/spanien/barcelona/forum/5068.aspx/spanien/barcelona/forum/5068.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LeoMessi
2014-10-25 17:45
Som_um Hahaha samma här!! Kan inte sluta pissa heller! Min blåsa är som en gravid kvinnas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2014-10-25 17:45
Om jag som sitter här hemma i min soffa i sketsverige är så nervös att jag knappt kan sitta still så kan jag inte ens föreställa mig hur Suarez känner. Vart avstängd 4 jävla månader. Får äntligen chansen på Bernabeu. Tänk er hans adrenalinkick.

Visca Barca!!!!!!!!!!!!!!
Barcelona RamlaRamblesfram
2014-10-25 17:43
Sjukt att suarez får starta, upplagt för matchhjälte!!'
Barcelona SoM_Un
2014-10-25 17:41
Jag har skitit 3 ggr idag knaaaaaas. Visca barcaaaaaa fett nervöööööööös
Barcelona Barcelonistas
2014-10-25 17:41
Kröjf - gå skriv en bok.


15 min kvar.
Barcelona 1.70-ligan
2014-10-25 17:41
@Rambla~:.. och om man nu ändå ska posta skiten räcker det med en gång. Inte fem.
Barcelona Rambla~
2014-10-25 17:39
Seriöst, är det verkligen ett måste att skriva en hel roman om Suarez-gate halvtimman innan matchstart? Med all respekt. Har inte allt redan blivit sagt i frågan?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-10-25 17:38
Till er som streamar: det har skrivits en del om att TV-bolagen i Spanien ska gå hårt åt alla sajter i hopp om att stänga ner dem. En heads up bara så det inte blir nån panik mitt i matchen. Streama på egen risk!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan
2014-10-25 17:37
Förlåt, men hur faaan kan man bänka Rakitic - vår bästa mittfältare hela säsongen hittills?
Barcelona NoGo™
2014-10-25 17:36
@papillon:

Här.
Barcelona papillon
2014-10-25 17:34
@DM1982:


Har du nån länk där man kan ladda ner programmet?
Barcelona Lion24
2014-10-25 17:33
En väldigt konstig startelva (backlinjen). Misstänker ett 3-4-3 spel. Kan gå precis hur som helst, 5-0 eller 0-5. 1-1 eller 5-5.
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
2014-10-25 17:32
Alves mot Montoya Motivering: Alves har blivit alldelles för stor risk bakåt och han kompenserar det inte längre med sin offensiva förmåga som också försvagats. Alba mot Mathieu Motivering: Mathieu ska vara vår mittback Pique mot Mathieu Motivering: Vår sämst presterande mittback vs vår bästa mittback Vår bänkt håller väldigt låg klass men vi har en Supersub: Rakitic som klart måste in om spelet är icke godkänt
Barcelona DM1982
2014-10-25 17:31
[QUOTE=papillon]Vilket program måste man installera för att kunna köra Acestream i wiziwig? [/QUOTE] Det heter väl acestream som program också?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2014-10-25 17:30
Suarez DEL 1 (Nytt försök in i det sista)
Då är alltså dagen D kommen och Suarez avstängning "äntligen" till ända. Många härinne har sett fram emot just detta datum, som troende barn i väntan på tomten under julaftonsottan .Somliga delar dock inte denna ofantliga förtjusning, utan närmar sig fenomenet med mer blandade känslor. Själv tillör jag som bekant den senare kategorin, eftersom jag anser mig ha sakliga skäl för min skepsis. Och då tänker jag inte först och främst på den strikt fotbollsmässiga aspekten.
Minns jag inte fel så var det också en ansenlig mängd fans härinne, som starkt ifrågasatte det vettiga i att köpa Suarez. Inte minst efter återfallsbettet i Brasilien. Xaviestas inlägg efter det att transfern blev officiell, var inte nådig i sin ilska och fick en ansenlig mängd tummar upp för den skoningslösa frustration han gav uttryck för, i fullt förståelig affekt.
Till och med Gabriel var en av dom som sällade sig till den ifrågasättande falangen (om än bara för någon dag eller så). Han använde hårda ord som psykopati, i ett inlägg som skrevs av honom i omedelbar aknytning till bettet ifråga. Gabriel ansåg i ett kort ögonblick av besvikelse och sorg, att Suarez vara behov av behandling för sin uppenbara personlighetsstörning. Samt sist men inte minst, för stunden såg Suarez som totalt förverkad som ens ett tänkbart alternativ i Barca.
Gabriel bytte emellertid fot igen ganska omgående. Härförleden beskrev han med största möjliga förtjusning, att i all den stund Messis och Neymars får sällskap av Suarez, så är det en dröm för honom som går uppfyllelse. Neymar11 för sin del, tog Suarez stolpskott mot Saduiarabien samt två mål mot Oman i ett par träningsmatcher för ett tag sedan, som intäkt för att "marängerna" redan då börjat skaka av rädsla inför vad som komma skulle. Och den alltid så insikstfulle och omdömesgille "Zubi", var inte heller sen att offentliggöra att Suarez nu åter var redo för den stora fotbollsscenen. Betyder det att Suarez fått professionell behandling för sin betendeproblematik och blivit fullt ut rehabiliterad efter fyra månader?

All vedertagen vetenskap och beprövad erfarenhet, pekar entydigt på att en individs personlighet är något som grundläggs i mycket tidig ålder och med få undantag förblir i stort sett oföränderlig över tid. Många foskare menar till och med att personligheten i huvudak är genetiskt betingad. Vad vi vet med viss säkerhet, är att Suarez pappa var en svinaktig far, som lämnade sin son åt sig själv i tidig ålder. Och att Suarez fick fungera som något av familjeförsörjare. Som 14 - åring skallade han en domare i ett anfall av frustration och sen dess har skandaler, varningar, uppsendeväckande utvisningar och avstängningar kantat hans karriär.
Här vill emellertid jag verkligen ta tillfället i akt att framhålla det faktum att jag för min egen del vare sig kände avsky eller skadeglädje, i all den stund Suraez tog till tänderna för tredje gången i VM. Tvärtom tyckte jag uppriktigt synd om honom. Inte minst som ingen lär ha farit tillnärmelsevis lika illa av det inträffade, som Suarez själv.
Men med det sagt, vill jag fortfarande inte att han ska representera mig och min favoritklubb. Med risk för att jag och många med mig kommer att ställas i skamvrån och få stå till svars inför arbetkamrater och bekanta när någon ny skandal fyller tabloidernas löpsedlar. Jag vill hemst gärna få vara vara stolt över vår klubb och spelare och kunna lägga ut texten hur fanatstiskt FC Barcelona är, under måndagen morgonfikat, utan befogade angrepp om personliga urspårningar och oförsvarliga "incidenter"..
Åter till huvudsaken: Om man nu sätter sin tillit till sådana skyhöga och förbehållslösa förväntningar som vissa hyser härinne, kommer Suarez alltså redan i sin första eventuella tävlingsmatch på flera månader, att få ett internationellt luttrat och allt som oftas fult spelande försvar att darrande längta till slutsignalen, redan innan domaren blåst till spel i sin pipa. Och det trots att Real Madrids bakre linje är utrustade med världens i särklass vassaste armbågar och har mångårig erfarenhet av att ställas öga mot öga med världens bästa anfallare (då avser jag inte Suarez).
Att som Pepe, Ramos m fl råbarkade Madrid-försvarare, möta Messi minst två matcher säsong efter säsong är en sak, liksom att ta udden av den gamle Eto´o i sin forna toppform. Att få stopp på den tävlingsmatchotränade urugayanen en helt annan, om profetiorna nu visar sig stämma överens med den krassa verkligheten. Man får med andra ord lätt intrycket att Barca lyckats med bedriften att värva världens överlägset bäste anfallare genom alla tider, av de förbehållslösa beundrarnas bättre vetande att döma. Detta eftersom Suarez förmodas komma få internationellt erfarna försvarsspelare att rentav skaka sönder och samman, av rädsla genom sin blotta närvaro; på bänken som oroväckande avbytare eller påtänkt portalfigur i startelvan kvittar kanske rentav lika?
Och detta trots den normalt sett ytterst försvårande omständigheten att Suarez alltså i slutet av oktober, inte spelat en enda "riktig" match sedan tidig sommar. Samt dessutom aldrig någonsin mig veterligen, medverkat i en tävlingsmatch av den prestigefyllda dignitet som ett El Clásico representerar. Debut i dubbel bemärkelse för mannen utan nerver men ett sjuhelvetes humör, står alltså för dörren en dag som denna.
Om Suarez inte är renodlad sociopat till sinnes, så borde rimligtvis han själv vara den som darrar mest av nervositet redan i omklädningsrummet på Santiago Bernabeu (förutsatt att urugayanen visar sig vara en av de elva utvalda då det är dags för avspark).

Det vill säga i den mån Suarez är fullt medveten om vilka sanslösa förväntningar från många borskämda och krävande barcfafans, som vilar tungt på hans axlar. Och därtill ägnar en tanke åt det faktum att i stort sett hela fotbollsvärlden kommer att hålla ett alldeles extra närgånget öga på honom, i all den stund avstängningen är till ända och det blir dags att försöka visa de förbehållslösa beundrarna, sina absolut allra bästa sidor redan från första början.

Barcelona Kröjf
2014-10-25 17:30
Samtidigt som sannolikt många kritiker på "ganska" goda grunder, bara inväntar att dom sämsta ska ta sig uttryck igen via den kroniska bråkstakens primitiva agerande. Och därmed skapa underlag för nya säljande braskande rubriker i massmedia. Var så säkra på att motståndarna inkusive "12:e mannen" på bortaplansläktarna i Spanien och Europa, kommer att göra sitt till för att Suarez ånyo ska förlora förståndet. Att bitas som ett osett och gravt stört barn, på seniornivå för tredje gången i globalt bevakade sammanhang i världens största sport, gör man som bekant inte ostraffat. Så tro inte för ett ögonblick att andra lags anhängare tar hänsyn till att Suarez snart har avtjänat sitt straff som han fick av FIFA. Motståndare och deras fans lär istället se till att Suarez får lida såväl mentalt som fysiskt för sitt absurda beteende, långt mycket längre än så. I deras ögon har han inte sonat sitt brott och ska till varje pris provoceras att begå nya till gagn för det egna laget. Man kommer troligen att göra sitt allra bästa för att ånyo bringa honom ur fattningen, med alla möjliga tillgängliga medel. Psykningarna blir sannolikt allt annat än sostifikerade. Det är alltså den sortens oglamorösa framtid, som den personlighetsstörde Suarez förmodligen har att gå till mötes, när han lämnat lilla Holland och England för att ta La Liga med storm, så fort matchandet av honom tar fart på allvar i världens bästa seriespel. Frågan är: Kommer Suarez att orka bita ihop i det långa loppet och vecka efter vecka leverera på den skyhöga nivå som förväntas av somliga culés? Den som lever på hoppet snarare än det sunda förnuftet, vet tydligen redan svaret: Självklart! För oss som tillhör den mer eftertänksamma sorten av supporters, återstår inte desto mindre att se om urugayanen som hade en allt annat än trygg tillvaro när han växte upp, verkligen lyckas stå pall för trycket. Eller om Suarez återfaller i gamla synder och abnormt beteende i all den spott och spe som han lär tvingas få utstå, när motståndare med supporters bestämmer sig för att Barcas nya nr 9 ska bringas på fall med alla till buds stående medel. Och ju bättre Suarez visar sig vara i Barcas färger, desto värre kommer dom andra lagens supportrars smädelser och tätt markerande motståndares tråkningar sannolikt att bli. Bara så vi är beredda på vad som väntar "oss". Men är Suarez för egen del redo för vad som komma skall och fullt ut rehabiliterad beteendemässigt som "Zubi" gjort gällande? Eller kommer han att förlora fattningen redan vid sitt första framträdande. Och kalla Pepe vad denne kallade Keita, alternativt använda sig av samma rasistiska glåpord som han själv använde gentemot Evra? Rentav bita tjurfäktningsfanset Ramos om och när han ser rött på nytt? För det lär minsann inte behövas bengaler med Suarez på planen, för att domaren ska stoppa matchen för en stund. Det lär räcka med att uruguays bad boy går in i den röda dimman åter igen. Snart får vi svaren svart på vitt. Om Suarez nu får den stora äran att spela sitt första El Clásico i Blaugranas matchställ, vill säga. Mycket talar onekligen för det. Inte minst med tanke på vilka alternativ som står till buds i årets upplaga av Barca. Säg att Suarez gör succé och stänker in en äkta hattrick. Då lär jag nog få "höra" Ha, Ha i det tonläge som Simpson-figuren och plågoanden Nelson hånfullt begagnar sig av i sitt underdog- översitteri. Till er som eventuellt blir på det humöret, vill jag i så fall redan nu för framförhållningens skull påtala att en svala gör ingen sommar och att säsongen fortfarande är långt ifrån över efter kvällens match. Jag skulle också kunnat skriva skrattar bäst som skrattar sist. Men håller mig för god att göra så, av den enkla anledningen att Suarez i grund och botten är en lika sorglig personlighet som just nämnde Nelson. Om det sen beror på en uppfostran i fruktans tecken, dåliga gener eller en kombination, är sekundärt i sammanhanget. För egen del är jag i skrivande stund ärligt och uppriktigt orolig över att Gabriels dröm går om intet, inom kort. Och att han kommer återkalla de drömmar vi tidigare delat i två års tid, om att Barca borde prioritera minst en mittback av världsklass framför allting annat när transferfönster varit öppet. Men istället har alltså Alexis Sánchez sålts till hans hatlag Arsenal och upp emot 2 miljarder spenderats på två vapendragare till Messi. Jag medger att trion på pappret ser drömlikt imponerande ut. Och om man envist håller fast vid på den gamla klyschan att anfall är bästa försvar, så kan vi känna oss rätt förhoppningsfulla. Det vill säga om det nu inte vore för att den "taktiken" faktiskt också förutsätter ett starkt försvar som är att lita på och som inte skapar osäkerhet ända fram i den främsta linjen och lägger sordin på offensivlustan. Och även om Barcas nolla i kolumnen vad gäller baklängesmål alltjämt är intakt, så är jag riktigt orolig för att den spricker med besked på Santiago Bernabeu, inom loppet av mindre än två timmar. Kommer jag att utropa Ha, Ha på Nelsonvis om Suarez gör sig sen slätstruken figur och ställer till med någon ny skandal? Alls icke! Kommer jag att hoppa ur soffan och slå knogarna i grannens golv av glädje, om Suarez avgör ikväll. Var så säkra! Ty det får ju inte glömmas bort att jag liksom alla andra härinne förutom eventuella troll, är och förblir ett barcafan i själ och hjärta. Och att ytterst få händelser kan få mig på så gott humör som att se "marängerna få stryk mot "oss". Sällan har jag väl hoppats att jag ska ha helt fel i min uppfattning, som just i fallet Suarez. Problemet är "bara" att jag är rädd för att jag tyvärr kommer att få rätt. Förr eller senare. Men nu är det ikväll som gäller och inget annat. Pulsen stiger och anspänningen börjar bli smått olidlig. Kan inte låta bli att undra hur Suarez känner sig just nu och vad Ramos, Pepe m fl "maränger" har i kikaren? Hoppas på det bästa och beredd på det värsta. Så´n är min egen sinnestämning just nu. Får nog gå ut på balkongen och dra några riktig djupa bloss Marlboro Light. Rentav bryta av filtret. Huga.
Barcelona Kröjf
2014-10-25 17:30
Stressymtom!
Barcelona papillon
2014-10-25 17:29
Vilket program måste man installera för att kunna köra Acestream i wiziwig?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Kröjf
2014-10-25 17:29
Psykiskt sammanbrott...
Barcelona I.Cuenca
2014-10-25 17:29
Pepe kommer lägga mer tid på Suarez vilket gynnar
Messi och Neymar

Tror mig inte svårt att veta vad en kille med psykiska problem tänker
thierry henry 14
2014-10-25 17:28
kommer in som en gunner och henry älskare. bra stream i länktips. lycka till idag hoppas ni vinner. visca messi
Barcelona oocbgb
2014-10-25 17:28
[QUOTE=DM1982]Jag köpte nu för 99 kr. Det ser bra ut men man vet aldrig när matchen drar igång, ibland verkar det som bandbredden tar slut för dem. Pallar inte leta streams som inte laggar och slutar funka, inte idag. [/QUOTE] Köpt också för en gångs skull, funkar perfekt hittils..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2014-10-25 17:26
11th nervous breakdown...
Barcelona I.Cuenca
2014-10-25 17:26
Odio Madrid
Barcelona Zamboza
2014-10-25 17:26
Hade Mathieu varit 2 fotad hade Alves nog suttit på bänken. Skönt dock med Suarez från start. Synt att Rakitic offras men Xavi är perfekt för den här matchen.
Barcelona Vampíro
2014-10-25 17:26
Känns som att Mourinho måste in i Barcelona för att de ska fatta vad en riktig mittback är för något. Men nej, omskolningar och underprestera verkar vara dagens krav i Barça.
Postat via SvenskaFans-appen
Messi - GOL!GOL!GOL!
2014-10-25 17:24
Mascherano som mittback...
Messi - GOL!GOL!GOL!
2014-10-25 17:22
@Rambla~:


Svar: nej
Fick magont av att se Mascherano som mittback. Besök inte toaletten efter mig. Det är min rekommendation.
Messi - GOL!GOL!GOL!
2014-10-25 17:21
@Bàckis - adoradors de Rivaldo:


Det du. Det är ett jävligt stort frågetecken. Att ta in Busquets som haft kass form och dessutom precis kommit tillbaka från skada (matchotränad). Mascherano gynnas knappast av att bollas fram och tillbaka mellan positionerna. Nu kan tendensen bli att han går för långt fram i plan i o m att han har haft den friheten i föregående matcher som mittfältare. Skakar på huvudet...

Dessutom borde vi rivstarta matchen med Rakitic på plan. Xavi kan vi byta in sista halvtimmen om vi vill hålla boll och irritera motståndaren. Nu får vi hoppas att Xavi kliver av vid halvtid om det skulle se illa ut. Xavi klarar inte 90 minuter som sagt.
Barcelona Rambla~
2014-10-25 17:21
Först Tito, må han vila i fred, sen Tata och nu Lucho. När det väl gäller står vi fortfarande där med Piqué och Mascherano som mittbackar. Har de inte lärt sig något under de här åren?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: