/spanien/barcelona/forum/48.aspx/spanien/barcelona/forum/48.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Damon2022
2018-08-30 17:52
men trots att vi har 75 procent boll.blir vi sönder kontrad ibland eller slår dem 1 långboll och dem är 1vs1 mot ter. Om vi kör med busq ensam som är långsam kommer vi bli väldigt sårbara där bak och läcka många mål men kommer även göra mål.
Barcelona Ribohn Fan
2018-08-30 17:50
Håller verkligen med Soko i hans uppställning med Messi som mittfältare. I dagens svaga spanska LaLiga, kommer vi att i dem flesta matcher ha över 75-80% bollinnehav. Då ska det räcke med att Busquets koncentrerar sig på att balansera spelet och hjälpa mittfältarna. Messi och Countinho styr spelet, med 3 forwards framför sig. Mot topplag i ligan och slutspel i Cl, flyttas Messi fram som forwards.
Barcelona Damon2022
2018-08-30 17:41
Inte alls nervös inför ikvällens lottning. Antingen får vi svåra lag o vi kan se ifall laget kan komma över den här vodoo att göra skit matcher borta och åka oftast på stor stryk i borta matceh och inte slappna av när de står 1-0. Eller så får vi lätt lottning där vi kan rotera liter och spela in nya spelarna. Årets cl gruppspel blir intressant endast på grund av att liverpool är i pot 3.
Barcelona Den vise mannen
2018-08-30 16:40
Som ngn legendar sa ang Messi (har ingen källa): -Jag njuter tom med av att se Messi GÅ på på plan. Är man king så är man king. GOAT!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-08-30 12:42
@Infinit8Don:

Det kan bli ;

Barcelona
Dortmund
Liverpool
Inter ..

Jag hoppas på att vi får ett engelsk lag i alla fall , United, Tottenham eller Liverpool för dessa lag ger störst uppmärksamhet.. Roma skulle jag också vilja få och revanshera sig direkt för fjolåret. Minst roligt är det att möta lag från Ryssland och Ukraina ..
Barcelona Infinit8Don
2018-08-30 12:18
Blir väldigt lack på rakitic uttalande kring la masia. Han borde vara tyst. Tomte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FBKröjjf
2018-08-30 12:16
Iniesta70 alias Kapten Roberto Antar att jag tänkte efter lite för länge och såg ärkeskurken Mr Pink försvinna från brottsplatsen ut i intet och lämna efter sig ett förkrossat team i kaos. Och fram så tonade bilden av vad jag i ögonvån trodde var Valverde som jag såg. Jag överlåter nu åt nå´n mer öppensinnad filur att lösa gåtan. Lämnar jag walkover? Kristallklart!
Barcelona Arthur Melon
2018-08-30 12:11
Rakitic har ett kontrakt till 2021, han kommer vara 33år när det går ut. Att han nu pratar i media (Sport) om att han förväntar sig att ledningen kontaktar honom snart om ett nytt kontrakt eftersom han "nobbade" PSG gör att jag ogillar honom än mer.
Barcelona Iniesta70 alias Kapten Roberto
2018-08-30 11:54
Kröjffar'n Nää, du gör självklart inte bort dig när du sticker ut hakan och "chansar" på en långsökt metafor, som jag själv ser som uppenbar, ja, inte konstigt då jag själv sitter med svaret. Men svaret är dessvärre fel... Tänk mer på vem som kommer undan.......och vem som överlever, omvandla det till en La Masia lirare de senaste åtta åren. Och för Guds skull sätt "dig" inte in i karaktärernas beteende. Nää, bortse från deras uppförande, annars så skulle vi ju endast ha en massa Rosells i "huvudrollerna"...
Barcelona FBKröjjf
2018-08-30 11:35
Iniesta70 alias Kapten Roberto

Min trogne översättare som jag i svaga stunder ser som min spökskrivare, när det kommer till slutsatser. Jag sticker ut nacken och skriver Valverde, som svar på din fråga och gör så till tonerna av "Stuck in the Middle of you"? Har jag gjort bort mig nu igen?
Barcelona Iniesta70 alias Kapten Roberto
2018-08-30 11:15
Här kommer en kristallklar metafor till alla cules.

La Masia de senaste 8 åren = Reservoir dogs!!
Japp, Vi har haft en bunt med Mr Browns, Mr Whites, Mr Oranges och Mr Blues...Joe Cabot är ju självklart Barto himself och Nice guy Eddie Cabot är utan tvekan Segura i egen hög person.

Men vem är vår senaste Mr Pink..??? Kristallklart..? Eller..?
Var inte blyga nu cules. Skjut från höften och posta ert svar..:)

Barcelona Soko
2018-08-30 11:08
Om Iniesta kunde spela på tre manna mittfält med en Messi som inte springer så mycket varför skulle inte Messi kunna göra det med Malcom och Dembele som yttrar ? Då skulle Alba och Semedo/ Roberto inte behöva vara så offensiva som idag. Iniesta sprang heller inte så mycket och jobbade inte så hårt i defensiven..
Barcelona FCB_Messi
2018-08-30 11:03
Soko Messi kan inte spela på ett tremanna mittfält vad är det du inte förstår ! Du säger själv att han är 31 och inte springer lika mycke , hur ska han klara av att spela på en xavi position där det behövs konstant rörelse, både defensivt och offensivt . När Messi klive in i banan från högerkanten och Roberto går upp där så är det rakitic uppgift att täcka upp högerbacks luckan bakom roberto. Så nej vi är inte sårbara där om alla sköter sina uppgifter . Det Messi inte gör bra är att markera ”sin” gubbe . Han ligger inte tillräckligt nära närmsta spelare och det är genom denne spelaren motståndarna kan spela sig ur våran press.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-08-30 10:50
Cules  Messi är 31 år och det är sant som du säger att kroppen inte är som vid 20. Just därför är det inte bra för honom och laget att ha ytteranfallare som utgångsposition.  Messi borde ta Xavis plats som Coutinho tog Iniestas.  Då kan Messis plats tas istället av Dembele eller Malcom beroende vem av dem två är bättre lämpad till höger.   Just nu är Messis plats i stort sett tom då han är som sagt långt borta därifrån.. Vi ser ofta att Roberto eller Semedo måste fylla på på högerkant samtidigt som Alba är högst upp på vänster  och det är sårbart för laget när vi tappar bollen då blir kanterna fria för motståndarna att kontra.   Messi  Busquets Coutinho  Dembele Suarez Malcom  eller två defensiva Rakitic och Busq och Mess i framför dem med Coutinho istället för Malcom..  Då hade vi haft ett mittfält av högsta klass som i Xavi och Iniestas tid.. med Dembele och Malcom som ytrar, som är unga och hungriga och som kan vara nyttiga både när vi anfaller och försvarar.. Med Messi som playmaker hade han kunnat spela i fem år till på hög nivå.
Barcelona FBKröjjf
2018-08-30 10:29
@petersays:
Nej, kanske inte. Men du verkar ändå hjälpligt ha förstått innebörden av vad jag skrev. Självinsikt är väl inte det sämsta? Det är om inte annat, en bra början på ett förändringsarbete, som långt ifrån är alla förunnat. Och det är vad jag jobbar med till vardags. Och så vitt jag vet och vad som framgått av våra samtal, har höggradigt alkoholpåverkade klienter aldrig klagat på mitt klarspråk, lika lite som mina före detta jobbbarpolare i tunga kroppsarbeten. Kanske jag ska förhålla mig på forumet som jag gör till vardags i arbetet med missbrukare och murare, för att du m fl ska kunna förstå vad jag "säger"? Eller kanske rättare "sagt": Vad jag vlll få fram: Utvecklingen i dagens FC Barcelona är fullständigt åt helvete. Ja, ni. Eller "jani". Språkutfyllnad. Liksom "typ".
Barcelona Infinit8Don
2018-08-30 10:06
Har nog aldrig varit såhär taggad på att cl gruppspelet skall lottas. Kan bli riktigt spännande o svåra grupper. Man vill ändå ha någon värdemätare redan i gruppen, tex Liverpool.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2018-08-30 09:12
Barca4life98 Är helt på din sida, tycker också att Messis absoluta peak var säsongen 14/15. Dock så tycker jag inte att hans betydelse för laget på något sätt har blivit mindre, snarare tvärtom, han är idag än viktigare. Sen var det ett jäkla gnäll på att han inte springer, jag tycker han gör helt rätt i att hushålla med sina krafter så att han kan lägga de på offensivt arbete. Alla som närmar sig 30-strecket eller redan är förbi bör ju veta att kroppen inte är densamma som när man är 20...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2018-08-29 22:56
@FBKröjjf:


Min gode FBKröjjf. Jag uppskattar dig verkligen här på forumet - men när det kommer till graden av begriplighet? Ja du, inte jobbar du med klarspråk till vardags i alla fall ;)
Barcelona Barcadinho.
2018-08-29 22:16
På tal om Puyol o att det är CL lottning imrogon.
Kommer ni ihåg att Puyi kom till lottningen med Barcas matchställ? Vilken kung.
Det sägs att det stod i den officiella inbjudan, en kavaj o slips är ett krav.
Puyi fick en fråga om det efteråt o han svarade, jag tog på mig de finaste kläderna jag hade i garderoben.

Jag tog en gång en taxi i Barcelona, Chauffören pekade plötsligt åt en lägenhet och berättade att Puyol bodde där. Han berättade också att han hade råd att bo i vilaområdet med de andra spelarna men han vägrade att flytta från stan.

Summa samarium, den största idrottsmän i moderrid enl mig.
En tid där pengar (jag måste försörja hela min släkt...)
glamour (fester, reklam, tatueringar)
egoism ( jag byter där de betalar mest, skit i klubben)
och mera pengar (måste avsluta karriären hos kineserna, amerikanerna eller araberna).
Allt sånt skit.
Barcelona Iniesta70 alias Kapten Roberto
2018-08-29 21:58
Barcadinho Jo, det ska väl till en speciellt typ för att bli president. Ja, kolla bara på "typen" som sitter där nu..eller hans kompanjon, tillika vår ex-president...entreprenörer och utbildade affärsmän minsann. Puyol har/hade väl de rätta karaktärsdragen för att leda ett fotbollslag att erövra världen men är nog inte tillräckligt hemma eller bekväm i maktens korridorer. Nåja kloka ord från dig min vän. Men hypotetiskt talat så hade jag utan tvekan varit pretty darn sure på vem av Puyol ellerv Pique som jag skulle ha lagt min röst på om de båda stått ögo mot öga mot varandra i ett president-val...:)
Barcelona Nr1.Barcafan
2018-08-29 21:54
Är inte så insatt på De jong. har läst väldigt mycket gott om honom här på forumet men jag märker också att folk pratar som att han kommer 100% komma till Barcelona, är de något jag inte känner till eller e de en önskan eller har vi något kontrakt med honom. som sagt frågar för att jag inte vet. inte för att trolla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2018-08-29 21:14
Iniesta70.

Tyvärr bror, det kommer inte funka med Puyol som president.
Alla presidenter vi har haft i modern tid var entrepenörer, affärsmän eller advokater osv. Dvs utbildade människor med näsa för affärer samt ambitioner att ta ansvar för stora företag projekt mm.
Pique är på väg dit och han har dessutom den rätta ekonosmika bakgrunden och stödet med sin familj.
Puyol är mer hjärta men också mer enkelhet o tillbakadragen. Han vill nog inte ta så stort ansvar. Han kommer inte ens veta hur det går till att kandidera, snacka med folk, spela hela spelet för att få makten. Rätta kontaktnät. mm

Bara ett mirakel kan hjälpa honom för han är folkkärr.

Barcelona Barca4life98
2018-08-29 19:43
[QUOTE=Xavi #6]Messi är den bästa men även den lataste spelaren genom tiderna och det är på grund av sin talang som han tillåts slappa på plan. Hade han haft mer löpmeter på plan så hade han ju gjort större nytta för sitt lag offensivt såväl som defensivt. Inte någon slump att hans peak 2008-2012 var när han hade som mest löpmetrar. [/QUOTE] Håller respektfullt inte med om att hans peak var 2008-2012. Messis absoluta peak var 2015, trippelsäsongen under Lucho. Den mest kompletta Messi vi har fått se någonsin. Det var en perfekt kombo mellan Messi 2018 och Messi 2011. Väl mött!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi #6
2018-08-29 19:39
Messi är den bästa men även den lataste spelaren genom tiderna och det är på grund av sin talang som han tillåts slappa på plan. Hade han haft mer löpmeter på plan så hade han ju gjort större nytta för sitt lag offensivt såväl som defensivt. Inte någon slump att hans peak 2008-2012 var när han hade som mest löpmetrar.
Barcelona Caz
2018-08-29 18:43
@Soko:


Rakitic ska inte ha den friheten i Barca som i Kroatien eller Sevilla, det är så stor skillnad på spelsättet och krav på tekniken. Jag håller med om det jerkass säger men inte detta. Sedan har Coutinho varit duktig men det är svårare att hitta rätt roll till honom i Barca jämfört med Liverpool och Brasilien och det borde du förstå.
Barcelona Cruijffism
2018-08-29 16:54
[QUOTE=|| #5 sergiobusquets]Ruttet absolut när spelare som gomes, paulinho osv värvas. Men när det ändå ryktas angående de jong så är dom ändå inne på rätt spår, vem vet 20 år från idag så är det en ny holländare som fortsätter cruyffs arbete i Barcelona?!?!? Sen att vi har en tränare som sitter på en hel del la masia talang och inte är villig/eller kan utveckla det och förvalta talangen är ruttet. [/QUOTE] Valverde kan alltså inte eller är inte villig att utveckla talang... Vad grundar du det resonemanget på?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2018-08-29 16:51
soko

I länktips hittar du en chart som visar hur mycket Messi deltar i farliga anfall osv. Antalet chanser han skapar är dessutom alltid bland dem högsta i HELA världen. Hur många matcher känner inte vi att Messi hade kunnat få en 2-3 assist mer än det han fått? Hur många passningar har han inte gjort som borde varit assist till en assist, men som inte resulterar i mål?

Argentina floppade för att spelare som Banega, Paredes, m.fl får för lite speltid. De försöker spela sig upp från backlinjen men mönstrar en för träig målvakt, för träigt försvar och ett oftast träigt och defensivt mittfält. Det som händer är att Argentina blir av med bollen innan den når Messi. Vi ska inte sticka under stolen med att Messi under VM inte kom upp i den nivån vi e vana att se honom, men det var otaliga gånger som Argentina försökte spela sig till ett anfall bara för att se den fastna någonstans på vägen.

Nåväl, mina första rader på mycket länge och likaså mina sista som är riktade mot dig.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-08-29 14:02
Min startelva mot Huesca (För feg tränare för att det ska slå in)

____________Terstegen____________
__Semedo__Lenglet__Umtiti__Alba
________Arthur____Sergio_________
_____________Malcom____________
__Dembele____Messi____Coutinho

Dags att spela in nyförvärven.. Hemma mot Huesca ska man våga göra det i stor omfattning. Samt bänka Suarez (ev låta han hoppa in beroende på matchbild/resultat)
Barcelona Arthur Melon
2018-08-29 13:22
Varför jag skulle vilja ha De Jong denna sommaren även om det inte gynnar hans utveckling, är väl att om han fortsätter spela och utvecklas i den takt han redan gör nu kommer vi inte kunna köpa honom för 400-500milj utan det dubbla. Oavsett vilket muntlig överenskommelse det finns med Overmars.
Barcelona Iniesta70 alias Kapten Roberto
2018-08-29 11:38
Okej. Jag ska lite "kort" lägga mig i diskussionen om De Jong och, ja, jag hivar in De Ligt as well. Själv är jag glad att grabbarna inte hamnat under Barcas "våld". Vad skulle poängen vara med att dom blev Blaugranas? Att träna med A-laget, spela i Gamper-matchen och få några halvlekar under pre-season turnén i USA? För att sen matchas in i ett evigt bänknötande där de får kanske fyra, ja fem minuters inhopp med jämna och ojämna mellanrum. Nää, då ser jag hellre att grabbarna lirar Champions med Ajax och tuffa "hat" matcher i senior- ligan mot lag som PSV bl.a. Finns inte en chans att nån av killarna skulle kunna utvecklats i Barca under rådande omständigheter. Enligt min aldeless egna personliga Stephen Hawkings "La Masia svarta hål teori " så skulle även deras potential bli uppäten under våran nuvarande Mes Que Un Club filosofi. Nix, nope och NEJ! Ta inte hit fler spännande lirare som hamar längst ner i The Pecking-order. Vem skulle dessa youngsters lyckas knuffa ner från king of the hill kullen? Pique? Rakitic, Busquets eller Coutinho? Nää, folk/cules kan drömma bäst dom vill. De Jong och DeLigt gör bäst i att hålla sig så lång borta dom kan ifrån Barto, Segura och Valverde. Fråga bara Alena, Miranda och Puig om ett par säsonger. Ja, va, dom tyckte om att träna med A-laget å få ett par bilder tagna att hiva upp på Twitter o Instagram medans dom under La Liga matcherna sitter och käkar popcorn på familjeläktaren. Sen är jag extremt fundersam och nyfiken över vad som gör Pique till en framtida president? Att trashtalka marängerna och Tebas? Eller sänka folk med ett par fyndiga oneliners över nätet. Är det det vad det handlar om? Vafan, det klarar ju vilken cule som helst av alla dar i veckan. Nää, om ni vill ha karaktär och intrigitet så är väl endast Puyol ett alternativ till att föra mes que un club facklan vidare, om man nu ska "pratat" om lirare som har potential att leverera vad vi fluktar efter.. Eller hur? Ja, vissa blir kallade för "plastfans" om man opponerar sig. Men för mig så är det "Mes Que Un Club"som har förvandlats till plast....No, recycleing..??
Annons: