/spanien/barcelona/forum/4778.aspx/spanien/barcelona/forum/4778.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Amo.38
2015-03-11 16:24
Kröjf Fransmän är inte germaner:)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-03-11 16:06
Hahahah okej "Tata inbjuden" den var bra Hahaha ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona AndreD
2015-03-11 16:03
@DM1982:

Ingen fara, ser hellre Mascherano där än Busquets alla dagar i veckan.
Barcelona LeoMessi
2015-03-11 16:02
Äsch en BBQ kan dom få unna sig faktiskt:)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-03-11 15:58
@Barca4life98:


Nej, jag driver inte.

Men det om Tata var kanske inte sant :P
Barcelona Barca4life98
2015-03-11 15:46
Driver du? BBQ? Hahaha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-03-11 15:39
Barcelonistas

Fransmän och kvinnor är germaner. Så mycket vet jag i all fall. Tror inte man haft tyskar i åtanke när man i Paris döpt ett fotbollslag, efter två världskrig där dessa två germanska folk befunnit sig på motsatta sidor av frontlinjen.
Barcelona the cameroonians
2015-03-11 15:36
Idag efter träningen hade truppen en BBQ.

Tata Martino var inbjuden som special guest of honor eftersom han håller rekordet för antal BBQ under en säsong...
Barcelona Flexus
2015-03-11 15:31
Masken får verkligen inte spela mot Eibar. Han står på 4 gula kort i ligan. Skulle han spela och tar ett kort så är även han borta i Clasicot. Detta får inte ske.
Barcelona B-Guden
2015-03-11 15:19
@Barcelonistas:


1970 gick Stade Saint-Germain och Paris FC ihop och då blev det Paris Saint Germain
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-03-11 15:18
I första el Clasico var vi ojämna och Enriques idéer förstod ingen sig på. I början av matchen och stundtals var vi riktigt bra och laget slog riktigt härliga passningskombinationer tills allt rasa samman. Vi är mycket bättre nu. EL Clasico är el Clasico men vi är mycket bättre än vad vi var i början av ligan. Barca kommer gå för vinst och jag tror på en riktigt chock. A la Atlético.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-03-11 15:11
Någon som vet vrf PSG heter Paris Saint Germain? Syftar just på "Germain" har de med andra världskriget och göra?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heisenberg
2015-03-11 14:59
På tal om något annat: hade det inte varit bättre att istället för att rotera in absurdum som LE tidigare gjort, växla mellan 2 formationer? Jag gillar inte att vi är så låsta vid 433. Hade inte haft något emot om vi hade varierat med en tydligare 442 med en diamant på mitten. På så sätt skulle också mittfältet få tillbaka lite av kontrollen istället för att våra anfallare får stå för allt. DET hade satt mer griller i huvudet på motståndartränare än om Alba eller Mathieu får starta.
Barcelona Neymar11
2015-03-11 14:42
@ChampionsLeague: "Barcelona have been in touch and voiced their interest," Hakan Çalhanoglu's agent tells Express newspaper... #UCL http://t.co/nWFf5TKl7j Mittfältaren med det magiska skottet, helt okej truppspelare men inget för startelvan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-03-11 14:33
DM1982

Det var frilägesutvisning så därför kan det bara bli 1 matchs avstängning.
Barcelona DM1982
2015-03-11 14:12
Hur många matchers avstängning fick Alves för sitt röda kort? Borde bara vara ett men man vet aldrig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-03-11 13:36
@Barclasico:


Om valet sker i juli så är det långt kvar och Laporta har gått om tid för att presentera sitt projekt. Det sägs att även om han inte har gått ut offentligt med sitt beslut håller han möten med folk som kommer ingå i hans junta och med spelaragenter så om allt detta stämmer så gör han onekligen sina drag fast i skymundan.

Anser att han har valt en smart taktik. Om han går ut och annonserar sin kandidatur blir det helt plötsligt ok för Bartomeus allierade inom medierna att attackera honom och om han öppnar munnen och smutskastar Barto för hans rättsliga problem kan han bli anklagad för att vara en opportunist och en mediehora. Genom att hålla en låg profil undviker han alla såna problem, samtidigt som han redan är ett känt namn och inte är i behov av en massiv PR-kampanj för att folk ska veta vem han är och vad hans vision för klubben är.

Det finns redan en tillräckligt stort intresse för Laporta, både bland medier och fans, att han inte behöver någon intensiv mediebevakning redan nu. Hans namn nämns redan tillräckligt nog i TV, radio och tidningar ändå. Om Laporta går ut på offensiven redan nu finns risken att han tappar momentum när vi närmar oss valdagen och han redan har spelat bort sina bästa kort. Det vore smartare att spara på de och hålla några ess i rockärmen när vi närmar oss majmånad ungefär och det är dags att gå all-in.
Barcelona el Flaco
2015-03-11 13:25
@the cameroonians:


Läste också att en stor del av Bartomeus valkrets är de som är 60+ år gamla, att han har ett stort stöd bland de äldre culés och detta förvånar mig inte. De är mycket möjligt de som stödde Núñez back in the days och vi vet ju att nästan samtliga núñistas är anti-Laporta och lade sin röst på Rosell i det senaste valet.

Och nu har Bartomeu äntligen fått den bilden med Cruyff som han sökt efter när dessa två och en tredje parter poserade när de presenterade det nya projektet för Cruyffs egna stiftelse i samarbete med FC Barcelonas. Utan tvekan var det en del i Bartomeus strategi inför valkampanjen, att få skaka hand med holländaren framför kamerorna. Hoppas bara att det inte blir nog för att vinna valet.
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-03-11 13:18
Adriano är bättre än Alves och borde få chansen i El Clasico.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2015-03-11 13:02
Tror ni verkligen att Laporta ställer upp i valet?
Jag menar det är ju inte långt kvar till valet och han har varken hört av sig eller att vi har hört nånting från/om honom.
Barcelona Gabriel
2015-03-11 12:55
Andresito

Det är helt klart en "gamble" att spela Bartra som högerback i el Clasico men jag anser faktiskt att det är mer gamble att spela med Alves där. Han håller inte längre defensivt och jag är livrädd för vad Real kommer att göra på Danis kant. Det är ingen tillfällighet att alla lag vänder sig utåt mot våran högerkant för att anfalla där, det är för att Alves har tappat precis allt vad gäller det defensiva. Jag ser en större risk i att spela med Alves än Bartra när det kommer till defensiven. Sen som jag sa så kan även Bartra hjälpa till med fasta situationer, något som inte ska underskattas mot R.Madrid.

Men vi ser annorlunda på den saken, det respekterar jag ändå.

När det kommer till högerkanten i offensiven så blir det helt klart inte samma sak utan Alves där som det hade blivit med honom, men om vi ska vara ärliga nu, vad erbjuder Dani rent offensivt ens i dagslaget? Inte speciellt mycket. Visst, han har ett fint passningsspel tillsammans med Messi men det är faktiskt något jag är villig att offra. Bartra kan bredda precis lika mycket som Dani gör, fast med annorlunda instruktioner. Man ger honom en defensivare roll, där hans offensiva roll är att göra sig spelbar, bredda och spela på så få touch som möjligt - istället för att spela med Alves som har väldigt mycket frihet att göra precis som han vill i offensiven om han så känner för det (men som inte längre gynnar oss).

Jag vill däremot inte att Rakitic ska behöva bredda ut mot högerkanten bara för att Messi rör sig inåt till mittfältet. Jag tror på att andra lösningar går att hitta istället. Lagdelarna förflyttar sig under matchens gång från vänster till höger och höger till vänster konstant beroende på vart bollen befinner sig på planen. Med Messi i mitten (när vi har boll), hade Bartra fått bredda för att axla den roll jag nyss förklarade att han skulle ha samtidigt som även Suarez emellanåt också kan visa sig på högerkanten och Neymar flyttar sig inåt mot mitten. Detta såg vi en del mot Atletico Madrid i 3-1 vinsten på Camp Nou.

Men det är alltid intressant med olika tankar. Jag är iaf väldigt orolig för Alves till den matchen.

Barcelona Andresito
2015-03-11 12:36
Gabriel Rekordlångt inlägg? Haha. Lättläst dock. Men jag måste säga att jag inte håller med dig med gamblandet av att spela Bartra som högerback. Varför är det gamble? Jo för att det hade blivit exakt samma sak som med Mathieu i senaste mötet med Madrid. Skillnaden mellan Mathieu och Bartra är att den förstnämnda faktiskt har spelat ytterback. Hade gärna sett Bartra som en långsiktig lösning på högerbacken, men det känns som helt fel match att experimentera på när vi gått som tåget på sistone där Alves inte har märkts av. Marcelo diskuterades friskt här inne för någon vecka sen, det som togs upp mest var att hans brister låg i defensiven. Nu vill du alltså ta bort vår offensiva högerback samtidigt som Messi ska befinna sig centralt och ta mittfältskampen. Vem ska bredda och fylla på längs högerkanten? Rakitic? Då blir det samtidigt mer ansvar på Mascherano med boll, vilket han egentligen inte ska ha. Bartra må ha bra teknik när det kommer till att jämföra mittbackar, men som högerback i Barça räcker inte det. Jag tror mer på att gå all in med Messi och Alves mot Reals vänsterkant än att täppa till vår högerkant. Känns som att vi tjänar mer på att tvinga Ronaldo och Isco neråt i plan istället för att låta dem ha chans att stanna kvar vid mittlinjen. Håller med dig angående Xavi dock, tillsammans med Rakitic hade vi haft en bättre kontroll på mittfältet, förhoppningsvis inser Lucho också detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2015-03-11 12:36
En liten reflektion. Brukar inte Real använda Pepe som defensiv mittfältare mot Barca? Ja, Barcelonas bästa defensivmedicin är bollinnehavet, men som det ser ut nu tror jag även att en "kontrollerad hawaiifotboll" kan fungera mot Madrid.
Barcelona >The Reporter<
2015-03-11 12:28
Sett Bilder på hur Casillas kallar alla spelare till att tacka publiken och utstå buropen. Han är Mr.real och han är klass. Det är synd att en sådan ikon och legend buas ut när han har bollen. Madrid-fansen vände honom ryggen när Mourinho kom. Det är så vidrigt Tänk om Camp Nou hade buat ut Puyol och Xavi. Eller det skulle aldrig hända. Vi är inget lag som glömmer vad spelare gjort för oss tidigare. I Real Handlar det bara om att vinna och vinna. Man skiter i hur det går till och kan till och med offra legender för det. Ingen hederlig klubb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-03-11 11:55
Inlägg 2/2. När det kommer till kontringsspelet så är det något jag vill att vi försöker straffa R.Madrid på, för som jag sa så kommer dem att försöka att vilja ha boll så mycket som möjligt och bollinnehavskampen kommer nog att vara rätt så jämn den här gången. Det gäller dock att veta hur mycket man ska kontra så att det finns en balans mellan ett bra bollinnehav och kontringsspel - för som jag sa så är Barcelona inte bra på att ligga lågt och försvara sig så risken är att vi straffas om man väljer att försöka kontra för mycket. Kontringar ska inte vara taktiken på förhand, utan det är något som ska försöka användas när tillfället ges helt enkelt. Så när vi har bollen vill jag se att vårat mittfält och anfall ser ut så här; - - - - - - Mascherano - - - - - - - - - - - - - Rakitic - Xavi - - - - - - - - - - - - - - Messi - - - - - - - - - - - - - - - - - Suarez - - - - - - - - - - - - - Neymar (långt ute på vänsterkanten) Medans när vi inte har bollen placerar sig spelarna som i deras vanliga utgångslägen, dvs med Messi på högerkanten redo för att kontra om tillfällen ges för det. Det här var bara några tankar jag hade, gör vi detta så är jag helt övertygad om att vi vinner el Claisco. Säg gärna vad ni tycker.
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-03-11 11:51
Poll: "Which player would you want Barça to sign?" Reus 25% - Isco 20 - Koke 15 - Aguero 8 - Neuer 3 - Ronaldo 2 #fcblive 804 members [catr]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-03-11 11:47
Inlägg 1/2. Väldigt mycket fokus på Real Madrid och el Clasico här inne just nu, så även från min sida. Jag vet att vi innan el Claisco har en väldigt viktig hemmamatch mot City, och det mötet är inte på långa vägar avgjort ännu, även om 2-1 är ett väldigt bra resultat att ta med sig. Men City kommer att åka till Camp Nou utan press och med allt att vinna, dem kommer att ta alla sina chanser och anfalla och får dem in ett tidigt mål i matchen kommer det att bli nerv. Hur som helst, jag kan inte heller låta bli att tänka väldigt mycket på el Clasico, jag irriteras fortfarande över våran senaste förlust mot dem. Vi var inte oss själva alls, så många felbeslut taktiskt och så mycket annat som inte stämde. Den här gången ser det annorlunda ut, vi har höjt oss avsevärt medans R.Madrid har tappat i form rejält. Trots det är el Clasico alltid en svår match där nuvarande form sällan spelar någon avgörande roll sett till vad slutresultatet blir. Det finns ett par avgörande nycklar rent taktiskt så som jag ser det för att vi ska kunna gå ur den striden vinnandes med 3 sköna poäng. Om vi ser till bådas startuppställningar och vi antar att Busquéts missar matchen samtidigt som R.Madrid hinner få tillbaka både Ramos och James så tror jag på liknande uppställningar från båda lagen: Barcelona; Bravo Alves - Piqué - Mathieu - Alba Rakitic - Mascherano - Iniesta Messi - Suarez - Neymar - Real Madrid; Casillas Carvajal - Pepe - Ramos - Marcelo Modric - Kroos - James/Isco Bale - Benzema - Cristiano Så, det är vad jag tror startuppställningarna kommer att bli. När det kommer till våran egna förutspådda laguppställning så finns det ett par saker jag vill ändra, eller ja, snarare 2; Alves och Iniesta. När det gäller Daniel Alves så har han blivit som en stor akilleshäl för oss där bak, han fumlar och velar med bollen och vägrar att släppa ifrån sig den i tid förutom när Messi befinner sig i närheten av honom, och när Leo inte är precis vid Alves väljer han antingen att kladda på bollen eller att stå för ett helt värdelöst inlägg som antingen plockas ner av målvakten eller går över kortlinjen. Och bakåt, i och med hans offensiva roll i laget, är han en stor brist. Han har tappat sin aggressivitet och även snabbhet, vilket var det som brukade rädda honom i hans defensiv när han var som bäst för rent taktiskt har Dani aldrig varit ett skolexempel på hur man ska uppträda. I och med Real Madrids vänstersida med framför allt Marcelo anser jag inte att Alves bör starta i el Clasico då Real Madrid gjort ett par mål från just den kanten via inlägg från Marcelo. Jag har tidigare pratat om att vi måste försöka neutralisera R.Madrids vänstersida så mycket som möjligt, för på våran vänsterkant med Alba kommer dem sällan runt. Min "lösning" är att istället spela med Bartra som högerback i just den matchen. På det sättet får vi en stabilare högerkant där risken för ett "enkelt skitmål" av Madrid, sånna vi brukar släppa in mot dem, minskar avsevärt. Vad vi tappar med Danis frånvaro är hans fina kombinationsspel med Messi, men jag tycker det är ett pris man får vara villiga att ta helt enkelt. Dessutom har jag en annan plan för Leo just i den här matchen, men det kommer jag senare till. En annan sak med Bartra som hjälper oss mot R.Madrid är hans huvudspel på fasta situationer. Senast gjorde dem ett hörnmål mot oss, har vi både Bartra, Piqué och Mathieu där i uppställningen minskar även deras chanser för mål på fasta situationer mot oss. Så jag ser absolut mer fördelar än nackdelar med att bänka Alves till förmån för Bartra. Så det är det första jag vill ändra på. Dani, ut - Bartra, in. Till den andra saken är Iniesta. Ja, visst, Iniesta har haft ett par fina aktioner nu såhär i slutet av matcherna men han är fortfarande långt ifrån sig själv, det kan alla vara överens om. Jag tycker inte att han har en tydlig roll i dagens Barça, eller så ser jag det helt enkelt inte. Att det sedan inte är Iniestas fel är en helt annan femma men för tillfället har Iniesta förvandlats till en alibispelare och det är helst något jag undviker att se i el Clasico. Han bidrar inte med mycket framåt och defensivt går han sällan in i närkamper så jag ser helt enkelt inte vad han ska kunna bidra med för oss i den matchen förutom en sak och det är rutin. Rutin och erfarenhet ska man aldrig underskatta i sånna här matcher, men det finns en annan spelare i vårat lag som sitter på än mer rutin och erfarenhet än Don Andrés och det är Xavi - en spelare som jag faktiskt tror att vi kommer behöva i el Clasico. Real Madrid har den senaste tiden köpt upp ett rad olika bollskickliga mittfältare, senast vann dem mittfältet överlägset mot oss - och vem hade kunnat tro att man kunde säga sådär för bara några år sen när mittfältet i Barcelona var det mest överlägsna i hela världen? Real Madrid kommer att komma till spel med 3 stycken bollskickliga mittfältare i form av Modric - Kroos - Isco/James. Dem är inte alls samma kontringslag som dem var under Mourinho, dem kommer att försöka att ha bollen inom laget så mycket och så ofta dem bara kan. Och Barcelona är knappast det bästa laget på att ligga lågt och försvara sig; det funkar för lag som Atletico Madrid, men för Barcelona kan det där komma att bli ödestiget. Just därför vill jag ha in Mr. Tiki Taka himself, vi kommer att behöva Xavi i den matchen det är jag helt övertygad om och jag är tom villig att gå så långt att jag tror att valet att spela Xavi eller inte Xavi från start kan komma att bli ett avgörande drag mellan vinst och förlust. En annan sak med Xavi är att han har blivit väldit mycket bättre på att spela den rakare bollen, bättre än Iniesta den senaste tiden. Den sista taktiska biten har att göra med Messi. Jag vill att vi försöker göra det vi gjorde mot Madrid i 2-6 vinsten, när Messi spelade centralt bakom Eto'o och Henry och gick ner till mittfältet. Med det menar jag inte att han ska ha det som utgångsposition under hela matchen och totalt strunta i högerkanten, men jag vill absolut försöka skapa ett 4 mot 3 överläge i mittfältskampen mot Madrid med tanke på deras 3 bollskickliga mittfältare där. Tar vi in Leo precis framför våran triangel för att skapa en form av diamant så tror jag vi vinner mittfältsduellen mot Madrid och det kan också att spela en stor avgörande roll. Tidigare säsonger när vi spelat utan en central anfallare som Suarez har det här inte fungerat då Madrids mittbackar fått alldeles för lite att oroa sig för, men med Suarez i laget är det här återigen en möjlighet för oss som jag tror kan gynna oss väldigt mycket.
Barcelona the cameroonians
2015-03-11 11:02
@*hjärta*Stay calm, fake left and see you later:
De som röstar på Barto är förmodligen; 1.personer som ville ha bort Laporta 2010 och som är för stolta att nu rösta omvänt. 2. personer som är mer intresserade av värvningar och cracks än hur klubben mår i allmänhet 3. äldre medlemmar som bara läser la Vanguardia och MD, dvs media som Bartomeu kontrollerar. Med det sagt så vet vi ju ff inte vilken plattform Laporta kommer att gå till val med (förutsätter att han kommer ställa upp). Vilka förändringar och mål är det han vill driv mot? Det är en osäkerhetsfråga och som så många gånger förr är vi människor hellre trygga i skit snarare än att vi välkomnar en okänd förändring.
Barcelona the cameroonians
2015-03-11 10:44
@DM1982:


Man kan bara beundra hans vilja att verkligen ge allt i rehaben för att kunna medverka, men en sån skada måste man ta det lugnt med för att inte riskera ett bakslag och möjligheten att bli borta ännu längre i stället.
Han får ju extra vila om han också avstår landslagsmatcherna i slutet av mars.

Lutar åt att vi åter får se Mr Smoker i ett el Clásico, men denna gång på hans mer naturliga position (eller den position han var tänkt att spela på när han köptes)
Barcelona DM1982
2015-03-11 09:56
Busquets, who is recovering from an ankle injury, will probably not be available for the game against Real Madrid on 22 March. [sport]
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: