/spanien/barcelona/forum/524.aspx/spanien/barcelona/forum/524.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Thierry Henry
2017-07-18 20:07
@Lion24:Har du tagit all den informationen ur arslet? Han vann överlägset assist ligan i Barca och spela fram fler spelare än Messi och Suarez
Barcelona Messmargodly
2017-07-18 20:01
Att vissa villbyta Neymar mot Veratti herre gud. Vad gjorde Verrati i 6 1 matchen på Camp Nou mot det kassa mittfält vi har som alla snackar så mycket skit om? Han gjorde InNGET! Neymar bar laget och det kommer han att göra i framtiden när Messi lägger ner också. I vårat forum är gräset altid grönare på andra sidan. Vi har världens äckligaste fans. Eller nej våra fans på campen hyllar våra spelare med applåder och dylikt även i motgång men deta forum med mods som låter maränger härja fritt och resten av packet tar varje tillfälle i akt att kasta skit på allt och alla. Tom Messi har varit till försäljning här inne.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2017-07-18 19:56
Jag skulle iofs inte alls bli särskilt förvånad ifall Nasser är såpass kränkt av vårt intresse för Verratti och Verrattis intresse för oss att han går loss på Neymars utköpsklausul bara för att försöka fucka oss ordentligt. Jag stör mig riktigt grovt på att spanska klubbar måste ha utköpsklausuler medan man slipper det i andra länder. Men faktum är att PSG teoretiskt sett kan köpa loss Neymar utan att vi kan göra något åt det. Vill Neymar isåfall lämna Barca för PSG så ja, då bör han göra det. Inte för att jag hellre har 2,2 miljarder eller tror på Verratti + 1 miljard utan för att jag inte vill ha en spelare i hos oss som hellre spelar i PSG än i Barca.

Med det sagt, tror jag att Neymar lämnar? Nej.
Barcelona Barcelonistas
2017-07-18 19:49
FCB Messi - har jag inte sett Dybala på den positionen? Jag följer den Italienska ligan mer än du anar gringo. Vilken roll Rakitic har? Det är en box till box spelare som ska underlätta för dom som är mer tekniska i laget. Hans ska täcka ytor osv. Förklara för mig vilken roll Dybala har?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2017-07-18 19:35
Ett litet rykte från madrid har verkligen gjort vissa av er galna! Samma visa varje sommar, Neymar ska hit och dit. Neymar är nästa stora stjärna, och det är tydligt som en klar himmel. Han får och ska ingenstans. Att håna och trakassera en spelare är inte logiskt. Hur många av er som har trakasserat macherano eller Roberto, men nu är de era älsklingar. Samma sak med Paco eller Gomez. De är bra spelare, men det som skiljer barcelona och dom övriga klubbarna är den stora pressen att presentera. Detta silly är galen, men låt oss vänta till 31 augusti, man vet aldrig vad som händer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2017-07-18 19:32
Barcelonista Nej , du har inte sett Dybala spela mittfältare. Bara för att man får bollen långt ner på sin egen planhalva så betyder det inte att man kan axla den rollen. Vet du vad rakitic har för roll/uppgift ? Eller vet du överhuvudtaget vad en mittfältare på den positionen i barca har för roll ? Snälla förklara den rollen ordagrant för mig och sen kom o säg att Dybala ska spela där .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-07-18 19:25
Vi alla kan nog sluta att spekluera. MD går nu officiellt ut och förnekar både Sports och dem brasilianska uppgifterna om att Neymar vill lämna. Källor nära klubben har sagt att man inte känner till något intresse från PSG för Neymar och hans pappa har meddelat styrelsen att hans son vill stanna kvar i klubben. Återstår att se men MD är ju helt klart mer trovärdiga än övriga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-07-18 19:18
Pep - El Míster

Till sist, det här med ''hur fan vet du'', ''har du hackat omklädningsrummet'' osv. Alltså det här är ett diskussionsforum, vi diskuterar fotboll och Barca. Ingen har gömt en kamera i omklädningsrummet och ingen har påstått det. Vi diskuterar amigo, jag ser vad jag ser och du ser vad du ser.
Barcelona Lion24
2017-07-18 19:16
Viggo - Grande Busquets & Pep - El Míster

Om nån annan spelare förutom Leo och Suarez är fri i låt oss säga en kontring så finns det ingen chans att dom får bollen, om dom inte skulle heta Leo och Suarez alltså. Rakitic har varit fri i så många kontringar men aldrig fått bollen för att Ney specifikt alltid söker Leo och Suarez. Hur många gånger har inte Neymar fått bollen, dribblat av några spelare och faktiskt kommit med en bra fart men sen när han ser Leo så passar han honom istället för att kanske gå själv eller byta kant. Neymar passar ingen annan i en farlig situation om det inte är Leo och Suarez, han passar framförallt Alba och Iniesta i lägen där det absolut inte finns något annat att göra.

En spelare som har hamnat i problem med flera lagkamrater är i obalans med sina lagkamrater. Faktum är att ingen spelare i FC Barcelona har hamnat i konflikt med sina lagkamrater på samma sätt som Neymar sen fleeeera år tillbaka. För dig/er är det kanske ''vinnarskalle'' eller nånting annat men för mig är det en obalanserad spelare som inte har respekt för sina lagkamrater, förutom några få utvalda då förstås. Och sen kom frågan upp om varför Neymar var oprofessionell, om jag ska vara ärlig så vill jag inte ens gå in på det. Vissa har olika uppfattningar om professionalism och jag vill inte gå in i den diskussionen då jag skrivit om det flera gånger tidigare.
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-07-18 19:15
Ni måste inse att ledningen inte går att klandra om en affär för Neymar skulle gå igenom, om PSG erbjuder att köpa loss honom för 200M så är det sista ordet hos Neymar och inte hos ledningen. Och om en spelare inte vill spela kvar i vår klubb så är det bara att lämna, ingen är större än klubben... Inte ens Messi.
Barcelona 100% AntiMadridista
2017-07-18 19:13
Mittfältet är viktigast. Både Barca och Spanien visade att det går att vinna med bra mittfälte o sämre anfallare. jag hade också sålt Neymar för 2.2 miljarder kronor. fast det kommer inte hända!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona tribente_magico
2017-07-18 19:00
Neymar utbyte mot Verrati plus €100 milj är bara att godkänna. När vi dominerade med Xavi och Iniesta är så hade vi Pedro,Villa,Messi som anfallare. På det sätt Barca spelar är ett mittfält av världsklass är viktigare än ett anfall med 3 superstjärnor. Drömscenario om den här affären går igenom skulle va att ersätta Neymar med nån av Coutinho/dybala/Dembele.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Caz
2017-07-18 18:58
@Soko:
Du har ju verkligen ingen koll. Assisterna till Messi mot Sevilla och Espanyol då? Eller när han fixade straff mot Leganes i den sista minuten? Betyder inte det nåt? Kan hitta fler men dessa var de som jag snabbast kom ihåg.
Barcelona Ribohn Fan
2017-07-18 18:54
Neymar mot Verratti + 1,2 miljarder och Messi mot Diego Costa + 3 miljarder.
Då tycker jag vi kör!
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-18 18:50
Ni borde fanimej vara tacksamma att ni får uppleva MSN under er livsstid för en sådan anfallsupsättning och stundtals underhållning kommer ni aldrig få se igen. Sen att laget 08-12 var bättre är en annan femma. Detta laget har fortfarande vunnit en heeel del under LE med egoisten och divan Neymar framme. Jag började heja på Barca 2002-2003 ordentligt och den starten av en ny era och Ronaldinho fick mig att älska Barca - den kulturen och känslan vill jag bibehålla. Det gör man inte med Mbappe o Dembele o 200 miljoner hit och dit och all skit ni snackar om.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-07-18 18:49
Neymar mot Verratti + 1.2miljard är absolut nånting jag hade gått med på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-07-18 18:47
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-18 18:45
Och på vilket sett är Neymar oproffesionell? Han har en del att lära ja, men han spelar ju förtusan varje match och är knappt skadad. Det om något är väl att vara proffesionell? Hela laget och klubben hade en sämre säsong och vips har ni glömt vad Neymar är kapabel till. Hade det varit sommaren 2015 eller 2016 nu efter liga och cl-segrar hade det låtit annorlunda här inne....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-18 18:41
Skulle ju ta en paus resten av dagen men kunde ej låta bli. Trettio minuter tog det :D Lion24 Måste bara fråga: Vad får dig att tro att Neymi spelar för MSN? Dummaste jag hört. Du ser inte mer än oss andra(videoklipp på youtube) från träningarna men ändå drar du slutsatsen att han inte har en bra relation till resten av truppen? Hur vet du det? Har du hackat något övervakningskamera i omklädningsrummet eller? Finns massvis med bilder och S/O från Neymar med flera spelare i laget. Du som nu uppenbart baserar detta på sociala medier. Annars får du gärna förklara för mig hur du kan så mycket om hans relation till övriga truppen... Skulle hans slit och kämparglöd på planen vara för MSN? Tänker han att; "Ne, nu vinner jag tillbaka bollen eller tar den löpningen för mina boyz i anfallet ska få bollen och vi kan lattja vidare" ? Han har ingen tanke på att han vill vinna matcher, CL etc. ? Skrämmande hur ni kan smutskasta Neymar så här utifrån, ja, ingenting. För ska man utgå från vad vi som supportrar ser så är man tamejfan blind om man inte ser att Neymar trivs med klubben och sina andra lagkamrater utöver Leo och Luis. Eller vad har jag missat?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero 9
2017-07-18 18:29
Även om de säkert bara är bullshit så ber jag till gud släpp inte Neymar det finns ingen som är lika effektiv som Neymar på vänsterkanten förutom Ronaldo. Spelare som Hazard och Coutinho skulle inte äns kunna fylla hans plats enligt mig.
Barcelona Blaugrana91
2017-07-18 18:26
[QUOTE=Soko]PSG har pengar att de kan köpa Neymar men ändå behålla Veratti. PSG kommer förr eller senare att vinna CL. Här skrattade man och hånade Chelsea tidigare och hävdade att pengar kan aldrig köpa titlar men fick äta sina ord. Så jag rekommenderar ingen här att skratta åt PSG och underskatta dem. Just nu är det bara en spelare som gör skillnad mellan Barca och PSG och det är Messi. [/QUOTE] Fast det där stämmer ju inte. Visst är det säkert möjligt för PSG att betala dem €222M som Neymars utköpsklausul ligger på, men jag tror knappast dem vill göra det. Även om FFP-reglerna har blivit mildare så kan du inte spendera hur som helst utan att kunna täcka upp det. Dessutom skiljer det mer än bara Messi mellan klubbarna. Barca är en av dem största klubbarna i världen och har en status som endast ett fåtal klubbar kan matcha, Och PSG är INTE en av dessa klubbar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2017-07-18 18:23
[QUOTE=Lion24]Om du inte har en högerkant, så är det väl klart att du anfaller på vänsterkanten? För att utnyttja dina styrkor, vart anfaller du, på Neymars kant eller Sergi Roberto/Rakitic/en tom kant? Neymar var långt ifrån en av de bästa spelarna förra säsongen, om han var det så var det för att de allra flesta spelarna i FC Barcelona under Luchos sista år aldrig var bra över en lång tid. Vissa spelare hade bra matcher men ingen spelare hade en bra form över en viss tid förutom möjligtvis Leo, Umtiti och Suarez. Att Ney skulle vara en av de bästa spelarna förra säsongen är egentligen inte en stor prestation i en trupp där vi hade väldigt få spelare som kunde vara bra över en viss tid. Om jag hade fått det budet för Ney (200M) så hade jag inte tvekat en sekund. Neymar sprider glädje? Han sprider glädje möjligtvis för Leo och Suarez, annars är Neymar i mina ögon totalt i obalans med resten av lagkamraterna. Det här är min uppfattning efter de bilder/videos jag ser från antingen träningar eller matcher. Neymar spelar inte för FC Barcelona, han spelar för MSN. Folk vill försvara hans statistik från förra året med att han spelade längre ner i ett 4-4-2. Vad folk glömmer är att vi är faktiskt FC Barcelona och vi hade alltid mer boll än motståndarna, ganska kraftigt också så det handlar inte om att vi är ett defensivt inriktad lag där Ney till stora delar fått ägna sig åt försvarsspel. För att ett lag ska vara framgångsrikt så måste man göra uppoffringar för laget. Ney tillhör inte laget, han tillhör MSN. Jag är också mycket besviken på hur låg krav vissa har på spelare som har en enorm potential och som representerar våran klubb. Jag är också besviken på att man tar professionalism som en ''skitsamma-grej'' som inte är så viktigt så länge man ''presterar'' på planen. Grejer är att om spelaren i fråga hade varit professionell så hade han presterat ännu mer på planen och det är det vi alla ska kräva av våra spelare, alltid maximal prestation. Jag kommer aldrig förlåta en spelare som inte gjorde allt som krävdes för att uppfylla sin potential i våran klubb. Sen till taktiken så överdriver folk något extremt när man säger att spelet gick runt Neymar. Vi flyttade våra centrala mittfältare åt kanten (speciellt högern) för att öppna upp spelet för Messi i mitten. Messi var våran mittfältare, playmaker och anfallare i ett förra säsongen, Ney var den som skulle skapa farligheter på den sista tredjedelen av planen. Jag förstår då inte hur spelet kan ha gått genom Ney då. Jag säljer Ney alla dagar i veckan för den summan för att få in en lagsspelare i truppen, för att splittra MSN och återigen gå tillbaka till det vi hade förut: en enhet, ETT LAG. För du kan stoppa individer men du kan aldrig stoppa ett lag. Lucho gav alldeles för mycket frihet till spelarna som i sin tur svek honom, du ska aldrig lita på spelarna när det gäller fotboll på den här nivån. Ibland är uppoffringar för laget väldigt svårt att acceptera, men ibland måste man ta dessa beslut. Ney är 25 och Leo har precis blivit 30. Jag får höra att Ney ska ta över efter Leo. Grejen är att Ney får då vänta många år till för att ta över för Leo är så pass professionell och tar hand om sin kropp så pass bra att det kommer ta flera år innan Ney på allvar kommer ''ta över''. [/QUOTE] Mycket du skriver är bra, men en frågeställning får jag när jag läser detta och det är följande: Du nämner att Neymar spelar för MSN, menar du då att Neymar går in varje match och sliter mer än sina båda lekkamrater för endast deras skull? jag ser det som att han ger allt för laget, men ser du det på ett annorlunda sätt får du gärna fortsätta beskriva vad du baserar det på, kan vara jag som är helt ute och cyklar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-07-18 18:00
Om du inte har en högerkant, så är det väl klart att du anfaller på vänsterkanten? För att utnyttja dina styrkor, vart anfaller du, på Neymars kant eller Sergi Roberto/Rakitic/en tom kant? Neymar var långt ifrån en av de bästa spelarna förra säsongen, om han var det så var det för att de allra flesta spelarna i FC Barcelona under Luchos sista år aldrig var bra över en lång tid. Vissa spelare hade bra matcher men ingen spelare hade en bra form över en viss tid förutom möjligtvis Leo, Umtiti och Suarez. Att Ney skulle vara en av de bästa spelarna förra säsongen är egentligen inte en stor prestation i en trupp där vi hade väldigt få spelare som kunde vara bra över en viss tid.

Om jag hade fått det budet för Ney (200M) så hade jag inte tvekat en sekund. Neymar sprider glädje? Han sprider glädje möjligtvis för Leo och Suarez, annars är Neymar i mina ögon totalt i obalans med resten av lagkamraterna. Det här är min uppfattning efter de bilder/videos jag ser från antingen träningar eller matcher. Neymar spelar inte för FC Barcelona, han spelar för MSN. Folk vill försvara hans statistik från förra året med att han spelade längre ner i ett 4-4-2. Vad folk glömmer är att vi är faktiskt FC Barcelona och vi hade alltid mer boll än motståndarna, ganska kraftigt också så det handlar inte om att vi är ett defensivt inriktad lag där Ney till stora delar fått ägna sig åt försvarsspel.

För att ett lag ska vara framgångsrikt så måste man göra uppoffringar för laget. Ney tillhör inte laget, han tillhör MSN. Jag är också mycket besviken på hur låg krav vissa har på spelare som har en enorm potential och som representerar våran klubb. Jag är också besviken på att man tar professionalism som en ''skitsamma-grej'' som inte är så viktigt så länge man ''presterar'' på planen. Grejer är att om spelaren i fråga hade varit professionell så hade han presterat ännu mer på planen och det är det vi alla ska kräva av våra spelare, alltid maximal prestation. Jag kommer aldrig förlåta en spelare som inte gjorde allt som krävdes för att uppfylla sin potential i våran klubb.

Sen till taktiken så överdriver folk något extremt när man säger att spelet gick runt Neymar. Vi flyttade våra centrala mittfältare åt kanten (speciellt högern) för att öppna upp spelet för Messi i mitten. Messi var våran mittfältare, playmaker och anfallare i ett förra säsongen, Ney var den som skulle skapa farligheter på den sista tredjedelen av planen. Jag förstår då inte hur spelet kan ha gått genom Ney då. Jag säljer Ney alla dagar i veckan för den summan för att få in en lagsspelare i truppen, för att splittra MSN och återigen gå tillbaka till det vi hade förut: en enhet, ETT LAG. För du kan stoppa individer men du kan aldrig stoppa ett lag. Lucho gav alldeles för mycket frihet till spelarna som i sin tur svek honom, du ska aldrig lita på spelarna när det gäller fotboll på den här nivån. Ibland är uppoffringar för laget väldigt svårt att acceptera, men ibland måste man ta dessa beslut.

Ney är 25 och Leo har precis blivit 30. Jag får höra att Ney ska ta över efter Leo. Grejen är att Ney får då vänta många år till för att ta över för Leo är så pass professionell och tar hand om sin kropp så pass bra att det kommer ta flera år innan Ney på allvar kommer ''ta över''.
Barcelona Cule4life
2017-07-18 17:57
@II Barça II:

Vi behöver inga 200 milj för Veratti. Vi har pengarna. Problemet är att PSG inte vill sälja. PSG vill inte ha pengar då oljan flödar i Nassers ficka. 1,2,3,4 miljarder är kaffe pengar för Nasser. Alla klubbar i världen hade sålt Veratti för 100 mille föutom PSG och City. Chelsea är med där på ett hörn med Barca, Real och United och kanske Bayern.
Barcelona Soko
2017-07-18 17:53
Barcelona Davids3
2017-07-18 17:52
Även om detta är skitsnack denna gång så indikerar vice presidentens uttalande, " han stannar 200% I SOMMAR" att det inte är fri och fröjd i detta ämne. Vi lär höra mycket mer skitsnack framöver.
Barcelona Fcb88
2017-07-18 17:51
Är skribenten i fråga ett troll för att han påstår att PSG har pengar? Du bidrar verkligen ingenting till forumet mer än ständiga oneliners. Höj nivån! Varning/ Mod.
Barcelona Soko
2017-07-18 17:47
Det blir ingen Ronaldo mot Barca i USA. Han missar troligen även finalen mot United eftersom han fick extra semester.. Ronaldo bekräftar att han väntar sitt 4 barn, den sista med sin nuvarande flickvän. Vi får se i vilken form kommer han i finalen mot oss den 13 och 16 augusti.
Barcelona Lionel Messi n10
2017-07-18 17:44
Detta är bara skitsnack och är det verkligen så att dom vill ha Neymar så är det bara för att jävlas för att vi har försökt på Veratti och dom vill inte sälja. Sen om jag nu är helt ute och cyklar så är 2 miljarder inte lite pengar för en spelare som vill lämna, och skulle det vara så att dom köper han så hoppas jag att vi tar veratti från dom sen hittar Barca garanterat någon ytter.

Men kan nästan garantera till 99 procent att detta är bara skitsnack...
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2017-07-18 17:43
[QUOTE=Soko]Och vad mer än PSG matchen gjorde Neymar på hela säsongen? Killen hade inte en enda avgörande assist eller mål. Alla hans mål och assist var påfyllning där matcher varit avgjorda. Det Neymar lyckades ifjol var att göra sin gubbe vid långlinjen långt på mittliinjen och sedan var det kilometer löpning mot motståndarnas mål där han till slut fastnade på straffområdets linjen . [/QUOTE] Han spelade längre ner i banan än någon av hans offensiva kollegor då han var vänsteryttern i vår 4-4-2 formation i försvarsspelet. Detta tar honom mycket längre ifrån målet och därmed blir det mindre assist/mål. Neymar var som många nämnt här nästintill vår ända uppspelspunkt. 99/100 anfall gick via Neymars kant. Vad mer än PSG frågar du? jag har svårt att minnas en enda match där Neymar bara promenerat på planen i försvar/anfallspel. Det är mer än man kan säga än både Suarez och Messi. Killen ger allt för klubben varje match och det ska vi inte ta förgivet. Neymar är en världsstjärna som är redo att slita för laget, det är inte många sådana man kan hitta idag. Han är ingen Messi och kommer aldrig bli det, men han är fortfarande ovärderlig för detta lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: