/spanien/barcelona/forum/521.aspx/spanien/barcelona/forum/521.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2018-02-15 15:16
Höj nivån.
/mod
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2018-02-15 14:26
Förstår att du kanske inte vill jämföra Ronaldo med Messi men att påstå att han är bedragare, vad menar du?

Ronaldo har gjort flest mål i en av världens största klubbar och har även gjort flest mål i Champions Leagues historia. Dessutom har han flera lag samt individuella titlar. Oavsett vad jag, du eller någon annan anser om hans spelstil och karaktär mm kommer han att betraktas som en av fotbollshistoriens absolut största när han lagt skorna på hyllan.

Sen anser jag inte att vi behöver ”förminska” andra fotbollsspelare för att ”höja” Messi, anser inte att Messi är i behov utav det.
Barcelona Blaugrana91
2018-02-15 14:12
Till något annat som faktiskt rör Barca nu då: Klubben kommer idag att offentliggöra det nya avtalet med Beko som alltså innebär att Bekos namn kommer finnas på träningströjan samt som tidigare på "tröjarmen" på matchtröjorna. Det nya kontraktet är värt €19M/år. Intäkterna från enbart matchtröjan är minst sagt imponerande: €105M-€155M från Nike €55M från Rakuten €19M från Beko Alltså nästan €200M in från bara tröjan!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona IlTriplete
2018-02-15 14:05
PSG:s ägare, Nasser al-Khelaifi: "The referee (..) helped Real, of course. Last year, in Barcelona, the referee. Today, again, the referee. I think that UEFA have to do something." Vilket skämt. Var domaren ansvarig för er mentala kollaps mot Barcelona och mot Madrid igår? Nu hoppas man nästan att Real gör klart jobbet i Paris. Herregud, hur blåst kan man vara.
Barcelona Duda
2018-02-15 12:36
Tyvärr är det så att när Real Madrid vinner en match och Ronaldo gjort mål, så vet man hur det kommer att se ut på vårat forum, med en massa bittra miner och låg kvalité på en hel del inlägg. Grabbar, alltså vi är i cupfinal, ligger etta i ligan och är fortfarande med i CL. Varför slösa denna tid och energi på att hata och bara butter? Jag förstår verkligen inte... Tycker att alla borde kolla igenom sina senaste inlägg, och inser man att man bara är negativ och skriver arga kommentarer non stop, så kanske man borde ta ett brejk från forumet och gå ut och ta ett väldigt djupt andetag!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-15 10:27
Bosketts Okej, ska tänka på det. Ska försöka ignorera allt som rör Ronaldo från o med nu. Hur frustrerad ja än blir.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2018-02-15 10:19
@TIKITAKA1086:


Ni är ju ett gäng som vädrar den frustrationen dag in och dag ut, så jag och resterande forumsmedlemmar är väl medvetna om era åsikter vid det här laget.
Ni har inte tänkt på att organisera er och starta en Facebook-grupp eller liknande där ni kan diskutera detta med varandra?

Och missförstå mig inte: Ni gör enligt reglerna (än så länge) inget fel, och har all rätt att skriva härinne. Jag tänker mest på att det för er skull kanske skulle vara härligare att skriva av er på en plats där alla vill diskutera Ronaldo.
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-15 10:13
Handlar inte om att prata om Ronaldo bara för att. Handlar om att han är en bedragare som vinner individuella priser före världens bäste genom tiderna Messi, och det genom att vara usel hela säsongen men göra några skitmål i slutet. Det som stör mig något enormt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Criff
2018-02-15 10:01
@TIKITAKA1086:


Nuddade 2 gånger? Han stampar i marken med vänster foten precis innan skottet, vilket får bollen att studsa upp lite.
Barcelona Bosketts
2018-02-15 10:00
Helt sanslöst att allt ska handla om Ronaldo här inne hela tiden. Förstår att det är vad den yngre generationen vill prata om, men tröttnar man aldrig?
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-15 09:45
Han nuddade alltså bollen totalt 2 ggr vid straffen. Är detta något slags skämt?
Länktips: t.co/o89KiOUSn4
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2018-02-15 09:40
Jag är inte imponerad av något lag från igår. Båda är slarviga i passnings - och positionsspelet - Barcas press hade ätit upp dom. RM vinner på att dom vet att dom kan vinna hur jävla illa dom än spelar. Dom har vinnarkulturen i sig - precis som oss. Och även om det igår var RM som vann så är det på något sett en seger för fotbollen och vikten av att ha en ”äkta” vinnarmentalitet. Man kan inte köpa sig till framgångar på det sättet PSG försöker och det i sig är ”vinsten” för fotbollen. PSG är oerhört ynkliga och rädda. Flertalet spelare där håller inte måttet - både gamla och nya. Neymar spelar enbart för sig själv och påvisar ännu en gång hur omogen han är. Hela hans kroppsspråk får mig att vilka spy. Divalater på en nya nivå. Synd att han valde ”the wrong path” istället för att lära av Messi och bli en fulländad och effektiv fotbollsspelare. Emery som tränare är så fruktansvärt dålig. Han såg ut som ett liten rädd barnunge på bänken i andra halvlek där han försökte vara taktisk och ta ut Cavani. Skrattretande taktik. Verratti är jag faktiskt glad över att vi inte köpte. Överskattad. Långsam & flummig. Ne, igår hade jag till en början svårt att ”välja” vilket lag jag ville skulle åka ut/gå vidare men jag tror fan det är bättre att PSG åker ut - av ovanstående anledningar. RMs spel skrämmer ändå ingen. Är rätt så övertygad om att vi och Bayern hade straffat dom rejält. Vid flertalet tillfällen så brister RMs defensiv rejäääält. Kroos t.ex. joggar ALLTID hem långsammare än en valross. Kroos som förövrigt filmade värre än någonsin igår. Men shhh, de nämner vi inte ;) Domaren var också ett skämt. Försökte till en början hålla en hög nivå och sätta en gräns för spelare men tappade senare kontrollen totalt. Många riktigt konstiga beslut från honom även om inget blev riktigt matchavgörande - förutom straffen som va totalt feldömd och billig :-) HAHA!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-02-15 09:34
[QUOTE=simonizen] [QUOTE]Min kommentar handlade om att du överdrev kraftigt. Det bör till och med du kunna erkänna. Om nu Ronaldo ALLTID (ditt ordval) avgör viktiga matcher, hur kan det då komma sig att att de ligger så dåligt till i ligan? Visst ska vi eftersträva en bra nivå härinne men att överdriva och direkt ljuga som du gör är inte ett steg ditåt. Du kunde ha skrivit att han ofta avgör viktiga matcher, vilket iofs inte heller stämmer. Men du valde att skriva alltid och det är bara löjligt. Nej, Ronaldo avgör inte alltid viktiga matcher. Håller du fortfarande fast vid det? Du får ändra dig om du vill. Så kliv av din höga häst för luften var visst för tunn där uppe. [/QUOTE] Jag gjorde min första och sista kommentar här, du ska få behålla luften själv.. tack och hej [/QUOTE] När argumenten tryter så väljer du att gå. Helt ok för mig men använd ord försiktigt nästa gång. Att använda sig av absoluta ord är bara att måla in sig i ett hörn. Ha det fint, syns nästa gång Ronaldo alltid avgör matcher.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona simonizen
2018-02-15 09:28
Jag gjorde min första och sista kommentar här, du ska få behålla luften själv.. tack och hej
Barcelona Z_Z
2018-02-15 09:24
Nu har jag äntligen börjat förstå varför realfansen ser fram så emot VAR. När man inte ens tycker man har domsluten med sig i en match som igår så förstår jag att man anser sig själva motarbetade av domarna överlag.
Barcelona L.A.M Nr 10
2018-02-15 09:22
Har för länge sen tröttnat på att läsa om Ronaldo i det här forumet. Har man varit med åtminstone några år borde man ha en ganska klar bild framför sig vid det här laget. Att gnälla så fort han gör mål utan motargument (99 % av forumet håller med) har jag aldrig förstått mig på. Om det är så tydligt att Messi är bättre borde man ju totalt skita i snubben. För mig gör det mer ont att Real troligtvis lyckas trassla sig vidare, återigen med marginaler på sin sida. De människor som ser denna match som ett bevis på Ronaldos överlägsenhet gentemot alla andra kommer tycka så oavsett, inget att göra något åt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-02-15 09:09
[QUOTE=simonizen]Din kommentar här stärker ju bara det jag skriver, att vi håller samma låga nivå och kan inte hylla den ena än den andra när de gör något bra.. Han har väl avgjort viktiga både CL och EM matcher.. å gjort 17 mål mot Barca.. jag vet att Messi är bättre, har avgjort viktiga matcher och gjort ännu fler mål i Clasico! Och i min bok är det ingen tvekan om vem som gjort störst avtryck i fotbollshistorien.. men det gör inte Ronaldo till en dålig spelare som aldrig levererar [/QUOTE] Min kommentar handlade om att du överdrev kraftigt. Det bör till och med du kunna erkänna. Om nu Ronaldo ALLTID (ditt ordval) avgör viktiga matcher, hur kan det då komma sig att att de ligger så dåligt till i ligan? Visst ska vi eftersträva en bra nivå härinne men att överdriva och direkt ljuga som du gör är inte ett steg ditåt. Du kunde ha skrivit att han ofta avgör viktiga matcher, vilket iofs inte heller stämmer. Men du valde att skriva alltid och det är bara löjligt. Nej, Ronaldo avgör inte alltid viktiga matcher. Håller du fortfarande fast vid det? Du får ändra dig om du vill. Så kliv av din höga häst för luften var visst för tunn där uppe.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona simonizen
2018-02-15 09:01
@DM1982:
Din kommentar här stärker ju bara det jag skriver, att vi håller samma låga nivå och kan inte hylla den ena än den andra när de gör något bra.. Han har väl avgjort viktiga både CL och EM matcher.. å gjort 17 mål mot Barca.. jag vet att Messi är bättre, har avgjort viktiga matcher och gjort ännu fler mål i Clasico! Och i min bok är det ingen tvekan om vem som gjort störst avtryck i fotbollshistorien.. men det gör inte Ronaldo till en dålig spelare som aldrig levererar
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-15 08:47
Dm1982 Till ronaldos försvar så vill inte real Madrid vinna ligan eftersom spanska förbundet gynnar Barcelona....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-02-15 08:37
[QUOTE=simonizen]Okej.. Jag brukar bara lurka här inne men nu får ni ju ge er.. jag brukar snegla igenom puertan och tycka de är pinsamma men vi har ju samma nivå här.. Ni måste ju oavsett hur mycket bättre man tycker Messi är genom tiden och den här säsongen ge Ronaldo lite cred för att han alltid lyckas göra mål och avgöra viktiga matcher. Han får bollen på sig, visst, men han gör också en sjusatans löpning för att hamna där han hamnar som ex Messi inte hade gjort. Ni hakar upp er på en straffsituation när det ONEKLIGEN är så att vi fick enkla domslut med oss förra året, och vi har gått jag vet inte hur många matcher utan att få en straff dömd emot oss.. Se det från den ljusa sidan av fotboll, Qatar vann inte trots alla pengar de bränt.. Och vi kanske kan få nöjet att slå ut asen i nästa omgång! [/QUOTE] Alltid lyckas avgöra viktiga matcher? Hur stämmer det resonemanget med Ronaldos spel i ligan? Eller har jag missat något där?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona simonizen
2018-02-15 08:33
Okej.. Jag brukar bara lurka här inne men nu får ni ju ge er..

jag brukar snegla igenom puertan och tycka de är pinsamma men vi har ju samma nivå här..

Ni måste ju oavsett hur mycket bättre man tycker Messi är genom tiden och den här säsongen ge Ronaldo lite cred för att han alltid lyckas göra mål och avgöra viktiga matcher. Han får bollen på sig, visst, men han gör också en sjusatans löpning för att hamna där han hamnar som ex Messi inte hade gjort.

Ni hakar upp er på en straffsituation när det ONEKLIGEN är så att vi fick enkla domslut med oss förra året, och vi har gått jag vet inte hur många matcher utan att få en straff dömd emot oss..

Se det från den ljusa sidan av fotboll, Qatar vann inte trots alla pengar de bränt.. Och vi kanske kan få nöjet att slå ut asen i nästa omgång!
Barcelona Cúles
2018-02-15 08:21
Hahaha nu är Ronaldo bäst igen efter en tap-in och felaktig straff. #thebest Snubben är inte ens top 10 i världen längre.
Barcelona Fuerza
2018-02-15 08:00
Skillnaden är att Suarez dessutom blev upphakad på benen och inte enbart överkroppen.

Kroos fick en touch på axeln och tappade fotfästet. Ett fysiskt fenomen.
Barcelona II Barça II
2018-02-15 07:48
Det är inget annat än hyckleri! Hade det varit Suarez hade hela eftersnacket handlat om just den sekvensen som ledde till straff. Även Kane stod för ett par vidriga filmningar i matchen mot Juventus, hörde ingenting om det i studion. Det som stärker tesen om att flera svenska journalister hyser agg mot Barca, är att Niva(!!!) i halvlek, sitter och försvarar att Neymar faller lätt?!? Han menar helt enkelt på att motståndarna är på han hela tiden, så det är faktiskt inte konstigt att han faller ofta! Det var helt klart andra tongångar när Neymar spelade i Barca! Efter vår historiska vändning mot PSG, så kom hela eftersnacket att handla om Suarez och hur ”fotbollen var död”, igår tyckte herr Niva att straffen Kross fick, var given. Detta trots att straffen Suarez fick förra året var egentligen ”mer” straff än gårdagens. Det är inget annat än hyckleri av svensk media.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-15 07:06
Hur jävla äcklig är inte den här filmningen? Han slår ihop sina fötter för att få straff...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-15 06:21
För att börja det hela, real var klart det bättre laget under första halvleken. Psg spelar idiotiskt och visar upp sin brist på rutin. Andra halvlek dominerar psg fram till matchminut 78, borde ha gjort 1-2/3. Emery byter inte in en di Maria i form som vill ge Madrid långfingret är bara ren idioti. Madrids tur tar dom tillbaka i matchen och ger dom ett perfekt utgångs läge. Zidane gör 2 bra byten och satsar för det trots att laget var pressat. Schack matt på emery! Domaren? Jisses vilken svag karaktär och det kunde man se redan matchminut 1, han hade aldrig vågat döma emot Madrid oavsett hur klart det var. Kross en klapp på axeln= straff utan tvekan Suarez klapp på axeln= århundrades filmning.. Neymar neymar neymar jag hoppas innerligt att real Madrid pröjsar upp 3-4 miljarder för honom. Spelar enbart för sig själv, fortfarande lika dålig i beslutsfattande och fortfarande lika ineffektiv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2018-02-15 01:05
IlTriplete

Har faktiskt väldigt svårt att se Real tappa detta. Defensivt har de enorma problem där de har, kommer och ska blottas men ramåt gör de i princip alltid mål. Tror inte PSG vinner med 4-1, 3-1 är möjligt men tar det ändå bara till förlängning. Nej, Real är i kvartsfinal, självklart kommer man se returen och hoppas på fransmännen men jag ställer mig mentalt in på nederlag.

Om det ens var möjligt så blev jag ännu mer taggad inför vår match nästa vecka. Fan vad viktigt det är att vi trycker dit Chelsea och går vidare. Skit att man ska behöva vänta en vecka.
Barcelona Caz
2018-02-15 00:57
Längtar något otroligt till matchen mot Chelsea. Brukar ofta förespråka ett offensivt lag men hoppas faktiskt Valverde kör sitt 4-4-2 och försöker kontrollera och spela lugnt i den första halvleken, inte låta Chelsea få lägen att kontra. Det sista man vill är att det ska bli svängigt och öppet som det tyvärr kunde bli med Lucho i CL de sista två säsongerna. I andra halvlek kan man börja gå framåt och ta in Dembele beroende på hur hans skick är.
Barcelona IlTriplete
2018-02-15 00:55
PSG gjorde en bra match fram tills 75:e minuten kanske. Man har inte råd att tappa fokus på det vis som man gjorde. Real Madrid gjorde ingen särskild bra match men med en del flax fick man med sig ett 3-1 resultat ändå. PSG är tyvärr en loserklubb och riktigt svaga mentalt.

Vad gäller Neymar är han en duktig dribbler men överarbetade alla situationer för att visa att han är "the main man" nuförtiden. Men men, med allt detta sagt: gör PSG ett tidigt mål om tre veckor kan man sätta Real Madrid i gungning - igen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2018-02-15 00:31
På många sätt en förväntad utgång av matchen. Real Madrid skrämmer fortfarande inte och är inte lika bra som tidigare men steppar ändå upp. Det räcker mot ett PSG som måste betraktas som en stor besvikelse. Frågan innan matchen var dels om Real kunde lägga en misslyckad säsong åt sidan och vara bäst när det gällde, dels om PSG kunde prestera på samma sätt mot toppmotstånd likt de gjort i ligan. Skulle säga att Real inte fullt ut lyckades men defintivt på ett betydligt bättre sätt än PSG.

Att säga att PSG var spelmässigt svaga stämmer inte, för de var stundtals riktigt bra. Duktiga med bollen och farliga sista tredjedelen med en vass trio. Däremot är det ett sånt oerhört mentalt svagt gäng vi har att göra med. Orutinerade spelare, en otillräcklig tränare och en förlorarklubb som inte har någonting att hämta i finrummet. Att de räknats till topp 3 i Europa är inget annat än ett stort skämt, man måste först kunna bevisa att man är så bra, och det gör man enbart genom att slå ut de bästa lagen. Barca, Real och Bayern är alla bättre. Juventus ska räknas högre. City har inte heller visat något mot de bästa lagen men är ändå bättre. Och så vidare.

Angående Neymar så är det utan tvekan en grym spelare men att idag vara "nöjd" med hans insats är bara fel. Detta är helt klart underkänt för en spelare som aspirerar på att bli bäst i världen. Killen torskar matchen-i-matchen mot Ronaldo på knock-out, hur i helvete ska han nå ikapp och förbi Messi? Mbappé gör inte heller någon jättematch men är född 98 och ska inte ha samma krav på sig. Honom tror jag fortfarande mycket på. Neymar är och förblir en tanig, liten grabb som är rätt så talangfull men inte har ett uns av idrottsmentalitet och vinnarinställning i kroppen.
Annons: