/spanien/barcelona/forum/4790.aspx/spanien/barcelona/forum/4790.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-26 20:14
@Ronaldinho Gaucho:
NEJ NEJ! jag trollar inte! skönt att den RIKTIGA nu är tillbaka, inte ronaldofangirlen =((
Barcelona Barcelonistas
2014-12-26 20:10
Vem är vem?
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho Gaucho
2014-12-26 20:07
@Maestro Xavi:


Vet inte vad du anspelar på. Bara att kika i min historik. Mod har tillgång till IP etc. Ganska respektlöst att kasta anklagelser utan belägg. Det var just det jag ville ha sagt: att trollet från Puertan dragit ned mitt forumnamn i skiten och ditt inlägg är ett bra exempel på det.
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-26 19:58
@Ronaldinho Gaucho:


Välkommen tillbaka! =)
Ronaldinho Gaucho
2014-12-26 19:53
Som ni märker gick ett troll in vid namn Ronaldinho Gaucho #10 och satte igång tjafs här under dagen. Nu är profilen raderad. Uppenbarligen var denne madridista inspirerad av mitt forumnamn då jag själv skrev här under dygnet. Bra att smutset gick bort men synd att många här nappade på Madrid-trollets mindrevärdeskomplexinlägg. Uppenbarligen har de svårt att acceptera Messi's storhet.
Barcelona the cameroonians
2014-12-26 19:32
@el Flaco:


Ja, någon vidare utveckling under Eusebio får våra talanger inte för tillfället.

Samper har visat att han klarar sig på en högre nivå, och det är inte fel att redan nu ta nästa steg i utvecklingen. Oavsett så kommer det att bli en utlåning till sommaren, det är både klubb och spelare inställda på.

Frågan är ju hur en klubben han ska lånas ut till kommer använda honom?
Blir det som för Deulofeu i Everton med väldigt begränsad speltid är en utlåning inte lika självklar.

I Sunderland hade han fått konkurrera med Lee Cattermole och Jack Rodwell på det defensiva mittfältet (där jag antar att han kommer användas).
Nu följer jag inte PL särskilt mycket, så jag kan inte uttala mig om hur Samper skulle stått sig gentemot dessa spelare. Men det har ju gått bra för t. ex Muniesa så varför inte.

Jag är heller inget större fan av utlåningar, mest för att historien visat att väldigt få spelare kommer tillbaka till klubben. Men precis som vi båsa är inne på finns det ingen utveckling under Eusebio, och då får man tänka lite mer egoistiskt som spelare.

En annan faktor som talar emot en utlåning är att Lucho säket ser Samper som ett bra alternativ att avlasta Sergio/Mascherano om det skulle behövas.
Dessutom försvinner Bagnack till Afrikanska mästerskapen vilket betyder att B-laget bara har 3 mittbackar att tillgå. Den ena av dessa är Diagné som normalt är den som skulle få ta Sampers roll som pivote.
Barcelona Haveristen
2014-12-26 19:06
Angående Messi vs Ronaldo så är den diskussionen en mediakonstruktion för att sälja blaskor eller få fler "klick".

Messi var 22 år när han började nämnas som världens bästa spelare genom tiderna. Det var efter Barca-Arsenal 2010 när han gjorde 4 mål, jag kommer ihåg eftersom jag var på plats på camp nou. Nu vid 27 års ålder säger var och varannan spelare, tränare, legendar och till och med gamla real madrid-spelare att Messi förmodligen är bäst genom tiderna. Ronaldo är snart 30, och det finns väl ingen vettig människa som har nämnt Cristiano som den bästa genom tiderna, eller ens en av de bästa? Inte ens hans knähundar Pepe och Coentrao skulle få för sig att säga något sådant sjukt.

Därför blir man lika förbryllad varje gång folk säger att Ronaldo är en bättre och mer komplett spelare än Messi. Dock finns det något gemensamt hos dessa människor, de ser fotboll endast som statistik. Och ja, på pappret är Messi och Ronaldo jämna. Men som vi alla vet så spelas inte fotboll på ett papper, det spelas ute på fotbollsplanen, och där är skillnaden mellan dessa två spelare enorm. Angående att Ronaldo skulle vara en mer komplett spelare så är det helt bisarrt. Det man kan ge honom är att han möjligtvis är en mer komplett målskytt (dock gör Messi inte färre mål), men som fotbollsspelare skulle jag säga att han är väldigt okomplett. Han har ingen blick för spelet utanför straffområdet, han har ett undermåligt passningsspel, och dribbla, som han en gång var helt okej på, kan han inte göra alls längre. Messi däremot, utöver att vara en av världens bästa målskyttar genom tiderna, skulle jag säga är den bästa dribblern genom tiderna, den bästa passningsspelaren genom tiderna, samt den bästa spelfördelaren genom tiderna. Där kan vi snacka om en komplett spelare.

Bisarrt nog tror jag att Messis fantastiska målskytte är det som skapar denna löjliga diskussion. Jag tror Messis överlägsenhet hade vart ännu klarare, även för Ronaldo fanboys, ifall han endast gjorde 10 mål per säsong eftersom den här lönlösa poängdiskussionen inte hade existerat. Jag tror man mer hade diskuterat och lyft fram de verkliga egenskaper som gör Messi till den bästa, framförallt hans spelförståelse och passningsspel. Nu blir det en idiotdiskussion om vem som gör flest mål, en diskussion som enbart gagnar Ronaldo.

För Messi är målen endast grädden på moset, han hade vart bäst genom tiderna utan sina mål. För Ronaldo är målen både grädden och moset, utan sina mål hade han på sin höjd vart semifinalist i 60 meter vid portugisiska mästerskapen.
Barcelona el Flaco
2014-12-26 19:06
the cameroonians/

Hur ser du på saken? Tycker du att Samper bör lånas ut och få en ny utmaning i sin karriär eller stanna kvar hos Eusebio? Jag har personligen aldrig gillat dessa utlåningar, men med tanke på att B-laget är numera ett sjunkande skepp och Eusebio ett levande isberg kanske det inte vore hela världen.

Vad är din åsikt? När det gäller info om B-laget och akademin är du second to none.
Barcelona Barcelonistas
2014-12-26 18:53
Ronaldinho Gaucho - arrangera ett romantiskt bröllop med din Cr7, så lovar jag att ja kommer stå för hela summan bara du låter bli att skriva massa skit här.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2014-12-26 18:52
[QUOTE=Ronaldinho Gaúcho #10]@Barieta Haha, värst vad du underskattar Ronaldos spelförståelse. Misstaget som du gör är att förknippa spelförståelse med att kunna behärska spelet MED boll. Faktumet är att spelförståelse handlar lika mycket om spelet UTAN boll, och där har CR7 ingen överman. Messi är förvisso riktigt bra med att slå den avgörande passen....men ändå leder Ronaldo assistligan! ;) @Maestro Xavi Och straffar är en del av fotbollen... [/QUOTE] det stinker ju Ronaldo om hela dig. Vem försöker du lura? Ronaldo bättre spelförståelse än Messi? Visst, jorden är platt. Ignorera trollet!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-12-26 18:48
Ronaldo ytter???? Jo men tjena. Dra den om rödluvan också. Annars finns det rapporter i engelsk media att Sunderland vill ha Samper på lån resten av säsongen, vilket ska vara något Barcelona sägs kunna gå med på. Frågan är om Eusebio är så sugen på det med tanke på B-lagets prekära situation i tabellen. Sen ska man så klart ta alla brittiska tidningar med en stor näve salt så här nära inpå ett transferfönster. I övrigt är det rätt lugnt i spansk media när det gäller transfers i LaLiga, det är Torres-affären och i viss mån Momtoya som finns på tapeten. God fortsättning culés (och ni maränger som tagit på er blaugrana för att trolla)
Barcelona Barcelonistas
2014-12-26 18:47
Ronaldo ytter, det säger allt om dina fotbollskunskaper. Ronaldo hjälper aldrig till i defensiven han är långt ifrån en ytter. Även där faller ditt argument. Sätt Messi på ett mittfält samt CR på ett mittfält så får vi se vem som levererar bäst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2014-12-26 18:45
[QUOTE=Ronaldinho Gaúcho #10]@Maestro Xavi Att man tar parti för Ronaldo innebär inte att man är en maräng per automatik, det är ett konstaterande att portugisen är bättre än Messi under kalenderåret om man blickar enbart på statistiken som jag tidigare nämnde. * Ronaldo har bättre målsnitt per match än Messi. * Han har gjort fler mål assists än Messi TROTS att portugisen är ytter. * Har en väldigt stor del i att Real Madrid plockade hem 4 titlar medan Messi blev titellös. Sedan får man ändå medge att Messi bättre statistik än Ronaldo när tittar deras respektive karriärer i Barcelona och Real Madrid men är det egentligen förvånande? Speciellt när Messi har spelat under nästan hela sin fotbollskarriär i Barcelona medan Ronaldo kom till Madrid för 5 år sedan... [/QUOTE] Haha ja Messi är också ytter
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho Gaúcho #10
2014-12-26 18:44
@Barieta

Haha, värst vad du underskattar Ronaldos spelförståelse. Misstaget som du gör är att förknippa spelförståelse med att kunna behärska spelet MED boll. Faktumet är att spelförståelse handlar lika mycket om spelet UTAN boll, och där har CR7 ingen överman. Messi är förvisso riktigt bra med att slå den avgörande passen....men ändå leder Ronaldo assistligan! ;)

@Maestro Xavi

Och straffar är en del av fotbollen...
Barcelona Barcelonistas
2014-12-26 18:42
Ronaldo kom till Madrid när han var i sin absoluta prime. Messi nådde sin absoluta prime 08/09. Så även där faller dina argument..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-12-26 18:39
Ronaldinho Gaucho - 91 mål underverk kalenderår, cl största målskytt, la ligas största målskytt. Messis makalösa nivå från 08-13, 4 raka guldbollar . I rest My case
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho Gaúcho #10
2014-12-26 18:35
@Maestro Xavi Att man tar parti för Ronaldo innebär inte att man är en maräng per automatik, det är ett konstaterande att portugisen är bättre än Messi under kalenderåret om man blickar enbart på statistiken som jag tidigare nämnde. * Ronaldo har bättre målsnitt per match än Messi. * Han har gjort fler mål + assists än Messi TROTS att portugisen är ytter. * Har en väldigt stor del i att Real Madrid plockade hem 4 titlar medan Messi blev titellös. Sedan får man ändå medge att Messi bättre statistik än Ronaldo om man tittar på deras respektive karriärer i Barcelona och Real Madrid men är det egentligen förvånande? Speciellt när Messi har spelat under nästan hela sin fotbollskarriär i Barcelona medan Ronaldo kom till Madrid för 5 år sedan...
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-26 18:33
@Barcelonistas:

ne, endast på ronaldos skinande kinder.
Barcelona Barcelonistas
2014-12-26 18:31
Haha snubben måste kollat på fotboll senaste 2 åren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-12-26 18:25
Ronaldinho Gaucho - Ronaldo kommer aldrig nå Messi nivå från 08-13 det vet både du och dina marängvänner. Ronaldo kommer hellre aldrig att göra 91 mål under ett kalenderår. Du hävdar att Ronaldo är den mest kompletta spelaren, dude jag har en sak och säga dig och det är, ta och kolla varenda match med Messi från 08-13 så kommer du ändra dig gällande vem som är mest komplett. Ni hävdade snabbt ur er att ingen kommer slå Ronaldos 40 mål i ligan vad gjorde Messi då? Jo han gjorde 50 ligamål under 1 säsong. Messi är den störste målskytten i la ligas samt Cl historia.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-26 18:25
typ 202 mål av ronaldo i la liga, 43 av dem är straffar... mäktigt av honom.
Barcelona Barieta
2014-12-26 18:23
Ronaldinho Gaúcho #10

"Världens mest kompletta spelare" saknar egenskaper som exempelvis speluppfattning, spelintelligens samt splitvision.
Men han springer ju iaf snabbt..
Barcelona Leo y Cesc
2014-12-26 18:21
@Ronaldinho Gaúcho #10:


Hahahaha du är rolig. Gå till puertan och kör eran dynga där tack!
Ronaldinho Gaúcho #10
2014-12-26 18:13
@Barcelonistas Straffar ingår i själva sporten men kanske inte i din värld. Och som jag nämnde tidigare, Ronaldo har ändå fler mål än Messi om man skulle räkna av hans straffmål... Ronaldo gjorde 17 rekord mål i CL förra året något som Messi aldrig kommer att göra, sen att Messi missar straffar är en annan femma. Tråkigt att behöva säga det men Messi har varit borta i 2 år och blir bara sämre och sämre medans CR7 har blivit bättre o bättre, det finns något ALLA förutom enögda culés ser hos CR7. T.o.m. jag kan erkänna att Ronaldo nickar som ingen annan, Han sprintar som ingen annan. Han skjuter frispark som ingen annan. Han har teknik som ingen annan. Han hoppar högre än dom flesta NBA spelare. Han skjuter med båda fötterna, Och han avlutar på alla möjliga sett så är inte svårt att komma fram till slutsatsen att Ronaldo är helt enkelt unik världens mest kompletta spelare. Hans statistik under kalenderåret är värd att nämnas: Matcher: 60 Mål: 61 Assist: 22
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2014-12-26 17:36
Vad är de med alla dessa ronaldo/Madrid fanboys? Dem vet att messi kommer ses som den bäste genom tiderna när han lägger skorna på hyllan, och därför måste dem försvara honom till varje pris. Förvränger fakta så att det ska gynna dem. Typiskt real fans.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-26 17:12
mangala är inte en världsklass försvarare. Demichelis är t.o.m snäppet vassare.
Barcelona Barcelonistas
2014-12-26 17:10
Ronaldinho Gaucho - " klart bättre" men snälla du vad pratar du om? Ronaldo har haft 1 säsong i hela sin karriär där han varit bättre än Messi. Jag erkänner att Ronaldo var bättre än Messi föra säsongen. Men den här säsongen så har det varit jämnt. Messi har gjort 8 cl mål medan Ronaldo bara gjort 1-2 mål.. Ligaspelet ligger han före tack vare alla straffar han fått. 50% av Ronaldos ligamål har varit på straff.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-26 16:58
@Barcelonistas:
Jag fick min bild av att några högljudda madristas är som "showtime" hessi eller vad han nu heter. Briljanta argument och fin person han är. Vad vet jag? Kan ha fel. Inte mycket som tyder på det dock... =(
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-26 16:54
@Ronaldinho Gaúcho #10:
Men tanke att du är på detta forum och panik skriver i parti åt ronaldo, så fyller du många krav jag nämnde tidigare =) Börja inte gråta nu. =(
Barcelona Barcelonistas
2014-12-26 16:53
Maestro Xavi - "välutbildade" var fel ord, syftade på att Barca supportrar har högre Iq än Real supportrarna. Gå in på youtube och sök på Tomas Roncero. Den människans IQ är långt ifrån medel.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: