/spanien/barcelona/forum/4980.aspx/spanien/barcelona/forum/4980.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-11-09 12:33
Så här långt i säsongen har jag funnit några få positiva saker.

1. Vi ville att Pique skulle bänkas - Lucho har gjort det efter antal matcher i säsongen.

2. Vi ville att Alves ska bänkas. - Lucho gjorde det efter så många matcher.

Det tragiska är var att det tog sån lång tid för tränaren att se de stora svagheter i laget.

Vad jag hoppas nu är att han bänkar Busi.
Gör han detta och ser jag att hälften är vunnet innan matcherna börjar.

Vad långsam Bartra såg ut igår. Jag fick för mig att han var lite snabbare än det.
Barcelona Júnior.
2014-11-09 12:33
Problemet med oss cules är att vi har alldeles för lite tålamod. Lucho har begått taktiska misstag och kommer även göra det i framtiden, simple as that. Det är Enriques första säsong och han kommer vilja experimentera sig fram tills han är nöjd, precis som vilken tränare som helst. Här inne har det redan pratats om Enriques efterträdare i form av Bielsa, Klopp, De Boer och t.o.m Mourinho (God forbid). Även om någon utav ovanstående skulle träda in som tränare för klubben redan under denna- eller nästa säsong så hade det förmodligen sett ut på ett liknande vis då det tar en viss tid innan en tränare hinner sätta sin prägel på laget. Det kommer vara en berg- och dalbana med Lucho i början precis som det exempelvis var med Ancelotti i Real Madrid. Det är detta som nackdelen med att byta tränare varje säsong. Vi hinner skeppa iväg dem (av diverse skäl) innan de har fått en riktig chans. Senast vi ersatte tränare lika ofta som vi gör idag var i början av 2000-talet med Rexach, Van Gaal etc, vilket var en utav anledningarna till att vi spelade fyra titellösa säsonger i följd under dessa år. Man får heller inte blunda för att många utav våra ordinarie truppspelare underpresterar i dagsläget. Lägg till det i ekvationen tillsammans med en ny tränare som måste få experimentera sig fram och du får den ringrostiga fotbollen vi i dagsläget spelar som resultat. Det är inte bara Luis Enrique som bär ansvaret för hur våra matcher har sett ut. Kanske är det så att många upplever sin första riktiga motgång i sitt supporterskap vilket resulterar med starka reaktioner, vilket är fullt förståeligt. Men det kommer bättre tider och tills dess gäller det att ha tålamod, för att byta tränare titt som tätt gynnar varken klubben eller spelarna.
Barcelona IlTriplete
2014-11-09 12:33
Espanyol hemma+borta Tror du inte att jag kan klubbens historia? Nu pratar jag om Guardiolas metoder som lästs sönder, inte klubbens filosofi i allmänhet. Om bollrunket funnits där sen Cruyffs tid, 73-74, tog det folk 40 år att upptäcka dess svagheter? Fotbollen har inte alltid varit sådan här.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-11-09 12:29
Deulofeus inlägg är riktigt vassa. Emery har verkligen lyckats ta till vara på hans kvaliteter. Assist fram till 1-0.
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2014-11-09 12:26
Det är lätt att hålla på ett lag som vinner titlar, men det är när laget har motgång som vi visar vad för slags supportrar vi är... Visca Barca, i med och motgång!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-11-09 12:21
Ja det går tungt nu, men Denis Suárez och Deulofeu startar i alla fall för Sevilla som just nu spelar mot Levante.

Man får trösta sig med att det inte kan bli så mycket sämre spelmässigt framöver i alla fall. Gårdagen var ingen höjdardag för klubben precis. Nu vann vi ju visserligen mot Almeria efter många om och men, samtidigt förlorade damlaget 8-delsfinalen i CL på hemmaplan med 1-0 - och samma resultat blev det för B-laget mot Betis.

B-laget har för övrigt inte gjort mål på 3 matcher och kan efter denna omgång ligga väldigt nära nedflyttningsstrecket.

För en gångs skull känns det okej att det kommer ett landskampsuppehåll nu.
Om inte annat för Lucho så att han kan analysera vad det är som inte fungerar...
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-11-09 12:14
Den här karikatyren säger allt om vår nuvarande ledningen...
Barcelona Espanyol hemma+borta=spelschema 2016
2014-11-09 12:03
Ill Tripplete

"Bollrunket" tog väl inte Guardiola med sig utan Creuyff på 80 talet. Samt hela Masia syatemet. Och 433. Allt e en rip off av vad Ajax hållit på med i 30-40 år. Drf Barca har världens bästa akademi. Andra bästa har Ajax. Messi, Xavi, Puyol... Sjukt många som är/har varit bäst på sin position e fr masia
Barcelona IlTriplete
2014-11-09 11:39
Valdés Brist på saker att klanka ner på, haha? Vem har sagt att jag ogillar klubbens identitet och La Masia? Snarare så är det det som gjort att vi sticker ut bland alla topplagen vilket jag beundrar. Jag snackar om det här bollrunket som Guardiola tog med sig och den här övertron på "talanger" som Tello, Sergi Roberto etc. Man ska akta sig för övertro, det är då man står där med en rätt så medioker trupp som vi har.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Espanyol hemma+borta=spelschema 2016
2014-11-09 11:16
Så malplacerat att klaga på tiki takan nu. Barcelona har sedan en lång tid tillbaka spelat posessionfotboll sedan Creuff förde vidare spelsättet från Ajax. Katalanerna tycker att det är vacker fotboll och har sett klubben spela ut rivalen, - den "kungliga" huvudstadsklubben för landet de inte vill tillhhöra med totalfotboll, posessionfotboll och tiki taka. Barca kommer inte låta anställa en tränare som ändrar på spelsättet mer än vad Luis Enrique eller t.ex Rejkaard gjorde, dessa två är så radikala alternativ man kan tänka sig. Det har börjat gå sämre nu när barca spelar rakare och mer riskfyllt, det har börjat gå sämre sen man tummade lite på idealet om en långsam tiki taka. Possession spelar fcb fortfarande i viss mån annars skulle katalanerna få krupp. Varför? Varför är man så trogen sin klubbs identitet med att spela på sättet katalanerna uppskattar och låta talanger från la masia komma fram för tidigt så att man hela tiden säkrar att barca startar med 4-7 katalaner även i framtiden. Det är för att katalonien inte är självständigt och inte har ett godkänt landslag av Uefa så Barca agerar "mes que un club", Barca är kataloniens inoffeciella landslag. Att anställa capello/mourinho som skulle kontra lr parka bussen och skita i la masia samt värva icke-katalaner till varje position vore att pissa på katalanska supportrar. Sedan har Barca världens bästa akademi för att a-lag, b-lag spelar liknande. Ajaxmodellen. Så glöm 3-7 nya stjärnor fr masia om Barca spelar ännu rakare.
Barcelona 1.70-ligan
2014-11-09 10:31
Man blir både glad och ledsen av att se detta klippet. Satan vad jag saknar denna upplagan!
Barcelona Valdés
2014-11-09 09:59
IITriplete; jag har varit registrerad här sedan 2003, dvs betydligt längre än du. Jag känner igen dig som ett troll då du skriver fitta när Barcelona vänt ett 1-0 underläge, jag vet att du är ett troll när du vill att laget förlorar, jag känner igen dig som ett troll när du är starkt ogillar klubbens identitet såsom la masia och vår anfallsfotboll (kallad för tiki taka) vilket ALLA från Cruyff till Zubi är överens om ÄR Barcelona. I våras gjorde Messis pappa ett uttalande om att Leo för första gången hade övervägt att lämna klubben pga bristande supporterstöd, du och flera med dig är en cancer som skadar klubben mer än att man misslyckats med att värva en ordentlig högerback.
Barcelona Neymar11
2014-11-09 09:59
Men dem senaste 2 matcherna har jag faktiskt sett något positivt. Det finns en simpel förklaring till varför vi har varit så mycket bättre i andra halvlek. Och anledningen är den här 80 miljoners värvningen i form av suarez Ajax matchen: Suarez spelade andra halvlek centralt, han tog tag i pressspelet och vips så kunde inte Ajax trilla runt centralt i banan längre. Han gjorde tillvaron enklare för våra mittfältare som slapp blotta sig centralt för att fylla Messis FUNKTION i Pressspelet Almeria matchen, Suarez kommer in centralt i andra halvlek och direkt känns vi mer stabila och kan återerövra bollen relativt enkelt Men det man inte tänker på är hur fantastisk han är utan boll när vi anfallar, han bokstavligt talat drar ner hela motståndarnas försvarslinje och skapar utrymme för sina medspelare. Kolla på matcherna i efterhand så ser ni hur lågt han får mittbackarna att falla
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-11-09 09:49
Vizzla Jag tycker att det för enkelt att skylla försvarsspelet på endast försvararna 1: Pressspelet är för jävla dåligt, utspritt och inte enat. Vissa av spelarna skiter i att ta ansvaret och lämnar en lucka, det är alldeles för enkelt motståndarna att spela sig ur den 1:a viktiga pressvågen 2: Efter att motståndarna har synat det extremt dåliga Pressspelet och spelat sig loss så har vi alldeles för lata spelare när det gäller hemjobbet. Samtidigt som vi inte har någon som helst press på bollhållaren men ändå väljer att stå kvar högt istället för att falla. (IDIOTI, amatörmässigt) 3: När motståndarna slår "chansbollen" så har vi två mittbackar som har dragit sig mot kanterna för att täcka upp ytterbackarnas höga utgångspunkt. Men här kommer det absolut värsta, vi har en defensiv mittfältare någonstans i ingenmansland och drömmer sig bort när han i själva verket borde ha stått mellan våra mittbackar i den defensiva omställningen vi ska göra efter bolltapp Så vi får helt enkelt satsa alla kort på det offensiva med världsstjärnor och hoppas på att dom räddar dagen, du vet en liten galactico kopia är vad vi har blivit
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-11-09 07:26
Idag är det en stor dag för katalanerna. Jag hoppas verkligen att de blir självständiga efter allt de har gått genom genom åren samt att de har rättigheter som alla andra och inte bara skyldigheter.

Även om jag själv inte är katalan så känner jag mig igen hos de med tanke på att jag är själv kurd tillsammans med 40 miljoner andra människor. Vårt område är ockuperad av 4 länder, vissa av oss får varken läsa kurdiska eller prata kurdiska tex.

Jag vet inte vad ni tycker, men jag är för en ny liga dvs att Barca lämnar la liga. Jag är så trött på la liga. Allt från tv-avtalen, domarna, Real Madrids favorisering varje år osv. Vi förtjänar en bättre liga. Katalonien försörjer många genom sina skatter och på bortamatcherna gör de narr av katalanerna med hatramsor osv. Ärligt talat, jag hade verkligen inte följt ligan varje vecka om det inte vore för Barca.
Barcelona Lion24
2014-11-09 04:59
Ja, det här är bedrövligt. Snart orkar man inte skriva längre här inne angående Barcelonas matcher. Detta är fullständigt oacceptabelt från en klubb som FC Barcelona, som för 3 säsonger sedan såg helt annorlunda ut. Jag kräver absolut INTE samma nivå som då för det är i princip omöjligt men så här dåligt? 74% bollinnehav såg jag vid en tidpunkt under matchen. 74%!!! Detta är 2014, folk har studerat, folk har sett, folk börjar förstå. Varför inte minska bolltrillandet med si sådär 5-10% för att flytta upp motståndarna en aning och gå på 1-2 kontringar. Det var väl mindre förutsägbart det var, eller hur Lucho? Helt sjukt. Jag önskar nästan tillbaka till Tata.

Sen måste jag ge en fet känga till Bravo också. Varför står han kvar och stilla vid friläget? Bravo är 31 år, ingen ungtupp. Han vet väl att målet blir ''mindre'' om han kommer fram en aning? Det är inte mycket jag förstår mig på det här laget.
Barcelona IlTriplete
2014-11-09 04:54
"Supporter är man i med- och motgång. Du är det motsatta, onyanserat kritisk mot allt i med- och motgång. Förhoppningsvis gör mod en ordentlig genomgång av tidigare inlägg för att ta bort trollen för alltid." Troll? Är alla som delar med sig av personliga åsikter troll? Jag kan försäkra dig om att jag varit på detta forum längre än dig så börja inte snacka om medgång och motgång. När Mourinhos lag plockade hem ligan, var inte det motgång? När Chelsea slog ut oss oförtjänt i semin 2012, var inte det motgång? När Bayern krossade oss 7-0 och Real spelade ut oss i 4 av 6 El Clasico matcher 2012-13, var inte det motgång heller? Låt mig inte ens börja prata om förra säsongen där vi förlorade tre titlar under mardrömsveckan. Alla de perioderna har jag stöttat laget och ändå suttit mig framför datan för att hitta en rysk stream så jag kan följa mitt kära Barca. Varför? Hopp. Hopp om att det blir bättre och att det löser sig, men ju mer man hoppas desto mer blir man besviken varje gång. De (få) motgångarna vi hade under Guardiolas tid var okej då vi ändå var bäst. Vi hade en bra trupp och stabilitet. Det som hände under Vilanova var likadant, mycket berodde på hans cancer så vi "plastfans" höll ut. Samma gällde Tata Martinos tid i klubben där vi alla höll ut och väntade på en revolution ledd av en frälsare. Luis Enrique var Pep Guardiola nummer 2 och lovade att inget lag, inte ens Atletico ledda av en galen entusiast, skulle vara mer motiverat än Barcelona. Barcas fotboll skulle hålla sig till grunderna men ändå förändras lite. I och med vissa värvningar, såsom Rakitic som briljerade i ett rakt spelande Sevilla, dök hoppet upp igen. Det här kan gå, Barca 14-15 kan bli någonting roligt att se! Det har gått snart 3 månader och det är samma pinsamma spel vi såg under Tatas vår när han inte fick göra sitt jobb som han ville. Tiki-takan, om det här ens är det, är ett cancer i klubben tillsammans med övertron på La Masia. Alla är inte Xavi och Iniesta samtidigt som vi inte kan spela denna säsong som vi gjorde 2010-11. Ledningen förstår inte detta och envisas med samma skit, ursäkta språket, om och om igen. Så när vi vinner idag 2-1 mot ett skitigt Almeria, med en Espanyol-flopp på topp som sprang förbi vår backlinje som ingenting, och jag vägrar fira är jag plötsligt ett plastfan? Nej, jag är en realist. Den här smutsiga ledningen har förstört allting Barcelona stod för. De fifflade med Neymar, de skaffade Qatar som sponsor, de kastade Abidal som smuts etc. Tränaren är dessutom inkompetent hittills och lever på individuella prestationer. Rotationen med Bravo och ter Stegen är bland det korkaste jag sett under mina sju år som Barcelona-supporter. Vissa spelare tjänar på en månad vad jag tjänar under en livstid. Varför ska jag sitta och heja fram Pique när han uppenbart skiter i klubben och sitter med sin smartphone och en klubba i munnen på bänken som en spelare för FC BARCELONA? Om det inte vore för Messi och Mascherano hade jag minskat Barca-tittandet den här säsongen. De är de enda två krigarna, möjligtvis Alba och Neymar också som inte vunnit så mycket, men resten (förutom Suarez) ska ha underkänt. Dessa spelare i förra stycket ger mig hopp, men jag vet att 4-5 spelare inte kan förändra någonting egentligen. Det är kollektivet som sviker, på planen och utanför planen. Så du får ursäkta om jag inte faller in i din top 10-lista över inbitna, blinda och naiva "culés" och inte stöttar klubben i allting för helt ärligt så har mitt hopp försvunnit. På bara 2.5 år har vi gått från världens bästa lag GENOM TIDERNA till Spaniens tredje bästa lag (kanske fjärde/femte, vi får se). Ledningen har förstört min vackra klubb och, uppriktigt sagt, så är det här inte Barcelona. Det Barcelona jag föll för stod för en anfallsrik, offensiv och väldigt underhållande fotboll. Barcas fotboll är inte så synonymt med bollinnehav som folk tror det är, kolla Rijkaards lag han hade. Det var först under Pep allt förändrades så kom inte med skit som att det här är en del av klubbens DNA. Vi spelar riktigt uselt och helt ärligt så kan jag inte stötta det här. Om en Europa League-plats är det som krävs för att öppna upp folks ögon tar jag emot det. Hellre det än att svepa undan sanningen med positiva resultat trots katastrofalt dåligt och tråkigt spel. "The naked truth is a hundred times better than the best dressed lie."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-11-09 04:17
Nu har Suarez värvats för drygt 80milj euro, Vilket rent hypotetiskt gjort att vi inte köpte Cuadrado och ev en Världsback (Marquinhos gjorde ledningen ett tappert försök på iaf)..

Motiverar skillnaden I kvalité mellan Sanchez och Suarez en utebliven värvning av Cuadrado tex...Känns mycket tveksamt. Nu tror jag Suarez kommer höja vårt offensiva spel men övriga lagdelar hänger det på att "Gamla" Rävar höjer sig ett antal snäpp..Iniesta, Xavi, Sergio, Alves, Pique..Halva mittfältet och försvaret (Xavi har visat lite positiva tendenser) Minst 3 av dessa spelare måste komma upp i storform för att vi ska ha en chans på ligan eller Cl.
Barcelona Baha - Pep G
2014-11-09 02:49
Titta i länktips. Våra passningar säger allt om vårt spel. Imorgon om Valencia och Atlético vinner hamnar vi på en delad 5e plats med Sevilla om de också vinner. Madrid har gjort 46 mål och släppt in 11 och vi har gjort 25 och släppt in 5. Vår nivå är på Sevillas, Valencias och Atletico när det gäller mål/insläppta. Vi är bara bättre än de på ett individuellt plan. Inte mer än så.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2014-11-09 02:13
Tiki-Taka Varför Iniesta istället för Rakitic?
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-11-09 02:01
Den ultimata elvan för Barca är: Ter Stegen Alves-Bartra-Mathieu-Alba Xavi-Mascherano-Iniesta Messi-Suarez-Neymar Ultimata laget!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Valdés
2014-11-09 00:50
Vampiro; supporter är man i med- och motgång. Du är det motsatta, onyanserat kritisk mot allt i med- och motgång. Förhoppningsvis gör mod en ordentlig genomgång av tidigare inlägg för att ta bort trollen för alltid.
Barcelona Vampíro
2014-11-09 00:42
[QUOTE=Valdés]Vampiro; du skriver aldrig något positivt om Barcelona så när är du ironisk - när du gnäller över att laget spelar dåligt eller när du gnäller över att laget gör mål och vinner? Och väljer man att konsekvent i varje inlägg bryta mot forumreglerna för att sänka nivån då är man ett troll - mod borde ha sett detta för länge sedan för att hjälpa dig att lägga tiden på något mer meningsfullt. [/QUOTE] Att jag skriver negativt har med klubbens situation att göra. Finns inte så mycket att hylla nuförtiden, vi har spelare som underpresterar, dåliga transferplaner, en president som flyr, värvningsförbud och en inkompetent ledning. Finns sällan en rödtråd genom klubben, både på och utanför plamem. Självklart är det en frustrerande tid som Barcelonasupporter och det är sorgligt att se hur snabbt man gick från världens absolut bästa klubb till en stökig situation som idag. Det är det sista jag skriver om detta ämnet, du får gärna skicka PM om du vill fortsätta din trolljakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-11-09 00:24
Lol. Att ni orkar hoppa på en forumräv som Vampiro. Visst han kan vara negativ och gå till överdrift med sina hyllningar, men troll? Löjligaste.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Valdés
2014-11-09 00:19
Vampiro; du skriver aldrig något positivt om Barcelona så när är du ironisk - när du gnäller över att laget spelar dåligt eller när du gnäller över att laget gör mål och vinner? Och väljer man att konsekvent i varje inlägg bryta mot forumreglerna för att sänka nivån då är man ett troll - mod borde ha sett detta för länge sedan för att hjälpa dig att lägga tiden på något mer meningsfullt.
Barcelona Vampíro
2014-11-09 00:08
[QUOTE=Valdés]Vampiro; du visar med alla dina inlägg hur man inte ska/får skriva enligt forumreglerna - och visst skrattar jag åt ironin i alla dessa omotiverade och meningslösa inlägg. [/QUOTE] Du hänvisar till forumreglerna men kallar ändå folk för 'förlorare' och 'nollor'. Det om nått är ironi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Valdés
2014-11-09 00:02
Vampiro; du visar med alla dina inlägg hur man inte ska/får skriva enligt forumreglerna - och visst skrattar jag åt ironin i alla dessa omotiverade och meningslösa inlägg.
Barcelona Cule4life
2014-11-08 23:58
Hur fan kan barca har värvningsförbud ???? Barca behöver värva för minst 100 milj euro för att bli riktigt slagkraftiga & VI har shoppingförbud ?

Uttjatat men va tvungen att skriva av det efter man kollat igenom Chelseas,Madrids, Münchens, Citys trupper. Vår backlinje är skrattretande jämfört med dessa lag, det är bara Alba som håller yppersta världsklass.
Barcelona Funeral Canticle (Lucho bienvenidos)
2014-11-08 23:58
Om det inte var tillräckligt med allt man får bevittna med laget så man alltså matcha det med att hugga på varandra härinne och sprida negativ energi alltså?

The botten is nådd!
Barcelona The Reporter
2014-11-08 23:56
Herregud, gåshuuuuud!!! Vilka minnen.

Man saknar den gamla Barca. Men trots det så måste vi ge Lucho och hans era tid och förtroende. Vi är kapabla till stora grejer, bara vi får ordning på alla bitar. I framtiden däremot hade det varit kul o få tillbaka Pep som tränare. Typ när Messi har 2 säsonger kvar eller något. Känns på något sätt läskigt att säga så med, men ungefär så.

Visca Barca y Visca Catalunyaa!
Annons: