/spanien/barcelona/forum/5142.aspx/spanien/barcelona/forum/5142.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Neymessi
2014-10-01 21:04
Inte konstigt att målvakten räddar Ronaldos skott då han 9/10 gånger väljer att placera sitt skott i just det hörnet. Målvakten har gjort sin läxa.
Barcelona Zyzz
2014-10-01 20:57
Jag vet varför Ronaldo missade...Han var alldeles för fokuserad på hur han skulle fira målet som om det vore VM-final trots att det bara är Lugoträsk.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2014-10-01 20:56
Har Real hållt nollan en enda match den här säsongen? Jag tror fan inte det. Det känns ändå rätt skönt att veta att de minst måste göra 2 mål för att vinna sina matcher.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heisenberg
2014-10-01 20:55
Om man lyckas samla på sig tillräckligt många gula för att missa nästkommande match, och sedan får ett direkt rött, är man fortfarande bara avstängd i nästkommande match då?
Barcelona BARCA-més que un club
2014-10-01 20:55
Penaldo missar haha de ju bara där han e bäst på ju stakars killen kommer gråta snart
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-10-01 20:55
Madrid suger som vanligt, och Ronaldo får 10 straffar varje match. Då är allt som vanligt.
Barcelona Neymessi
2014-10-01 20:54
@LeoMessi:

Jag läste först den här kommentaren och trodde att Alves ville spela i den brasilianska ligan. Landet vi alla förknippar med samba-fotboll.
Sedan när jag läser vidare inser jag att han pratar om PL (!) Alltså seriöst? Är han ironisk må tro?
Landet där fotbollen föddes? Jo, tjena.
Men visst,anser man att definitionen av fotboll är att tjonga iväg långbollar på halvchans så föddes fotbollen absolut i England. Med tanke på hur bra Alves är på att slå bollar mot adress ingenstans så smälter han väl bra in där. Lite väl tekniks dock.
Barcelona Potosi
2014-10-01 20:53
Ronaldo bränner straff.
Barcelona BARCA-més que un club
2014-10-01 20:51
Acrobat Va inte rädd snart vänder dom och vinner med några bollar de ju Real vi snackar om
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2014-10-01 20:51
HAHAHA Real släpper in mål mot Lugoträsk! Och så skrattar de åt att vi släpper in mål mot PSG...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Funeral Canticle (Lucho bienvenidos)
2014-10-01 20:50
dubbelpost
Barcelona Funeral Canticle (Lucho bienvenidos)
2014-10-01 20:50
Jag vet att det inte håller matchen ut men Real ligger under mot ett lag jag inte kan uttala utan att stamma haha :P
Barcelona Acrobat
2014-10-01 20:50
Real Madrid ligger alltså under mot det sämsta laget i CL...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-10-01 20:43
Kul att se gamla Barçaspelare i Olympiacos mittförsvar med Alberto Botia samt Abidal, även Afellay startar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Funeral Canticle (Lucho bienvenidos)
2014-10-01 20:39
@Federer - köp en back, tack :


Med sina tjong inlägg hade han passat in som handen i handsken :P
Barcelona LeoMessi
2014-10-01 20:22
Haha varför ville inte Alves till landet där fotbollen föddes, den här säsongen? För han visste att han inte skulle få lika stor lön om klubbarna tvingades betala en övergångssumma för honom. Nu får han gärna sitta på bänken i det landet där fotbollen nådde sin perfektion.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Federer - köp en back, tack
2014-10-01 20:16
@Vampíro:


Haha, snälla ut med honom bara nu i Januari. Skicka honom till Stoke bara.
Barcelona BARCA-més que un club
2014-10-01 20:09
Vilket jävla kommentar av Alves där Where fotboll was born ja men dra ditt då och Slå din äckliga misslyckade inlägg trött på hans usla spel på sistone
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-10-01 20:09
Vampiro Det roliga var ju att han så jävla gärna ville stanna den här säsongen i Barca och att han ville visa att han duger. Men det är ju för att han ska tjäna så mycket som möjligt i ett år och sen få en fet sign on bonus:-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BernaMessi.BOSS
2014-10-01 20:07
Någon nämnde honom här inne och jag kollade upp honom på Youtube. mayke i brasilianska ligan är sinnessjuk. Vilken framtidslöfte. Han är snabbare än Alba och har allt att önska. Synd att det inte blev han.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-10-01 20:01
Alves: "This will be my last season at Barcelona. Next year I move to England. I'm going to play where football was born." [o globo] Bänka honom bara. Både Montoya men framförallt Adriano är mycket bättre, Douglas? Nah.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-10-01 19:58
Det dummaste vi gjorde under sommaren var att inte värva en duglig högerback! För jag kan garantera er att Alves kommer att dra, eftersom han inte vill gå ner en krona i lön eftersom han har "ett värde han förtjänar". Då står vi där med monty och Dogge.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2014-10-01 19:29
Det kanske är dags för alla att inse att det behövdes fler nyförvärv till mittfältet. Iniesta har inget att komma med längre, han har i princip tappat allt han var bra på tidigare. Han är numera totalt värdelös och han har varit det väldigt länge nu. Han lever enbart på sitt namn på sistone. Vi kan redan nu konstatera att det inte blir någon CL titel i år. Vi hade behövt en total renovering av laget där, Alves, Pique, Iniesta, Xavi samt Pedro hade fått lämna. (Måste dock medge att både Pique och Xavi har varit bra hittills.) Men tyvärr så blev det inte så, då får vi stå ut med två skit säsonger! Helt ärligt är det lika bra att dagens ledning inte får värva något mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-10-01 19:18
Straybullet

Snälla lilla Zubi!!

Det är väl självklarhet att varje fans stödjer sitt lag och spelare på planen och vill att de utvecklas till sitt bästa jag.

Men hur länge snälla lilla söta du ska du ha tålamod med en spelare som har varit under isen i 3 år i en klubb som FC Barcelona????

Mitt tålamod tog slut för en och halv säsong sen för Pedro. Sen att du resonerar som Zubi när det gäller visa spelares prestationer på planen har du rätt till.

Men inte lika mycket som jag har rätt till att såga en spelare som Pedro.
Men jag slutade inte där. Jag sågade Lucho, Busquets, Alves, Iniesta och Albas.

Rätt ska vara rätt. Spelar spelarna bra ska de hyllas. Spelar de dåligt, nej Du kan inte förvänta dig att vi ska krama dem ändå som de dig Zubi.

Bara de som gav allt och gjorde sitt bästa får min respekt även om de förlorar matchen

Jag vet inte om du har märkt här inne i forumet. Inte ens självaste Messi kommer under om han spelar dåligt. Det här är inte Mundo Deportivo eller sport. Vill du läsa kramande journalister/fans rekommenderar jag dessa webbsidor.
Barcelona Lion24
2014-10-01 19:00
Ett exempel på hur extremt statiskt vårt spel är på länktips, stoppa vid 8:20 och se. Vi försöker inte lura våra motståndare tillräckligt smart. Egentligen är inte fotboll så svårt. Allt handlar om rörelser och ytor. Vi måste skapa våra egna ytor, hur gör vi det? Jo genom våra rörelser. Och våra rörelser är under all kritik, det är för dåligt för ett lag som brukade ha fantastiska rörelser. 8:20 in på länktips sa vi. Stoppa där. I den här sekvensen så ska du hålla ett öga på främst Xavi, Pedro och Alves. Messi har bollen och är helt ostörd och opressad. Samma med Busi ocj Xavi som också är helt ren. Matuidi är den som är närmast Xavi och när Messi har bollen så springer Matuidi snabbt upp för att täcka Xavi och se till att han inte får boll. Matuidi gör sitt jobb och täcker en passning till Xavi men bakom Matuidi så öppnas det en enorm yta precis framför backlinjen. Vad gör Pedro då? Jo, han STÅR. Pedro står mellan David Luiz och Maxwell, lite närmare Maxwell. Pedro borde då ha tagit den ytan som Matuidi lämnade. Då bildas det 2 alternativ. 1: antingen så följer motståndaren med och då bildas det ännu en yta bakom den backen. 2: om inte motståndaren följer med så har Pedro en enorm yta att utnyttja precis framför backlinjen. Även om motståndarens backlinje följer med eller inte så borde Alves ha sett detta och påbörjat en löpning bakom backlinjen. För om Pedro möter och backen följer med Pedro så öppnas det då ännu en yta men då bakom backen för Alves att utnyttja. Följer inte backen med och spelar ett zon försvar så tar Pedro emot bollen och har en stor yta att utnyttja precis framför mål. Samtidigt som Alves fortsätter att ta sin löpning för att om möjligt få en möjlighet. Detta statiska spel dödar mig. Vi är inte smarta i spelet med boll. Vi har så många möjligheter att skapa chanser och lura våra motståndare men de ända vi lurar är oss själva, tyvärr.
Barcelona Lion24
2014-10-01 18:44
LeoMessi

Naturligtvis. Jag tänkte på det också. Men kom ihåg, det är lätt att säga att man ska göra si och att man inte ska göra så på förhand innan match. Men när det väl kommer till spelet på plan så sker väldigt mycket omedvetet. Man följer sin motståndares steg. Ett exempel är länktips. Stoppa vid 0:23 och leta efter Mathieu. Jag ser inte riktigt vem som är framför Mathieu (tror det är Pastore) men du ser att Pastore drar med sig Mathieu och Mathieu lämnar sin position och det blir ett hav av ytor bakom Mathieu. Jag klandrar inte Mathieu för målet men det är ett exempel på hur en spelare rör sig som sin motståndare helt omedvetet utan att att tänka på att det är extremt farligt att lämna sin position. Men när det är match så glömmer man oftast dessa ''små'' saker som egentligen är självklart.
Barcelona LeoMessi
2014-10-01 18:10
Lion24 Jag förstår vad du menar. Det är mycket möjligt att taktiken är så som du säger. Men jag tror även att det är vad motståndarna också vill att vi ska göra. Dom låter oss hellre spela på kanterna än centralt. Problemet blir att motståndarna hellre vill att Alves slår inlägg som är fruktlösa, än att riskera att öppna sig centralt där dom vet att Messi kan skada dom rejält om han får lita yta och lite tid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-10-01 18:02
Jag tänkte skriva ner mina funderingar angående våra inlägg. Länge har jag försök klura ut det ''genialiska spelet'' där Dani Alves slår inlägg på inlägg från högerkanten. Jag har äntligen börjat få napp. Jag hoppas att jag är på rätt spår i att ''veta'' anledningen till att vi slår inlägg på 1.70m spelare. Det här är min teori:

INGEN är så dum att man ger bollen till Dani och låter honom slå inlägg på inlägg på 2,5 (Messi=0,5) spelare som är ca 170 CM långa. Ingen. Det är fullständigt ologiskt. Lucho har sagt flera gånger att han vill att vi ska bli mindre förutsägbara. Kanon. Det blir väldigt svårt att förklara eftersom jag inte har den magiska talangen för att skriva men jag ger det ett försök.Hur 'hjälper' våra inlägg vårt spel? Jo, jag tror att Lucho vill flytta fokus från motståndarna tankar och öppna upp deras mittfält. Om man i de inledande minuterna slår inlägg på inlägg så lurar man motståndarna så att dom ''tror sig veta'' vad den sista passningen ska vara och det är till Dani som ska slå ett inlägg. Därför kommer motståndarna öppna upp sig mer centralt och flytta mer fokus till våra kanter.

Den här taktiken går rakt in i motståndarnas hjärnor. Dom får sig tro att dom vet vad vi gör. Vi passar bollen runt inom laget 15-20 gånger, Alves har en hög utgångsposition. Tidigare har Alves haft samma position och fått bollen varje gång och slagit ett inlägg, detta tror våra motståndare att det skall upprepas, därför öppnar sig deras centrala mittfält mer. Man breddar mittfältet för att stoppa den passningen till Alves. Just då ska Messi hitta en ledig yta framför backlinjen och få en ''överraskande'' boll och därifrån skapa en farlig målchans. Messi är pusselbiten i vårt spel. Alves slår ju ett inlägg men eftersom vi har en sån pass hög och intensiv press gör så att vi får tillbaka bollen inom 30 sekunder, sedan upprepas samma sak. Alves har en hög utgångsposition, hittar man inte Messi ledig i mitten så släpper man bollen till Alves som ska slå ett inlägg. Så här fortsätter man tills deras mittfält öppnar upp sig.

Alves inlägg ska också vara ett seriöst inlägg. Det är inte så att han bara skjuter in bollen i straffområdet utan det ska vara ett försök till mål även om det nästan aldrig lyckas. Anfallarna ska försöka göra mål på inlägget. Allt handlar alltså om att lura motståndarna, framförallt deras mittfält att öppna upp sig. Låta dom tro att dom ''vet'' vad vi gör för att sedan slå en blixtpassning in i mitten till Messi. Man spelar inte bara ett fysiskt spel utan ett psykologiskt spel med motståndarna.
Barcelona Bàckis - adoradors de Rivaldo
2014-10-01 17:36
Straybullet Tre år? Det var alltså en dubbelgångare med samma namn som satt på bänken och fick hoppa in i Rom 2009 ;) ?
Straybullet
2014-10-01 17:34
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:
Men snälla lilla du, nu är det så att Pedro har potential och har bevisat det under sina år för oss (trots att han har blivit reducerad till en truppspelare numera). Visst, inte ens jag kan förneka att Pedro är i en dålig period för närvarande men det innebär självfallet inte att han skall transporteras till den närmsta sopstation. Saker och ting kan vända snabbt! Med det sagt, tycker jag att han fortfarande ingår i planerna under de kommande åren och därför ska Pedro stödjas så att han återfå sin självförtroende.
Annons: