/spanien/barcelona/forum/5314.aspx/spanien/barcelona/forum/5314.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona The Octopus of Badia
2014-08-21 18:02
el Flaco

Där har jag faktiskt förhoppningar på Alves eftersom han själv under dem två senaste säsongerna klagat på bristen på intensitet under träningspassen, och han verkar själv vara någon som stortrivs under strikta förhållanden som under Pep. Jag tycker han, precis som Xavi, såg väldigt fräscha ut i Gamper-matchen och mer energiska än vanligt. Vi får hoppas på att bägge två, men i synnerhet Alves, får en nytändning under Lucho.
Barcelona el Flaco
2014-08-21 17:59
Barcelona el Flaco
2014-08-21 17:59
Det enda jag ber och kräver av Alves är att han visar samma cojones på planen som han gjorde idag på presskonferensen. För ord är, precis det, bara ord om man inte kan back it up med handlingar och prestationer. Upp till bevis nu för Dani Alves.
Barcelona Ali G
2014-08-21 17:59
Vi klistrar inte in något från Puertan, vi kör en 48 timmars spärr här.
Barcelona The Octopus of Badia
2014-08-21 17:54
el Flaco

Fast tiden under Gaspart ska ses som ett lågvattensmärke och knappast någonting att dra paralleller med. Ja, t.o.m en klubbikon som Guardiola blev utbuad av fansen i sin sista match och det är bra mycket värre än det Alves och spelarna fick utstå förra säsongen, men det berättigar inte beteendet.
Barcelona el Flaco
2014-08-21 17:49
The Octopus of Badia/ Men man ska samtidigt ha i åtanke att den kritiken som Alves och resten av spelarna fick utstå förra säsongen är ingenting jämfört med hur det har sett ut tidigare i klubben, framförallt när Gaspart var president. Då blev de i stort sett avrättade i varje match så jag tycker inte att Alves borde gå ut och gnälla när andra trotjänare som Iniesta och Xavi och gjorde detsamma. Xavi fick t.ex. få höra att han var en "legosoldat" och annat när Van Gaal var tränare under sin andra sejour. Guardiola fick även han svälja många burop under sin spelarkarriär. Culés är väldigt kräsna och med tanke på hur såg ut förra säsongen vore det mer konstigt än annat om de inte höjde rösterna mot spelarna. Däremot håller jag fullständigt med dig om att det vore skönt att se samma supportrar vädra samma missnöje i samma utsträckning mot den här ledningen som i grund och botten är ansvariga för vårt nuvarande sportsliga situation.
Barcelona The Octopus of Badia
2014-08-21 17:41
el Flaco

Ja, och det är ju synd att folk som faktiskt inte har råd generaliserades i och med Alves uttalande, men samtidigt tror jag folk själva vet med sig, eller i alla fall bör veta med sig, ifall de tillhör den gruppen som Alves riktade sin kritik mot. Vi fans har självfallet rätten att ställa krav på spelarna, speciellt med tanke på hur det såg i våras, men är det inte bättre att istället gå och visa sitt stöd på arenan?

Jag köper inte argumentet att spelarna inte är engagerade efter alla dessa framgångar, utan det ter sig naturligt att det inte är lika lätt att motivera sig efter en viss tid. Jag är övertygad att spelare som Alves och Xavi fortfarande är lika engagerade som 2008, men det är svårare att få ut det på planen och verkligen visa det nu än då, och det ansvaret ligger helt på styrelsen att förnya laget och göra de förändringar som krävs för att hålla truppen fräsch och motiverad till fullo, och där har knappast culers nere i Katalonien riktat sin kritik mot i någon större utsträckning. Hur ledningen för en klubb som Barcelona dragit klubbmärket genom så mycket på så få år utan att få utstå i närheten av lika mycket kritik som de är befogade att få motta är bortom mitt förstånd. Att culers istället riktar sitt missnöje mot spelarna, miljonärer eller inte, är ännu mer obegripligt.

Jag förstår din irritation över att en miljonär som Alves, som vi fans faktiskt betalar lönerna för, ska komma att kritisera oss över brist på engagemang mitt i klubbens sämsta säsong på flera år, men det gäller att se förbi det i mitt tycke.
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2014-08-21 17:35
@DM1982:


No shit, utan man förväntar sig spelare som reus och Cuadrado men istället värvar man en medioker brasse. Vi kommer inte kunna värva tills sommaren 2016, let that sink in.
Barcelona DM1982
2014-08-21 17:32
[QUOTE=Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]]Gil Guerreiro: "We wanted to keep Douglas on loan for another year, but it's not possible anymore due to Fifa ban. Lawyers look into it." Ingen Reus, ingen Cuadrado utan DOUGLAS! [/QUOTE] Meningslöst att ställa dem mot varandra, de spelar inte på samma position som Douglas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-08-21 17:31
The Octopus of Badia//

Problemet var att han drog alla över en kam och det kändes som en enorm förolämpning när det kommer från en multimiljonär som inte kan begripa sig på de vardagliga ekonomiska problemen som vanligt folk går igenom.

Som sagt, ibland kan jag hålla med om i det han säger, men andra gånger tycker han han är helt fel ute och beter sig som någon som inte kan ta emot kritik, när han själv säger att det är just kritik som motiverar honom. Och även folk som betalar säsongeskorten har rätten att ställa krav på spelarna även om de inte går på matcherna då de betalar en summa till klubben och därmed betalar spelarnas löner.
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2014-08-21 17:29
Gil Guerreiro: "We wanted to keep Douglas on loan for another year, but it's not possible anymore due to Fifa ban. Lawyers look into it."

Ingen Reus, ingen Cuadrado utan DOUGLAS!
Barcelona Vampíro
2014-08-21 17:29
Jag kan hålla med om att man aldrig ska bua ut en egen spelare, förutom Song kanske. Skämtåsido men Alves har precis som el Flaco nämner haft en ganska kall attityd mot fansen senaste året ungefär. Han var ute i vintras och kritiserade de för att inte komma på matcherna osv. vilket är ganska osmart. Man ska komma ihåg att ekonomin i Spanien inte är den bästa och att det kostar en hel del att gå på matcher. Sen hjälpte det knappast heller att spelarna tydligt under långa stunder knappt brydde sig om resultat utan endast verkade vänta ut till VM. Barcelonasupportrar är av natur väldigt kräsna men det kändes som att Alves endast avfärdade all sorts kritik som gnäll från fans vilket det knappast handlade om. De spelade rent av uselt under perioder och då ska man få ris. Men som sagt jag tycker inte heller att det är okej att bua åt en egen, särskilt en spelare som gjort så mycket för klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Octopus of Badia
2014-08-21 17:26
el Flaco

Till viss del håller jag dock med Alves i det uttalandet. Nog för att biljettpriserna är väldigt höga, men säsongskortsinnehavare behöver inte bry sig om det eftersom de redan har betalat för samtliga hemmamatcher. Att då välja att inte gå på dessa matcher på regelbunden basis visar brist på engagemang gentemot laget.
Barcelona Funeral Canticle (Lucho bienvenidos)
2014-08-21 17:25
@Tiki-Taka:


Väntar fortfarande på ditt svar gällande Reus som Xavis ersättare, samt att få in Cuadrado och även skola om honom från anfallare/ytter mittfältare till ytterback.

Hur tänkte du där?
Barcelona Neymar11
2014-08-21 17:19
Alves blev utbuad eftersom han uppmanade publiken att stanna hemma om dom inte kan ta förluster eller stötta laget. Han har gått på publiken tidigare, så att det är han som får utstå burop har han mer eller mindre att skylla sig själv på. Och han ska inte leka någon martyr nu i efterhand för den delen heller. Och ja jag tycker att Alves förtjänar burop för dom 2 senaste säsongerna. Dock så gör så många fler i laget med Istället för att öppna käften via Twitter/media så kan han ta börja spela upp sig igen. Så kanske vi slipper baklänges målen pga hans nonchalanta spel med boll
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-08-21 17:16
Gabriel/

Fast det var en sak som Dani Alves sa förra säsongen som jag störde mig mycket på och det var när han ifrågasatte vissa culés barcelonismo eftersom de inte gick på alla hemmamatcher. Det där var bara väldigt onödigt, idiotiskt och klumpigt sagt av brassen. Även om jag kan hålla med om att han vågar säga sin åsikt framför kamerorna och mikrofonerna så finns det lägen då han inte riktigt tänker sig för innan han öppnar munnen. Det är sånt som har lett till att han har hamnat i skottlinjen även bland culés och med all rätt.
Barcelona Barca Barca
2014-08-21 17:11
Märkligt att fansen, som verkar vara tokpantade i huvudet där nere i katalonien buar ut Dani Alves som har gett den klubben så mycket mer än vad Rosell, Zubi eller styrelset någonsin kommer göra. Märkligt att man inte tog fram vita näsdukar sista hemma matchen förra säsongen och skandera burop mot nyvarande styrelse. Så den dumma publiken som kollar matcherna på Camp Nou skyller allt på Alves ? ska vi börja peka finger på individer så borde Pique hängas utanför Camp Nou så fruktansvärt dålig som han har varit, eller vänta, Pique e katalan, han buar man inte ut. Äckligt jävla beteende. fyfan vad man skäms.
Mascherano#14 el Jefecito
2014-08-21 16:59
Kung Ronaldinho #10

Men det är jävligt stor skillnad på att vara "världens bästa försvarare bland unga spelare" när man är 20 år och att vara "en av världens bästa spelare" när man är 20 år. Så jo, hans logik var helt logisk. Din var det däremot inte eftersom du blandar ihop äpplen och päron.
Barcelona LeoMessi
2014-08-21 16:57
Kung Ronaldinho Jag tror inte att gio style förnekar Varanes talang. Allt han sa är att han inte är bland dom fem bästa i världen och det kan man inte säga att han är när han faktiskt inte har spelat så mycket som han bör få spela. Att han har talangen att bli den bäste försvararen i världen är det ingen som förnekar.
Postat via SvenskaFans-appen
Kung Ronaldinho #10
2014-08-21 16:25
Gio Style

Varane är världens bäste försvarare bland unga spelare på den allra högsta nivån, det är ett faktum som inte ens den mest inbitne culé kan förneka.

Men enligt din logik så var väl Messi en "talang" redan kring 20-årsåldern trots att argentinaren redan då sågs som en av världens bästa spelare...
Barcelona Gabriel
2014-08-21 16:23
Fiorentina is willing to drop the asking price for Juan Cuadrado (26) if the right wing player can stay on loan for one more year. [sport] Vad tycker ni om det här? Vi behöver mer bredd i anfallet redan NU, men hellre nästa år än inget alls. Eller?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-08-21 16:22
TRD Haha ja vi behöver ju fyra målvakter som ska tävla mot varandra. Tänk liksom alla våra tre målvakter åker på långtidsskador och så kommer vi ångra att vi inte köpte in honom;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-08-21 16:19
Alves: "Suarez? We need some bad guys in the squad, because now I'm always the one who's blamed... (laughs) He's really good, I like him." Som alltid slår han huvudet på spiken!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona TRD
2014-08-21 16:18
Hahaha, fattar inte ens varför man skriver dessa idiotrykten. Ja, vi köper Cech när vi redan köpt 2 målvakter....
Barcelona B.BOSS
2014-08-21 16:04
Alves hade varit kung som Sportchef. Han har verkligen bättre koll än man tror. När vi gick genom katastrof säsongen och i slutet sa han att klubben behöver spelare AV Barca klass.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ADAMA&HALILOVIC
2014-08-21 15:45
Nån som vet om FIFA 15 demo kommer ut för ps3?? Jag har bara läst om Xbox ONE och ps4
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona dinho the artist
2014-08-21 15:19
Gabriel
***
Håller helt med dig. Alves är lojal enda ner till atomerna. En av historiens bästa högerbackar och våran bästa. Grande Dani.
Barcelona Gabriel
2014-08-21 15:12
Jag mådde riktigt illa när fansen buade åt Alves. Bokstavligen talat nu, jag blev illamående. Är det så man vill behandla en klubblegend? Alves är klubbens utan tvivel bästa högerback någonsin och han höll en otroligt hög nivå från 2008-2012, han förtjänar att behandlas med respekt och kärlek som den hjälte han är. Att hans bäst före datum har passerat är en helt annan sak och visst kanske han borde han sålts tidigare, och framför allt den här säsongen men man behandlar verkligen ingen spelare med den betydelsen som Alves haft i laget på det sättet. Glöm för en sekund hans prestationer på planen, vi pratar om en otrolig människa som druckit i sig vartenda droppe som finns att dricka av barcelonismo sens han kom till klubben. En person som bytte tröjnummer enbart för att hylla hans lagkamrat och erbjöd sig att donera sin lever till honom. Det är det som är så tragiskt med vissa personer. Det krävs en svår sjukdom som cancer för att vissa ska börja uppskatta människan, hade Abidal setts som den stora klubblegenden han faktiskt är om han inte drabbades av cancer? I mina ögon så ja, för mig hade han det, men man kan inte komma bort från faktumet att väldigt många, medvetet eller omedvetet började älska Abidal mer efter hans sjukdom. Missförstå mig absolut inte nu. Abidal är en hjälte och en idol för mig, har aldrig bevittnat en atlet med den mentala styrka han har och att han ska älskas av hela Barcelona familjen är en självklarhet - jag försöker bara sätta det hela i lite perspektiv. Alves är en minst lika stor atlet och människa som Abidal är i mina ögon och det ska inte krävas att man drabbas av en dödlig sjukdom för att man ska kunna uppskatta personer som dem bör. Alves förtjänar att behandlas med minst lika mycket respekt som alla andra klubblegendarer och ikoner vi har haft. Folk som buade ut honom ser jag inte som äkta culés. Period!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-08-21 14:53
@Smogen:


Jag tycker att det är riktigt dåligt av våra fans att bua ut honom. Visst jag har också skrikit på alves men jag skulle aldrig någonsin bua ut honom. Det är riktigt respektlöst mot vår bästa högerback genom tiderna. Han har gjort så mycket för vår klubb. Han förtjänar respekt från fansen.

Det jag älskar med alves är att han tycks vara en sån där riktigt jävla härlig person, när det kommer nya spelare så känns det som att han alltid försöker få dom att känna sig som en del av gänget. Jag tror fan att han skulle bli en riktigt grym sportchef, han var vara väldigt omtyckt och han kan nog övertala spelare att välja barca;)
Barcelona B.BOSS
2014-08-21 14:52
Du kommer inte undan publikens vredesutbrott om du inte är Katalan.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: