/spanien/barcelona/forum/525.aspx/spanien/barcelona/forum/525.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Davids3
2018-01-26 14:20
@DM1982:


31a hemma, 7e borta.
Barcelona Mezziahs
2018-01-26 14:11
[QUOTE=zigazaga]Vart som väntat Valencia, tuffast möjliga. Första matchen på Camp Nou. [/QUOTE] hellre valencia än sevilla som krossade atletico, valencia vann på straffae mot alaves...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-01-26 13:47
[QUOTE=El Messias]Vilka datum är matcherna mot Valencia? [/QUOTE] Nästa vecka, onsdag eller torsdag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Messias
2018-01-26 13:38
Vilka datum är matcherna mot Valencia?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-01-26 13:36
Gäller att få med sig ett bra resultat i första mötet hemma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-01-26 13:29
Våra kommande 25 dagar fram till CL;

Barça-Alavés
Barça-Valencia
Espanyol-Barça
Valencia-Barça
Barça-Getafe
Eibar-Barça
Chelsea-Barça
Barcelona the cameroonians
2018-01-26 13:24
Man skojar ju inte bort Valencias spelschema framöver;

Real Madrid hemma
Barca borta
Atletico borta
Barca hemma

Ska bli intressant att se om deras trupp håller för trycket.
Barcelona Z_Z
2018-01-26 13:19
Vi fick alltså Valencia och inleder på hemmaplan.

Blir nog två väldigt intressanta matcher. Hade såklart hellre fått Leganes som vi borde kunna avfärda enklare men det här blir en väldigt rolig semifinal och två matcher där vi får se Coutinho mot lite bättre motstånd.
Barcelona || Cillessen #1
2018-01-26 13:18
Valencia i cupen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-01-26 13:18
Valencia i semin. Kommer bli roliga matcher, bara att köra på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zigazaga
2018-01-26 13:18
Vart som väntat Valencia, tuffast möjliga. Första matchen på Camp Nou.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-01-26 13:17
Barcadinho.

Jag har inte behandlat antalet utländska spelare eller priserna på spelare över huvudtaget. inte heller kommersiella och dyra satsningar så jag blir funderad när inlägget är ämnat för mig. Berätta gärna vad jag skrivit om detta som inte stämmer så kan jag ge dig ett rättvist svar på det.

I övrigt intressant att förstå den uppgivenhet du känner och anledningen till detta.

Barcelona Barcadinho.
2018-01-26 13:17
Bara sista raden.
Egna produkter är det vackraste, Busquets, Pique, Iniesta, Alba, Messi.
Vi vet vart deras klubbkänsla finns.

Men vi får inte glömma andra utländska trotjänare som har utvecklats till ikoner.
De också ger oss en sort känslo kick, t ex Mascherano el Alves mm.
Barcelona Barcadinho.
2018-01-26 13:01
Katalano.

Barca har allrid köpt dyra spelare o cracks. Det har vi en lång tradition av.
Barca har alltid haft många utlädska spelare. Det har vi också bra tradition av.
Du tänker kanske på innan 94-95. Anledningen att vi hade bara 4-5 utländska spelare då och innan var regelverket. Europeiska spelare räknades också som utländska. Det är därför alla klubbar hade flera inhemska spelare.
Så fort EU bildades, Bosmans beslut så var vi lika snabba som flera andra ekonismkt staka klubbar på att köpa flera utländska spelare.

La Masia har förbättrat steg för steg med en framgångs topp av 87- generationen, med mogna frukter runt 2005 och några år framåt.
Rikitgt dåligt att inte fortsätta bygga på den här framgångsrika saga, försöka göra om sagan. Absolut.
Rikitgt dåligt att betala överpriser till båda cracks o påfyllande spelare.
Jag skrev ju att ledningen förtjänar kritik i flera aspekter.

Men vi ska inte låtsas att klubben alltid varit borta från den kommersiella och dyra satsningar. Det stämmer inte alls. Vi har ofta varit i framsättet med att locka fram cracks och trissa upp markanden, ja traditionellt sett. långt innan Barto ens var en ung karl. Det är de här utländska satsningarna som gjort oss till framgångsrik klubb. Konkurrensen tvingar oss dessutom.

Det är super trist att fotbollen blivit som det är, regelverk med FairPlay, 6+5 regeln, antal utländska spelare, olika välkomna försök att bromsa, men inget hjälper. Jag har nästan gett upp. Jag vill tyvärr inte se Barca ligger efter o hamna i en trevlig zon som typ Ajax. Vem annars ska stoppa marängerna.

Du märker väl att mitt inlägg pendlar mellen uppgivenhet o förtvivlan. Jag vill innerst inne en sak men verkligheten ger annat.
Bara att blunda o njuta så länge för man är fast i sporten. Får se hur länge man orkar.


Barcelona Kröjjff
2018-01-26 12:57
@Barcadinho.:

Jag tolkar den senare halvan av ovanstående försvarstal, som att spelreglerna måste sättas efter marknadsmässiga principer och att ändamålet helgar medlen. I alla fall så länge dessa bryter dominansen för Real Madrid respektive Barca, beroende på från vilket perspektiv man ser på principerna. Och att även kriminella metoder bör ses med blida ögon, om det gynnar den egna klubben och gudfadern bevisligen har en familjärt stark anknytning till klubben.

Men då bör möjligtvis den madridfödde och påstådda mutkolven Florentino Pérez, överväga att hyra sig en torped på eller utanför planen,, som sätter Lionel Messi ur spel en gång för alla. Ramos som sett rött förr, skulle kunna vara en het kandidat för uppgiften. Och en eventuelll avstängning på livstid inte innebära någon större förlust, sett till vad kungliga Madrid skulle vinna på "rockaden".

Nu tog jag förvisso i så in i vassen, att jag skitade ner mig själv . Men var går gränsen?.
Barcelona Messi es el fenómeno número uno
2018-01-26 12:01
Vart kan man se lottningen ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-01-26 12:00
Barcadinho.

Att säga att Barto inte har koll är snällt mot honom, alternativet är att han har koll, men skiter i allt och endast går sin egen väg utan respekt för vad Barca står för.

För de som vill läsa mer:


Om Barto har koll, så är problemet att han helt och hållet tar avstånd från klubbens värderingar, inkl. filosofi, spelidé, anseende osv med tanke på alla beslut han tagit och vart han lett klubben under sin tid. Jag bortser helt från resultat på planen i detta inlägg. Han löser problemen på sitt sätt, visst, och det är oftast fel sätt med tanke på att han kriminaliserat klubben Barca istället för att ta ansvar för sina egna skumma handlingar.Fel sätt också eftersom de inte överensstämmer med, återigen, Barcas värderingar och filosofi. tydligaste beviset på detta är Cruyuff.
Barcelona || Cillessen #1
2018-01-26 11:52
André Cury travelled to Brazil last night to negotiate for Arthur. Barcelona already have an agreement with the player but not with Gremio. [@MigRico] Hellre han än greizmann! Arthur Busken coutinho hade varit ett hyperintressant mittfält för framtiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-01-26 11:50
[QUOTE=JUSSI BJÖRLING]Bara inte Coutinho förstör för Alba som Neymar gjorde. Han borde spela mer mot mitten än ute på kanten. [/QUOTE] Viktig iakttagelse! Det handlar helt klart om att BÅDA måste anpassa sig. Alba måste tajma löpningar lite annorlunda och inte överlappa för tidigt. Samtidigt måste Coutinho öppna upp ytan och inte sitta med boll för länge. Tror dock att Coutinho har mer helhetsperspektiv och hans behov att "briljera" är mindre än Neymars. Valverde är dock till syvende och sist den som måste välja vilket anfallsvapen han vill använda mer eller mindre av. Det som är bäst för laget utifrån motstånd helt enkelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2018-01-26 10:45
@Bollinnehavet
Jag håller med dig helt, Alba har skött vänsterkanten helt makalöst bra. Tänkte mer att vi med Coutinho, får in en ny artist likt Neymar.

Men annars tycker jag att vi har blivit mycket bättre lag utan Neymar.
Barcelona || Cillessen #1
2018-01-26 10:22
Visst sen tidigare att coutinho har ett jävla skott och är en skicklig passningsspelare. Men jisses vilken mjuk touch han har på bollen. Han kommer troligtvis starta till helgen då kommer hans första raket!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2018-01-26 09:40
Valverde är inte så obekväm med 4-3-3. Vi såg ju under hösten att han gav Deu mycket speltid. Men Deu klarade inte utmaningen och det fanns inga andra naturliga ytrar. Denis fick också en del minuter på vänsterkanten, inte heller tillräckliga prestationer för att byga på honom konstant. Paco är tyvärr för centralt. Demb hann inte ens provas fram. Lösningen blev väl Vidal på flera matcher. Valverde försökte men spelmatrialet tvingade honom tillbaka till 4-4-2.

Jag blev så glad från Coutinhos inhopp för jag såg framför mig den mest naturliga ersättare för Iniesta, nu och framförallt i närmaste framtid. Perfekt ersättare som kan spela båda ytter anfallare eller mf samt mer centralt. Precis som Iniesta. Har tekniken att hålla bollen, ta emot, lösa trånga situationer. För att inte tala om artisteriet.
Coutinho är tom kvickare och bättre avslutare. Dock en aning sämre playmaker. Men hur som helst en underbar ersättare (och vi måste blunda för kostnaden för vi kan inte göra nåt åt det).

Det eviga kalgandet på Barto, absolut, finns mycket att kritisera och mycket har gått fel. Han driver fram klubben på ett sätt som många inte gillar, affärsmässigt stil, och ja med en del konstiga affärer. Tom svarta pengar säkert. Men klaga inte på att han inte har koll på vår klubb, han är meddlem i klubben sen 76, född i Barcelona, varit aktiv i klubben i många år i olika uppdrag. Koll har han men han löser problemen på sitt sätt.

Mitt absolut största mål inför säsongen, utöver akademin, ekonomin, reklam, dyra affärer el icke, var att sätta stopp för Reals dominans. Det var det allra viktigaste för mig, metoden hur spelade roll men mindre. Jag skulle inte stå ut med en till säsong där all fokus hamnar i huvudstaden tillsammans med titlarna.
Jag skulle inte stå ut med fortsatta diskussionen av Real/Zidane kontra Barca/Real. Ni vet att just den här konkurrensen är den största faktorn som driver klubbarna vidare. Det verkar att vi har lyckats med det. Våra framgångar hittils gör Real svagare och mindre självsäkra. Barto har dyra metoder men han känner till det där, allt för att köra över Real.

Man är glad nu men inte alls säkert att det kommer gå hela vägen i CL trots.
Det är en cup med utslags faser, räcker med att du snubblar en gång och bye bye.

Barcelona || Cillessen #1
2018-01-26 09:15
Det är svårt att spela med 4-3-3 med både Messi och suarez centralt. Kan vi flytta ut Messi till höger så blir det perfekt. Busken Paulinho/Rakitic coutinho Messi suarez Dembele Med denna trupp så tycker jag att 4–2-3-1 passar oss bäst. Rakitic busken Dembele/Roberto Messi coutinho Suarez Rakitic och busken gör det sjukt bra när bägge spelar centralt. Gillar hur dom varierar med platserna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-01-26 09:07
@Skurhink:


Jag tror mer på att byta ut Iniesta mot rakitic i din uppställning och in med Dembele istället för Roberto. Det känns som något Valverde skulle kunna ställa upp med. Förutsatt att han vill ställa upp med en 4-2-3-1 som formation vilket är rimligt, det är så han ställt upp i tidigare klubbar. Iniesta kan rotera med både Dembele och Coutinho i en sådan uppställning.

I övrigt så håller jag med Ribohn Fan att vi bör spela 4-3-3 och att det är en uppställnings som ska genomsyra hela klubben, från a-lag ner till ungdomslagen.
Barcelona Kebabtraume in der Mauerstadt
2018-01-26 06:24
@Ribohn Fan:


Värdigt sagt med tanke på allt Valverde gjort den här säsongen och hur bra det ser ut trots den totala nedmonteringen av truppen som skett senaste åren.
Barcelona Ribohn Fan
2018-01-26 00:38
Då är det bara att byta tränare!
Barcelona Skurhink
2018-01-26 00:32
4-2-3-1 Semedo Pique Umtiti Alba Sergio Iniesta Roberto Messi Coutinho Suarez Det är nog det offensivaste Valverde kan tänkas spela. Rena fantasin och tro att han kommer spela Messi Suarez Iniesta Coutinho och Dembele samtidigt på planen! Möjligen på hemma plan när ligan är avgjord på riktigt, och då mot något bottenlag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2018-01-26 00:16
Bara hoppas att Valverde vågar släppa på tyglarna nu och spela 4-3-3. Han måste våga lita på att Busquets klarar av att spela själv som balansspelare. Busquets har självförtroende för det nu. Första elvan med mittfält: Busquets balansspelare och framför sig: Coutinho och Iniesta. Anfall med Dembele, Suarez, Messi. Coutinho och Dembele routerar som vänsterytter. Det här blir väldigt kul. Bara så synd att Neymar lämnade.
Barcelona Rivaldo=Gud
2018-01-26 00:14
@JUSSI BJÖRLING:Det är upp till Alba att anpassa sig.
Barcelona TIKITAKA1086
2018-01-26 00:12
Pique: “It’s amazing that Real Madrid are not in the semifinals. But we have to focus on us. We’ll try to win all the competitions that we are playing” Haha pique, så skön du är!!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: