/spanien/barcelona/forum/4788.aspx/spanien/barcelona/forum/4788.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona papillon
2014-12-12 22:04
Någon som har en compilation på CR alla filmningar i madrid?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Liunil Masse
2014-12-12 22:00
Var du tvungen att missa.. Så jävla dålig straff.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2014-12-12 21:58
Såklart att han bommar jävla idiot...
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho Gaucho
2014-12-12 21:58
Real får straff emot sig. Vart är andra gula!?!?
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-12 21:57
Hahahahha bra att ni såg filmningen. KAAAAAARMA. Straff. Ronaldo kommer sätta den.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2014-12-12 21:56
Såg ni? Han filmade IGEN!!!!! Man trodde fan att han lärt sig efter allt snack som uppstod sist, men icke! Patetiska jävla sopa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas-
2014-12-12 21:55
Penaldo med ännu en filmning, han kan bara göra mål från straffpunkten.
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho Gaucho
2014-12-12 21:55
hahaha Penaaaaldoooo söker straff. Vilken överraskning. Tappar fotfästet med kontakt på överkropp. Bryter mot Newtons lagar.
Barcelona Neymar11
2014-12-12 21:55
Vilken jävla filmare han är asså
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-12 21:54
Såg ni den nya filmningen av Ronaldo. Hahahahhahaha
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep.
2014-12-12 21:48
el Flaco Jag håller definitivt med om att mordhoten mot Laporta var för mycket, men tycker det är viktigt att nyansera debatten. Lika lätt som det är att glorifiera Boixos Nois som stämningshöjare är det att sätt sätta en naziststämpel över alla och sopa dem under mattan. Som jag sa kan man utarbeta strategier för att hålla de värsta thugsen borta, men nog ska man kunna få in fler supportergrupper än endast en liten klick precis bakom målen som det ser ut nu. Camp Nou är sällan helt fullsatt så jag förstår inte varför supportergrupperna på arenan utgörs av en så pass liten skara idag, när andra storklubbar har det så mycket bättre. Barca borde göra större satsningar på det området, vilket är mig egentliga poäng. Om det då finns Boixos Nois medlemmar som kan sköta sig så tycker jag man borde släppa in även dem. Är dock inte helt insatt i Boixos Nois ståndpunkter. Om de flesta är skinnskallar och rasister som skriker apljud är det givetvis ett problem, men jag kan tänka mig att många även är nationalister som stämplas som "dödsnazister". Du vet säkert mer om det än mig. I regel anser jag dock att man aldrig ska stänga någon ute pga åsikter, så länge de visar att de kan bete sig civiliserat. Naturligtvis åker det turister till Camp Nou, men just det faktum att det sker på bekostnad av stämning tack vare dyra priser är vad som stör mig. De flesta fotbollsturister är knappast genuina fans vilket man ser på hur mycket kameror som används under match. En riktig supporter vill bara sjunga och andas in stämningen, inte ta kort på den. Med tanke på hur kommersialiserad fotbollen är idag är det också rimligt att utgå ifrån att majoriteten av turisterna som besöker Camp Nou inte är riktiga fans. Sen menade jag inte gangsters per se, det var fel ordval. Men just i Boixos Nois fall har de visat en stark avsmak för utförsäljningen av klubben, vilket jag menar är signifikativt för lägre samhällsklasser, som t.ex. arbetare och ja, även "nazister" som inte säljer ut sina ideal för pengar.
Barcelona Liunil Masse
2014-12-12 21:38
När man inser att Isco och Varane kosta lika mycket som Song och Vermaelen... Avgå Zubi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymessi
2014-12-12 21:26
Ännu mer irriterande är ju att Isco var ett Barca fan och hade valt oss alla dagar i veckan. Nåja. Han har iallafall hunden Messi att trösta sig med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas-
2014-12-12 21:24
Klart planens sämsta spelare får göra 2-1.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-12 21:24
Sjukt att Varane inte ens fick gul. Pique får gul vid det lilla minsta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-12-12 21:23
Typiskt *smh* Offside var det också men det var så liten marginal att det är omöjligt för linjedomaren att se det
Barcelona Federer - köp en back, tack
2014-12-12 21:22
Vilken värvning Real har gjort i Isco. Bale däremot... Vilken otroligt usel bollkänsla han har.
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-12 21:22
Vad som gör Isco unik lik Iniesta är att han kan utmana försvaret och gå rakt genom försvarslinjen precis som iniesta. Han beyter mönstret och är äcklig och möta. Han är klippt och skuren för Barcas spelstil. Vad fattar ZUBI och Hämnaren Rosell.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-12-12 21:22
1-1!!!

Jäklar vilken kanon!! Vamoos!!!
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-12 21:20
Det gick bättre för Bale när Madrid spelade rakare och med yta för 100 meterslöparen att springa på. Nu när Ancelotti spelar med mer bollinnehav ser man Fales brister.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas-
2014-12-12 21:18
Isco är dessvärre äckligt mycket kvalité. Bale däremot, herregud. Kosta han en miljard?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2014-12-12 21:16
Isco är så jävla bra. Vilket jävla mål han gör. Zubi visste väl inte vem det var när han lira i Malaga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-12 21:16
Isco kommer bli en legend i Madrid som Iniesta blev för oss. Och vi lät Madrid köpa honom utan en kamp. Han hade valt Barca utan tvekan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymessi
2014-12-12 21:11
Konstiga saker som man trodde förr: 1. Att jorden var platt. 2. Att Bale var en bättre värvning än Neymar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-12-12 21:05
Coach Pep./ Jag kommer personligen aldrig förstå mig på hela den här glorifieringen av nynazister som Boixos Nois. Att kalla de för "de mest lojala och högljudda supportrarna" är befängt i mina ögon. Som jag ser det bryr de sig inte om fotbollen, får de inte sina privilegier övergår de till mordhot och såna typer av människor hör inte hemma på en fotbollsarena. Jag kan visserligen hålla med om att det är för jävligt att det är så pass dyrt att gå på en hemmamatch på Camp Nou, att distansen mellan fansen och klubbarna bara blir större och större och att det är svårt för en genomsnittlig supporter att kunna identifiera sig med spelarna, men att försöka måla upp bilden att grupper som Boixos Nois blir marginaliserade eller att de stötts bort är löjligt. De stöter bort sig själva med sina trångsynta och fördomsfulla ståndpunkter. Svårt för mig att känna någon sympati för en nazist. Jag anser att det bör finnas noll tolerans mot den typen av beteende som Boixos Nois visast upp genom åren och under Laporta-åren kan man inte direkt påstå att stämningen generellt inne på arenan har varit dåligt. Och det var utan några huliganer. Jag har inget emot supportergrupper som t.ex. Almogàvers just för att de inte kan förknippas med några våldsamheter eller dödsfall. Och ja, klubben ägs av fansen, men jag vill aldrig behöva återuppleva dagarna med Núñez och Gaspart vid makten då Boixos Nois fick förmåner som andra fans inte fick. Och de fick inte det på grund av någon lojal klubbkänsla, eller att de skapade bra stämning inne på Camp Nou. De fick det av rädsla. Núñez visste att om han inte gav de allt de begärde skulle han få ett helvete. Ett helvete som Laporta gick igenom när han slängde ut de. Personligen har jag aldrig stört mig på turister som besöker Camp Nou. För helvete, jag bör i såna fall också ses som en turist - en sydamerikan som bor i Sverige och som reser till Katalonien för att se mitt lag spela. Sen är det ingen som vet om dessa "turister" är genuina culés och upplever sitt första besök på sitt sätt. Precis som de katalanska gubbar och tanter som har gått till den katalanska grytan i jag vet inte hur många år och har sina vanor och seder. Slutligen - "Hur mycket skit de än har under naglarna så är gangsters ofta de mest trofasta människorna". Say what? Enligt vem? Finns det bevis för det där påståendet? Någon typ av vetenskaplig undersökning?
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-12 20:50
@Capitan \(^.^)/:

Gött, man blir rädd när man hör sådant=) Han har varit väldigt bra nu när han har fått vara skadefri länge.
Coach Pep.
2014-12-12 20:32
el Flaco

Fast nu är det ju så, att de flesta ultrasgrupper i fotbollseuropa tillhör extremistiska falanger. Man måste ställa sig frågan vad som är lämpligast. Vad är egentligen mest etiskt? Att klubben fortsätter mjölka fansen på så mycket pengar som det går och proppa arenan med kamerakåta fårhuvuden, eller att släppa in ultrasgrupper? Pest eller kolera? Vill man att fotboll ska vara en kapitalistisk övre-medelklass cirkusföreställning, eller vill man att det ska vara folkets sport? Ett samhälle består av många olika grupperingar, och faktum är att det är odemokratiskt att stänga ute en viss grupp p.g.a. sina åsikter och försöka skapa någon slags lydig helylle-kultur på arenorna. Fotboll bör vara ett forum för delaktighet där alla ska få gå på matcherna. Alla storklubbar skulle i praktiken kunna låta fansen komma gratis in på arenorna och ändå gå i vinst.

Jag ser hellre en galen atmosfär, bengaler och en läktarkultur som representerar folket än hur det ser ut idag. En culé är en culé, oavsett politisk tillhörighet, samhällsklass, kriminell eller fotbollsturist. Man kan sedan arbeta fram effektiva strategier för att motverka våld och hålla de värsta bråkmakarna borta från arenan, för visst är jag medveten om att många inom Boixos Nois är tungt kriminella. Våldet härrör dock mycket i att dessa människor känner att de har systemet emot sig, det är människor som inte går att köpas och som vägrar se FC Barcelona bli en enbart en globaliserad företagsverksamhet.

Det är helt enkelt så att de mest lojala och högljudda supportrarna går att finna i b.la. grupper som Boixos Nois. Hur mycket skit de än har under naglarna så är gangsters ofta de mest trofasta människorna. Fotboll idag är en TV-såpopera där folklig representation och riktig läktarkultur marginaliserats och mobbats bort med fina slagord som ”säkerhet” och ”anti-rasism”.

Ska folket någonsin kunna ta tillbaka fotbollen från de kapitalistiska utsugarna så måste det finnas plats även för tatuerade och ”extremistiska” frontsoldater som visar vem som äger klubben och vad som väntar de kostymnissar som försöker profitera på folkets bekostnad. Barca ägs av fansen, eller? Förändring når man aldrig med principlösa fotbollsturister som saknar ideal och idéer, och det är därför många klubbägare fruktar riktiga fotbollsfans så mycket.

Nu är jag inte helt för att släppa in alla Boixos Nois galningar, men jag hoppas min poäng kom fram.
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-12-12 20:21
Maestro Xavi

Enligt Barcelonas officiella twitter är det bara för "precaution". Han är säkert tillbka nästa match.
Barcelona zigazaga
2014-12-12 20:17
Haha, ya di ya.. Kan Almeria klara av ett kryss ikväll kanske?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-12 20:05
@Capitan \(^.^)/:

Hoppas det endast är något litet, tur att det endast är mot getafe vi spelar mot.
Annons: