/spanien/barcelona/forum/482.aspx/spanien/barcelona/forum/482.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Damon2022
2018-04-12 15:11
jag stör mig lite på de här citatet från real spelarna. "vi är inte barca, vi är real madrid" nu fattas de lite i meningen, men jag förstår inte hur de tänker. Dem är fan sämre än barca, tappade nästan 3 mål ledning hemma. Jag minns för några år sedan var man nära tappa ledning mot schalke, dortmund o nu juvuntus medan barca inte ens varit nära att tappa ledning hemma: Nu tappa barca men ledning men de var borta när laget är helt slutkörd. Medan real har vilat i ligan o cupen. Jag tycker straffen var dömd rätt, men domaren borde ta hänsyn hur situation såg ut för juvuntus: dem skulle ta lugnt gått vidare i förlänging när dem hade 2 x byte kvar. Nu kommer de rapporter om att ramos missar första matchen, hoppas dem möter bayern eller liverpool borta.
Barcelona Lion24
2018-04-12 15:03
Ja, som jag så för någon dag sen. På länktips är det en video där jag går in lite på vad problemet är i framförallt uppspelsfasen. Så, ja, vet inte. Det har vart nervöst men ganska kul. Enjoy?
Barcelona Kröjjff
2018-04-12 14:38
@A good coach is everything!:
Jag vet inte om Lagerbäck är "Madrista" eller inte. Däremot är han precis som exempelvis domare, människa. Och något säger mig att den försvarsinriktade mannen ifråga utan någon som helst karisma, har utvecklat ett karaktärsdrag som kallas mindervärdeskomplex gentemot hans personliga motsats i form av den framträdande följetongsfiguren Pep Guardiola; som verkar dröja sig kvar i minnet från fornstora da´r och lever sitt eget liv i viasatstudion så fort FC Barcelona kommer på tal. Vilket i så fall bl a skulle kunna förklara varför han precis som var fallet med straffsituationen igår utan minsta tvekan, slog fast att Liverpool var det bättre laget sett över två matcher och vann fullt rättvist mot Manchester City. Det är svårt att föreställa sig Lagerbäck se rött. Men Pep Guardiola kanske är det skynke som skymmer sikten för objektiva analyser och får varje framgång för Real Madrid, att bli till den snuttefilt han behöver ha med sig i sitt personliga bagage för att finna tröst.
Barcelona Messi M10
2018-04-12 14:28
VV fick en läxa för resten av hans tid som Barça tränare. Det är lite synd att han körde den taktik i en sånt viktigt match. Repeterar han denna misstag en gång till så ska han ut med huvudet före. Nu gäller det bara samla ihop sig och ta minst 10p till av resterande 7 liga matcher och ge allt i cupfinalen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2018-04-12 14:12
Jag tror Messi har max två säsonger kvar innan han åker hem till Argentina. Dessa kan inte slösas bort! Är inte Tuchel ledig? Sarri?
Barcelona Blårö
2018-04-12 13:45
Någon som kan tipsa om trovärdiga källor på sociala medier angående klubben? Följer Rafael på twitter. Borde finnas mer. Vart och vem följer man? Tack för svar
Barcelona jonis
2018-04-12 13:34
@Bentley King:


Tack.
Barcelona the cameroonians
2018-04-12 13:25
Romelu Umtiti Mig Rico är en av de mest pålitliga journalisterna på MD. Nät det gäller just MD är det förvånansvärt kul att såväl Santi Nolla som Marcal Lorente, två kända Bartomeu-anhängare, båda reagerat efter förlusten mot Roma och nu "håller med" om att ledningen inte agerat tillräckligt när det gäller den sportsliga planeringen och att det är en skam att Barça bara vunnit CL 1 gg på 7 år med Messi i sin prime.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2018-04-12 13:02
Varken Messi eller Ronaldo är ingenting jämfört med Ronaldinho i sin prime. Den magi han skapade samt den glädjen är en egenskap som ingen annan har eller haft. Till och med mina vänner som är Real fans kom över för att kolla på Ronaldinho show på projektorn.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2018-04-12 12:41
[QUOTE=Culés]Killar, vi alla här inne vet att Ronaldo kan göra hur många mål han vill, han kan vinna hur många guldbollar han vill, Messi kommer alltid förbli en bättre FOTBOLLSspelare. Däremot kan det vara svårt att förneka att Ronaldo kanske är en bättre POÄNGspelare, men det skiter iaf jag i. Ronaldo kommer alltid förbli i Messi skugga och det tror jag t.o.m. han själv är medveten om. Hans beteende säger rätt så mycket om detta... Ta bara Messis målgest på Bernabeu när han hängde upp tröjan. Vad får Ronaldo att känna att han måste göra en likadan gest några månader senare på Camp Nou? Det är ju rätt så uppenbart att han har något form av mindervärdeskomplex och känner att han måste hävda sig gentemot Messi. Det fanns en tid då jag trodde att Messi bara skulle slakta allt och alla och vara så pass överlägsen under så pass lång tid att även den mest inbitna Madridistan inte skulle kunna förneka att han varit bäst genom tiderna, men så har det inte blivit tyvärr. Men vi är nog alla rätt så överens, folk som är kunniga om fotboll och kan se förbi mål och poäng är nog rörande överens om att Messi i slutändan är en ganska betydligt bättre FOTBOLLSspelare. [/QUOTE] Håller med om allt du skriver förutom sista biten. Vart har folk fått för sig att CR är bättre målskytt och poängspelare? Messi har bättre mål per match ratio och är inte långt efter i totalt antal mål och assist trots stor skillnad i matcher. En lögn som spridits för mycket.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Romelu Umtiti
2018-04-12 12:37
@FCB_Messi:


Du kan glömma Neymar.
Barcelona FCB_Messi
2018-04-12 12:36
Leker med tanken att Neymar kommer nästa säsong . Och Griezmann . Ett 4-2-1-3 uppställning med högpress med en elva som : Roberto pique Umtiti Alba Arthur Busquets Coutinho Messi Griezmann Neymar . Och då har vi fortfarande Semedo och Dembele på bänken .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2018-04-12 12:33
Ramos är alltså avstängd i semifinalen för att ha gått ner till bänken igår under match? Hahaha! Fattade han inte det själv? Till och med jag fick den tanken igår när jag såg honom nere vid planen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-04-12 12:33
Släpp straffen nu, det är inget nytt ni diskuterar. (se länk). Lagerbäck tyckte att det var en korrekt straff men Suarez lika tveksamma förra säsongen var filmning? Största trollet bland alla fotbollskommentatorer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-04-12 12:19
@ 7 || #5 sergiobusquets:
Instämmer till fullo i det mesta, Men med reservation för att domare faktiskt också är människor. Vars psyke inte alltid håller för den oerhörda påfrestning som såväl publik som spelare utsätter dem för, med allt från filmingar,till burop visslingar och avgrundsdjupa vrål, från en enhövdad pöbel på upp till hundra tusen gaphalsar. Fotboll har alltmer kommit att bli en bedömningssport, som gör att det gamla uttrycket att denna sport går ut på att göra mål, börjar kännas väldigt förlegat. Som gammal pugilist slutade jag titta på boxning när man som en konsekvens av att korrupta domare i OS i Sydkorea fick klara förlorare från värdnationen till vinnare i fler än en final, började visa deras knapptryckningar i TV - rutan. "Det där var ju ingen träff" eller tvärtom "Det där var ju en klockren träff som inte räknades". Och om det inte funnits mer pengar och publik i fotboll än brottning, så skulle även den sporten befinna på fallrepet i OS, p g a inte så sällan kontroversiella och ibland direkt avgörande domslut; som flyttar fokus från idrottsprestationer till "rättsskipare". Och att fotbollsdomare vet med sig att de har ögonen på sig från både publik, spelare och kameror som återger händelserna i HD och slow motion,lättar ju inte precis på den psykiska press dessa känner inför att framstå som helt felfria. Du berör det mål som felaktigt blev bortdömt för offside och som resulterat i en tvåmålsledning för Manchester City inför andra halvlek mot Liverpool FC. Som vann med 3-O på hemmaplan efter att då ha fått sitt första mål godkänt trots offside. Samt dessutom "förärats" ynnesten att se Man City berövas ett viktigt och regelrätt bortamål just p g a offside. Jag överlåter åt Barcelonistas att om han så vill, för femtioelfte gången redogöra för hur Real Madrid vann hemma mot Bayern M. Själv avslutar jag med konstaterandet jag gjorde redan inledningsvis, d v s att fotboll blivit en bedömningssport, som sakta men säkert fått mig att förlora mitt intresse av att följa cirkusen ifråga. I stort sett av samma skäl som fick mig att sluta titta på OS -boxning som en konsekvens av de kontroversiella domsluten i Seoul för åtskilliga år sedan. Trots att jag i ett tidigare liv mer eller mindre levde för "the noble art" off...
Barcelona Kröjjff
2018-04-12 12:16
Barcelona Beast Puyol
2018-04-12 12:13
Jag skulle ge ett gott tips till MOD att stänga av forumet några dagar så folk kan samla tankar om igen. De gäller även mig. De va en period där forumet var bra och alla höll bra nivå men nu har allt spårat ur helt dels så har det med Reals avancemang o göra då de är svårt att hålla känslorna åt sidan. Tror ändå de är de bästa lösning att stänga av forumet så alla kan hitta tillbaka sitt riktiga ”jag” så man kan diskutera som vuxna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Skurhink
2018-04-12 12:06
FCB-1899 Du får hävda att jag inte har några fotbolls kunskaper hur mycket du vill. Men samtidigt som du gör det så gör du en rätt ordentlig tankevurpa! För dom som röstar fram vem guld bollen går till får ändå anses som rätt kunniga inom ämnet ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 7 || #5 sergiobusquets
2018-04-12 12:03
Umtiti fick ett 5 års kontrakt, absolut inte bråttom med att förnya hans kontrakt. Han kan ju åtminstone prestera i 75% av sitt kontrakt innan han kräver högre lön. Vill han lämna så får han mer än gärna lämna, Ajax sitter på en talang som väntar på Barcelona. Finns en hel del mittbacks talanger i Frankrike, även lemos från las Palmas som är påväg ut ur ligan. 60 miljoner € tar jag emot med ett leende :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Romelu Umtiti
2018-04-12 11:51
FC Barçelona is no longer in a hurry to renew Umtiti. Umtiti done a few interviews in France about his contract situation and more which annoyed Barcelona.

There is no longer a hurry to renew and will offer less for the money that the Frenchman asks for. [@MigRico]

Någon som kan bekräfta "MigRico" och hur trovärdig han är, the Cameroonians? Känns ju inte orimligt detta, han började prata lite för mycket i media under landslagssamlingen och ända sedan dess har han underpresterat. Tycker att det är bra att klubben står upp för sig i något hänseende.

Snackas även om att Valverde tappat omklädningsrummet - att Messi ska ha attackerat honom efter matchen pga att han höll sig till sin taktik och vägrade ändra trots 2-0 i baken. Pique ska även ha backat upp Messi. Tycker att om VV har en tydlig plan för kommande säsong, en plan som innefattar en mer offensiv/underhållande fotboll så kan han få bygga vidare på det han påbörjat. Ska spelet se ut som det gjort denna säsong så kan VV självmant gå vidare med sin tränarkarriär.
Barcelona El Messias
2018-04-12 11:21
Har läst lite på nätet att ifall Liverpool vinner CL så får Cou en medalj. Kan det ligga någon sanning i det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 7 || #5 sergiobusquets
2018-04-12 11:17
Hade varit konstigt ifall det inte uppstod någon konflikt efter Roma matchen. Spelarna har sin del av ansvaret men valverde hade sista ordet och den som ska beskyllas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2018-04-12 11:07
@FCB_Messi:

Lite bråk gör honom bara gott. Om inte annat visar det att han fortfarande bryr sig, vilket man inte kunde se under matchen. Både Valverde (om han stannar) och Messi måste vara smartare nästa säsong.
Barcelona FCB_Messi
2018-04-12 11:02
Det som oroar mig mest är messis situation . Blir han verkligen kvar nästa säsong ? 1. Åldern börjar komma ikapp honom. 2. Snart är alla hans "vänner" borta från Barca . Speciellt om Barca väljer att ersätta suarez och iniesta går till Kina. Neymar och Mascherano lämnade förra säsongen . Vem har han kvar liksom ? 3. Rykten säger att han bråkade med Valverde under Roma matchen .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi the IV
2018-04-12 10:43
@Beast Puyol:


Man är ju inget troll bara för att man inte skyller allt som går emot ens lag på domaren. Skärpning.
Faktum är att det är så många fans som bedömer straffar efter färgen på tröjorna och inte själva situationen. Kan man inte ha 1 promille objektivitet kvar i hjärnan när man tittar fotboll så ska man inte uttala sig om dessa situationer.
Känns som att alla som försöker ha lite objektivitet kvar blir beskyllda för att inte vara riktiga fans.
Men då har ni fel.
Objektivitet har inget med hur mycket man gillar en klubb att göra.
Se på Martin Åslund som sitter i studion med ett större Barca-hjärta än vad de flesta ynglingar på detta forum har.
Jag har hållt och tittat på Barca i över 30 år. Tittat i 30 år är en överdrift då det inte gick att att titta på spanska ligan i tv förr.
Men vi som har gått igenom tunga tider när real vann allt och vi var helt under isen vet att vi är i grund och botten ett mindre framgångsrikt lag än Real.
Det gör inte mig till ett mindre fan för det. Det gör inte att jag hatar Real mindre för det.
Precis som att Sevillafansen vet att Barca är ett bättre lag än dem gör ju inte Sevillafansen till sämre fans.
Det är ju det som föder lusten till vinna mot Real.
Och att ha en sån här period där vi varit så jäkla bra det har svidit extremt mycket hos real.Då pratar jag perioden sen 2004 och framåt.
Och oavsett hur styrkeförhållandena är mellan lagen så har Barca en Barcasjäl och real en realsjäl där jag är så himla lycklig över att jag håller på Barca.
För vi har en inre skönhet med vår historia(utan fascism och fusk(nåja kanske inte helt oskyldiga)) spelidé etc.

Barcelona Barcelonistas
2018-04-12 10:42
Ramos avstängd man undrar ju vad den pajasen håller på med? Sätt dig uppe i läktaren din hund. Så sjukt respektlöst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Beast Puyol
2018-04-12 10:04
Sean Du är inne på fel forum. Dra tillbaka till trollforumet istället. Vi vet att du är en real fan och de syns. Sluta lek något du inte är. Mod dags att agera o ta bort trollet. Spärra skiten så slipper vi ha omogna som kommer in här o skapar kaos.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sean
2018-04-12 09:43
@II Barça II:


Ok. Lycka till
Barcelona Sean
2018-04-12 09:40
@Bollinnehavet:


Tack. Jag har egentligen inte tid att hänga här. Jag kände ett starkt behov av att inte vara ensam i sorgen i tisdags och blev som sagt positivt överraskad då. Vi får se om jag har tid och ork att skriva i framtiden.

Mitt inlägg var ingen kritik mot er moderatorer egentligen. Jag tycker att vuxna människor har ett personligt ansvar för hur de uttrycker sig. Det är synd att det behövs moderatorer över huvud taget.
Barcelona II Barça II
2018-04-12 09:35
@Sean

Alltid lika roligt med Reals fans klassiska ”Jag är inne väldigt sällan på det här forumet”, ja det för att du normalt hänger i Puertan.

Ska du citera mig får du gärna kommentera det jag har skrivit, om andra skribenter använder ord som f*tta och b*g så har det inget mig eller mitt inlägg att göra.

Om du inte du kan se de direkt avgörande domarbesluten som avgjort CL de tre senaste åren så kan det bero på två faktorer, antingen är du Real fan (vilket du med allra största sannolikhet är) eller så är du blind, så enkelt är det.

På vilka grunder menar du att Mautidis mål skulle bli bortdömt? Navas tappade bollen på egenhand vad gjorde Mautidi för fel?

Konsperationsteorier enligt dig, det är allmänt känt att Real Madrid är ett smutsigt korruptlag, jag råder dig att öppna en historiebok.

Jag som Barcelona supporter är inte intresserad ifall Ronaldo är bra eller bäst i världen, detta är något inte behöver diskuteras i Barcelona forum. Det finns inget ”moget” med att sitta och hylla Real eller deras smutsiga spelare i ett Barca forum.

Tack och adjö.
Annons: