/spanien/barcelona/forum/5013.aspx/spanien/barcelona/forum/5013.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Messo
2014-11-04 17:16
Har Suarez fört oturen med sig till Barcelona? Utan honom förlorade vi inte en enda match och inte ens släppt något mål i ligan men sen kommer han och det blir två raka förluster?
Barcelona Lion24
2014-11-04 17:00
Barcadinho.

Suarez var klar i början av juli. Visst så är det inte lätt att förhandla om en spelare som Suarez kaliber men i och med att alla visste att Suarez skulle lämna och att Suarez själv verkligen ville komma till oss så gör det inte affären så svår. Då handlar det bara om en uppgörelse med klubben. Det kan ta sin tid, ja, men för en Suarez som nyligen hade bitit en spelare under VM, hade en avstängning väntandes, en Suarez som för något år sen vägrade träna med Liverpool för att han ville bort, ja då ska det inte ta sån tid. Det ska i alla fall inte kosta 80M.

Det jag kommer skriva nu har jag skrivit väldigt många gånger tidigare, speciellt under sommaren. Våran försvarskris har varit känt i flera flera år. Man har spelat med stackarn Mascherano som gör sitt bästa som mittback men som klart och tydligt inte håller där, Piqués nedgång behöver jag väl inte nämna och Bartra får aldrig chansen. Lägg till att Puyi skulle sluta nu i somras. Det här var situationen förra säsongen och kom ihåg att den här mittbackssituationen har varit i kris under flera år.

Vad jag vill komma fram till är att våran klubb borde ha haft alternativ sen januari/februari och redan då börjat förhandla med klubb eller spelare. Sen så får man förmodligen detta som svar: ''nej det är tidigt nu, vi vill inte förhandla och det är mitt under säsongen''. Då säger vi som klubb OK och hör av oss igen vid mars/april. Såna här ''skitsaker'' verkar löjliga men i verklighetens namn så uppskattas det av en spelare att en klubb länge velat ha honom. Det gör allting enklare. Det ställer en fråga till spelaren och även till klubben som har tid att hitta en ersättare. Det handlar om RESPEKT och ARBETE. Det är svårt för Roma att hålla fast i Benatia och inte låta honom gå till Barcelona, samma sak med Mangala. Stora och duktiga mittbackar i mindre klubbar alltså.

Du kan inte börja i juni med dina förhandlingar, speciellt när ett VM stundar. Jag vet inte vad som har skett men jag känner att den här juntan har börjat för sent. Man kunde få in en 5stjärnig mittback den här säsongen som Kompany eller nån liknande OM MAN HADE KÄMPAT sen januari/februari. Om en tränare tackar nej till Benatia och Hummels/Subotic/Mangala och vill hellre ha Mathieu och Vermaelen, ja då måste man fråga sig själv om det är rätt att välja en sån tränare. Lärde vi oss inget av Chygrinskij (orkar inte googla)? Eller Song? Som mittback i FC Barcelona så är det en extrem utsatt situation och då måste man ha toppspelare på den positionen.

Man bygger ett lag bakifrån, vi började bygga framifrån trots att den oändliga mittbackskrisen vi har haft i flera år. Jobbar våran ledning för en annan klubb eller gräver dom sin egen grav? Nånting fel är det ju. Suarez situationen hade man kunnat fördröja eftersom det ändå var ''säkert'' att han skulle komma. Man behövde inte ta den tid på honom så tidigt med de mittbackar vi hade. Faktum är att sommarens transferfönster har inte alls varit lyckad. Bravo och Stegen är jag nöjd med, Rakitic likaså, Suarez är det för tidigt att döma men där vi behövde förstärka som mest så har dom spelarna inte levererat enligt mig. Douglas njuter på läktaren, Vermaelen har inte ens rört bollen under en officiell match, Mathieu får 2/5 i betyg av mig.

Det blev en ganska lång inlägg och jag hoppas du/ni orkar läsa det.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-11-04 16:45
Det var jävla tiden Messi.
Enligt mig borde Messi har personlig coach hemma hos sig.

Klubben borde ordna det här för längesen..

Jag gillar det här.

Varför anställer inte Pique och övriga långsamma dåliga spelare egna tränare privat som Messi här??

Barcelona DM1982
2014-11-04 16:26
@Baha - Pep G:


Nog för att jag föredrar Cruyff före vår nuvarande ledning men det gäller att vara lite källkritisk. Hur kan han veta vad Kroos tänkte eller vart han ville spela? Kan ju vara ett sätt för honom att kasta lite skit på ledningen.
Barcelona Barcadinho.
2014-11-04 16:23
Samma Cruyff som tipsade klubben att sälja Messi när Neymar var klar.

Snälla gott folk - finns inga allvetare i fotbollen, alla har åsikter och många är efterklocka :P
Barcelona Barcadinho.
2014-11-04 16:16
Lion24 – nu vet jag inte exakt hur alla förhandlingarna gick till men jag har en känsla av att klubben hade ett önskemål om att värva ytterligare en back av högsta rangen utöver Mathieu, men att man körde fast i förhandlingarna med olika klubbar och agenter.

Jag kan också tänka mig att förhandlingarna om Suarez tog mycket av tiden och energin under sommaren. En så stor värvning som i Suarez fall är inte en liten affär.
Samma sak förra sommaren då klubben värvade bara Neymar. Man hade varken tid och ekonomiskt utrymme på att tänka på andra stora värvningar.

Vi landade till slut på Vermaelen istället för en annan, rätt tydligt en snabb ogenomtänkt lösning.

Men det är därför jag vill inte döma ledningen för det. Min känsla är som sagt att man har försökt titta på fler meriterade backar, samtidigt som man har jobbat med andra nya spelare.

Generellt så tycker jag att ledningen har gjort ett bra jobb i somras. Vi har fått 6 nya spelare utifrån, tre som har gått direkt till startelvan (Suarez, Rakitic nästan, Bravo), en värvning som är en potentiell starter och kör i CL (Ter S) och två små påfyllningar som väl kan kritiseras (Douglas o Vermaelen).
Men nämn en klubb som brukar pricka rätt med alla värvningar. Finns inte på kartan.
Tiki-Taka
2014-11-04 15:40
Helt oacceptabelt språk. Det blir en 24-timmars spärr så du kan tänka över lite över språkbruket.//Mod.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
2014-11-04 14:53
Johan Cruyff : "I don't understand why Toni Kroos isn't at Barcelona. I know for a fact that he preferred to join Barça." [rac1] Fan atr cruyff inte satt i Barcas styrelse mrd Laporta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2014-11-04 14:44
Då var allt färdigbokat, blir Barca - Sevilla 22 november. Förhoppningsvis får vi upp formen nu under kommande veckor, kommer inte bli lätt mot Denis och Deulofeu.

Oerhört taggad! :)
Barcelona Barca Barca
2014-11-04 12:59
@Mido:


Märks klart och tydligt att legenden Cruyff är orolig för hur klubben sköts i det sportsliga. Pep är inte sen med att hänga med, han slänger nog en känga mot ledningen med hunden Rosell i toppen med dom kommentarerna, att den mest kunniga fotbollsmänniskan slängs indirekt ut från klubben och resternade skit blir kvar säger en hel del hur saker och ting sköts av ledningen sen Rosell o Co tog över.
Barcelona Mido
2014-11-04 12:57
man märker att Johan Cruyff börjar ryta ifrån, och har fått nog på hur hans älskade klubb har hamnat...gott tecken!
Barcelona Neymar11
2014-11-04 12:51
@barcastuff: Johan Cruyff : "I don't understand why Toni Kroos isn't at Barcelona. I know for a fact that he preferred to join Barça." [rac1]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2014-11-04 12:16
en annan legend har talat!

Pep: " FC Barcelona wouldn't have been the same without Johan Cruyff"

Pep: "The club should be forever grateful to Cruyff, without his arrival, we wouldn't have experienced anything of what happened"

Pep: "Cruyff is a leader, a person who says one thing and the others follow"
Coach Rijkaard.
2014-11-04 04:58


Coachen har trollat färdigt, vi belönar dig med en spärr.//Mod
Barcelona Lion24
2014-11-04 02:00
Barcadinho.

Den ''extrema'' reaktionen har nog med besvikelsen att göra. Kom ihåg att jag aldrig sagt att Mathieu eller Bravo är det stora problemet. Jag är mer än nöjd med Bravo då han har gjort sitt jobb väl godkänd. Med Mathieu så hade jag andra förväntningar, förväntningar som att en klubb som våran med den stora dragningskraft vi har/bör ha så ville jag se ett större namn och en mer etablerad spelare. Speciellt på den positionen. Sen så finns det inget mer att kommentera angående ditt inlägg. Den satt bra även om det hade några frågetecken för mig. Men jag respekterar din åsikt.

Leo y Cesc

Vad jag menade var ju naturligtvis inte att Pinto skulle rädda alla målen vi släppte in. Vad jag menade var att Pinto hade en extrem viktig roll inom laget där han var ''pappan, vännen, glädjeskaparen, moralhöjaren''. Såna här saker är väldigt viktiga inom en trupp på 20-25 fullbordade miljonärer. Efter matchen mot Real så hade en spelare som Pinto kunnat höja stämningen inom laget och fått laget att blicka framåt eller på annat håll. Men nu finns det ingen sån spelare. Inte ens en Puyol som du skrev om. Det här laget är byggt som ett gäng maskiner och robotar. Spelarna har inga känslor och ska ut på planen och säga ''yes sir''. Det funkar inte så. Vi behöver ledare och harmoni inom truppen. Pinto var en av dom. Puyi valde själv att lämna men Pinto ville vara kvar men man såg inte hans roll som viktig. Där ligger problemet, det var inte genomtänkt känns det som.

petersays & el Flaco

Sylvinho är inte katalan. Därför måste han slita röven av sig och toffla likt en hund för att få den platsen. Han måste drömma först också när han sover. Tyvärr.
Barcelona Barcelonistas
2014-11-04 01:40
Om ni vill ge Enrique mer tid gör det. Men jag kan lova er att så länge han kör på detta koncept så kommer inget att förändras. Ancelotti kom in och försökte inplementera in nya idéer. Där såg man en stor potential i spelet på sikt. Hos Enrique ser inte jag nått sånt. Vi går snarare tillbaka till dinosauriernas tid istället för att blicka framåt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-04 01:35
Vissa el Barca - ja må ha varit ung då men jag var en supporter även back in the days. 2004 åkte mitt fotbollslag ner till Barcelona för att spela Cup. Långt innan de 1999-2000 besökte jag camp nou med mina föräldrar, så sitt inte och snacka. Jag vet att Frank gjorde dåligt ifrån sig inledningsvis. Men vad du glömmer är att de laget inte var i närheten av detta Barcelona. Om jag inte minns fel så var det tack vare Crouyff som Frank anlände. Barca tror jag tom var intresserade av Mourinho men det var Cruyff som stoppade allt. Jag tycker inte det ska ta sån tid när det gäller att få resultat. Enrique vill ju spela de vanliga Barcelona spelet, det är inte så att vi försöker köra ett omställningsspel.
Postat via SvenskaFans-appen
Visca el Barça i visca Catalunya
2014-11-04 01:13
@Barcelonistas:

Inte direkt så att situationen var detsamma som för 10 år sedan...

När Frank Rijkaard tog över Barça under 2003, lyckades vi bara samla in 20 ynka poäng under dom första 15 ligaomgångarna och Barcelona låg då på en åttonde plats. Bland annat förlorade vi mot Real Madrid på Camp Nou med 1-2.

Jag kommer ihåg att holländaren samt spelarna i laget blev obarmhärtigt smutskastade i media samt "culés" som vädrade sitt missnöje när vi hade hemmamatcher. Men ändå slutade vi tvåa när säsongen summerades efter en rejäl uppryckning. Och de kommande säsongerna vann vi titlar och spelade en underhållande fotboll.

Men med tanke på hur ung du är, och därmed historielös, så har jag full förståelse att detta känns rätt avlägset...
Barcelona Mido
2014-11-04 00:37
Legenden har talat!

Cruyff: "I am so sorry to see Barça like this. With Unicef it was very joyful and unique to follow this club."

Cruyff: "I was very smart to give back my honorary plate & title to the president. I avoided getting dirty due to all this mess nowadays."

Cruyff: "Real Madrid have learned how to play like Barça, but also lost 4-2 to Sociedad."

Cruyff: "Barça had 2 coaches in 9 years, now we've had 3 in 3 years."

Cruyff: "Messi doesn't play alone. All the small details are very important. It is very easy to say if it works or not."

Cruyff: "Everyone who loves the club is not happy about what's going on right now. Lawsuits, a president who could go to jail..."
Barcelona Barcelonistas
2014-11-03 22:55
Lucho fortsätter med sina rekord. Barcelona's 22 points this season is the team's lowest number of points after 10 Liga rounds since 2007/2008, when they had 21 [via sport] Bra jobbat!.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-11-03 22:14
petersays/

Om inget annat hade jag velat se Sylvinho få en roll inom La Masia. Ungdomstränare eller något i den stilen. Håller med dig om att ha visade alltid ett exemplarisk föredöme och man hade velat se honom i någon roll inom klubben.
Barcelona petersays
2014-11-03 21:58
Vore kul att se om Sylvinho någonsin får chansen som assisterande inom klubben eller som tränare för B-laget? Han uttryckte ju sin önskan för det när han lämnade och sedan dess har han varit assisterande i Cruzeiro och nu i Corinthians. Tänker alltid på vilken förebild han var för många av de yngre i laget (inte minst Messi). Känns dock väldigt långt borta.
Barcelona Leo y Cesc
2014-11-03 21:42
Lion24 Pinto kan inte göra ett skit i detta lag, skojar du nu eller? Den enda som hade kunnat rädda detta sjunkande skepp är Puyol ! Sedan han lämnade så har Barca inga cojones längre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2014-11-03 21:41
Jag ser nu att du är igång igen. Bra !
Men jag säger godnatt...
Barcelona fc__Barça
2014-11-03 21:39
Barcelonistas Fast även där så skulle det lika gärna kunna varit BS gällande Hummels. Visst det låter realistiskt att man skulle kunna knytit till sig Hummels men att Tito ville ha Silva, men det kan också vara ännu ett försök att skydda ledningen. Efter alla misslyckanden så är det egentligen först nu som det har börjat komma lite kritik från media och det sänker tyvärr trovärdigheten väldigt mycket.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2014-11-03 21:36
LION24 - varför så extrem reaktion. tycker du inte om att diskutera fotboll ? Vi behöver göra klart en sak. Fotboll är inte vetenskap - det finns inte bara svart och vit och enkla slutsatser a la formler i fysik. Låt inte alla experter lura dig. De själva bara spekulerar och tycker si o så, precis som du och jag gör. Och självklart är vi allihop halv genier i efterhand, efterklocka, om ens detta.
10 000 åskådare på en match ger 10 000 olika åsikter.

Så jag fortsätter göra mina spekulationer lite tydligare, även om jag egentligen tappat lite lusten.

Plockar du Messi från åren 2008-2011 så plockar du bort världens i särklass bästa spelare under den tiden med en mängd mål, assister o dribblingar. En sån förlust i truppen skulle skada varenda klubb, inte bara Barca.
Så jag behåller min åsikt här - utan Messi sämre framgångar (inte noll framgångar, utan färre).

Du nämner de nya värvningarna, Bravo. Mathieu som det stora problemet.
Enligt mig så ligger problemet mer hos de äldre grabbarna som har varit länge i klubben. Iniesta - vad fan hände med honom? Pique vet vi alla. Synd eftersom han slutade förra säsongen lite positivt. Busqi också inte lika bra. Pedro fortsätter att leverera svaga prestationer när han kommer in o Xavi blir äldre av naturliga skäll. Det går att se att det här spanska gänget är långt ifrån tidigare form också i landslaget. De suger ganska mycket också där, även om de har en annan tränare därborta.

Därmed fattar vi vilken jäkla generations växling och renoveringen vi pratar om. Om inte ens de som man har räknat med presterar.

Math byter till en viss del Puyi, Rakitic mot Cesc, Bravo mot Valdes - rätt ok egentligen. Suarez värvas för att göra spelet mindre Messi beroende. Bra.
Men det krävs mer ändringar, Problemet är att man inte kan åstadkomma allt på en enda transfer. Finns inte pengar och det tar tid att förhandla.
Vad ska LE göra ? Ska vi inte ha kontinuitet på åtminstone en front?

Min personliga favorit att ta efter Pep var f ö Unai Emery - men det gick väl inte så bra i Spartak. På tal om efterklok. Han är fortfarande min största favorit dock.

Men vi kan tänka på att "mediokern" Benitez vann Cl med Liverpool, mediokern Reijkaard vann med Barca, Ny börjare Pep van trippeln och inte minst Roberto Di Matteo med Chelsea. Det finns hopp :-)
Barcelona Barcelonistas
2014-11-03 21:33
Det ser inte alls bra ut jag vågar nog påstå att vi är sämre än föra säsongen. Lucho får Tatas Barca att framstå som otroligt bra. Då fattar man ju att det är något som är väldigt fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-03 21:31
När det gäller MB kan man klandra ledningen? Man erbjöd Tito Hummels direkt men Tito ville annat. Han ville ha in Thiago Silva, det var han elr inget. Även den här säsongen kom Hummels namn upp men Lucho ville ha Mathieu.. Anledningen ska ha varit att Hummels tydligen varit för lik Pique.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-11-03 21:29
Sedan vill jag passa på att skriva en grej till. Det handlar om den spelare som väldigt många ville ha bort och som väldigt många skrattade om. En spelare som inte syntes men som var extremt underskattad (utanför plan). Det handlar nämligen om Jose Manuel Pinto, våran gamla 2:a målvakt. Varför han inte fick vara kvar som 3:e målvakt förblir för mig en gåta. 1. Du håller Messi nöjd som är nära vän med Pinto, 2. Du har en spelare som är väldigt viktig i omklädningsrummet.

En Pinto nu hade varit guld att ha efter de senaste nederlagen mot Real och Celta. En spelare som höjer stämningen i laget, en spelare som höjer moralen i laget, en spelare som får de andra spelarna att ha ett leende på läpparna istället för sura miner. Jag har sagt det förut idag och jag säger det igen: detta är bedrövligt. Vad tror tränare/styrelsen spelarna är? Maskiner som ska säga ''yes boss' och gå ut och göra jobbet? Har spelarna inga känslor? Idag ska spelarna föreställa robotar, det finns inge som helst baktanke med den här truppen. Det är bevisat när man släppte Pinto.
Barcelona Lion24
2014-11-03 21:23
@fc__Barça:Jag personligen tror såhär: Lucho ville ha spelare som spelar/spelat i Spanien. Kolla Bravo, Mathieu, Rakitic, Rafinha (han är en egen produkt men har fått stor förtroende för Lucho). Så att spelarna direkt skulle anpassa sig till Luchos spelstil. Alla dessa spelare spelade i Spanien innan dom kom. Stegen kändes som styrelsen köp. Det är oerhört svårt för en spelare som kommer utanför Spanien och ska prestera direkt. Lucho vill ha resultat direkt. En ny spelare från England/Italien/Tyskland ska inte bara anpassa sig till tränarens spelstil utan han måste anpassa sig till det nya landet han bor i, språket, kulturen, ligans spelstil ja till och med klimatet. Sånt tar tid.

Styrelsen kände press den här sommaren. Dom kunde få en spelare som Benatia/Mangala/Subotic/Hummels som absolut inte är orealistiska köp. Kom ihåg att styrelsen också kände stor press nu i somras. Det är val om 2 säsonger. Det är skillnad på Hummels och Mathieu, en stor skillnad. Styrelsen ville förmodligen ha en spelare som Hummels men Lucho ville ha Mathieu. Sen tror jag inte att styrelsen blev väldigt besvikna över att man valde att köpa Mathieu, det är helt enkelt en enklare affär och man kan åka iväg direkt till golfbanan eller semestern när man har avslutad den. Hummels/Dortmund blir svårare.

Annons: