/spanien/barcelona/forum/497.aspx/spanien/barcelona/forum/497.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Lion24
2018-02-21 10:19
II Barça II

Håller helt med. Jag försöker förstå framförallt Rakitics roll men jag hittar inget. Ingen controller? Fine. Ingen box-to-box? Fine. Ingen alibispel (dra spelare mot kanten för att öppna upp för anfallare) a la Lucho? Fine. Vad gör du då? Ingen som hjälper i speluppbyggnaden? Fine. Ingen som slår passningar mellan motståndarens linjer? Fine. Men återigen vad gör du på plan? Som mittfältare i ett possession baserad lag på motståndarens planhalva.

Jag skulle jätte gärna vilja att någon med bättre kunskaper skulle förklara det för mig. Jag vill verkligen veta om det är något jag har missat. Det ända jag kan tänka på att Rakitic finns där för återerövrandet av boll när vi tappar den. Om så är fallet, ska jag använda min centrala mittfältare till det här i en klubb med en annorlunda filosofi? Fattar inget, tar hjärna hjälp av någon som är mer införstådd.
Barcelona Lion24
2018-02-21 10:12
Barcelonistas

Det är jätte bra att man hade bollen, speciellt på motståndarens planhalva nästan hela matchen. Men samtidigt måste du också göra något med bollinnehavet. Du försvarar och attackerar (!) med bollen. Igår försvarade vi bara, med boll alltså. Suarez var helt off, Paulinho spelare på en kant som inte ens finns, har dessutom riktig usel bollbehandling, det som mittfältare i Barca. Rakitic är Rakitic, Busi är farligare än Rakitic, det säger allt och Alba var sönderläst.

Som sagt, med boll så måste du attackera också. Men vi har bara två spelare i offensiv zon (Leo och Iniesta) som kan hålla i bollen där, resten är statiska, förutom möjligtvis Alba som kan dra med en djupledslöpning. Sen förstår jag inte det här snacket med att 2009 var si och 2012 var så. Det är 2018 idag. Helt nya förutsättningar med nya spelare. Om något är det en fördel för oss då vi åtminstone har kvar spelare som spelade dom matcherna för några år sen.

Jag blir mest förbannad på den typen av spelare vi har idag. Det är helt absurd vad vi har blivit. Jag må låta negativ och sprida dålig energi men jag kan inte sluta tänka på vad mitt lag har blivit. Om vi tänker efter på spelarna framför backlinjen: alltså Paulinho, Rakitic, Busi, Iniesta, Leo och Suarez. 3 av dom har svårt med bollbehandling på små ytor. 3 av dom har svårt att spela fram bollen. Det här är 3 av 6. Egentligen 5 då Busi inte ska vara så involverad i offensiven. 3/5! Lägg till Gomes och Vidal och det absurda blir bara mer. Det här är FC Barcelona och tyvärr kommer jag aldrig acceptera väldigt många av dom här spelarna. Det är inte deras fel men tyvärr så här jag inga större känslor för väldigt många spelare i truppen. Negativitet..
Barcelona Bosketts
2018-02-21 10:05
Vilken oerhört frustrerande fotbollsmatch det var att titta på. Två lag som klev ut med en tråkig taktik:

Chelsea ställer sin Finlandsfärja framför mål med ett 5-4-1 på hemmaplan och väntar på kontringar.

Barcelona vill hålla i bollen och minimera risken för kontringar, och sänker medvetet tempot matchen igenom.

Tycker vi håller oss till vår gameplan ganska bra, även om det är en tråkig sådan. Det som vi inte riktigt lyckas med är att höja tempot i sista delen. Det är också något som är den svåraste delen i denna Pep/Cruyff-taktik. För samtidigt som vi är väldigt duktiga på sänka tempot på mittfältet så måste tempoökningen komma i sista delen. Där var framförallt Iniesta en besvikelse, men också Paulinho.

Kvällens delight var i övrigt Busquets. Herregud vad bra han var. Även Rakitic tyckte jag skötte sig bra.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-21 10:03
Suarez kommer aldrig bänkas, inte nog att man går emot suarez men bänka messis bästa vän? Den tränaren som har dom cojonesen att gå emot bägge är inte långvarig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2018-02-21 10:00
Måste medge att jag inte alls är nöjd med insatsen från igår. Visst gör Chelsea det svårt för oss genom att parkera bussen men det borde ju inte komma som en överraskning för Valverde? Sen börjar jag faktiskt bli trött på 4-4-2, inte för att jag är av den åsikten att vi alltid måste spela 4-3-3. Men jag förstår inte vad kroatens och Paulinhos roller är? Vad exakt är det tänkt att de ska bidra med i ett fyramanna mittfältet? Just nu känns det som att de inte bidrar med något alls, användes deras egenskaper verkligen på bästa sätt? Sen måste jag nämna Dembele, missförstå mig inte, jag anser att Valerde gjort det riktigt bra hittills och det är något jag framfört flera gånger tidigare. Men att inte våga byta in Dembele trots att vi inte har haft ett enda skott på mål är faktiskt inget annan än fegt. Och om en ung talang som Dembele inte får chansen, trots hans prislapp och sin enorma talang, vad sänder det för signaler till ungdomsakademin? Och varför får Suarez 90 minuter trots att han inte bidrog med något märkvärdigt alls? Varför köpte vi ens Paco?
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-21 10:00
Matchen i sig var ju en kopia från 08/09, lite sämre spelare i bägge lagen men nästan identiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-21 09:58
Är det bara jag som har snappat situationen från en hörna under första halvlek där pique har öppet för att nicka och rudiger drar honom i armen? Hade det varit omvända roller då jävlar...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barça i visca Catalunya-1899
2018-02-21 09:53
Resultatet igår kan man inte klaga på utan vi bör kunna gå in i returen utan press, Chelsea måste göra mål så vi borde fortsätta med 4-2-2 och sedan vänta in lägen med Messi/Suarez. Spelet är fortfarande under all kritik men seriöst borde vi verkligen förvänta oss mer med spelare som Paulinho och Rakitic på mittfältet.

Nej denna säsongen så räcker det med bra resultat för min del även om spelet inte är underhållande, man kan inte liksom göra skit till guld hur man än vänder på det (Ivan o Paulinho). Om man ser samma spel nästa säsong då har man rätt att klaga, för då har vi haft en hel försäsong med Coutinho och något nyförvärv med.
Barcelona Barcelonistas
2018-02-21 09:49
Lion24 - jag håller med dig i vissa saker men inte i allt. Jag tycker inte vi spelade så dåligt igår. Vi har 70% bollinnehav i Stamford Bridge Chelsea fick knappt låna bollen i långa perioder. Sen får vi inte glömma att vi möter Chelsea som är det svåraste motståndet för oss. Vi har alltid haft problem mot Chelsea. Även när vi var som bäst så hade vi svårt mot dom. 2009 hade vi ett skott på mål under 90 min den matchen påminde om gårdagens. Vi har ett enormt bollinnehav men vi skapar ingenting. 1-1 är ett fantastiskt resultat för oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Koeman!!
2018-02-21 09:39
Lion23, håller helt med men ändå så är det vi har just nu. Man får hoppas på att Iniesta och Messi gör supermatcher i CL tills vi får in mer kreativ kraft.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-02-21 09:35
Det finns ingen rörelse, ingen energi i spelet. Vårat spel är väldigt lättläst när vi anfaller på samma sätt varje gång, dvs Messi får bollen som 10:a och söker direkt mot vänsterkanten. Vi har ingen attack alls på våran högerkant, det händer ingenting där. Samtidigt har vi flera spelare som inte är anpassade att spela den typ av fotboll vi spelade igår. Tänk att Busquets, våran DM slår flera passningar mellan linjerna än Rakitic, våran CM. Rakitic är inte box-to-box, alibispelar inte längre som han gjorde hos Lucho och är heller ingen controller. Titta om matchen igen från igår och studera bara Rakitic. Det händer ingenting runt den spelaren och det här är våran CM.

Paulinho fick mycket skit i början och det kändes som om han presterade för att motbevisa folk. Nu har verkligheten kommit ikapp han och oss alla andra. Alla behöver inte vara Xavi men som mittfältare i Barca med possession på motståndarens planhalva måste du ha någorlunda bollbehandling. Jag är rädd varje gång han får bollen. Samma med Suarez. Grejen är att många av våra spelare ibland blir skyldiga att passa Suarez för att inte bli utskälld med gester eller kommentarer. Man ser det tydligt. Det måste bli en rejäl ändring på väldigt många spelare i våran klubb. Leo kan inte göra tre spelares jobb.

Till matchen. Jag tror inte Valverde vill spela 4-4-2. Men för att hålla framförallt Suarez nöjd så måste han. Samtidigt blir det en 4-2-3-1 uppställning ibland. Den här matchen borde inte ha varit så dramatisk. Vi har fullständigt koll men när väldigt många spelare (3-4 stycken) i startelvan inte kan spela dem här typen av fotboll så blir det omöjligt att framförallt skapa målchanser. När våran DM är farligare än våran CM så är nåt allvarligt fel.

Vi hade ingen rörelse, inga platsbyten med varandra plus att Chelsea hade läst kombinationen Leo har med framförallt Alba. Och när du bara anfaller på ett sätt så är det väldigt lätt att neutralisera dig. Med det här spelet och även laget har vi ingen chans på framgångar o den här turneringen. Fotboll är en lagsport med 11 spelare inkluderade i spelet, en kan inte hela tiden göra allting.
Barcelona Blårö
2018-02-21 09:35
Om det stämmer att Arthur Melo är klar som Rafael på twitter säger och som
Brukar ha rätt bra koll. Vad händer då med carles Alena !?

Jag vill så gärna att han tar klivet upp. Men blir orolig om dom gör denna värvning att man inte ha nå långsiktiga mål för han.

De matcher han fått chansen så ser jag verkligen potentialen. Viljan och om han får spela mera så kommer han sticka ut ännu mer med tanke på bättre självförtroende!
Filmerna från träningarna så är han alltid med och tränar men aldrig med i truppen. Jag är iallafall en som håller tummarna att han får en ärlig chans!
Visca!

Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-21 09:30
Det enda jag saknar med neymar är hans rörelsemönster utan boll. Det behövdes verkligen igår, jisses vad statiskt det såg ut. Chelsea försvarade sig bra både centralt och på kanterna samtidigt som spelarna enbart ville rulla boll. Det fanns gott om yta att hota men paulinho och Rakitic vågar/kan ej slå den passningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ninja
2018-02-21 09:20
Jag tycker vi spelade bra igår. Det var inte magiskt men vi gjorde jobbet och hade ganska bra kontroll på matchen. Chelseas enda riktiga hot var Willian och till viss mån Hazard. Hur den förstnämnde kunde får härja fritt utanför straffområdet är för mig en gåta, en som vi lär lösa till returmatchen.

En sak som var väldigt tydligt igår är att vi saknar fart på mittfältet. Ingen av de 4 som startade igår har nånsin varit kända för sin snabbhet. Det fanns ett par tillfällen där åtminstone jag kände att vi kunde kontra om vi hade haft ett par snabba spelare, inte bara på mittfältet men även i anfallet. Lyckligtvis har vi en 20-åring på bänken men han måste verkligen börja spelas in i elvan. Han måste få upp självförtroendet som förmodligen inte är på topp efter två skador.

Jag är extremt nöjd med 1-1, det kommer tvinga Chelsea att anfalla och då kan det uppstå ytor. Ytor som jag hoppas Dembélé kan utnyttja. Folk som förväntade sig att vi skulle krossa Chelsea igår behöver komma ner på jorden. Däremot är jag 99% säker på att vi vinner på Camp Nou där över 90 000 supportrar kommer att heja fram våra krigare.
Barcelona Andreas FCB
2018-02-21 09:10
Coutinho enligt uppgifter drabbad av inbrott.
Tråkig start i Barcelona.

Ska även ha fått bilen bortbogserad pga felparkering.
Barcelona Zyzz
2018-02-21 09:07
Så oerhört viktigt mål Messi gjorde igår! Bortamål betyder så mycket!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-02-21 08:38
Suarez första och andra säsong så lovordades han inte bara för målen, utan framförallt för sina löpningar som öppnade upp ytor för Messi och Neymar. Dessa löpningar är som försvunna idag. En stor del till detta är att han inte har så många spelare att öppna upp ytorna för längre när hans enda partner offensivt är Messi. Övriga laget tar inte djupledslöpningar ofta nog och vi är för stela i offensiven även om Messi oftast lyckas hitta en lucka någonstans som leder till mål.

Med detta att utgå ifrån så blir Suarez betydelse för laget en helt annan än tidigare. Om Suarez inte öppnar ytor för medspelare med löpningar och samtidigt är riktigt dålig med boll i spelet, så är det enda av vikt hans mål.

Här har Valverde en nöt att knäcka anser jag. Antingen att involvera fler spelare offensivt, är 4-4-2 verkligen optimalt och i så fall, hur kan vi tweaka taktiken och spelarna för att få ut maximalt av våra anfall?


Barcelona Cúles
2018-02-21 08:18
Hur kan Madridfansen snacka så mycket med en avdankad Ronaldo och Modric samtidigt som vi krossade dem i ligan som vi för övrigt leder överlägset? Kom ner på jorden. PSG var bättre än er.
Barcelona IlTriplete
2018-02-21 02:19
Jag vill påstå att Chelsea var den absolut tuffaste lottningen vi kunde fått i år. Vi har det alltid svårt mot dem, särskilt på bortaplan, då dom spelar väldigt defensivt och parkerar bussen. Ja, vi var inte särskilt bra idag men som tur är har vi med oss ett bortamål till Camp Nou.

Slår vi ut Chelsea kommer det mest återstå väldigt offensivt lagda lag i kvartsfinalen. Finns inte många lag på väg mot kvartsfinal nu som jag tror har råd att försvara sig på samma sätt och spela lika destruktiv fotboll. Bayern, City, Real/PSG, Liverpool, Shakhtar/Roma eller Tottenham.

Det passar oss dock väldigt illa om Juventus och United skulle ta sig vidare. Dessa lag kan nog ställa upp på exakt samma vis och spela lika feg fotboll.
Barcelona Lionel12
2018-02-21 00:27
Jag kommer bli grymt besviken om vi inte tar oss vidare mot Chelsea på Camp nou. Fansen ska höras mellan de usla meningarna kommentatorerna på Vissat stammar ur sig. Det ska va sång och applåder vid varje anfall. Messi ska chockstarta med slalomåkning OS till ära. Suarez ska med sina nyvässade tänder sätta dito i röven på alla 10 backar på planen. Ett lag som Chelsea skall inte ta detta ifrån oss. Inte på vår hemmaborg! Visca godnatt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas FCB
2018-02-21 00:17
Busquets... Helt sjukt vad bra han var idag.

Ovärderlig spelare.
Barcelona Treyh
2018-02-21 00:15
@Lionel12:


Tack! Precis det jag tänkte under matchen. Wow varenda spelare har en bra förstatouch (förutom Paulinho) och är säkra med bollen. Vi rullade runt i ett sjukt snabbt tempo. Jag tror att vi kommer att vinna med bra marginal i Camp Nou. Jag känner mig väldigt säker.
Barcelona Andreas FCB
2018-02-21 00:15
@Mäktiga Messi:


Man ska skynda långsamt. Dembele värmde upp men så gjorde vi mål. Då fick han sätta sig igen vilket var helt rätt.

Dembele är inte redo än. Räknar inte med han i årets säsong. Låt han få lira lite i ligan på sin höjd. Sen VM och kortare försäsong sen.
Barcelona Davids3
2018-02-21 00:13
@Mäktiga Messi:


Han var på väg in. Planerna ändrades dock vid 1-1.
Barcelona Mäktiga Messi
2018-02-21 00:06
om vi i underläge inte slänger in Dembele som kostade oss lite mer än 1 miljard kr .. när ska vi då ha användning av Dembele?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-02-21 00:06
Eibar skapade mera mot Barca än vad Chelsea gjorde. Trots att vi spelade 2 borta matcher inom 3 dagar mot Chelsea som spelade 2 hemma matcher på 4 dagar så hade vi bollen i 3/4 delar och 900 pass inom laget mot 250 !!
Tycker fortfarande att Chelseas mål kom från felaktig hörna. Men rättvisan kom till slut då Chelseas buss punkterade.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2018-02-21 00:00
@Koeman!!:


Enligt de är vi Mordor. Så spelar ingen roll.

Själv kommer jag ihåg när Suarez blir kapad. (Han var precis utanför strafflinjen dock. När han klagade fick han gul kort.

Jag glömde bort hur mycket jag hatar Chelsea och deras fans. Sen att man har kusiner som hejar på dem är en sak. Men fan, vi måste gå vidare och slå ut dem.

Jag var arg hela matchen hur Barca spelade. Men skönt med 1-1 resultat.
Barcelona Lionel12
2018-02-20 23:51
Förlåt men när det gäller fotboll är jag romantiker. Messis shower på offensiv planhalva får mig att dregla. Barcas passningspel för att hitta ytor och spela vacker fotboll. Den höga pressen vi allt som oftast klarar mot de flesta motstånd får mig att hoppa och studsa i soffan. ALLT detta är inget som Chelsea besitter. 11a spelare i eget straffområde. Jag blir på riktigt irriterad över att många lag stället upp på det här sättet. Längtar efter Coutinhos högerfot som får dra på från 30 meter mot dessa fega motståndare. Trött!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta.70
2018-02-20 23:40
@ || #5 sergiobusquets:

Nää, det är aldrig buskens fel...:)

Och, den här nicken klär dej betydligt bättre än dina två senaste..:)
Barcelona Barcelonistas
2018-02-20 23:38
Håller med vi måste få in Dembele in i laget. Den här 4-4-2 uppställningen funkar inte. Man måste börja få in Dembele i elvan. Dags att betala tillbaka Dembele!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: