/spanien/barcelona/forum/496.aspx/spanien/barcelona/forum/496.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Meneysuarez91011
2018-05-21 18:01
Känns som om Bayern kommer rycka redigt i Ter Stegen i sommar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2018-05-21 17:52
...det känns nästan som att de flesta värvningarna är chansningar? Arda var en chansning, Semdo, Gomes, Dembele osv... har vi ingen form av scout verksamhet? Är det inte pinsamt att det finns barn som är bättre att scouta spelare på FM och Fifa än FC Barcelona?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2018-05-21 17:43
Det fanns en tid då i princip alla i Barcelona var givna i sina landslag, inte bara givna utan tongivande i sina landslag! Idag är många inte ens bra nog för bänken. Jag ser det här som ett kvitto för vår värvningspolicy på senare, allt för många som värvas till A laget är inte tillräckligt bra helt enkelt. Gomes, Vidal och Semdo värvades för närmare en miljard och de är inte ens bra nog för att vara bänkspelare i sina landslag.. jag som trodde att endast de bästa fick spela i FC Barcelona?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-05-21 16:20
Marc-André ter Stegen tillhörde inte mina favoriter, "förr om åren". Skälen var två, nämligen att tysken inte såg ut att veta vad han höll på med i målet. Det andra att han trots detta såg oförskämt kaxig ut. Ingen bra kombination i mina ögon. För att ta den förstnämnda aspekten, så tyckte jag inte han höll en hög högstanivå som då och då emellanåt drogs ned i och med mer eller mindre grova tavlor , som brukar vara fallet när talangfulla målvakter saknar tillräckligt med rutin tillika erfarenhet. Istället var det enstaka parader av högsta klass, som räddade honom från ett fiasko. Tysken stod ovanligt ofta stilla och såg nästintill ointresserad ut, i all den stund som skotten ibland strök strax utanför stolpar och ribba. Bra fötter? Till vadå? "Tiki- taka" tillsammans med ett par försvarare i vad som verkade pågå i flera minuter ibland. Eller långa bollar på höjden utmed sidlinjerna att försöka nickas ned i gräset; där man varit bortskämd med att bollen alltid funnits för att förflyttas framåt med fart. Så vad har hänt sedan dess? Ja inte så där överdrivet mycket sett till spelet i sin helhet. Men ter Stegen har för sin del, fått till en mycket mer lyckad kombination än tidigare. Tysken är alltid på alerten och tårna, om det så mycket som ens osar en målchans. Ligger som en röd rem efter marken när så krävs av honom och kan även hoppa upp för att täcka "valfritt" kryss om så skulle behövas. Han varierar sig med allt från frisparksliknande insparkar, precisa passningar och blixtsnabba utkast. Men det är framförallt det faktum att tysken nuförtiden kombinerar sin höga klass med en ödmjukhet, vilken åtminstone inte jag sett skymten av tidigare när han bråkade bakom Bravo eller tog dennes plats, som tilltalar mig allra mest. Ja, förutom målvaktsspelet som sådant då, förstås. Återstår så frågan om jag hade fel ifråga om ter Stegens framtidsutsikter. Nej, det tycker jag egentligen inte. Han hade fortfarande väldigt mycket att bevisa. Det har han inte längre. Kan tyckas kaxigt att skriva så. Nåja, ödmjukhet är nog inte min starka sida, när det kommer till kritan.Jobbar på det.
Barcelona Katalano
2018-05-21 16:04
Jarlma

Ersätta dessa spelare syftar till att laget fortfarande ska ha samma spelidé/Taktik som när dessa var aktiva. Så är ju inte längre fallet. Därför går det att argumentera för att Umtiti, Coutinho och Rakitic är lyckade ersättare till Puyol, Xavi och Iniesta också, förutsatt att Umtiti stannar dvs och att vi inte endast syftar på ledaregenskaperna hos Puyol utan på hur väl han passar Barcas spelsystem.

Nåväl, för oss som vill tillbaka till Tiki Taka och flygande trianglar så är det klart att värvningarna varit en besvikelse. men å andra sidan kommer ingen att kunna ersätta dessa spelare rakt av. De är alldeles för unika och outstanding för det.
Barcelona Jarlma
2018-05-21 15:55
A.Gomes inte uttagen till VM! Han kanske ska gå ut och gråta i en ny artikel hur tufft livet har varit mot honom. Han är och kommer aldrig vara storklubbsmaterial! Roberto har haft en ganska anonym säsong, sett ut lite som förgående säsonger. Visst han spelar på felposition men tycker det är ganska tydligt att som högerback håller han inte.

Har vi lyckats ersätta någon position alls sen uttåget av Xavi,Iniesta,Puyol, D.Alves? Svaret NEJ.
Barcelona LennyRomario
2018-05-21 15:09
Casillas (måste ju ta nån)
Backar: Juanfran, Javi Martinez, Inago Martinez, Marcos Alonso
Mitt: Herrera, Mata, Fabregas,
Topp: Pedro, Morata, Callejon
Bänk: Bartra, Parejo, Nolito, Vitolo, Albiol, Bellerin, Sergio Roberto.

Ingen genomtänkt uppställning, men vilken bredd Spanien har. Det där laget kan ju gå till kvartsfinal i VM.

Barcelona Oaner
2018-05-21 15:01
Lucas har valt Frankrike! Spaniens trupp är klockren förutom att Monreal är med i listan.
Barcelona Koeman!!
2018-05-21 14:40
Alltså, vilket skämt att Radja Nainggolan inte är uttagen i Belgiens VM-trupp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-21 14:39
Har Lucas hernandez valt Frankrike istället för Spanien? Om han har valt Spanien så förstår jag inte vad nacho gör där då.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-21 14:34
Deulofeu Vette fan hur taktiken bredda slå inlägg/utmana och filma kommer fungera för Spanien under VM. Roberto bra mer användbar i en trupp än vad Vasquez är.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-05-21 14:20
Startelvan nästa säsong om inte en oväntad värvning sker:

Med Suarez i elvan, 4-1-2-1-2:

_______________Terstegen_____________
___Semedo__Pique___Umtiti___Alba___
_________________Sergio________________
_______Rakitic____________Coutinho_____
_________________Messi________________
_______Griezmann _______Suarez_______

Med en av Suarez och Griezmann i elvan, 4-2-3-1:

_______________Terstegen______________
__Semedo___Pique____Umtiti___Alba___
_________Rakitic__________Sergio________
__Dembele______Messi______Coutinho__
_______________Griezmann_____________


Båda elvorna ser riktigt bra ut, Jag väljer Semedo före Roberto då jag ser Portugisen som en bättre lösning i det långa loppet.

Bänken är det som är kvar att justera med värvningar och uppflyttningar.

Gomes, Vidal, Mina, Deulofeu, Rafinha, Paco, lämnar och ev Digne

Arthur, Lenglet, Alena, ersätter.

Sen är det bara att hoppas på att Valverde vågar mer nästa säsong (för han lär inte få sparken)


Barcelona Deulofeu
2018-05-21 13:59
Säga vad man vill men som inhoppare är Lucas Vasquez perfekt han har bla skaffat mest straffar åt Real Madrid läs Ronaldo... i år.

Det är en smart truppspelare knappast tänkt som ordinarie.

Att Roberto inte kom med var väntat men tråkigt.

Roberto,Semedo,Digne,Gomes får alla se på vm hemma...Jag trodde ändå nästan att de alla skulle med...
Barcelona Katalano
2018-05-21 13:57
Ribohn Fan

Intressant statistik.

Gällande de 3 bästa spelarna denna säsong är vi nog alla överens om Messi och Ter Stegen. Den 3e bästa spelaren är lite klurigare att peka ut. Tycker att Busquets, Pique, Alba och Rakitic alla har gjort en riktigt bra säsong. Har svårt att peka ut vilken som varit bäst av dessa men det lutar åt Alba och Busquets.

Orsaken till att offensiven blivit lidande vet du sedan tidigare att jag inte håller med dig om. Så den diskussionen behöver vi inte ta igen. Du älskar Neymar, jag gör det inte och jag saknar inte honom. Saknar däremot ett bättre system och spelidé offensivt.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-21 13:49
Reagerar ni på att monreal med men glömmer bort Lucas Vasquez?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-21 13:49
Inter måste köpa rafinha för 35 miljoner € nu när dom är klara för cl.
Postat via SvenskaFans-appen
Visca el Barça i visca Catalunya
2018-05-21 13:31
Reagera också på det, Monreal är inget att ha och är knappt ordinare i Arsenal vilket säger mycket, nåja Alba bör spela alla matcher oavsett så länge han inte åker på någon skada.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Oaner
2018-05-21 13:31
Eller Gaya för den delen!?
Barcelona Oaner
2018-05-21 13:28
Det enda man kan påpeka kring Spaniens VM trupp är att man valde Monreal istället för M.Alonso, samt att S Roberto ej är uttagen. Annars har Spanien en grym bredd på truppen, en av favoriterna!
Barcelona Davids3
2018-05-21 13:16
Mata, Fabregas, Morata kommer titta på Vm från tv-soffan.

Tror att Isco kommer få sitt genombrott och vara deras viktigaste spelare under Vm.
Barcelona Ribohn Fan
2018-05-21 12:44
Valverdes första(förhoppningsvis sista) säsong gav 2 titlar och följande statistik. Av 59 tävlingsmatcher blev det 41 vinster, 141 gjorda mål och 42 insläppta. Säsongen 2017 gav 2 titlar vi spelade 59 tävlingsmatcher, då blev det 42 vinster, 171 gjorda mål och 58 insläppta mål. Valverde la liga guld väger tungt, annars är det bara insläppta mål som är bättre än säsongen innan. Defensiven och riskminimeringen har väl prioriteras och skönspelet har blivit lidande. Men min orsak till att den frejdiga anfallsfotbollen har lyst med sin frånvaro. Är på grund av att vi inte har kunnat ersätt Neymar. Hans saknad i uppbyggnadspelet och skapande av målgivande poäng är enorm. Mina förhoppningar är fortfarande att han ska återvända till oss. Mina tre bästa spelare denna säsong är: Messi, TerStegen och Pique.
Barcelona Messi el Rey
2018-05-21 12:08
Suarez har verkligen tappat sitt rappa steg. Synd bara att han inte verkar inse det själv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-05-21 11:32
La pulga 10

Funkar i copa del rey mot ett division 3 lag.

Spelartyperna passar nog bra ihop. Men jag antar att du inte tänkte att det ska vara ordinarie mittfältet till nästa säsong?
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2018-05-21 11:04
Jaha, då var ännu en säsong över. Känns som det går snabbare för varje år. Inte många kvar nu från den gyllene generationen. Åren går...
Barcelona La pulga 10
2018-05-21 10:58
Hur tror ni det skulle fungera med följande triangel på mitten? Busquets S.roberto alena
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-05-21 07:15
Dûssel

Sanningen är att det finns väldigt väldigt många medelmåttiga fotbollsspelare i laget, om du tänker på vilket lag dom spelar i.
Real Madrid Dûssel
2018-05-21 03:14
@S.Eto'o:

Ett lag med medelmåttor? Nu får du väl ändå seriöst sluta överdriva.
Barcelona S.Eto'o
2018-05-21 02:29
??Lionel Messi: "I like Griezmann, he is one of the best right now. I don't know if he will be signed or not, but we are happy when the best come to Barça, and he is one of the best.” [rac1] Ojj när var det sist Messi uttalade sig offentligt om en potentiell värvning? Nu är Griezmann en bartomeu värvning ändå men skulle vilja se Messi lägga press på ledningen att köpa världsklass spelare på de positioner vi behöver. Sjukt att genom tidernas bästa spelare får bära ett lag med medelmåttor säsong efter säsong medan real Madrid gör allt för att Ronaldo ska skina.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2018-05-21 00:12
Andresito Tycker inte att firandet ikväll skiljer sig från föregående år? Nu såg inte jag hela showen, men på vilket sätt menar du att firandet inte kändes som Barca identitet?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-05-21 00:10
Messi gjorde ligamål nummer 5000 år 2009.
Räkningen ligger på 5999 just nu. Hade varit fint om Iniesta gjorde ett andra mål idag och skrivit in sig på ännu en sida i historieboken.

Annons: