/spanien/barcelona/forum/4786.aspx/spanien/barcelona/forum/4786.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gio Style
2014-12-24 00:46
grande jw

Det spelar ingen roll, jag klagar inte på Busis defensiva jobb även om den lämnar en del att önska just nu.
Han kladdar för mycket på bollen, segar anfallen, har tappat förmågan att slå fina genomskärare, slår felpass i farliga lägen och tappar boll när han gör en dragning för mycket istället för att spela enkelt.
Barcelona A good coach is everything!
2014-12-24 00:12
Både Busi och Iniesta har vart bedrövliga senaste året. Går egentligen inte att förklara bort hur usla dem har vart. Dom har kännts loja det är det som gör mig så jävla irriterade. Eftersom dem får förtroende gång på gång men pissar på förtroendet väldigt ofta.. Att säga att Busi och Iniesta lever på gamla meriter är ingen överdrift. Skulle säga samma ska om Pique men har har faktist lyft sig en aning. Trots att jag tycker att Pique fortfarande har en lång väg till den gamla Pique..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2014-12-24 00:05
Fast Busquets har ju en mycket mer otacksam uppgift i Barca. Han ska hålla ihop ett icke funktionellt försvar till ett icke funktionellt mittfält. Medans Iniesta har haft lyxen att i princip spela med världsspelare både framför sig, bakom sig, till vänster och höger.

Messi i all ära men det är knappast nyttigt för laget att han är inblandad i 85% av våra mål. Det glädjer mig väldigt mycket att Neymar försöker mycket mer på egen hand i år, han är den enda som inte bara passar vidare bollen till Messi i nuläget.
Barcelona Gio Style
2014-12-23 23:56
grande jw

Det beror ju mycket på Spaniens svaga VM och vår nedåtgående kurva.
Det är då inte konstigt att han haft ett mellanår när både klubblaget och landslaget går dåligt.
Och så självklart skadorna som kommit efter VM vilket inte riktigt lyckats kicka igång honom än.

Om det finns nån spelare som tappat så mycket på så kort tid?
Busquets ;) Helt sjukt vad han gått ner sig!
Barcelona grande jw
2014-12-23 23:52
Att Iniesta har varit gudomlig under sina bästa dagar är det väl ingen culé som ifrågasätter. Men om vi kollar på året som varit. Hur bra har han egentligen varit? Jag är väl medveten om att statistik inte är ALLT, och att Iniesta inte ens under sina bästa dagar har haft någon särskilt bra statistik när det gäller mål och assists.

Men så mycket alibilspelare och sidledspassare som han varit det senaste året har han aldrig varit tidigare i sin karriär. Han har alltid varit en gudabegåvad tekniker som vänder bort spelare på löpande band och skapar ytor åt medspelare. Men gör han det längre? Vad tillför han i dagens Barca? Cesc uttalade sig om Barca igår i en intervju och då sa han att Barca är Messi och 10 andra. Just så känner jag också.. ibland. Tyvärr.

Det var inte längesedan Iniesta var högaktuell i omröstningen för Ballon D'or. Den statusen är han inte ens i närheten av idag. Finns det någon annan spelare som tappat lika mycket på så kort tid?
Barcelona Gio Style
2014-12-23 23:24
En grej jag reagerar på är att folk lever för mycket i nuet, om man nu kan säga så.
Dagens proffs är sjukligt bra, dessvärre glömmer många fans bort hur bra de har varit när formen börjar dala och helt plötsligt minns man inte att en spelare faktiskt tillhörde top3 och var stundtals den bästa i världen i sina bästa stunder.

Det känns som att en spelare måste sluta i sin peak för att folk verkligen ska minnas deras storhet, det är riktigt tråkigt.
Visca el Barça
2014-12-23 23:18
Tråkigt att att vissa utav er försöker dissa Iniesta p.g.a.

Har ni glömt bort alla (välförtjänta) hyllningar som vår albino har fått under hella sin karriär. När framstående coacher och tränare runt i Europa öser beröm över en (exempelvis Ferguson, Rooney, Silva, Prandelli) och blir kallad för bäst i världen, då är fan välförtjänt.

Iniestas största egenskap är sin fotbollsintelligens. Om vi pratar om hans år under Pep, var det extremt sällsynt att överhuvudtaget se honom göra misstag.

Iniesta visste vad han skulle göra med bollen innan den kom fram till honom, slog de rätta passningarna, förflyttade sig till rätt ställe på planen, gå till anfall vid rätt tillfälle. Och när han var omringad utav flera spelare, lyckades Iniesta alltid hitta en väg ut och ändå ha bollen under kontroll. Han tappar väldigt sällan bollen. Iniesta hade (och har fortfarande, även om det inte har synts alltför mycket under denna säsong) en otrolig vision. Sedan att Iniesta kanske inte den som skördar assists på löpande, tar knappast ifrån hans insatser på planen.

Och som jag tidigare har sagt, är det inte klokt att stirra blint på statistik. Tillsammans med Xavi, har han kontrollerat spelat och hållit trådarna i Barcelonas samt Spaniens offensiv.

Allt som allt, Iniesta har spelat på den viktigaste positionen och var en av huvudanledningarna till varför Spanien vann 2 EM-guld samt 1 VM-guld. Sådana bedrifter gör man helt enkelt inte om man inte är överjävligt bra.
Barcelona wallmannen
2014-12-23 23:11
Iniesta var ju även högst delaktig i Suarez mål dessutom. Han frispelade Pedro som i sin tur passade till Suarez. Man vill ju dock se mer av den varan framöver.
Barcelona Gio Style
2014-12-23 23:10
Nej Iniesta är inte död. Har ni verkligen inte lärt er än att inte döma ut en spelare för tidigt? Det blir bara pinsamt, Xavi var ju slut förra säsongen enligt 8 av 10 här inne. Lär er av era misstag, svackor kommer. Iniesta är INTE slut. Iniesta har dragits med mycket skador denna säsong, formen är dålig och han har bara 7 starter och har blivit utbytt i 5 av dessa (ligan). Det är inte så konstigt att hans poängskörd minskat. Men titta gärna på det Baha skrev längre ner. Iniesta skapar fortfarande chanser även om det kanske inte är han som står för den sista passningen. Han ligger i topp3 under 2014 trots att han missat stora delar av 2014/2015 säsongen. Om man debunkrar Iniestas spel med hjälp av Squawka så kan vi se att han är strax efter Xavi när det kommer till key passes per game. Före Rakitic även före Neymar. Han lyckas med fler dribblingar än övriga mittfältare. Detta är en Iniesta som är långt ifrån sin toppform, men det är bara tillfälligheter att han inte noterats för en assist och det är inget man ska stirra sig blind på.
Visca el Barça
2014-12-23 22:42
@grande jw:

Statistiken säger inte hela sanningen, man kan vinkla för att framställa någon bra/dålig beroende på ens agenda. Under den senaste matchen, var det just Iniesta som låg bakom passningen till en fri Alba, vilket senare resulterade i att Messi gjorde mål bara några sekunder senare.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-12-23 20:30
Lion24

Läste båda dina inlägg om rörelserna som är frånvarande i FC Barcelona. Jag måste säga att du har skrivit klockrena inlägg som handlar om kärnan i vårt spel. De här sista månaderna har jag tittat mycket på matcher från den goa tiden. Inga våra spelare hade fasta positioner förutom målvakten och de två mittbackarna. Nu är all stationerade på samma jävla position..

Spelet utan boll har varit en röd tråd b.l.a. de stora genierna. johan cruyff och
Pep G. Minns också att vi hade grymma rörelser under Frank Rijkaard.
En sak som jag har funderat på är om frånvaron av spelet utan boll beror på vår mittfält eller våra anfallare. Det är bara titta på hur vår mittfält har gått ner sig senaste tre säsonger. Kolla också hur mycket Messi tillbringar i mittlinjen stället att vara där framme och hugga på allt.

Några funderingar??
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-23 18:08
Created most Barcelona Chances in YEAR 2014

Messi 139
Alves 63
Iniesta 62
Xavi 62
Pedro 54
Neymar 45
Fabregas 43
Alba 40
Alexis 35
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-23 18:07
Most Barcelona passes in YEAR 2014

Alves 3861
Xavi 3627
Messi 3095
Iniesta 2943
Masche 2813
Alba 2794
Busquets 2167
Fabregas 2000
Barcelona Lion24
2014-12-23 18:01
Jag tycker att det är en bedrövlig siffra att Iniesta inte har gjort nå poäng ännu i ligan. Även om Iniesta aldrig varit en poängspelare så är det bedrövligt. MEN. Man måste fråga sig varför en spelare som Iniesta gått ner sig så mycket. För vi alla, eller hela fotbollsvärlden vet vad Andres Iniesta går för, det är inge snack om det. Istället borde vi titta på rollen som Iniesta har på planen. Vi måste titta på hur de andra spelarna rör sig när Iniesta har bollen. Back in the days kommer jag ihåg när Xavi hade bollen, då kom alltid en löpning från Alves bakom backlinjen. Det satt liksom i skallen hos spelarna, har Xavi bollen då ska man ta en löpning, man kanske inte får bollen men man öppnar upp ytor. Men nu är det som bortblåst. Vem ska Iniesta passa till för att få en assist? Vem löper? Alla står ju nästan still på sin position högt högt uppe i planen.

Numera är det bara löpningar från spelarna när Messi har bollen. Det här är rollen som tränaren har gett spelarna. Vad är logiken i att Alves bara står på högerkanten när Iniesta har bollen? Vart är löpningen och möjligheten till en assist? Eller en målchans? Just nu är våra mittfältare alibi spelare till Leo, Ney och Suarez. Iniesta är ingen alibi spelare till nån, Iniesta ska inte bredda för nån (i vissa lägen kan man såklart göra det när situationen kräver det men det ska inte vara standard för en spelare som Iniesta). Hur viktiga och bra dessa forwards än är så kan man aldrig vara framgångsrik när man försöker vara ett bollförande lag men samtidigt minska inflytande av mittfältarna i spelet.

Angående Cesc som det diskuterades för nån dag sen. Jag vet att många inte håller med mig men jag kunde se Cesc som Xavis ersättare, absolut. Jag tycker inte alls att Cesc floppade i Barca tröjan, han var heller inge succé. Men det är orättvist för en mittfältare som har spelat vänstermittfältare, falsk 9:a, anfallare och central mittfältare. En spelare ska ha sin position klar, då kommer bekvämheten med rollen. Har man spelat falsk 9:a 2 matcher i rad och börjat förstå sig på rollen lite grann men sedan få spela central mittfältare i nästa match, hur ska en spelare bli bekväm och varm i en roll som han ständigt får byta?

Finns många som vill ha en Xavi kopia och letar efter just såna men det går inte, det finns inte. Vi kommer inte att få se många Xavis. Kom ihåg att Xavi hade det svårare än Cesc när Xavi började konkurrera om en startplats, då fanns en viss legend Pep där på hans position. Nu var det omvänt där Cesc hade det svårt och Xavi (legenden) var på hans position. Så länge Xavi skulle bli kvar så skulle Cesc aldrig kunna ta ansvar eftersom Xavi hade den ansvaret och njöt med den. Missförstå mig inte för Guds skull, jag menar inte att det hade varit bättre att släppa Xavi än Cesc men sån är sanningen. Jag ser Cesc som en spelare som växer med ansvar och har en OK teknik med en väldigt fin passningsfot.
Barcelona Don Vito Corleone
2014-12-23 17:39
Bra pris på biljetter till Barcelona - Atletico Madrid matchen!
Barcelona Liunil Masse
2014-12-23 17:21
Att Messi har mäktat med 15 ligamål med det mittfält vi har säger hur omänsklig han är. 90% av målen är han själv som skapar från mittplan. Skulle vilja se en viss spelare i Real göra 15 ligamål (inga straffmål) med vårt non existent mittfält.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-12-23 17:09
Det som gör mig frustrerad med iniesta är att han sällan försöker slå en målgivande passning. Han om någon besitter en extremt känslig fot och har ett spelsinne som är något otroligt. När han väl slår en assist så är det fotbollsgodis. Han kan slå en genomskärare på 35 meter och som borrar sig igenom ett helt försvar för att sedan stanna precis vid mottagarens fot. Han besitter den förmågan men han utnyttjar den extremt lite.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-12-23 17:09
Det som gör mig frustrerad med iniesta är att han sällan försöker slå en målgivande passning. Han om någon besitter en extremt känslig fot och har ett spelsinne som är något otroligt. När han väl slår en assist så är det fotbollsgodis. Han kan slå en genomskärare på 35 meter och som borrar sig igenom ett helt försvar för att sedan stanna precis vid mottagarens fot. Han besitter den förmågan men han utnyttjar den extremt lite.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2014-12-23 16:16
Jag vet inte om man längre kan försvara Iniesta. Han har aldrig varit en riktig poängspelare men på 21 matcher i CL/Ligan har vi producerat 56 mål. Där har Iniesta endast mäktat med 3 assist som kommit i CL-spelet. En assist mot Ajax och två mot PSG.

Med denna statistiken är han delaktig i ca 5% av våra mål. Fattar ni hur ohyggligt dålig statistik det är? Han får väldigt sällan kritik heller men med tanke på att han varken utmanar eller luckrar upp försvar längre samtidigt som han varken bidrar med mål eller målgivande passningar så är han i princip helt värdelös. En sidledspassare med andra ord.

Man kan ju jämföra med några andra som hade kunnat ersätta Iniesta:
Cesc: 4 mål 15 assist
Kroos: 2 mål 9 assist
Koke: 3 mål 12 assist
Isco: 3 mål 5 assist
Barcelona Bentley King
2014-12-23 16:03
Iniesta är död. Bara att acceptera det nu. Han är inte död som fotbollsspelare, hans motivation är död rättare sagt.
Barcelona Liunil Masse
2014-12-23 15:26
@barcastuff: Iniesta doesn't yet have any goal or assist after the first 16 Liga rounds this season, for first time since 2003/2004 #fcblive [via weloba] Vad har hänt med vår trollkarl? Iskall....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-12-23 15:11
El flaco Jag ska vara ärlig jag var en av dom som inte höjde ögonbrynen eller gjorde stort väsen av det och t om försvarat sponsor avtalet. Men nu efterhand har jag insett exakt det du skriver Pengarna har bara stjälpt oss, lurat oss och förstört allt Det enda man kan hoppas är att dom här idioterna inte förnyar kontraktet med dom innan deras "mandat" går ut, tyvärr så kommer dom göra det. En ny ledning hade väntat ut kontraktet och kickat ut dom från Barcelona!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-12-23 15:05
Neymar11/

Ännu värre då man säljer klubben till en sponsorerna som skiter fullständigt i vad som är bäst för laget.Många culés har försvarat att ha Qatar som sponsor med motiveringen att cash rules och att Barça behöver de pengarna för att kunna konkurrera med resten av toppklubbarna. Men ironiskt nog har pengarna vi fått från Qatar knappast hjälpt oss att bibehålla tronen, snarare tvärtom. Vi har vunnit i ekonomisk omsättning, men tappat i det som betyder mest, prestationer på planen. Vi har en inkompetent ledning som inte har den minsta aningen om hur man ska spendera pengarna för att förstärka laget.

Vi sålde vår själ och fick inte ens något ut av det. Junta dimisión!
Barcelona Neymar11
2014-12-23 14:54
El flaco Dom har inga val, Qatar tvingar dom och sponsorerna äger kostymnissarna som styr vår klubb Samma med Madrid som ska möta Milan i en "välgörenhets" match
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2014-12-23 13:34
Tror ingen har lagt upp länk på Neymars fint från en välgörenhetsmatch igår ännu(?) så jag bjuder på den.

Ganska snyggt!
Barcelona el Flaco
2014-12-23 13:27
Tycker det är märkligt att CAS fortfarande inte har offentliggjort sitt beslut, man fick ju höra att de skulle göra det i slutet av december. Nu är det förvisso fortfarande några dagar kvar, men man förväntade sig att de skulle göra det innan jul. Jag är fortfarande inte särskilt optimistisk angående deras beslut, även om jag anser att straffet är överdrivet.

Sen finner jag det ofattbart att styrelsen gick med på att spela en vänskapsmatch i Qatar den 4 februari. Vilka jubelidioter! Det är i princip ett enda stort långfinger åt sunt förnuft och logiskt tänkande. Så går det när man har en ledning som bryr sig mer om att fatta ekonomiska beslut på bekostnad av sportsliga resultat.
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-12-23 11:14
Xavi: "Leaving would have been a big mistake. I want to stay until 2016." [sport]
Barcelona Neymar11
2014-12-23 10:27
Härliga nyheter, hoppas CAS inte häver förbudet nu! Och bort med Nike med
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-12-23 10:15
MD reports socis want elections next summer. Survey among 300 socis have Laporta as next president with 40% votes.

That 76/300 still voted for Bartomeu, is really worrying. Losing FIFA case at CAS could be the final nail in the coffin of this board.

And worst thing to happen would be to see this guys get reelected. Unlikely, but some older socis have no clue what's happening, it seems.

MD also reports socis don't want to renew contract with Nike, don't like jersey with horizontal stripes & consider Camp Nou a secure stadium

Källor:MD & Fiaz på tw.

Barcelona ° VISCA EL BARCA ° EL MAGICO RONALDINHO!!
2014-12-23 03:59
Ni som spelar FIFA 15 ULTIMATE TEAM PLAYSTATION 4 kan joina gruppen på facebook som heter Ultimate Team PS4 SVERIGE. Gör det för min skull mina älskade barcavänner.
Förlåt för spam men ville bara ha hjälp att utöka en bra kommande grupp.
Hoppas att ni förstår mig admins.
MVH
BARCELONISTA
Annons: