/spanien/barcelona/forum/4961.aspx/spanien/barcelona/forum/4961.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Coach Pep.
2014-11-20 19:50
el Flaco

En folklig underström tar över klubben? Det hade varit stort. Man måste älska katalanerna och deras nationalism. Det är klart att FC Barcelona är en nationell angelägenhet så det är kul att höra att det finns den typen av initiativ. Man kan undra var näsdukarna på Camp Nou varit, men tänker man efter så har ju alla culés helt enkelt stannat hemma i protest. Vem säger att makthungriga globalister och affärshajar har monopol på klubben? ;D
Coach Pep.
2014-11-20 19:26
Thierry Henry Bayern kan nog köpa Messi om Pep vill. Om jag hade varit i Messis skor så hade jag lämnat Barca för Bayern för att optimera karriären. Det är rätt läge nu med mycket som inte fungerar i Barcelona. Man kan prata om lojalitet men man kan inte bara ställa krav på Messi utan det måste riktas åt båda hållen. Messi är knappast nöjd med hur klubben sköts, märks ju på långt håll. Faktum är att för alla objektiva fotbollsälskare hade det varit mycket spännande att se Messi få en nytändning i en ny och optimal miljö som i Bayern. Ni kan anklaga mig för att vara illojal supporter, men faktum är att jag tänker på Messis bästa här. Om han väljer att lämna så är det minsta vi fans kan göra att visa full respekt. Jag tror definitivt Pep kommer vara kvar längre i Bayern än i Barcelona och det finns hur många goda anledningar som helst för Messi att överväga en flytt till Bayern. Det är inget som säger att både Robben och Ribery kommer stanna om Messi går dit. Det är såklart inte kul att som culé behöva prata om en försäljning av Messi, men i dagens läge känns det oundvikligt så det är bättre att ta tag i frågan istället för att fega och leka "hardcore" culé. Sen är det rätt patetiskt av dig att klanka ner på tyska ligan sådär. Det är uppenbart att du gör det endast för rädslan att Messi ska lämna. Tyska ligan är en av Europas toppligor; det finns ingen anledning för toppspelare att ignorera den ligan längre.Tysk fotboll är definitivt mer städad än spansk fotboll i dagens läge, även om den har en bra bit kvar till Spaniens konkurrensnivå. Om PSG kan locka över hela Seria A:s spelarelit så kan nog Bayern locka vem som helst med. Visst, man kanske måste bevisa att Bayern har råd, men det finns lika lite anledning att tro att de inte har det. Jag tror aldrig de hade värvat Messi utan Pep, men med tanke på hur nära Pep står honom kan jag mycket väl tänka mig att han lockar dit Messi precis som han gjorde med Thiago. Pep, Messi och Thiago i Bayern München hade talat för sig själv.. Ledningen hade aldrig överlevt nästa val. Pep kan helt klart använda sig av strategisk krigföring här. Om vi inte får en ny ledning förtjänar vi inte Messi.
Barcelona Thierry Henry
2014-11-20 18:47
@Tyska Maskinen:
Ni hade behövt trippla ert förra transferrekord för att få Messi. Du säger att ni har råd. Det tror jag först när jag ser det. Ni har aldrig värvat spelare i närheten av hans status förut. Ni vann 1 cl och du tror helt plötsligt ni är allsmäktiga? Det enda som hade fått Messi att ens fundera på att sätta sin fot i er skitiga lilla liga är möjligheten att återförenas med Pep isf. Robben och Ribery är dessutom 2 stora egon som ser sig själva på samma nivå som Messi. Dom hade aldrig accepterat att han kom in och tjäna dubbla deras lön och fick en central roll i ert anfallspel. Så någon av dom hade garanterat fått lämna för att göra plats åt honom. Ni hade garanterat försökt inkludera några spelare i en sån deal. En deal som.bars hade hänt om Pep insisterat. Messi hade gjort kaos med hela eran förening och hela er bonne liga. Hierakier hade gått i kras, spelare hade vart missnöjda, transferrekord hade spräckts och lönestrukturen trasats sönder. Bayern är en stor klubb med stark ekonomi. Men ni är en klubb som byggt upp er ekonomi på ett sunt långsiktigt sett. Jag tror inter er klubb vare sig är redo eller villig att unna sig lyxen av Lionel Messi och alla strukturella förändringar det hade inneburit för er
Barcelona el Flaco
2014-11-20 18:40
En ny presidentkandidat har presenterat sig idag. Det rör sig om en 39-årig ingenjör vid namn Jordi Farré under slogan som gent normal, vi är normala människor. Hans team består av ingenjörer, ekonomer och advokater som definierar sig själva som en grupp vars syfte är att bidra med en frisk fläkt inom klubben. Farré har sagt att hans styrelse har de ekonomiska resurserna för att ställa upp i valet och att han vill få ett slut på de juridiska svårigheterna klubben har gått igenom de senaste åren. Han har dessutom sagt att de inte tänker ansluta sig till en annan kandidatur och att han aldrig tänker lägga sig i de sportsliga frågorna för att om han gör det kommer Barça "åka ner till andra divisionen". Angående de aktuella teman som berör klubben sa Farré att han kan inte föreställa sig Messi någon annanstans förutom FC Barcelona, att han hade varit villig att ta bort Núñez namn från museet och försäkrade att man kommer göra sig av med Zubi. Farré är därmed den terdje officiella presidentkandidaten tillsammans med Bartomeu och Agustí Benedito. Jag har länge velat att Laporta annonserar att han tänker ställa upp i valet fast med tanke på att han redan är ett känt namn är det ingen brådska. När det gäller Farré och hans uttalanden tycker jag det mesta lät positivt. Jag gillade hans humor när han sa att hans avsikter är att lämna över fotbollsfrågorna till de professionella och inte till sig själv då han är, uppenbarligen, inte någon expert. Jag tyckte även om att han vill ta bort Núñez namn från klubbens museum. Även om det inte är hela världen så visar det att Farré inte är någon nuñista. Bartomeu däremot sa att han planerar att hålla kvar det officiella namnet President Nuñez Museum och visar klart var han står i det Barça-politiska spektrumet. Att Farré inte vill ha kvar Zubi visar mer på sunt förnuft än något annat...
Barcelona el Flaco
2014-11-20 16:25
Lion24/

Lägg även till att Carme Barceló, en journalist med stark relation med den nuvarande styrelsen, har gått ut och sagt att Bartomeus relation med Messi och hans far är långt ifrån att vara lika bra som man hade önskat. Den bristen på feeling kan komma att få stora konsekvenser.
Barcelona Neymessi
2014-11-20 16:24
Man vet att det är illa ställt med klubben om man inte ens skulle bli förbannad på Messi om han lämnar. Han har alltid sagt att han vill stanna i klubben, men med tanke på att han ska ha sina bästa år nu och den nuvarande ledningen håller på att köra klubben i botten förstår jag att han om han vill lämna. Hade antagligen gjort desamma och då älskar jag Barca över allt. Fan...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-11-20 15:34
Neymar11

1. Messi sa förra året att Barcelonas vice-president inte kan nåt om fotboll (!). Bara en sån sak, av Messi dessutom.

2. Messi fick ett nytt kontrakt för inte alltför längesen och tjänar redan rätt bra? Tjänar väl mest i världen? Om inte så är det top 3 i alla fall. Messi kände att han förtjänade att vara den bäst betalda spelaren i världen och fick sedan nytt kontrakt. Pusslar man ihop det så förstår man.

3. Messi har flera gånger sagt att han vill avsluta karriären i Barcelona eller alternativt spela nån säsong i Argentina vilket är förståeligt.


Det handlar om saker som väldigt många av oss inte förstår eller ser. Messi är bland där uppe med de bästa spelarna genom tiderna. Messi jämförs t.o.m ibland med Pelé och Maradona. Eller han har i alla fall jämförts med dom. Finns många som har sagt att Messi är den bästa av alla. För att hålla den här nivån uppe så måste Messi prestera och vinna titlar. Messi presterade och vann titlar men nu är inte Barcelona som det var förut. Därför har Messis prestationer och titlar sjunkit. Då blir du mindre omtalad. Vem vill inte bli världens bästa fotbollsspelare genom tiderna? Vem får den chansen inom fotbollen?

Därför behöver Messi stöd. Ser vi den stöd som han förtjänar? Det är en väldigt stor skillnad på den stöd Cristiano får av Florentino och Madrid tidningarna jämfört med Messi av Bartomeu och Barcelona tidningarna. Som Barcelona president så har du ändå en liten makt av tidningarna. Känns som om Bartomeu har en väldigt stor makt bland tidningarna.

Vi har haft 3 tränare på 3 år sen Pep gick. Vi har haft en krissituation på mittbackspositionen i flera år och köper Mathieu och Vermaelen som ännu inte spelat för den här klubben. Man har 3 högerbackar i truppen där vänsterbacken (Adriano) får gå före dom andra 2. Douglas köptes och har gjort ca 70 minuter. Montoya har spelat en match. Alves är inte sig själv. Är detta organisation? Är detta genomtänkt? Är detta ett slagkraftigt lag med en så utsatt position som försvaret? På mitten har vi en Xavi som förmodligen lämnar nästa år. Ersättaren? Sergi Roberto. Vi får inte värva nån så det är det ända alternativet. Vi ska klara oss med Pedro, Munir och Sandro som avbytare i 2 år. Håller detta i en klubb som FC Barcelona? Alla tränare är inte Pep som klarade sig med mindre välkända avbytare!

Vad jag vill komma fram till är att Messi får inte den stöd han tycker att han förtjänar. Messi vill vinna titlar och naturligtvis individuella priser. Man vinner inga titlar med ett halvt medelmåttigt lag. Messi spelar i FC Barcelona som är en av världens absolut största klubbar som dessutom är en klubb som är på top 3 vad gäller inkomster. FC Barcelona är en klubb med världens förmodligen största dragningskraft. Då håller det inte att man köper Mathieu, Vermaelen, Douglas och har kvar spelare som Roberto m.fl. Pelé eller Maradona blev inte utnämnda som tidernas bästa spelare för endast spelet på plan utan att vinna titlar. Dom dominerade spelet och vann titlar.

Varför gjorde man sig av med Messis absolut bästa polare Pinto? Varför kunde inte Pinto vara 3:e målvakt istället för Masip? Man underskattade Pintos roll i truppen, där är det tydligt att man antingen inte kan nåt om fotboll eller så vill man försöka göra Messi förbannad och låta det se ut som att han själv vill lämna. Det känns som om man i smyg tvingar bort Messi. Pinto tjänar verkligen inte mycket jämfört med de andra spelarna, eller tjänade ska jag säga. Pintos egenskaper är värd varenda krona i och med att han är en ''pappa'' eller ''kompis'' i laget. En spelare som gör din bästa spelare nöjd, en spelare som öppnar upp sig för ungdomarna och nya spelare, en spelare som sprider energi inom truppen. Vad gör Masip nu som Pinto inte kunde göra? Är inte Stegen och Bravos konkurrens tillräckligt?

Är detta verkligen genomtänkt? Inte undra på att han vill lämna. Jag förstår Messi och hade jag varit han så hade jag tänkt igenom allting väldigt noga. Jag hade t.o.m samtalat med Laporta och frågat hur hans planer ser ut. Jag hade även frågat Pep och kollat vad han tänker göra, hur hans framtid ser ut och om Pep är intresserad av att ha Messi i laget. Sen ska vi tänka på att när Laporta kommer så kommer det inte bli som förut på första säsongen utan det kommer också ta tid.
Barcelona Baha - Pep G
2014-11-20 13:11
Det är inte lönen Messi är oroad över. Han och Cr får 21 miljoner var. Det måste vara något personligt och man kan spekulera vad det kan vara. Jag tror inte att han ser Barca som ett vinnande lag längre. Luis Suarez till Barca för 80? Suarez som inte kan spela på kanten längre och tvingar ut Messi på kanten. Innan byggde man laget kring honom nu känns det inte så längre. Det kan vara att han längtar efter individuella priser och ser att Barca inte duger längre. Vi har varken mittfältarna eller backarna för att vinna titlar. Alla lag spelar ut oss stundtals, från små till stora.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-11-20 11:33
Så nu är spekulationerna gällande Messi igång helt i onödan, för att han ger median chansen att läsa mellan raderna 1: Stämmer det inte med ledningen, gå ut ärligt och uppriktigt och förklara hur det ligger till och vad som händer. Väck dom sovande medlemmarna och tvinga fram nyval. Du är MESSI för fan, vad skulle hända? Ledningen bänka honom? Inte en chans 2: Vill du lämna/förnya kontraktet ta det internt och ge fan i att mata gamarna. 3: Trivs du inte och vill söka nya utmaningar så varsågod och lämna efter säsongen, ifall rätt bud kommer (troligtvis inte) Nu kommer Lucho och spelarna jagas i veckor angående Messi och ingen kommer få lugn å ro. Samma visa varje år nu, fc Barcelona har blivit gnällandes mecka. Spelare vill inte sitta på bänken trots uteblivna prestationer Alla vill ha mer pengar eller längre kontrakt En ledning som fortfarande ältar laporta och förstör allt det sportliga Klagar på gräsplaner, motståndarnas taktiker, domare, fans, skor, stolpträffarna, matchtider, matchschema, Och all det här gnällande vill jag hylla Pique som har varit bänkad flertal matcher i rad men ändå valt att HÅLLA KÄFTEN
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Tyska Maskinen
2014-11-20 07:15
[QUOTE=Thierry Henry]Ni har inte råd med Messi. Eller snarare. Ni skulle aldrig lägga en summa på uppåt miljarden för en enda spelare. Dom enda realistiska alternativen är någon av Manchester klubbarna, Chelsea eller P.S.G om han skulle lämna. Lämnar Messi så blir han med råge den dyraste spelaren i historien. Så Messi till Bayern? Jo kanske om ni erbjuder Neuer, Lahm och Robben/Ribery i utbyte. Inte bara hade ni tvingats släppa dessa spelare för att få ihop övergångssumman. Utan även för att frigöra löner nog för att tillgodogöra Messis lönekrav. Messi till Bayern kommer förbli en dröm för dig min vän. [/QUOTE] Hahahahaha är du helt jävla dum eller? Bayern har råd, Messi hade tillbringat mer pengar till Bayern än vad de betalade för att få dit honom. Han är det största varumärket inom fotboll och det är den enda anledningen till varför jag skulle vilja se honom i Bayern. Lahm, Neuer och Robben för Messi? Är det jag eller du som drömmer?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2014-11-20 04:07
@Tyska Maskinen:
Ni har inte råd med Messi. Eller snarare. Ni skulle aldrig lägga en summa på uppåt miljarden för en enda spelare. Dom enda realistiska alternativen är någon av Manchester klubbarna, Chelsea eller P.S.G om han skulle lämna. Lämnar Messi så blir han med råge den dyraste spelaren i historien. Så Messi till Bayern? Jo kanske om ni erbjuder Neuer, Lahm och Robben/Ribery i utbyte. Inte bara hade ni tvingats släppa dessa spelare för att få ihop övergångssumman. Utan även för att frigöra löner nog för att tillgodogöra Messis lönekrav. Messi till Bayern kommer förbli en dröm för dig min vän.
Barcelona Neymar11
2014-11-19 23:07
@barcastuff: According to the new contract of Barcelona B winger Adama (18), he will be promoted to the first team next year. [rac1] Bästa som har hänt på 5 år! Men tyvärr så kommer han säkert lånas ut
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Funeral Canticle (Lucho bienvenidos)
2014-11-19 22:59
@Liunil Masse:


Tack för svaret :P
Hoppas se Messi på högerkanten, det gynnar laget om laget är rätt balanserat så vi får ut det mesta ur dem övriga
Barcelona Barcelonismo*
2014-11-19 22:25
Tyska maskinen hahhahaahahahahahahahahhahahahaahahahahahavahahahahahahahahahaha hahhahaahahahahahahahahhahahahaahahahahahavahahahahahahahahahaha hahhahaahahahahahahahahhahahahaahahahahahavahahahahahahahahahaha hahhahaahahahahahahahahhahahahaahahahahahavahahahahahahahahahaha hahhahaahahahahahahahahhahahahaahahahahahavahahahahahahahahahaha
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Tyska Maskinen
2014-11-19 21:48
[QUOTE=koeman92]Kan jag få det du röker på? [/QUOTE] Shi bror du kan få servetter när Messi lämnar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2014-11-19 21:47
@Tyska Maskinen:


Kan jag få det du röker på?
Barcelona Blaugrana91
2014-11-19 21:34
[QUOTE=Tyska Maskinen]Vet inte varför, men ser Messi hos oss i Bayern snart.. Dessa Reus uttalanden ifrån Rummenigge verkar endast vara ett sätt att dölja Messi-affären från media. Vi får se vad som händer, Messi ut till Bayern och Reus till sin drömklubb Barca? [/QUOTE] Knappast.
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Tyska Maskinen
2014-11-19 21:02
Vet inte varför, men ser Messi hos oss i Bayern snart.. Dessa Reus uttalanden ifrån Rummenigge verkar endast vara ett sätt att dölja Messi-affären från media. Vi får se vad som händer, Messi ut till Bayern och Reus till sin drömklubb Barca?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2014-11-19 20:55
@påfågeln:


Sant, som jag skrev kom jag inte exakt ihåg var jag läste allt och exakta summor men på ett ungefär och då länkade nån från Barcas officiella hemsida. Men håller helt med om att det ska kräva mycket för att kunna acceptera detta köp.. Det är inget nytt för nån att han är skadebenägen och då frågar jag varför riskera då man kunde satsat på nån annan istället...
Barcelona Neymar11
2014-11-19 20:32
Eh det har gått 6 månader och en förnyelse av kontraktet behövs. Är så jävla trött på det här snacket varje år " Man vet aldrig i fotboll" "Jag vill vara kvar, men man vet aldrig" "Jag är oerhört tacksam till klubben, utan klubben vet jag inte vad jag hade gjort utan klubbens hjälp. Men det är fotboll och man vet aldrig"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sersari
2014-11-19 19:21
Fy fan vad man vaknade till ordentligt efter Messis uttalande. Man har haft en svag känsla av det förr men det är först nu man inser att möjligheten finns att Messi, fostrad i klubben sedan barnsben och utsedd till världens bästa fotbollsspelare vid fyra tillfällen, inte finns kvar hos oss så länge till. En nästan overklig tanke, man har alltid tagit det för givet att han kommer stanna oavsett vad. Det är en tanke som gör en lite ledsen. Men sen börjar man förstå och man har börjat förstå det ett tag nu. Man börjar se den långa röda tråden. För om det slutar med att Messi lämnar så är det väldigt enkelt att gå tillbaka och se varför det blev som det blev. Det är någonting allvarligt fel med den här klubben. Klubben behövde inte befinna sig i det läge man befinner sig i idag, det fanns möjligheter att göra det annorlunda. Man hade chansen men tog den inte. För Barcelona som klubb har tyvärr slutat agera rätt. Man slutade göra rätt saker i rätt tid för en lång tid sedan. För att hänga med måste man alltid vilja utvecklas, men istället har man nöjt sig med att sluta utvecklas - och det är den främsta orsaken till att man har tappat så mycket så fort.  Det finns så många negativa händelser under de sista åren som gör att man inte kan blunda och mena på att det endast är tillfälligheter, slumpen eller cykler. Nej. Det är inkompetens. Rätt man på rätt plats. Ledningen och hela deras falang är fel män på fel plats. Det är så den svidande sanningen ser ut. Ledningen är i grund och botten ensamt skyldig till denna nedgång. Det är deras inkompetens som kört ner klubben. Inte ner till Segundan, men ner i kvalitet, ambition, moral och utveckling. Det är jävligt synd. Men framförallt onödigt att vi tappat så mycket på plan och utanför. Messi förtjänar förståelse. Man har inte velat tänka på det, men verkligheten kommer till slut ifatt en. Tyvärr hinner inte nästa ledning få chansen att ställa saker till rätta. För det är det som är problemet. Messi har inte tid. Han måste fortsätta på sin resa och det måste även vi göra till slut. Neymar är framtiden, han har chansen att göra något stort.  Däremot är jag övertygad om att Leo har mer att ge och att han kommer visa det, han har inte skrivit klart sin bok än, men han måste vässa en ny penna. För när han lagt skorna på hyllan och åren passerat så kommer jag ändå vara glad. Glad över att jag fick bevittna denna resa och jag kommer stolt att berätta om tiderna då Lionel Messi, den bästa fotbollsspelaren någonsin, bländade en hel värld i den vackraste klubben av alla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-11-19 18:59
[QUOTE=*hjärta*Stay calm, fake left and see you later]: Vampíro Nöjd med truppen? Du minns inte den listan som läckte ut på alla önskade värvningar som Tata ville göra? [/QUOTE] Det är ju min poäng, hur mycket hade han att säga till om egentligen? Har svårt att tro han var nöjd med Masche som back. Likadant att envist alltid spela med en falsk nia, även när Messi var borta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2014-11-19 18:27
Krabban 94: Ledningen släppte ju siffror på alla summor, Vermaelens var 10 miljoner € + 5 miljoner om Barca vinner CL inom 5 år och + 3,5 till om man vinner CL två ggr de närmaste fem säsongerna. Vinner Barca CL förlåter jag nog de extra pengarna, annars har man trots allt inte kastat bort mer än på spelare som Keirrison och Henrique som aldrig representerade klubben...
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
2014-11-19 17:27
: Vampíro

Nöjd med truppen? Du minns inte den listan som läckte ut på alla önskade värvningar som Tata ville göra?
Barcelona Vampíro
2014-11-19 16:31
[QUOTE=papillon]Vampíro: Du har inte tänkt på att varken Masche lr Messi "behövs" på dom positionerna i landslaget? Argentina har bra täckning på anfalls- och backpositionerna. [/QUOTE] I Barcelona så kunde han ju valt att värva spelare men då hette det att han var nöjd med truppen. Köper inte hur Argentina ska ha bättre förutsättningar att bygga ett lag som passar Tata. Tycker bara det är underligt hur han alltid i sin karriär valt att spela med långa mittbackar och naturliga nr. 9 strikes men skrotade det så fort han kom till Barça.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-11-19 16:10
Vampíro:

Du har inte tänkt på att varken Masche lr Messi "behövs" på dom positionerna i landslaget? Argentina har bra täckning på anfalls- och backpositionerna.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Nesto
2014-11-19 15:32
Vapiro Tror ledningen styr väldigt mycket. Med all respekt för Tito så kändes det som att han var styrelsens marionettdocka. Man märkte ju att han inte kunde säga vad han ville under presskonferenserna ens. Tata sa ju nyligen också att det var en "speciell" vistelse i Barcelona. Det viktigaste var att förstå kulturen, historian och den vägen. Innan han stationerade sig i Spanien så trodde jag och säkert många andra , att han skulle vara klädd i träningsoverall och visa mycket känslor vid sidlinjen. Sol sagt, en lightverision av Bielsa. Vi fick istället en lugn Tata i påtvingad (vad jag tror) kavaj. Startelvorna läckte i princip till varje match, mot att tidningskåren inte skulle kritisera zubi.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-11-19 15:28
I Länktips har ni officiella siffror för Barcas Transfers 2014. Så slipper ni spekulera.

Vermaelen 10milj euro + Personliga variabler 5milj euro + 3.75 om vi vinner Champions. Som mest alltså 18.75milj euro.
Barcelona Vampíro
2014-11-19 15:15
Märkligt hur Tata Martino väljer att spela med Messi mer tillbakadragen, släpande till höger i Argentina men i Barça så var han fast besluten om att spela med en falsk nia. Han ville ju hellre ha Fábregas och Roberto centralt i anfallet framför t.ex. Neymar eller Alexis. Likadant med Mascherano, han nöjde sig att gå in i säsongen med honom som mittback men i Argentina så lirar han minsann på sin naturliga position. Det får en att undra, hur stor makt har tränarna i Barcelona egentligen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-11-19 15:13
Som väntat är Messi och hans uttalanden den stora rubriken i Katalonien. jag fick intrycket att argentinarens ord, "It is complicated, even more given what is happening today at Barcelona.", var mer riktade mot styrelsen än mot själva laget. Allt detta får mig att minnas tiden med Nuñez som president då han alltid skulle lägga sig och bråka med spelarna om det ena och det andra (Rivaldo) och i vissa fall ledde till att många stjärnor lämnade klubben via bakdörren (Maradona).

Har alltid fått känslan att duon Rosell-Barto är nya versioner av Nuñez, en karaktär som jag hellre hade velat distansera sig från klubbens image. Även om Messi inte befinner sig i sin bästa form hade jag inte velat se honom lämna och än mindre under dessa omständigheter. Hellre att juntan lämnar med huvud före innan Messi gör det.
Annons: