/spanien/barcelona/forum/483.aspx/spanien/barcelona/forum/483.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Neymar N11
2017-07-17 20:06
Sälj Neymar och in med Hazard
Barcelona Soko
2017-07-17 18:52
@Pep - El Míster:
Spanska Sport skriver det inte Soko!!! Och visst finns det sanning i det att Neymars team tycker att Neymar lever i Messis skugga .. Hade Neymar spelat i tex England hade landet och dess journalister gjort Neymar dubbelt så bättre, se bara Sanchez.
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-17 18:42
Fast självklart kan Valverde har personliga favoriter han önskar klubben att köpa till hans trupp? Sedan sker givetvis en diskussion mellan tränare och ledning för att ta fram bra och rimliga alternativ som man börjar arbeta på. Ingen kan ju veta med 100% säkerhet att Valverde personligen INTE önskat Paulinho till laget. Det vet vi ju inte? Han kanske sett Paulinho spela i landslaget eller vid tidigare tillfällen och tycker om honom. Chansen är ganska liten och jag tror inte heller att just Paulinho är Valverdes idé men man vet ju aldrig!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-07-17 18:22
Andresito

Tack så mycket! Med all respekt men ibland får jag känslan av att vissa inte tänker längre än vad näsan räcker. Jag kan aldrig tro att Athletics förra tränare ska vara intresserad av hur en spelare presterar i kinesiska ligan. Det fungerar precis så som Andresito beskriver. I det här fallet tror jag att Valverde har bett om en box-to-box spelare, då har sportchefen precis som Andresito skriver antingen skickat iväg scouter för att leta efter den profil som tränaren söker eller så har man redan bestämt sig för en troligt ''enkel'' lösning utan någon vidare scoutning för att spara tid åt andra spelare. Som tränare skickar du över 'profiler' på spelare som du tycker passar in i ditt sätt att spela och lämnar över den till sportchefen som i sin tur antingen själv scoutar spelarna eller skickar scouter och gör en helhetsbedömning, allt precis som Andresito skriver.

En annan grej som jag stör mig jätte mycket på är att bara för att man har sett Verratti spela en viss fotboll i PSG så kommer han alltid vara den Verratti, vart han än spelar. Vi är en speciell klubb med en speciell filosofi, det finns inte många lag i världen som har en grundfilosofi som vi har, speciellt bland stora klubbar. Här utbildar du spelare, du utvecklar dom, det spelar inga roll om det är 15 åringar eller 25 åringar. Här i FC Barcelona blir du utbildad i att spela vårat spel, du kanske inte kommer att passa in i det systemet, men du kommer förstå det. Så bara för att Verratti var en viss spelare som brukade hämta boll djupt ner på egen planhalva så behöver han inte bråka med Busi om det. Verratti kommer att utbildas och utvecklas ännu mer här. Bara för att du var en viss typ spelare där behöver du inte vara samma spelare här också, speciellt inte i Barca.
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-17 18:19
Varför besudlar du vårat forum med sådan skit Soko? Please! Finns ingen substans i det ryktet whatsoever! Dessutom uttryckte Robert eller vem fan de nu va från ledningen att "Barca utan Neymar finns inte".
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-07-17 18:14
”Neymar vill lämna Barca”
Barcelona Blaugrana91
2017-07-17 17:55
[QUOTE=Barcelonistas]Blaugrana91 - jag skiter i hur mycket vi drar in för vi alla vet att 700M i intäkter inte spelar någon roll när det går dåligt sportsligt. Man United har varit nummer ett på Forbes lista sen flera år tillbaka. Men hur går det för dom sportsligt? Barto kan köra upp dom där 700M euro i sitt rektum. Jag vill ha tillbaka Barca igen! [/QUOTE] Nåja du som skriker efter både Verratti och Coutinho borde ju välkomna såna här nyheter kan jag tycka...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-07-17 17:50
Katalano Med tanke på hur ekonomin ser ut i många andra klubbar så är det bra att överhuvudtaget gå med vinst. Många andra klubbar visar upp stora förluster och det gjorde vi också under perioder förr, så att då gå med vinst över €25M är väldigt bra. Förra året gjorde vi en vinst på €29M, men hade det inte varit för Can rigalt så hade klubben presenterat över €50M i vinst efter skatter, det hade även varit den största vinsten någonsin i klubbens historia.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Felix-Forca Barca!
2017-07-17 17:26
Referat från Valverde och Roberts presskonferens.
Väldigt klassiska svar, att truppen är bra som den är osv, men att Robert svarar på fråga:
Finally, Robert stated that “players with a contract are always difficult to sign” when asked about Verratti as a potential new arrival."

Bara att namnet ens namn i klartext på hemsidan får man ju ändå ta som ett bra tecken, hur svårt det än blir med Verratti. Annars brukar inte namn lyftas på hemsidan, mer än typ "vi letar efter bra förstärkningar" osv...
Tolkar dock hans svar som att bytesaffär + pengar är out the question.
Barcelona Meneysuarez91011
2017-07-17 15:47
Tråkigt att vår tredjemålvakt Masip nu lämnar oss. Han som varit med så pass länge! Önskar dig all lycka i Real Valladoid CF!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-07-17 15:40
Helt övertygad att Paulinho är med på Valverdes önskelista, om det är sant Att Barca går för honom. Men inte prio 1, som central mittfältare.
Barcelona Andresito
2017-07-17 15:35
[QUOTE=Ribohn Fan]Självklart är Valverde högst ansvarig för vilka värvningar vi går för. Han, värvningsansvariga och ledningen sätter sig ihop tillsammans och planerar ihop en prioriterad önskelista på spelare som ska passa in efter vilken taktisk uppställning vi ska. [/QUOTE] Med värvningansvariga antar jag att du menar sportchefer. En klubbledning ska inte blanda sig i övergångar förutom i det ekonomiska, de har generellt en för dålig fotbollskunskap för att kunna ta beslut om vem som passar bäst i laget. Det idealiska är att tränaren önskar 1-2 spelarnamn på en position och den profil han vill att spelaren ska ha. Därefter fördelas områden till scouter som letar efter denna spelaren om nu inte de önskade spelarna kan värvas. Scouterna tar fram scoutrapporter och övertygar sportchefen om att spelaren är rätt för klubben. Robert bör ha skickat iväg scouterna för flera månader sedan för att hitta en kontrollerande mittfältare och en naturlig högerback. Att Paulinho kopplas med Barça har att göra med lathet och inget annat. Han är ordinarie i brasilianska landslaget vilket tydligen räcker. Han är på sin höjd en breddspelare vilket är det sista vi behöver till mittfältet i nuläget. Umtiti är ett exempel på ovan nämnda process. Är helt hundra på att Luis Enrique inte önskade Umtiti utan att det var en scout som hittade profilen vänsterfotad komplett mittback. I vissa klubbar är sportchefen större än tränaren. Exempel på detta är Monchi i Sevilla och Roma. Anledningen till att han inte har gått till ett topplag är för att han inte hade fått samma frihet där. Det kan vara så att tränaren har mindre frihet till en början, som i Valverdes fall. Pep renoverade rejält men fick exempelvis inte sälja Eto'o under sitt första år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-07-17 15:33
[QUOTE=S.Eto'o]Deulofeu, who has muscular problems, is ruled out of the US tour Rac1 Oturen forsätter för grabben.... Ingen försäsong vilket kommer leda till trög start på säsongen som tillslut leder till noll speltid. [/QUOTE] Suck. Killen har mycket att bevisa, inte den bästa starten för honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2017-07-17 15:28
Deulofeu, who has muscular problems, is ruled out of the US tour Rac1 Oturen forsätter för grabben.... Ingen försäsong vilket kommer leda till trög start på säsongen som tillslut leder till noll speltid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-07-17 14:52
@Katalano:


Vill även tillägga att Rosell och Bartomeu tog över Barca under tiden då vi spelade den mest fantastiska fotbollen något lag nånsin gjort. Laportas bygge med Messi, Xavi och Iniesta m.fl såg till att intresset för Barca blev skyhögt i världen. Antalet fans ökade, fotbollsresorna till Barcelona likaså. Man hade ett utsökt läge att förhandla med sponsorer osv. Att vi inte gått mer plus är mer anmärkningsvärt än att vi visar positiva siffror. Återigen, om vi ska hålla oss endast till det ekonomiska och ignorera all övrig misskötsel av klubben under Sando/Bartomeus tid.
Barcelona Ribohn Fan
2017-07-17 14:40
Självklart är Valverde högst ansvarig för vilka värvningar vi går för.
Han, värvningsansvariga och ledningen sätter sig ihop tillsammans och planerar ihop en prioriterad önskelista på spelare som ska passa in efter vilken taktisk uppställning vi ska.
Barcelona LennyRomario
2017-07-17 14:34
@Blaugrana91:

"Igår reviderade FC Barcelonas revisorer på firman Deloitte det från klubben i juni månad aviserade resultatet för säsongen 2009/10, från en vinst på €11 miljoner till en förlust på €77 miljoner.

Enligt klubbens finansdirektör Javier Faus rör det sig om att identifiera nio bokslutsreservationer och värdera dem mer konservativt (försiktigt). Dessa poster ger ett utslag på totalt €89 miljoner.

Den nya presidenten Sandro Rossel passar med andra ord på att städa rejält i klubbens räkenskaper. Han tar över en klubb som under Joan Laportas vingar vunnit fyra ligamästerskap, två Champions League titlar samt lite annat smått och gott.

För sin fortsatta existens på presidentstolen måste Rossel hitta områden där han kan visa förbättringar från föregående regim. Att göra det på den sportsliga sidan blir en mycket svår uppgift eftersom Real Madrid knappast kommer att acceptera ett fortsatt segertåg. Så varför inte göra skenet av att böckerna är i ännu sämre skick än vad de är.

Ett fint exempel på en Big Bath."

Källa: https://osynligahanden.blogspot.se/2010/07/big-bath.html
Den utan tvivel mest seriösa (svenskspråkiga) sidan i att se fotboll ur en ekonomisk synvinkel.

Och angående det övriga så är jag blygsam nog för att parafrasera mig själv: "Att United gör allt för att tjäna pengar förstår jag. De är ju ett företag, köpt av amerikanska investerare, för att tjäna pengar åt sin ägare. Varför vi smutsar ned oss själva för att vara tvåa är däremot helt obegripligt."
Barcelona Katalano
2017-07-17 14:32
Blaugrana91

Lite skillnad på det ekonomiska klimatet i världen också när man jämför presidenter. Glöm inte bort finanskrisen som rådde i hela världen just under Laportas sista år president. Att inte ta detta i beaktning när du jämför dem ekonomiskt är manipulation av siffrorna. Med bättre tänk gällande truppen, värvningar, la masia och löner så hade vi kunnat gå än mer i vinst så jag är inte ett dugg "imponerad" över siffrorna som Bartomeu visar upp. Om man nu bara ska fokusera på det ekonomiska och lägga alla mjuka värden åt sidan, där Bartomeu misskött sig på ett fruktansvärt sätt.
Barcelona Soko
2017-07-17 13:51
Pep el mister

Håller med om Barcas hemsida. Den sämsta man kan hitta. Den som.jonnar med den måste ha världens bästa jobb. Gör med andra ord ingenting. Väldigt dumt av klubben att inte utnyttja hemsidan på bättre sätt och locka sponsorer ..
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-17 13:47
Något som alltid stört mig är hur oerhört tråkig Barcas officiella hemsida är.

Långsamma uppdateringar till den engelska sidan och allmänt tråkig info.
Vill inte låta bitter men så är det.

Jag letar information om när Semedo skall träna med laget. Står ingenting på hemsidan vad jag kan se?

Någon som har citat från dagens presskonferens?
Barcelona Barcelonistas
2017-07-17 13:44
Blaugrana91 - jag skiter i hur mycket vi drar in för vi alla vet att 700M i intäkter inte spelar någon roll när det går dåligt sportsligt. Man United har varit nummer ett på Forbes lista sen flera år tillbaka. Men hur går det för dom sportsligt? Barto kan köra upp dom där 700M euro i sitt rektum. Jag vill ha tillbaka Barca igen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-07-17 13:37
MD skriver att Barca kommer att presentera rekordintäkter för föregående säsong och detta trots att man enbart vann cupen. Klubben väntas dra in över €700M (!) i intäkter och därmed bli första fotbollsklubben någonsin att nå den barriären. Vinsten efter skatter kommer landa på €25M och det är mer än vad man hade budgeterat. Skulden är nere på €240M. Sedan Bartomeu tog över från Rosell har klubben sänkt skulden med €88M och presenterat vinster på €53M. MD noterar även att det här hänt en del på den ekonomiska froten sedan Laporta lämnade över ett ekonomiskt kaos till nya ledningen. Intäkter då på knappt €415M och en nettoförlust på €79M samt skulder på över €431M... Lägg även till lån på €150M till löner. Något har den här ledningen gjort bra genom att ha gjort Barca till världens rikaste klubb. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-17 13:19
Soko Jotack, jag vet. Önsketänkade så klart. Men, jag tror ändå att Messi haft diskussion med Bartro&Co om att dom ska satsa inför i år och köpa några bra lirare. Han är en envis vinnare och vill givetvis ha så bra spelare runt sig som möjligt vilket borde göra det självklart att Messi ställer krav på ledningens satsning inför kommande säsonger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-07-17 12:57
Pep el mister

Messi bara spelar fotboll, han blandar sig inte i ledningens beslut.. Det har även Bartomeu bekräftat .
Barcelona Rambla~
2017-07-17 12:56
Jävla junta om det stämmer, bara fortsätter och höjer buden på denna sopa Paulinho. Precis som jag misstänkte är det någon i ledningen som propsar på denna värvning. Dags att tvätta mer pengar via Brasilien antar jag? Valverde är jag säker på skiter i vilket om Paulinho värvas eller inte. Allt hopp står till Benedito, även om det känns långt borta. De ska bara bort från klubben till varje pris.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-07-17 12:41
[QUOTE=Soko]Det ska aldrig vara enkelt att lag som Milan Chelsea City och PSG har större plånbok och kraft att köpa och handla än klubb som Barcelona. Real och Bayern har heller inte några kineser som ägare men kan köpa spelare de bara pekar. [/QUOTE] Om en extern ägare går in och pumpar in pengar så är det självklart enklare för klubben att slänga upp det som behövs för det är trots allt inte klubbens pengar man spenderar. Klubbar som Barca och Real för den delen använder pengar som man själv tjänar, och för att jämföra med Real så har vi trots allt spenderat mer dem senaste åren. Så det påståendet köper jag ej. Dessutom har Real dem senaste åren gått efter billigare och yngre spelare som knappast varit speciellt dyra och svåra att värva. Medans vi gått efter mer etablerade spelare med betydligt större prislapp. Vad gäller Bayern så har dem spenderat som mest €45M på en värvning, så går inte ens att jämföra då man har en helt annan filosofi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-17 12:38
Bartro nere och hälsade på spelarna igår på träningen. Många leenden såg det ut som. Kan inte Messi går fram till Bartro och prata klarspråk? Eller gav han krav under kontraktsförlängningen? "Ge oss en mittfältare av högsta kvalle NU!" Bartro hade väl skitit ner sig då. Kan inte tänka mig att Messi INTE satt krav på ledningen när han förlängde. Hans plikt nästan tycker jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2017-07-17 12:13
I samma artikel nämns det att det finns ingen plan B om Paulinho inte skulle komma. Den här styrelsen är ett skämt. Det är inte illa nog att vi är efter någon som spelar i Kina, men att det inte ens finns andra spelare som alternativ till brassen är skrämmande. Den här juntan måste verkligen hata vår klubb.
Barcelona S.Eto'o
2017-07-17 12:05
Barça target Verratti did not take part in team's training session in Miami at Barry University. PSG say he has a knee problem. [md/sport] Som sagt skadebenägen spelare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2017-07-17 11:45
FC Barcelona have made a final bit for Guangzhou midfielder Paulinho. Barça offered 30M and are sure that Paulinho will join. [sport]

H*LVETE!!!, jag är helt säker på att Guangzhou accepterar budet...
Annons: