/spanien/barcelona/forum/4928.aspx/spanien/barcelona/forum/4928.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Andresito
2014-11-05 17:16
Det jag tar upp nu är bara ett möjligt exempel på hur man kan använda sig av Reus. Högst osannolikt det som kommer i mitt inlägg. Men vad tror ni om detta?

En defensiv högerback värvas in. (Samma typ som Maicon, Ivanovic, Abidal)
Reus spelar i en "Di María-roll" fast till höger.
Bredvid Reus har man en löpstark mittfältare, en box-till-box. Rakitic kan funka, Pogba om man har råd. (Förutsätter att Iniesta kommer vara inhoppare vid en högre ålder)

Tanken är alltså att man endast har Alba som regelbundet anfallande ytterback, på andra kanten ger man friheteten till Reus.

Grunduppställning:
----------------MAtS

----- X ----- X ----- X ----- Alba

------ Reus - Busi - Rakitic ------

-------Suárez - Leo - Neymar --
I anfallsspel:
----------------MAtS

----- X ----- X ----- X -----

---------------Busi -----------

------------ Rakitic ------ Alba

----Reus ------ Leo -----------

---------- Suárez - Neymar --


I teorin funkar det såhär: Reus och Alba/Neymar står för bredden. Leo för kreativiteten tillsammans med Rakitic. Samtidigt har man 4 st som täcker upp hemåt. Suárez får en mer central roll, han är ju dock rörlig, kan rotera mellan honom, Reus och Messi under matchen.

Som sagt, finns inte en chans i världen att man med Zubi värvar ordentliga spelare för att få till den här taktiken, tänker främst på dugliga backar som inte behöver anfalla hela tiden, men även Reus.
Barcelona Baha - Pep G
2014-11-05 17:11
Bartra är riktigt bra. Ge honom kontinuitet, självförtroende och en träningsprogram för att sätta på några kilo muskler precis som Neymar. Det här gav Pep Pedro, Busquets och Pique och kolla vart det tog de.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona J.Gamper
2014-11-05 17:04
Okej. Vår trupp är inte jätte bred. Men man kan fortfarande hand plocka spelare som kan bilda en grym start elva med en okej back up. Det är där Lucho och en riktigt bra coach skiljer sig. En bra coach hade satt haft Pedro, Dani och S. Roberto för det mesta på läktaren. Flyttat up Adama for längesen. Haft Busi, Xavi och Iniesta oftast på bänken i deras nuvarande form. Byggt en spel idé baserat på våra bästa spelare. Anpassat taktiken till våra spelare och tänkt på motståndarna. Spelat Mascherano som defensiv mitt. Kanske gett Bartra en ärlig chans till att slå ut pique osv
Barcelona Lionel Messi n10
2014-11-05 17:02
Vi behöver förstärkningar och det finns absolut vissa delar som måste förstärkas i truppen men vi ska inte heller överdriva tycker jag. Busquets och iniesta må ha spelat sämre på sistonde men tror långtifrån att dom är slut som vissa försöker få fram det tror mer att dom hamnat i en liten formsvacka som med tiden kommer bli bättre. Xavi& Dani alves är två spelare däremot som jag kan hålla med dessa två har sett sina bästa dagar och det är dags för dom att ersättas speciellt Alves han har tappat så extremt mycket och han hänger inte alls med i defensiven som han en gång i tiden gjorde så dom två bör ersättas, förstår inte varför vi inte köpte Aurier. Pique vet inte vad man ska säga om honom tänker ge honom sista säsongen och visa om han verkligen håller funkar det inte i år heller så tycker jag att han ska bort och ersättas.
Barcelona Lion24
2014-11-05 16:56
Barcadinho.

”kan man inte ha kontinuitet åtminstone på en front”. Vi behöver lugnet uppe bland beslutsfattarna för att kunna jobba bättre på lägre nivåer, t ex värvningar. Men så klart, nån kunde ta ansvaret, jo, Zubi om ingen annan.''

Så skrev du och jag håller med. Det är sant det du säger. Harmoni inom en klubb/trupp är EXTREMT viktigt. Viktigare än vad man tror och vid januari/februari så var det inge harmoni i våran klubb, det är sant. Men jag kan tycka att en stor klubb som Barcelona ändå ska kunna förhandla med spelare vid den tidpunkten. Man har väl personal? Vart var Zubi? Som du säger så borde Zubi ta ansvaret, låta Rosell sköta det andra medans Zubi skulle fixa ihop ett gäng kompetenta personer och lösa den mittbackskrisen Den här klubben har extrem dragningskraft. Just på mittbackspositionen så hade man väl anat för längesen att det inte håller, därför behövde man inte förlänga det arbete, dom ska väl vilja klubbens bästa? Det var/är väl GROVA problem som vi har på mittbackarna.

Sen så håller jag med i resten du skriver utan att behöva kommentera. Men men, det är som det är. Vad ska man göra?
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
2014-11-05 16:53
Vi har en okej trupp. På en 5 stjärnig skala ser vårt lag ut så här. Bravo & Stegen 3.5 * Alves, Pique, Vermaelen, Montoya 1.5* Adriano 2 * Mathuie, Alba, Bartra 3 * Backlinjen = 2 * Roberto 1.5 * Xavi, Rafinha 2.5 * Busquets Mascherano, Iniesta 3.5* Rakitic 4.5 * Mittfältet = 3.5* Munir, Sandro 2* Pedro 2.5 * Messi, Suarez, Neymar 5 * Anfallet 5* Hela truppen 3.5 *
Barcelona Gabriel
2014-11-05 16:33
Tycker ni verkligen att vi har en bra trupp, med handen på hjärtat? Det tycker verkligen inte jag. Vilka bra försvarare har vi? Bara där behövs det få in ett par nya som håller högsta klass, samma gäller på mittfältet. Våran trupp består av ett gäng medelmåttor om vi ska vara ärliga. Vi har en helt okej första 11:a, men truppen i sig är inget att hänga i granen. Montoya, Piqué, Dani Alves, Sergi Roberto och Pedro är alla medelmåttor, det är 5 hela spelare som ingår i våran trupp och som inte hade platsar i något annat storlag i Europa. Sen har vi ett par spelare som gått förbi deras bästa datum, tänker på Xavi och Iniesta, kanske även Busquets. Vi har en medelålder på ca 28 år eller något i laget, så visst är det oroväckande. Vi behöver utan tvekan få in ett par nya, unga och högklassiga fotbollsspelare. Sen att vi inte får värva är en helt annan sak men jag förstår inte hur man kan tycka att truppen som Barcelona för tillfället besitter kan anses vara "bra", åtminstone inte om man satsar på att utmana med de andra stora lagen om att bli bäst igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-05 16:10
Jag tror inte vi vinner idag det finns för mycket problem i spelet just nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Messias
2014-11-05 16:02
Ja, Vi har en bra trupp. Men vi spelar inte som ett lag. Kolla avståndet mellan backlinjen och mittfältet. Och att Messi får gå långt ner för att hämta bollen. Vart är det kollektiva? Anfall som ett lag och försvara som ett lag. Jag skulle inte bli förvånad om vi torskar idag. För Ajax borta är en svårare match än Celta hemma. En sak jag inte förstår. Varför pratar alla om nyförvärv? Vi vet inte ens om vi kommer få värva nästa sommar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona J.Gamper
2014-11-05 15:51
Vår nuvarande trupp är fortfarande väldigt bra. Problemet är att vi inte har en kreativ coach som kan få ut det bästa utav truppen.
Barcelona Messo
2014-11-05 15:45
Det är inget fel med truppen, hämta Ramos och Pepe istället för Pique och Mathie eller Masken och det vore ännu värre...Felet ligger i spelsystemet och att envisas att alltid spela på samma sätt oavsett motståndare.. Vi kan inte spela med 6-7 anfallare.. vi måste börja tänka på defensiven också och att spela med två defensiva mittfältare är nödvändigt...
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-11-05 15:36
Vi har långtifrån den bästa truppen i världen. Efter en misslyckad säsong förra året så trodde jag verkligen att Barcelona skulle göra ett par smarta värvningar i somras. Speciellt med tanke på att man inte får värva några spelare på ett år. Vi köpte en mittback som inte har fått spela än. En annan mittback, som vi inte använder som mittback under stora matcher. Vi betalade dessutom över 20 miljoner euro för den 30-åriga mittbacken. När det gäller värvningen av Rakitic så är det en bra spelare, men han är inte den ideala spelaren för Barcelona. Vi betalade över 20 miljoner för honom. Är rätt säker på att vi kunde ha fått Reus för 25-30 miljoner. Barcelona har ställts mot två bra lag hittills. Båda matcherna har vi förlorat med 3-1. Det säger en del. Vi är inte ens i närheten av att nå den formen vi hade under några år när Pep Guardiola tog över. Däremot är vi inte långt ifrån där vi var innan Pep Guardiola tog över. Enda spelaren som levererat den här säsongen är Neymar. Messi har levererat ibland, men mot mindre motstånd. Det är så mycket som behöver ändras innan vi kan börja utmana om CL-titeln, ligatitlarna och andra titlar igen. Vi behöver tex satsa på rätt spelare från ungdomsakademin. Rafinha och Sergi Roberto är inte dom spelarna. Vi måste bestämma oss när det gäller Mascherano. Antligen så säljer vi honom, eller så låter vi honom spela på sin rätta position. När han agerade mittfältare för Argentina under VM så var han turneringens bästa spelare på sin position. Lös målvaktsfrågan. Det är så onödigt att ha två olika målvakter i CL och ligan. Så fort vi får värva så bör vi sälja Pique som inte levererat på flera år. Samma gäller Pedro. Vi behöver få in en stabil ersättare till Pique. När det gäller ersättare till Pedro så har vi Munir. Iniesta måste börja leverera. Messi måste börja röra på sig. Vi måste börja spela en rakare fotboll ibland. Några av punkterna bara.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-11-05 15:36
Cuadrado och Marquinhos istället för Douglas och Vermaelen :)..Vi gick efter dom men vi hade inte råd helt enkelt.

Nu får vi hoppas på att Suarez ger valuta för pengarna.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-11-05 15:36
Barcelona BARCA-més que un club
2014-11-05 15:35
Messo

Skojar du med mig haha dagens, vi behöver verkligen bredda för att slåss med dom stora lagen som Real Bayern Chelsea o.s.v.

Barcelona Messo
2014-11-05 15:30
Jag är rädd att Enrique underskattar Ajax ikväll och kör med 10 anfallare
Jag vill se både Mascherano och Busquets på mittfältet och Rakitic eller Xavi framför dem...För med Neymar Messi och Suarez på topp är det stor risk att ingen av dessa jobbar hem och hjälper bakåt...därför är det viktigt med att täppa till med två defensiva mittfälltare.. lägg därtill att Alba och Alves är för mycket offensiva..
Hoppas att vi använder lika mycket om inte mer Albas kant än Alves för Alves träffar knappt rätt längre...

Alves - Pique - Mathie - Alba
--Mascherano - Busquets---
---------Rakitic-----------------
Suarez - Messi ----Neymar
Barcelona Messo
2014-11-05 15:23
Vi behöver inga spelare, vi har bredd trupp och det bästa truppen i världen, det gäller bara att få ut så mycket som möjligt från spelarna och att coacha rätt lag vid rätt tillfälle.. Det enda enligt mig Barcelona saknar är rätt tränare och jag har tvivlat på Enrique redan innan förlusterna senast.. Han är för ung för att leda Barcelona (Guardiola var ett undantag)..
Barcelona Liunil Masse
2014-11-05 15:18
Reus för 25M och det ska bara hända om vi då får värva. Det behövs bredd. Bara till att jämföra vår bänk med Real, Bayern och Chelsea så förstår man att det behövs. Kan ta El Clasico som ett exempel där Iniesta skadas och vi tar in Roberto. No words!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
2014-11-05 14:56
Reus kan spela mittback vem bryr sig. Om man kan få honom ska man ta han.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2014-11-05 14:13
Barcelonistas Vi gick miste om Thiago pga att vi hade Fabregas i laget som var valet efter Xavi och Iniesta. Thiago lämna med all rätt vilket är synd för han hade behövts nu. Nu har vi varken Thiago eller Fabregas i laget. In Roberto we trust :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-11-05 13:50
fc__Barça Men jag tror inte att de flesta anser att han ska rotera mellan vår supertrio utan helt enkelt att möjligheten att även spela honom i anfallet också finns om det skulle vara så att någon av våra tre superanfallare blir skadade eller avstängda. Det är det som gör en värvning av Reus så bra, han kan spela både i mittfältet och i anfallet. Tror mer det är så folk tänker när de skriver att det är bra att han kan "rotera" med anfallarna vi har där uppe, men jag kanske har fel. Hur som helst så är det egentligen en onödig diskussion eftersom vi ändå inte får köpa några spelare för tillfället, om beslutet ändras kan diskussionen bli mer aktuell.
Barcelona fc__Barça
2014-11-05 13:39
Gabriel

Tror det har mycket att göra med vilket plats man ser Reus få i laget. Som du säger så skulle han kunna ta Iniestas plats på mittfältet, där skulle han vara fantastisk. Däremot är det vissa som anser att han ska köpas in för att bredda anfallet, och jag förstår mig inte på folk som tänker i de banorna.

Reus är en spelare av yppersta världsklass. Skulle vara omöjligt att ha honom och dagens trio att dela på 3 platser. Skulle han gå till Bayern skulle han bli lagets superstjärna, för så bra är han. Att han skulle komma hit för att i huvudsak rotera med Neymar, Messi och Suarez skulle vara galenskap.
Barcelona Krabban94
2014-11-05 13:36
Reus är en väldigt mångsidig spelare, kan spela på topp (bra avslut), yttermittfältare har han spelat som, som 10a och även lite nedanför.

Han har ett grymt bra spelöga och är även snabbt vilket hade varit nyttigt om vi nångång i framtiden lyckats lära oss kontra istället för att vända hemåt! (Jag vet att vi kontrar då och då, men alltför sällan. Ex förra säsongen och säsongen innan hade vi utmärkta kontringslägen men Busquets tyckt det var bättre att stanna upp spelet istället för att slå en passning framåt i banan)

I övrigt tycker jag nog att vi bör köpa en mittback till att börja med om vi nu ens i framtiden kommer få värva spelare...
Barcelona Gabriel
2014-11-05 13:13
Vi sitter och klagar på att vi har för tunn trupp och inte tillräckligt med klass och kvalitée i laget och stör oss på att våra ersättare heter Sergi Roberto och Pedro mfl och sen sitter andra och tycker att en värvning av Reus är onödig. Förlåt men jag förstår inte logiken?

Vi behöver mer klass i laget, och vem har ens sagt att Reus kommer att bli en bänkspelare? Så som det ser ut nu hade han gått spikrakt direkt in i startelvan hos oss på mittfältet. Varför tror vissa att Reus bara kan spela som anfallare, för det stämmer verkligen inte.

Kolla på Real Madrid och deras trupp, eller Bayern München och deras. Sitter dem och klagar på att "fan vi har för många bra spelare på bänken"? Klart dem inte gör. Bale har varit borta för Madrid nu och dem slänger in Isco som har varit helt strålande. Lite skillnad på det och att slänga in Sergi Roberto liksom.

Tänk till lite alltså. Nu spelar det liksom ändå ingen roll ändå eftersom vi inte för värva spelare i vilket fall som helt, men jag förstår bara inte hur vissa tänker, that's all.
Barcelona Andresito
2014-11-05 13:10
@MessiyoyO 10:


Du måste tänka ett steg längre än så. Hur längre tror du vår anfallstrio kommer prestera med spelare som Pedro bakom sig? Med Reus kommer vi ha 4 toppspelare som delar på 3 positioner (Reus kan även spela på Iniestas position i en fri roll där han kan kombinera och överlappa med Alba och Neymar.)
Real har samma läge med Cris, Bale, James och Isco, lägg även till Jesé. Bale var skadad i El Clásico, gick bra för dem ändå. Vi å andra sidan får förlita oss på att Pedro ska rädda oss när Suárez inte klarar 90 min.

Kan även bli så att en av de 4 stjärnorna får sitta på bänken men hoppa in varje match. Ena matchen får Neymar, 60 min och Reus 30, andra matchen får Reus 60 och Suarez 30. Hade lett till både ökad konkurrens och även en chans att vila spelare utan att tappa i kvalitet.
Barcelona MessiyoyO 10
2014-11-05 12:40
Att köpa in Reus för att sätta honom på bänken är så jävla löjligt! Sjukt att många ens tänker så. Har ni sett killen spela? Det hade varit århundradets största slöseri att sätta en sån spelare på bänken. Hoppas att han går till en klubb där han får spela 90 minuter i varje match, för att allt annat vore rent slöseri med underhållning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2014-11-05 12:37
Barcelonistas

Läser du hans inlägg igen ser du att han syftar på de uteblivna värvningarna, inte på resultaten.

Man skulle värvat någon yngre mittback redan under Peps tid, man visste att Puyol var 30+ och att det inte fanns många lovande mittbackar förutom Bartra i akademin.
Barcelona Barcelonistas
2014-11-05 12:27
Barcadinho - respektlöst av dig, vadå besviken på Tito? Mannen tog oss till en ligatitel med cancer i kroppen. Vi plockade 100 poäng i ligaspelet. Sen att det gick dåligt mot Bayern var ganska väntat. Spelet gick ner sig extremt mycket under hösten och orsaken var Titos frånvaro. Är det något som stör mig enormt mycket, något som frustrerar mig så sjukt mycket är när folk tar upp Bayern matcherna. 1 - det sved aldrig andra saker var viktigare så som Titos hälsa. 2 - under hösten med Tito så var Barcelona stor favoriter till Cl. Man hade 1 förlust i ligan under höst spelet. Hade han fått vara utan cancer hade vi blivit ett mycket bättre lag under våren. Tror ni Real Madrid hade vunnit Cl om Ancelotti hade drabbats av cancer. Ett Barca i chock under höst spelet, det kan bli såna resultat när motståndet dessutom är så bra som Bayern. Tito kom tillbaka men de var för sent laget var ur slag + Titos närvaro påverkade laget då dom fick se vilket slag han var i. Tito var hjärnan bakom våra framgångar 08-12. Pep var bara glidaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2014-11-05 12:25
[QUOTE=>The Reporter<]Kan man testa viaplay gratis? [/QUOTE] Tror inte det. Vilket trams det är att köra en matchovan ter Stegen varannan vecka. Ett riktigt feltänk av Lucho där, mot PSG kostade det oss matchen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2014-11-05 12:15
@Barcadinho.:


Typiskt Barcelonas nuvarande ledning. Det ska inte spela någon roll om presidenten ska på semester eller om han ska hängas. Man ska ha en businessdel och en sportdel som inte ska påverka varandra. Det är precis som du säger Zubis ansvar som sportchefen i klubben - att ge uppdrag till scouterna, att hitta spelare och sedan lägga fram dessa till tränaren. Detta kan man göra oavsett vad som händer i de övre leden.

Sportchef är inte en nödvändig roll och det finns flera klubbar som jobbar utan. Dock kan det, om man har en kunnig sportchef, underlätta ordentligt då denne bara kan lassa upp genomtänkta alternativ till tränaren som då ska kunna peka och välja.

Tyvärr är det svårt att nämna 'Zubi' och 'genomtänkt' i samma mening.


Angående Reus så är det hans pris som gör att man ska lägga resurser på att jaga honom. Han kanske inte behövs till 100% i Barca, men för det priset får man ingen bättre spelare. Klagas mycket på att vi har Pedro och Munir som ersättare till anfallarna, nu har vi läge att bredda upp ordentligt på den fronten, för kaffepengar dessutom.

Men tack vare detta underbara transferförbud går vi miste om en topp 10 spelare i världen för €25M, sånna chanser kommer aldrig mer.

Lösning? Värva för 25M, låna ut tills transferförbudet är över.
Om man nu kan göra så.
Annons: