/spanien/barcelona/forum/5126.aspx/spanien/barcelona/forum/5126.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Neymar N11
2014-10-09 13:36
Teams with most ESP players ever: Barcelona 95 - Athletic 89 - Real Madrid 82 - Atletico 73 - Valencia 56 #fcblive [via as]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-10-09 13:23
Q1
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-10-09 13:03
@Thierry Henry:


Om man hade räknat att antal minuter så hade han fått ganska mycket för en "bänkspelare". Men då får vi inte glömma att mycket av speltid kom under två månader, och tyvärr så hade han fått mer sparsamt med det efter suarez avstängning. Jag tror inte han hade nöjt sig med att starta var tredje match och göra inhopp i övriga. Han blev ju ständigt bänkad i stormatcherna förra säsongerna, och då var tack vare tönten fabregas,men nu har suarez som sanchez inte hade bänkat i dom större matcherna.

Tycker bara att sanchez förtjänar mer.
Barcelona Thierry Henry
2014-10-09 12:55
LeoMessi// Han hade ju faktiskt varit från start ända till slutet av oktober. Efter det hade han vart första val på bänken. Så han hade fått mer än tillräkligt med speltid. Dock hade han ju som en konsekvens stått i vägen för Munir och Sandro då ingen av dessa hade förmått att peta honom som dom stundom gjort med Pedro
Barcelona LeoMessi
2014-10-09 11:49
Gabriel För sanchez egen skull så var det bäst att han såldes. Han hade tyvärr fått spendera för mycket tid på bänken och han förtjänar så mycket mer än så. Självklart hade jag hellre haft sanchez än pedro. Han har ett så mycket bredare register och han kunde faktiskt skapa lägen åt andra. Saknar den lille jäveln.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-10-09 11:46
Haha, om det stämmer att ett bud för Pedro kom in från Arsenal men att klubben istället valde att göra sig av med Sanchez så kan man ju inte göra annat än o bara skratta åt hela grejen. Framför allt när hela världen förra säsongen kunde se vilken klass skillnad det är mellan Pedro och Sanchez. Nåväl, gjort är gjort men det förvånar knappast att Barça står för sånna pinsamma beslut.
Barcelona Neymar11
2014-10-09 11:39
@barcastuff: Pedro considered leaving at end of last season. Had offers from several English clubs and Italian team. Most serious one from Arsenal. [md] Betyder det att Sanchez var deras andra val? Haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-10-09 11:27
Gällandes dokumentären.
Kanal 5 har gjort bort sig, man har den på kanal5play.se men har låst den så att man måste betala om man vill kunna se den, uselt!

Lär väl dyka upp på Swefilmer lite senare, vet också att den finns att ladda ner från Piratebay redan nu.
Barcelona Lion24
2014-10-09 10:43
Jag såg de första 20 minuterna borta mot Arsenal som någon länkade till tidigare. Alltså, vad finns det att säga? Vad kan man säga om det spelet? Jag hittar inte ord. Man blir glad men samtidigt lite ledsen. Man blir glad för att man fick uppleva det men man blir ledsen eftersom vi är långtifrån den matchen mot Arsenal. Tänkte ta upp några sekvenser från matchen som är värda att se och som skiljer sig väldigt mycket från dagens FC Barcelona.

02:20 - Stanna vid 02:20 i länken och du ser att Alves har bollen. Direkt så bildas en triangel och positionsbyten som gör så att Arsenal spelarna blir ur position. Pedro högerytter och Busi i mitten när Alves har bollen vid 02:20, som ni ser. Alves passar Busi, Busi passar till Pedro och springer sen till Pedros yta och får med sig sin mittfältare, Pedro passar tillbaka till Alves och Alves tog Busis position. Diabys som är en central mittfältare och som markerade Busi och följde med honom blev helt plötsligt vänsterback.

04:20 - 2 man sätter press på bollhållaren och det är en riktigt effektiv, hård och disciplinerad presspel. Otroligt nog är det Alves och Busi som pressar så högt. Inte så märkvärdigt egentligen men det tar en tillbaks.

06:03 - En av de viktigaste sekvenserna.. Stanna vid 06:03 när Xavi har bollen. Inte för många dagar sen när vi mötte Paris så hade vi en ganska liknande sekvens. Fast då hade inte Xavi bollen men det var Messi. Jag länkade den och visade också just den sekvensen när Pedro står still på sin normala position och när Alves bara står där ute på högerkanten, så såg det ut mot Paris. Men kolla vid 06:03 hur Pedro kommer och ''möter'' Xavi, drar med sig sin vänsterback medvetet och Alves utnyttjar den yta som bildas bakom vänsterbacken. Fotbollsorgasm. Rörelser. Positionsbyten till max.

15:58 - Ännu mer positionsbyten och ännu en viktig sekvens. Och så smart och så effektiv. Busi har bollen, närmast Busi är Cesc. Busi passar ut bollen till Pedro, springer sedan till Pedros yta och Cesc följer OMEDVETET givetvis med Busi. Xavi och Alves springer direkt för att ta Busis yta efter att den blev ledig i och med att Cesc släppte den och följde med Busi. Så man kan säga så här: Busi blev Pedro (högerytter), Pedro blev Alves (högerback) och Alves blev Busi/Xavi. Cesc blev vänsterback.

Alltså, såna saker ger mig gåshud. Saker som ser hur lätta ut som helst men i verkligheten så är det enormt svårt. Det handlar inte om hur teknisk du är utan hur smart du är även om tekniken hjälper. Of of Pep, bara du inte lämnade. Suck.
Barcelona koeman92
2014-10-09 08:37
Skulle någon kunna vara snäll och länka Zlatans dokumentär från igår? Missade den pga intensivt plugg.
Tack på förhand!
Barcelona Barcadinho.
2014-10-09 08:24
@Canaletes:Håller med. Mycket bra dokumentär.
Det finns väldigt många sådana dokumentärer och de hamnar ofta på en patetisk nivå där en mängd f d spelare och tränare hyllar o berömmer konstant. Dokumentären igår var först mycket mer personlig. T om Henke fick säga små saker som jag aldrig hört honom säga förut (om sin bakgrund).

Jag gillade också delarna där hans far dyker upp i filmen. Man får lite mer negativ bild av hans föräldrar när man läser hans biografi (jag i alla fall har fått det, kanske fel tolkning från min sida), men jag fick en annan känsla av fadern igår.

Zlatan är som Zidane - en ikon/legend med en invandrarbakgrund med allt det innebär. Man får djup i hela storyn på köpet.

Och han är också en jäkla sjuk fotbolls konstnär. Det går att se hans speciella mål gång på gång och varje gång så tänker man - det är bara han, den här galningen, som kan göra såna mål.

Jag har inte växt upp med de gamla ikonerna från 50-70 talet men jag är säker på att det finns en stor konsensus här - Zlatan är den största spelare i svensk fotboll.
Barcelona Barcelonistas
2014-10-09 03:50
Tiki taka - Bayern var en nivå bakom både oss och Real Madrid säsongen 11/12. Så där håller jag inte alls med dig gällande att vi hade torskat mot Bayern i en eventuell final. Bayern var inte tillräckligt bra den säsongen enligt mig och jag tror vi hade vunnit relativt enkelt mot Bayern. Den säsongen spelade vi 6 matcher mot Real och förlorade bara en match. Att det gick dåligt i ligaspelet för oss 11-12 säsongen berodde på att spelarna inte var tillräckligt hungriga. Vi tappade poäng mot skitlaget men vi körde över alla topplag den säsongen tills oturen slog till mot oss i semin mot Chelsea.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-10-09 02:22
Sen 14 av 19 möjliga titlar kallar jag ändå för relativt framgångsrikt hehe :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-10-09 02:21
Barcelonistas Jag håller med dig helt klart gällande säsongen 09/10, att vi borde ha vunnit CL, med tanke på att vi mötte ett Inter, som vi enkelt slog i gruppspelet. Och ett Bayern i final, med den defensiv som dem hade då, hade varit en garanterad seger! Det känns extra bittert att vi inte vann CL det året! Men Peps sista säsong så tror jag att även om vi hade slagit Chelsea i semin och tagit oss till final och mött Bayern på deras hemmaarena, så hade vi nog blivit slagna. Heyneckes maskineri hade nog blivit för svårt enligt mig. Men tre raka CL titlar mellan 09-11 hade ju inte suttit helt fel :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-10-09 01:16
Å
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2014-10-09 00:07
Canaletes

Var kan man se hans dokumentär?
Barcelona Barcelonistas
2014-10-08 23:32
Sorry för dåligt språk, trött o skriver från mobilen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-10-08 23:30
Peps Barcelona är det bästa laget genom tiderna. Jag sa det redan efter trippel säsongen. Det har nog aldrig funnits ett lag som varit så dominanta. Det ända minuset med Pep eran var la ändå de faktum att vi inte klarade av att vinna cl 2 gånger Irad. Säsongen 09/10 så borde Barcelona ha vunnit Cl utan tvekan. Under Peps sista säsong så borde man ha kammat hem Cl också men det lyckades man inte heller. Jag kan ibland känna lite ångest just över detta att Peps Barca som var de bästa laget någonsin borde faktiskt ha varit ännu mer framgångsrikt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-10-08 23:09
"Tror att det är bullshit" haha, inte ens under sillyn har jag hört ett sämre rykte. Dessutom från kommentarsfälten på Fotbollskanalen som ju är känt för sin höga klass. Den Pedro vi ser i år hade haft svårt att peta någon anfallare i lag 5-8 tom, men i skiktet strax under hade han kanske haft en chans. För två säsonger sedan gjorde han det bra spelmässigt men fick inte ut något konstruktivt av det i den offensiva biten och förra säsongen var det 180 grader där han gjorde en klart godkänd säsong målmässigt men var blek och anonym i varenda match i stort sett istället. Årets Pedro överträffar tidigare årgångars med en imponerande rad usla insatser samt en hemsk poängstatistik som sylt på pannkakan. Han är ett levande exempel på vilken enorm egenskap Pep Guardiola besitter när det gäller att motivera och lyfta sina spelare till höjder dom inte trodde som kunde nå. Pedro överträffade sig själv under Pep och efter den eran ser vi en Pedro sol fortfarande är ok, men som knappast platsar i dagens Barca. En Pedrito i form är värd en bänkplats såklart, men som det är just nu.. not so much.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-10-08 22:34
Zyzz Haha enda real han kan dra till är real zaragosa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2014-10-08 22:27
Går rykten om att Pedro är klar för Real. Kollar man i kommentarsfälten på fotbollskanalen i artikeln som handlar om att Koke säger att Messi är Gud, så skriver massor med folk att Pedro är klar för Real. Jag själv tror att det är bullshit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-10-08 21:58
Apropå den matchen så körde verkligen Pep över Wenger rent taktiskt. Minns att Arsenal hade Nasri och Arshavin i bra form och vad gör Guardiola? Han trycker upp Maxwell och Alves ytterligare i banan och tvingar ner deras yttrar. Exakt sånt man älskade med Pep, han hade alltid en plan inför de här matcherna och han vågade gambla. Trots resultatet så är det en av de spelmässigt bästa matcherna under Pep-eran i mitt tycke. Man skapade otroligt många klara lägen och spelade totalt ut Arsenal på deras egna arena. Det var endast två individuella misstag som ledde till Arsenals mål, först Sergio/Valdés som gör bort sig på reduceringen och sen en otroligt billig straff som råttan Fàbregas filmar till sig. Annars är Barça dominanta från första minuten, ska man kritisera Pep för nått är det att han tog ut Ibra för Henry som endast såg obekväm ut. Det ironiska med den matchen är dock annars hur brutalt usla Arsenals mittbackar var, måste vara det sämsta exemplet på positionsspel jag nånsin sett, två yra höns. Vilka som var deras mittbackar under stora delar av den matchen? Song och Vermaelen... yep. Sorry för långt inlägg, men det är ganska dött och ibland kan det vara kul att minnas tillbaka. Damn, Pep 2008-2011 kommer aldrig att återupprepas inom fotbollen. Vi som fick uppleva det ska vara stolta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BernaMessi.BOSS
2014-10-08 21:41
Precis men vilket lag vi hade. Det gör ont i hjärtat och kolla på Pep eran då vi spelade världens bästa fotboll. Almunia tränades i den matchen mer än han någon gjort i sitt liv. Den säsongen borde vi ha vunnit cl dessutom. Att Inter vann mot oss var nog fotbollhistorians största bragd.
Barcelona Vampíro
2014-10-08 21:33
Den matchen mot Arsenal är nog det värsta jag upplevt när det kommer till ineffektivitet. Utan att överdriva så skulle det lätt kunna vara 3/4-0 efter första 25 min. Helt absurt hur vi kunde missa så många lägen och få en pajas som Almunia att se ut som en världsmålvakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BernaMessi.BOSS
2014-10-08 21:18
De första 20 minuterna mot Arsenal som Zlatan sa var den bästa matchen i hans liv. Bara kolla på hur stabil och full av självförtroende vår lag va. Messi var på en hel annan nivå kändes det som och backlinjen. Backlinjen ger mig orgasm jämfört med vad vi är vana vid nu.
Barcelona BernaMessi.BOSS
2014-10-08 21:14
Carmen Zarra: "If no Athletic player, let it be Messi who breaks my father's record. Prefer him to Ronaldo. I like his attitude better" [cr]
Barcelona Canaletes
2014-10-08 21:09
Zlatans dokumentär är världsklass! Man kan inget annat än att älska honom.
Uppväxten, sättet han berättar, karriären...
Barcelona B-Guden
2014-10-08 20:43
Om Messi slår rekordet på Bernabeu hoppas jag verkligen inte matchen avbryts, han kan hyllas efter slutsignalen istället
Barcelona Krabban94
2014-10-08 20:23
Min dröm hade varit att vi lyckas hålla nollan även på Bernabeu, det hade varit i min värld mycket skönare att se än att Messi skulle slå rekordet där. Vi vet alla här inne att om Messi hade slagit rekordet på Bernabeu hade det inte blivit några hyllningar av fansen där, det slår jag vad om.

Sen den kritik vi fått de senaste åren inklusive av mig för försvarsspelet, så vorde det därför otroligt fint att se om vi kunde hålla nollan i Madrid.
Barcelona One_LionelMessi
2014-10-08 20:18
även om ibra inte är en stor favorit hos mig.. så får man gåshud och höra hans historia hur han har nått toppen! Han har verkligen lyckats... man känner igen sig mycket i hans uppväxt och kanske det som gör att man blir glad hur han har lyckats! Grande Ibra!
Annons: