/spanien/barcelona/forum/488.aspx/spanien/barcelona/forum/488.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Blaugrana83
2018-02-22 21:31
hahaha Östersund leder på Emirates.. fan vilken pinsam klubb
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2018-02-22 21:31
Haha Arsenal ligger alltså under hemma med 0-2 mot lilla Östersund!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-02-22 21:28
Xavi - du har fel. Busquets defensiva insats mot Chelsea var klockren. Visst du nämner situationerna med Willian men låt mig påminna dig om att Chelsea använde sig utav 3 spelade på Busquets position hur ska Busquets kunna försvara sig mot 3 gubbar?

Spelare som Rakitic och Paulinho borde gett understöd dom gjorde inte jack shit.
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-22 21:24
Angående Arthur känns det nästan klart, iaf för mig. Eftersom Arthur själv gick ut o sa att det inte var helt klart men att förhandlingarna går bra så känns det ganska klart enligt mig. Tror inte han hade varit så öppen annars. Så skulle nog gissa på att han är HELT klar inom max en vecka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi #6
2018-02-22 21:22
Barcelonistas

Om vi pratar om hans defensiva insats så var den bedrövlig. Obegripligt hur en spelare som spelar med hjärnan lyckas låta Willian skjuta med sin högerfot inte bara en utan tre ggr.
Barcelona Barcelonistas
2018-02-22 20:35
Ribo - Busquets behöver inte speed han har hjärnan. Dom sa i Sky Sports studion att utan Busquets så hade vi aldrig kunnat ha ett sånt bollinnehav som vi hade mot Chelsea.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-02-22 19:05
Kröjjff - du får ta och öppna din butik senare i vår brushan när vi firar titlar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona tribente_magico
2018-02-22 19:03
Tror Arthur kommer bli en total succé om han kommer till Barcelona. För mig är du en bättre spelare om du dominerar i den brasilianska ligan än om du gör det i Premier League, eller iaf bättre lämpad för La liga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2018-02-22 18:52
Jag har alltid gillat Busquets och kommer alltid att göra det, för han är en riktig Bolllirare. Men tyvärr är hans långsamhet ett aber och blir värre och värre. Matchen mot Chelsea visade det. Hade Busquets och Kante bytt lag, hade Messi gjort fler mål och Willians gått mållös från plan.
Barcelona Blaugrana83
2018-02-22 18:41
någon som har hört något om Arthur? Är det klart eller bara rykten
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-02-22 18:06
Nu stänger jag butiken på obestämd tid. Bara så ni vet om nu eventuella mothugg blir obesvarade.
Barcelona Kröjjff
2018-02-22 17:45
|| #5 sergiobusquets Det stämmer att de senaste två "cracksen" inte fått mycket speltid, Och jag är inte så säker på att en hel Dembele hade gjort någon skillnad i det avseendet. Ty vad "vissa" inte verkar ha fattat, är att Racitic är en centralfigur i det sätt att spela som Valverde valt som sitt. Och troligtvis är det ingen tillfällighet att inte Coutinho är det givna valet, när den något mer taktiskt tillförlitlige portugisen Gomez finns att tillgå. Och om det är sant att "vår" ordförande var en drivande kraft vad gäller köpet av Coutinho så som Blaugrana91 vill få det till, kan man inte säga något annat än att Valverde visar "cojones" och med sina uttagningar pekar med hela sitt långfinger, var han vill att skåpet ska stå. Inte utan att även jag blir imponerad, av till synes så fasta principer.
Barcelona Maykii
2018-02-22 17:43
[QUOTE=Carles Puyol..65i]Ja fast där faller även din teori, "varav många är inköpta för mångmiljardbelopp", jag antar att du menar Coutinho och Dembele. Det där stämmer ju såklart inte, Coutinho fick vi in för en månad sedan och Dembele köptes in av ledningen enbart för att rädda sig själva från fiaskot i somras, Valverde hade väldigt lite och säga till om när det gäller den värvningen. Kvar var massa medelmåttiga spelare som Gomes, Deleoufeu(stavning) , Vidal och osv. Valverde har gjort dunder succé, vi får inte glömma var vi var i augusti. Februari har alltid varit hemsk månad för oss även när andra tränade Barca. Jag tycker att Barca spelade dåligt mot Chelsea borta, men Stamford Bridge är mardrömsarenan för oss. Mot Juventus spelade vi bra, även Real borta, borta mot Atl Madrid, Valencia borta och osv. Vi höjer oss mot större lag, definitivt. Nu kommer jag till kritiken, vi har väldigt dålig lägsta nivå, Getafe hemma, Celta hemma Eibar borta och osv. Men får vi in Coutinho, Dembele, kommer det blir riktigt bra. Det är jag helt hundra på. Jag tycker att det räcker gott och väl att Busquets har hittat sin form igen, får gåshud varje gång han lirar. Valverde har definitivt balls, Pique har höjt sig. Detta efter att han har blivit tillsagd av Valverde. Han har övertygat Messi där han bör vila mer, vilket kommer leda till att han är på hugget när det vankas stora matcher senare till våren. Vi kunde inte få in en bättre tränare och jag är hundra på att han kommer använda sig av talanger mer när han dumpar skräpet vi har i truppen! [/QUOTE] Jag håller med i princip allt du skrev precis, du har verkligen rätt om Valverde.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol..65i
2018-02-22 17:26
@Kröjjff:

Ja fast där faller även din teori, "varav många är inköpta för mångmiljardbelopp", jag antar att du menar Coutinho och Dembele. Det där stämmer ju såklart inte, Coutinho fick vi in för en månad sedan och Dembele köptes in av ledningen enbart för att rädda sig själva från fiaskot i somras, Valverde hade väldigt lite och säga till om när det gäller den värvningen.

Kvar var massa medelmåttiga spelare som Gomes, Deleoufeu(stavning) , Vidal och osv. Valverde har gjort dunder succé, vi får inte glömma var vi var i augusti. Februari har alltid varit hemsk månad för oss även när andra tränade Barca. Jag tycker att Barca spelade dåligt mot Chelsea borta, men Stamford Bridge är mardrömsarenan för oss. Mot Juventus spelade vi bra, även Real borta, borta mot Atl Madrid, Valencia borta och osv. Vi höjer oss mot större lag, definitivt.

Nu kommer jag till kritiken, vi har väldigt dålig lägsta nivå, Getafe hemma, Celta hemma Eibar borta och osv. Men får vi in Coutinho, Dembele, kommer det blir riktigt bra. Det är jag helt hundra på. Jag tycker att det räcker gott och väl att Busquets har hittat sin form igen, får gåshud varje gång han lirar.

Valverde har definitivt balls, Pique har höjt sig. Detta efter att han har blivit tillsagd av Valverde. Han har övertygat Messi där han bör vila mer, vilket kommer leda till att han är på hugget när det vankas stora matcher senare till våren. Vi kunde inte få in en bättre tränare och jag är hundra på att han kommer använda sig av talanger mer när han dumpar skräpet vi har i truppen!

Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-22 17:17
Kröjjff Inte för att vara sån men valverde använder inte ”sina” miljardvärvningar ;).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-02-22 17:01
TIKITAKA1086

Jag tog till mig av din kritik och ändrade "många" till vissa istället, när som det åtminstone finns ett fåtal på detta forum som gjort det till en vana, att krydda sina ilnlägg med överdrifter ifråga om Valverdes förmåga, att förvandla en "undermålig" spelartrupp varav merparten är inköpt för mångmiljardbelopp, till ett segerrikt lag.

För övrigt och med tanke på ditt "nick", vore det inte på sin plats att Barca snart börjar träna på snabbt och rörligt triangelspel med täta positionsbyten, för att åtminstone ha som plan B i "bakfickan" när man kör fast så som mot Chelsea?
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-22 16:39
Kröjjff Vem har ens kallat valverde en taktisk mästare? En grym matchcoach vet vi att han är men sluta krydda på. Valverde har gjort ett grymt jobb så sluta se ner på hans jobb hela tiden. Som CRUYFF en gång så, valverde är en av framtidens mest intressanta tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-02-22 16:14
Det mest märkliga i taktiskt hänseende med matchen mot Chelsea, är att den enl vissa, moderna fotbollens taktiska mästare Valverde, inte tycktes kunna finna ett fungerande motdrag gentemot ett engelskt lag som anklagats för att spela fotboll á la 1800- talet. Trots bussen parkerad i eller strax utanför eget straffområde, lyckades Chelsea göra ett mål och hade så när gjort ytterligare två. Antar att Conte ville tvinga upp Valverde ur skyttegravarna på mittfältet och därigenom bereda det utrymme för snabba omställningar, som inte dykt upp för lagen i La Liga den här säsongen, eftersom kompakt defensiv följd av kontringar varit Valverdes egen signaturmelodi, som spelats om och om igen till publika applåder. Plötsligt befann sig Valverde i samma situation som Pep, när dennes mannar hade att stångas mot en köttmur av motståndare och likt honom bli anklagad för "uselt" bortaspel Och precis som då, var det Messi som slutligen "räddade oss ur skiten". Skillnaden ligger i att Barca förut med hög press och ständiga bollerövringar, tvingade motståndarna att backa ned i knät på egen målvakt. Den här gången talar mycket för att det var motståndarnas coach som tvingade FC Barcelona upp i planen och spela på ett sätt som de vant sig av med, under Valverdes taktikpinne.
Barcelona S.Eto'o
2018-02-22 15:32
Barcelonistas Exakt den elvan jag vill ha mot Chelsea. Tror även att den elvan kan Bli vår bästa elva om de får spela kontinuerligt med varandra. Men känns som Roberto är fast på högerback positionen och Rakitic är fast i startelvan, inte för jag har några problem med honom men tycker Roberto skulle tillföra mer på den rollen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2018-02-22 15:14
Den vise mannen

Håller med dig generellt. De matcher då motståndarna parkerar bussen och vi ändå skapar chanser men kryssar/förlorar pga missade chanser och små marginaler är det lite störande att taktiken hyllas som helt outstanding. Vissa matcher däremot, som den i tisdags, tycker jag folk har helt rätt. Det var helt enkelt så att Chelseas sätt att spela var mer effektivt för att komma till vassa målchanser. På det stora hela tycker jag kryss var mest rättvist men att Chelsea hade fler lägen än oss är bara ett faktum.

Dock tycker jag man hyllar Chelseas insats lite väl överdrivet istället för att kritisera oss. Hade vi spelat på normal nivå och släppt lite på bromsen hade vi förmodligen vunnit matchen. Däremot hade vi också kunnat åka 1-2 mål till bakåt, vilket är just grejen med Valverde, att han är lite försiktig av sig.
Barcelona Den vise mannen
2018-02-22 15:02
Bentley Kan bara hålla med. Så j-vla trött på detta nu. Jag kan bara inte förstå varför det är så? Vill man inte se kreativ och positiv fotboll? Framför allt när det kommer till analyser av FC Barcelonas matcher. Om de lag de möter som har parkerat bussen + satt en provisorisk läktare framför mål + spelar Mou-style 8-1-1 uppställning. Då läser man i tidningar dagen efter, Messi blek och Barcelona hade inga svar på Mous taktik. Vem tycker det är roligt och se en sådan match? Det pratas om tränarnas kamp (boring zzzz). Hur många fans hade fotbollen haft i världen om fotbollen spelades så jämt? Vilka kids hade tyckt det var roligt och se 0-0 matcher. Vet inga kids som springer runt med ex Matic tröja?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-22 15:00
Busquets kom inte ens med i ballon dor top 30. Kante rankades som 8.... det är bara ännu ett bevis på vilket skitpris ballon dor har blivit. Ett skämt. Busi är den bästa i världen på sin position UTAN konkurrens. Tillomed en av de bästa genom tiderna på sin position. Herregud vilken lirare det är.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2018-02-22 14:58
Probelmet som jag ser det med 4-3-3 är att Suarez inte alls kom till sin rätt i det systemet i början av säsongen. Han är helt enkelt inte en sådan anfallare som ska utgå från vänsterkanten för att sedan vika in utan ska spela som central spjutspets.

Rent generellt vill jag att vi i alla fall inför nästa säsong försöker gå tillbaka till 4-3-3, inte för några sentimentala skäl utan för att vi blir mer slagkraftiga offensivt. Tyckte det var väldigt tydligt mot Chelsea. Det som tidigare under säsongen varit vår styrka övergick i denna match till att bli en svaghet. Vi blev för försiktiga och passiva. Då Chelsea i sin natur är mästare på den fotbollen kunde de vinna matchen på poäng då de enligt mig faktiskt var något bättre. Jag kan förstå hur Valverde tänkte och kanske till och med tycka det var rätt sätt att ta sig an ett såpass tufft bortamöte i CL, men just i tisdags vann Conte tränarkampen.

Det som talar för att vi tar oss vidare är dels resultatet men även att vår approach till hemmamatcher ser betydligt annorlunda ut jämfört med hur vi spelar på bortaplan. Vi har alls under den här säsongen enbart två kryss på Camp Nou, alla turneringar inräknade, resten segrar. Av dessa två är det ett resultat som skulle leda till uttåg, 2-2-matchen mot Celta Vigo. Jag både tror och hoppas på att vi går ut med en högre press, högre intensitet, högre bolltempo och mer djupledsspel i returmatchen. Utgångspunkten ska vara att vi måste vinna matchen, för 0-0 ska vi absolut inte satsa på och alla andra oavgjorda resultat tar oss inte vidare under 90 minuter, något som naturligtvis ska vara målet.
Barcelona Barcelonistas
2018-02-22 14:57
Busquets är just nu min absoluta favorit spelare. Helt sanslös vad bra han är. Sky Sport studion hyllade honom väldigt mycket.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-22 14:43
ARTHUR: ”I am really close to signing with Barcelona." (SporTv) Det händer verkligen!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2018-02-22 14:31
Har alla bott under sten de senaste 5 åren? Det spelar ingen roll vad Barcelona gör, majoriteten av fotbolls fans där ute vill se Fc Barcelona brinna. Det är inte bara Real fans men väldigt många andra fans som ogillar Barca. Det är ju tack vare stormedian då de alltid ska vinkla skiten på Barcelona. Ett bra exempel är ju hur de alltid trycker ner Messis prestationer. När Ronaldo gång på gång är osynlig i en match men ändå lyckas peta in en boll som avgör, skrivs det om hur han själv vann matchen åt Real Madrid utan någon hjälp utav medspelarna. Nu när Messi faktiskt spelade en bra match där han fick minimal hjälp av medspelarna samt spelade mot ett lag som hade hela laget i straffområdet så skrivs det bara om hur bra Chealse försvarade samt hur blek Messi var i matchen trotts det viktiga målet såg jag någonstans att någon skrev att han endast gjorde mål för att Chealse gjorde ett misstag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2018-02-22 14:23
Personligen kan jag se charmen med att, som i tisdags, få se en schackmatch. Istället för två fotbollslag mot varandra så blir det Conte vs Valverde. För hur tråkigt än Chelsea valde att spela, och det var på sina håll rätt sorgligt att se deras 9-0-1-system, så spelade även vi ganska cyniskt när vi vägrar tappa bollen/slå den avgörande passen.

Men det är klart. I slutändan ser jag ju hellre Betis spela naiv anfallsfotboll och förlora med 0-5 på hemmaplan än att se Chelsea slå långbollar på en talangfull Belgare.

Sen kan jag tycka att det är extremt förlösande att oljeklubbarnas framgångar uteblir. När Chelsea fick sina rysspengar så trodde man ju att de skulle vinna CL år efter år vid det här laget. Istället ser man det som en skräll om de tar sig till kvart/semi. Nu verkar även PSG ha gjort sitt, trots att man spenderade 4,5 miljarder i somras.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-22 14:22
Roberto skrivit på kontraktet, näst på tur är väl umtiti?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2018-02-22 14:10
Håller med föregående skribent.

För mig är det en väldigt märkligt hur diverse fotbollsfans kan hylla och vara nöjda över Chelseas insats men samtidigt förminska oss Barca. Det är ju för fan pinsamt att ställa upp med en buss på sin egen hemmaplan, ha bollen 20% av tiden och sen vara nöjd med 1-1! Galenskap. Ja, dom skapade några fler målchanser men det är inte så jävla konstigt - och inte fan säger det något om vilket lag som är/var bäst och förtjänar att vinna/gå vidare.

Vart är fotbollen påväg? Ett stort grönt jävla schackbräde med 22 pjäser snarare än två lag som vill vinna matchen.

Och sen klagar våra egna fans på Barca för att vi inte gör si eller så. Jo men tjena - det är i princip omöjligt att spela bra fotboll mot dessa miljardbussar. Kudos till Real Madrid som åtminstone försöker spela fotboll mot oss men tar 0-3 i röven.
Barcelona Carles Puyol..65i
2018-02-22 13:57
Jag vill spinna vidare på ämnet Chelseas och Manchester Uniteds bussar. Jag är tydlig med att jag respekterar olika spelsätt en klubb kan spela. Skulle Getafe ta sig till Camp Nou och parkera bussen med 10 man, är det för mig fullt förståeligt. Det är gigantiska skillnader mellan Barca och Getafe på alla plan. Men när United eller Chelsea spenderar minst lika mycket som oss och ändå går och parkerar mot oss eller Sevilla, är det för mig patetiskt.

Jag skulle vilja ställa en fråga till Abramovitj, efter alla dessa åren och efter all spendering, föreställde han verkligen sig att Chelsea skulle parkera bussen mot Barca och kontra. Detta för att det är enda sättet att störa Barca? Det tvekar jag på.
Annons: