/spanien/barcelona/forum/4946.aspx/spanien/barcelona/forum/4946.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2014-11-24 20:13
@Liunil Masse:


Fast killen spelar väl på samma position som Adama och Deulafeu, vad ska Barcelona med honom till då?
Barcelona DM1982
2014-11-24 20:11
@el Flaco:


Debatten har verkligen spårat ur helt, nu är det bara en massa tjaffs om mål och titlar hit och dit. Tyvärr är det något som har hänt de senaste åren, när Messi började vinna Guldbollen så tog det hela fart och allt var bara fel med att han vann.

Det jag minns av Guldbollen långt tillbaka i tiden är att det var ett fint pris men absolut inget man engagerade sig i. När någon vann var det ok, kanske kunde någon annan ha vunnit men det var inte hela världen. Nu blir det världskrig när det diskuteras, löjligt.

Tyvärr har Guldbollen även tenderat att bli ett med Guldskon, den som gör flest mål är tydligen värd Guldbollen när det egentligen inte har med det att göra. Att göra många mål är bra av en målgörare men det hänger inte i sig ihop med att vara den bästa spelaren.

Jag anser att Neuer borde få priset men tyvärr handlar det nog om mål som vanligt och en målvakt gör ju som bekant inte många mål.
Barcelona Liunil Masse
2014-11-24 20:10
@Navidjaaan: Marca: Real Madrid wants to buy Marco Asensio. Barça could've bought him for €4.5M this summer (his clause) but Zubi rejected. #ThanksZubi En av Spaniens största talanger och dessutom stort Barca fan nekades alltså av Geniet Zubi i somras. Asensio har nu tagit bort sina tweets om Barca vilket förmodligen betyder att han e klar för Real Madrid... Zubi måste vara Madridista finns ingen annan förklaring. Han gör ju ingenting rätt den jäveln.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2014-11-24 19:56
: Guardiola: "You have to congratulate Messi. What he did is incredible, it'll take 600 years to beat him. I'd like him to retire at Barça."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-24 19:37
Ingen Eurotalk?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-11-24 19:36
Jag tycker personligen att man borde dela ut Ballon D'or efter att säsongen är slut och att utmärkelsen går därmed till den som var bäst under en hel säsong. Antar att man kan hålla omröstningen efter juli då åren som det spelas VM, Copa América eller EM. Kanske är det bara jag som tycker dock. Tycker annars att hela debatten kring Ballon D'or är boring as fuck.
Barcelona Neymar11
2014-11-24 19:09
Ronaldo är ett träben även Ronaldo kan man få att framstå som Ronaldinho på youtube. Hitta hem igen här inne är du vilse
Postat via SvenskaFans-appen
AlekRivard
2014-11-24 19:07
@Liunil Masse:
Haha, väldigt pinsamt utav dig att framstå Cristiano som ett j*vla träben (titta på länktipset). Förståeligt dock när portugisens sanslösa målproduktion gör att hans passningsspel kommer i skymundan. Med det sagt, anser jag ändå att Messi spelar i en helt egen liga när det gäller att leverera smörpassningar.
Barcelona Barcelonistas
2014-11-24 19:07
Messi borde vunnit sin femte föra året. Han gjorde 46 ligamål under Tito och tog Barca i stort sett på egen hand till en ligatitel. Messi var bättre individuellt. Messis skada + Ronaldo och Madrids kampanj gjorde så att Ronaldo tog hem en oförtjänt guldboll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymessi
2014-11-24 18:45
Det är inget snack om att Ronaldo förtjänar guldbollen i år. Neuer är också värdig att vinna den och gör han det är det bara att lyfta på hatten och gratulera en värdig vinnare. Ska man dock vara petig så ska Ronaldo stå på första plats. Det som kan fälla honom är egentligen inte Neuers briljans utan snarare att folk är irriterade och upprörda på det sättet Ronaldo grät sig till guldbollen förra året. Hela kampanjen Madrid startade( och så säger folk att allt i Barca kretsar runt Messi...) samt röstförlängningen, hot om bojkott m.m kan göra att folk röstar på någon annan med det i baktanken. Jag tycker inte att CR skulle vunnit förra året, däremot bör han göra det i år.
Postat via SvenskaFans-appen
AlekRivard
2014-11-24 18:37
Gabriel

Varför är det ens relevant att lyfta fram Cristianos 17 mål i CL för? Jag kanske skall påminna dig om att det är januari-december som räknas och INTE augusti-maj när man delar ut Ballon d'Or.
Barcelona Barcelonistas
2014-11-24 18:36
Rakitic löpte ju in centralt en hel del igår de va så han gjorde 3-1 målet. Håller med dig där att vi behöver dra mer skott mot mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-11-24 18:19
Håller med dig om att vårat anfall är bättre och det kommer dessutom bara bli bättre och bättre ju mer samspelta våran trio där uppe blir. Däremot har Madrid något som vi totalt saknar och det är målfarliga mittfältare. James, Isco, Modric ovh Kroos är alla farliga målskyttar utifrån passningsspelare, det är väl egentligen bara Rakitic från vår sida som kan slå till med mål då och då, det är vårat största problem och något vi måste bli bättre på. Mer djupledslöpningar och mer skott utifrån från samtliga mittfältare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-24 18:15
Bara jag som blev glad när Messi satte det tredje målet? Det där är den gamla Messi vi snackar om. Kolla på alla tre målen som Mesdi gör det visar hur jävla komplett killen är. Han sätter en perfekt frispark i krysset och mål nummer två så bygger han upp hela anfallet själv för att sen löpa in i straffområdet för att sätta ditt din på en touch. Vid tredje målet så använder han sig utav dribblingar där han kommer förbi ett antal Sevilla spelare för stt sen vägga med Neymar o bam 5-1. Målskyttet är bättre fördelat i Barca vi har två spelare som producerar mängder med mål framåt medan Real bara har en. Detta gör vårt anfall bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-11-24 18:06
Heisenberg Jag tycker precis som du att det där extraordinära ska vägs tyngre ön bara mål, så med gamla mått mätta med en Messi i storform hade han i min bok varit en utan diskussion välförtjänt vinnare av Balon D'Or. Men just i år tycker jag inte så, eftersom Messi faktiskt inte varit lika briljant som han brukar vara. Personligen tycker jag att Messis skillnad gentemot Ronaldo är mer än bara en Guldboll så att Ronaldo ska ha 3 medans Messi har 4 är enligt mig missvisande. Ronaldos vinst förra året var inget annat än en snyft-vinst med hjälp av gråtkampanjer från han och hela hans entrourage.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
2014-11-24 17:48
Rakitic: "Kovacic last week told me after the game against ARG: Messi should win all individual trophies. We'll never see anyone like him." Gillar Kovacic.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heisenberg
2014-11-24 16:45
Gabriel

Tack för en saklig argumentation! Och jag ber om ursäkt för att helt har glömt bort att CR inte spelade CdR-finalen, lite skämmigt. Jag är den första att erkänna att han är världens bästa avslutare, det går väl knappt att bestrida? En oerhört atletisk herre som kan göra mål på alla sätt. Men om han får en måltorka, vad händer då?

Det är det jag tycker är så jäkla svårt med individuella priser för alla har sin egen definition av vad som väger tyngst. Jag personligen tycker att egenskaper som Zidane och Ronaldinho besatt (och nu då Messi) är de svåraste men också det vackraste och mest eftertraktade eftersom de är extremt bra på precis allt. Andra tycker att antal mål är viktigast. Fifa borde lägga ut tydliga kriterier för vad som gäller så slipper man dessa diskussioner.
Barcelona Funeral Canticle (Lucho bienvenidos)
2014-11-24 16:39
@Vampíro:


Shaw har varit en stor besvikelse, som vanligt hajpas eng spelare och han har inte precis rosat marknaden. Rojo verkar LVG vilja ha som mittback och Blind som def mittfältare då han inte riktigt har snabbheten så att dem är ute efter en av världens bästa vänsterback är befogat.
Barcelona Gabriel
2014-11-24 16:07
Heisenberg

Det känns väl sådär att behöva skriva ett inlägg för att försvara Ronaldo med tanke på att jag verkligen hatar killen, men jag får väl se det som ett försök att försvara mina åsikter istället.

Nej, Ronaldo var inte bra i CL finalen, det har du fullständigt rätt i, han var bedrövligt faktiskt. Han spelade dock inte i CdR finalen pga skada så i det fallet är det inte speciellt konstigt att han var osynlig som du väljer att uttrycka det. I VM var han absolut inte heller bra, långt ifrån, så visst finns det klara argument, alla vilka du fört fram, till att han inte förtjänar att vinna guldbollen i år.

Anledningen till varför jag främst tycker att Ronaldo förtjänar guldbollen just i år är pga hans galna målskörd. Han må ha varit usel i just CL finalen men han var fortfarande en stor bidragande faktor till att Real Madrid just vann CL med hans 2 mål mot Bayern och självaste Neuer (vi kan snacka Peps epic fail på taktiken i all evighet men det tar inte bort Ronaldos 2 mål i just den matchen) och hans 17 mål i turneringen, vilket också är ett nytt rekord (även om jag håller främst Ramos och Di Maria och Mkhitaryan som de klara anledningarna till Real Madrids CL guld, med en stor jävla portion av rent jävla flyt). Det har blivit än mer uppenbart vilken galen målskytt Ronaldo faktiskt är nu när Messi inte varit sig själv likt. Innan har Ronaldos prestationer hamnat i skymundan pga Messis dominans då allt Ronaldo gjorde, gjorde Messi alltid dubbelt så bra - nu är det inte riktigt på samma sätt då Messi inte är lika briljant som han brukade vara förut - även om han fortfarande står och utmanar Ronaldo på jämna spår.

Att Ronaldo alltså gjorde 17 mål i CL plus vann CL och CdR ses som en stor anledning, i min bok, till att han kan vinna guldbollen. Samtidigt har han öppnat den här säsongen helt galet med 20 mål på 11 matcher i ligan. Med handen på hjärtat, hade det varit tvärtom, att Messi hade vunnit CL och CdR med Barça förra säsongen och gjort 17 mål i världens bästa klubblagsturnering samtidigt som han hade pangat in 20 mål under säsongens gång so far så tror jag inte att många hade påstått att Messi inte förtjänade guldbollen - oavsett hans prestationer i VM.

Jag har alltid påstått att Ronaldinho förtjänade guldbollen 2006 när Cannavaro vann den trots att Ronaldinho inte glänste i VM mästerskapet just det året, medans han ändå vann CL och ligan med Barça. Ronaldinho var inte heller vidare briljant i finalen mot Arsenal men de flesta Barça fansen i världen ansåg ändå att Ronaldinho skulle få sin andra Balon D'or, vilket han inte fick då. Det vore lite hyckleri från min sida om jag nu skulle påstå att ett dåligt mästerskap från Ronaldos sida skulle innebära att han inte förtjänar priset, samtidigt som han vann både CL och cupen och slog rekord osv.

Hur som helst så hoppas jag på Neuer, men jag förväntar mig att Ronaldo plockar hem priset tyvärr, oavsett hur mycket jag inte vill det.
Barcelona Vampíro
2014-11-24 15:17
[QUOTE=Rambla~]Varför värvades han överhuvudtaget? Läkarstaben varnade redan under hans medical. Zubi struntade i varningarna och genomförde värvningen. Svara på det Zubi. Varför? [/QUOTE] Ja du, desperat som fan, är det ett rimligt svar? Han var tillgänglig för ett fast pris så varför inte bara betala istället för att jobba och försöka hitta en mittback som håller. Zubi logic. Angående den där engelska blaskan. Hur jävla dumma tror de folk är egentligen? Jordi Alba? Vänsterback är ju det sista United behöver då de värvade Shaw, Rojo och Blind i somras.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2014-11-24 15:14
@Rambla~:
Utan att läsa artikeln så hoppas jag på Roberto, Rafinha, Douglas, Afellay och Vermaelen.
Barcelona Heisenberg
2014-11-24 14:58
Gabriel

Exakt vad har Ronaldo gjort då 2014? De flesta cl-målen kom 2013 och det har han fått en boll för. Men 2014? Osynlig i CdR-finalen, osynlig i Cl-finalen, bortsett från en straff (vilket kom efter en filmning utanför straffområdet) även osynlig i vårens el classico, knappt närvarande i vm. Egentligen osynlig i alla matcher mot Barca och Atletico. Ronaldo blir inte per automatik bäst för att real vinner. Massa mål mot Elche och Deportivo ska inte innebära att man är bäst.
Barcelona Liunil Masse
2014-11-24 14:35
Ter Stegen: "I had some good matches but people always remember the bad times. Mistakes are human. Neuer and Casillas also makes mistakes." Känns nästan som att han fått lite för mycket skit pga matchen mot PSG. All skuld ligger på LE egentligen som valde att spela honom i en sån stor match direkt. Ny målvakt från ett annat land kastas in i hetluften mot PSG borta i CL, kunde bara sluta på ett sätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-11-24 14:03
Zubi, svara också frågorna om Douglas och din assistent Albert Valentins inblandning i affären. Samma person som klubben ville göra sig av med men som Zubi hotade med att avgå för. Jag tror, utom några som helst bevis, att personer som är inblandade i transfers inom klubben,från Zubi till hans två närmaste assistenter Albert Valentin och Narcís Julià, stoppar egna pengar i fickorna på något sätt. Hur kan de annars förklara eller försvara värvningar som Vermaelen och nu senast Douglas? Zubi, stick illa kvickt från klubben och ta Eusebio med dig.
Barcelona Liunil Masse
2014-11-24 14:03
Zyzz Vi snackar om en av världens bästa passningspelare i Messi och sen har vi Ronaldo som har problem med att slå en en meters pass ibland. Går inte att jämföra. Otrolig Klasskillnad på den egenskapen rakt igenom, men men vad förväntar man sig från Real fans egentligen. Kolla länktips, Ronaldo kan inte slå Såna passningar i hans egna drömmar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiyoyO 10
2014-11-24 13:57
@Rambla~:


Med tanke på Ter Stegens situation i klubben så är det inte förvånande att det går rykten kring honom. Han uttalade väl sig lite negativt för någon månad sen angående speltiden och det sätter ju igång en hel del rykten. Men har jävligt svårt att se honom gå på lån. Barca kmr aldrig släppa honom.

Haha Jordi Alba till United...Okej.. Drömma är dem bra på iaf.
Barcelona Rambla~
2014-11-24 13:53
@Vampíro:


Varför värvades han överhuvudtaget? Läkarstaben varnade redan under hans medical. Zubi struntade i varningarna och genomförde värvningen. Svara på det Zubi. Varför?
Barcelona Vampíro
2014-11-24 13:49
Vermaelen, who has a thigh muscle injury, will almost certainly undergo surgery. Barcelona medical staff close to final decision. [md] Varför opererades han inte bara för nån månad sen som det ryktades om? Onödigt att vänta...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-11-24 13:47
Man United ska bara värva 5 spelare från Barcelona i januari. Okej, då vet vi. :P
Barcelona Rambla~
2014-11-24 13:45
Stör mig allt mer på sådana här smårykten om att ter Stegen eventuellt skulle dra på lån i januari. Jag får trösta mig att det brukar se ut så här i tidningarna på de brittiska öarna när det har varit ett landslagsuppehåll.
Annons: