/spanien/barcelona/forum/475.aspx/spanien/barcelona/forum/475.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-20 15:44
Iniesta70 Miranda har ju redan visat upp kvaliteter, hade absolut inte känt någon oro ifall säg att han startar mot alaves hemma?!?!? Tyvärr även vid skada på Alba så kommer han inte få spela, han kommer spela vermaelen/umtiti/lenglet eller ja varför inte Roberto som vänsterback...
Postat via SvenskaFans-appen
Iniesta70 alias Kapten Roberto
2018-08-20 15:41
#5 sergiobusquets

Ja, jag vet att det ryktats om det. Det vore väl en bra lösning, annars lär det bli ont om speltid för ....Curcurella. Lite synd faktiskt. Tyckte själv han var en av B-lagets bättre under hösten men han har stannat upp lite i utvecklingen. Kanske behöver lite Bundesliga lir för att få fart på karriären igen.

Miranda..? Han har en "läskig" potential. Hoppas Valverde vågar ge grabben några matcher redan nu. Eller kan man önska att Alba vrickar foten lite lagom illa så han blir borta två veckor nu när vi har ett ganska behagligt spelprogram..:)

Barcelona funB
2018-08-20 15:39
Håller med Davids3, att tappa Rakitic nu och Iniesta tidigare i somras skulle minska både kvaliten och erfarenheten i vårt mittfält. Vi skulle ta en väldigt vågad risk o lägga mycket press på Busquets att styra detta oerfarna mittäflt i laget. Även om Vidal har erfarenhet, är spel i Barca något helt annat än i Bayern och Juve.
Även om Arthur ser intressant ut, krävs det mycket för att lyckas diktera detta mittfält mot de bästa lagen i världen och det är en risk att förlita sig på att han ska klara av det direkt.
Även om vi skulle värva in De Jong eller, om möjligt Pogba, finns även där ingen garanti på direkt succe eller bidrag till att leda vårt mittfält.
Är pengarna värd denna risk, tappar vi inte för mycket iom en försäljning av Rakitic nu? Jag tror det tyvärr det, jag säger behåll
Barcelona Infinit8Don
2018-08-20 15:33
Att Messi inte blev nominerad till top 3 utav Uefa är väl rätt rimligt. Priset är ju trots allt bara för prestationer i cl den gånga säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Visca el Barça i visca Catalunya
2018-08-20 15:31
Ingen Messi nominerad till Uefa player of the year, Salah, Ronaldo och Modric nominerade
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-20 15:29
Iniesta70 Cucuarella kommer troligtvis lämna för Bundesliga innan fönstret stänger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-20 15:28
Semedo har en fin bollkontroll däremot så vet han inte vad han ska göra med bollen. Slutar med mycket kladd och spelet stannar upp.
Postat via SvenskaFans-appen
Iniesta70 alias Kapten Roberto
2018-08-20 15:17
the cameroonians

Hur är det tänkt att Miranda + Curcurella ekvationen är tänkt att gå ihop?
Ingen av dom lär få minuter i A-laget, eller hur?
Ska en av dom sitta på bänken i B-laget? Verkar ju märkligt, att vara på gränsen att lira på Camp Nou, sen sitter man på bänken i tredje divisionen om man nu ser det ur tex Mirandas synvinkel. Eller from Curcurella point of view.
Två förlorare..? Eller..? Hur är det tänkt?

Sen vore det ju kul om nån kunde länka Puig geniala klack-assist från B-lagets senadte träningsmatch. Ja, bara för att spä på hypen kring grabben lite extra..:)
Barcelona Davids3
2018-08-20 15:11
Vet inte om uppgifterna gällande 125m budet för Rakitic stämmer. Det är mycket pengar, mer än vad han är värd (kanske om han var 26 år idag med samma kvalite). Men jag tror inte att vi kan få in en lika erfaren spelare i detta fönster. Sticker Rakitic tror jag vi förlorar det där lilla extra som krävs för att vinna trippeln, hur många mittfältare vi än har. Rakitic är unik och vi har inte tidigare haft en likadan mittfältare så mångsidig som han är.
Barcelona FCB_Messi
2018-08-20 14:50
Riboh fan När du ger suarez beröm och Semedo kritik så fattar man direkt att du försöker starta upp en konflikt här . Lägg ner bara och gå ut och gör något vettigt istället fjant .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2018-08-20 14:24
Det Semedo saknar är just bollkontrollen.
Han är ruskigt snabb utan boll, men långsam med. Han är tvungen att ta långa touch om det ska gå snabbt, det gör honom begränsad i offensiven.


Sedan förstår jag inte att Suarez får kritik, för något han ändå gör, tar löpningar idjupled. Kolla Coutinhos mål som exempel.
Ni som vill ha Messi som 9:a, då får ni aldrig sådana löpningar.
Däremot sitter inte Suarez spel ännu, för många misstag. Har nog att gör med uteblivna mål och därmed dåligt självförtroende.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-20 13:53
Lion24 Det är just det, tveksamheten som han spelar med. Har man den speeden som en ytterback i Barcelona så ska man kunna briljera. Teknik och bollkontroll besitter han men det är mentalt som du nämner. Det fungerar inte att ha Messi till höger om inte ytterbacken fyller på när Messi promenerar inåt. Fan en liten grabb som Puig vågar spela sitt spel oavsett vilka medspelarna/motspelarna är. Lite jävla självförtroende får nykomlingarna visa på plan utan att dom ska få någon klapp på axeln. Där får jag ge valverde cred som såg det inom 45 minuter, det bytet blev riktigt lyckosamt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-08-20 13:34
#5sergiobusqutes

Semedo är en väldigt intressant spelare och jag håller med att han måste börja släppa loss lite. Semedo behöver inte överarbeta situationer så mycket som han gör. Semedo måste lära sig att dominera sin kant, äga den. Sluta ta svåra beslut och tänka ut saker snabbt. Semedo är ibland väldigt seg i huvudet, med och utan boll. Du är ytterback, du ska inte ha så mycket boll. När du har den, släpp den ganska snabbt. Låt bollen jobba, då jobbar även motståndaren. Var snabbtänkt. Samtidigt som han ska fylla på ofta och vid rätt tillfälle.

Men det kan gå bra trots allt. Det behövs lite finslipning och hårt arbete av både tränaren och spelaren själv.
Barcelona the cameroonians
2018-08-20 13:34
Ja, som jag tolkar det är det från förra förhandlingen.

Vet inte hur det är med Alba, men eftersom hans agent under sommaren gick ut och ifrågasatte varför klubben inte kommit med ett nytt kontraktsförslag så lär han inte fått samma löfte. Albas kontrakt går ju ut 2020 och skrevs från 2015 - året innan Busquets skrev på sitt nuvarande.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-20 13:21
Camerooninas Ett löfte som dom kom fram till vid förra kontraktsförhandlingen? Sitter Alba på samma löfte?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-08-20 13:06
@ || #5 sergiobusquets:


Angående Busquets lönehöjning så är detta ett löfte från Bartomeu och inget som Sergio själv frågat efter.
Barcelona Unicef1983
2018-08-20 12:53
#5serigobusquets : Fast 2år sedan är ett jävla tag sen om du tittar på hur fotbollsmarknaden har utvecklats. För mig är det rimligt att Busquets får ett löne-ök som en av kaptenerna, och bänkspelare som köps in i 30+åldern Paulinho/Vidal ska vell ändå inte ha en högre lön än Busquets? Sen är det förmodligen hans sista kontrakt i klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Oaner
2018-08-20 12:51
Sälja Rakitic för 125 miljoner euro och sen köpa De Jong som ersättare hade jag tagit alla dagar i veckan!
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-20 12:44
Lion24 Tyvärr så var det inte enda gången suarez valde att inte löpa. Första 2 säsongerna var han osjälvisk och tog dom uppoffrande löpningarna för att hjälpa medspelarna. Nu vill han bara göra mål eller assistera Messi. Han stod i vägen för både Messi och Dembele flertalet gånger. Messi och Dembele löpte riktigt bra under matchen flera i djupled. Även kul att Dembele & Alba kommunicerar med varandra och skötte vänsterkanten bra. Påtal om löpningar och uppoffring, vilken skillnad på högerkanten när Roberto klev ner. Jisses vad mycket trevligare det var med Roberto som högerback än Semedo. Han var uppe i varje anfall och ville delta. Det får vi inte av Semedo, tvivlar på att valverde har gett honom direktiv att vara försiktigt då Roberto öser på. Semedo måste börja släppa loss i offensiven likt Alba, Roberto och Alves gjorde.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2018-08-20 12:26
1,25 miljarder för Rakticic som fyller 31 i Mars? Känns som att det är ett erbjudande vi bara för detta fönster.

Däremot kan de bli lite för lite erfarenhet på mittfältet om han lämnar.
Ska tillägga att jag anser att Coutinho ska sitta på vänsterplatsen i anfallet och inte på mittfältet.
Barcelona Erik Satie
2018-08-20 12:13
Skulle sälja Rakitic direkt. De kan även få Suarez gratis.
Barcelona Lion24
2018-08-20 12:09
Luis Suarez... På länktips hittar vi en video där Umtiti passar Dembele som befinner sig mellan motståndarens mittfält och backlinje. Utgångspositionen för en ytteranfallare ska i mitt tycke vara att bredda men ju närmre vi kommer mål så ska spelaren in i banan. Samtidigt kan man som Dembele ibland röra sig inåt mot den ytan där han får bollen. Dembele gör det fint med första touchen. Det är viktigare än man tror, med en bra första touch övergår du från fas 1 till fas 2 mycket snabbare. Du planerar ditt spel vilket gör att du är ett steg före din motståndare.

Men Suarez då. Vad gör Suarez? Eller vad gör han inte? När Suarez ser att Umtiti har bollen, då måste Suarez förutspå det som kan komma att ske. Det var det här som gjorde oss stora under Pep. Lita på varandra. Ta löpningen och lita på att du får bollen av din lagkamrat. Tveka aldrig, förutspå saker på planen innan dom händer. Ha alltid hjärnan igång hela tiden.

Suarez borde förutspå det som kan hända när Umtiti har bollen. Han ser att Dembele rör sig på den farliga ytan. Suarez ska vara beredd. Så fort Dembele tagit den fina första touchen mot mål så ska Suarez ta en diagonal löpning. Det här underlättar och ger väldigt många alternativ. Om Suarez tar den diagonala löpningen, då frågar han försvararen: "ska du med mig eller ska du stanna kvar på din zon". Om försvararen stannar, så kan Suarez smyga bakom backlinjen och få en enkel passning av Dembele vilket sätter Suarez i fri läge. Om försvararen följer med Suarez, då lämnar han en yta vilket gör att Dembele bara behöver dribbla av en spelare, istället för som i video båda mittbackarna helt själv.

Alltså, hjälp varandra. Lita på varandra. Ta löpningar för varandra. Du kanske inte får bollen, men du blir huvudorsaken till ett mål eller en farlig chans. Förutspå saker, tänk, tänk, tänk hela tiden. Hjärnan ska vara aktiv i 90 minuter. Den farligaste vapnet man har som spelare är huvudet. Suarez måste erbjuda mer än det han gör. Vi har ändrat hela vårt spelsystem för han, nu måste han ge mycket mer tillbaka.
Barcelona Meneysuarez91011
2018-08-20 12:07
Sälj Rakitic, sälj sälj sälj.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-08-20 12:02
Hade utan tvekan sålt rakitic till Psg för en bra summa. Kanske 80-85m? Taget. Eller kanske någon slags bytesaffär där vi får verratti? Ja, jag vet. Jag drömmer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Illusionista
2018-08-20 12:00
Barcelona pair wanted at Parc des Princes

Paris Saint-Germain are exploring the option of luring Ivan Rakitic and Sergio Busquets away from Barcelona, reports Spanish publication Sport.

Their efforts to land Busquets appear set to come to nothing, with it understood that the World Cup winner has fresh terms in place at Camp Nou which will raise his release clause to €200 million (£179m/$228m).

PSG may, however, have more success with Rakitic, with it possible that they could meet the €125m (£112m/$143m) asking price in his contract.


Källa: Goal

Om det stämmer, vilket jag inte tror, så skulle ingen tveka att lämna Rakitic över till PSG för 125 miljoner euro? Rakitic är en otroligt duktig fotbollsspelare och jag tycker verkligen han passar bra i Barcelona, balanserar mittfältet på ett fint sätt men 125 miljoner euro? Sälj!
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-20 11:53
Börjar ryktas om de jong igen samtidigt ryktas busquets eller Rakitic bort till psg. Rakitic ut och de jong in? Hell yes!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-20 11:48
Unicef Ja eller så ger man fan i att höja lönen då han förlängde sitt kontrakt för 16 månader sen. Vill han lämna för att tjäna bättre så får han mer än gärna göra det. Trött på hur ofta våra spelare får nya kontrakt och lönehöjningar...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-08-20 11:38
Vill man klaga så får man klaga, så länge man följer reglerna och håller en god nivå. Vill man istället vara optimist och nöjd så får man också vara det, så länge man följer reglerna och håller en god nivå. Vill man slippa läsa klagomål, då får man scrolla vidare och läsa andra inlägg. Likadant om man inte vill läsa nöjda och glada inlägg. Det viktigaste är respekt. Vi är ett tiotal skribenter härinne, kanske 100, det är normalt att alla inte tänker likadant. Man är oense och man ser olika saker med olika perspektiv, fullt normalt och mänskligt.

En av de allra värsta kommentarerna jag verkligen ogillar är typ "tror du att du vet mer än tränaren". Om vi ska tänka så då är det ingen mening att ha ett forum för Barcelona överhuvudtaget. Eftersom vi ändå inte kan göra skillnad och vi inte vet mer än tränaren, vad har man då att diskutera? Fåglar som flyger över Barcelona? Vi är ju ändå inte tränare i klubben och tränaren vet mer än oss, vad ska vi med diskussioner till då?

Jag kan erkänna att jag är en stor kritiker som kanske drar ner glädjen och optimisten här inne men jag hoppas och tycker ändå att jag oftast gör det med en någorlunda god nivå. Vill man läsa, läs. Vill man inte "dras ner", scrolla vidare. Alla är inte lika negativa, eller lika positiva. Det viktigaste är respekt mot varandras åsikter. Sen kan det hetta till nångång och det kan rinna över men grundtänket ska vara respekt.
Barcelona Unicef1983
2018-08-20 11:36
#5 SergioBusquets : Fast det är ändå rimligt med tanke på SergioB ålder kontra kontraktslängden. Varför skriva ett längre kontrakt än så med en spelare som är 30?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-20 10:59
Barça wants to renew Sergio Busquets contract which he will sign in September. It will be the same contract but with a pay raise. It will still expire in 2021 with a 200M buyout fee. [rac1] Vi är nog den enda klubben som enbart höjer lönen....
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: