/spanien/barcelona/forum/509.aspx/spanien/barcelona/forum/509.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2017-07-21 10:30
Problemet för min del är inte att Neymar sticker (om han gör det), problemet är att det blir väldigt svårt att hitta någon naturlig ersättare för honom och oavsett vem det blir så är det en sämre spelare än Neymar. Vilka spelare har vi då? - Dembélé - M'Bappe - Alexis Sanchez - Hazard - Gabriel Jesus - Coutinho - Carrasco - Sané - Dybala - Reus - Aubameyang - Pedro - Martial Det blir ett helvete att välja rätt spelare. Dembélé är för mig redan en självklarhet men jag ser honom som bättre på högerkanten och att man isånnafall flyttar ner Messi än vad jag ser honom på Neymars position. Det är därför kag hade velat se både Dembélé och M'Bappe värvas om Neymar gick. Tyvärr är inte 222M€ tillräckligt för det. Dybala och Hazard vill jag verkligen inte ha. Hazard är en playmaker likt Messi som älskar att ha bollen vid sina fötter, han går aldrig i djupled som Neymar gör. Och Dybala? Hur ska Dybala spela på vänsterkanten? Vi kommer vara tvungna att ändra formation rejält med honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-07-21 10:28
Idag lottas La liga, äntligen. Hoppas vi slipper tuff början som ifjol med alla svåra bortamatcher . En annan viktig period är att slippa svår motstånd i januari då det spelas cup matcher . EL clasico är önsketänkande att spelas första match på Camp Nou.
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-21 10:26
Jag älskar Neymar som fotbollsspelare och kommer fortsätta göra det. Men hans beteende senaste 24-48 timmarna är under all kritik och jag kunde aldrig föreställa mig att han var såpass pengakåt och självcentrerad. Jag tycker inte heller om hans fruktansvärt fula fjortisstil och nya frisyrer varje vecka men har väl tänkt - What the heck, han är brasse och det är 2017. Låt honom se ut som Bieber så länge han är på träningen och tar hand om sin kropp. Men all denna cirkus runt honom blir för mycket och det är bara han själv som kan sätta stopp för det. Vad gör han? Tvärtom. Är ju knappast så att han inte får vara frontfigur i Barca eller att han spelar med självaste C. Ronaldo bredvid sig. Visst, Messi är större och bättre men Messi ger ju för fan Neymar så mycket fame och ansvar han bara kan. Straffar, frisparkar etc etc. Han har tydligt visat att han vill lämna över tröja nummer 10 så småningom. Men Neymar nöjer sig ändå inte.
Barcelona LennyRomario
2017-07-21 10:15
Neymars tänkande instagram post måste vara det pinsammaste jag sett på länge. Aldrig gillat karln och det känns oerhört lämpligt att han lämnar. Skillnaden mellan min post och många andra fans är att jag inte försöker intala mig själv att jag ogillar Neymar, för att inte börja gråta om han lämnar. Jag har bokstavligen ALDRIG gillat honom (nu pratar jag som människa). Tycker att han är en stor symbol för hur Barcelonas tänk förändrats. Ingen skulle ens i sin vildaste fantasi föreställa sig våra tidigare galjonsfigurer, Messi, Iniesta, Xavi göra något sådant. Han är som en Beckham och Ronaldo-light. Yta, image, jag och jag. Han har så många reklamkontrakt i Brasilien att det knappt går att veta om alla. Visst, jag älskar Romario som var en sjuk diva. Men Romario påminde mer om Zlatan, du visste att allt han sa var med ett klurigt smile på läpparna. Neymar är ingen diva på så sätt. Han vill ju framställa sig som lika troende som Kaka, skänker 10% till lokala kyrkan, medan han och hans entourage ständigt jagar mammon. Vore bättre om de betalade sina skatter och höll sig till vita affärer. Rent symboliskt vore det ju väldigt fint att han lämnade, Barcelonas smutsigaste affär någonsin, där ledningen trodde att de skulle lura systemet. Istället blev de själva lurade ifrån alla möjliga håll.
Barcelona gozo1
2017-07-21 10:06
En annan sak också är den att neymar pappa försöker självklart få upp neymar lön i Barca och körde en bluff om psg och så . Men när våran president gick upp o sa att neymar inte kommer och få högre lön så känns det som att denna bluff kan bli verkligt. Tycker att det va fel av våran president han borde ha gett neymar en ny kontrakt och högt hans lön och efteråt satt neymar på transfer och då hade vi haft övertaget och samtidigt värvat smart ersättare till neymar hur ska dom lösa en ersättare för neymar nu?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona gozo1
2017-07-21 09:59
Måste säga att neymar är oerhört talangfull men i Barca får inte ut Max av han han missar för mycket om man ser senaste året så har neymar inte alls varit bra. Missförstå mig inte han är en grym dribbler men är han en avgörare? Kmr han någonsin och bli en Messi el dinho det återstår och se. Hur som helst drar han så är 1 spelare som jag ser som hans ersättare och det är Williams i Chelsea . Tror att man kan få ut mer av honom än vad vi har fått från neymar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-21 09:47
Välkommen BotiBoti. Rätt in i hetluften. Men det var ditt eget val ;)

Håller med om allt du säger.
Barcelona BotiBoti
2017-07-21 09:41
Efter år och år av att dagligen läsa allt som skrivs i detta forum har jag bestämt mig för att själv bli delaktig. Kontot fixat och det roliga kan börja!

Har en del ämnen jag skulle vilja reflektera över:

Neymars vara eller icke vara:
En otrolig spelare med en otrolig framtid. Om Neymar väljer att lämna finns det ingen i världen som kan göra att det inte blir en stor förlust för oss. Däremot är det just så att Neymar är den som sitter på korten här om det nu är så att PSG är redo att hosta upp den astronomiska summan på 2,2 miljarder kronor.

Tråkigt om han lämnar och tråkigt att ledningen inte kunde förhandla till en högre utköpsklausul med tanke på att priserna har trissats upp stadigt varje år. Man borde ha kunnat förutse att marknaden skulle se ut som den gör idag när Neymar skrev på det nya kontraktet.

Ledningen och eventuella pengar:
2.2 miljarder kronor räcker långt i en vanlig klubb. Men ska vi verkligen förlita oss på att Barto och Robert inte kastar dessa pengar i sjön? Precis som Gaspart gjorde med Figo-pengarna en gång i tiden. Geovani, Rochenback, Petit och Overmars (även om jag alltid älskat holländaren) byter eller har bytt skepnad till André Gomes, Paulinho och allt vad de heter.

Exakt samma sak håller på att hända och det är dags att Benedito sätter käppar i hjulet för detta. Han är ingen Laporta men jag hade hellre valt André Gomes som president i vår klubb än Barto.

Ersättare till Neymar?
Det pratas Dybala, Griezmann och Dembéle. Klasspelare hela bunten. Men ersättare till Neymar? Aldrig i livet. Den enkla anledningen är att vi pratar om tre spelare som är vänsterfotade. Om man flyttar om i formationen så att en av dessa spelare kan ta över Messis position, så visst. Men hur ska det gå till, speciellt i större och tuffare matcher?

Det ironiska är att ledningen verkar se Coutinho som en potentiell ersättare till Iniesta när han i själva verket gör sig bäst på Neymars position i mitt tycke. Jag hade dock struntat i Coutinho också. För stor risk och en för ojämn spelare i mitt tycke. Han är lite som Arda i den bemärkelse att han verken är en renodlad ytter/målgörare som Neymar och heller inte en renodlad offensiv mittfältare som är kapabel till att ta ett defensivt ansvar på ett tremannamittfält som Iniesta.

Verratti – förblir en dröm:
Ja, han hade suttit som ett smäck. Han lämnar inte PSG så länge Nasser finns där och så länge PSG väljer att gå för spelare som Alexis och Neymar (och får minst en av dem). Vem kan vi ta in istället? Det är få spelare i världen som jag skulle lita på att leverera hos oss. Säljs Neymar, betala vad fan som helst för att få hem Thiago bara.

Kryp till korset, gör det som vi inte borde göra, alltså betala en astronomisk summa för att ta hem någon som drog. Går emot allt som klubben borde stå för men nöden har ingen lag. Eller ska vi helt enkelt ge kontinuerligt med speltid till en av Rafinha eller Denis? Rakitic är en spelare jag tycker om men jag känner inte att han håller som startman idag. Ett perfekt komplement att ha på bänken dock.

Seri? Han kanske hade passat fint men ska vara helt ärlig och säga att jag har alldeles för dålig koll på honom för att veta med säkerhet. Av det jag har hört och läst ska han vara en stor talang. Att han också verkar brinna för Barcelona är minst sagt positivt. En chansvärvning till ett lågt pris sett till marknaden, så varför inte?

Ett långt inlägg men var tvungen att skriva av mig lite.

Visca!
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-21 09:07
Nu ska vi inte måla fan på väggen men faktumet att Messi inte kritat på sitt nya kontrakt än oroar mig. Nu är jag ändå 99% säker på att Messi är gjord av annat skrot och korn än Neymar och aldrig skulle lämna Barca men ändå.


Det ända positiva med om Neymar lämnar är att det över chansen för mindre förtroende för råttan Bartomeu och hans jävla nötter till vapendragare.
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-21 09:05
@DM1982:


!!! Fara Neymar !!! ungefär. Det börjar bli hett. Farligt så att säga.
Barcelona Rieiro
2017-07-21 09:03
Många hatar på Neymar men faktum är att detta är något vi varit förskonade med länge, dvs att spelare använder sig av andra klubbar för att sätta press kring löner. Jag tror ändå att Neymar och hans far fattar att rent sportsligt är det ett steg nedåt men han vill förmodligen in i rampljuset, därför tror jag faktiskt att han lämnar. Viktigt att Barcelona gör allt för att behålla honom för tappar vi Neymar så kommer det sända otroligt dåliga signaler. Betyder ju att något inte är helt hundra i klubben då. Då kommer de även bli svårt att locka andra. Längesen jag kände mig såhär uppgiven :/
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-07-21 08:59
[QUOTE=Pep - El Míster]SPORTs första sida ändrades nu till: ¡¡¡Peligra Neymar!!! Nu händer det. [/QUOTE] Och för oss som skolkade på spanskalektionerna? En liten påminnelse bara att Barça vann över Real på Bernabeu utan Neymar. Det är inte så att Barça är Krukan FC utan Neymar. Jag hoppas han blir kvar men laget är slagkraftigt även utan. Stora problemet, som jag ser det, under de senaste tre säsongerna var inte truppen utan laguppställningar och rotationer. Känns som Ernesto kan hitta på bra saker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2017-07-21 08:53
@El Pistolero 9:

Tänker mer på Lukaku som är minst 2 nr större, en utpräglad målskytt i sin prime som gick för 800 milj kr. Morata gick för överpris, dels för att Chelsea var desperata. Coutinho ska inte kosta 80, maaax 65 sett till dagens marknad. Men vi kan inte ändra på priserna. Tror Liverpool säljer för 85 milj €.
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-21 08:46
SPORTs första sida ändrades nu till:

¡¡¡Peligra Neymar!!!Nu händer det.
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-21 08:37
Jag har försvarat Neymar väldigt mycket och valt att tro det goda om honom och hans intentioner men bara det faktumet att han inte går ut och dementerar allt utan istället postar bilder på IG som enbart späder på ryktena och osäkerheten kring hans framtid gör att jag har tappat oerhört mycket respekt för honom dom senaste 24 timmarna.

#neymargate
Barcelona socccerfan1
2017-07-21 08:19
Sluta skriva skit om Neymar snälla.. alla lag hade velat ha honom , alla fans hade velat se honom i sitt lag.. han är otrolig.. nr 2 efter Messi.. Jag hoppas innerligt att han stannar.. 220m euro är inte lite dock. Så man kan hitta ersättare i form av 2-3 spelare som kanske gör laget som lag bättre! Men Neymar är show.. kommer ihåg när jag var i Barcelona i våras och han spela mot atletic.. helt underbar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-07-21 08:16
Visst, Neymar kanske vill vara nr 1. Det blir han om han kämpar för det, han blir det inte i ett lag som spelar i en liga som klassas som ett av de sämre. Messi och Suarez är över 30 nu, det lär väl säga nånting till Neymar att de börjar bli äldre och ska ersättas? Hur man nu ersätter Messi men ah ni förstår hur jag menar. Lämnar Neymar går han ner sig flera klasser, vilket han också vet om. Jag tror inte pengar är allt. Men lämnar han så är han ytterligare en pengakåt brasse. Det jsg är rädd för med ney är att han ska gotta sig för mycket utanför planen. Som många andra brassar gjort igenom tiderna...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-21 08:14
Messi borde ge Neymar en rejäl örfil. Fuckin snorunge. Hur pantad får man bli? Spela i PSG, ett låtsasstorlag. Avdankade spelare. Bajsliga. Är ju enbart för pengar. Kanske svårt iofs att sätta sig in i Neymars situation just nu. Det är lätt att sitta här och klaga på bristen av klubbhjärta och men hade man själv blivit erbjuden dom pengarna så är det klart man övervägt det. Eller? Men han tjänar ju redan tillräckligt med pengar som han ändå inte kan göra sig av med under sin livstid. Det är ju knappast Barcas sportsliga ambitioner som är problemet. Eller Neymars status och påstådda vilja om att vilja bli nr 1 om man utgår från "intervjun" med GOAL. Någon som för övrigt vet hur pass sann den artikeln/intervjun är? Hur färsk? Hade velat ha detaljer om dom citaten. Är dom purfärska, några dagar gamla, så är ju detta ÄNNU mer konstigt. Att säga så och sedan byta klubb tre dagar senare. Hans maffiaboss till far som mindfuckar honom säkert. Ut och dementera idag Neymar eller skriv på för PSG. Nu får det vara nog med karusellen. Jag tror vi får svar idag.
Barcelona zigazaga
2017-07-21 08:14
Real Madrid erbjöd Neymar mycket mer än vad Barça gjorde när han spelade i Santos. Då lät det att hans dröm var att spela för oss och att pengarna inte spelar roll. Idag när mycket vill ha mer så verkar det vara annorlunda. En spelare som lägger ut bild där han ser fundersam ut (antagligen på grund av denna soppa) tycker inte jag ska spela längre för oss. Då har han tappat det. Man ska känna stolthet och kärlek för klubben. Det kommer Ney aldrig ha på samma sätt som Busi, Messi, Iniesta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeChiffre
2017-07-21 08:07
@El Pistolero 9:


Kan bara hålla med. Morata gick för 80£ och då "borde" coutinho gå för 90-100.
Barcelona El Pistolero 9
2017-07-21 08:02
Cule4life

Visst är de ruggiga siffror men om man är i Liverpools sits så tänker man på hur mycket spelare som Morata går för nuförtiden och Coutinho är deras stjärna som Suarez var förr.
Skulle inte förvåna mig om vi måste gå upp till 90-100 miljoner för att få Coutinho.
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-21 08:02
Nej, nu har det gått så pass långt utan att Neymar dementerar något att det måste vara något på gång. Hade han vetat att han skulle stanna så hade han dementerat allt. Nu gör han inte det och leker med cules känslor världen över. Stick din jävla plastspelare! Att du ens överväger det gör att du kan sticka dit och aldrig vända om. Oavsett hur det blir så har han visat att han värdesätter pengar och fame mer än att faktiskt uppnå något RIKTIGT inom fotbollen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-07-21 07:17
Kul att vakna upp till ännu ett foto från Neymar på Instagram där han ligger på gräset och ser ut att överväga sin framtid samtidigt som han placerar en tänkande emoji som kommentar. Irriterande som fan, och även om han skulle välja att stanna så kan han ju glömma att han någonsin kommer få min uppskattning som spelare och människa. Så går mina tankar som supporter. Däremot ska jag inte sticka under stol med att om jag fått ett erbjudande från en konkurrerande arbetsgivare med trippel lön samtidigt som skattemyndigheten i mitt hemland fryst tillgångar på €50 miljoner och med två väntande rättegångar INTE skulle fundera ett par gånger över min framtid. Well well, vi lär ju få en fingervisning under dagen och sen får vi se om han spelar mot Juventus natten mot söndag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2017-07-21 07:14
Liverpool nobbar Barcelonas bud på 80 milj på Coutinho. Barca är beredd att hosta upp mer. Jösses hatar dessa priser. Barca säger att man ser Coutinho som en Iniestas långsiktiga ersättare. Tycker 80 är överpris och Liverpool borde acceptera priset.
Barcelona Andres Iniesta #24
2017-07-21 02:56
Neymar är den som rekommenderat Paulinho och Coutinho och Messi har rekommenderat Verrratti och Dybala eller är åtminstone stark supporter för värvningar utav dem. Och Messi har motsatt sig en värvning av Paulinho. Av vad man läst. Silly season som sagt. Neymar är en fröjd att se i mellan åt. Dock lite för lätt viktad och lite mycket av en ballerina för att vara en favorit hos mig, lägg där till kass attityd och jävligt kaxig mot spelare. Ingen favorit i mina ögon. Ser hellre än hårt arbetande lagspelare som Pedro eller Sanchez i Barca än en egocentrisk ballerina som kan glänsa till med individuella prestationer i mellan åt men sen komma helt ur balans när han möter en spelare som sätter honom på plats. Han känns inte genuin i nånting, han firar bara med Messi typ för kamerans skull. Han har sagt själv att hans dröm är att bli bäst i världen, individuellt tänkande alltså. Får mig att tänka på Zlatan som ville vinna den där jävla Champions Leagu men sen stod där i Finalen mot just sitt gamla Inter han lämnade för att vinna skiten. Men vad hände? Det som hände var att Valdes sprang mer än Zlatan under matchen!! Känns som han växte upp för snabbt.. Han känns mer som en produkt nu än en genuin fotbolls fantast som till exempel Ronaldinho som verkligen visade känsla för det han gjorde, och sitt konstanta legendariska leende... Eller som Iniesta som, en sann fotbolls legend i mina ögon. Å jag tycker Neymar får tiki taka att bli lidande med sitt bolltrillande och ständiga sökande efter Messi som näst intill alltid får bollen även om han är stillastående 20 meter längre bak i banan... Mittfältet är Barcas grej, vi måste börja dominera det som förr, för mycket sidled och bakåt pass ofta för att spelet låser sig när bollen kommer upp för snabbt och spelet är för lätt genomskådat, (neymar, dribbla/trampa på boll, leta Messi oavsett vilken löpning som tas av övriga.) Gång på gång.. Visst inte var enda gång, har blivit lite mer av en lagspelare på senaste, men fortfarande en broms i spel flowet trots sin otroliga speed... Ironiskt nog. Jag gillade det man såg av honom i Santos, har inte sett han glänsa så som där i Barcelona en enda gång dock.. Han är kul att titta på, men är ingen karaktär som faller mig i smaken direkt som ni märker. En Dybala i Barcelona med Messi.. Inte samma klass som Neymar(ännu). Men har en känsla av att Messi hade lyft honom så enormt mycket!! En helt annan kemi, tillsammans med en riktigt professionell idrotts man vid namn Suarez... Klagar verkligen inte om neymar stannar, men ser han nästan hellre lämna om man sen kompletterar laget korrekt... Over and out!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zamboza
2017-07-21 01:40
Angående Neymar så är det en spelare som stundtals imponerade på mig och stundtals var irriterande och titta på. Jag tycker inte han gjort en ende bra säsong hos oss över en längre period, utan han har mest haft sina stunder.Det händer alldeles för mycket grejer kring honom både på och utanför plan, aktiviteter på sociala medier, dem olika frisyrerna, en massa pr, tjafs med med och motspelare, ineffektiviteten och själviska beslut.

Med det sagt hade jag dock personligen velat behålla honom minst en säsong till för att se vad Valverde kan hitta på med honom, samt att juli månad närmar sig slutet. Skulle han ändå lämna kommer jag inte sörja över det. En spelare jag hade velat se som hans ersättare är faktiskt Pedro. Han hade kunnat komma in direkt i laget och göra bra ifrån sig. Då har jag aldrig varit en fan av honom, men alltid uppskattat hans lojalitet och uppoffring för klubben. Det är såna spelare vi behöver i laget.

2,2 miljarder är mycket pengar och man kan få ett par bra spelare för dem pengarna. Coutinho, Erikssen och Pedro ja tack.
Barcelona Barcelonistas
2017-07-21 01:35
Dybala,Coutinho,,Pjanic, Värvar vi dom tre så kan ja släppa Neymar. Men det lär ju aldrig hända.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-07-21 01:32
@Fcb88:


Nog för att jag håller med dig om att det är mycket pessimism just nu. Men det är bara naturligt när ryktena kring Neymar blosat upp så otroligt mycket. Själv så ser jag inte så negativt på det hela, men jag förstår och respekterar de som är oroliga och rent av ursinniga på ledningen/ Neymar/ Neymars pappa/ Alves eller vem än de vill skylla på. Många härinne ser Neymar som en arvtagare till Messi så det är klart att de måste skriva av sig kring detta.
Barcelona Barca4life98
2017-07-21 01:26
Neymar kommer INTE att lämna. För mycket konstig information som flödar. The Sun skriver t.ex. att han är på Ibiza för tillfället vilket inte stämmer. Enligt PSG:s redaktion, som hänvisar till andra källor, så tog Neymars gäng den första kontakten med PSG. Varför skulle Neymar i så fall vara med på Rakutens officiella debut, resan han och Messi bland annat gjorde? Varför skulle Neymar ens vara med på USA-turnen med laget? Jag tror att det är ett bättre kontrakt Neymar vill ha. Man kan jämföra det här med det rykte angående Ronaldo och att han ville lämna Real. Seriöst så tror jag att Neymar har tröttnat på alla rykten. Förra veckan svarade han på en fråga angående Manchester United ungefär såhär: "Man vet aldrig vad som händer i framtiden, vem vet jag kanske spelar i Eibar". Bilden på Instagram säger mig ingenting egentligen, kan mycket väl vara så att Neymar vill vara ett stöd för sin Pappa som får mycket "skit".
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-07-21 01:24
Blaugrana91 - oroa dig inte? Vrf är du orolig? Vi ligger först på forbes lista ju?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: