/spanien/barcelona/forum/492.aspx/spanien/barcelona/forum/492.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjjff
2017-10-29 02:45
Om jag förstår somliga av sammanfattningarna rätt, så missade jag ännu en gång inte något av den underhållande fotboll, som FC Barcelona förförde stora delar av fotbollsvärlden med under Pep Guardiolas debutsäsong som huvudtränare. Trots flera tappade poäng inledningsvis av den säsongen, slutade det med en trippel och stundtals bländande fotbollspropaganda av sällan skådat slag; om ens någonsin. Visst kan man yvas över ligaledning och tre nya poäng nu. Men jag får en bestämd känsla att årets upplaga, trots det inte kommer att vara i närheten av säsongen 2008/2009 då det drar ihop sig. Förvisso har Valverde inte alls samma kvalitativa spelartrupp att använda sig av nu. Men med det sagt verkar det florera ett massivt missnöje på forumet, varje gång startelvan presenteras innan nästan varje match. Och av vad jag kan utläsa så långt av lejonparten inlägg, är FC Barcelona inte ens i närheten av den då fortfarande Pep - inspirerade fotboll, som spelades under hösten då Tito tog över efter sin i vida kretsar smått helgonförklarade företrädare. Tvärtom talas det i termer av "urtråkig" och i många stycken försvarsinriktad och fantasilös fotboll. FCB:s bristfälliga underhållningsvärde , börjar få några år på nacken nu. Förvisso tror jag att Bilbao förmodligen kommer att göra processen ganska kort när man väl möter Östersund inom kort i sin egen hemmaborg. Det går emellertid inte att resonera bort det faktum att Östersunds engelske tränare Potters trupp, inte ens är i närheten av så meriterad och dyrköpt i s k reda pengar, som den vår Valverde faktiskt förfogar över och har att nyttja på bästa sätt, för att få ut full valuta. Och ändå kunde norrländska IFK stundtals spela ut Bilbao med en snabb teknisk anfallsinriktad passningsfotboll. Och konstgräset och nollgradigt kan knappast utgöra hela förklaringen till att Bilbao i den matchen som jag såg med egna ögon, med nöd och näppe endast lyckades bärga en poäng i matchen sista skälvande minuter. För att sedan igår kväll mer än väl, stå upp mot FCB i spelet på plan. Om jag förstått saken rätt så räddar alltså ter Stegen och Umtiti Barca från en förlust mot detta Bilbao, som utöver målet i slutminuterna tog ledningen mot Östersund efter en riktig målvaktstavla och spelmässigt fick ett mycket orättvist oavgjort resultat med sig från det mötet (så otroligt mycket kan nog naturgräs ändå inte betyda). Vem hade trott det? Alltså att ter Stegen skulle stå i vågskålen och få den att väga över till vinst respektive oavgjort för Barca, mot de två mest berömda rödvitrandiga lagen i La Liga. Hade i alla fall jag aldrig kunnat föreställa mig i min vildaste fantasi, så sent som förra året. Men där ser "man". Jag hade tydligen helt fel. "Tur" vi har tysken i mål, eller hur Iniesta.70? Men en målvakt gör inget lag, lika lite som en svala gör en sommar. Viktigt dock, att han är på tårna. Verkar det som i alla fall.
Barcelona Rivaldo=Gud
2017-10-29 02:29
@Barca4life98:


Det va då ett jädra gnäll. Vi har startat säsongen med 13 vinster och 1 oavgjord på 14 matcher där vi har 38-4 i målskillnad. Ändå ska vi enligt dig ändra spelsystem, taktik och du pratar redan om "nästa tränare. herregud säger jag bara.
Barcelona Barca4life98
2017-10-29 02:00
Är det någon som kan förklara för mig varför man väljer att spela 4-4-2 och försvara lägre men samtidigt inte ha några spelare som kan kontra? Om man ska försvara lågt är väl tanken att man ska utnyttja ytorna som uppstår eller? Just nu och under Luchos sista säsong så hamnar vi bara i ingenmansland. Bollinnehav och presspel går för mig hand i hand. Det är totalt värdelöst att spela kortpassningsspel om du försvarar lågt. För det första så är motståndarna samlade på offensiv planhalva och kan enkelt sätta in en hög press. För det andra så är det väl ganska logiskt att du använder ytorna som finns när motståndarna blir av med bollen? Ganska logiska grejer som inte funkar enligt mig. Man vill spela tiki-taka utan att vinna tillbaka bollen högt/snabbt och samtidigt spela 4-4-2 Atletico-style. Nästa tränare ska ha en tydlig idé, inga hybridlösningar. Suarez är ett stort problem taktiskt sätt, Valverde tvingas spela 4-4-2 för att; 1. Han är för seg för att spela på kanten. 2. Messi vill inte spela på kanten/anses vara bäst centralt. 3. Valverde har inte mandat/bollarna att bänka Suarez. 4. Suarez och Messi slarvar i hemjobbet som yttrar. Jag vill ha tillbaka det gamla 4-3-3, saknar att kunna ha 3 spelare centralt på mitten när vi försvarar och anfaller.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2017-10-29 01:33
Checka in detta underbarn. Nästan så man blir misstänksam att Messi varit otrogen 6 år sedan.
Barcelona Davids3
2017-10-29 01:17
@Davids3:


Han e fucking 23 år! Ju längre man tänker på Umtiti desto finare kväll man har.
Barcelona Davids3
2017-10-29 01:11
Ligger Umtitis klausul på 40 eller 60? Vi borde oroa oss även om den ligger på 80.
Vill inte överdriva och säga han är idag världens bästa CB, men om man inte tycker att han är topp 3 idag så är man galen.
Barcelona Presas Oleguer
2017-10-29 00:51
Ter stiegen gjorde ett par vassa räddningar ja! Bäst var dock Puytiti!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Valverdismo
2017-10-29 00:13
[QUOTE=Rambla~]Fattar inte hur Valverdes flyt kan hålla i sig. Vet i fan om vi var värda alla 3p i kväll. [/QUOTE] Som det ser ut just nu, så hade vi åkt med dunder o brak mot Man City. Vi är pissusla. Detta Athletic är det sämsta på flera flera år och dom skapa så mycket...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Valverdismo
2017-10-28 23:56
Allt man gilla hos Valverde i Athletic och även Valencia existerar inte i Barça. Vi spelar så tråkigt. Inga rörelser, trianglar, presspel.... Är så otroligt besviken på Valverde. 4-4-2? Rakitic och Suarez startspelare? Ligga djupt o låta motståndarna slå massa inlägg? Nä fuck off. Vill man bli sömnig så ska man fan kolla på Valverdes Barça. Konstiga startelvor och taktik.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta.70
2017-10-28 23:40
@Kebabtraume in der Mauerstadt:
Tiki-taka var ett begrepp jag tog till för att överdramitetsera det hela. Men ja, jag tror och är ganska säker på att vi har folk för att spela mer underhållande fotboll...sen beror det ju på hur vår Mister lägger upp det hela och vilken filosofi han förespråkar....
Barcelona Cúles
2017-10-28 23:35
Paulinho har gjort mer mål än Ronaldo i La Liga.

:)
Barcelona Iniesta.70
2017-10-28 23:34
@the cameroonians:
Ja, jag håller med men jag tog tillbaks mitt inlägg för jag skrev i både affekt och i bitterhet. Allt började med SpaniensU-17 final kollaps.... Men, jag sväljer inte vilken skit som helst. Hur många nya fans tror du vi "raggat" upp i år? Hur många av oss började "heja" på Barca pga "att vinna till varje pris mentaliteten?". Hade allvarliga problem att hålla mig vaken under andra halvlek....
Barcelona Kebabtraume in der Mauerstadt
2017-10-28 23:27
Iniesta70 Tycker du Barcelonas trupp är kapabel att spela tikitaka, sett till spelarna på pappret samt deras form?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-10-28 23:27
Iniesta70 Bevis A 100 passningar dom inte gick fram idag. Case closed.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona oocbgb
2017-10-28 23:20
[QUOTE=Kebabtraume in der Mauerstadt]Soko Han heter ter stegen. Hur är det möjligt att du inte kan stava hans namn? [/QUOTE] Därför att Soko är inte en person utan det är ett helt gäng som delar på det kontot. Vissa av soko-skribenterna har svårigheter att stava vissa spelares namn, medan andra soko-skribenter löser det med bravur. Underbar match idag dock, är väl var tredje år eller så som vi vinner borta mot Bilbao. Hatten av till Valverde vars uppställning fungerade för hans matchplan. 3p på San Mames får se ut precis hur som helst, så försök vråla mindre om skönspel i såna här tuffa bortamatcher och inse att alla matcher inte är Youtube-moments. Det är såna här matcher som i maj månad är guld värda, bokstavligen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta.70
2017-10-28 23:18
Tar tillbaks mitt inlägg. Orkar inte gnälla....
Barcelona The Lionel King
2017-10-28 23:14
Jag ser också detta spel som taktiskt från Valverde utifrån det spelarmaterial han har. I ligalunken plockar man mycket poäng på detta sett även om höjden inte finns där för tillfället. Egentligen är det farligt nära en offensiv kris för tillfället, Neymars ersättare skadad, Suarez en skugga av sig själv, Iniesta glimtar till ibland, vad finns det mer för offensiv råtalang att tillgå?

Mycket mer än så här kan vi inte kräva för tillfället av vår tränare.
Barcelona MessiTheLivingLegend
2017-10-28 23:12

Vad många babblar om tur, Bilbao hade tur att Suarez spelar i Barcelona för en annan anfallare hade sett till att detta slutat med 4-0 i halvtid.
Barcelona Kebabtraume in der Mauerstadt
2017-10-28 23:11
Eto’o klarade tiki-taka. Henry gjorde det okej.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-10-28 23:09
@Kebabtraume in der Mauerstadt:

Samuel Eto’o och Thierry Henry var Barcelona! Vad var fel med dem ? 

Barcelona Kebabtraume in der Mauerstadt
2017-10-28 23:05
Soko Du vill alltså ha in två anfallare som är värdelösa att ha på Barcelonas egna spelidé men kanon i kontringar? Låter väldigt Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2017-10-28 23:05
@Barcadinho.:
När spelet ser ut som det gör i andra halvlek idag och tränaren inte gör någon ändring alls för att ändra på det förrän minut 80 så är det tre poäng man får genom tur och inget annat. Andra halvlek kan vara bland de sämsta Barcelona presterat på flera år. Atletic fick komma till mängder med lägen och tror knappt vi slog 5 passningar i följd någon gång på 35 minuter. Statistiskt är vi såhär långt fantastiska, men spelet idag lämnade oerhört mycket att önska. 4 insläppta mål är suveränt bra, men idag är det enbart tack vare Ter Stegen och Umtiti tillsammans med en rejäl näve ineffektivitet från Bilbao. Skulle inte säga att det överlag bara är tur att vi är där vi är. Men det var tur att vi fick med oss alla poäng ikväll.
Barcelona Soko
2017-10-28 23:04
Jag har tidigare påpekat att vi behöver snabba spelare typ Aubameyang men har blivit förnekad att vi behöver spelare som kan klara låga försvar.  Det är först när motståndarna anfaller oss och vi erövrar bollen (något händer allt för ofta nu för tiden) som vi har de bästa chanserna att kontra sönder motståndarna , och då behövs det bara en Messi och två snabba ytteranfallare att  döda matcher.  

Barcelona Barcadinho.
2017-10-28 23:01
12 vinster och 1 oavgjort, 4 insläppta mål.
Det är bara tur eller hur...

Tunga tre poäng på en mycket svår borta match. Men det är inne att gnälla här.
Jag orkar snart inte logga in här, massor med gnällspikar här,
Barcelona Kebabtraume in der Mauerstadt
2017-10-28 23:00
Soko Han heter ter stegen. Hur är det möjligt att du inte kan stava hans namn?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-10-28 22:59
Valverde väljer tre poäng utan skönspel framför att matcha Denis och Deulofeu med risk att förlora boll och närkamper. Vi lär få vänja oss vid detta på gott och ont. Inte så att man korkar upp champagnen men å andra sidan slipper man ta ut gravölen ur kylen. Lite Mourinho över taktiken, men helt klart förståeligt med tanke på hur många spelare som underpresterar. Frågan är om vi kommer flyga högre varefter säsongen lider. Man börjar undra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi #6
2017-10-28 22:51
@Andres Iniesta Lujan:

Samma jävla 4-4-2, ingen possesion spel som helst, bedrövliga offensivt utan Messi. Han har lyckats med bedriften att göra Barca till ett sämre lag än Enrique vilket säger det mesta. Vore det inte för Ter stegens monster räddningars hade vi torskat mot Atletico och Bilbao med ett par bollar.
Barcelona Soko
2017-10-28 22:43
Bilbao har varit mardröm för Ter Stiegen sedan han kommit till Spanien. Ikväll var Ter Stiegen mardröm för Bilbao. Ter Stiegen var matchens gigant !  Även om Messi var matchens spelare enligt sofascore.   ps. sofascore uppdaterade nu Ter Stiegen som matchens lirare med betyg 8.1 och Messi 8.0.
Barcelona Z_Z
2017-10-28 22:43
@Cule4life:


En annan är att Robertos positionering som högerback är alldeles för dålig. Han glider alldeles för ofta för långt in i planen vilket gör att det är rätt mycket yta bortanför honom vid inlägg från motståndarnas högerkant.

Men Rakitic bör inte få starta en enda match på väldigt länge.

Kan tacka Umtiti och Ter Stegen som löste de defensiva som uppstod och som Atletic inte själv sumpade. Busquets höll också ihop det tämligen bra.
Barcelona Cule4life
2017-10-28 22:40
Tycker att man släppte lite väl många chanser.åt Bilbao. Finns många orsaker till det. En orsak är att man kunde dribbla förbi Rakitic väldigt ofta och slå inlägg från Robertos ytterbacks position.
Annons: