/spanien/barcelona/forum/4941.aspx/spanien/barcelona/forum/4941.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2015-05-13 14:32
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

Ja det var mycket slarv igår och speciellt i andra halvlek och mycket av detta beror på att Lucho valde att byta ut Suárez och flytta in Messi i mitten.

Vi förlorade vårt djupledsspel vilket ledde till två saker;

1. Vi kunde hota framåt.
2. Vi fick ingen möjlighet att lyfta upp laget eftersom Bayern hade lättare att ta bollen rättvända än om de tvingas löpa hemåt.

Samtidigt fick mittfältet väldigt få tillfällen att vila med boll eftersom den ytan Suarez skapar inte fanns, i stället droppade Messi längre ner och åt själv upp den ytan. Precis därför släppte vi in det tredje målet.

Personligen anser jag att det var denna taktiska miss av Lucho som avgjorde matchen till Bayerns fördel.

Sen måste man konstatera att en 80%-ig passningssäkerhet är på tok för dåligt om man ska kunna gå ut från en match utan att det har lett till en del misstag. Samtidigt ska man berömma Pep och Bayern för att de pressade oss till misstagen.

En annan sak jag reagerade på, framför allt i första halvlek, var att Lucho inte var nöjd med lagdelarnas förhållande till varandra och det faktum att han inte ansåg att vi låg tillräckligt högt upp och kom in i en bra press på Bayern.
Tror den osäkerheten och otillräckligheten också spred sig och skapade lit förvirring i laget.

Anser att Lucho har en hel del att lära när det gäller matchcoachningen.
Han har inte världens starkaste bänk att jobba med, då gäller det att jobba med lagets styrkor, och de tyckte jag inte han spelade på sista 45 igår.
Barcelona Treyh
2015-05-13 14:17
Äsch sluta mobba El Pasillo nu. Han är skön. En av anledningar till att jag läser i puertan då och då. Det är för mycket trams om honom både här och i puertan =)
Barcelona Kröjf
2015-05-13 13:56
Heisenberg För att inga eventuella missförstånd ska dröja sig kvar i vår "diskussion", så är vi i allt väsentligt överens. Jag står med andra ord reservationslöst på din sida, i ifråga om reaktionerna på ter Stegens rationella agerande igår vid 2-2 - målet. Tro inget annat. För DÅ har du fel. Trots att jag tycker du har helt rätt. Så det kan bli ibland.
Barcelona Blaugrana91
2015-05-13 13:54
Ikväll hoppas jag att Juventus går vidare av flera anledningar. Dels vore det kul att möta dem då vi inte spelat mot dem, sen vore det även underbart att ha mött och besegrat Engelska, franska, tyska och slutligen då Italienska mästarna på vägen till CL titeln. Dessutom vore det underbart att se Real missa finalen. Med det sagt så spelar motståndet i finalen inte så jättemycket roll för mig, vi är favoriter och ska vinna oavsett vem vi möter. Hade iof varit kul att slå Real i en final som med all säkerhet innebär en trippel för oss. :) Men håller ändå en extra tumme för Juventus.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-05-13 13:52
Futbol club barcellonnaaaaa Vi är fan i final gubbz!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2015-05-13 13:44
@NeymarForPresident:


Suarez är en gudabenådad värvning och spelare, men jag tycker inte man kan hylla nån för den värvningen förutom att den gick i genom han var redan top 5 i världen knappast förvånande att han presterar som han gör.

en grym sportchef hade hittat bättre försvarare än Song Douglas Vermealen och Mateiu.
Mer imponerad är jag av värvningen av Rakitic och hur mycket LE får ut av honom.
Barcelona Heisenberg
2015-05-13 13:43
Kröjf

Visst är det alltid tillåtet att låta känslor styra (till en viss gräns) och man kan ha åsikter på hur han agerade, även om jag tycker att det är att ha lite tv-spelsnivå på sin måttstock. Men att verbalt lyncha honom för ett svårt skott i ett redan avgjord möte där laget går på 40% är väl ändå att fiska efter moment att gnälla på? I övrigt håller jag med dig. Beklämmande att inte kunna acceptera ett bra agerande av motståndarna utan endast ser det som någon egen spelares oförlåtliga misstag.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-05-13 13:38
@NeymarForPresident:
Ja, ja, ja Det gäller också dig Mido- Vem är inte glad att vi är i final? Shiiiit altså!!!! Alla Barca-fans är glada att laget är i final i cl, copa och kan vinna ligan nu på söndag. Det vi kritiserade var alla bollar vi gav bort till Bayen p.g.a slarv och svagt agerande från samtliga. Det är det vi kritiserade. Ni får kolla sjva igen matchen, highlightsen och analysera det. Alla mål Bayen gjorde mot oss igår var grova, grova tappar från oss. Jag förstår vad ni menar med att laget tog det lugnt o.s.v. Men vad säger ni om alla felpass, efter felpass och förlora bollen i farliga situationer efter den andra. Kolla sjv hightlightsen här lite snabbt.. Första målet = Busi somnar och ger Benatia 3 m att nicka fritt mot mål. Andra målet = långpass från Ter Stg till Busi, Bussi skarvar vidare bollen på en touch till Messi som är 3 m från honom. Det han glömmer att försäkra sig om Messi är hårt markerad. Bayen vinner bollen innan den når Messi. Tre touch, Booom mål. Tredje målet = Bayen spelar bra men Pique bryter sista passen och den studsar tillbaka så där lite lätt, en Bayen spelare vinner första bollen, en pass tillbaka till Muller (medan Busi och Masken slutar att spela). Boom!! Det vi är arga på är att laget har varit taggade så många matcher och igår var det så mycket slarv i andra halvleken.. Är vi glada att vi är i final? Hell Yeaaah!!!! Men jag kan inte blunda för hur det såg ut i andra halvleken för det bara för att ni kan det.
Barcelona Illusionista
2015-05-13 13:32
@NeymarForPresident:


Måste hålla med dig, tycker Rakitic har varit fantastisk och lika så med bägge våra målvakter och även Mathieu har betalat tillbaka (målet mot Real M och avgörandet borta mot Celta) sen har han varit stabil i ganska många matcher utöver det också. Douglas är ju väl den man kan undra över lite.. samma med Vermaelen. Tror dock vi kommer ha nytta av Vermaelen nästa säsong.
Barcelona Kröjf
2015-05-13 13:32
Heisenberg, du skrev:

"Såvida jag inte missade någon uppenbar sarkasm, så kan väl någon berätta för mig varför folk blev tokiga på Ter Stegen igår efter 2-2 målet? Jag tyckte inte han gjorde något dumt (möjligtvis från att chansa åt fel håll då Masken någorlunda täckte första ytan), eller åtminstone inget som borde genererat i en sådan reaktion. Jag måste ha blinkat just då eller något".

Svaret är nog tyvärr att för att vara en riktigt bra målvakt i somligas ögon, så måste det till otagbara självmål av en riktig alfahanne till försvarare, om minsta "misstag" ska kunna accepteras fullt ut. Se bara på Bravo. Han lyckas med bedriften att i stort sett göra en felfri säsong så långt. Men så fort han inte förmådde uppbåda kraft nog att stöta bollen utanför stolpen vid ett enstaka tillfälle mot Real Sociedad, så var han plötsligt totalt värdelös i vissas argusögon. Eller som du själv både förvånat och frågande uttrycker det i direkt anknytning till reaktionerna på Ter Stegens agerande vid 2-2 målet igår: .."folk blev tokiga". DET däremot, är fullt tillåtet och alltid förlåtligt...
Barcelona KiNg-PuYi
2015-05-13 13:31
The Reporter

el pasillo är innerst inne cule men inte insett det än haha pratar mer om barca än han självaste real franco
Barcelona >The Reporter<
2015-05-13 13:22
Snart släpper El Pasillo från Puertan denna: "Vilka kan vi lottas mot i en eventuell final?" Skulle inte förvåna mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-05-13 13:11
Påtal om målvakts frågan, tänkte nu mer på eventuella titlar Antar att bravo endast för ligaguld, och att Mats får cuptitlarna. Bravo får ingen cl-titel och Mats får ingen ligatitel då han inte har spelat i ligan och bravo detsamma fast cl
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NeymarForPresident
2015-05-13 13:03
@Heisenberg:


Han hade balansen på fel ben så att han kunde inte försöka rädda bollen och blev stillastående det måste va det hehehe
Barcelona Barcelonistas
2015-05-13 13:02
Juventus vill jag ha är det ens en seriös fråga? Kan inte unna Madidiots en cl final.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NeymarForPresident
2015-05-13 13:02
Vill bara tillägga till alla er som försöker hitta fel på laget just nu efter de här matcherna. SKAFFA er lite fotbollskunskap. Barca spelade av andra halvlek
och bayern är top 2 i världen. Alla gjorde sitt jobb och förtjänar att bli hyllade

VAMOS BARCELONA
Barcelona NeymarForPresident
2015-05-13 12:59
@I.Cuenca:


Vi vill ha Juventus. Real hoppas dom åker idag vill inte se som i final!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Barcelona NeymarForPresident
2015-05-13 12:57
Intressant att alla klagade på Zubis värvningar men det gav frukt. Suarez måste vara årets värvning!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Barcelona Heisenberg
2015-05-13 12:54
Såvida jag inte missade någon uppenbar sarkasm, så kan väl någon berätta för mig varför folk blev tokiga på Ter Stegen igår efter 2-2 målet? Jag tyckte inte han gjorde något dumt (möjligtvis från att chansa åt fel håll då Masken någorlunda täckte första ytan), eller åtminstone inget som borde genererat i en sådan reaktion. Jag måste ha blinkat just då eller något.
Barcelona Bàckis - adoradors de Rivaldo
2015-05-13 12:31
Kröjf Intressant ämne du tar upp, själv tror jag Enrique kör på den inslagna vägen vilket ger Bravo chansen att rädda hem ligan samtidigt som Marc står finalerna i Berlin och på Camp Nou. Frågan är hur det ser ut till hösten, nöjer sig båda med att dela på ansvaret eller kommer någon att söka sig vidare?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2015-05-13 11:52
@Barcelonistas:


Varför bryr du dig egentligen? Njut istället, du vet aldrig När du kommer att få uppleva liknande framgångar igen. Dessa är tider där vi ska njuta och vara lyckliga över att det går så bra. Vi är på.väg mot en andra historisk trippel och spelar stundtals en underbar fotboll, jag är åtminstone då för upptagen med att njuta av stunden för att bry mig om vad IQ befriade maränger tycker och tänker. Låt de gråta och skälla medan vi erövrar fotbollseuropa, det gör mig bara nöjdare att veta att våra framgångar sticker i ögonen på folk som vet att de förmodligen aldrig får se sitt lag uppnå samma bedrifter som vi har uppnått de senaste 10 åren.
Barcelona >The Reporter<
2015-05-13 11:48
Håller med dig Mido. Jag var faktiskt en Av dem som var glad över avancemanget trots att vi inte vann igår. Det viktigaste är att vi vann dubbelmötet. Bayern var 3! Mål ifrån avancemang. Så vi gick vidare komfortabelt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2015-05-13 11:47
Vi har tagit 12 av 15 poäng mot topp 4 i La liga, Real Madrid har tagit 4 av 18 möjliga.
dom endast vunnit 2 slutspelsmatcher i CL av 5. Vi har vunnit 5 rätt så enkelt, och den sista den gav vi bort vid 2-1 pga att spelarna redan kände att dom va i final
Barcelona the cameroonians
2015-05-13 11:47
Vinsten och avancemanget igår följs upp av fler goda nyheter idag;

I rättegången mot MCM, företaget som stämde klubben på €100 miljoner för kontraktsbrott i samband med reklamrättigheter på la Masias fasad, har domaren valt att gå på Barcelonas linje. MCM har nu 20 dagar på sig att överklaga.
Barcelona Kröjf
2015-05-13 11:46
Det låter kanske konstigt en dag som denna, men jag skulle inte vilja vara i "Luchos" kläder tiden som kommer. För nu måste han vrida och vända på målvaktsfrågan. Å ena sidan vore det inte rätt att beröva Bravo rätten att stå dom två sista matcherna i ligan, som denne i hög grad bidragit till att vi leder strax innan målsnöret. Å andra sidan så kan det väl knappast kännas optimalt att ställa ter Stegen i en Champions League - final, efter att denne inte fått känna på anspänningen det innebär att spela avgörande matcher, förrän veckan innan; d v s 30:e maj. Sett ur ett strikt målvaktsperspektiv så kanske det faktum att vi nådde finalen i Copa del Rey på Camp Nou och som spelas nyss nämnda datum, kommer att visa sig väl så viktigt som att vi förtjänat äran att få spela om CL - "bucklan" i Berlin veckan efter. Och det vill nog till att ter Stegen inte gör sig en slätstruken figur mot Athletico Bilbao (om han nu enligt säsongens ordning får vänta på att stå i mål tills dess) och via eventuella tavlor i nervositetens tecken sår tvivel hos såväl sig själv som sin försvarslinje; samtidigt som finalen i Berlin närmar sig med stormsteg då den spelas 6:e juni. Och skulle "Lucho" vid ett sånt scenario och prekärt läge frångå sina principer och ställa Bravo mellan stolparna i Berlin, så lär han i samma stund skaffa sig en edsvuren fiende för livet och en troligtvis mentalt oförberedd Bravo i händelsernas "epicentrum". Som sagt, jag skulle inte vilja vara i Luchos kläder så sett. I alla fall inte utan koden till kortet i den skräddarsydda innerfickan.
Barcelona Mido
2015-05-13 11:36
Nu är jag här inne igen,, om jag ser någon skriver skit om laget då ska ni öppna era munnar,,, om ni förstår inte vad jag menar då ska ni skrolla ner till kl 23:21 så ni förstår
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-05-13 11:32
Vad jag stör mig på är hur fjollorna hela tiden ska leta fel på allt som vi gör. Vi leder ligan, är i final i både Cl och CdR tar det verkligen så mycket emot att erkänna hur bra Barca är? City-PSG-Bayern-Real - Atletico är lag vi har slagit den här säsongen. Nej hoppas Juve skickar ut Madidiots.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DANI ALVES
2015-05-13 11:28
Grabbar kommer ni ihåg vad Real fansen alltid sa förr när David villa inte presterade, "Messi tar för stor plats och gör så att de andra får inte ut hela sitt register" bla menade dom att Messi gjorde så Zlatan lämna pga att han inte passade honom bollen men igår såg jag el pasillo skriva, "neymar och suarez är ingenting utan Messi, han gör allt". Hahahaha asså vilken dubbelmoral...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messi-Nr-One
2015-05-13 11:00
Läste detta på Juves forum. Barcelona har blivit som en DRAKE med 3 huvuden, Neymar Suarez och Messi. Beskriver oss ganska fint tycker jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FC Tiki-Taka
2015-05-13 10:48
Tw Pique: "Madrid, Barcelona, Berlin. Three games. Now, more than ever, all together! Visca el Barça! I love you" [@3gerardpique]

Snart är vi där!

Vamos!!!!

Annons: