/spanien/barcelona/forum/527.aspx/spanien/barcelona/forum/527.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kubala.
2018-05-27 18:41
Med Iniesta i spel, så menar jag givetvis matcherna mot Inter.
Barcelona Kubala.
2018-05-27 18:39
En sak man får komma ihåg är att Mourinhos taktik var annorlunda än Ancelotti och Zidane. Mourinho körde mkt kontringsspel, så de var inte för beroende av spelare som Kroos, Isco och Modric. De hade snabba spelare som var med i omställningar. De hade dock Özil, som trivdes bra där i laget.

Att Madrid inte lyckades slå Lyon 09-10 visade vikten av att ha bra mittfältare. Det var därför Perez ändrade sin strategi och började de kommande åren köpa spelare som Özil, Kroos, Modric, Isco, etc. Han visste att de ej skulle vinna CL utan att ha bra mittfältare. Jag tror dock att Ronaldo hade fortsatt vunnit skytteligan, fast inte i lika överlägset stil. Det var inte någon slump att Ronaldo blev arg när man tog in Bale och sålde Özil till Arsenal. Han ville ha den där spelaren som kunde slå in smörpassningarna till honom. Perez fortsatte dock satsa på mittfältare och tog in Modric OCH Kroos. Ancelotti kom in och utnyttjade allas styrkor och satte grundstenen för Madrids första CL-vinst.

Messi var så avgörande 08-09 och 10-11 säsongerna, och det var också de säsongerna som Iniesta verkligen briljerade. 09-10 säsongen så saknade Messi Iniesta på mittfältet. Tror att han hade presterat bättre om Iniesta hade spelat (Iniesta var ännu på topp då). Men vem vet.
Barcelona S.Eto'o
2018-05-27 18:37
Gör man en hel helts bedömning tycker jag att Ronaldo har stort övertag gentemot Messi. Bäst högstanivå - Messi Bäst lägsta nivå - Ronaldo Flest mål - Ronaldo Flest assist - Ronaldo Bäst spelmässigt - Messi Avgör flest matcher - Ronaldo Avgör flest stormatcher - Ronaldo Flest slutspelsmål - Ronaldo Flest titlar - Ronaldo Flest top scorer - Ronaldo Flest mål i gruppspelet - Messi/Ronaldo Flest mål i en säsong - Ronaldo Flest mål i cl finaler - Ronaldo Om ni tycker det fattas vissa kriterier feel free to tell. Messi har spelat 1 semifinal på 5 år, det är för lite för att klassas som turneringens främsta. Med potentialen och förväntningarna Messi hade 2011 har han inte levt upp till dem utan han har sett sig bli omsprungen av en spelare som inte har 10% av Messis talang.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2018-05-27 18:21
Förstår hur du menar kubla men jag kan tyvärr inte hålla mestadels. Jag tycker personligen att peps Barca utan Messi är bättre än Zidans real utan Ronaldo. Vi hade världens bästa mittfält genom tiderna, anfallare som Ibra etoo Henry David villa och pedro medan real har bara bale och Benzema som är någorlunda klass resten var morata James. Jag tror verkligen att peps Barca utan Messi skulle vinna fler cl än Zidans real utan Ronaldo. Du undra om Ronaldo skulle vunnit cl utan Modric kroos och Isco det vet jag inte men jag vet att Ronaldo har spelat flera semi finaler med spelare som inte hör hemma i den scenen. Jag tycker att xavi & Iniesta behövdes mer i Barcelona än Modric & kroos just för att vårt spel gick ut på possession, de var nyckel i vårt spel, samma sak kan inte sägas om Modric och kroos i real Madrid. Sens xavi och Iniesta gick på dekis har allt gått ner för oss vilket visar hur stor betydelse de hade för oss jämfört med Messi som fortfarande är på sin prime men ändå inte går förbi kvarten. Ronaldo har sens flytten till real Madrid spelar cl semifinal 8 av 9 gånger vare sig det var med lass diara eller Modric. Messi har spelat 5 år av 9 trots att han har haft bättre spelare än Ronaldo hade i början av sin real karriär. Visst glömde lägga till att Ronaldo missa ett viktig straff mot Bayern 12/13 vilket Messi också gjorde samma år mot Chelsea. Ronaldos enda dåliga slutspel match där real åkt ut var mot Barcelona 10/11. På 9 år har han vart dålig en gång vilket jag tycker är jätte bra facit till skillnad från Messi som har vart dålig 7.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-05-27 18:21
Kvartsfinal för Juvenil A borta mot Atletico Madrid om cirka 45 minuter. Startelvan lyder som följer; Iñaki Morey, Chumi, Mingueza, Miranda Martí Vilà, Monchu, Riqui Puig Guillem, Mortimer, Edgar Collado sitter på bänken medan Marqués är med i B-lagets matchtrupp inför deras match mot Albacete senare ikväll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kubala.
2018-05-27 18:06
@Fuerza:


Jag syftade på finalen när vi hade Tata som tränare, d.v.s. 2014.
Barcelona Fuerza
2018-05-27 17:58
@Kubala.:


Stämmer ej. Ronaldo nickade in ett mål på vår dåvarande reservmålvakt Pinto.
Barcelona Kubala.
2018-05-27 17:48
Real Madrid slog också Barca i Copa Del Rey finalen utan Ronaldo vill jag minnas. Bale och Benzema utmärkte sig i matchen.
Barcelona Kubala.
2018-05-27 17:45
@S.Eto'o:Ur ett individuellt statistiskt perspektiv så håller jag med dig helt klart. Men samtidigt kan man också fråga sig hur pass bra detta Madrid hade varit (med Ronaldo i spetsen) utan dessa tongivande mittfältare som jag nämnde för dig. Med bra så menar jag att kunna ta sig till final OCH vinna den. Hade man kommit ihåg Ronaldo som den bästa notoriske målgöraren om han ej lyckades vinna någon titel med Madrid i Europa? Det vet vi aldrig, men jag skulle inte tippa på det. Han hade nog levt under Messis skugga.

09/10 och 11/12 (d.v.s. under Peps tid) så håller jag med dig. Messi borde ha gjort mål där. Samtidigt kan man fråga sig varför Ronaldo endast mäktade 1 mål mot Lyon, ett lag som Barca krossade året innan.

10/11 så gjorde Messi 2 mål på Madrid i Bernabeu. Ronaldo var helt osynlig...

11/12 Ronaldo missade också straff mot Bayern vid skarp läge vill jag minnas.

12/13 så spelade Messi inte returmatchen mot Bayern (han var bara på avbytarbänken). Dessutom spelade han halvskadad första matchen mot Bayern, så man kan fråga sig om det ens var värt att ha Messi på planen...

Sedan 2013...ja, där håller jag med dig, men samtidigt kunde vi se tidiga tecken på att laget behövde lite ändringar redan efter Vilanova. Iniesta hade problem med skador, Xavi började tappa lite, vi saknade en killer anfallare på topp som kunde hota tillsammans med Messi. Ronaldo hade Benzema t.ex. Jag tycker 14/15 säsongen så var Messi outstanding. Messi gjorde 2 mål på Bayern i semin samt assist till Neymar målet som punkterade matchen.

Jag tror faktiskt Real hade vunnit CL utan Ronaldo, dock kanske inte 4 ggr...kanske 2 ggr. Däremot tror jag inte att Barca hade vunnit CL utan Messi post 2008.
Barcelona S.Eto'o
2018-05-27 17:24
Kubala Läs inlägget jag skrev precis. Där har du skillnaden vad Ronaldo utförde utan Modric kroos och Isco. Han var oftast den enda godkända spelaren trots utgång under Pellegrini och mourinhos era vilket Messi inte var under xavi Iniesta pep eran och under den nya eran. Mål är inte allt men gör man 17,15,16 mål i cl och tar sin klubb vidare mot i princip varje motstånd Joo då är mål verkligen allt. Utan ronaldos mål skulle inte real vara det lag de är idag det kan jag lova.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2018-05-27 17:16
Nää tro mig jag avskyr Ronaldo lika mycket som jag avskyr mina värsta fiender men är det något jag alltid gör är att säga sanningen oavsett om det något jag gillar eller ej. Barcelonistas Respekterar din åsikt verkligen men kan tyvärr inte hålla med. För mig är lägsta nivån jätte viktigt för att en spelare ska klassas som den bästa. Samma anledning som jag inte kan ge Hazard titeln som pls bästa spelare pga sin urusla säsong 15/16 kan jag inte heller ge Messi titeln som cl bästa spelare. Tar vi en titt på hur Ronaldo samt Messi presterat när bägge spelarna åkt ut ur cl sens Ronaldos ankomst till real blir det jätte tydligt att se vem av dem som försöker lyfta laget och den som faller med laget. 09/10 real åker ut mot Lyon 2-1 Ronaldo gör 1 mål- Barcelona åker ut mot Inter 3-2 messi gör 0 10/11 real åker ut mot Barca 3-1 Ronaldo gör 0 mål - Messi vinner cl 11/12 real åker ut mot Bayern 3-3 Ronaldo gör 2 mål - Barca åker ut mot Chelsea 3-2 Messi gör 0 mål 12/13 real åker ut mot Dortmund 4-3 Ronaldo gör 1 mål - Barcelona åker ut mot Bayern 7-0 Messi gör 0 mål 13/14 Ronaldo vinner cl - Barca åker ut mot atletico 2-1 Messi gör 0 mål 14/15 real åker ut mot Juventus 3-2 Ronaldo gör 2 mål - Messi vinner cl 15/16 Ronaldo vinner cl - Barca åker ut mot atletico 3-2 Messi gör 0 mål 16/17 Ronaldo vinner cl - Barca åker ut mot Juventus 3-0 Messi gör 0 mål 17/18 Ronaldo vinner cl - Barca åker ut mot Roma 4-4 Messi gör 0 mål.... Det här statistiken är skrämmande och det som gör den ännu skrämmande är att man inte kan skylla på att Messi har dåliga lagkamrater. Även under pep eran lyckades Messi inte lyfta Barca när vi log under. Vet inte hur det är med er men jag skulle lätt vilja ha en spelare som gör viktiga mål, gör viktiga assist, vinner cl titlar och presterar när vi är dåliga. Messi har allt det där förutom det sista. När Barcelona är dåliga i cl är Messi dålig detta är inget jag vill utan det är fakta. Missförstå inte mig, skyller absolut inte vår cl fiasko på Messi utan jag tycker inte han lever upp till titeln cl bästa spelare genom tiderna enbart på hans högsta nivå som kommer vart 3 år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-05-27 17:14
Såg i sportbladet att Sergio Ramos kostat på sig en hälsning till Salah, efter sitt övergrepp igår: Krya på dig!". Hade jag varit Salah hade jag svarat: "Detsamma!".
Barcelona Jarlma
2018-05-27 17:09
[QUOTE=Kröjjff]Jarlma Jag tror du missat poängen med mitt inlägg, alternativt var jag alltför otydlig. Sånt händer. [/QUOTE] Jag tror nog jag förstår dig nu i efterhand. Jag har också någon som Andres eller Messi framför en individ som Ramos jag avskyr honom minst lika mycket som dig. Men tycker det är ett störningsmoment att inte ha en självklar ledare på planen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kubala.
2018-05-27 17:07
@S.Eto'o:


Fast liknande argument kan även göras för Ronaldo. Hur många gånger kom Ronaldo till CL-final utan tongivande mittfältare som Modric, Alonso, Kroos och Isco? Innan dessa spelare var med i Real så uträttade han jack shit i Madrid (i CL-sammanhang). Messi befinner sig nu i samma sits som Ronaldo pre 2013, dock med sämre mittfält. Med detta sagt så kan ingen ta ifrån Ronaldos stats i CL. Förlitar man sig endast på individuell statistik så är Ronaldo bättre än Messi i CL-sammanhang. Han har fler assist, mål och titlar än Messi. Dock är Messi mer dominant vad gäller ligan och spanska cupen.
Barcelona Kröjjff
2018-05-27 17:02
Jarlma

Jag tror du missat poängen med mitt inlägg, alternativt var jag alltför otydlig. Sånt händer.
Visca el Barça i visca Catalunya
2018-05-27 17:01
Ronaldo har även gjort flest assist i Cl vilket är konstigt ifall han bara står i boxen och väntar på inlägg, Messi som 10a borde leda i den kategorin kan man tycka iaf I Cl så höjer sig verkligen Ronaldo och presterar på en sjuk nivå, speciellt om man jämför med hur han presterar i ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-05-27 17:00
Ge mig en gång Ronaldo har varit bättre i cl än tex Messi mot Bayern hemma, eller Messi mot city? Finns inte. Han har sina mål, därför är han en av tidernas bästa målskyttar, han kommer aldrig bli ihågkommen som komplett spelare. Man jämförde väl inte maradona o Inzaghi? Cr är vår eras Inzaghi. Hans oförtjänta guldbollar lurar många men det är slut med dem nu. Messi tar minst 2-3 till. Då är Ronaldo bortglömd för gott. Garanterat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jarlma
2018-05-27 16:58
[QUOTE=Kröjjff]Det har klagats en hel del på vilka som fått äran att bära lagkaptensbindeln i FC Barcelona. Många har uttryckt sitt missnöje med att "mjukisar" som Iniesta och Messi fått ikläda sig den. Att man på Puertan skulle ondgöra sig över att Sergio Ramos fått uppdraget att företräda Real Madrid tror jag inte. Och det är ju i så fall inte så svårt att förstå. Han representerar Real Madrid och allt klubben står för, så rätt man på rätt plats. Vi ska nog vara stolta över "våra" val. För det säger faktiskt någonting om såväl vår klubb som oss själva i sin förlängning. Även om jag hellre hade sett en arvtagare till auktoriteten och sportsmannen Carles Puyol, i rollen. [/QUOTE] Tycker fortfarande inte någon av dom är kapten-material. Jag tänker direkt på någon som Mascherano, man kunde ha hållt kvar i honom för med facit i hand så saknar man hans rutin och ledarskap.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 09Triplete15
2018-05-27 16:56
S. Eto’o

Då kanske du borde ta och jämföra Ronaldo, en anfallare som står i boxen mestadels och väntar på inlägg, med Barcelonas egna anfallare Luis Suarez? Du kan ju inte på allvar jämföra en anfallare med en 10 som spelar som mittfältare praktiskt sett och försöka undervärdera mittfältaren för att inte göra tillräckligt med mål?
Barcelona Barcelonistas
2018-05-27 16:47
S.Eto - för mig är Messi Cl bästa spelare för att han har satt ett större avtryck inom fotbollen än vad Ronaldo gjort. Messi har stått för prestationer som ingen varit i närheten av.

Det är väldigt sällan jag blivit imponerad av Ronaldo i någon match överhuvudtaget. För mig spelar den spelmässiga aspekten stor roll när man ska kora vems om är bäst.
Barcelona Culés
2018-05-27 16:44
S. Eto’o Wow, ta det lite lugnt. Du får det NÄSTAN att låta som om Ronaldo vore din högstadie-crush....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-05-27 16:44
Det har klagats en hel del på vilka som fått äran att bära lagkaptensbindeln i FC Barcelona. Många har uttryckt sitt missnöje med att "mjukisar" som Iniesta och Messi fått ikläda sig den. Att man på Puertan skulle ondgöra sig över att Sergio Ramos fått uppdraget att företräda Real Madrid tror jag inte. Och det är ju i så fall inte så svårt att förstå. Han representerar Real Madrid och allt klubben står för, så rätt man på rätt plats. Vi ska nog vara stolta över "våra" val. För det säger faktiskt någonting om såväl vår klubb som oss själva i sin förlängning. Även om jag hellre hade sett en arvtagare till auktoriteten och sportsmannen Carles Puyol, i rollen.
Barcelona S.Eto'o
2018-05-27 16:38
Tvärtom skulle jag inte kolla på reals matcher och bara följa forumet skulle jag få en bild av Ronaldo som verkligen inte speglar sanningen. Vem är enligt dig den främsta spelaren i Champions League historia? Hur mycket jag än älskar att se Messi vinna har han inte uträttat ett jack shit i cl slutspel sammanhang på flera år. 2 bra matcher mot Chelsea i åttondelsfinal på 3 år är fy skam. Går att diskutera att han inte hade en välfungerande lag men helt ärligt om man är cl bästa spelare ska man vara skillnaden mellan avancemang och nederlag vilket Messi inte har vart. Juventus X2, psg X2, Atletico x4 och Roma X2 är 10 viktiga slutspelsmatcher där Messi har knappt fått avslut på mål för att inte glömma 0 kämpar insats i dessa matcher. Visst är fotbolls ett lagsport men när man har världens bästa fotbollspelare genom tiderna kräver man bättre insats. Ta Neymar som ett exempel trots alla dessa förluster var han vår bästa spelare och den spelare som visade mest hjärta mot atletico, Juventus och inte minst mot psg. Champions League är en lagsports turnering men det underlättar enormt om man har en spelare som sänker alla klubbar åt en. 2015 var Messi utomjordisk i cl men för Ronaldo är det där en vanlig cl säsong. Just därför är Ronaldo el Rey i Champions League.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2018-05-27 16:27
Ingen kan förneka att det är en fantastisk bedrift av Real att lyckas vinna CL 4/5 år. Det går liksom inte att snacka bort. Men enligt mig är det ett betydligt större misslyckande att på 10 år lyckas vinna ligan 2 enstaka gånger. Alla har rätt till sin åsikt om vad hen anser väga mest, CL eller ligatitel men för mig råder det inga tvivel. Om två lag spelar 13 matcher mot varandra eller om samma lag spelar 38 matcher mot varandra så är det iaf i min värld ganska självklart att det under 38 matcher mer rättvist går att utse det bästa laget. Sen kan man argumentera för att det är tuffare motstånd i CL osv. Men vad spelar det för roll om man kan vinna mot Bayern borta om man inte lyckas slå t.ex. Levante hemma.... Kanske är en långsynt referens men för mig är det typ som att kunna freestyla som en gud men inte kunna slå en 5 meters passning ordentligt. Men som sagt, alla har ju rätt att tycka vad de vill.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-05-27 15:46
S.Eto - ingen har sagt att Ronaldo är dålig om du läser i det här forumet oftare så kan du se att alla håller med om att Ronaldo är en fantastisk målskytt. Han är Cl bästa målskytt.


Men han är inte den bästa spelaren i Cl Jag kan nämna 1 prestation från Messi i en match som varit bättre än Ronaldos alla prestationer tillsammans. Lionel Messi mot Man United 2011.
Barcelona Cúles
2018-05-27 15:35
Hur känns det för Madrid fansen när deras kapten medvetet skadar andra spelare för att gynna hans eget lag? Messi har han ännu inte lyckats skada, Messi är för bra för honom
Barcelona Kröjjff
2018-05-27 15:27
Vad som förundrar mig är hur det kommer sig att Alfredo di Stefano kan åtnjuta sådan hög status i fotbollshistoriken, att han vid sin död till och med fick Pelé och Diego Maradona att ta ett steg tillbaka för att högstämt ställa di Stefano framför sig i sin fotbollshierarki. Vad den argentinaren har gemensamt med Lionel Messi så långt. är väl att han aldrig lyckades vinna VM? Titelsjukan skymmer tydligen sikten för vissa.
Barcelona Kröjjff
2018-05-27 15:20
Vad jag fortfarande inte vet är om Zlatan som aldrig någonsin vann CL, är urusel bortom all beskrivning som fotbollsspelare sett till Champions League. Någon som vet?
Barcelona S.Eto'o
2018-05-27 15:06
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-05-27 14:54
Då vet vi det. Världens största lagsport är i själva verket en individuell idrott, typ tennis. Björn Borg vann Wimbledon fem gånger på raken och gick till historien. Nu har Ronaldo vunnit Champions League lika många gånger, om än inte i rad. Och det är bara för oss att inse faktum: Cristiano Ronaldo är världens bäste idrottare inom ramen för lagsporten fotboll sett till Champions League och det genom tiderna. Kan vara bra att veta för oss som lägger tyngdpunkten på förmågor som Ronaldo aldrig visat sig besitta; spela boll!Och Klitschko var en större boxare än Mohammed Ali..
Annons: