/spanien/barcelona/forum/488.aspx/spanien/barcelona/forum/488.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcadinho.
2018-08-29 21:14
Iniesta70.

Tyvärr bror, det kommer inte funka med Puyol som president.
Alla presidenter vi har haft i modern tid var entrepenörer, affärsmän eller advokater osv. Dvs utbildade människor med näsa för affärer samt ambitioner att ta ansvar för stora företag projekt mm.
Pique är på väg dit och han har dessutom den rätta ekonosmika bakgrunden och stödet med sin familj.
Puyol är mer hjärta men också mer enkelhet o tillbakadragen. Han vill nog inte ta så stort ansvar. Han kommer inte ens veta hur det går till att kandidera, snacka med folk, spela hela spelet för att få makten. Rätta kontaktnät. mm

Bara ett mirakel kan hjälpa honom för han är folkkärr.

Barcelona Barca4life98
2018-08-29 19:43
[QUOTE=Xavi #6]Messi är den bästa men även den lataste spelaren genom tiderna och det är på grund av sin talang som han tillåts slappa på plan. Hade han haft mer löpmeter på plan så hade han ju gjort större nytta för sitt lag offensivt såväl som defensivt. Inte någon slump att hans peak 2008-2012 var när han hade som mest löpmetrar. [/QUOTE] Håller respektfullt inte med om att hans peak var 2008-2012. Messis absoluta peak var 2015, trippelsäsongen under Lucho. Den mest kompletta Messi vi har fått se någonsin. Det var en perfekt kombo mellan Messi 2018 och Messi 2011. Väl mött!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi #6
2018-08-29 19:39
Messi är den bästa men även den lataste spelaren genom tiderna och det är på grund av sin talang som han tillåts slappa på plan. Hade han haft mer löpmeter på plan så hade han ju gjort större nytta för sitt lag offensivt såväl som defensivt. Inte någon slump att hans peak 2008-2012 var när han hade som mest löpmetrar.
Barcelona Caz
2018-08-29 18:43
@Soko:


Rakitic ska inte ha den friheten i Barca som i Kroatien eller Sevilla, det är så stor skillnad på spelsättet och krav på tekniken. Jag håller med om det jerkass säger men inte detta. Sedan har Coutinho varit duktig men det är svårare att hitta rätt roll till honom i Barca jämfört med Liverpool och Brasilien och det borde du förstå.
Barcelona Cruijffism
2018-08-29 16:54
[QUOTE=|| #5 sergiobusquets]Ruttet absolut när spelare som gomes, paulinho osv värvas. Men när det ändå ryktas angående de jong så är dom ändå inne på rätt spår, vem vet 20 år från idag så är det en ny holländare som fortsätter cruyffs arbete i Barcelona?!?!? Sen att vi har en tränare som sitter på en hel del la masia talang och inte är villig/eller kan utveckla det och förvalta talangen är ruttet. [/QUOTE] Valverde kan alltså inte eller är inte villig att utveckla talang... Vad grundar du det resonemanget på?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2018-08-29 16:51
soko

I länktips hittar du en chart som visar hur mycket Messi deltar i farliga anfall osv. Antalet chanser han skapar är dessutom alltid bland dem högsta i HELA världen. Hur många matcher känner inte vi att Messi hade kunnat få en 2-3 assist mer än det han fått? Hur många passningar har han inte gjort som borde varit assist till en assist, men som inte resulterar i mål?

Argentina floppade för att spelare som Banega, Paredes, m.fl får för lite speltid. De försöker spela sig upp från backlinjen men mönstrar en för träig målvakt, för träigt försvar och ett oftast träigt och defensivt mittfält. Det som händer är att Argentina blir av med bollen innan den når Messi. Vi ska inte sticka under stolen med att Messi under VM inte kom upp i den nivån vi e vana att se honom, men det var otaliga gånger som Argentina försökte spela sig till ett anfall bara för att se den fastna någonstans på vägen.

Nåväl, mina första rader på mycket länge och likaså mina sista som är riktade mot dig.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-08-29 14:02
Min startelva mot Huesca (För feg tränare för att det ska slå in)

____________Terstegen____________
__Semedo__Lenglet__Umtiti__Alba
________Arthur____Sergio_________
_____________Malcom____________
__Dembele____Messi____Coutinho

Dags att spela in nyförvärven.. Hemma mot Huesca ska man våga göra det i stor omfattning. Samt bänka Suarez (ev låta han hoppa in beroende på matchbild/resultat)
Barcelona Arthur Melon
2018-08-29 13:22
Varför jag skulle vilja ha De Jong denna sommaren även om det inte gynnar hans utveckling, är väl att om han fortsätter spela och utvecklas i den takt han redan gör nu kommer vi inte kunna köpa honom för 400-500milj utan det dubbla. Oavsett vilket muntlig överenskommelse det finns med Overmars.
Iniesta70 alias Kapten Roberto
2018-08-29 11:38
Okej. Jag ska lite "kort" lägga mig i diskussionen om De Jong och, ja, jag hivar in De Ligt as well. Själv är jag glad att grabbarna inte hamnat under Barcas "våld". Vad skulle poängen vara med att dom blev Blaugranas? Att träna med A-laget, spela i Gamper-matchen och få några halvlekar under pre-season turnén i USA? För att sen matchas in i ett evigt bänknötande där de får kanske fyra, ja fem minuters inhopp med jämna och ojämna mellanrum. Nää, då ser jag hellre att grabbarna lirar Champions med Ajax och tuffa "hat" matcher i senior- ligan mot lag som PSV bl.a. Finns inte en chans att nån av killarna skulle kunna utvecklats i Barca under rådande omständigheter. Enligt min aldeless egna personliga Stephen Hawkings "La Masia svarta hål teori " så skulle även deras potential bli uppäten under våran nuvarande Mes Que Un Club filosofi. Nix, nope och NEJ! Ta inte hit fler spännande lirare som hamar längst ner i The Pecking-order. Vem skulle dessa youngsters lyckas knuffa ner från king of the hill kullen? Pique? Rakitic, Busquets eller Coutinho? Nää, folk/cules kan drömma bäst dom vill. De Jong och DeLigt gör bäst i att hålla sig så lång borta dom kan ifrån Barto, Segura och Valverde. Fråga bara Alena, Miranda och Puig om ett par säsonger. Ja, va, dom tyckte om att träna med A-laget å få ett par bilder tagna att hiva upp på Twitter o Instagram medans dom under La Liga matcherna sitter och käkar popcorn på familjeläktaren. Sen är jag extremt fundersam och nyfiken över vad som gör Pique till en framtida president? Att trashtalka marängerna och Tebas? Eller sänka folk med ett par fyndiga oneliners över nätet. Är det det vad det handlar om? Vafan, det klarar ju vilken cule som helst av alla dar i veckan. Nää, om ni vill ha karaktär och intrigitet så är väl endast Puyol ett alternativ till att föra mes que un club facklan vidare, om man nu ska "pratat" om lirare som har potential att leverera vad vi fluktar efter.. Eller hur? Ja, vissa blir kallade för "plastfans" om man opponerar sig. Men för mig så är det "Mes Que Un Club"som har förvandlats till plast....No, recycleing..??
Barcelona FBKröjjf
2018-08-29 10:01
jerkass

Ja, om löpmetrar står i centrum så lär Usain Bolt från skillnad till allsköns mästare på långdistans, inte ha någon framtid inom fotbollssporten; hur han än anstränger sig.
Barcelona FBKröjjf
2018-08-29 09:45
|| #5 sergiobusquets Jag har inget emot en flygande holländare till. Tanken var inte att man ska tvingas läsa mellan raderna, för att förstå essensen i mitt inlägg i vilket en spelare du själv tidigt var ute och såg som talangscout, fick spela sin roll som symbol. Finns det nu möjligen någon lättfattlig tankeläsare, som kan översätta andemeningen så det blir begripligt?
Barcelona jerkasss
2018-08-29 09:36
Kröjjf Jag har sagt det tusen gånger Jag tycker inte Messi SKA springa mer. Och jag tror inte VV eller andra supportrar tänker annorlunda. Messi är självklart en rationell varelse (troligtvis mer så än de flesta) och vet hur han ska bete sig på en fotbollsplan för att få ut det mesta av sin talang. Att han springer 6 km per match istället för 11km beror på att laget skulle må sämre av att han sprang 11. Men man måste kunna hålla isär resonemangen. Oförmågan att kunna addera löpmetrar till sina briljanta aktioner med bollen är en brist hos honom. Jag tycker inte bristen är avgörande, han är fantastisk ändå, men man borde se nyktert på denna brist. Om jag får koka ihop en lekmannates skulle den lyda så här: Messis avgörande aktioner har alltid hängt väldigt mycket på explosivitet, balans och kroppskontroll. Dessa förmågor (och främst explosivitet) påverkas negativt av trötthet/mjölksyra. Detta tror jag Messi insåg tidigt i sin karriär och har alltid, mer än andra, försökt undvika mjölksyran. I tidiga år var Messi så fruktansvärt explosiv att han kunde kosta på sig ett antal löpmetrar och lite slitna buggar (fortfarande betydligt lindrigare än många andra dock) och ändå ha kräm nog för att kunna vara otroligt explosiv. På äldre dagar har Messi tappat en del explosivitet och för att kunna ha turbon som krävs i hans ledbrytande aktioner måste han vara heeeelt utvilad. Därav måste han vara väldigt försiktig med att ta löpmetrar utan boll som inte säkert bär frukt. Messi har ju alltid varit mycket snabb på 10m, men mer genomsnittssnabb på längre löpningar. På senare tid är det troligt att han inte längre är genomsnittssnabb på längre sträckor utan snarare under medel, vilket, än mer, gör det ofruktbart att ta längre löpningar.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-29 06:10
Ruttet absolut när spelare som gomes, paulinho osv värvas. Men när det ändå ryktas angående de jong så är dom ändå inne på rätt spår, vem vet 20 år från idag så är det en ny holländare som fortsätter cruyffs arbete i Barcelona?!?!? Sen att vi har en tränare som sitter på en hel del la masia talang och inte är villig/eller kan utveckla det och förvalta talangen är ruttet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FBKröjjf
2018-08-28 23:56
Att FC Barcelona behövt både äpplen och päron för att nå sina framgångar, har jag aldrig förnekat. Men att alltfler äpplen faller allt längre från trädet där päronen fått vuxit sig stora på grön kvist, gör att de börjat avfärdas som fallfrukt. Om nu någon förstår vad jag syftar på? Om inte så får jag väl försöka dra på smilbanden och göra vågen om och när glasögonormen välkomnar Frenkie de Jong med de välbekanta orden: "Franke, min ven". Att något är ruttet, råder det väl dock ingen tvivel om?
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-28 23:31
Jo men lite äpple och päron nu va?!? Klubben kanske aldrig borde ha sökt sig till Holland och hittat cruyff? Eller kubala? Eller letat efter Sergio busquets i någon spansk förort och lågdivision lag? Ja eller inte lyst med sitt spotlight i Paris efter en Ronaldinho?!? Abidal hade gärna fått spela ut sitt register på dom Brittiska öarna. Vi kan ju alltid satsa fullt ut på la masia och bli en klubb likt betis, Mallorca osv och sälja våra spelare som det mittenlag/bottenlag vi hade blivit för det är där stoltheten/hedern ligger...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FBKröjjf
2018-08-28 22:57
De Jong ja, han har haft förmånen att genomgå sin utbildning i Ajax akademi. Vad gäller La Masia så lär inte talanger vara så särskilt benägna att söka sig dit längre i sina försahandsval, eftersom kön till Camp Nous bänk redan börjat bli lika lång som brödditon i Sovjetunionen; då det var som värst där. Under det att det bollas med miljardsummor när klubbens nomenklatura spenderar "sina" pengar på sitt eget galacticosprojekt. Och jag finner det inte alls för otroligt att sökarljuset så småningom lär komma att fånga in Frenkie de Jong, när han väl vuxit ut till en förstaklassens stjärna via sin kontinuerliga medverkan i A-lagsmatcher på seniornivå. Och hunnit få tillräckligt med självförtroende för att ställa krav vilka kostar skjortan; som får till följd att Blaugrana tränga sig före alla andra i jakten på Frenkie de Jongs då eftertraktade "autograf". Iniesta.70 och vi andra som aldrig blir gamla nog att glömma bort barnet i oss själva, får väl kliva in i vår tidsmaskin som visar matinéföreställningar så som "Tillbaka till framtiden" och "Jakten på den försvunna skatten" i repris, mellan tröjreklamen som är tänkt att finansiera hotellets minibarnota för fullvuxna före detta framtidslöften; som befinner sig i Barcelona på kortvisit för att förhandla sig fram till högavlönade långtidskontrakt. Är det möjligen någon som tänker Messi, nu när jag nämner höga löner? I så fall vill jag inskjuta att detta Barcas problembarn som vägrar bli Valverde samt somliga supportrars springpojke. kanske hade tagit det säkra före det osäkra och stannat i Rosario ett tag till för att utvecklas ytterligare, om La Masia då varit vad det är idag. Alternativt sökt sig till exempelvis Ajax akademi, för att stärka sina aktier på längre sikt.
Barcelona Mike79
2018-08-28 22:11
Cillessen (ja, kommer aldrig släppa det) Tack! De ligt också? Ska kolla lite extra på honom också då men De Jong sticker verkligen ut på plan! 21 år.. vet du varför han inte hämtades redan nu? Är det klart att han kommer nästa säsong?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-28 21:48
Japp! De jong - busquets Arthur - xavi Puig - iniesta De ligt - puyol Miranda - abidal Roberto - Alves Umtiti Dembele Coutinho Alena Abel Lenglet Där har vi något underbart! Hittar vi rätt tränare (setien, xavi) så kan det bli hur underbart som helst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mike79
2018-08-28 21:31
Sitter och kollar på De Jong för första gången, är tanken att han ska ta över Busquets plats i framtiden? Verkar vara en riktigt fin spelare!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-08-28 21:14
Att Messi blev man of the match mest av alla spelare i värden förra säsongen och agerade halvt som mittfältare och gjorde mest mål, mest assist i värdens 5 bästa ligor och inte ens är med i top 3 medans Ronaldo är det efter att han sovit idé halva säsongen som han också säsongen innan är det säger allt, just nu som dom röstar om Balon for handlar enbart titlar när dem jämförs men trenden var annorlunda när Ronaldo inte vann några titlar, gjorde mindre mål och assist en Messi medans Messi vann också ligan så fick Ronaldo sin Balon door där han gjorde mål mot Sverige kvalgrupp och dem förlängde omröstningen för första gången och Ronaldo vann med 2 procent,året efter gjordes det en Hollywood film om Ronaldo, hur snäll han egentligen är 2 veckor innan röstningen stänger
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-08-28 20:58
Xavi #6 Kallas PR. Inget slår ronaldos pr team. Börjar tillomed bli löjligt uppenbart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-08-28 20:55
soko i vanlig ordning bombar du inlägg efter inlägg att hitta fel om Messi och Barca i början av säsongerna som du alltid har gjort, isfall dem senaste 3 säsongerna. Systematiska negativa inlägg om Messi, denna gång efter att vi spelade på en åker förra matchen! Där man ser att han efter dem 2 senaste liga matcherna har lagt så mycket energi på att få in och samspela mer med dembele och detta ör tacken i vanlig ordning av soko. Du var borta ett tag ett bra tag :) förstår inte varför du inte la upp nåt inlägg förra veckan, alltså första ligamatchen för säsongen där Barcelona spelade på en godkänd gräsmatta och Messi gjorde kaos?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi #6
2018-08-28 20:36
Hur kommer det sig att Ronaldo vinner Uefas snyggaste mål trots alla vet att Bales var mycket snyggare/svårare och dessutom i en CL final? Samma Uefa som delar ut oförtjänta guldbollar till Ronaldo trots alla vet att Messi är klart bättre? Vi alla vet att Uefa är korrupta och det är kanske dit Ronaldos gömda skattepengar gick till.
Barcelona Infinit8Don
2018-08-28 20:26
Ruskigt bra deal angående Paco. Gynnar i stort sätt bara oss. Beröm till ledningen för detta faktiskt, för en gångs skull.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Trio el Mágico
2018-08-28 20:13
[QUOTE=Bollinnehavet]Väldigt konstigt att Dortmund har en option på 23m € och att Barca kan blockera köpet. Då är det väl ingen option? [/QUOTE] Antar att det fixerade beloppet skall ses som köp optionen. Alltså att de har fått ett fast pris redan nu om vi så skulle sälja till dem i framtiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messiooooxavii
2018-08-28 20:05
[QUOTE=Soko]Jag ifrågasätter inte Messis kunskaper. Killen är geni, bäst i världen och i historien.  Däremot hans spelsätt som jag tycker är fel. Messi själv gör unika saker varje match och som individuellt kan ingen komma i närheten. Vill han så kan han göra hattrick varje match.   Men kollektivt kommer hans spelsätt att kosta Barcelona i längden. Rakitic har inte den friheten att spela som han gör i Kroatien, Coutinho var briljant i Liverpool och Brasilien men får inte uträtta lila mycket i Barca då Messi kommer för nära dessa och tar över bollen .. Messi upptar en plats i anfallet som ingen använder. Detta är problemet jag försöker lyfta upp. [/QUOTE] Bara Real supportrar kan argumentera för att Messi är en börda för laget. Byt forum, troll
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-08-28 19:51
Jag ifrågasätter inte Messis kunskaper. Killen är geni, bäst i världen och i historien.  Däremot hans spelsätt som jag tycker är fel. Messi själv gör unika saker varje match och som individuellt kan ingen komma i närheten. Vill han så kan han göra hattrick varje match.   Men kollektivt kommer hans spelsätt att kosta Barcelona i längden. Rakitic har inte den friheten att spela som han gör i Kroatien, Coutinho var briljant i Liverpool och Brasilien men får inte uträtta lila mycket i Barca då Messi kommer för nära dessa och tar över bollen .. Messi upptar en plats i anfallet som ingen använder. Detta är problemet jag försöker lyfta upp.

Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-28 19:26
Bollinnehavet Eh bara för att Paco inte ska se ut som ett misslyckande värvning. Själv tycker jag inte att han är det då han inte har fått något förtroende alls att visa upp sig. En kall och gammal suarez förtjänar alla spelminuter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2018-08-28 19:22
@Lion24:


Jag vill bara påminna om denna också.
Barcelona Bollinnehavet
2018-08-28 19:19
Väldigt konstigt att Dortmund har en option på 23m € och att Barca kan blockera köpet. Då är det väl ingen option?
Annons: