/spanien/barcelona/forum/5284.aspx/spanien/barcelona/forum/5284.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2014-08-27 20:48
Vad ska dom ha Reus till? Haha den klubben är ju helt patetisk!
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-08-27 20:38
@SocialRMadrid: Reus' agent was in the Bernabeu for talks with Real Madrid. Negotiations are going well. [Jugones La Sexta]

@SocialRMadrid: Reus will be a Real Madrid player for €30M, although this fee could be reduced because of the payment for Sahin. [Jugones La Sexta]

@SocialRMadrid: Dortmund knows Reus wants to join Real Madrid and are looking for a replacement, with Schurrle as favorite candidate. [Jugones La Sexta]

Om Zubi låter Reus gå till Madrid så ska han få en pinne i arslet, det aset!!!
Barcelona LeoMessi
2014-08-27 20:35
@Tiki-Taka:


Det är klart att vi vill släppa honom på free transfer. Killen vill ha samma lön som han har i barca och ingen är dum nog att ge honom den lönen så för att bli av med honom så får man ge bort honom så andra klubbar kan möta hans lönekrav. Så går det när man ger megalöner till medelmåttor =)
Tiki-Taka
2014-08-27 20:30
Tottenham are interested in Barcelona midfielder Alex Song (26), who has been told that he can leave Barcelona on a free transfer. [times]

Free Transfer!?!?! HAHAHA
Barcelona Ali G
2014-08-27 20:27
Så Salzburgs tränare heter Adolf hutter...
Barcelona Barc6
2014-08-27 20:06
Är det bara jag som är chockad över att Tottenham har värvat Fazio för bara 9 miljoner!?! Hans klausul låg väl på runt 30miljoner? Riktigt bra köp av Tottenham isåfall.. Så går det när man kan förhandla zubi haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2014-08-27 19:47
Enligt Benatia själv så var det Guardiola som var den stora anledningen till att han gick till Bayern. Pep har en unik dragningskraft måste jag säga...
Barcelona Neymar11
2014-08-27 19:25
Coach Pep Vi hade turen med en gyllene generation under Pep som gjorde att vi klarade oss utan dyra förstärkningar Dock så vill jag att vi går tillbaka till Rijkaards dagar. Då gjorde vi fynd och klarade oss rent ekonomiskt. Spelarmaterialet vår godkänt men inte wow som nu men ändå lyckades vi dominera ute i Europa. Där hade hela klubben hittat rätt balans. Allt var bra ända till Laportas sista år på posten. Många klandrar Rosell (med all rätt) men Laporta satte skiten i rullning
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2014-08-27 18:50
Coach Pep

"Du tror väl inte att katalaner eller Barca-fans med självrespekt går och köper Barca-produkter nu för tiden?" Ehm.. Jo det gör jag, sist jag var i Barcelona såg jag fullt med katalaner som hade på sig tröjorna med Qatar sponsorn. Tycker du även att spelarna är syndare då dom springer runt med dom här tröjorna på plan och träningar och allt och syns i tv med trycket?

Jag är realist och om vi ska tänka på vår historia framför det sportsliga och ekonomiska så är det bara en tidsfråga innan vi skulle tyna bort från fotbollens allra största finrum. Vi skulle sitta här inne och kolla på när Real Madrid bygger sitt monsterlag och vinner ligan år efter år och skriva Mes que un club. Vi skulle sjunka i publiksnitt och förlora ännu mer pengar vilket skulle leda till att vi måste göra oss av med spelare. Ja ni förstår vart det skulle leda oss till.

Vi kommer tyvärr inte spotta ut talanger på löpande band, ibland kommer vi vara tvungna att kunna spendera höga summer för att renovera truppen.

Det är bara läsa namnen på spelare som folk här inne önskar sig för att förstå att det verkligen inte hade gått ihop utan alla miljoner vi får från våra sponsorer som också bidrar till att klubben växer i globalt.
Coach Pep.
2014-08-27 18:34
Neymar11

Man får balansera det hela genom att undvika dyra monstervärvningar som egentligen inte behövs. Det räcker med att vi är en toppklubb som är med och slåss i toppen, men vi behöver nödvändigtvis inte vara det starkaste laget på pappret. 2009 kostade vår startelva i CL finalen mindre än vad Ronaldo kostade för Real. Vi kommer fortsätta vara en toppklubb även utan sponsorer.

Först och främst behövs det en ordentlig sportchef som kan förvalta förhandlingar och scouta spelare på rätt sätt, annars spelar det ingen roll hur mycket pengar man än har. Dagens situation är ett bra exempel.
Barcelona Neymar11
2014-08-27 18:16
Coach.pep Har inte köpt tröja sen 99! Då jag får en tröja i present varje år ändå. Och att jag hellre lägger pengarna på en matchbiljett där pengarna går direkt till klubben. Men börjar bli oerhört frustrerande att läsa om Qatar hela tiden. Att bara för att vi har denna loggan att klubben ska förknippas med slaveri och diktatur. Och jag tror verkligen att vi behöver sponsorer, tyvärr så finns det inget som är bättre än det andra. Då i stortsett alla monsterföretag är skit och bryter mänskliga rättigheter på ett sätt eller annat. Vi kan ju bara lyfta fram lönekostnaderna och hur stora utgifter det är och det är fan inget att leka med. Minst 1 miljard/ år och då är det enbart spelare/tränare, räkna med alla anställda med så är det absurda siffror för en klubb. Messi själv kostar klubben ca 30 miljoner € inklusive skatter/ år Om vi lyckas bli av med skulderna då kan vi snacka om en framtid utan sponsorer igen. Dock så ska en riktig ledning in först för att det ska bli ordning. Se det från den ljusa sidan vi kunde ha agerat som Bayern och sälja klubben andel för andel och det är fan värre än sponsorer Med detta sagt så stödjer jag inte sponsorer eller Qatar men jag accepterar att verkligheten ser ut som den gör
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep.
2014-08-27 18:16
@Nemesis 10:


Nu när du ändå frågar så; Ja, även jag gjorde många fel innan jag tog steget och blev en medveten konsument. Det är klart att man kan köpa en matchtröja om man vill; men då är man bra ignorant. Du tror väl inte att katalaner eller Barca-fans med självrespekt går och köper Barca-produkter nu för tiden? Det säger sig självt att det är fel att köpa en matchtröja nu då reklamen skymfar Barcelonas 112 åriga historia utan reklam på tröjan. Det är också dit vi ska tillbaka när vi kastat ut bandit-juntan, och då måste vi se till att Qatar-eran skambeläggs och görs till något fult; en svart fläck i Barcelonas historia.

Följande scenario bör infrias:

1) Faktumet att Barca under Rosell blivit ”mindre klubb, mera pengar” bör benämnas i mycket nedlåtande ordalag, så att man aldrig hamnar i samma fälla igen. Alla supportrar som köpte tröjor under Rosell-eran ska ha klart för sig att de var syndare.

2) I katalansk press och i La Masia-utbildningen bör det poängteras hur maktfullkomliga härskare som Rosell och Bartomeu sålde Barcelonas ideal och kultur, och att således förespråka reklam på tröjan, är lika med självhat och förakt mot Barcelonas historia. Det bör göras klart att Barcelonismo och Qatar stod för diametralt motsatta värdegrunder och därmed var icke kompatibla affärspartners.

3) Globaliseringen av klubben stoppas, Boixos Nois och fler supportergrupper släpps in på Camp Nou igen. Prioriteringen läggs på att fler unga Barcelona-bor ska kunna gå på matcherna utan att behöva leva på brödsmulor resten av månaden. Camp Nou ska gå från att vara en trygg och tråkig familje-sandlåda till ett helvete. Det kommer vara fullsatt varje ligamatch samtidigt som man skrämmer bort de kamerakåta fotbollsturisterna som förstör klubbens själ och spelarnas motivation. Endast riktiga fans och fotbollsentusiaster reser till Barcelona och Camp Nou.

4) Rosells behandling av klubben överlag bör hånas dagligen i media (cracovia, talkshower, komedifilmer, radio etcetera) som en bandit-kapitalistisk ideologi som inte hör hemma i Barcelona.

5) Tillsätt åter Cruyff som hederspresident och även sportchef, och tvinga Zubi be om förlåtelse offentligt för att han inte kunde förvalta Barcas bästa period i historien på ett bättre sätt.

Mes Que Un Club
Barcelona Nemesis 10
2014-08-27 18:04
koeman92

Du är absolut inte ensam om att Barcelona som klubb förtjänar en bättre ledning. Jag tycker bara att det här argumentet med att Barcelona hade klarat sig ändå och stannat på toppen inte riktigt håller.

Fotbollen växer och växer vilket gör att mer pengar kommer in i sporten, det kommer in en massa svinrika investerare som försöker ändra på hela "näringskedjan". Vad blir konsekvenserna av det här? Jo att det viftas runt pengar som aldrig förr, spelare köps för helt sjuka summor och erbjuds löner som är helt absurda.
Vad gör det i längden? Jo eftersom som att människan i allmänhet är girig och vill bara ha mer så blir dom här oljeklubbarna ett attraktiv val för spelare vilket skapar ännu större konkurrens i marknaden.
Dom har så mycket pengar att dom kan börja vifta med dom framför spelare som spelar i storklubbar och det är klart att det börjar kittlas i spelarnas magar när lönesummorna presenteras.
Barcelona hade höga skulder vilket hela fotbollsvärlden har pratat om förut och hur tror du att vi ska kunna konkurrera mot resten av klubbarna när marknaden bara blir värre och värre för varje år som går samtidigt som att vi ska beta av skulderna så snabbt som möjligt?

När vi fick Qatar som sponsor skrev Barcelona ett kontrakt som är värt 30 miljoner euro per år (se länktips) vilket är sjukt mycket pengar som gör väldigt stor skillnad. Jag tror verkligen inte att vi skulle kunna ha Neymar och Suarez i laget och ge spelarna den lönen dom har idag samt betala av skullden om vi inte började dra in mer pengar från annat håll.
Arena renovering skulle inte ens finnas med på kartan för den delen.

Om man vill vara störst så måste man göra allt stort men det kanske inte så många är med på längre? Jag ser hellre det där Qatar märket på tröjan än att se klubben falla ihop ekonomiskt som Milan.
Jag älskar Barcelona men gillar verkligen inte allt ledningen gör men jag tycker man gör rätt i att bygga en stark ekonomi inom klubben för att slåss med alla andra storklubbar.

Jag har kvar min Ronaldinho tröja från 08 som hänger på väggen och det är för mig den snyggaste fotbollströjan. Jag brukar resa till Barcelona lite då och då, och då händer det att jag köper tröjor med mina favorit spelares namn på även fast det finns sponsorer på tröjan. Jag tänker bara på att dom här pengarna jag betalar för tröjan går till klubben jag har i mitt hjärta, sponsorer kommer och går men vi kommer alltid ha samma färger och klubbmärket kommer alltid vara likadant och det är det viktigaste för mig iallafall.
Barcelona SoM_Un
2014-08-27 17:51
alltså om vi ska lira rafinha som anfallare så är det ännu en spelare vi förstör och sedan slarvar bort.
Real Madrid Kith.
2014-08-27 17:47
Jag förstår Benatia, det är smartare och gå till professionella Bayern än att gå till hönsgården i Barcelona, styrd av fotbollsvärldens största skojare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SoM_Un
2014-08-27 17:36
Tyska Maskinen

vi är inte bäst längre vi måste vakna ur bubblan. utan messi så tar vi inte ens CL plats
Barcelona Bàckis - adoradors de Rivaldo
2014-08-27 17:34
Någon som vet hur man bifogar bilder i sina meddelanden? Från datorn alltså, inte länkar..
Real Madrid Tyska Maskinen
2014-08-27 17:32
Asså varför gnäller ni så jävla mycket!!! Ni håller på ett av världens bästa lag, och har en sjukt grym trupp! Barca har det sjukaste anfallet och mittfältet är riktigt tekniskt och kreativt! Och om Mathieu är 30 år? Det är ju då försvarare är som bäst och han håller säkert tills Barca kan värva igen! Shit asså
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SoM_Un
2014-08-27 17:30
jag vill att klubben ska gå ut o berätta för oss vad målet för säsongen egentligen är. ingen jävla bullshit om att målet är att vi ska kamma hem alla titlar med den här tunna truppen...kan någon ba frysa ner mig o väcka mig 2016. jag kokar dag in o dag ut. HEELT JVÄLA SJUUUUUUUUUUKT
Barcelona Bàckis - adoradors de Rivaldo
2014-08-27 17:29
Barcelona TRD
2014-08-27 17:20
@koeman92:


Samma här, använder min 07/08 med Iniesta hela tiden.
Barcelona Vampíro
2014-08-27 17:10
Barcelona informed Cuadrado they won't sign him, because Alves decided to stay and Cuadrado wasn't really willing to play right back. [md] Jag ville aldrig se Cuadrado som högerback men varför är det alltid spelarens "fel" att Barça inte kunde värva honom? Sport och MD har nog aldrig rapporterat att klubben helt enkelt inte lyckades. För de jagade Cuadrado hela sommaren och han meddelade under sista veckan att han inte ville lira högerback? Nah, don't buy it
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2014-08-27 16:58
Nemesis

Jag kan erkänna själv att jag inte har köpt en Barça tröja sen Qatar Airways har satts i tröjan och inte heller tänker göra det. Dels pga att tröjan är mer eller mindre dränkt i sponsorer nu vilket bryter mot våra gamla fina traditioner som har varit en stor anledning till varför jag blev så dödskär i Barça som klubb och dels för att man även har tagit bort "tots unit fem força" loggan i insidan i tröjan samt "Més que un club" och istället ersatt de med Beko och Intel, vi har alltså mer sponsorer i tröjan än vad klubbar som Real, PSG och Chelsea mfl och nu är vi inte det minsta bättre eller mer unika än någon annan klubb. Vi kan lika gärna ta bort Unicef loggan från tröjan också nu när den ändå är nedsmutsad av alla sponsorer. Nu kommer vissa att hoppa på mig med argument som "du älskar tydligen inte klubben tillräckligt mycket" och "hur hade du tänkt dig att vi ska kunna investera alla värvningar utan alla sponsorer?". Här är då mina svar till er:

1. Helt rätt, jag gillar inte klubben FC Barcelona och har inte gjort det sen Cruyff blev sparkad, jag älskar FC Barcelona över allt annat som fotbollslag men som klubb (eftersom klubben är styrd av de människor som den är styrd av) ogillar jag Barcelona starkt och kommer att göra det tills dessa jubel åsnor försvinner från klubben.

2. Kanske hade vi inte längre haft råd med dyra värvningar om det inte vore för sponsorer, men hur vet vi det egentligen? Rosell ljög om att om vi inte inför Qatar foundation som sponsor så skulle vi inte ha råd att betala löner till spelare som Messi och Iniesta, vilket sen visade sig vara en lögn. Har man ljugit så många gånger som denna ledning har gjort så är det väldigt svårt att ta något av det de säger på allvar överhuvudtaget. Våran ekonomi har nog helt klart blivit bättre med sponsorerna, men att man ska ha behövt ljuga för att kunna få medlemmarna att gå med på att införa Qatar Foundation (som påstods vara en sk. "välgörenhetsorganisation") för att sen från ingenstans byta till ett flygbolag gör att jag fullständigt tappar respekten till dessa människor och tänker därför inte köpa klubbens tröjor som är fyllda med så mycket lögner.

Kalla mig trångsynt, men jag håller mig hellre till min tröja från säsongen 08/09, tröjan som representerar det riktiga FC Barcelona, och tills vi får en ny ledning och Qatar loggan är borta så tänker jag inte köpa en enda ny Barça tröja igen.
viccc
2014-08-27 16:55
Mycket positivt inför framtiden nu! Douglas klar och kommer att stanna med A-laget. S.Roberto förväntas skriva på sitt nya 5 årskontrakt i slutet av vecka, vi är bra rustade inför framtiden! :P
Barcelona Nemesis 10
2014-08-27 16:10
Coach Pep.

Tycker du alltså att man gör fel i att köpa en Barcelona tröja för att dom har Qatar Airways som sponsor på framsidan av tröjan?

Om du gör det så har du förmodligen också gjort mycket fel i ditt liv när du har köpt produkter från företag där du inte har en aning om hur deras produkter tillverkas och i vilka arbetsvillkor produkt tillverkarna får jobba i.
Barcelona Nesto
2014-08-27 16:08
Sen tror jag även att det mycket väl kan handla om den personliga kontakten.
Zubi och hans gäng ska försöka sälja Barca som varumärke. Försöka få ex. Benatia att välja Barcelona framför andra klubbar.
Här tror jag att det också kan brista.

Laporta med Txiki och gänget tror jag kom bätte överens med i stort sätt alla spelare. När de skulle förhandla så korkade de väl upp en champagne, åt fet middag, drog en hel del skämt osv.

I dagsläget så tror jag inte alls på samma kemi. Det är mer Barcelonas färger och spelare i klubben som är dragningskraften.
Barcelona SoM_Un
2014-08-27 16:01
FCB_Messi

sorry det var dåligt skrivet av mig. men jag syftade på att han som back känns bättre på högerkanten ser mer bekväm ut i löpningar o brytningar.
Barcelona Lion24
2014-08-27 15:56
Gabriel har 100% rätt i det han säger. En stor dragningskraft för en spelare är hur ''på'' du har varit på honom. Det är ingen hemlighet att den här ledningen har planerat väldigt dåligt. Våran ledning borde ha planerat och tom haft klart med vilka spelare man ville ha i februari-april, SPECIELLT mittbacksfrågan där det har varit uppenbara problem sen väldigt länge. Man borde redan då ha förhandlat med klubbar eftersom man vet mycket väl att ett VM väntar. Klubben kanske inte vill förhandla mitt i säsongen men du skickar signaler till spelaren och spelarens agent. Dessa signaler är väldigt viktiga för en spelare när denne sedan ska välja klubb. Det känns som om det inte finns någon som helst scoutningsverksamhet i den här klubben. För annars borde väl man ha gjort klart med Aurier för längesen. ''Men ''TÄNK OM Aurier ville till PSG''. Mycket möjligt men nu är Aurier på lån hos PSG, hos oss hade han fått en permanent deal och varje spelare vill ha en permanent deal där man vet vad som ska hända i sin karriär. I Benatias fall så borde ledningen bett Lucho att ringa Benatia på Luchos första dag där Lucho förmodligen skulle övertygat Benatia. Vid april så borde man ha varit på spelaren och gjort ett seriöst försök men jag kan tänka mig att så fort Romas president sa att spelaren kostar xx så drog sig Zubi ur eftersom han precis som några här inne tror på allt som sägs. Vem orkar förhandla liksom, eller hur Zubi? När det inte finns något annat att komma med så kommer ni med det ända som typ finns kvar: ''spelaren ville inte hit''.
Tiki-Taka
2014-08-27 15:48
Söndag 23:44, Bomben att Reus är klar för barcelona! Vilken dröm det hade varit :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep.
2014-08-27 15:45
@Neymar11:


Tål du inte sarkasm månne? Gissar på att du köpt en Barca-tröja med Qatar-reklam och att du inte vill bli påmind om att du gjort fel.
Annons: