/spanien/barcelona/forum/4974.aspx/spanien/barcelona/forum/4974.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Den vise mannen
2014-11-12 12:39
Neymar11 Kan bara instämma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-11-12 12:26
Papillon Uppenbarligen så fungerar det som vanligt, laget har samlat på sig vinster och mål har blivit gjorda. Den här starten skiljer sig knappt från dem senaste 4 åren. Eller är du en sån Nisse som förväntar dig att allt ska sitta på plats direkt?! Vi är 2 poäng bakom "världens bästa lag" som enligt niva inte någon kan rå på, ännu bättre blir det med tanke på att inget alls stämmer för oss tydligen.... ------------------ Det är den här jävla besattheten av titlar och 5-0 matcher som har gjort oss såpass dåliga som vi nu är. Helt plötsligt finns det ingen som helst tålamod längre utan det ska börja gnällas direkt. Ta bort pressen för dem, låt dom hitta kärleken och passionen för sporten men framförallt lite jävla kontinuitet. Vi kan inte slussa in egna talanger för dem måste tydligen hålla världsklass nivå direkt annars är dem inte dugliga Nya spelare får inte tid att hitta sin roll innan folk börjar tänka; tänk om vi hade köpt han istället En tränare som inte ens får 3 månader på sig innan han hängs ut
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-11-12 12:25
Papilon Håller med dig att det går alldeles för sakta. Speciellt när Mr Alves får sköta speluppbyggnaden. Messi får gå ner för att hämta boll för att sedan försöka få fart på spelet och när lägen väl kommer så är han för långt bort och numera verkar han ha tappat skärpan framför mål med tanke på hur sällan han kommer till avslut numera. Skönt att Neymar åtminstone är i bra målform och förhoppningsvis så får vi löpningar centralt med suarez som spets.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2014-11-12 12:19
Neymar 11 Så du säger att Messi ska vara fram spelarn tillsammans med ytterbackarna. Ok, så va ska mittfältarna göra ? För varken Busi, Iniesta , Xavi är snabba eller starka nog för att försvara. Det leder bara till att vi blir ett öppet sår. Sen är det så att våra ytterbackar är inte så speciellt form starka. Alves börjar komma till åren och är rent utsagt värdelös där uppe! Och våran bästa ytterback Alba får inte det förtroendet han förtjänar! Så här ska det vara enligt mig! Låt Alves vara back ge han en deffensiv roll för han gör ändå inte mycket vettigt där uppe! Alves har fortfarande speed och erfarenhet som vi behöver. Sen ska LE ge Alba det förtroendet som han förtjänar. Grunden är mittfältare ska vara mittfältare alltså skapa assist. Forwards ska vara forwards alltså göra mål. Alla dom här sjuka experimenten har verkligen tärt på laget! Dessa experiment kommer tyvärr från Pep för han hade råd att göra såna sjuka saker. Men det har vi inte nu. Pep hade dem bästa spelarna i världen i den bästa formen. Så det spelade nästan ingen roll hur han spelade!!! Jag är säkert den enda här inne som tycker att Pep överskattas en aning.. Som sagt detta är min åsikt!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-11-12 12:09
@LeoMessi:


Största problemet enligt mig är att spelet går för sakta och att vi har för lite folk i straffområdet. Ingen spelare som hotar motståndarlagets mittbackar.
Barcelona papillon
2014-11-12 12:04
@Neymar11:


Uppenbarligen så funkar det inte så jättebra, eller vad tycker du själv?
Barcelona Barcadinho.
2014-11-12 11:41
Krojf -

Vi snackade kort om den här saken för ett par veckor sen. Dvs hur stor betydelse har tränaren för framgång.
Generellt är det så att det finns väldigt många små och stora faktorer som påverkar ett lag under en match och ännu mer under en säsong.
Det kan tom vara så avlägsna faktorer som ett vulkanutbrott i Island med askmoln över halva Europa.
Alla faktorer sammanlagt ger 100 procent helhet.
Hur många procent är tränarens förtjänst går absolut inte att räkna fram, utan bara att spekulera.
Och om t ex 20 procent är mycket eller litet i det sammanhanget också är vilttöppet för diskussion

Men jag tror att tränaren har en marginell påverkan generellt, när man tänker snittet på alla topptränaren som finns runt omkring.

Som tränare kan du ha hur många idéer som helst. Det är i slutändan spelarna som ska göra jobbet med sina egenskaper, förmåga, form mm. Och allt hänger ihop med massa annat över din egen makt o kontroll.

Tom vad det gäller motivation och inställning. Det finns spelare som är lättare att motivera än andra. Dvs tom i den punkten så är du tränaren beroende på sitt spel material.

Sammanlagt – Pep var revolotionär men han hade spelmatrialet för att få fram sina saker.
Tänk på alla misslyckande revolutioner i historian, där saker har gått fel trots bra förutsättningar :- ) (se länken)

Min åsikt (inte fakta och sanningen).
Barcelona Neymar11
2014-11-12 10:56
Vad det lipas här inne, ni måste ha missat en viktig förändring som har skett Messi spelar i 10:rollen med 2 forwards framför sig och det är han som ska göra assisterna eller ytterbackarna, därav kommer våra mittfältare göra färre och Messi fler
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-11-12 10:06
Papillon När Messi inte går ner för att hämta boll så sitter vi här och trashar honom för att han lunkar runt utanför motståndarens straffområde. Han tvingas gå ner för att mittfältet är helt jävla inkapabla till att etablera något form av tryck utanför motståndarens straffområde. Är så jävla besviken på Busi och iniesta, fy helvete vad dom har varit kalla denna säsong. Att se min favoritspelare iniesta (trots mitt nick) vara så under isen, gör fan ont i hjärtat. Speciellt när man vet vilken jävla magi han kan bjuda på. Ville se iniesta göra horhus av motståndarens mittfält och försvar, så som han brukade göra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-11-12 09:54
Inte konstigt att mittfältarna inte har mycket assist när det är Messi som kommer ner och slår de avgörande passningarna.

Kan inte minnas sist jag såg Messi ta en djupledslöpning. I 95% av fallen då det vankas anfall så droppar han ner och tar över "anfallet". Det kanske är dags att gå över till två defensiva mittfältare och en playmaker i Iniesta och flytta upp Messi ett steg.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-11-12 07:58
Jag störde mig till och från på Cesc när han spelade hos oss, Men det hade varit intressant att se honom på mittfältet tillsammans med Rakitic.
Vi hade inte behövt grubbla över mittfältet lika mycket om det inte vore för att Sergio och framförallt Iniesta varit totalt under isen.

Inte undra på att de sett dåligt ut när den lagdel som är viktigast för barcas spel är helt vilse.
Barcelona Bentley King
2014-11-12 07:41
@barcastuff: Barcelona's midfielders have recorded only 1 assist in the Liga so far this season #fcblive [via opta] Meanwhile in England så leder Cesc assistligan med 9 assist...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2014-11-12 04:21
Vi kan snacka spelfilosofi hit och spelfilosofi dit till döddagar, utan att det ändrar det faktum att Pep Guardiola var rätt man på rätt plats. Men framförallt i RÄTT TID. Sistnämnda omständighet är nämligen enligt mitt förmenade fullständigt avgörande för Peps exempellösa framgångar med sin upplaga av Blaugrana, inte "hans" eller FC Barcelonas spelfilosofi i sig. Ni vet, det där talet om DNA och dylikt. Tämligen dödfött att ta till sådana termer. Så´nt handlar om genetik och så också talang i mångt och mycket. Och glöm för all del inte att självaste Carles Pyuol var på vippen att sållas bort ur Barca på ett tidigt stadium i unga år, just för att han inte ansågs ha riktigt rätt "DNA" i sig. Sensmoralen i den sannsagan skriver sig alldeles själv. Inte så sällan har vi fått höra att det ser ut som handboll, när Barca passar i sidled framför en mur av motståndare för att hitta instick. Vilket får mig att tänka på svensk handboll när den var som bäst. Dom flesta av oss har förmodligen, kanske inte varit med men i alla fall hört talas om, när Sverige dominerade handbollsvärlden och det folkkäraste landslaget kom att kallas "Bengan Boys". Men även om "Bengan" i hög grad var med och bidrog till framgångarna, så var det den lyckliga omständigheten att Sverige under hans tid som ledare, hade fått fram en gyllene generation av extremt talangfulla handbollspelare, vars formtoppar mer eller mindre sammanföll under en och samma period. DET var inte främst "Bengans" förtjänst. Men han kunde få dom att fungera som grupp och därmed få ut det bästa av dom individuellt. Däri låg också Pep Guardiolas storhet. Sen får vi heller inte glömma bort Tito i sammanhanget. Maken till egenproducerad generation spelare från La Masia, som Pep under sin tid till allas vår stora glädje hade den stora äran att disponera på sitt speciella sätt, lär vare sig Barca, Spanien eller världen få se igen. Och knappast något en ny sportchef, tränare eller inköpta stjärnor i miljardklassen kan återskapa. Visst vill jag som alla culés av hela mitt hjärta att Barca ska vinna allt som går att vinna igen och helst gör det lika vackert som på Peps tid. Men att segra som Atletico Madrid gjorde förra säsongen, är faktiskt inte fy skam det heller. Eller? För övrigt skulle jag verkligen behöva ett riktigt sömnpiller till match, i skrivande stund. Hoppas C-more visar någon direktsänd drabbning i amerikansk "fotboll". Får stänga av datorn och sätta på TV:n. För det här håller fan inte. Har ju faktiskt ett jobb att sköta också. Precis som "Zubi".
Barcelona Gio Style
2014-11-12 00:32
Grabbar, vem fan bryr sig om Ronaldo?
Barcelona BARCA-més que un club
2014-11-12 00:16
Det stinker avundsjuka ur den patetiska Crynaldo ska starta sina kampanjer nu allt för att vinna den guldbollen och att folk ska tycka synd om han, och att han förtjänar den osv. vilken vidrig spelare 29 år också skäms för fan.
Barcelona wallmannen
2014-11-12 00:10
Jag tycker att Rolle är mer spornosexual än metrosexual.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcelonistas
2014-11-11 23:53
Ronaldo är en metrosexuell narcissist som vill stå i rampljuset så mycket som möjligt. Allt det där är fake, " i will get my lawyers" vem ska dom stämma luft eller? The book also suggests that the 29-year-old’s Madrid team-mates jokingly compare Messi to a dog or puppet kept in one of Ronaldo’s designer bags...
Barcelona Liunil Masse
2014-11-11 23:50
Jag tycker inte det är våra mittfältares kvalité det är fel på utan det är Luchos taktik. Alla våra mittfältare begränsas totalt när dom ska bredda och täcka upp för ytterbackarna. Vi måste spela mer centralt och etablera ett tryck mot motståndaren centralt istället för att lämna ett stort jävla hål där stackars Busquets ska försvara ensam. Sen en sak till och det är att vingarna nu spelar centralt. Det är det som i grunden gör att mittfältarna misshandlas pga att dom måste täcka upp för ytterbackarna som tvingas bredda. "Football begins with two wingers." #MarceloBielsa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-11 23:43
News is circulating that I allegedly made offending remarks regarding Lionel Messi. This is absolutely false and I have assured my lawyer takes action to sue those responsible. I have the utmost respect for all my professional colleagues, and Messi is obviously no exception.


BarcaClasico - va ska snubben säga? Klart han tog sig tiden att hitta på en trovärdig historia. För inte tror ni på fullaste allvar att han skulle erkänna att han snackat skit om Messi? Ska han gå ut och säga, " dessa uppgifter stämmer jag har kallat Messi detta".

Allt detta är ett spel, oo tro mig han har sagt mycket om Messi i omklädningsrummet. Detta är sätt att måla ut sig själv som ett offer så han får mer anhängare när det kommer till priser som guldbollen. Nu går han ut och påstår att dessa uppgifter är felaktiga ( vilket dom inte är) bara för att framstå som ett offer.
Barcelona Baha - Pep G
2014-11-11 23:24
Luis breddar med mittfältarna föt mycket. Det funkar inte. Han kommer inse det när han förlorar mot Sevilla, Valencia och mot ett bra lag i CL. Jag har inte sett potentialen i sättet han vill spela på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2014-11-11 22:50
Direkt från Ronaldos Facebook sida: Ronaldo: News are circulating that I allegedly made offending remarks regarding Lionel Messi. This is absolutely false and I have assured my lawyer takes action to sue those responsible. I have the utmost respect for all my professional colleagues, and Messi is obviously no exception.
Barcelona A good coach is everything!
2014-11-11 22:50
Vårt mittfält är nog sämst i världen just nu inte bara statistiskt utan även formmässigt. Iniesta och Busi har vart KATASTROF speciellt Busi. Xavi har faktist spela upp sig och imponerat på mig trodde han var het slut men han verkar ha lite kvar. Men statistik och Xavi har inte gjort en enda assist men har däremot gjort mål som han vägga sig genom. Rakitic har fått en helt fel roll i Barca rakitic är offensiv mittfältare och prestera på topp som offensiv mittfältare i Sevilla. Med LE så får rakitic dra ett jävligt stort defensivt lass. Rakitic behöver tid kontinuitet så ska ni se att det lossnar.

Rafinha har spela alldeles för lite för att bli rättvist bedömd ..

Der ser illa ut bokstavligen !!
Barcelona El Messias
2014-11-11 22:36
Till med försvaret har mer assist än mittfältet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2014-11-11 22:07
Barcelona's midfielders have recorded only one assist in La Liga this term; Real Madrid's midfielders have managed 17. Contribution. Där har ni vrf Messi inte gör många mål. Han måste fan gå ner och skapa chanser själv för ingen annan är det. Vad fan är det!? Är det Barcelona Messi spelar i eller Elche?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2014-11-11 21:39
Only 12% of Barcelona's goals this season were assisted by midfielders (Iniesta 2, Busquets 1, Rafinha 1)

Vad vårt mittfält sysslar med kan man undra.
Barcelona Neymar11
2014-11-11 21:15
Lion24 Du får hans besatthet att klarna till för mig ytterligare. Ronaldo borde få göra lögndetektor test och ställas frågan är Messi bäst i världen 95% säker på att svaret hade varit JA eller att apparaten hade gått i högvarv och exploderat hahaha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-11-11 20:52
Tänkte skriva en kommentar angående Cristianos ''motherfucker''. Ska jag vara ärlig så skulle det absolut inte förvåna mig om Cristiano säger/sa så. Cristiano är fullständigt besatt av Messi. Jag har känt det länge och nu har jag t.o.m sett det. Som den senaste matchen mellan Real Madrid och Barcelona som spelade för bara några veckor sen. Kolla i länktips och stanna vid: 12:00 - Messi gör en tackling på Modric och Cristiano går till domaren för att lägga sin synpunkt på tacklingen. Även om man inte ser Cristiano med domaren så är det klart och tydligt vad han vill när han går fram mot Messi. 51:12 - Messi ska slå en frispark och resten talar för sig självt. Cristiano är ''lagens man'' och bollen får absolut inte flyttas fram, om ens 1 millimeter. Det vill Cristiano förmedla till domaren och kanske Messi. 1:12:49 - Här ser vi en Cristiano som under en tid markerat Messi men när Messi sedan joggar sig fri så vänder sig Cristiano mot sina lagkamrater och markerar tydligt att dom ska markera Messi, genom att med fingret peka på Messi. Ja, videon talar för sig självt. Sen så har vi flera gånger vittnat Cristiano förminska Messis insatser mot just Real Madrid för att lägga fokus på annat, bl a domaren. Här kommer några exempel: Real Madrid-Barcelona = 3-4. Messi gör ett hattrick på Cristiano hemmaborg. Ett hattrick mot en rival är alltid stort, speciellt El Clasico. Detta sa Cristiano efter matchen (http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/real-madrid/10718482/Real-Madrids-Cristiano-Ronaldo-hints-at-conspiracy-to-ensure-Barcelona-won-Clasico.html): "It was tough game," said Ronaldo. "There were some people that didn't want us to win or see Barca out of the title race. I've been here for a long time. It obviously bothers people when Real Madrid win. It makes them jealous. There isn't a level playing field. "The referee made so many mistakes. They have to assign a referee who lives up to the game's importance. He was pale and very nervous. I'm not trying to justify myself. There were a lot of things. Some people wanted Barca to stay in the title race and they did. "My penalty might have been just outside the area, but there are many things that went on. It is difficult when many people didn't want us to win today." Samma sak var det när Messi gjorde båda målen i Champions League semifinalen varav 1 av dom var den när han dribblade av halva Real laget och gjorde mål. Efter matchen sa Ronaldo att ''det inte var så svårt att göra så mot 10 man'' och ''att domaren avgjorde den här matchen''. Kanske sant men meningen var helt annat. Meningen var att nedvärdera Messis insats och framförallt flytta fokus på honom så att han inte får den cred han förtjänar. Man ska istället prata om domaren. Jag har länge känt att Cristiano varit beroende av Messi och den nya ryktet ''motherfucker-ryktet'' förvånar mig inte om den skulle vara sann.
Barcelona Neymar11
2014-11-11 19:42
Capitan Är det någon som skulle kunna vara då patetisk och få sina medspelare att skämta om Messi samtidigt nedvärdera honom för att kunna höja Ronaldo så är det ändå Ronaldo. Därför tror jag inte på att det endast är rykten. --------- Leomessi Ja det vill säga när hon inte är staterna och spelar in p-rulle med R Kelly haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-11 19:38
Intressant att folk inne i La Puta direkt påstår att dessa rykten är falska. Seriöst vad har vi fått lära oss dom senaste säsongerna? Pepe trampar på Messis hand utan att straffas, Real Madrids officiella hemsida går ut med en video som dom manipulerat ( Alves vs Pepe), samma hemsida gick ut föra säsongen och började gråta över domslut igen. Real Madrids tränare kan peka folk i ögonen utan att straffas, han kan säga dittan och dattan. Real Madrid och dess spelare är kapabla till allt jag är ganska så säker på att Ronaldo gått runt i sitt omklädningsrum och sagt så. Haha jag kan bara skratta åt eländet, det hela blir dessutom ännu mer komiskt när den mest korkade människan i världshistorien börjar anklaga folk för att va korkade?
Barcelona LeoMessi
2014-11-11 19:36
Neymar11 Hahaha skrattar varje gång jag tänker på att han har öppnat ett museum som han tillägnar till sig själv. Kan slå vad om att han speglar på väggarna och på taket i hans sovrum, så han kan se sig själv när han sätter på frugan.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: