/spanien/barcelona/forum/525.aspx/spanien/barcelona/forum/525.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona messiooooxavii
2017-08-05 00:27
@Hristo var kungen:


Du spelar lite för mycket FM här känner jag
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2017-08-05 00:24
ElRaval


Angående Seri så tycker jag han spelar mer cm än dm, Tänk Verratti, Xavi etc

I länktips har du en jämförelse med Verratti föregående säsong..De spelar i samma liga och Verratti har bättre medspelare...

Youtube har du säkert kollat men den här sammanfattar rätt bra:

https://m.youtube.com/watch?v=FFWTYEC1pFgBarcelona Hristo var kungen
2017-08-05 00:22
Ännu mindre chans att Liverpool släpper coutinho nu då lallana gått sönder och kommer vara borta 4 månader. Om man vill ha någon på mittfältet, varför går man inte efter en mer ren mittfältare? Typ Goretzka. Tror busken, goretzka med messi framför kunde vara ett ganska balanserat och man hade ändå haft Messi som kreativt nav. Börjar ju bli lite dags att Messi tar en mognare roll med sitt spelsinne. Fatta vad ass det kunde bli med honom bakom en 3a med typ dembele mbappe suarez
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-08-05 00:14
Även fast jag inte gillar värvningen av Coutinho på grund av priset, så känns det iaf hyffsat bra om han kommer in. Iniesta är tyvärr väldigt skadebenägen och vi har inte råd att chansa med honom ännu en säsong för att sedan stå där utan en rejäl ersättare. Om Coutinho anländer och Iniesta håller sig skadefri så ser jag att många inte ens har tänkt tanken av att droppa ner Iniesta till en "Xavi" roll. Om det är någon som följer Spaniens landslag så har ni sett att efter Xavi och Xabi alonso slutade i landslaget så har Iniesta fått spela i en djupare mittfältsroll under nya tränaren i Spanien och han styr spelet väldigt bra. Problemet är dock att vi har ett rejält överflöd av mittfältare och Valverde kommer få problem med rotationerna om inte det sker försäljningar. Under Luis Enrique så blev det för mycket rotationer och det gick ju inte bra när man hade ett mittfält som verkade osamspelt.
Barcelona Barcelonistas
2017-08-05 00:04
Ser är en defensiv mittfältare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2017-08-05 00:04
vad ser folk i Seri? jag har inte följt Nice men på videos ser han ut som en spelare som går ner lågt för att hämta boll för att sedan slänga upp en långboll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mikheil
2017-08-04 23:59
Xavi the IV Yaya var inte heller prövad i den stora scenen innan han anlände till oss. Vill gärna hitta dessa guldklimpar i smålag i andra ligor. 40 miljoner euro för dagens Seri är som 15 miljoner euro för gårdagens Yaya. Vad har hänt med Barcas scouting? Kolla vilka talanger som finns där ute, har inte Barca någon koll på dessa? Real köpte Varane, hade ingen aning vem de va. Skulle han till exempel säljas vidare så hade Real nog fått 40-50 miljoner euro. Känns inte som att Barca vågar chansa mera. Utan kör på de säkra kortet för att göra oss fans, sponsorer och diverse andra företag nöjda och glada. Titta åt holländska ligan, tyska, kanske franska men definitivt inhemska ligan efter guldklimp. Ge dom tid, funkar de ej så sälj dom vidare. Jag utgår då att vi inte har liknande spelartyper på La Masia som vi söker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2017-08-04 23:59
[QUOTE=Felix-Forca Barca!]Är egentligen inte köpet av Coutinho lite väl mycket försöka sätta plåster på såren för förlusten av Neymar. Jag menar, som spelartyp, är inte Denis Suarez och Coutinho lika med sina egenskaper om än på olika nivåer? [/QUOTE] Jo, Denis hade varit startspelare om han hade Coutinhos högstanivå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Felix-Forca Barca!
2017-08-04 23:52
Är egentligen inte köpet av Coutinho lite väl mycket försöka sätta plåster på såren för förlusten av Neymar. Jag menar, som spelartyp, är inte Denis Suarez och Coutinho lika med sina egenskaper om än på olika nivåer?
Barcelona Katalano
2017-08-04 23:52
@Puyol5:


Jag vill liksom du tillbaka till mer bollinnehav. Men med inslag av kontringar då och då. När vi spelade som bäst fotboll hade vi spelare som Villa, Henry och Pedro som yttrar. De var spelare som underkastade sig laget och framförallt excellerade i spelet utan boll. De tog smarta löpningar och spelade smart med bollen. Försökte sig inte på dribblingar särskillt mycket utan lade vikten vid att spela enkelt och sedan löpa rätt. Både offensivt och defensivt.

tar vi in en spelare som framförallt är bra MED boll och vill vara involverad i spelet så mycket som möjligt så skapar vi inte lika mycket ytor i motståndarnas försvar. Vi blir lättare att försvara sig mot.

Värvar vi in en mittfältare av rang som kompletterar Iniesta och Busquets, samtidigt som Messi ofta kliver ner i banan och hjälper till så har jag förtroende för att Valverde kommer att få ihop mittfältet så pass bra att vi inte behöver ytterligare en ytter som liksom Messi kliver ner i banan och vill ha bollen så mycket som möjligt.

Detta är anledningen till att jag inte vill värva Dybala, Hazard eller Coutinho som ersättare till Neymar.
Barcelona tribente_magico
2017-08-04 23:51
Håller med puyol 5 angående Mbappe och Dembele. Hellre relativt små tekniska som är bra på små ytor samt bra kombinationsspel och ända bra individuellt. Läs Coutinho, Dybala och Seri.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Escobar
2017-08-04 23:45
Ledningen kommer gå all in för att signa cracks så att vi ska vara nöjda och klara. Det är klart jag vill se stjärnor hos oss men jag blir samtidigt rädd att vi säljer vår själ mer nu. Vi har hämtat hem Deulofeu, hämtar vi en-två cracks så kommer han aldrig att få blomma till den spelare han har potential att bli. Jag har följt killen i åratal och sett hur han mognat. Med speltid skulle han kunna bli en ny crack inom två år. Vi har Samper som är den naturliga arvtagaren till Busquets som enligt mig behöver vilas mer och börjar bli till åren. Den här killen har återigen visat vilket Barca DNA han har och måste få chansen. Och med alla cracks vi skulle kunna värva så kommer fler La Masia killar att fly. Jag tror på Valverde att han kan förvalta cracks med vår själ och blanda in La Masia men jag är rädd att ledningen kommer att kasta pengar på cracks med tanke på att det finns en missförtroendeomröstning runt hörnet. Coutinho, ja, Seri ja men vi kanske inte behöver fler. Jag räknar med att bli slaktad men på bänken har vi Paco, Deulofeu och kan spela Coutinho till vänster. Vi behöver banta bort spelare som Arda, D Suarez, Rakitic och/eller Gomez.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2017-08-04 23:42

Tror också att Dybala hade kunnat göra succé om vi spelar på rätt sätt, Med offensiva ytterbackar som står för djupledsspel/överlappning, Samt att När en av Messi/Dybala har bollen så sticker den andra på djupet.

Såhär hade det kunnat se ut i anfall: (När Messi har bollen)
________Rakitic_______Iniesta_____

Semedo_____Messi_________Alba
| |
_________Suarez______Dybala_____


När Dybala bygger upp spelet så drar Messi högre upp.

Coutinho funkar också på Dybalas position samt Iniestas. (Även Messis)

Coutinho ca 1miljard

Seri 25milj euro

Dybala 80milj euro+Gomes

Fantasi att alla tre kommer men det är silly season.

Kostnad 205milj euro+GomesBarcelona Puyol5
2017-08-04 23:40
Ni som vill värva Dembele och Mbappe. Vad är det för typ av spel ni vill se? Fortsätta med kontringar och spelvändningar? Förstår inte hur dessa spelare ska klara av bollinnehavet som krävs annars
Barcelona Xavi the IV
2017-08-04 23:26
Seri har inte testats på en bra nivå. Att spela i Barca kräver helt annat psyke och teknik än i ligue a.
Barcelona messiooooxavii
2017-08-04 23:25
Coutiniho måste in på mittfältet, Kollade in Iniestas stats från förra säsongen och killen var inte ens top 50 mitt förra säsongen om man ser till stats. Han är slut tyvärr, kan hoppa in och lira några enstaka matcher när vi behöver rotera men som startspelare är han slut . tyvärr.

Coutiniho och Raketic kan sköta mitten men jag hade hellre sett raketen också bänkas. På neymars position tror jag att vi kommer få njuta av Dembele som redan nu är en riktigt bra spelare trots 19 år bara.
Barcelona Davids3
2017-08-04 23:24
@Koeman!!:


Jap!
Tur att det inte blev något utav det. Verkade som han på allvar skulle komma till oss. Skriver säkerligen fö PSG snart haha.
Barcelona Barcelonistas
2017-08-04 23:22
Man kan göra en låt av Seri och Dembele. Seeeeriiii Seeeerriiiii Deeeembeeleee dembeeleee, Själv Hoppas jag just på Seri-Dembele o Coutinho.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2017-08-04 23:18
Lite såhär resonerar jag just nu.

Det finns ingen spelare som enskilt kan ersätta Neymar..möjligtvis hazard till 90% men han kommer inte att värvas.

Mittfältet och anfallet är det som måste förstärkas.

Coutinho kanske inte kan ersätta Neymar och inte heller iniesta men jag känner att hans egenskaper (mångsidighet) Gör att vi löser hälften av våra bekymmer.
Ersätter Neymar till 50% och löser våra mittfältsproblem med 50%.

Resterande 50% i anfallet täcker Dembele, eller vem det nu blir som ledningen går efter.

De 50% som fattas på mittfältet täcks tex upp av Seri.

Låter det rimligt?Barcelona Puyol5
2017-08-04 23:18
Okej men så här vi vänder på det, vad är det för typ av spelare vi vill ha? Vad är det för typ av spel vi vill se?

Jag ser det som så här, därav namnen som dyker upp. Jag vill se Barca komma mer tillbaks till det vi var för några år sen. Jag vill se mer bollinnehav, mer kontroll på matcherna och mindre kontringar upp på anfallarna där mittfältet hamnar efter först i anfallsfasen och när dem väl kommit upp så vänder spelet och man hamnar efter även på väg tillbaks hem. Det tycker jag mig se för mycket av förra säsongen. Jag vill dock gärna se att vi ibland slår längre bollar än förr på den goda tiden där inget sådant fanns.

Min förhoppning är att ytterbackarna hamnar mer som yttrar när vi anfaller (läs Alves-Alba). En backlinje som stoppar kontringar i första skedet genom att följa med och läsa av. En defensiv mittfältare som båda trycker uppåt men fortfarande respekterar jobbet bakåt (läs sergio under pep-eran) Mittfältet måste ha mer boll och styra tempot i spelet mer än det varit, en Xavi som drar ner och upp tempot i matcherna. En Iniesta som löser upp knutar som uppstår och därmed öppna upp ytor på sista tredjedelen. Jag vill se Messi involverad i spelet, en totalt fri roll. Det har han alltid haft men inte alltid haft intresset att delta (tränarnas motivationspåverkan). En Suarez som likt sin första säsong håller det centrala, ligger på linjen som i handboll för att sedan dra i djupled och öppna upp ytor för andra eller få bollen i en målchans. Sedan kommer Neymar/ersättaren. Här är jag mer öppning beroende på vad som verkligen finns att hämta. Jag kan tycka att denna rollen måste vara mer central, den ska inte vara ute på kanten ståendes still – där har vi istället tryckt upp ytterbackarna för att skapa bredd. Jag gillade det Neymar gjorde i brasilien och jag gillar det han gjorde nu på försäsongen, ligga mer centralt med Messi och skapa därifrån via skills och väggspel osv.

Det jag funderar på mest är alla som vill ha Mbappe, en djupledsspelare. Är det mer sånt ni vill fortsätta se så förstår jag er att han verkar perfekt. Däremot inte det spelet jag vill se.

Ni som vill ha in Coutinho och en ersättare till Neymar, var ska alla spela? Ska Mbappe spela på topp med Messi och Suarez samtidigt som vi har Iniesta och Coutinho på mitten? Kanske skulle funka. Men jag skulle hellre se en spelare som styr tempot, där tror jag inte Coutinho är mest lämpad.

Vill man däremot värva in Coutinho som ersättare till Neymar är det väl mer logik, det är den typ av spelare jag skulle kunna se i rollen. Stark med bollen, duktig i passningsspelet och söker sig in centralt. Här ser jag Hazard som etta i mina ögon. Jag ser gärna Dybala, eftersom jag gärna ser denna roll mer centralt. Skulle kunna tänka mig en billig Aguero mer på topp med Suarez som droppar ner mot mitten istället för att utgå på mitten. Skulle också kunna se Lemar mantla den rollen, enbart det jag säger. Denna roll behöver inte göra mest mål, det ska Suarez och vår komet Messi göra. Rollen måste däremot ha känsla för mål och göra 15-20 mål/säsong. Viktigast av allt är däremot bollkänslan och passningar, tycker åtminstone jag.

Det enda jag skulle sakna är Pogba, en spelare som har allt för att styra på mitten men också kan gå i djupled med boll och utan boll. Den typen av spelare finns det ingen annan av. Därmed måste man hitta någon som kan styra tempot, skapa ytor eller gå i djupled. Skapa ytor har vi Iniesta. Raktic går i djupled. Men ser hellre typ Thiago som kan styra tempot.

Långt utdrag, men därför jag kollar andra än många andra. För det är så jag vill se spelet.
Barcelona tribente_magico
2017-08-04 23:17
Tycker vi borde satsa på spelare likt Coutinho och Dybala istället för Dembele och Mbabbe. Förstår att man gärna vill ha någon av dom 2 sistnämnda men tror att Dybala och Coutinho skulle funka mycket bättre i Barcas passningspel, kombinationsspel som är A och O för att lyckas i Barca. Sen har Messi en förmåga att bli frustrerad på spelare som inte har den spelförståelse som krävs och inte hänger med i hans tempo i kombinations spelet som exempel Alexis Sanches. Messi, Coutinho, Dybala hade haft kul tillsammans.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-08-04 23:16
[QUOTE=Romelu Umtiti]Barça will be signing a total of 4 more players before the end of this summer. Coutinho, Iñigo, Dembele and another midfielder. [@bcnFD] Seri på ingång? [/QUOTE] Vill ha Coutinho, Dembele, Inigo och Dybala!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-08-04 23:15
Verkar som att de flesta här inne söker en "ersättare" till Neymar. Dvs någon med liknande kvalitéer. Jag är ute efter något helt annat. Jag räknar med att Valverde får ihop mittfältet till skillnad från Lucho och att de tillsammans med Messi klarar av att föra spelet och styra tempot oavsett motstånd. Lyckas man med detta så behövs det ingen vänsterytter som går ner och hämtar boll för att ta upp den i banan. Kreativitet, dribblingar osv behövs inte lika mycket som en snabb och intellektuell spelare som tar de rätta löpningarna för att öppna upp försvar för sina medspelare samtidigt som man är distinkt och beslutsam framför mål. Självklart är det en fördel om spelaren också är bra på att utmana men det är inte en prioritet. Jag är inte ute efter spelare som Hazard eller Coutinho. De är en sämre version av Neymar. Jag är intresserad av spelare likt Henry var för oss. Mbappe lockar därför betydligt mycket mer än tidigare nämnda spelare, men det finns säkerligen många andre spelare som kan ta en sådan roll också.
Barcelona Koeman!!
2017-08-04 23:13
@Davids3:


Lucas Lima?
Barcelona FCB_Messi
2017-08-04 23:13
Ska man köpa Mbappe så ska han vara en djupledslöpande striker . Han ska i så fall ersätta suarez om 1-2 år. Inte idag . Idag ska vi ha Dybala ! Små ytornas man. Coutinho hade också varit nyttigare än Mbappe idag
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messiooooxavii
2017-08-04 23:03
@Viggo - Grande Busquets:


Det som skrämmer mig lite med folk här på forumet är uttalanden så som att Mbappe skulle vara en dribbler likt Neymar, Mbappe är allt annat än en dribbler. Han är dribbler likt munir och då överdriver jag inte ens
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2017-08-04 23:00
Ska ställa två frågor till alla er som tycker att Mbappe är värd att satsa på trots priset på 1,8 miljarder och vill att ni scarar med handen på hjärtat: 1. Har du sett fler än 10 matcher där Mbappe spelar? 2. Hur många av dem matcherna har Mbappe haft små ytor likt det barca ställs emot? Jag kan säga att jag endast såg CL matcherna förra säsongen med Monaco (knappt alla dock, men alla på highlights) och visst verkade Mbappe vara en grym talang, men jag kände direkt att han inte var något för Barca. Han spelar en "peta-stick" fotboll enligt mig och skulle få det oerhärt svårt att göra bra ifrån sig i Barca. Jag kan ha fel, men tvekar starkt på att någon härinne sett mer än 10 matcher i olika tävlingssammanhang. Vilket därför gör mig otroligt orolig över det faktum att ni tyckr han är värd en sån sjuk summa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2017-08-04 22:59
Vad hände med den spelaren från Brasilien (Neymars kompis) som nästan var klar för oss? Allt var bara rykten hoppas jag? Kommer inte ihåg namnet.
Barcelona Thierry Henry
2017-08-04 22:57
@Puyol5:

Det går inte att ersätta neymar med en enskild spelare. Vi får ändra spelsär4 och ersätta honom med 2 helt enkelt. Dembele och Coutinho kan göra tricket
Barcelona Boti Boti Boti
2017-08-04 22:54
En rolig fråga: Tror ni att Martial hade värderats till 1,8 miljarder idag om han kom upp som han gjorde innan han lämnade för Manchester United? Jämför inte spelaren Mbappé med Martial nu, även om likheter finns, utan bara som en intressant infallsvinkel gällande dagens marknadspriser.
Annons: