/spanien/barcelona/forum/471.aspx/spanien/barcelona/forum/471.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona II Barça II
2018-04-18 13:13
messiooooxavi ”Går man in hit så är allt nattsvart. Finns inga realistiska och positiva kommentarer längre. Frågar mig behöver jag läsa vad dårarna skriver. ” Lär dig att argumentera för din sak istället för att håna dina meningsmotståndare. Om du anser att alla som inte tycker som dig är dårar så kommer du få det svårt i framtiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 09Triplete15
2018-04-18 12:51
Det svider faktiskt att veta att den typen av fotboll som vi förespråkar inte spelas i vår klubb. Vår klubb som gjort sig kända för passningstrianglar, 4-3-3, hög press etc. Istället spelas den fotbollen i ett oljelag i Manchester.
Barcelona Romario - Da Souza
2018-04-18 12:19
Missat två matcher i rad nu när Barcelona spelar, jag skiter fullständigt i titlarna. Vi har blivit så fantasilösa, enformiga. Man vet hur det kommer se ut, det är passningar mellan mittbackarna till målvakt till mittback till målvakt och sen en boll till Rakitic/Paulinho/Gomes som Lion24 så fint beskrev passar vidare problemet istället för att lösa det.

Spelare med noll teknik, spelförståelse, spelare som inte vet vilken position som är bra att vara på genom att röra på huvudet och använda hjärnan, spelare som inte använder ytorna effektivt, spelare som inte vinner tid genom sitt sätt att agera. Roma matchen var droppen för mig iaf, det vi såg var spelare som sket helt i klubbmärket tredje året i rad. Xavi hade mer fotboll i lilltån än dessa tre färskingar till ''fotbollspelare'' Rakitic,Gomes,Paulinho. Sorgligt.
Barcelona Suarez9
2018-04-18 12:10
II Barca II Jag håller inte helt med dig. Vi skulle kunna lira med en fullgod elva till helgen mot Sevilla. Ren 4-3-3 med en härlig blandning av potential och erfarenhet. Semedo-Pique-Umtiti-Alba S.Roberto-Busq-Cou Messi-Suarez-Demb Det här är en bra elva. Även om Suarez har dåliga dagar det är ingen dålig spelare som har gjort 22 ligamål. Dembele behöver tid och erfarenhet och måste få spela dessa matcher. Coutinho är så utvilad att han kan spela match varannan dag och delta i VM utan problem. Vi skulle kunna spela tika-taka med samtliga spelare i den elvan. Semedo har visat undervar teknik men likt sin föregångare så är de urusla på att slå inlägg. Problemet är att det laget kommer inte spela. Utan istället säkrar vi upp med Roberto på HB. Vi tar in Paulinho i mitten och spelar med en trött Iniesta istället för Coutinho. Har Valverde en riktigt bra dag så sitter Dembele på bänken för Gomes. Det är där problemet ligger. Att bänken behöver bättras är inte ens en diskussion det ska bara hända. Frågan om man ska titta i egna ledet eller ute i Europa är väl där diskussionen kan komma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messiooooxavii
2018-04-18 11:47
detta forum har blivit fantastiskt dåligt. Går in här max en gång i veckan nu från att ha kikat in flera gånger dagligen förr.

Efter omständigheterna på försäsongen med Neymars flytt trodde alla att detta skulle bli ett mellanår för Barca för att nästa säsong vara med och kriga om titlar igen.

In får vi en Valverde som med knappa medel leder oss till en liga titel ich Cdr final . Vi är obesegrade i ligan.

Vi slår rekord i ligan denna säsong. Vem hade trott det på försäsongen.

Cl var en missräkning men fullt förståeligt att Valverde ställer upp som han gör. Det har ju funkat ganska bra hittils eller hur. En enstaka förlust på hela säsong fram till Roma Matchen.

Går man in hit så är allt nattsvart. Finns inga realistiska och positiva kommentarer längre. Frågar mig behöver jag läsa vad ni skriver. Folk som bara ser missär. Folk utan glädje. Folk som är deprimerade. BEHÖVER jag gå in och läsa deras åsikter ?
Nah jag väntar till nästa säsong.

Tog bort slutet på ditt inlägg och ger dig en varning för låg nivå och onödig provokation/ mod
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-04-18 11:45
Valverdes vara eller inte vara i klubben avgörs på lördag. Förlorar man finalen mot Sevilla vilket är helt möjligt med tanke på hur vi spelar så får han förmodligen gå oavsett liga titel.

ps. Bra att jag får bekräftelse på Messi här då allt fler höjer rösten mot honom. Så som han spelar under våren räcker inte ens bland 10 bästa. Killen är totalt under isen . Att sätta nån frispark här och där har räddad hobom från totalt fiasko denna 2018.

Barcelona II Barça II
2018-04-18 10:32
DM1982 Jag skulle vilja påstå att vi inte har en bra startelva. Börjar vi i defensiven så är det bara Umtiti och Alba som håller Barca klass, Pique är för ojämn och Semedo är för orutinerad. Mittfältet är ju i princip ett skämt, Coutinho och Busi är la de som håller hög nivå. Möjligen även kroaten och Paulinho, men bägge är absolut inte startelva-material i FC Barcelona. Iniesta är slut som fotbollspelare. Resten är ett skämt. Anfallet består av Messi, thats it, Suarez har tappat allt, 1 mål i CL säger allt och Dembele är alltför orutinerad. Paco är grym som avbytare. Målvakterna däremot är världsklass bägge två.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-04-18 10:21
Dm1982 Det var riktigt patetiskt att se valverde igår, känner på mig att han har börjat tappa omklädningsrummet. Jag börjar fundera på ett tränarnamn som jag har verkligen inte har velat ha som tränare. Men frågan är om inte bielsa hade varit det bästa för oss fans iaf. Han hade ju hängt spelarna oavsett namn och fått varenda en spela för laget eller rulla tummarna på bänken. Är det något vi vet med bielsa är ifall det inte fungerar sportsligt så brukar han dra ner kostymnissarna och starta en snöbollseffekt haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-04-18 09:51
Håller med många härinne.

Missade hela första halvlek så jag satte på det på Viaplay från början utan att veta resultatet. Tittade ett tag för att bli ruskigt ointresserad av matchen. Började spola fram mer och mer, till slut hade jag hamnat på själva livesändningen.

Trist spel med spelare som tyvärr inte håller måttet för ett slagkraftigt Barcelona. Vi har en sjukt bra förstaelva, resten känns mediokra faktiskt. En del reservspelare skulle nog ha svårt att ha en startplats i ett mittenlag känns det som.

Lite intressant att se Valverde stå och gestikulera hårt och skrika åt spelare helt plötsligt. Nu går det visst bra? I och för sig inte så farligt att skrika åt reserverna, när det är ordinarie elva håller han inte på så där. Var faktiskt lite patetiskt att se. Var dig själv.

Sedan som någon skrev, Messi. Kliver in och går fram och tillbaka och för väl tre-fyra ryck på hela halvleken. Undrar om Valverde skrek något åt honom? Kom in och spring, är man kapten så måste man visa vägen.

Tyvärr är Barcelona inte direkt roliga att titta på men det tar inte bort det faktum att det är sjukt imponerande att de inte har förlorat på hela säsongen. Vare sig det ser roligt ut eller inte så är det starkt.
Barcelona the cameroonians
2018-04-18 09:31
@Duda:


Att B-laget ligger där de ligger bottnar inte i enbart i att det saknas talang utan om en labil dynamik, felaktig transferstrategi och en tränare som inte riktigt vet vad hans uppdrag egentligen är.

Därför är det svårt att bedöma om t.ex Cucurella är "kapabel" att göra ett bättre jobb än Digne, men för att avgöra just detta så måste man ge honom en chans att bevisa sig. Utan chans inget kvitto.

Det ledning och tränare glömmer bort i sitt resonemang kring talanger är att de såklart inte kommer vara bättre på studs än det alternativ som finns idag, men att deras potential är väsentligt högre och att de därför måste ges en chans.

Det har skyllts på så många olika faktorer till varför det inte kommit upp någon talang från B-laget sedan Roberto för 5(!) år sen.
2013-14 var det för att A-lagspelarna var för bra
2014-15 var det för att de ramlade ut ur Segunda A och gjort ett dåligt jobb
2015-16 berodde det på att steget var för långt mellan Segunda B och la Liga
2016-17 var det samma sak
2017-18 beror det på..????

Inte nånstans tas det ansvar uppifrån och Pep Segura och Bartomeu fortsätter skylla på andra faktorer men glömmer bort att deras egen strategi med att värva utifrån, ta in "fel" tränare och frångå spelsystem är de största orsakerna till varför inga talanger får chansen, att B-laget går dåligt och att yngre förmågor i allt större utsträckning väljer att lämna för andra klubbar.
Barcelona Katalano
2018-04-18 09:20
Till och med Aftonbladet har snappat upp gårdagens match:

"För första gången på 16 år startade Barcelona utan en enda spelare från akademien La Masia. Senast det hände var 6 april 2002."
Barcelona Pep - El Míster
2018-04-18 08:37
Instämmer på många skribenters besvikelse. Lion24 främst. Är uppgiven. Och då har vi ändå 40 matcher obesegrade. Det betyder att något är grovt fel. Valverdes teaterspel ja - vart fan kommer det ifrån? Helt plötsligt står han och viftar vid sidan och visar känslor. Jävla pajasjävel. Stannar han nästa säsong bojkottar jag fanimej hela säsongen. Rotera ska han göra men inte fan får en enda jävla talang chansen. Nej, Valverde måste bort. Han står helt enkelt inte för det Barca står för. Simple as that. Defensiv, tråkig och feg. Fy fy fy. Dembouz kan bli en riktigt bra spelare i ett fungerande lag men han kommer aldrig någonsin bli en ledande spelare som tar ansvar och gör skillnad. Han tröttnar nog på Barca inom ett par säsonger om inte laget höjer sig och ger honom det han vill ha. Ny tränare? Vem? Finns bara en person för jobbet och det är Xavi. Vill inte ha någon annan. Men det kommer inte ske förens 2019 som tidigast. Avslutningsvis så har det blivit så tråkigt att se laget spela att jag gång efter gång kommer på mig själv scrolla huvudlöst på Instagram istället för att rikta blicka mot tvn. Varenda jävla match. Dragningskraften finns inte längre och det gör mig ledsen som culé.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-04-18 08:26
Gomes ger mig huvudvärk. Hur kan någon vara så totalt värdelös?! Jag kan inte komma på att vi haft en så dålig spelare . Indianpassnig som ledde till Celtas mål är bara ett exempel hur han tänker . (Denis hade en liknande passning men som tur utnyttjade inte Celta det) . Men att göra engångs företelser är en del av fotbollen men att göra om samma misstag gång på gång är inte fotbollen. Om man tänkte spela Gomes för att sälja han bättre så gjorde man precis tvärtom. Vem vill köpa en sådan flopp?!
När det gäller egna talanger förutom Alena så verkar det vara en brist på andra som kan flyttas upp och ges chansen . Att b laget håller på att åka ur säger väl en del. Räcker man inte i La liga 2 vad vill man göra i La ligans bästa lag ?!
Barcelona Barcadinho.
2018-04-18 08:08
Skrev fel igår. Jag menade orättvist.
Celta hade massor av chanser.
Dock deras andra mål var (medveten) hand.
Denis visar sin potential, fin teknik o rörelser, nästan sån som många längtar att se men han visar det för sällan. Tyvärr. Om det beror på för lite speltid el annat vet jag inte.
Du behöver vara jämnare för att lyckas på den här nivån.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Beast Puyol
2018-04-18 08:04
Valverde är inte rätt man för att träna Barca. Personligen tycker att Valverde har haft sån Zidane flyt med resultat. Vi spelar skit men vinner pga motståndarlaget är så ineffektiva framför mål. Jag tror Celta hade 5 solklara målchanser men dem tog inte vara på alla chanser dem fick. Vi kändes som Hawaii rakt igenom vilket var katastrofalt att se på. Ge oss Sarri.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-04-18 07:26
Jag gillade valverdes teaterspel vid bänken, mot Roma blev han handlingsförlamad och stod som en staty. Men när reserverna spelar då jävlar kan han visa känslor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2018-04-18 06:09
Vi är så många fans som skrikit efter en ny kontrollerande mittfältare sedan Xavis sorti. År efter år uteblir en sådan värvning uteblivit och varje gång vi floppar (i CL) så kommer i varje fall jag till samma slutsats, vi behöver verkligen en Xavi 2.0... hell, en Xavi 0.5 hade räckt jävligt långt.

VEM ska slå den avgörande passningen när Messi inte är på plan? Ska det gå så långt att vi står utan varken Xavi eller Iniesta och FORTFARANDE inte plockar in en mittfältare med liknande kvalitéer? Det är nog nu, hur länge kan ledningen blunda för det här problemet?

Det var mycket snack om en plan B under Pep, ett spel som vi skulle använda mot parkerade bussar, även om tiki-takan allt som oftast öppnade upp tillräckligt med ytor för att skapa målchanser förr eller senare.
Vårt spel har ändrats så mycket sedan den tiden att en Plan B vore att byta in en spelskicklig mittfältare så att vi kan behålla bollen inom laget och lugna ner spelet när vi är pressade, likt vi var mot Roma.

Det är förjävla illa att det är så, att en ny mittfältare hade varit en plan b, men det känns som att det är ungefär där vi får börja tills det i sinom tid blir vår plan a. Hämta hem Thiago, annars kommer Pep och snor honom rakt framför näsan på oss. Kommer Arthur? Ja i så fall blir det kontrollerande spelet en plan b i ett par säsonger till, har svårt att se hur han ska kunna gå rakt in i startelvan, har dock gärna fel.
Barcelona Vítor Borba Ferreira
2018-04-18 05:08
Usch. Vad har hänt med detta laget? Var är alla talanger från La Masia? Hur kan clownen Gomes starta framför Alena? Valverde har pissat på sig helt och hållet, lämna denna klubben omedelbart. En tränare utan känsla, utan balls. Hade han haft lite, bara lite stake i sig hade han vågat bänka Suarez och spelat med Paco för tre månader sen. Att man inte ens har sett Alena starta en jävla match är för mig säsongens största gåta, vad tänker denna karln med. Vad är det Gomes gör som är så bra? Vilken urusel feg tränare, nästan så att man skäms varje gång man ser han coacha laget från sidlinjen. Envis och feg, som enbart tänker på sitt pissiga rekord i ligan som ingen bryr sig om, möjligen Real Madrids vaktmästare. En sån jävla feg tränare som är rädd för att göra det lilla extra eller bänka storstjärnorna. Messi promenerar med kaptensbindeln på trots att han blivit inbytt och är piggare än alla. Otroligt fotbollsbegåvad men jämför man det med hans psyke eller mentalitet så skäms man för fan. Vilken usel ledare. Att Suarez tar frisparkarna framför Coutinho säger allting om vår egna lilla Mr. Bean. Hur en sån tränare får träna detta laget är en gåta för mig, men problemet kommer alltid uppifrån, och det vill jag inte ens börja med för då bli man bara mer frustrerad. En gång i tiden njöt man att kolla på detta laget, nu blir man bara arg. Styrelsen, tränaren och vissa spelare i denna klubb har förstört allt vad denna klubb en gång i tiden stod för.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Valverdismo
2018-04-18 04:28
Messi blir inbytt, är kapten på plan men promenerar alltså o hjälpte inte laget att försvara en enda gång? Vi är en man mindre, som kapten ska du manna på laget, kämpa, pressa motståndaren, inte promenera på plan med huvudet ner i gräset. Han har tagit sitt promenerande på plan till en helt ny nivå. Hur bra Messi än är med boll, så är han genomusel utan boll nuförtiden och det hämmar laget i pressfasen och när vi blir tillbakapressade med 10 man som nu. Messi var ett monster utan boll under Guardiola o Tito. Inte längre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-04-18 01:08
Som någon var inne på så startade vi alltså inte med en enda akademispelare ikväll. Inte ens en katalan, för en stolt katalansk trupp. Och då är dessa våra rotationsspelare, är det några som brukar vara rotationsspelare så brukar det ändå vara billiga eller egna talanger, inte alla men åtminstone några. Det är svårt att beskriva känslorna för mig när det gäller den biten. Som jag har skrivit många gånger tidigare så dras jag ännu mer bort från den här klubben. Sen kan man kalla mig plastsupporter och massa annat men sanningen är att jag känner så här.

Till spelarna idag, vi har en vänsterback som verkar vara full när han spelar. Inget självförtroende, extremt okoncentrerad och tar i stort sett alltid felbeslut, även när han gör ''rätt''. Det här var PSGs rester. Vi har två mittbackar varav en köptes in för att få fans i det landet (Colombia), allt det här enligt våran egna klubbledning. Sen bredvid han har vi en 30+ spelare som är skadad lika mycket som han är tillgänglig. En 30+ spelare är välkommet, även om han är skadad, för att på så sättet vara en ledarfigur, en pappa eller en storebror för några som behöver det. Men den här spelaren sitter knäpptyst för sig själv. Om det är språkbrist eller nåt annat vet jag inte.

Mittfältet är ett stort skämt och det här måste vara det mest tragiska som någonsin hänt fotbollshistorien, förutom alla dödsfall och så. Från att prioritera små tekniska mittfältare som kan lösa stora problem har vi gått till träfötter som inte ens kan lösa små problem. Tack Luis Enrique och ledningen för Andre Gomes och alla dom där grabbarna. Så jävla sorgligt att se.

Vad kan Digne som Cucurella inte kan? Vad kan Mina som Tarin eller någon annan mittback från B-laget inte kan? För dom får ju aldrig spela, spelarna som köps in alltså. Vad kan Gomes och alla dom andra som Samper, Alena inte kan? Allt är så himla sorgligt så man vet inte ens vad man ska säga.

En sak jag vet vad jag ska säga är att jag är inte ett dugg imponerad av Dembele. Han må ha gjort mål ikväll och han må ha gjort mål mot Chelsea. Men hur gick båda målen till? Jo, på omställningar där det finns massor med ytor. Och då är det väldigt sällan vi får spela på stora ytor. Beslutsfattandet är väldigt ofta katastrof och ibland får han inte ihop fötterna och hjärnan, det blir en krock. Man kan säga att han är ny, ung och varit skadad och så vidare, men om man såg Dortmund så var han en snarlik spelare. Jag vill ha spelare som tänker snabbt, som får ihop fötterna och hjärnan, som gör det enkelt och lätt, som håller bollen inom laget. Demebele är ingen lojal spelare mot sina lagkamrater, han är lojal när vi har bollen men annars är han inte så intresserad. Det här är ännu en spelare som skickar över problem till någon annan, fast den här gången utan boll.
Barcelona Criff
2018-04-18 00:34
Tycker alla är lite hårda mot dagens match och spelare.
Inte deras fel att de aldrig får spela, och när de väl får det slänger han in allihopa som är omatchtränade åt vargarna i Celta Vigo borta, där vår första elva alltid har problem.

Hade vår första 11a lirat, och det blivit 2 - 2 hade vi varit nöjda, med tanke på hur vi brukar spela mot Vigo borta.

Tyckte första halvlek var kul att se, pressen tillbaka, orken. Som sen självklart stendog i andra halvlek då ingen av spelarna är matchtränade.

Förstår inte riktigt varför det är så svårt att rotera en spelare varje match typ.. Paco en, Mina en osv.. som ett rullande schema. Tror VV att om vi kör första elvan + 1 bänkspelare så fallrerar hela laget?
Nä då slänger man in alla bänkspelare tillsammans istället, vilket oftast blir kaos oavsett lag.

Skön pinne och de flesta fick vila inför cupen!
Barcelona little_master
2018-04-18 00:01
Wallmannen Känns svårt att vara engagerad när allt som fick en att fastna för just klubben FCB är som bortblåst! Det verkar inte finnas någon som bryr sig hur det ser ut, varken folket där nere, clownerna som styr klubben eller spelarna för den delen. Jag kollar på matcherna och försöker engagera mig men det är svårt. Det enda man känner igen är klubb emblemet. Resten behöver jag inte ens gå in på, det har många andra utryckt redan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Duda
2018-04-17 23:43
Jag har en fråga som jag hoppas någon som är mer insatt i b-laget kan svara åt mig. Om b-laget nu går så dåligt som det gör, finns det verkligen kvalité nog för vissa, med undantaget Aleña, att flyttas upp? Jag menar, hade b-laget öst på och spelarna levererat så hade jag förstått att man kanske vill ha upp dom bästa till A-laget, men finns det på allvar spelare med talang nog att konkurrera om en plats i a-truppen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2018-04-17 23:42
little_master Självklart är jag inte nöjd med spelet. Men när väl matchen sätter i gång är jag känslomässigt engagerad, och vill att Barca ska vinna matchen. Det känns främmande för mig att inte bry sig om matchen och vara ointresserad av hur den slutar.
Barcelona Soko
2018-04-17 23:34
Hur många pass slog vi inom laget innan Paulinho gjorde målet?
Vi har träffat ramen 32 gånger denna säsong !! Fattas bara 1 till för att slå Liverpools rekord på 33 ramträffar ..
Barcelona Davids3
2018-04-17 23:30
@ Xavi #6:


Faktum att 9 av 11 är bänkspelare gör det hela ännu värre egentligen, att ingen egen talang sitter där.
Barcelona little_master
2018-04-17 23:25
Wallmannen
Sorgligt att se att du verkar vara otroligt nöjd med fotbollen vi spelar eller hur klubben sköts.
Barcelona Xavi #6
2018-04-17 23:15
Det är första gången på 16 år som vi startar utan en enda spelare från La Masia. Varför fick inte Alena eller några andra B lagsspelare chansen när vi ändå vunnit ligan? Bedrövligt.
Barcelona wallmannen
2018-04-17 23:13
little_master Då tycker jag du ska börja följa ett annat lag som, enligt dig, spelar bra fotboll.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-04-17 23:12
Vart kommer alla dessa s.k fans ifrån? :)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: