/spanien/barcelona/forum/503.aspx/spanien/barcelona/forum/503.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Infinit8Don
2018-08-14 11:17
Messi tog alltså sin 33:e titel i Barcelona tröjan vilket är ett rekord OCH lyfte sin första titel som kapten. Stod knappt något om det i media. Men när en viss portugis gör ett mål mot Juves b-lag (!) då jävlar snackas det. Överdriver inte ens när jag säger att det ALDRIG kommer komma en spelare med ett sådant pr-team igen, någonsin.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Port Olímpic.
2018-08-14 10:44
Någon annan än jag som förra säsongen tyckte att Alena visade upp ett väldigt moget spel och att förtjänar mer speltid. Han känns bolltrygg och värderar situationer på ett moget sätt. Kommer tyvärr inte finnas så mycket utrymme för honom med ett fullspäckad mittfält.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-14 10:34
Alena har delvis börjat träna med laget igen, jisses vad snabbt han läkte. Vad händer med samper? Ingen som är intresserad? I Barcelona har han inget att göra oavsett hur mycket man unnar honom det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-08-14 10:25
Haha Human mind... det är så den funkar. Juve fansen är Italiens motsvarighet till madridistas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2018-08-14 10:13
José Arnaiz är nu officiellt en Leganes spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2018-08-14 10:05
I stort sett alla mina vänner som är juvefans hatade Ronaldo och vad glada att han inte spelade för juve. Men nu är det andra bullar, så fort han blev klar för juve så kom statusuppdateringar på fb som löd ”Välkommen världens bästa spelare till världens finaste klubb” och omslagsbilder ändrades till Ronaldo med juvetröjan Hahahaha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-14 09:35
Vi gjorde oss av med cesc som är lika nära vän till Messi som suarez för att tränaren inte ville ha kvar honom. Även Alves fick lämna för att ledningen inte ville ha kvar honom trots vänskapen med Messi. I detta fall är det enbart valverde som väljer suarez. Kan tänka mig att Messi blir lika frustrerad som oss när han ser suarez spela. Nu när det engelska fönstret är stängt så är det omöjligt att få suarez såld. Vi kan inte heller ha 20 miljoner€/år på bänken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-14 08:57
Vad spelare vill och inte vill börjar och slutar med tränaren. Hade valverde insett problemen och rättat sina misstag och tagit suarez och Rakitic och förklarat för dom att han inte räknar med dom längre så är det fixat. Ens vilja förändras snabbt när man sitter på bänken. Dom är tyvärr gjutna i elvan oavsett prestationer *host suarez för valverde och det har inget med Messi att göra....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messiooooxavii
2018-08-14 08:36
tog en titt i Juventus forum ochvdär går diskussionerna varma angående vem som är bäst mellan cr och Messi. Känns som att majoriteten där inne säger att Ronaldo är den bättre. I november är jag övertygad om att dom vill ha bort Ronaldo när dem inser att killen inte kan slå en meters pass.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-08-14 07:53
Mido

Han kan gå till Espanyol...
Barcelona Mido
2018-08-14 07:51
Till er som vill sälja Suarez, tro mig jag är en av er, MEN! vi måste se från en annan vinkel. Hans familj. Jag är helt övertygad att de stortrivs i Barcelona, framför allt barnen. Hans frus jobb/butik med Messis fru är i Barcelona. Jag tror att han vill lägga skorna på hyllan hos oss, så där förstår jag honom. Vad skulle ni ha gjort, right?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bopi
2018-08-14 07:30
@Lion24:Men Ivan klarar vi bara av att spela ett tråkigt 442 i dagens Barcelona. Mycket folk runt honom så han kan spring runt å små mysa lite. Trött på att det inte händer något runt honom (Ja han bryter något boll då å då) Han får alla andra att bli sämre, Busquets blir sämre, Första Halvlek mot Sevilla är precis så jag vill se Barca spela fotboll. Arthur å Busquets 3 (Tänkte fan va gött, äntligen fotboll igen) men sen till andra kommer Ivan in, allt dör, vi ger Sevilla chans att komma in i matchen igen, Sevilla får blodadtand å kör på . Hade vi bara haft kvar Ivan på bänken så hade det slutar 3,4-1 typ.

Ivan som fotbollsspelare i Barcelona passar honom inte. Han skulle vara guldvärd i dagens Juve eller Man U. Men tyvärr inte i Barcelona.

Barcelona ska spela 4-4-3 å ingen annat. Det ska står i de "heliga skrifterna"

Orkar snart inte längre: DU som säger att Ivan är bra för Barcelona, ta nästa match, å bara kolla Ivan, Hur fel han är in i press, hur fel han löper, hur fel hans positionsspel är. Hur svag han är i dueller,. Hur lätt han bli om spelade hela tiden.
Barcelona El FenómenoR9
2018-08-14 04:35
Ribohn Fan Håller med dig angående vårat mittfält och jag delar även din oro över busken. Angånde suarez och messi som 9:a håller jag inte med dig om. Suarez var viktig, säg för två år sedan. Han löper mkt på djupet och trycker ner motståndaren men vi vinner för lite på de. Han är faktiskt mest ivägen tycker jag. Han stångas med mittbackarna men vinner sällan en duell, slutar alldeles för ofta med att motståndaren får börja om. Det är därför han håller på och grisar sig för att få med sig en frispark. Visst han gör allt för att vinna men det är FÖR mkt för min smak. Messi som 9:a dreglar bara av tanken :D Men jag förstår inte riktigt när du skriver att han ska spela på samma vis som suarez!? Suarez ska ha så lite boll som möjligt och jag tänker att messi ska ha så mkt som möjligt. Messi ska spela som falsk 9:a och lura upp mittbackarna för att pressa. Får messi ett ordentligt mittfält att leka med så slipper han hämta boll så djupt. Problemet blir att våra yttrar och nån mittfältare måste hota i djupled, men det kanske kommer naturligt och dom tänker att det är ju Messi som har boll :D Vi kommer äga mer boll på offensivplan och vi har yttrar som kan göra sin gubbe. Äger vi mer boll på offensivplanhalva kommer fler lägen. Plus att vi kommer bli livsfarliga på kontra när läget ges. Till alla er som klagar och slänger skit på våran mister, håll ut två år. Det är en riktig pragmatiker vi har att göra med. Vem vet han kanske överraskar oss och släpper på handbromsen. Jag tror inte de men jag hoppas, lr jag är nog mest naiv. Men visa honom respekt iallafall. Visca Barça
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2018-08-14 02:02
Kul med 4-3-3 fastän att Messi spelade, hör inte till vanligheterna. Synd att Valverde inte vågade spela samma spel även när kom i överläge resultatmässigt. Det enda negativa var att mittfältet inte var tillräckligt kreativ. Busquets och Arthur bråkar om vem som ska föra spelet, men ingen av dem får i gång spelet till konstruktivt anfallspel. Bollen går enbart bakåt och i sidled. Det blev klart bättre när Coutinho kom in, då han tog bollen framåt. Busquets är jag väldigt orolig över känns som han har nått sin topp och det mesta håller på att dala just nu. Suarez! Ja det har inte sett så bra ut länge nu. Men han är väldigt viktig för oss på grund av att han är den enda klassspelaren vi har som 9:a. Paco och Munir tyvärr håller inte klassen. Det man kan försvara Suarez med är att han spelar på den svåraste possitionen. Alltid felvänd mot två mittbackar, ofta ej involverad i spelet, på grund av bollen är oftast spelas runt mittfältet. När det sedan dyker upp en någon chans, så måste man sätta den. Många pratar om Messi som 9:a. Om Messi ska spela 9:a, då ska han spela 9:a på samma vis som Suarez spelar 9:a. Inte så som han gjort tidigare i Barca och Argentina, gå ned och hämta boll på mittfält och enbart spela 9:a när motståndarna har bollen. För problemet blir om vi inte har spelare innanför straffområdet kommer vi ha väldigt svårt att skapa målchanser. Om vi skulle spela på det viset t ex mot Real, då skulle Ramos och Varenne spela utan att markera någon spelare, eftersom Messi har fallit ned på mittfältet. Det innebär att motståndarna mycket lättare kan hålla upp sitt försvar högre upp på plan och sätta press. Vi kommer få ännu mer ett spel där vi bara rullar runt på mittfältet och aldrig kommer till målchanser.
Barcelona Lion24
2018-08-14 00:56
På länktips finns andra halvlek från gårdagens match. Jag förstår att det kanske inte är så roligt att titta om en match man redan har sett. Men eftersom matchen redan spelats och man inte är så resultatinriktad, speciellt när det är final, så kan man studera och lära sig. Det är 45 minuter som är välbehövliga och som gör nytta för man tittar med andra ögon och man lär sig. Så titta på Ivan Rakitic och fråga vad får vi av den här spelaren i uppspelsfasen eller när vi etablerad spelet på motståndarens planhalva och försöker hitta luckor och ytor.

Med det sagt så tycker jag att Rakitic är en mycket mycket duktig fotbollsspelare. Det här han bevisat i Kroatien och Sevilla. Rakitic skulle platsa och kanske starta i alla lag i världen. Jag har respekt för Rakitic, tro det eller ej. Men inte i Barça! Här har och vi ska ha andra egenskaper hos en mittfältare än den vi får nu. Nej jag söker inte Xavi! Jag vet att det inte finns nån annan Xavi! Jag vet också att Pep Guardiola tränar Manchester City och att det var ett tag sen han var här. Jag vet allt det här. Jag vet också att en central mittfältare i FC Barcelona som dessutom är startman ska ha bättre egenskaper än att springa eller löpa för andra.
Barcelona jerkasss
2018-08-14 00:42
@Lion24:
Word word word! Raketen har väl hyfsad procent på enkla passningar, sätter nån krossboll här och där och springer väl hyfsat mycket (dock väldigt långsamt, så han blir bortgjord i snabba omställningar). Skulle göra det bra i everton typ. Där är hans nivå Suarez ska vi inte ens prata om Med honom borta ur ekvationen hade det varit mumma med Semedo, random, Umtiti, alba Roberto, Busi, Arthur/Vidal Dembo, Messi, Curre Eller mot sämre lag Semedo, random, Umtiti, alba Arthur, Busi, Curre Malcom, Messi, Dembo
Barcelona Cule4Life
2018-08-14 00:33
Nästan alla härinne är eniga att det var denna sommaren vi skulle casha in på Suarez och Rakitic. Minst 120 milj in där. Vi hade kunnat köpa vem vi ville.
Barcelona jerkasss
2018-08-14 00:24
Sergio Jag sa inte att någon tydligt var bättre. Men jag skulle vara försiktig med att säga att han utklassar andra i effektivitet (som han gjorde för 7-8 år sedan) La upp denna för ett tag sen. Handlar lite om det
Barcelona Lion24
2018-08-14 00:24
Det finns två spelare som jag inte tål när dom spelar. Den ena är Suarez. Vi har ändrat hela vårt sätt att spela, våran spelsystem bara för den här spelaren. Suarez kan inte säljas, eller bänkas. Den här spelaren har en sån kraft att ingen kan ge sig på han. Lägg till att han är bästa polare med självaste Messi. Den här spelaren vet att han är helt orörd, på och utanför planen. Suarez ska inte ens ha boll, jag tror hans lagkamrater är medvetna om att Suarez tappar väldigt mycket boll. Men på grund av hans kraft och status "tvingas" man passa han, även om man som lagkamrat kanske inte tycker att det är en bra idé.

Vi ändrar och anpassar ett helt system åt Suarez och vi får väldigt väldigt lite tillbaka. Suarez är en målskytt och gör 20+ varje säsong i ligan. Men hans Champions League statistik är skrämmande dålig. Tror att det är 2-3 mål på ca 20 matcher. Vi ger så mycket (ändrar spelsystem) och får så lite tillbaka. Det sista en Barca spelare ska ha är en dålig bollbehandling och Suarez tappar som bekant boll nästan varje gång han får den. Hur ska man etablera possesion fotboll då? Passar du han tappar han den, passar du inte får du en rejäl utskällning. Det här är oacceptabelt och det får inte fortsätta.

Den andra är Rakitic. Alla som älskar och uppskattar Rakitic i Barça kan sluta läsa nu. Jag uppmanar alla att titta om den andra halvleken från igår när han hoppa in. Studera Rakitic, lämna bollen och Messi. Hur är Rakitics rörelsemönster när vi har etablerad spel på motståndarens planhalva? Vart är hans position? Inom vilka områden Rakitic rör sig på? Vad gör Rakitic när han har bollen? Får Rakitic spelet att flyta? Är Rakitic överhuvudtaget farlig med boll? Slår han passningar mellan motståndarens linjer (alltså till en spelare som befinner sig mellan motståndarens mittfält och backlinje)?

Rakitic ger mig ingenting, absolut ingenting. Rakitics utgångsposition och rörelsemönster är katastrofal dålig och det är oacceptabelt att en mittfältare spelar så här. Jag får och ser ingenting av Rakitic. Han löser inga problem, han tar inte tag i problem och skyddar bollen, blir stressad och vill gärna snabbt föra över bollen till nån annan så att nån annan kan ta hand om det istället. Glöm "springer över stora ytor" eller "mittfältskrigare som springer", vi är Barca. Vi är inte Pep längre men vi vill än idag etablera spel på motståndarens planhalva och väl där får vi ingenting av den här spelaren.

Jag utmanar valfri skribent att förklara för mig vad vi får av Ivan Rakitic när vi etablerad spel på motståndarens planhalva, eller i uppspelsfasen. Eller när vi/han har bollen överhuvudtaget.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-13 23:14
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-13 23:11
Tydligare än så kunde det inte ha varit igår kväll. Det är löjligt hur mycket han kan åstadkomma på en liten yta med boll. Finns en sekvens där han har flertalet fria medspelare men långt bort i andra änden av straffområdet ser han suarez utan att titta upp och hittar honom med en briljant genomskärare. Tyvärr som allt för ofta så sumpar suarez det med en dålig mottagning....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2018-08-13 22:55
"it looks like he´s just ambling around and maybe hes´s the guy who runs least in the spanish league, but boy, when the ball reaches him he knows the complete time-space-X-ray of who´s where. Then.. ..Pow!" Pep Guardiola om Messi i boken "Pep Guardiola The evolution" Löpmeter kan nån annan jävel ta.
Barcelona messiooooxavii
2018-08-13 22:33
Vem är världens bästa dribbler? Vem är världens bästa passningsspelare? Vem är världens bästa målgörare? summera och du får fram svaret på vem som är bäst, svårare än så är det inte !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Damon2022
2018-08-13 22:08
de som behöver fixas är mittfält för annars kmr lag som psg, bayern , city köra över oss. Får vi igång mittfält med raktic, busq o arthur. Då kan messi fokusera på att bara anfalla så kmr vi gå långt i cl. Vi har ingen chans på cl annars för med suarez på plan spelar vi med 10 man sen så har vi messi som inte orkar defenda samt coutinho/dembele på kanten som är ibland lata. De blir helt tomt i mitten, som igår.
Barcelona Ribohn Fan
2018-08-13 22:00
Kanske för att dem är Fan Boys och att Messi inte blev värvad för 1 miljard.
Barcelona Infinit8Don
2018-08-13 21:46
Jerkasss DELETE. Ge mig en spelare som ger sitt lag större vinst chanser än Messi tack. Sätt Messi i något av city, pool, Psg, atm, Bayern, Juve osv blir dem automatiskt favorit till cl o tillomed trippeln. Så mkt påverkar han. Ser man inte det, ja då vet jag inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-08-13 20:35
Jag sa aldrig något om att ändra spelstil. Messi spelar som han e skapt för och på det sättet han bidrar bäst till laget. Analogi: Om jag berömmer Kante för hans löpmeter och positionering defensivt men påpekar att han saknar kreativitet och passningsfot för att vara bäst i världen menar jag givetvis inte att Kante ska ändra på sitt sätt och spela och börja köra tunnlar och tiki taka. Messi saknar (ffa som 31) förmågan jag pratar om men kompenserar det med ögongodis istället. Och han kompenserar så pass bra att han fortfarande som 31 åring är en av de mest effektiva spelarna i världen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nelson Umtiti
2018-08-13 20:27
OT FBKröjjf Haha jag såg den stavhoppningen, vilken final. Svensken som endast är 18 bast hoppar 3e högst i historien på 6,05. Alltid kul att få bevittna historia vilken sport det än är, Sverige har en stor friidrottare in the making!
Barcelona the cameroonians
2018-08-13 20:21
Så länge Valverde inte får ordning på mittfältet och Messi tvingas spela flera roller kommer han av självklara skäl inte ha energi att jaga boll - för han ska väl inte behöva ta på sig ALLA roller? Messi bär laget på sina axlar och skulle han lägga kraft på det defensiva skulle vi förmodligen haft betydligt jobbigare liga o cupspel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-08-13 20:13
Edit 31
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: