/spanien/barcelona/forum/4917.aspx/spanien/barcelona/forum/4917.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gio Style
2014-11-11 02:23
Barca Barca

Tvivlar starkt på att det ena spelade ut det andra.
Trots värvningen av Bravo hade vi fortfarande kunnat investera 25 miljoner istället för 13 på en ny mittback.
Men ja, fortfarande onödiga pengar då man hade gjort klart med Ter Stegen sedan tidigare.
Barcelona Barca Barca
2014-11-11 02:14
Ter Stegen missnöjd ? Var ju väntat. Fattar inte hur klubben tänkte där, hur fan kan man ha två så pass bra målvakter ? Sen undrar jag och säkert 90 procent av forumet hur klubben resonerade när dom hade köpt Ter Stegen går och pungar ut 13€ miljoner för Bravo när dessa pengar egentligen borde gå till att finansiera ett bättre köp än Vermalen. 10 € miljoner för Vermalen + 13 miljoner för Bravo = 23 miljoner. Benatia kostade Bayern runt 28 miljoner euro om jag inte missminner mig, vi har alltså lagt 23 miljoner helt fel investerade denna silly season, jag menar inte nu att Vermalen är ett floppköp, men så som det har sett ut nu i 3 säsonger så kan vi inte vänta in Vermalen, utan vi behövde en mittback som kommer in direkt i startelvan och dominerar. Sen kunde Jordi Masip vara en fullkomlig andra målvakt då han var en av B lagets viktigaste spelare förra säsongen. tänker jag fel ?
Barcelona Barcelonistas
2014-11-11 00:55
I don't rule it out and the support moves me.
Joan Laporta

Han vill ta hit Mou va tycker ni om det? Mou ska tydligen gillat att Laporta sagt att han vill ta hit honom 16, han har då svarat med att han håller på Laporta och att han hoppas han vinner...
Barcelona Barcelonistas
2014-11-11 00:37
Gio Style - så mycket snack man blir frustrerad. Hela tiden ska dom snacka, vrf visar dom det inte på planen istället?.
Barcelona Gio Style
2014-11-11 00:26
Barcelonistas

Hahaha, såg det med på mitt twitterflöde.
Ville nästan gå in för att skriva något argt men andades 3 gånger och skippade det. Man känner sig nästan hånad.
Barcelona Barcelonistas
2014-11-11 00:21
Xavi promises the best of FC Barcelona.
Barcelona Gio Style
2014-11-11 00:13
@Neymar11:

Haha tur att jag surfar in en gång per dag och missar dem flesta svaren jag får ;)
Barcelona Neymar11
2014-11-10 23:59
Gio style Bad move bro, nu kommer alla hoppa på dig och försöka pumpa in "fakta" varför ter stegen gör rätt och varför han ska vara garanterad 1:a platsen...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-11-10 23:50
Borde det inte komma in en del folk som skriker om hur arrogant och oproffsig Ter Stegen är som säger att han är missnöjd med situation och för någon vecka sedan sa att han kämpade hårt för att vara en startspelare? Var ju bra många som anklagade Bravo för att vara det när det enda han sade var att han skulle göra det svårt att välja för Luis Enrique och att han givetvis siktar på att vara förstamålvakt. Hela situationen är pannkaka egentligen och jag personligen uppmuntrar våra målvakter till att försöka sno startplatsen av varandra även om jag tycker att det är lite to much att gå ut offentligt med att säga att man är direkt missnöjd med situationen. Men tycker bara att dubbelmoralen förtjänar en pik när inte ett ord har kommit ut gällande Ter Stegens uttalanden. Tråkigt när man är för objektiv i sina sågningar när det kommer till våra egna spelare. Angående Messi så kan väl ingen blunda för hur otroligt viktig han varit denna säsong? Det känns som att folk glömmer prestationer alldeles för lätt så fort en sämre prestation dyker upp. Messi är inte alls lika iskall i avsluten som tidigare år men å andra sidan har han gjort hundratals mål i sin karriär så det borde komma tillbaka snart. Det är knappast något nytt han behöver lära sig. Annars har han fortfarande varit väldigt viktig för vårt anfallsspel. Hans betydelse kan komma att sjunka nu en aning när Suarez får spela och tar mycket kreativ ansvar, men dem senaste månaderna har Messi kanske varit den viktigaste spelaren i anfallsväg. Så otroligt fantasilöst när han inte är på plan.
Barcelona Neymar11
2014-11-10 23:42
Minns under Peps tid som boss så var ingen kritisk inför median, man läste aldrig något och våra spelare var mediatränade. Inte ens Zlatan gick ut och gnällde (officiellt), han gjorde det dock via sin smurf! Dags att sätta ner foten och ge dom mindre frihet framför media och sociala medier. Är trött på den här kalabaliken som skapas runt klubben varje år nu
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Brismene24
2014-11-10 23:34
Upplever ett känslosvall inför vår älskade klubb. Det är som alltid med klubbar som väcker känslor, mycket olika åsikter. Men jag tycker vi måste visa tålamod och stötta klubben. Det har blivit två förluster i rad, innan trenden bröts av en hårt növlande seger. Inte ens Pep hade sådant resultat under de 9 inledande matcherna. Alla lag har sina svackor fyllt med dåligt spel och inspelande av nya spelsystem. Det har ju varit vår fördel i många säsonger gentemot t.ex Real Madrid som köpt in halva lag varje säsong och tappat de första fem omgångarna bara för att de inte känner varandra. Jag tycker det är en styrka hos ett lag att även om man spelar dåligt att man har spelare som kan göra det extra och avgöra matcherna. det skapar en trygghet som oftast leder till att laget hittar rätt och presterar bättre ju längre säsongen lider. Min oro är att Barca har tappat de två sista säsongerna i mars när alla stora turneringar och serien går in i avgörande skeden. Men samtidigt så har klubben lidit många känslokval genom skador, cancer och död. Klubbens storhet dvs spelarnas proffsighet är att acceptera om man sitter på bänken och vara beredd när man får chansen. Det skapar en riktig vinnarmentalitet! Så genom allt står vi enade, genom sorg och glädje, för att vi är en del av något mer än bara en klubb... Visca el Barca!
Barcelona MessiyoyO 10
2014-11-10 23:30
Det känns som om Peps tid i klubben gick väldigt fort. Kan det har varit för att vi glömde av tiden för att allt va så jävla perfekt? Dem senaste åren med olika tränare har känts som 10 år. Ingen utveckling och en mer och mer förlorad identitet.Vart är vi på väg? Vi har en styrelse som inte ens bryr sig om det sportsliga, enbart om kapital och reklam. Vi behöver en Laporta typ. En som kan styra med hjärtat och hjärnan samtidigt. Nä, det går inte att jämför dem bästa åren i fotbollshistorien mot dagens situation. Vi är kända som laget som älskar att passa. När vi idag inte ens kan slå 2-3 passningar i rad så förstår man hur illa det är. Om laget och Lucho inte rycker upp sig rejält så blir det kanske den absolut sämsta säsongen på mycket länge. Avancerar vi i CL och vårt spel fortsätter se ut som det gör, ja då kommer vi få äta en massa skit. Vi har inte ens en förstaelva. Rotation förekom även under Peps tid, men då visste alla ändå vilken elva som skulle stå på plan i ett tufft möte mot Real och liknande lag. Det vet vi inte idag. Rotation är bra, men inte i dagens situation och absolut inte i så stor utsträckning som Lucho verkar tycka är okej. Nu läste jag även att Ter Stegen är missnöjd. Det visste väl alla, men det var bara en tidsfråga innan han skulle gå ut i media. Vi behöver en lösning, och vi behöver det nu.
Barcelona Neymar11
2014-11-10 22:38
Det är väl självklart att Pep inte vill träna Barcelona igen. Vore ju idioti Han har legend status som spelare och tränare varför öka risken till en misslyckad sejour hos klubben i hans hjärta som han redan har vunnit allt med Peps nästa steg är att kandidera för presidentposten!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-11-10 22:22
Pep är smart. Han förstår att han har allting att förlora om han väljer att gå tillbaka till Barca. Därför är det absolut inget alternativ för stunden. Han lämnade i rätt tillfälle och verkar även ha gått till Bayern vid rätt tillfälle. Han såg något som kunde utvecklas. Jag tror knappast han blir långvarig i Bayern. Skulle förvåna mig oerhört om han stannade över 2016. Vinner han CL kan han mycket väl lämna i sommar. Vad blir nästa klubbadress då? Jag skulle sätta mina pengar på Man U, när Van Gaal antingen lyckats eller förmodligen misslyckats därborta på öarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-10 22:13
Vampiro - Pep kommer aldrig återvända till Barca inte ens om 10-15 år vrf? Allt har ett slut han gjorde Barca till tidernas bästa lag och att träna just Barca tar på hans krafter mer än va de gör när han tränar andra lag. Han kommer va kvar i Bayern tills han vinner Cl och jag tror han tar Bayern till en Cl titel i år.
Barcelona LeoMessi
2014-11-10 22:12
Bentley king Förstår ter stegen. Att spela endast spela i CL är inte tillräckligt. Han behöver spela i ligan också! Vet inte vad fan dom tänkte på när dom köpte honom och bravo. Ingen av dom verkar vara typen som är nöjd med att få spela strömatcher och Lucho ger ter stegen oförtjänt lite speltid. Vi får tacka Song som skadade ter stegen, vilket sedan ledde till att han inte fick en ärlig chans att slåss om positionen som förste målis. Bravo har inte gjort något fel och han har ingen skuld i detta. Men det är ett sånt jävla slöseri med potential att låta stegen värma bänk. Jag tror att stegen tycker att han inte har fått en ärlig chans att visa upp sig. Förresten, har Navas fått spela något i Madrid?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-11-10 22:10
Guardiola: "Barça return? No. In principle, as a coach, that chapter is closed. In life there are cycles and that one has ended." [ara] Finns inte en chans att han återvänder till Barça 2016. Pep vill testa vingarna i olika länder. Vinner han CL med Bayern så lär han flytta vidare till PL och jag tror även han är sugen på Italien. Skulle Guardiola någonsin komma hem så är det kanske om 10-15 år när det är ett helt annat Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-10 22:10
Guardiola: "Barça return? No. In principle, as a coach, that chapter is closed. In life there are cycles and that one has ended." [ara]
Barcelona Federer - köp en back, tack
2014-11-10 22:05
Pep Guardiola says he will never return to be manager of FC Barcelona

Skriver Sport på Twtter.
Barcelona Bentley King
2014-11-10 21:32
Förlåt jag skrev massa fel men jag hoppas att ni förstår vad jag försökte skriva hehe
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2014-11-10 21:31
The lack of wingers, Messi even farther from the opponents box, absence of 2x1s, the associations between players have diminished… Full backs attacking without purpose, lack of positional defending, Rakitic and Rafinha performing “non roles” on the pitch… Busquets chained to the centre backs and not supporting the attacking midfielders leads people to question his fitness, ridiculous. As you can see, there are literally dozens of tactical issues with the current Barcelona, and the front three are managing to win matches. I thought Lucho had a plan after he rejected signing Kroos and only settled with Rakitic, but he clearly made a mistake for the ages. Va har att säga om detta? Kanske man inte håller med om allt som, men det känns faktiskt som att Lucho är lite vilsen när det kommer till taktiska
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-10 21:24
Neymar är topp 5 i världen och då har han inte ens nått sin prime än. Han har gjort 10 ligamål hittills mer än vad han gjorde på hela föra säsongen.

Neymar kommer göra runt 20-25 ligamål i år.
Barcelona Bentley King
2014-11-10 21:23
@SocialBarca_10: Ter Stegen: " I don't like my situation at the moment, I'm playing few games: Although I have done everything right "
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-11-10 20:19
Finns det nån mer obekväm stämning än den på fotbollsgalan? Torra skämt, folk som inte vill vara där och såklart Zlatan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2014-11-10 20:16
Neymar11 skrev:

Kröjf

"Har inga som helst problem med dig och hyser verkligen ingen agg mot dig. Men dock så finner jag det otroligt irriterande att du gång på gång skall försöka nedvärdera Neymar".

Själv skrev jag innan dess:

"Sen kan givetvis även ett avslut i ifråga om prestation och kvalitet, många gånger vida överträffa framspelningen som sådan. Vilket inte minst Neymar själv visat vid några oförglömligt magiska ögonblick, varav några i år. Väl avvägt, helt överlagt i all sin "enkelhet". Så svårt!"

Och dessförinnan:

"Själv har jag inte som du tycks tro, alls missat att Neymar inlett den här säsongen betydligt bättre än förra, att samspelet med Messi stundtals är en fröjd att se, liksom hans precisa och iskalla avslut utan större åthävor (alá oriktige Ronaldo".

Otroligt irriterande?
Barcelona Baronen
2014-11-10 19:41
Tycker också Neymar har varit vår farligaste spelare i år. Den som hotar absolut mest.
Barcelona Baronen
2014-11-10 19:39
Intressanta diskussioner här inne. Tänkte just komma in och skriva av mig lite tankar och funderingar.
Jag stör mig något så djävulskt på hierarkin i laget, jag tänker vid frisparkar nu. Neymar har en fantastisk frisparksfot men han får aldrig slå dem. Oftast går han ju inte ens dit för att ge det ett försök. Det är väldigt synd, slår inte Messi dem, så är det Xavi.
Varje gång det händer blir jag fly förbannad faktiskt. Neymar är en stjärna, med enastående tillslag. Han ska få vara stjärna, känna sig än mer viktig.

Jag lovar han skulle göra flera mål på frispark, bara han får ta dem. Varför säger inte Enrique något? Detsamma gäller Suarez, han ska också slå frisparkar!
Barcelona Barcadinho.
2014-11-10 19:34
Neymar har haft en riktigt bra säsong hittills - en av dem (få?) positiva i laget.
Han levererar mål, involverad i spelet och hotar rätt ofta. Bland dem bästa i laget under hösten om inte bäst.
Det viktigaste är att han har tagit ett steg framåt jämfört med förra säsongen, även om jag är övertygad om att han har en extra växel.

Jag gillar också hur han har acklimatiserat i truppen, utan att behöva tjafsa eller ta ifrån statusen från andra. Ni förstår vad jag menar. Det ska finnas en balans mellan stjärnorna båda på plan och utanför. Vi har sett många exempel tidigare i vår klubb, där de stora namnen drog åt olika håll.

Spelmässigt kan samarbetet på kanten kan vara bättre.
Dessutom vill jag att Ney ska variera mer när han utmanar.
Han stannar oftast still en kort stund på kanten innan han bestämmer vad han ska göra och i de flesta fall så söker han inåt.
Jag vill se flera snabbare beslut, samt att han ibland försöker utmana på kantlinjen, istället för att söka inåt som Messi gör hela tiden.

Och jag vill en förbättring i samarbetet med vänsterbacken. Ney är ofta instängd på kantlinjen mot två motståndare. Man ser sällan en överlappning där, eller inte tillräckligt ofta.
En annan variant av samspel är att Suarez söker till kanten för att lösa ihop situationer med Neymar.
Hur som helst - han lämnas för ofta att lösa situationerna på egen hand.

Och sist - det är naturligt att en spelare "försvinner" vissa stunder från matchen. Det är svårt att dominera i 90 min.
Jag skulle se lite (!) mer dominans av Ney under längre perioder under en match. Han försvinner ibland lite för länge.
Ibland beror det på att spelet går på andra kanten och inte på honom.
Men ändå - en aning jämnare under matcherna.

Hans högsta nivå är som tur så hög att han behöver bara några minuter för att göra mirakler.

Min slut summa - Neymar får betyget 3,5 till 4 hittills.
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-11-10 18:13
Neymar har varit vår bästa spelare i år. Har verkligen levt upp till de högt ställda förväntningarna från förra säsongen. Första året behöver inte alltid vara perfekt, men det är under andra säsongen det är dags att på riktigt leverera. Och det har brassen på ett minst sagt övertygande sätt.

Vår vänsterkant har potential till att bli så otroligt överlägsen men istället väljer vi oftast att spela på vår döende högerkantmed Alves i spetsen. Med Albas löpningar och Neymars briljans skulle vi kunna skapa mycket mer chanser genom att fokusera spelet mer åt den sidan.
Barcelona Neymar11
2014-11-10 17:56
Kröjf Har inga som helst problem med dig och hyser verkligen ingen agg mot dig. Men dock så finner jag det otroligt irriterande att du gång på gång skall försöka nedvärdera Neymar. Fakta är att jag kopierade statstik från barcastuff som var till Neymars fördel gentemot andra ungtuppar i top 5 ligorna runt om Europa och inget mer än det. Jag håller honom högre än vad du gör så enkelt är det Men du som tar upp alla Messis assist för att sänka Neymars bedrifter och inte jag. Och i år så har det varit en trend att lyfta fram assister helt plötsligt och mål har plötsligt inte blivit "lika viktiga". Kan nog ha att göra med att Ronaldo öser in mål men inte Messi?! Syftar inte enbart på dig, men det är allt som oftast du som ger dig in på en onödig diskussion angående neymar då mitt syfte är enbart att hylla honom Och nej jag påstår inte att Neymar är Messi klass, för att han ska bli det krävs det att Messi tar ett steg ner. Men att förringa killens talang och jämföra honom med pedro/Robinho osv inser väl t om du någonstans långt in att det är fel
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: