/spanien/barcelona/forum/53.aspx/spanien/barcelona/forum/53.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelona10Messi
2017-09-30 18:51
Skrämmande att se hur mycket det skiljer i kvalité mellan spanska storderbys jämfört med engelska... Tittar på CHE - MCI och det är rent sömnpiller. Zzzz

Nåja, ingen hemligt var världens bästa fotboll spelas.
Barcelona S.Eto'o
2017-09-30 18:37
Soko Ahaa de räknar med landslagsmålen ser jag. Där förstår jag. När det gäller guldskon är den Messis om inte Ronaldo lyckad komma ikapp honom vilket jag inte själv tror. Eftersom Messi kommer landa på minst 35 ligamål, blir det svårt för PL anfallarna att vinna då de sällan gör 30+ mål. Lewan och aubumayang spelar 34 omgångarna dvs 4 mindre än övriga ligor vilket gör det svårt för dem att komma över 30 ligamål. Dybala borde vi inte ens ha med i guldkorn diskussionerna då han inte är en anfallare utan lite mer släppande. Visst han har startat säsongen på bästa sätt men thats it, han målform kommer sakta men säkert minska. Då står det mellan Messi Falcao Neymar Cavani och möjligtvis Ronaldo. Nu när man har höjt franska ligan mål/poäng system ser jag ingen mening med denna utmärkelse. Tycker det är orättvist att övriga ligor har samma poäng som franska ligan då franska ligan har usel kvalité. Ett exempel är matchen mellan bordeux (3 plats) mot PSG (1 plats) som efter 45 minuter stod 5-1 och helt ärligt är man inte ens förvånad över sådan resultat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-09-30 18:25
@S.Eto'o:

Niva har rätt. Kane har gjort 13 mål under september. Vet inte nu hur många matcher Messi behövde då Kane hade maximalt med matcher då han spelade hela 9 matcher och kalender gick hans väg då han spelade första match 1 sep och avslutade idag sista dagen i september.
En annan fråga är om Messi någonsin haft större konkurrens om guldskon då många spelare öppnat målskyttet starkt! Lukaku har gjort mål i 9 raka matcher ! Falcao leder med 12 mål följt av Cavani och Neymar som får också skjuta straffar. Dybala öser i mål också. Auba och Lewa är också alltid där.
Barcelona the cameroonians
2017-09-30 18:10
Soko Nej, jag bor i Malmö. I nuläget finns ingen risk att matchen ställs in och det verkar inte finnas någon som säger motsatsen av det jag läst i spansk media.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-09-30 17:56
The cameronnians

Bor du nere i Barcelona ?
Kan Barcas match imorgon ställas in av säkerhetsskäl pga oroligheterna?
Barcelona the cameroonians
2017-09-30 17:31
...fast det citatet är såklart lösryckt. Tydligen hade Messi under landskampen i juni frågat Paulinho om han skulle gå till Barça, och brassen svarade att "om ni vill ha mig där, så kan ni ta mig - jag kommer gå"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-09-30 17:23
Paulinho: "Messi asked me to join Barcelona in June" #fcblive [elperiodico] Då vet vi, Messi har blivit galen... :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona yeezus
2017-09-30 17:08
Vilket frisparksmål av Neymar...
Barcelona Dûssel
2017-09-30 16:02
@S.Eto'o:

HAN är verkligen inte en typisk engelsk anfallare heller det är de som gör han så bra. Sen hjälper det såklart med att ha Christian Eriksen bakom sig. Men ja han är ju dansk och då är man dålig. Enlig en här på forumet.
Barcelona Barcelona10Messi
2017-09-30 15:39
@Messi M10:

Hahah, blir väl Eredivise i slutändan :D hahaha
Barcelona Messi M10
2017-09-30 15:38
Figueras (Catalan Sport Minister): "In the case of independance - Barça will decide where they want to play: in LaLiga or Premier League." https://t.co/zXqbuJrqD4

PL???? Var det inte snack om Ligue 1
Barcelona S.Eto'o
2017-09-30 15:08
Kanske lite OT Ser att Erik Niva och company hävdar att kane har gjort 13 mål i september månad och är ett ifrån att tangera Messi som har gjort flest på modern tid. Vill bara förtydliga att Det är fel fakta, Kane har gjort 11 mål det här kalendermånaden. 6 i ligan (just nu) + 5 i cl. Sen vill jag bara lägga till att Kane är överdrivet intelligent anfallare och redan nu som 24 åring vågar jag klassa honom som topp 4 anfallare i världen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-09-30 12:55
the cameroonians.

Absolut, jag kan tänka mig att det är Bartos högsta dröm.
Det bör inte vara så svårt heller, hur lång tid kan det ta.

Många tror att Messi markerar ett missnöje o de tolkar vidare att han är missnöjd med Bartomeu. Jag köper det för jag har inga andra rimligare förslag.
Det är i så fall lose-lose situation, mycket oroväckande. Messi kommer inte lyckas sätta av vår president o han kommer kanske flytta istället.

Jag har faktiskt andra tolkningar men inte många skulle sätta en hundring på.
Messi vill kanske bara prova nytt. Samma stad sen 13 år, samma press på sig sen runt 19 år, också i landslaget. Han kommer få press nån annan stans men det blir nytt.

Messi vill kanske spela med bättre spelare. Finns dock inte många nya klubbar som kan erbjuda det, utöver de omöjliga Real, Psg.
Bayern kommer inte betala hans lön, de jobbar annorlunda.
City bara kvar, men finns det bättre spelare där, knappast, Pep? med hans sabbatsår, byte av klubb osv, han stannar kanske inte lång tid där.

Värsta alternativ, Messi har kanske tappat gnistan för spelet, känner sig otaggad, tar det som det kommer. Soko skulle gilla det alternativet för han gillar inte se Messi nonchalant på matcherna.

Men som sagt, första alternativet är kanske rimligast. hur som helst, jag hoppas att allt löser sig för el senare.
Barcelona DizzLow
2017-09-30 12:52
Soko

Du lyfte upp en intressant grej, i att ifrågasätta kritiken mot Rakitic, samt den uteblivna kritiken mot Busquets.
Det hela känns som en "rikta skulden på utländska spelare" agenda.
Det är inte ofta man läser en nåt negativt om katalanska spelare, prestationsmässigt.
Har vi problem med försvaret så trycker man på Masc, eller att det är Umtitis första säsong, Pique däremot kan man säga mkt om men inget om hur dåligt han spelar.
Är det mittfältet så trycker man på Rakitic, trots allt han gör för oss deff och off, vidare så trycker man på Iniestas skador eller ålder, men inget om Busquets, och hur begränsad han är som fotbollsspelare.
Busquets måste ha stjärnor omkring för att prestera, Rakitic var kapten i Schalke och Sevilla, och bar mindre bra lag på sina axlar. Avgör ni vem som egentligen är bäst.
Sen har det varit känt sen vår holländska era att det är splittrat i omklädningsrummet. Spelare håller sig till sina egna, nåt Laporta arbetade hårt med att motverka, där både Etoo och Thuram blev ambassadörer.
Våra utländska spelare har behandlats uselt av vår klubb, och trots flera års av goda prestationer, får ingen av dem avsluta sina karriärer i Barca, på ett värdigt sätt.
Barcelona the cameroonians
2017-09-30 11:05
Barcadinho Men det är just det som är grejen. Chefen älskar att sola sig i glansen och ett foto tillsammans med Messi och ett signerat kontrakt är typ det bästa som skulle kunna ske i Bartomeus liv. Så ställ dig själv frågan varför det ät så svårt att få till en sittning och lösa det??? Bartomeu sa senast att han hoppades att få det gjort innan årsskiftet. Som sagt, hur svårt kan det egentligen vara..? Är det inte lika angeläget för båda...? Och jo, Messis signatur behövs på kontraktet, kanske inte på de bitar som rör bildrättigheter men klausuler och lön måste, precis som i en skattedeklaration, ha en underskrift av Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana són els colors!
2017-09-30 10:59
Cules, finns viaplay konton med fullt utbud till rabatterad pris. För mer info PMA :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2017-09-30 10:30
Tuchel verkar ta över Bayern. Ska bli intressant att se vad han kan åstadkomma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-09-29 23:04
@Barcadinho.:

Barcelona Barcadinho.
2017-09-29 22:07
the cameroonians. Men han är chefen... Nästan alla chefer är såna som vill ha uppmärksamhet, gillar o synas när det går bra o tom knuffar sig fram till karriären och framgång. Ödmjuka personer hamnar oftast som arbetare :-) Filmen på offeciella sidan inför fotot var faktiskt glad och positiv. Damlaget o herrlaget är ofta bra mix, det blir trevligare så. Ja o chefen, han tar chansen så klart... På tal om den eftertrakta namnteckningen. Barto sa att Messis pappa skrivit på nåt dokumnet och därmed att nya kontraktet giltigt. Fattar du det ? Gäller det ? Jag hänger inte riktigt med. Jag gissar på att Messi lämnat skriftligt fullmakt till hans pappa, men ingen aning.
Barcelona Culés
2017-09-29 22:05
Har Soko gått och blivit MOD? Eller är det bara ett "skämt"?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-09-29 21:47
Efter försöket till misstroendevotum och det faktum att 12500 socis visat sitt missnöje mot juntan såg Bartomeu till att låta hemsidan och MD sprida en massa bilder på honom själv tillsammans med spelarna. Medan Barto drog sitt vanliga smile såg Messi, Iniesta och de andra mer obekväma ut i situationen. För det enda foto som gäller herr president är det med Messi tillsammans med signaturen på det nya kontraktet. Allt annat är bara fejk news.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-09-29 21:44
Jag är orolig för söndag. Barca har en hemma match kl 16:00, samma dag som folkomröstningen ska dra igång. Många är oroliga för hur centrala regeringen kommer reagera, folkomröstningen har dömt som olagligt från Madrid sidan. En orolig söndag, kan hamna i kravaller på gatorna istället för en skön promenad mot CN.
Barcelona Barcadinho.
2017-09-29 21:37
[QUOTE=Soko]Duda

Messi ska inte vara undantag.
Jag hyllar Messi när han hyllas bör och kritisera när han förtjänar att bli kritiserad. 
Han kan inte göra 4 mål i en match och spela briljant för att gå runt och sura i nästa match. Så funkar det inte. Han måste lära sig av Ronaldo att visa rätt inställning varenda minut på plan och ha hans hunger. Ronaldo är inte i närheten av Messis kvaliteter men han jobbar dubbelt så mer än Messi, därav 5 guldbollar var. Ronaldos 4 guldbollar på fem senaste år är bara Messis fel . Därför vill jag att Messi skärper sig för han kan ge mer än han ger. Så som Messi spelar i vissa matcher är långt ifrån att kallas bäst i världen. Umtiti har faktiskt visat mer i år än Messi med tanke på deras förmågor.

[/QUOTE

Ronaldo kan tydligen vara så taggad o het att han knuffar domaren o får 5 matcher avstägning :P

Och jävla vad han gnällde på allt och alla på matchen mot Betis, han skulle egentilgen få gulkort för osportsligt beteende. Han har iofs blivit bättre på att bli glad när nån annan spelare gör mål än han själv, det tog väl 32 år o fatta att fotboll är lagsport.
Men visst, Messi behöver springa lite mer då. Han ska göra allt alla matcher, som tennis, en mot alla andra.
Barcelona Barcadinho.
2017-09-29 21:28
@Soko:


Din lista är inte helt korrekt. Du har dock rätt att PL varit bäst hittills 2017-18
6900 poäng, Serie A ligger förre laliga.
Sett till hela rankningen ligger spanskaligan ettan med stor marginal.
Engelska lag ser bra ut än på länge men det kan svänga fort.
Lika bra att vänta lite till, kanske våren.
Barcelona Valverdismo
2017-09-29 15:18
Vad tycker forumet om Anthony Martial? Tror han kan bli en otroligt bra ersättare för en nedåtgående Luis Suarez. Bör vi gå för honom i januari tycker ni? Mourinho ger honom snålt med speltid och en startplats i Barcelona på vänsteryttern är inte många som säger nej till. Sen är han en Barça beundrare av att döma från hans tweets på twitter. Martial-Messi-Dembele. Fart, kreativitet i massor. Ha en bra fredag culers!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-09-29 14:38
@the cameroonians:


Men va f...!

Jag tackar dig för din (som alltid) enorma koll, men förbannar min och Sergis otur.
Barcelona the cameroonians
2017-09-29 14:33
Bosketts

Samper är tyvärr skadad, blev det under sin andra(!) träning med sitt nya lag.

Han lär dock vara tillbaka efter landslagsuppehållet.
Barcelona Bosketts
2017-09-29 14:08
Väldigt spännande att se Sergi Samper i Las Palmas gula tröja på söndag. Jag hoppas att de rykten gällande Ardas, Gomes och Rafinhas transfer i januari stämmer, så att Sergi (och Alena) har en plats i truppen nästa säsong.

Han såg väldigt spännande ut på försäsongen, och förhoppningsvis blir detta säsongen där han tar det sista klivet och på allvar kan börja konkurrera med Busquets i framtiden.
Barcelona Bosketts
2017-09-29 13:07
Gentle reminder för alla på forumet att inte ge sig in i diskussioner med skribenter man blir provocerad av. Den bästa metoden för undvika att forumet blir en gigantisk källa av påhopp, provokationer och smutskastning är att således ignorera de inlägg man finner innehåll- och meningslösa.

Följer alla denna norm så försvinner dessa inlägg lika fort som de dyker upp.
Barcelona Soko
2017-09-29 12:17
Höj nivån! Varning. Om du inte höjer nivån så får du spärr med hänvisning till regel 6 som säger:

"6. Det är inte tillåtet att skriva inlägg enbart i syfte att provocera andra. Oseriösa inlägg och inlägg som sänker nivån i forumet är inte tillåtna. Med detta menas inlägg som uppenbart inte bidrar till någon diskussion, där man exempelvis medvetet yttrar något med syfte att förstöra. Oseriösa inlägg är också sådana inlägg som kan anses störande även om de inte uppenbart bryter mot någon regel."

Under reglerna står det också:
"Moderatorerna förbehåller sig rätten att bedöma om ett inlägg bryter mot reglerna, anses vara oseriöst eller nivåsänkande samt huruvida en spärr ska föregås av en varning eller inte."

/MOD
Annons: