ceballos, så är han onekligen en kontroversiell karaktär och hans twitter-inlägg från när spanjoren var 15-16 år gammal är väldokumenterad. Frågan är: Väljer du att ignorera/förlåta hans tidigare kommentarer och är därmed för att vi värvar spanjoren? Eller föredrar du hellre att Real Madrid värvar honom? Ceballos är otvivelaktigt en mycket talangfullare spelare än både Andre Gomes samt Denis Suárez. Angående den sistnämnde, så har han blivit utklassad som blivit reducerad till en bänkspelare under U21-EM p.g.a. just Ceballos. Ceballos har allt som krävs för en Barca-mittfältare av rang. Vad skulle du ha gjort när han har en utköpsklausul på €15m och är kanske den störste mittfältstalangen sedan Isco?
Annons: