/spanien/barcelona/forum/493.aspx/spanien/barcelona/forum/493.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona II Barça II
2017-08-03 00:03
@Thierry Henry "Det är få spelare som betytt mer för den här klubben än Alves" Då har jag svårt och att du har följt FC Barcelona en längre tid ifall du tror att det finns "få spelare som betytt mer än Alves för den här klubben". Sen är det oväsentligt vad han en gång i tiden har bettyd för klubben, hans agerande efter hans flytt skadar klubben. Förnekar du det? Intressant att du alltid dyker upp så fort en brasse blir blir kritiserad? Men för visst, gå spy du, om det får dig att må bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-08-02 23:53
Xavi - Real vann dock Cl tack vare domaren Kassai. Glöm inte det!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-08-02 23:47
Om det är Neymars ersättare detta handlar om så hade jag gått för Hazard före Coutinho jag med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi #6
2017-08-02 23:47
Nu läser man alltså att vissa vill se Aubemayang som Neymars ersättare.. Glöm teknik, kreativitet och passningspel så länge man är någorlunda snabb och gillar att dra iväg på djupet så ska man vara ett hett alternativ. Real som nyligen vann CL för andra året i rad hade enbart Ronaldo som hotade på djupet, Spanien som vann EM 2012 spelade med inga anfallare och hela sex mittfältare.

Numera krävs våra anfallare att både skapa och avsluta med tanke på vårt usla mittfältspel och då funkar inte det med en spelare som varken har kreativiteten eller tekniken. En spelare som Pedro hade som främsta uppgift att löpa i djupled och att bredda för den magiska trion Xavi,Iniesta och Messi. Hade Pedro funkat i dagens Barca där mittfältarna är tänkta att skapa och täcka yta för anfallstrion? Absolut inte!
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-08-02 23:44
Med tanke på dagens marknad och att alla klubbar vet vilka pengar vi får för Neymar och vår desperation på marknaden så kommer Hazard gå för minst 130M €. Han är ju 26 år, kan spela på flera positioner. Men med tanke på hans prestationer förra året och Chelseas projekt så kommer han knappast komma. Men drömma kan man göra..
Barcelona II Barça II
2017-08-02 23:42
Ja, ledningen ligger bakom allt ont i världen. Enligt trovärdiga källor var det Rosell och Batro som skapade Isis. Helt ärligt nu, nuvarande ledning har i princip s*git av Neymar och hans pappa i snart 4 år! Neymar SR har fått över 1 miljard kronor! Han har tjänat MER ÄN MESSI! Vad i hela helvetet kunde ledningen göra mer? Skulle de döpa arenan efter han? Kanske byta namn till FC Neymar Jr? Vad in i helvete har Rivaldos och Figos försäljningar med Neymar att göra? I det här forumet är det inne att kritisera ledning, helt utan belägg och oavsett vad det gör så är de skit. En snubbe skrev ett långt inlägg om hur inkompetent ledningen var för att Neymar lämnade, samma snubbe har kritiserat SAMMA ledning för köpet av Neymar. Hur ska du ha det? Var det skit att värvades eller var det skit att han såldes? Eller det är bara skit, för att det är så man ska tycka här inne? Kan ni vänligen lägga ner att få in en pik i varannan mening mot ledningen? Även Laporta och Pep hade många fel, det DE som slängde Eto'o mot Zlatan, det var DE som satsade på Cesc istället för Thiago, det DE som sålde Ronaldinho för kaffepengar, det var DE som värvade, Hleb, Chryzinsky, Klerison, Cellebos. Listan över alla PEPS och LAPORTAS flopp värvningar är LÄNGRE än nuvarande lednings! De har sämre värvningar än Arda och Matthieu. Ja, det är svårt att värva LIVERPOOLS LAGKAPTEN, och det är svårt att värva ARGENTINAS STÖRSTA TALANG SEDAN MESSI. Det är inte lätt oavsett om du heter Real Madrid eller Barcelona. NEJ vi har inte tappat attraktionsvärde i Europa, Neymar lämnade för pengar, INTE FÖR ATT PSG är mer attraktiva. Ja, jag gillar inte nuvarande ledning, mycket av det vi en gång i tiden stod för, gör vi inte. Jag ger ledningen kritik i att man samarbetade med Qatar (karma att just Qatar snor Neymar?). Att de inte satsar på La Masia osv, att man behöll Lucho alldeles för länge. Men det finns ingen mening i att skylla exakt allt på dem! Det är orimligt det är löjligt och det börjar bli smått patetiskt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1899 - Puyol
2017-08-02 23:41
Jag vill ha Mbappe och Coutinho. Snälla ledningen gör något vettigt med dessa miljarder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-08-02 23:40
Vad skulle en värvning av Hazard kosta?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-08-02 23:36
CatRadio nämner alltså att om Coutinho affären inte går i lås så kommer Barca gå för Hazard. Då hoppas jag verkligen att Coutinho affären inte går av för Hazard hade varit en perfekt ersättare.
Barcelona El Pistolero 9
2017-08-02 23:32
Gonzalez_barca

Just därför jag vill ha Dybala en spelare som tycker om Barca och speciellt Messi. Han kommer ta Messis plats i Argentina så varför inte i Blaugrana också?
Barcelona Katalano
2017-08-02 23:31
@Thierry Henry:


Är inne på din linje jag också. Bara rykten som påstår att Alves varit inblandad alls i värvningen. Andra säger att han inte alls haft något med det att göra. Jag väljer att inte tro på ryktena och att Alves inte alls haft något finger med i det hela.
Barcelona Barcelonistas
2017-08-02 23:29
Dybala och Mbappe gå för dom skit i mittfältet. Iniesta-Busquets-Rakitic-Roberto Roberto ser lovande ut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Skurhink
2017-08-02 23:27
Kruxet är precis som skrivits här, Neymar avlastade både i spelet kreativt och erbjöd även löpningar i djupet och dra isär på kanten. Vi har Paco som absolut såg spännande ut bredvid Suarez i Klassikern på Bernabeu i våras, sen har vi Delofeu som har en ytters speed och en mot en spelet. Vad vill jag säga med det då? I mina ögon så förtjänar både D,Suarez Paco och Delofeu en ärlig chans att få visa vad dom har i sig. Om vi nu ska ge dessa spelare tid på planen så lär Valverde vara lite flexibel i sitt sätt att spela, så som det sett ut nu på försäsongen så vill jag verkligen se Paco bredvid Suarez på topp. Vore även roligt att få se D,Suarez med lite friare tyglar spela på ytterplatsen, han sitter ändå på en fin teknik blick och speed, tror han körde lite med handbromsen i förra säsongen. Som marknaden är nu så vore det klokt att ge dom en ärlig chans, och utvärdera efter säsongen. Men snälla sälj Munir Arda Rafinha vermaelen så fort det bara går!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gonzalez_Barca
2017-08-02 23:25
Är det bara jag som tror att Neymar-gate kommer upprepa sig om 4-5 år ifall vi värvar Mbappe? Känns ostabilt att köpa supertalanger direkt. Hellre låta de mellanlanda ett par gånger som Suarez tex.
Barcelona Thierry Henry
2017-08-02 23:23
@II Barça II:
Det är få spelare som betytt mer för den här klubben än Alves. Vill spy när jag läser din kommentar
Barcelona Barcelonistas
2017-08-02 23:23
Blaugrana91 - tydligen så är Coutinho en ytter anfallare så att gå för Dybala och Coutinho går inte ihop.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-08-02 23:17
Nej jag vill inte ha Mbappe, Klubben bör gå efter Coutinho och Dybala.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymars
2017-08-02 23:13
#Barcelona have met with #Mbappe over a potential move, L'Equipe reporting. Given Neymar's transfer, it's a deal that make sense.
Barcelona B-D
2017-08-02 23:12
Neymars djupledspel är grovt överskattat. Ytterst sällan som Neymar avslutade ett anfall utan att tidigare varit nere och kladdat på bollen. Som jag har vart inne på så är det även här kombinationsspelet har funkat väldigt bra.

Den som har vart något hot i djupled är ju i så fall Suarez som öppnar upp för den raka bollen ibland.

Man kan länka videos på vindsnabba forwards som tar perfekta löpningar i djupet där mittfältaren hade en planhalva att slå bollen på. Våra matcher ser dock inte ut så.

Jag vill inte sätta mig på tvären mot dig Gabriel, men jag tror Aubamyang hade vart en ren katastrof som vänsterforward hos oss. Han hade aldrig klarat av att operera på så små ytor och har inte varken passningsspel eller teknik till att spela ytter i Barcelona. Det hade vart som att sätta Messi på ett defensivt mittfält i Stoke.

Vi tänker helt olika i denna situation märker jag, kul att kunna bolla lite olika idéer men än förstår jag inte ditt tankesätt tyvärr :)
Barcelona Barclasico
2017-08-02 23:11
"Nu skriver L'Equipe att jättetalangen har bestämt sig för att lämna Monaco och att Barcelona är en tänkbar destination."

Hopps detta stämmer!!!!!!
Barcelona Talangfabriken
2017-08-02 23:05
Socrates

Helt inne på din linje, jobba med det vi har (kanske inte Arda då) utan snarare våra tidigare nämnda "Young guns". Och förhoppningsvis kommer de att blomstra. För det är inte säkert att det kommer fungera med exempelvis Coutinho bara för att han kostar över en miljard.

Din idé om att skänka pengarna till välgörenhet är det bästa jag hört på länge! Mes que un club. Det är vad denna värld behöver!
Barcelona Barcelonistas
2017-08-02 23:04
Vi behöver inte skapa ett bröllop för att hylla våra spelare. Vi är FC Barcelona världens bästa klubblag. Roma? Klart dom hyllar Totti till pluto dom är en small club.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DizzLow
2017-08-02 23:01
Jag förstår allas frustration kring det som händer, men det känns väldigt ensidigt, dvs anti Neymar. Sättet vi behandlar stjärnor, och hur dem lämnar klubben, är allt annat än ok. Hur förvånade är vi egentligen att Neymar väljer att lämna klubben ? Jag är iaf inte förvånad. Barcas Ledning i modern tid, har bettet sig avskyvärt mot våra legender, och förstört deras sk "legacys" ett flertal ggr. Låt oss ta en tillbakablick.. Köttbullen Ronaldo, som senare medgav att han motvilligt såldes efter en säsong, bakom hans rygg, dealen med Inter var klar innan säsongens slut Figo sa att han med var beredd och stanna, men klubben drog ut på tiden, och kontraktet förlängdes inte i tid. Rivaldo fick inte spela på sin föredragna position, och fick heller inte det kontrakt han förtjänade, trots Ballon Door Kluivert blev dumpad till Newcastle på free transfer, där både Gerard Lopez och Puyol kritiserade ledningen för hur dem behandlade Patrick. Etoo blev swapad a la "cykeln på köpet", efter sin bästa, samt klubbens bästa säsong nånsin Ronaldinho blev inte propert hyllad på Camp Nou, förrän han var klädd i en Milan tröja :(. Xavis farväl kändes också väldigt halvdant, om man jämför Tottis och flera andra legender farväl. Puyol hamnade också i en tråkig situation som vice sportchef, och hans relation med ledningen och klubben är oklar Dani Alves kritiserar ledningen, och sätter dem behandlat honom. U see, where im going with this? Det måste vara nåt mer än en spelares ego, som driver dem bort från Klubben.
Barcelona Barcelonistas
2017-08-02 22:58
Socrates "Pengarna? Skänk till valfri/valfria pålitliga hjälporganisationer runt om i världen och sett en ny standard för hur en fotbollsklubb kan agera och ta ansvar för omvärlden, när cirkusen och intresset för sporten är så stort." Wtf? Vi är ingen välgörenhet herregud värsta jag hört på det här forumet. Ett annars bra skrivet inlägg förstördes av det där stycket synd!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2017-08-02 22:55
Vi får inte glömma Judas i hela Neymar affären, ja utöver Neymar själv då, nämligen Alves. Alves har bettet sig så jävla vidrigt i hela den här historien. Alves är helt klart en stor anledning till Neymar lämnar. Det känns som att han hela tiden har implementerat detta i Neymars huvud sedan han lämnade oss. "Modigt att lämna för PSG". För mig är Alves död, hans tröja bör brännas och hans bör bli ihågkommen som en prostituerad som endast spelade för de som betalade mest och slängas i samma fack som Figo, och Neymar. Alves har gjort allt han har kunnat för att svartmåla vår klubb sedan han lämnade. Jag är övertygad om att ledningen har fått mycket skit gällande Alves, det är nu uppenbart att det hela tiden har varit skitsnack från Alves sida, han lämnade enbart för pengar. Allt annat är skitsnack. Vi måste förstå en grej, Neymars flytt till PSG är inget som skedde på en natt, nej vi har haft ormar i klubben som har planerat bakom vår rygg, förmodligen i över ett år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Socrates
2017-08-02 22:54
Fin diskussion om djupledsspel så här på kvällskvisten. Även jag, precis som du Gabriel, skulle förespråka ytterligare anfallare som i sitt nuvarande lag har för vana att hota i djupled. En spelare som kan dra isär och öppna upp ytorna för mittfältet + Messi att operera på. Detta kan i sin tur öppna upp för ett mer effektivt kombinationsspel samt möjlighet att kunna dribbla sig igenom. Det skall dock tilläggas att mig veterligen så var inte Neymar någon djupledslöpande anfallare när han kom. Han var relativt lik Dembélé, i sitt sätt att utmana och vilja kombinera sig förbi. Neymar lyckades dock krydda detta med sitt djupledsspel under trippelsäsongen. Kanske att Dembélé också skulle kunna göra detta, som Barcelonistas är inne på. Det blev dock mindre och mindre av den varan från Neymar när han började tro sig kunna ta över tronen från Messi, när den sistnämnde fortfarande spelade. Framför allt så var det väl förra hösten(den då vi hade ränderna åt fel håll) som detta började uppdagades då Messi inte var på plan och Neymar faktiskt började visa upp ett definitivt hopp om framtiden. Men då fanns ju den där djupledslöpande slitvargen Sandro eller Munir på andra kanten som, som de duktiga juniorer de var, gjorde ett hästjobb för att skapa så mycket yta som möjligt. Dembélé kan säkert ha ödmjukheten att göra detta hästjobb, men hur mycket kommer det att kosta oss? Mitt drömscenario hade varit om klubben hade förberett sig för detta redan under den gångna säsongen, då Neymar faktiskt ryktades bort redan förra sommaren. Vi har sett prov på lyckade vikariat på Neymars plats, dels Arda under hösten, samt Paco under el clasico. Jag hade gärna sett mer av denna vara för att på riktigt inventera vilka möjligheter vi har att ersätta Neymar. Till exempel att låta D. Suarez spela på en position som är mest lik den han faktiskt var bra på i Villarreal. Alternativt så ger man Deulofeu en ärlig chans från början. Ledningen har här uppträtt naivt och kortsiktigt, utan att ha tänkt på eventuella scenarion. Nu får man en känsla av att vi får värva i panik och göra en relativt stor chansning för de summor som det ryktas om. Nej, hellre satsa på det vi redan har, jag tror ärligt talat att det blir en bättre matchning i urverket, än att ta in något utifrån. Pengarna? Skänk till valfri/valfria pålitliga hjälporganisationer runt om i världen och sett en ny standard för hur en fotbollsklubb kan agera och ta ansvar för omvärlden, när cirkusen och intresset för sporten är så stort.
Barcelona Davids3
2017-08-02 22:47
Tänk om crack värvningen redan är gjord? Deulofeu.
Skratta om ni vill, men man vet faktiskt aldrig, han kanske bli monster helt plötsligt om han får chansen. Det är väl på Neymars position han spelare?
Barcelona Barcelonistas
2017-08-02 22:38
Alexis är för mig en judas. Jag har fortfarande inte kommit över killens 100 målchanser mot Chelsea.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-08-02 22:36
Helt ärligt så hade jag inte varit emot en värvning av alexis, han hade ju passat in perfekt jämte suarez och Messi. Pep använde honom fel och även Tito där får vi allt vi söker för anfallsspelet. Visst är han lite äldre men han är ju billig med tanke på hans kontrakt situation.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-08-02 22:32
En annan spelare jag är helt säker hade jag gjort succé hos oss är Aubameyang. Nu är förvisso Aubameyang främst en 9:a som håller sig till mitten mycket, men av det jag har sett i försäsongen så vill Valverde centrera anfallarna och ha dem mycket mer inåt i banan snarare än fastlåsta ute på kanten som förra säsongen med Lucho. Dessutom är jag relativt säker ändå på att Aubameyang hade löst en kantroll det med. Problemet är att han är 28 år gammal och en ännu större madridista än vad Mbappé är. Men sett till profil, kvalité och vad han erbjuder så är han också helt PERFEKT. Kolla videon i länktips och kolla exempelvis på sekvensen vid 1.43 - det där är vad jag menar med djupledsspel. Kan ni tänka er Messis bollar till en sådan spelare. Det är vad vi behöver, sedan om det är Mbappé, Aubameyang eller vem det nu än är, ja det vet jag inte, men det är en sådan spelare jag vill ha som Neymars ersättare. Aubameyang är grym.
Annons: