/spanien/barcelona/forum/4902.aspx/spanien/barcelona/forum/4902.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Andresito
2014-11-17 21:24
Gabriel

Klart jag respekterar din åsikt, det mesta du skriver här inne brukar jag hålla med om.
Såg du något extraordinärt i Carvajal, Azpilicueta eller Alves för den delen? En ytterbacks utveckling ökar sakta men säkert.
Det som kanske är den viktigaste egenskapen för en modern ytterback är att värdera lägen, när man ska hjälpa försvar och när man ska hjälpa anfallet, vilket man får av rutin. Alltså inte dribbla förbi 24 spelare á la Cuadrado eller Adama vid varje läge som ges.

Men visst, nu hade du ju rätt med tanke på att Montoyas Barca-karriär är på väg mot soptunnan. Som att säga att man visste att Bojan inte skulle bli något nu när han har försvunnit.
Men faktum är att det faktiskt fanns tecken som var positiva i Montoyas fall, speciellt i landslaget.

Det jag vill ha sagt är att det inte hade slutat så här om han fått speltid.
Barcelona Gabriel
2014-11-17 21:08
Andresito Jag har varit med sedan dag 1 med Montoya och jag ansåg aldrig att han hade något extraordinärt som hade kunnat göra honom till en ordinarie högerback i Barcelona. Som mest hade han kunnat bli en trupp spelare men absolut inte mer än så. Det är min åsikt, jag har aldrig varit overimpressed utav honom så det får du respektera även om du kanske inte håller med. Sen skiter jag i att han en gång i tiden rankades före både Carvajal och Azpi, jag bryr mig inte nämnvärt det enda jag säger är att jag aldrig sett Montoya som någon supertalang.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gilgamesh
2014-11-17 21:00
den där snubben Hessi...även om man köper hans svammel om Ronaldo så kan man ju omöjligt påstå att han tillför något vettigt till någon fotbollsdiskussion överhuvudtaget. Han argumenterar inte ens... Han gormar som en alkoholpåverkad 14åring om alla möjliga saker och så fort han får mothugg svarar han med att håna det påståendet helt grundlöst och sätta fram näven och leka bro. HYSTERISKT tydligt varför Fjäll inte tagit in honom tidigare och det borde inte hända igen. Full..av..skit...
Barcelona Liatzo
2014-11-17 20:13
Såg nyss klart dagens Euro Talk-avsnitt och var nära att stänga vid ett flertal tillfällen. Hessi Mocca (El Pasillo is that you?) är alla Madridistas jag någonsin har stött på personifierat. Otroligt pinsam snubbe. Ronaldo är tydligen den bästa/mest "kompletta" spelaren genom tiderna. Varför då? Jo, för han gör flest nickmål, han gör mål med båda fötterna, han är bäst på fasta situationer och så vidare. Men i själva verket så snittar Ronaldo ett frisparksmål/säsong - och övriga mål slår han antingen in från straffpunkten eller från två meters avstånd. Nåväl. Kan väl ta i tillfället i akt och avsluta med ett citat från Manuel Neuer angående Ballon d'Or-diskussionen: "The Ballon d'Or? I'm not some guy who poses in his underpants".
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2014-11-17 20:05
Julia

tusen tack=)
Barcelona KiNg-PuYi
2014-11-17 20:04
zick9 ifall den är så dum vrf lägger du tid på den då=) du kanske är ute efter likes haha o leka rolig. behöver inte förklara för någon vrf jag har missat en TRÄNINGSMATCH tid... väx upp.
Coach Pep.
2014-11-17 19:55
@Thierry Henry:


Absolut, som jag sa: om man analyserar Neymars målproduktion i landslaget kommer man ganska snart fram till att det mest rör sig om meningslösa vänskapsmatcher, och att han inte är lika bra som statistiken säger mot de bästa lagen. Vad är felet? Neymar är också sällsynt på så sätt att han är en spelare som idag är bättre i sitt landslag än i klubblaget. Man måste säga att Brasiliens spel passar Neymar väldigt bra eftersom de spelar kontringsspel och låter honom röra sig fritt. De verkligt duktiga spelarna visar dock att de kan dominera spelet genom bollinnehavsfotboll och spel på små ytor. Brasilien är bara ett luffarlag där alla spelar självisk favela-fotboll så vem fan bryr sig om dom..Jag är mer intresserad av Neymars prestationer i Barcatröjan.

Jag tycker han varit godkänd för Barca i år, men Messi är arkitekten bakom många av hans mål. Det säger jag inte bara för att förminska Neymar, utan snarare för att påtala Messis genialitet. Man måste vara rättvis mot alla. Messi har varit i bra form hittills, inte klassiska Messi, men han har assisterat i princip varje mål av Neymar och nästan gjort lika många själv. Om Messis avslut varit lite bättre hade han gjort fler mål än Neymar.

Jag förväntar mig inte att Neymar ska dominera spelet, men jag förväntar mig att han ska spela bättre och leva upp till sin hype rent tekniskt. Jag säger inte heller att han ska komma upp i nivåerna jag pratar om; jag tror inte han är så bra. När Ronaldinho anlände var han världens bästa spelare.

Nej, jag såg aldrig Ronaldinho live i PSG, men jag har tittat på material i efterhand och håller inte med dig. Ronaldinho var bättre då än vad Neymar någonsin varit. Han skapade farliga chanser varje match och dribblade allt och alla helatiden, så vad menar du med att han inte var på Neymars nivå?

Jag klagar inte på Neymar men ville konstatera min besvikelse över hans tekniska förmåga på europeisk nivå samt tona ner hans landslagsfacit och hype lite. Räckte tydligen för att få helvetet att bryta loss. ;D
Barcelona Andresito
2014-11-17 18:56
Gabriel

Men what, vilken dag räknar du ifrån när du säger dag 1? I U-21 EM 2011 gick han före både Carvajal och Azpilicueta, nu har dessa två gått om honom, varför? För att de fått spela regelbundet i Leverkusen respektive Marseille. Montoya dominerade sin kant i det mästerskapet, energin kunde jämföras med Alves.
Han hade onekligen talang, men den uteblivna speltiden har inte gjort honom gott.

Att man nu gör sig av med honom när man har en transferban, Alves (1983), Glas-Adriano (1984) och Douglas, är så otroligt dumt. Lika bra att spela med Montoya under kommande år för då kommer vi åtminstone ha en högerback med lite rutin. Nu kommer Alves/Adriano dela på platsen, när transferbanen är slut så lär båda ha lämnat och Douglas ruttnat i Alcorcón. Det betyder att vi kommer få värva två högerbackar, när Montoya faktiskt hade kunnat bli en bra rotationsspelare eller till och med startspelare om han fått speltiden han behövt.
Barcelona zick9
2014-11-17 18:52
@KiNg-PuYi:


Förlåt men detta är bland de dummaste frågorna någonsin på det här forumet. :)
Barcelona Julia
2014-11-17 18:45
[QUOTE=KiNg-PuYi]Dm1892 Cech är mkt bättre än bravo. Bravo är bara bättre me fötterna ingenting annat. Cech kan dominera en match. Har aldrig sett bravo göra det...men om du tkr annorlunda så har jag fullt respekt:). Smaksak. btw lirar argentina mot Portugal idag. Isf vilken tid. Tacksam för svar:) [/QUOTE] Nepp, imorn kl 20:45 kör dem!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2014-11-17 18:39
Dm1892

Cech är mkt bättre än bravo. Bravo är bara bättre me fötterna ingenting annat. Cech kan dominera en match. Har aldrig sett bravo göra det...men om du tkr annorlunda så har jag fullt respekt:). Smaksak.

btw lirar argentina mot Portugal idag. Isf vilken tid. Tacksam för svar:)
Barcelona Gabriel
2014-11-17 18:18
Att Tata alltid spelade med de bästa spelarna stämmer ju inte riktigt. Hur många chanser fick inte exempelvis en underpresterande Fabregas och Pedro chansen mycket på Alexis bekostnad? För att inte tala om Piqué. Jag är också till en stor del väldigt besviken på Lucho så här långt och är inte alls säker på att han är rätt tränare för oss men han har åtminstone petat Piqué, så något rätt gör han. Sen är det konstigt att väldigt många här inne verkar tycka att det är världens största misstag att släppa Montoya när näst intill hela forumet går bananas varje gång han går chansen pga att han i orincip alltid underpresterar, och kritiseras som satan. Personligen bryr jag mig inte särskilt mycket ifall Montoya drar, har aldrig sett storheten hos honom och det har jag varit tydlig med nästan sedan dag 1. Det är väl mer att alla våra högerbackar är under all kritik som är själva grejen, men bara för att Alves gått ner sig och Douglas inte har något att göra i klubben så innebär det inte för den sakens skull att Montoya helt plötsligt gått och blivit en världshögerback. Skulle vi få in en någorlunda bra summa för Montoya skulle jag inte ligga sömnlös om nätterna ifall han säljs. Spelare jag velat ha bort från klubben ett bra tag har varit Fabregas, Song, Sergi Roberto, Pedro, Piqué, Alves och Montoya. Dessa är alla spelare som inte platsar/platsade i våran klubb. 2 har försvunnit, resten får gärna försvinna också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2014-11-17 17:02
LE är en amatör punkt slut !!

Vi har en amatör tränare svårare än så är de inte. Visst kan man prata om ge tränarn tid osv. Det hade jag köpt om det vore så att det handlade om att resultaten och motivationen i riktigt var där.

Men nu handlar dem om om tränare som på alvar gör groooova fel beslut nästan match efter match. Ja men det sjukt men jag tror att många här hade kunnat prestera bättre än Lucho.

Tata va bättre än LE visst vi vann inget med Tata men han kunde iallafall spela dem bästa spelarna..
Barcelona DM1982
2014-11-17 16:31
[QUOTE=KiNg-PuYi]Jag syftade på förhandlingarna:). Plus att cech är klasser bättre än bravo bara o va ärliga:) [/QUOTE] Klasser bättre? Snacka om att överdriva.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2014-11-17 15:38
Jag syftade på förhandlingarna:). Plus att cech är klasser bättre än bravo bara o va ärliga:)
Barcelona LeoMessi
2014-11-17 15:27
Ja men cech var väl inte till salu i somras? Sen är det ingen supersumma för bravo vi la ner! Hade han varit tänkt som andramålis så visst. Men nu är han så pass bra att han bör vara förstemålis och då är det inte en så farlig summa. Fast jag vill hellre se stegen som målis då han har en väldig hög potential och att han faktiskt är väldigt bra redan nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2014-11-17 15:19
Hoppas att jag har fel här. Men ryktas att arsenal köper petr cech för 10 miljoner
medan vu köpte bravo för 12. Haha jag slutar aldrig att förvånas. Zubi=madridista för mig f o m nu. Florentino har köpt han oxå haha
Barcelona Neymar11
2014-11-17 15:06
Bara tänk så är det spelarens fel, istället för att anklaga Lucho. För jag ser ingen som helst anledning till varför Lucho skulle välja Douglas och adriano framför montoya som högerback, kan det vara så enkelt att han inte tränar bra? Eller visar fel attityd? För något måste montoya ha gjort fel, inte kan Lucho hoppa på någon så oskyldig utan någon som helst anledning Så otroligt ledsamt att precis ALLT är Luchos fel nuförtiden
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2014-11-17 14:48
Montoya har förövrigt kontrakt till 2018 som han skrev på i våras. Utköpsklausulen ligger på €20M.
Barcelona MessiyoyO 10
2014-11-17 14:37
Montoya har all rätt att tappa motivation med tanke på det som hänt sedan Lucho tog över.Trots att Montoya gjort rätt så bra ifrån sig under de matcher han spelat tidigare år så får han inte ens chansen att visa upp sig inför Lucho. Tror fan att Montoya hade gjort det bättre än Alves i år om han hade fått lika många matcher på sig som sin ohotade konkurrent. Det som är värst är ju ändå att man går och köper en helt främmande Douglas som ersättare till Alves när Montoya fortfarande spelar i klubben. Det roliga med det är ju att Montoya är bättre än både Alves och Douglas. Nu har vi inte sett Douglas tillräckligt men kan inte tänka mig att det finns något förtroende för honom från Luchos sida.

Adriano går till och med före än Douglas som högerback, det säger ju ganska mycket om hur lite förtroende det finns för vårt supernyförvärv. Nä, det är ingen rolig situation för Montoya. Killen är ung och han vill spela fotboll. Han har bevisat att han kan spela på en hög nivå, om det inte blir i Barca så blir det någon annanstans. Som vanligt så kommer Barca göra en förlust när det handlar om att göra bra affärer. Montoyas marknadsvärde har säkert sjunkit en hel del nu och det blir inte bättre av att han har ca 1 år kvar på kontraktet ( läste det härinne). Antingen så säljer man eller så behåller man honom. Inget jävla lån!!
Barcelona LeoMessi
2014-11-17 13:01
Andresito Jag tror att montoya tappade motivation när han insåg att det kvittar hur mycket han ger på träningarna så kommer han att vara långt ifrån förstaval. Själv vet jag inte hur enrique tänker. Kollar han bara träningarna? För det verkar inte som att han kollar hur dom presterar när dom väl spelar match. För då hade inte Alves fått spela, Busi hade fått värma bänk och masken hade fått lira på mittfältet.. Samtidigt så är ter stegen missnöjd eftersom han känner att han gör allt rätt men får ändå inte spela. Så går det när man köper inte två målvakter som inte accepterar bänk. Bravo har inte gjort något fel så han ska ej beskyllas. Men Lucho gillar ju "energin" Alves bidrar med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2014-11-17 12:54
Fattar inte vad Montoya håller på med på träningarna. Kommer ihåg hans inhopp mot Real Madrid för två år sedan när Alves blev skadad i första halvleken. Montoya spelade nästan hela matchen och gjorde det klanderfritt, han hade dessutom ett skott i ribban. Sedan dess har det bara gått neråt för honom även om jag tycker att han varit bra när han fått chansen.

Lånas han inte ut eller säljs med återköpsklausul så blir jag lack, det han behöver är speltid.
Barcelona Smogen
2014-11-17 12:07
Douglas....argh....ett namn som bara Zubi och Enrique förstår sig på.
Barcelona koeman92
2014-11-17 10:11
Luis Enrique told Montoya he is his fourth right back option at the moment, after Douglas, Alves and Adriano. [md]

Inte konstigt att han vill lämna..
Barcelona Andresito
2014-11-17 08:43
Kan inte låta bli att förundras över hur det kunde vända så snabbt. Nyss var vi världens bästa lag med spelare av yppersta världsklass på varenda position. Nu är Real i samma läge som vi var för några år sedan. Läste ett löst rykte om ett byte mellan De Gea + cash för Bale. Ser inte varför Madridarna skulle säga nej till det, och får man in Reus också så är det en en förstärkning på två lagdelar för typ 0 kr. Det nya Spanien kommer domineras av Real-spelare, Real som för några år sen hade typ Casillas och Ramos som spanjorer i truppen. Gör inte Real Madrid bort sig så kommer de vara Liga-favoriter i många år framöver och Barcelona kommer ses som den eviga underdogen. Förhoppningsvis kan Laporta bryta det och göra Blaugrana till den maräng-mardröm det en gång var.
Barcelona Thierry Henry
2014-11-17 00:17
@Coach Pep.:Mål är inte allt. Det är ingen som har hävdat heller. Det va du som försökte förminska Neymars målproduktion i Brasilianska landslaget. Jag visa bara hur fantastiskt fel du va ute i den frågan. Du förväntar dig att en 22 åring skall gå in och dominera spelet på samma sätt som en 24 årig Ronaldinho gjorde när han kom till barca? Du är för rolig du. Messi är navet i detta barca. Allt spel går via honom. Så hela friden skall Neymar komma upp i dom nivåerna du pratar om om han inte ens får bollen i den utsträckningen som krävs för att han skall kunna göra det?

När Ronaldinho anlände så va barca i kris. Han blev direkt våran superstjärna och den spelaren som fick alla bollarna. Neymar har anlänt i en tid då vi är under Messis vingar. Trots det så har han anpassat sig till en roll i skuggan av Messi på ett utomordentligt sett. Neymar va den stora stjärnan i Santos och den som förde dom till sydamerikanska cl guld ovh brasilianska mästerskaps guld. Han är även den stora stjärnan och kreatören i Brasilien. Han når upp till dom höjderna du pratar om i det brasilianska landslaget. Där han ges en större roll. I barca får vi vänta på att han tar över efter Messi innan du kan se honom dominera vårt spel på liknande sätt.

Sen Ronaldinho i psg. Såg du Ronnie spela där? Psg va ett mittenlag. Ronaldinho va som alltid sevärd men inte ens i närheten av den nivån Neymar håller idag. Du kanske borde ha kollat på några matcher istället för på youtube så vet du va jag menar;). Sen va han inte ens Brasiliens näst bästa spelare. Utan stod bakom både Rivaldo och Ronaldo i hierakin. Neymar är lagkapten i Brasilien idag. 22 år gammal. Och ledde dom med bravur till semifinal i vm innan han skadades

Som sagt jag vet inte va du har emot Neymar eller va fu försöker maskera med ditt snack om "förväntningar". Neymar har presterat bättre än både James och Bale i mitt tycke. Vi köpte en 21 årig supertalang som ska växa ut till världens bästa under tid. Inte gå in och dominera hela världen direkt.

Neymar har visat att han klarar av trycket att leda ett lag i dom mest utsatta av lägen (vm på hemmaplan), han har visat att han kliver fram i stora matcher (4 el clasico 2 mål, sp supercup finalen vinstmål, show mot spanien i conf finalen, avgjorde sydamerikanska cl med ett mål och man of the match osv.

Förstår inte va det är du klagar på? Neymar har gjort allt som kan förväntas av honom och mer därtill. Killen är inte ens i sina bästa år som spelare. Spelare peakar oftast runt 28 strecket. 6 år kvar dit
Barcelona el Flaco
2014-11-16 23:03
koeman92/

Han åkte fast för mutor och bedrägeribrott kopplat till sitt byggnadsföretag. Han är och har alltid varit en skurk och jag stod inte ut med honom när han var president. Kan skriva en hel C-uppsats där jag kan detaljerad gå in på varför jag inte gillar honom, men jag ska låta bli. :P
Barcelona koeman92
2014-11-16 22:56
@el Flaco:


Inte för att vara efterbliven, men får man fråga vad det är han gjort som gör att han förtjänar att sitta bakom galler ic varför han är så hatad?
Barcelona Gabriel
2014-11-16 22:49
Zick9 Har precis läst ditt inlägg och jag kan köpa alla dina argument. Det är lätt hänt att det undermedvetet har blivit så att även jag jämför Messi med den gamla Messi och blir besviken. Hela Neymar diskussionen öppnade upp en ny diskussion angående Messi och där kan jag och är benägen om att hålla med dig efter närmare eftertanke, men min åsikt gällande Neymar och hur han har presterat den här säsongen står jag hårt fast vid. Att han ska ha underpresterat är något jag verkligen inte håller med om. Men tack för en trevlig diskussion både till dig och till Coach Pep.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-11-16 22:43
Coach Pep Det kan hända att jag hade fel i just PSG matchen det kan jag absolut stå för, men med det sagt så var Neymar absolut inte dålig som du försöker få det att låta i den matchen så jag antar att vi båda hade fel i så fall. Angående Neymar mot Madrid så var Carvajal överdrivit smutsig mot honom och förtjänade ett par varningar, det är inte lätt att leverera när du har någon som står och sparkar dig på hälsenorna så fort du tar emot bollen, det vet varenda person som spelat fotboll om. Sen var hela laget en fullständig katastrof i just den matchen framför allt i den andra halvleken, men Neymar var fortfarande en av de som gjorde bättre ifrån sig och försökte och ständigt hotade. Mer än vad man kan säga om Messi som knappt ens såg intresserad ut. Jag ville egentligen inte jämföra Messi med Neymar från första början, även om det nu blev så, för jag älskar Messi mer än någon annan spelare för allt han har gjort för klubben men jag reagerade mer på din, enligt mig, överdrivna kritik gentemot Neymar som jag inte alls håller med om. Att använda Messi som ett jämförelseargument må hända ha varit helt fel från min sida men det ändrar inte faktumet att jag tycker du är ute och cyklar när det kommer till just det du har att säga om Neymar. Sen är det inte konstigt att du blivit besviken på Neymar om du förväntade dig att han skulle showa och göra kaos utav spelare på samma sätt som Ronaldinho. Ronaldinho var unik, han ör unik, han gör fortfarande kaos med sina motståndare och det kommer aldrig att komma en spelare som honom igen. Han är den största entertainern fotbollsvärlden har skådat. Personligen är jag bara glad över att ha få vara med om Ronaldinhos storhetstid när han var som bäst för fotboll var aldrig roligare att kolla på än när Ronaldinho var i sin absoluta topp form. Jag förväntar mig inte att någon spelare inom en snar framtid ska komma fram i fotbollsvärlden och wowa mig på samma sätt som Ronnie gjorde, oavsett hype från media etc. Jag tror inte vi kan komma längre i den här diskussionen än så här. Jag är nöjd med Neymar, du är inte det, det får förbli så. Jag förväntar mig också mer av Neymar men jag är relativt säker på att han, precis som han gjort hitills, kommer att fortsätta att bli bättre och bättre med tiden. Vi har helt enkelt olika tålamod. Väl mött!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: