/spanien/barcelona/forum/4863.aspx/spanien/barcelona/forum/4863.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca4life98
2015-04-13 15:47
El Conejo Ja, för mig var bytet ganska så bra! Logiskt enligt mig med tanke på dels det du skrev men också med tanke på det tuffa programmet vi har framför oss.
Postat via SvenskaFans-appen
El Conejo
2015-04-13 15:43
Förstår inte hur folk kan tycka att det var så konstigt att byta ut Neymar? Han är en spelare som tar väldigt mycket risker och är inte särskilt passningssäker? När det är 15 minuter kvar av en match som man leder vill man såklart ta in en passningssäker spelare och spela ut matchen. Det kanske inte lyckades den här gången men är något som gynnar i majoriteten av fallen, kom ihåg att vi höll på att tappa el classico pga att Neymar ville göra mål så gärna i slutet, tror LE hade det i bakhuvudet. Eller är jag ensam om att tycka att bytet var rätt?
Barcelona Neymar11
2015-04-13 15:41
Alves är avstängd ändå
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2015-04-13 15:40
Jaha...så nu är Alves skadad och missar matchen mot PSG. Ska man behöva stå ut med att se Montoya i 90 minuter?... Han har inte riktigt samma samspel med Messi som Alves har. Stort avbräck tyvärr.
Barcelona Barca4life98
2015-04-13 15:36
Tycker bara att det är konstigt hur alla hyllade alla våra spelare och vår tränare efter City och Atletico matcherna t.ex. För att nu vända sig som vinden. Har vi blivit som Real Madrid var? Byta tränare hela tiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-04-13 15:32
Ska vi få in en tränare som ska ta tillbaks oss till mer av "peps tiki-taka" så är det väl Paco Jemez eller Bielsa vi ska gå efter? Möjligen De Boer också? Som sagt så hoppas jag att Enrique stannar. Men jag börjar få känslan av att han själv kommer att avgå efter säsongen. Dessutom tycker jag att allt detta är överdrivet. Vi spelar 2-2 borta mot Sevilla och alla klagar på LE? Vi har bara förlorat 2 matcher och en oavgjord(?) sedan Januari!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-04-13 15:30
Riv Vermaelens kontrakt already. Han kommer ALDRIG platsa i Barça, förutsatt att han ens blir spelklar någon gång i det här livet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-13 15:27
Puyol blir 37 idag, gratulerar! Vår viktigaste spelare i historien. En ambassadör av rang för sporten och klubben, en kapten som man aldrig kommer glömma eller kunna ersätta
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-04-13 15:10
[QUOTE=Erik Satie]Vermaelen uttagen i truppen mot PSG. Hoppas han får chansen innan säsongen är slut. [/QUOTE] Official: Vermaelen will in the end not travel with the group to France tomorrow, he will continue his recovery in Barcelona #fcblive Vermaelen är en pinsam historia som på ett fint sätt belyser klubben totala inkompetens till att köpa en mittback.
Postat via SvenskaFans-appen
El Conejo
2015-04-13 15:08
Neymar ska bara sätta sig och hålla käften, LE är boss och tränaren, det Neymar gjorde är bara brist på repsekt. Ingen gör så, bryr mig inte om det är Neymar, Messi eller Sergi roberto vafan!
Barcelona Heisenberg
2015-04-13 14:58
Det framkom väl ganska tidigt att LE inte kommunicerar alls med spelarna utan allt går via assisterande. Tro fan Neymar och co blir förbannade när de inte får någon direkt förklaring från tränaren varför han gör som han gör.

Dessutom minns jag att spelarna var relativt öppet missnöjda över att LE släppte startelvan, men även matchtruppen, så sent då de inte kände att de kunde förbereda sig ordentligt då. Vad gör LE? Han ska visa att det är han som är boss och att det minsann inte kommer att ändras. Om det är viktigare för honom att demonstrera dominans än lagets bästa kanske inte en storklubb är riktigt rätt....
Barcelona Liunil Masse
2015-04-13 14:57
LeoMessi Suarez eller Neymar hade inte reagerat så om det var en tränare som är nära spelarna. Detta är konsekvenserna av att Lucho inte talar med spelarna och inte bildar en relation med dom. En speciell klubb som Barcelona där alla spelarna är som en familj borde ha en tränare som pratar med dom och lär känna vartenda en men icke.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-13 14:54
Leomessi Inte det oavgjorda resultatet, men spelarna kommer troligen göra revolt. Speciellt stjärnorna där fram Barcelona har ju varit som en familj, men nu känns det inte så längre. Man säger ju knappt Lucho snacka med någon spelare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-04-13 14:35
En poängförlust leder till snack om tränarbyte i flera dagar framöver. Jag tänker inte döma ut Lucho riktigt än, även om han har stått för märkliga uttagningar och byten. Jag förstår neymars reaktion, det var ett ologiskt byte men jag gillar inte reaktionerna han och suarez har visat upp när dom har blivit utbytta. Enrique måste bli bättre på att kommunicera med spelarna, och spelarna måste bli bättre på att inte vara så rebelliska av sig. Ska vi byta tränare så ska det vara för ett riktigt etablerat namn, inga chansningar. Att vi släppte in två mål mot Sevilla har inget med enrique att göra. Han kan inte stå till svars för två grova individuella misstag. Inte så att han sa till Pique att slå den passningen. Den matchen var jag mer besviken på spelarna än på Lucho. Trots att han gjorde ett korkat byte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2015-04-13 14:17
@the cameroonians:Varför tror du att Wenger nöjer sig med en tredje plats?
Han ligger tvåa i ligan nu där han slås med klubbar som blir tankade av oljepengar.
Arsenal ligger bra till när det kommer till den ekonomiska biten och kan ändå vara där uppe och ge storlagen en kamp (typ).

Han (Wenger) är dessutom lojal till sin spelstil och kan förädla talanger på ett mycket bra sätt.
Han förstår possesion-fotbollen och vad man hört så är han som en pappa för spelarna. Något som kanske behövs i truppen?

Även fast han kan vara gnällig och tjurig i media så är han för mig väldigt ödmjuk och gentlemannamässig.

Det hade varit mycket intressant att se vad han skulle kunna göra med ett lag med bjudande ekonomi och bra talangfabrik. Barça?
Amo.38
2015-04-13 14:14
Vilken tränare där ute skulle ni vilja se på Barcelonas bänk till nästa säsong eventuellt? Vilka alternativ finns på marknaden ? Koeman eller de Boer?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-04-13 14:01
Kommer ihåg när Muller blev utbytt för några veckor sedan och man såg tydligt att han inte var nöjd med det. Vad gör Pep? Går till honom, ler och säger till varför och vips så var det bra. Vad gör Lucho när han byter ut Neymar? Ingenting och Neymar fortsätter vara frustrerad. Sånt vill man inte se... Sånt håller inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2015-04-13 13:54
Vermaelen uttagen i truppen mot PSG. Hoppas han får chansen innan säsongen är slut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-04-13 11:52
the cameroonians/

Joan Laporta har oändlig bättre track-record när det gäller tränarval än vad Rosell-juntan har haft. Därför kommer jag per automatik vara öppen för om Laporta väljer att plocka in en ny tränare, om han nu ställer upp och vinner presidentvalet. Även om han hade valt att förlita sig på Lucho hade det gett mig ett viss lugn då Laporta alltid gav sina tränare förtroende och lät de bygga upp sina projekt. Två tränare på sju år talar sitt tydliga språk.

Nu låter jag säkert som om jag vill se Luis Enrique lämna och att jag törstar efter att se ett nytt ansikte på tränarbänken och så är inte fallet. Jag är helt enkelt realistisk. Den nuvarande situationen som Lucho har med vissa spelare är inte hållbar i längden. Jag får bara känslan att Luis Enrique och Messi har, efter förlusten på Anoeta, lagt undan stridsyxorna snarare än att de har en bra relation. Det är bara ett dåligt beslut ifrån att explodera igen.

Om Luis Enrique lyckas hitta en balans där han kan vara tuff mot spelarna och kunna föra en dialog med de, samtidigt som han har en styrelse bakom sig som stöder honom fullt ut, kanske jag ändrar min ståndpunkt.
Barcelona the cameroonians
2015-04-13 11:30
Det absolut viktigaste med en eventuellt ny tränare är att personen är intresserad av Barcelona som ett sportsligt projekt och kan anamma och utveckla filosofin inom klubben.

Blir det bara fokus på titlar (typ Mourinho/Ancelotti) är risken stor att det blir väldigt kortsiktigt, samtidigt måste personen i fråga vara en vinnartyp som inte nöjer sig med 3:e-platser (typ Wenger).

Tittar man in i framtiden och ser Laporta som en trolig president nästkommande säsong är det sannolikt att denne kommer hämta in en någon som ligger närmare Cruijff-stilen, kanske Koeman eller de Boer.

För mig är det viktigaste att det finns en tydlig idé om vad en ny tränare förväntas åstadkomma. Sen får man välja person efter det.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-04-13 11:05
Tror inte nån vill släppa tränare varje år.
Men en sak måste vi vara eniga om o det är att le inte är bra med människor, och absolut inte för framtiden o unga spelare. Och drf måste ett beslut tas.

De boer ville jag har förra sommaren o hoppas d blir han nästa sommar. Men som jag sa tidigare Wenger hade varit duktig. Men vill ha en Ferguson o de boer är ett hett namn. Pep har jag gett upp hoppet om tyvärr.
Barcelona Neymar11
2015-04-13 08:44
Klopp är inte begränsad någonstans, dock har motivationen tagit slut i Dortmund. En favorit kandidat till tränarposten framöver Enda problemet blir språket
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2015-04-13 08:43
Tänkte bara tillägga en grej om Klopp.
Han kanske framstår som en begränsad tränare men man ska också ha i åtanke att han har en väldigt begränsad trupp.
Det är inte så lätt att tappa spelare hela tiden, oftast till en konkurrent, och lyckas bibehålla nivån på spelet.
Barcelona Neymar11
2015-04-13 07:50
Han har förlängt till 2020, och hade aldrig haft samma inflytande i Barcelona Atletico är vart han hör hemma
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2015-04-13 07:25
Till er som talar om tränare med energi...
Tränare med passion och energi stavas Diego Simeone!
Barcelona Lion24
2015-04-13 05:14
Demakast Jag har inte sagt att Cristiano med Ramos, Casillas och Perez i spetsten åkt upp till förbundet och skapat den här schemaupplägget (konspirationer alltså). Kanske låter det så men det är mer p.g.a av avundsjuka för jag hade jätte gärna velat att Barca hade haft så många matcher i sin hemstad så att man slipper flyga fram och tillbaka hela tiden. Jag tog fram fakta. Faktan lyder att Real Madrid har en äcklig lyxig schema. Ett schema som tar betydligt mindre på dom än på Atleti och Barca. God natt/morgon
Demakast
2015-04-13 05:01
Lion 24 .. Jag gillar vanligtvis dina inlägg men nu får du ta av dig foliehatten. Visst fan myglas det inom fotbollen till höger och vänster men kom igen nu mannen. Nu låter du som Mou under hans tid i Real.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-04-13 03:51
Det här är schemat sen klubbfotbollen startade återigen efter landslagsuppehållet för Atlético, Barca och Madrid:

Atlético:

4:e april - Cordoba - Atleti

7:e april - Atleti - Sociedad

11:e april - Malaga - Atleti

Barcelona:

5:e april - Celta - Barca

8:e april - Barca - Almeria

11:e april - Sevilla - Barca

Madrid:

5:e april - Madrid - Granada

8:e april - Rayo - Madrid

11:e april - Madrid - Eibar

3 matcher har alltså spelats sen klubbfotbollen drog igång igen. På dessa 3 har Atleti fått resa 2 gånger till Andalusien. Barca har fått resa till Galicien och Andalusien medans Madrid har haft 3 matcher i Madrid. Någon? Det är skrämmande hur äckligt bra schema Madrid har haft sen landslagsuppehållen. Inte nog med det! Madrid spelar nästa liga match även den i Madrid, hemma mot Malaga. Atlético får göra en ännu resa och det är upp till Galicien där man ska möta Deportivo. Vi har som tur hemma mot Valencia.

Det stundar CL. Här spelar Madrid också i Madrid, det gör även Atlético men mittemellan match nr 1 så får Atleti åka till Malaga (Andalusien) och Coruna (Galicien) medans Madrid har hemma matcher (Eibar och Malaga). Vi då? Jo våra spelare har nyss varit i Andalusien och spelat, sedan ska våra spelare åka upp till Frankrike och spela.

Real Madrids 6 matcher efter landslagsuppehållet kommer spelas i Madrid. På Barcas 6 matcher så kommer 3 spelas i Camp Nou och 3 i Andalusien, Galicien och Frankrike. Atleticos 6 matcher ska spelas/är spelad, 3 matcher hemma i Madrid och 3 flygresor till Andalusien och Galicien.

Återigen, någon? Det här är alltså skrämmande äckligt bra schema som Real Madrid har. Inte nog med att motståndet (ligan) inte är det svåraste utan man behöver inte göra en enda flygresa under dessa 6 matcher. Då kanske nån tänker (framförallt en okunnig maräng): ''vad fan har flygresor med sporten att göra''. Jo det tar extremt mycket kraft och energi, psykiskt. På plan så tar det mer kraft på konditionen och fysiken medans en lång flygresa kan vara extremt krävande, speciellt när man får flyga fram och tillbaka hela tiden. Fritt fram Real Madrid...
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2015-04-13 03:33
För att kommentera Neymar vs Luis Enrique. Inte första gången Neymar blir förbannad på att han blir utbytt. När han blev utbytt mot Atletico i andra cupmötet på Calderon efter två mål och bra spel kunde man höra honom repetera "det är alltid jag" tills Xavi gick in och försökte få Neymar att lugna nr sig. Det är problematiskt att byta ut Neymar. Han är inte Pedro. Han är Brasiliens överlägset största stjärna och framtida Ballon d'Or-vinnare. Neymars status i truppen är också väldigt hög när han är allierad med Lionel Messi. Det är uppenbart a Luis Enrique inte kommunicerar med våra anfallare förutom möjligtvis Suarez. Innan Sociedad-matchen kunde man åtminstone från avbytarbänken se Luis Enrique ge taktiska direktiv till Messi. Sedan dess har åtminstone inte jag kunnat se varken på träningar eller matcher att Lucho och Messi talar med varandra. Luis Enrique är i en mycket svår situation. Dålig relation med Messi och Neymar bådar inte gott för att han ska få vara långvarig i klubben. Neymar-bytet var också helt ologiskt. Han spelade noll minuter mot Almeria i veckan. Knappast att Neymar behöver "vila" inför PSG när vi behövde alla poängen mot Sevila. Jag förstår Neymars frustration, även fall jag inte tycker om sånt beteende.
Barcelona Gio Style
2015-04-13 02:27
Men det var nog med negativitet för inatt hur som. Jag hoppas att vi vinner trippeln i år och egentligen skriker jag inte efter Luis Enrique avgång då jag tvivlar på att vi kommer att lyckas hämta in någon duglig ersättare. Inte för att det är svårt, utan för att vi inte gjort många rätt när det kommer till nyrekrytering på senare år. Då kan vi lika gärna köra vidare med Luis Enrique, låta honom växa in i rollen och hoppas på det bästa. God natt Culés!
Annons: