/spanien/barcelona/forum/479.aspx/spanien/barcelona/forum/479.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Cule4life
2017-07-27 12:54
Snacka om att Barca har fått PR denna sommaren. Kanske inte så positiv PR alltid men jävlar vad det skrivs varje dag om Barca. Det är Neymar Veratti Coutinho och icke önskevärda spelare i Barca, ilska mot juntan m.m. Hela tiden är det något.
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-07-27 12:53
Än så länge har tyvärr inte Semedo imponerat på mig. Känns inte alls bolltrygg men förhoppningsvis blir det bättre efter några matcher till.
Barcelona the cameroonians
2017-07-27 12:52
@Gabriel:
Läste nyligen att det sedan förra året finns det en lagändring i spanien som gör att det inte betalas extra skatt på klausuler. Detta fick jag veta när jag svarade på ett inlägg från Marcal LLorente på twitter - så det borde stämma. EDIT: såg att Andresito hann före. Då var det bekräftat!
Barcelona Barcelonistas
2017-07-27 12:47
Gabriel - det är just det jag inte fattar vrf kan dom inte bara inkludera Veratti i dealen så vi får ett slut på det här? Om han nu vill ha Neymar så mycket.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Boti Boti Boti
2017-07-27 12:46
Barcelonistas

Instämmer helt!
Barcelona Andresito
2017-07-27 12:44
[QUOTE=Gabriel]Har en fråga, om PSG betalar Neymars utköpsklausul, då är det en påläggningsskatt som tillkommer på summan och det priset blir tillslut 300M€. Jag undrar, går dessa extra skattepengarna till Barcelona eller till den spanska staten? Har inte riktigt koll på hur det fungerar. [/QUOTE] Den lagen har ändrats. PSG skulle endast behöva betala €222M.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-07-27 12:43
Boti Boti Boti - jag är övertygad om att vi kmr ta tillbaka ligatiteln nästa säsong om Valverde får laget att spela på en högnivå. Vi gjorde vår sämsta säsong förra säsongen sen Rijkaards 07/08 säsong och vi förlorade ligan med 3 poäng. För mig säger det att vårt grundspel är så mycket bättre än Reals att trots att vi va shit förra förra säsongen så var vi 3 poäng från att vinna ligan. Det säger en hel del. Även under Tata var vi usla men hamnade förre Real ändå. Just tack vare att vi har ett bättre grundspel. Med det sagt så är Real Madrid världens bästa lag just nu. Man vann Cl och ligan och i andra halvlek mot Juve så dominerade man totalt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2017-07-27 12:41
@Visca Ahmed visca Catalunya:


Ursäkta att jag endast citerar ett urklippt stycke ur ditt inlägg, hoppas det inte tolkas som att jag tar det helt ur sin kontext. Men exakt det jag citerade får mig att undra en sak.

På vilket sätt får Neymar större chans att bli nummer ett i Barca genom att få ett mer lukrativt kontrakt? Det enda sättet att bli nummer ett i Barca är att leverera mer än Messi och samtidigt visa lika mycket klubbhjärta som Messi. Först då kommer han att bli nummer ett i Barca. Om han lägger ner allt han kan för att uppnå detta så håller jag med dig om hans utomordentliga ambition, vare sig han lyckas eller inte. Men genom att gnälla sig bort till en skitliga eller att gnälla sig till ett bättre kontrakt visar inte någon ambition överhuvudtaget. Det tycker jag visar på den direkta motsatsen. Det räcker inte med att vilja vara nummer ett, det vill säkert Vermaelen också, du måste lägga ner allt du kan för att bli det och i Neymars fall så kan han isåfall börja med att snällt men bestämt be PSG dra åt helvete. Efter det kan han fortsätta hålla käften som han gör nu och börja kämpa mot sina ambitiösa mål att bli nummer ett framför Messi. Lycka till med det!
Barcelona Rambla~
2017-07-27 12:39
Ja men för ..., det tycks ju inte bara vara högre lön som gäller. Om det ändå vore så enkelt, han fick ju dessutom högre lön senast i höstas. Nej, utan det är snarare primadonna-fasoner också, det ska värvas in polare som Paulinho och den där Lima, spelare Barca inte behöver och självklart till överpriser då deras klubbar "vägrar" sälja. Är det verkligen värt denna cirkus bara för att tillfredsställa Neymar, farsan och hans jävla entourage? Jag anser då inte det. Vi klarar oss utan denna cirkus. Sorry Visca Ahmed, mitt raljerande var inte riktat till dig personligen, utan mer generellt till alla som tycker det bästa är att tillgodose Neymars "krav" bara för att försäkra att han stannar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-07-27 12:35
Har en fråga, om PSG betalar Neymars utköpsklausul, då är det en påläggningsskatt som tillkommer på summan och det priset blir tillslut 300M€. Jag undrar, går dessa extra skattepengarna till Barcelona eller till den spanska staten? Har inte riktigt koll på hur det fungerar.
Barcelona Gabriel
2017-07-27 12:35
Har en fråga, om PSG betalar Neymars utköpsklausul, då är det en påläggningsskatt som tillkommer på summan och det priset blir tillslut 300M€. Jag undrar, går dessa extra skattepengarna till Barcelona eller till den spanska staten? Har inte riktigt koll på hur det fungerar.
Barcelona Gabriel
2017-07-27 12:30
PSG verkar inte vara beredda att betala utköpsklausulen för Neymar eftersom summan tillsammans med skatt kommer att hamna på 300M€. Det finns en enkel lösning till det säger jag. Verratti är värd 100M€ i dagens marknad, aldrig att han är värd mer. Det är en central mittfältare som styr tempot och kontrollerar spelet. Han är ingen spektakulär spelare som står för matchavgörande insatser med mål och massvis med assist. Han ska inte övervärderas enbart för att det är en spelartyp vi saknar i dagsläget och blivit desperata att få, dessutom är han sjukt skadebenägen och det ska absolut räknas in i hans pris. Han är värd som mest 100M€ och inte en euro mer. Samtidigt är Neymar minst 200M€ mer än Verratti, det är världens utan tvekan mest spektakulära spelare, skyhögt marknadsvärde med möjlighet till otroliga reklamintäkter. Han ung och har flera år på toppen. Så om PSG vill förhandla för Neymar är priset enkelt: 200M€ plus Verratti. Det är det enda rimliga priset för Neymar är värd minst 300M€ i dagens marknad!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Boti Boti Boti
2017-07-27 12:30
Jag vill sällan dra in Real Madrid när jag diskuterar Barcelona men vill bara poängtera en sak. Det räcker med glorifieringen av Real Madrids insatser från föregående säsong. Visst är det starkt att vinna CL två år i rad men det är ännu enklare att göra det om domaren begår 3 regelvidriga brott i en och samma match (Bayern Munchen).

Sedan slutade vi 3 poäng (!) bakom marängerna i ligan. 3 poäng! 3 poäng skiljde på pappret men hästlängder på planen? Absolut inte. Det låter på många som att Real Madrid spelade tiki taka-fotboll som inget annat lag någonsin tidigare har presterat.

Gjorde vi en bra säsong? Nej. Gjorde Real Madrid en 100 gånger bättre säsong? Inte alls. De var bättre titelmässigt och stundtals spelmässigt (kom inte bara ihåg de bra matcherna nu). Tillfälligheter snarare än högre, genomgående kvalitet - som när vi vann CL senast eller under Pep.
Barcelona Visca Ahmed visca Catalunya
2017-07-27 12:15
Sitter just nu på Marbella tillsammans med min kusin och för en diskussion kring Neymars vara/icke vara i Barcelona.

Det är anmärkningsvärt att de flesta av Er hyser en sådan agg gentemot honom. Jag instämmer delvis i att Neymar negligerar klubben, vilket kan medföra en suggererande påverkan på de andra spelarna.

Det ska särskilt betonas att Neymar besitter en sådan potential som inte är värd att kasta i sjön, varför jag inte skulle ha några problem med att ge honom en rejäl löneökning. Att Neymar vill vara nummer ett i sitt lag indikerar för mig att han har stora ambitioner. Det visar att han har som ambition att leda sitt lag.

Jag ser definitivt en framtida kaptensroll för Neymar.

Barcelona El Pistolero 9
2017-07-27 11:56
Deulofeu

Vi har sett våran trident ta en mer central roll så en Dybala passar som handen i handsken enligt mig.
Barcelona Deulofeu
2017-07-27 11:51
OM nu Neymar lämnar...

Deulofeu är kanske främst tänkt som höger springare eftersom Messi inte längre huserar där i samma utsträckning.

Han gör sig dock allra bäst till vänster kanske han kan vara lösningen på en ev Neymar flytt?

Då kan vi åter jaga en av få spelare som jag verkligen anser påminna om Ney och det är Dembele.

Ett alternativ är Martins i Sporting i Portugal fart och fina inspel.

Martins och semedo en portugisisk högerkant med mycket fart och dribbling skulle kunna vara något absolut!

Dembele är dock min favorit jag gillar franskt de har något riktigt stort på gång.

Värvar vi dessutom Dembele kanske det lite smått öppnar för Mbappe men förmodligen är han för dyr.

Någon mittfältare nej tack! Verratti hade varit helt perfekt men jag vill aldrig mer ha att göra med den klubben bara slå ut dem i cl varje år...

En ytter är det vi behöver!

Mittfältare har vi

En S.Roberto som lyser av självförtroende och ett driv som påminner om en Kaka innan han kom till Real...

Samper som växer för varje match både cdm och cm!

Alena skott teknik allt i ett.Tror Messi gillade att spela med han...he he

Dybala ärfantastisk och skulle passa men vart skulle han spela?
Coutinho kostar enligt Liverpool 1.5 miljarder nej tack...
Barcelona Funeral Canticle
2017-07-27 11:39
Jag har försökt att följa cirkusen från min semester i Portugal har även sett lite av försäsongen där det verkar som kollektiva pressen har implementerats?
Gillar det jag sett hittills tränaren verkar ha fått igenom sättet laget ska spela på relativt snabbt, och har vi kollektiva pressen intakt är väldigt mycket vunnet.

Neymar går ingenstans jag tror inte på ryktet för fem öre, han kom för att spela med den bästa spelaren inte fan lämnar man då för en piss klubb som PSG vars projekt kommer dö ut när pengarna tar slut sen är inte projektet så värst imponerade dem kan försöka köpa till sig titlar men någon gång flyr sugar daddy Nasser.
Barcelona tribente_magico
2017-07-27 11:32
Håller med Rambla fullständigt. om Barto skulle kräva Verratti plus pengar har jag svårt att se att Nasser inte viker ner sig, så mycket vill han ha Neymar. Det är det ända budet Barca borde acceptera.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2017-07-27 11:30
Neymar må vara en väldigt bra spelare, men samtidigt går varken världen eller FC Barcelona inte under om han skulle lämna. Hoppas bara att ledningen investerar pengarna bra och värvar in ett par spelare som kan lyfta laget. Oh nej, nu fick jag helt plötsligt flash backs från när Gaspart spolade ner pengarna vi fick från Figo rakt ner i toaletten med Overmars och Petit...
Barcelona Rambla~
2017-07-27 11:22
God morgon! Snart i Puttgarden och färjan över till kära gamla Danmark och sen är det inte långt kvar till Svedala. :) Alltså, fräckheten hos PSG och Nasser börjar gå mig på nerverna. Försöka förhandla? Efter att först haft sina hemliga möten och försökt få igenom en värvning vis klausulen. När nu detta börjar ser ut att gå i stöpet kommer de krypande och ber om att förhandla, phfffft, ge dem bara långfingret för fan. Var fanns möjligheten till förhandling när Verratti så tydligt ville lämna? Nä just det, det var ett klart och tydligt besked vad som gällde. Allvarligt Barto och hans lakejer, visa lite ryggrad för en gångs skull. Ge oss Verratti + den summan som är Barca anser vara lämplig. Annars ett långfinger, då gäller klausulen och pengarna in på kontot innan Neymar lämnar bakvägen. Simple!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Funeral Canticle
2017-07-27 11:22
@God is a five letter word - Messi:


http://www.sport.es/es/noticias/barca/padre-neymar-salio-estadio-mismo-coche-sanllehi-robert-6192524
Barcelona Port Olímpic.
2017-07-27 11:20
Jag börjar på riktigt bli orolig inför kommande säsong. Hoppas verkligen ledningen har en, två värvningar på gång annars ligger vi pyrt till. Real Madrid är inne i en ny storhetstid och deras trupp ser otroligt stark ut. Visst ska vi satsa på egna talanger men problemet är att om Neymar drar så ligger vi rejält efter (det gör vi redan i dagsläget) i spets. Det är bara att kika på mitten: Modric, Kroos, Casemiro har överglänst vårt mittfält med flera klasser den gångna säsongen. Och det är på mitten som vi har enorma problem. Enbart en värvning av Coutinho kommer inte lösa detta.
Barcelona Bollinnehavet
2017-07-27 11:18
Om Neymar sticker, vilket jag har trott på sedan han la ut bilden på han och hans giriga (dödssynd du kristne hycklare) farsa från ett flygplan när ryktena tog fart, så kommer jag att sakna fotbollsspelaren Neymar i vårt lag. Oerhört mycket till och med! Han är exceptionell, one of a kind, bäst på sin position och allt det där. Det kommer jag att sakna.

Vad jag inte kommer att sakna är personen Neymar. Allt jävla drama varenda sommar, hans äckliga farsa, hans selfies med varenda NBA-spelare så fort han har en dag ledigt, hans Brasilien-resa i mars och hans Jaget före Laget-mentalitet utanför planen. Det kommer jag inte sakna för fem öre och det här är saker som Barcelona dom klubb kommer att klara sig väldigt jävla bra utan. Det ska bli riktigt kul att se hur han och hans farsa kommer att leka med den mycket mindre klubben PSG som han kommer till. Det kommer att bli ännu värre där än vad det har varit i Barca. Speciellt med en Nasser i spetsen som verkar att gilla sätta hårt mot hårt snarare än att gulla med sina spelare. Den känslige och 25-årige Neymar som behöver sin pappa mer än en 7-åring kan mycket väl få sitt ego skadat, precis som Nasser riskerar att få sitt ego skadat. Och ja, jag hoppas på drama, riktigt mycket drama ifall det blir en flytt för brassen. Drama som vi isåfall slipper med 2,2 miljarder på bankkontot som tack.

Men ändå är det dubbla känslor med tanke på det jag skrev i första stycket. Neymar är en helt sjuk spelare som jag älskar att se spela fotboll. Men i slutet av dagen känner jag ändå så här; Get the Fuck outta here!
Barcelona Port Olímpic.
2017-07-27 11:14
Andresito.

Håller med! Ser också Alena som en framtidsman på mitten. Bra passningsspel, kvick i handling och bra blick för spelet. Vågar Ernesto ge honom förtroende och speltid måntro? Jag hoppas det för han spelar otroligt moget för sin ringa ålder.
Barcelona el Flaco
2017-07-27 11:00
Enligt L'Equipe har Neymar och PSG nått en överenskommelse med 30 miljoner euro netto om året och ett 5-års kontrakt. Nu hoppas PSG på att kunna förhandla med Barcelona,, annars får man betala utköpsklausulen.

Är så trött på hela denna historien. Naturligtvis hade jag velat se Neymar kvar i Barça, men samtidigt vill jag inte ha kvar en spelare som vill lämna. Fuck it, dra härifrån och lämna 222 miljoner euro i klubbens kassa. Oavsett om det är han eller hans pappa och/eller hans entourage som har pushat för detta har det blivit glasklart att hans enda ambition är pengar snarare en sportslig framgång. Tråkigt att se när han har all potential i världen.
Barcelona Soko
2017-07-27 10:59
Att Vermaelen, Arda och Munir får spela ser jag bara som klubbens försök att sälja bort dem. Då måste folk ju kunna se dem . Även om tex Arda med sina snigelsteg mer skrämmer än lockar potentiella köpare.
Barcelona Andresito
2017-07-27 10:48
Det finns två spelare som hade varit klockrena värvningar till vårt mittfält: Thiago och Verratti. Båda är dock omöjliga att värva. Jag ser då hellre att man satsar på Aleñá istället för spelare som Coutinho och Seri. Aleñá har den där unika förmågan att tänka innan han får bollen, precis som Iniesta, Xavi och Busquets. Jäklar vad han har imponerat mot toppmotstånd som Juventus och United, trots att han endast är 19 år. Spara pengarna eller värva någon yngre talang för en billig peng. Coutinho är bra och hade förbättrat vår elva, men inte så pass mycket att han hade varit värd 1 miljard.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Romelu Umtiti
2017-07-27 10:47
Valverde verkar vara såååå jävla skarp och hård. Så mycket pondus i honom, podus som fattades i truppen förgående säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2017-07-27 10:43
Det roligaste på försäsongen hittills.

Ja det verkar som om det blir Neymars år om det blir hos oss eller PSG låter jag vara osagt men det kommer ryka om honom ...

Messi ser så slank och taggad ut då kan vi räkna med en kul säsong...

Alena vilken teknik och fina kombinationer hoppas innerligt att vi inte köper någon som begränsar hans speltid.Underbara tt se på!

Samper tiki taka fick ett kort inhopp igen och det lyser om honom.I rätt miljö med bra presspel och hjälp är han riktigt bra.

Umtiti herregud han vinner allt och är cool och smart i speluppbyggnaden.Fortsätter att växa...

Samedo försiktih framåt men fina kombinationer och ser oerhört rapp ut.Kommer växa in fint i vårt system!

Cillessen har hittills aldrig gjort en dålig match för oss hur stabil som helst.

Fantastiskt kul tycker jag.

Presspelet i första halvlek...mumma.

Det negativa Arda bara skicka bort honom tål inte ens längre att se honom, långsam taskig attityd.

Trist att Vermaelen tar speltid från Marlon...

Munir är inte dålig men inte barcaklass ser hellre Deulofeu där!
Barcelona Katalano
2017-07-27 10:30
@Boti Boti Boti:


Jättekul att du börjat skriva i forumet. Välkommen. Tycker att du oftast skriver bra för din sak och motiverar dina argument med god ton. Men Inlägget ovan är totalt onödigt och hör inte hemma här i Barcas forum. Om du verkligen är nyfiken så fråga i deras forum som är väldigt aktivt just nu. Det enda jag ser är en provokation mot PSG supportrar och sådant accepteras ej.
Annons: