/spanien/barcelona/forum/5052.aspx/spanien/barcelona/forum/5052.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-10-16 17:19
10 år senare – 10 ögonblick med Messi

Aftonbladet har lagt upp en artikeln om Messi's 10 år i sen debuten..
Jag kan inte sluta le..
Det var fan igår när han gjorde sitt första mål i a-laget assisterad av självaste trollkarlen R-10, och hur, och hur hela publiken ställde sig upp ...
Ska inte babbla ihjäl den.. Ni får in kolla in själva, om inte var och en av er ler från öra till öra.. banna mig från forumet ;-)

10 år senare – 10 ögonblick med Messi
Barcelona Gabriel
2014-10-16 16:11
Alltså, jag känner mig som ett barn i väntan på julafton efter Suarez debut. Herregud vad jag har längtat, jag kan knappast ens inbilla mig hur Suarez känner ifall jag känner såhär. Hans hunger måste vara så otroligt extrem vid det här laget.

Neymar, Suarez och Messi, herregud säger jag bara. Dröm!
Barcelona Leo y Cesc
2014-10-16 14:33
@barcastuff: Fb Messi: "I want to thank my family, friends, teammates and FC Barcelona staff for their support in these 10 incredible years." Helt sjukt att Messi varit på världsnivån i 10 år och fortfarande levererar!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-10-16 14:11
Om jag inte är helt fel ute så vann väl Ronaldinho bara en guldboll år 2005. Däremot så¨tog han hem Fifa World Player of the Year tror jag den hette 04 samt 05. Detta med att priset delas ut efter år fuckar upp det hela och gjorde det även på den tiden Ronaldinho var överlägset bäst säsongen 05-06, däremot så höll han inte samma nivå den efterföljande säsongen och inte heller under VM. På det sättet kan man förstå att han inte fick den även om alla är överens om att han under den perioden var världens bäste spelare. Att Cannavaro fick den var ungefär likadant som att Lahm skulle få den i år.

Den stora frågan är hur Ronaldo ska få priset när han gjorde ett såpass uselt VM? Det enda frågetecknet på hela Messis karriär har varit hans "underpresterande" i landslaget och då framförallt under VM. Det har tydligen varit superviktigt att vara bäst i VM. Hur i helvete ska då Ronaldo få guldbollen när hans lag inte tar sig förbi USA i gruppen(som dock gör en fantastisk prestation). Ganska stor skillnad på hans och Messis prestationer i VM även om man måste erkänna att Ronaldo hittils presterat bättre klubblagsfotboll än Leo under 2014.
Barcelona Barcelonistas
2014-10-16 13:46
Gabriel - Ronaldinho vann guldbollen 04/05. Hur han inte vann guldbollen 05/06 måste vara fotbollshistoriens största mysterium. Cannavaros guldboll var ett stort jävla skämt. Ronaldinho borde vunnit sin andra guldboll. Det har funnits många spelare som enligt mig inte förtjänat guldbollen. Michael Owen har vunnit den , kaka vann den efter några bra matcher i cl. Men hur bra var Kaka överlag den säsongen? Ronaldos guldboll föra året är dock rena rånet. Förlåt men hur kan Ronaldo vinna den när han var sämre än Messi? Ett jävla rån det är vad det är. Ronaldinho var inte bara bäst den säsongen utan han va överlägset bäst. Den enda som kunde jämföras då var Henry när han spelade i gooners.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-10-16 13:42
Vampiro Kan tänka mig att Adidas är sugna på att få ett kontrakt med Barcelona. Med Messi i laget kan vi nästan begära hur mycket som helst från dom. Men det kommer sluta upp med att Nike kommer betala mer, dom har ju förlorat man u. Nu är vi Nikes största varumärke och att neymar är mer eller mindre Nikes frontfigur snart
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-10-16 13:06
Barça ska kunna kräva mer av Nike, både Man United och Arsenal har bytt till andra märken och fått bättre deals. Antingen får Nike hosta upp eller så kan Barça lika gärna byta till Under Armour, Puma eller liknande. Föga troligt dock med Rosells team vid rodret, han har en lång historia med Nike.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-10-16 12:44
Att jämföra Neymar med Robinho, Pato, Bojan och Pedro känns aningen magstarkt och väldigt missvisande. Neymar är redan Brasiliens nummer 5 bäste målskytt genom tiderna som bara 22-åring. 40 mål på 58 landskamper är hans facit. Bara Zico, Romario, Ronaldo och Pelé är bättre än så länge. Pelé står på 77 mål och då har Neymar hela karriären på sig att slå det rekordet, något som han med största sannolikhet kommer att göra. Vill ni veta Robinhos och Patos facit? Robinho står på 27 mål på 95 landskamper och Pato på 10 mål på 25 landskamper. Lite skillnad ändå va?

Neymar har dessutom burit hela sitt landslag på sina axlar i en generation där Brasilien inte står att känna till, om man jämnför med andra upplagor där det funnits Rivaldo, Ronaldo och Ronaldinho i samma landslag (för att inte glömma Roberto Carlos och Cafú), och då har jag inte ens nämnt Kaká. Vilka hade Neymar att leka med under VM? Han hade hela sin nations och världens press på sig att skapa något ensam, vilket han också gjorde under hela turneringen ända tills han skadades. Hade Robinho eller Pato kunnat göra detta? Absolut inte. En rätt så löjlig jämnförelse och en förnedrande sådan sett till Neymars ögon.

Robinho stod sin första säsong i Real Madrid för 8 mål på 37 matcher, medans Neymar stod för 9 mål på 26 matcher, ändå så motsvarade alltså Robinho förväntningarna mer än vad Neymar gjort så här långt? Förlåt men förstår inte logiken i det, men aja. Året efter stod han för 6 mål på 32 matcher och säsongen efter det, 07/08 och hans bästa säsong i Real Madrid stod han för 11 mål på 32 matcher. Hans sammanstälda facit i Real Madrid: 25 mål på 101 matcher. Hmm, ja nog fan motsvarade han förväntningarna i högre utsträckning än vad Neymar hitills gjort... Eller inte. Jag orkar inte skriva upp Patos hela facit i Milan också, men jag snabbt berätta att hans bästa facit i Milan tröjan var 15 mål på 36 matcher, knappast heller sådär jätteimponerande.

Bojan jämförelsen, va? Killen hade några superår i ungdomslagen där han slog rekord på rekord MEN det var i ugomslagen! Han hade ett helt okej första år i serniorlaget med Barcelona, framför allt sett till hur klubben den säsongen underpresterade. Säsongen 06-07 stod han för 10 mål på 31 matcher, ett bra facit för en då 16 årig Bojan. Hans pågående säsongers facit ser ut på följande sätt:

(facit i La Liga)

08/09: 2 mål på 23 matcher.
09/10: 8 mål på 23 matcher.
10//11: 6 mål på 26 matcher.

Hans sammanställda facit för hela hans seniorkarriär i Barcelona står på 26 mål på 104 matcher. Nepp, det är inte bättre än så. Att jämnföra Bojans talang med Neymars känns väldigt svårt att ta på allvar. Så att påstå att Bojan gjorde ett större intryck i klubben än vad Neymar hitills lyckats med att göra, alltså, vet inte vad jag ska säga till det egentligen, det är ju faktiskt bara så felaktigt som det bara kan bli, helt enkelt.

Sedan det här med Ronaldinho, det är lite fel fakta även där. Ronaldinho vann faktiskt bara 1 Balon D'or och han var inte 24 år gammal när han vann den, utan 25 år. Neymar har 3 år kvar tills han når den åldern, och mycket säger mig att Neymar kommer att vinna guldbollen minst 1 gång i hans karriär, om det blir innan eller efter 25 års ålder låter jag vara osagt men att det någon gång kommer att ske känns mer som en fråga om när än om.

Vad jag däremot är villig att hålla med om är att det funnits andra duktiga fotbollsspelare som mäktat med det Neymar mäktar med i samma ålder. Både Cristiano Ronaldo och Ronaldo är bra bevis på detta, men Neymar ska också jämföras med spelare av den här kalibern - med de bästa, inte med spelare som Robinho, Pedro, Bojan osv.

Neymar är världsklass och kommer att bli ännu bättre. Det är bara att spänna fast säkerhetsbältet och njuta av färden.
Barcelona Blaugrana91
2014-10-16 12:20
[QUOTE=Tiki-Taka]Barcelona want to get 20M per year more from new kit deal with Nike. They now get 57M (35 11 from shop 11 royalties shirt sales). [rac1] Vi får idag 57M euro sammanlagt från avtalet med NIKE. En ökning med 20M euro, till 77M euro, hade inte suttit helt fel =) [/QUOTE] Kan nog tycka att vi kan kräva lite mer än så faktiskt. United får väl drygt €80M från Adidas? Barcelona är Nikes största varumärke inom fotboll, därav kan vi nog kräva mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2014-10-16 11:46
@The Reporter:

Ingen i Barca, Alves, Pique o Busquets 2gula var. Ramos har 3
Barcelona Neymar11
2014-10-16 11:33
Kröjf Drar du in neymar i samma fack som bojan, pedro och Robinho? Han gick om alla dom redan när han var 19 Han är ingen talang som ska utvecklas till någon stjärna, han är redan en världsstjärna som ska fortsätta bli bättre. Senast 2017 kommer han ha guldbollen i egen ficka Att han inte prestera som han ville förra året har mycket att göra med skador och anpassning till en ny klubb. Går lite bättre för honom i år va. Han har både presterat i sina klubblag och i landslaget
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2014-10-16 11:13
Några spelare i Barca respektive Real som är ett gult ifrån att bli avstängd i Clasicot?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-10-16 08:48
@viccc:


Precis ologiskt, ändå gör du det!
Barcelona Kröjf
2014-10-16 03:05
Neymar11 skrev: "Det är löjligt hur stor och bra killen är. Den ende som har överträffat neymar i så ung ålder är Messi och vi har dessa i samma lag. Neymar kommer fortsätta växa och utvecklas, han kommer definitivt vara redo att ta över Messi när det behövs". Så lyder alltså slutsatsen efter det att Neymar Jr öst in ännu fler mål i en träningslandskamp. (denna gång mot Japan), Något han gjort ganska frekvent för sitt Brasilien, sedan landet blev direktkvalicerat till sitt eget VM 2014 och inte "behövde" delta i kvalspelet. Men lite sans och måtta kan kanske ändå inte skada. Låt mig därför påminna om den bortglömda framgångssagan Bojan Krkic Pérez, I likhet med en viss Messi debuterade Bojan i Barcas A-lag blott 17 år ung. Och ynglingen gjorde redan under sin första säsong, ett större intryck på fansen och ett mer minnesvärt avtryck på planen, än Neymar ännu så länge gjort i Blaugrana. Men sen gick det som det kan gå. Pedro är ytterligare ett exempel och historien lär troligtvis upprepas.... Ronaldo Luís Nazário de Lima som spelade för Barca säsongen 1996/97, gjorde då 34 mål på 37 matcher och blev utsedd till världens bästa fotbollsspelare samma år och även året därefter; d v s när han var 20 respektive 21 år "gammal".... För att nu inte snacka om den minst sagt älskvärde Ronaldinho sen! Är det verkligen någon som fullaste allvar verkligen tror att Neymar kommer att nå upp till hans nivå, när han hunnit fylla 24? Det vill säga den ålder i vilken "Dinho" fick sin första Ballon d´Or. Nästa Ballon fick den leende liraren av bara farten och den ojämförliga finessen, redan året därpå. Det är också av samma förklarliga skäl som i fallet Bojan, lätt hänt att glömma Robinho i sammanhanget. Denne under sin bästa tid väl så hypade brassestjärna från Santos, motsvarade "nog" tyvärr förväntningarna i högre grad efter övergången till La Liga, än vad vår Neymar mäktat med så långt.. Robinho var 20 år fyllda då han ganska omgående blev något av en ny publikfavortit på Santiago Bernabeu, redan under sin första säsong i Spanien. Men sen tog det roliga slut. Vad gäller Neymar Jr, väntar jag fortfarande en bit in på andra säsongen att det riktigt roliga ska börja. Och när jag ändå är inne på brassar, så förtjänar väl även Alexandre Pato att nämnas i anknytning till påståendet att ingen annan än Neymar kan matcha Messi i så unga år. Pato var inte ens 20 år fyllda när han intog San Siro och visade sig på styva linan våren 2008 på ett sån´t succéartat sätt, som "vi" någorlunda "objektiva" barcafans fortfarande väntar på att Neymar ska göra. Sen kan man ju alltid diskutera om han hade lyckats lika bra i Barca och La Liga. Förmodligen inte. Men kanhända lika bra som Neymar? Tro mig, det tar verkligen emot och gör ont ända in i hjärteroten. Men Christiano Ronaldo förtjänar faktiskt också lyftas fram. Om inte annat så för sina gamla meriter i Man U. I samma ålder som Neymar är nu, gjorde han 43 mål på 49 matcher. Och från skillnad till vad som är fallet nuförtiden, imponerade han relativt ofta också spelmässigt under denna sin sannolika peak. Förvissso var hans filmningar om möjligt ännu värre på den tiden. Åtminstone i så mening att han verkligen lade vinn om att hans fria fall skulle framstå som följden av grova överfall. Varför han inte nöjde sig med att liggandes slå ut med armarna och grimasera ogillande åt domaren, utan vred sig demonstrativt i plågor som om han befunnit sig i Dantes inferno (men rutinen säger väl honom att det senare beteendet riskerar rendera i gula kort...). Å andra sidan utmanade inte "CR 7" sina motståndare bara för syns skull med sina numera meningslöst fjantiga överstegsfinter följda av bakåtriktade klacksparkar till ingen som helst nytta, när det begav sig ungdomen. Nej, tro det eller ej, han till och med drog och tog sig förbi "sin gubbe", gång efter annan och med en framgång inte ens jag förmår mig att förbise. Levererade även "smörpass samt väl avvägda inlägg med jämna mellanrum". Så till den grad att han året efter tilldelades Ballon d´Or och FIFA World Player of the Year Reward. Visserligen hade han då hunnit fylla 23, men ändå... Har jag glömt nå´n. Maradona, möjligen? Pelé? Listan skulle förmodligen göras avsevärt längre vid närmare eftertanke. I synnerhet om man inte stirrar sig blind på anfallare, utan också räknar in försvarare och mittfältare. Platini till exempel, för att nu bara nämna ett enda namn till innan läggdags. För när man är trött, blir minnet kort. Nästan som Neymar. Hoppas jag faller lika lätt nu. I sömn, vill säga.
Barcelona BernaMessi.BOSS
2014-10-16 01:28
Piques beteende har spridits på de spanska tidningarna och man äcklas av honom. Du är en jävla miljardär, betala din jävla böteslapp. Vad gör han direkt efter att ha skällt ut stackars mannen som försöker sätta mat på bordet i den här korrupta världen? Han drar och spelar poker på ett casino.
Postat via SvenskaFans-appen
Varnagel
2014-10-16 00:46
Under onsdagen, var det exakt 10 år sedan Messi gjorde debut för Barcelonas A-lag! Edit: Haha, givetvis skulle det ha stått 4-0 till oss. Får skylla på tröttheten hehe...
Barcelona Gabriel
2014-10-16 00:04
Jag är otroligt trött på Pique och hans dåliga attityd. Han är ingen bra förebild varken på eller utanför planen och han är inte en person jag vill förknippa med FC Barcelona då han inte är proffesionell av sig för fem öre. Han är absolut ingen bra ambassadör för klubben. Han är lat, nonchalant, spydig och tror dig vara untouchable. Utöver allt det här har hans prestationer på planen lämnat mycket att önska enda sedan 2011. Han behövs verkligen dras ner på jorden igen kraftigt, men jag tvivlar på att det kommer att ske. Vissa har helt enkelt inte rätt karaktär och personlighet för att vara framgångsrik en längre period i Barcelona. Piqué har redan vunnit varenda titel som finns att vinna för en fotbollsspelare. Allt från ligaguld, Champions Lague guld, VM och EM guld osv, han har skapat en familj med en av de mest kända pop och latino artisterna som finns i världen. Hur mycket finns det kvar för honom? Piqué har visserligen spelat upp sig på sistone men personligen är jag trött på honom och all den dåliga energi han medför till klubben. För inte allt för längesen avslöjade han Fabregas försäljning och priset innan klubben själv hann bekräfta det, hur jäkla idiotiskt som helst. Nu var detta visserligen bara en parkeringsbot men uppträdandet från hans sida är inte okej, det hade gått o försvara om det bara var det här det handlade om men det är mer en vardag än en engångsföreteelse i hans värld när det kommer till att uppträda dåligt. Och om det finns någon som tänkt försvara Piqué så frågar jag er med handen på hjärtat, hade Puyol gjort så här? Vad hade han haft o säga om detta? Piqué är barca spelare för tillfället men för min del får han mer än gärna försvinna och säljas, han är inget vidare att hänga i granen ändå.
Postat via SvenskaFans-appen
Varnagel
2014-10-15 23:59
@Neymessi:

Haha :)
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2014-10-15 22:50
Har alltid stört mig på Piques attityd, främst på planen men nu även utanför. Hoppas jag har fel men stör mig mer och mer på honom. Minns ni när han bråkade med song när de firade titeln?.
Tiki-Taka
2014-10-15 22:49
Om man har gjort lika många mål, som i detta fall med Suarez och Ronaldo, så borde väl vinnaren bli den med minst spelade matcher!? En rätt så självklar regel som borde införas. Om Ronaldo gör 31 mål tex 50 matcher och Suarez gör 31 mål på 40 matcher, så är Suarez mer värd Guldskon. Priset borde baseras på detta sätt, genom att, om två spelare hamnar på samma antal gjorda mål, borde spelare med minst spelade matcher vinna! Eller vad tkr ni?
Tiki-Taka
2014-10-15 22:49
Om man har gjort lika många mål, som i detta fall med Suarez och Ronaldo, så borde väl vinnaren bli den med minst spelade matcher!? En rätt så självklar regel som borde införas. Om Ronaldo gör 31 mål tex 50 matcher och Suarez gör 31 mål på 40 matcher, så är Suarez mer värd Guldskon. Priset borde baseras på detta sätt, genom att, om två spelare hamnar på samma antal gjorda mål, borde spelare med minst spelade matcher vinna! Eller vad tkr ni?
Tiki-Taka
2014-10-15 22:49
Om man har gjort lika många mål, som i detta fall med Suarez och Ronaldo, så borde väl vinnaren bli den med minst spelade matcher!? En rätt så självklar regel som borde införas. Om Ronaldo gör 31 mål tex 50 matcher och Suarez gör 31 mål på 40 matcher, så är Suarez mer värd Guldskon. Priset borde baseras på detta sätt, genom att, om två spelare hamnar på samma antal gjorda mål, borde spelare med minst spelade matcher vinna! Eller vad tkr ni?
Tiki-Taka
2014-10-15 22:47
Om man har gjort lika många mål, som i detta fall med Suarez och Ronaldo, så borde väl vinnaren bli den med minst spelade matcher!? En rätt så självklar regel som borde införas. Om Ronaldo gör 31 mål tex 50 matcher och Suarez gör 31 mål på 40 matcher, så är Suarez mer värd Guldskon. Så borde priset baseras på om två spelare hamnar på samma antal gjorda mål! Eller vad tkr ni?
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
2014-10-15 22:43
Från parodisidan
Tiki-Taka
2014-10-15 22:42
Barcelona want to get 20M per year more from new kit deal with Nike. They now get 57M (35 + 11 from shop + 11 royalties shirt sales). [rac1]

Vi får idag 57M euro sammanlagt från avtalet med NIKE. En ökning med 20M euro, till 77M euro, hade inte suttit helt fel =)
Barcelona LeoMessi
2014-10-15 22:38
Ronaldo är bäst på slå omskärare, tror ingen kan slå såna.

Mitt minst vettiga inlägg på ett bra tag haha!
Barcelona koeman92
2014-10-15 22:15
@Cule4life:


Rakkniv Hahahaha!
Barcelona Krabban94
2014-10-15 21:54
Barcelona Cule4life
2014-10-15 21:45
Mot madrid

Bravo
Alves . Pique . Mathieu . Alba
Rakkniv . Sergio . Iniesta
Messi . Suarez . Neymar
Barcelona Neymessi
2014-10-15 21:38
fc__Barça

Nej, alltså när Ronaldo slår sina genomskärare undrar jag ibland om jag är smygmaräng då perfektion i hans passningar ger mig en orgasmisk upplevelse. Hur han på ett så skickligt sätt lyckas hitta sina medspelare får mig att tappa hakan. En riktig bollkonstnär det där!
Kanske dags för mig att komma ut och visa mina egentliga färger. Penaldo who? Assistnaldo ska det vara och inget annat.
Annons: