/spanien/barcelona/forum/4651.aspx/spanien/barcelona/forum/4651.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Vampíro
2015-01-17 22:56
Abidal: "After leaving Barça, I always thought I'd come back. But I'm not in a hurry. I will take some time to decide." [md] Översatt: "Jag väntar på att Barto ska get the fuck out!"
Postat via SvenskaFans-appen
Demakast
2015-01-17 22:10
Jag måste också hålla med om att det är helt fel att säga vissa saker om gamla lirare och i det här fallet tänker jag på Bojan. Att Rijkaard lämnade påverkade hans karriär enormt. Han som hade lille Bojan under sina mjuka vingar. Mannen som kunde vara en riktig fuling som spelare verkade vara världens lugnaste och snällaste tränare. En famn att gråta ut i försvann för den känslige Bojan som på något sätt gick vilse, eller tappades bort under hela Pep eran. Kanske var Guardiola helt fel tränare för en spelare som Bojan då. Han är stentuff, kall och helt okänslig i sin jakt på resultat. Med all rätt kanske men det känns som om Bojan kastades bort av klubben på något sätt. Och nu när jag tänker på det. Vad hade han för relation till Pep egentligen? Och har jag fel i att klubben hade lite för bråttom med att göra sig av med honom? Bojan verkar vara en väldigt rar och känslig kille som trivdes i sin trygga vrå på Camp Nou. Jag kan inte låta bli att undra ifall sagan om Bojan kunde slutat på ett annat sätt ...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Himne del Barcelona
2015-01-17 21:37
Kröjf

Tack! Det var det bästa inlägget jag läst här inne på mycket länge. Det var ett sådant inlägg som gick rakt in i Barcelonahjärtat. Jag är övertygad att alla äkta Barcelonasupportrar resonerar likadant.
Barcelona Kebabtraume in der Mauerstadt
2015-01-17 21:30
Är väl skitkull att det går bra för Bojan? Jag blir skitglad varje gång jag ser honom göra mål för Stoke. Imponerande att han är såpass bra i Stoke och PL av alla ställen. Trodde aldrig han skulle kunna blomma ut igen i PL av alla ligor.
Barcelona Mido
2015-01-17 21:17
Tycker inte ni att Ronaldinho förtjänar en roll i klubben efter när han lägger av,, det var tack vara honom att Barca vände den dåliga trenden... Ingen av oss kommer att glömma allt han gjorde för barcelona som klubb, tog väl hand om Messi,, fick applåder av supporterna i Madrid med mera.. Visca Barça grande Ronaldinho
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona IanFcb
2015-01-17 21:05
HEj.
Jag ska till Barcelona och kolla på Barca mot Malaga.

Är det någon som har något tips och ge innan man åker eller något ställe man borde besöka.
Jag har redan varit en gång och kollat El Clasico men då blev det bara matchen och sen barca museet, men tänkte om det finns andra ställen man borde besöka eller något sånt innan match.
Barcelona Rambla~
2015-01-17 21:03
Kan bara instämma. Hur fan kan man sitta och håna nuvarande och även tidigare spelare? Jag kom på mig själv utbrista ett tyst "Yes" för mig själv idag när det plingade i rutan och det kom upp att Bojan gjort mål. Vill inte alla andra precis som jag att det ska gå bra för Bojan, att han får lite framgång? Om inte, förstår jag verkligen inte hur ni resonerar. Nej, det ville sig inte riktigt för honom i Barca. Lite surt kan tyckas men att för den skull vara missunnsam och håna honom för det är bara beklämmande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2015-01-17 20:44
Kröjf Dagens inlägg! Kan bara hålla med - till fullo dessutom. Folk som hånar våra egna spelare tillhör bottenskrapet av Barcafansen, må det vara Bojan, Fabregas, Thiago, Pique eller Valdés. Alla som kommer ifrån dom egna leden kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Även dom utifrån som berört Barcahjärtat och gjort ett avtryck för all framtid, tex Henry, Abidal osv. Jag förstår att man ibland är uttråkad och inte har något bättre för sig och man går in och ut ur SF stup i kvarten och skriver inlägg efter inlägg om i stort sett ingenting alls. Men att håna våra spelare i dessa stunder, såväl aktiva som före detta, i ett försök att vara rolig är för mig obegripligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-01-17 20:44
Deulofeu Ingen framtid så länge sopan Eusebio tillåts vara kvar. Jag fattar inte vad de väntar på nere i Barcelona? Räcker det inte att laget parkerar på nedflyttningsplats? Ska de först behöva ramla ur Segunda innan någon tänker agera? Jag blir så trött.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2015-01-17 20:28
fyfan alltså. Fick tårar i ögonen när jag såg den här videon.
Barcelona Deulofeu
2015-01-17 20:03
Har läst en hel del rykten om supertlangen Tielams till Barcelona efter bannen någon som vet mer eller också läst det?

Originalkällan är tydligen skuysports

Om det är sant ramlar jag av stolen Samper,Teileman,Halilovic,Adams herregud vi har en framtid!
Länktips: goal.com
Barcelona Neymar11
2015-01-17 20:03
Elraval Samtidigt brukar fotbolls fans ha ett riktigt kort minne, och glömma av vad dom äldre spelarna har presterat i sina yngre dar. Allt eftersom man hela tiden ska jaga efter någon yngre och fräschare Varför skulle Iniesta bemästra en defensivtaktik när han klart och tydligt är en offensiv spelare? Varför ska han anpassa sig efter andra när han har varit galant med sitt spelsätt? Sergio behöver jag inte ens gå in på, killen bänkar Yaya och masche för att han är bättre än dom bägge så enkelt är det. För Barcelona är han en av dom viktigaste spelarna, visst han har inte varit sig själv den här säsongen men med det sagt så är han fortfarande top 3 defensiva mittfältare i världen. I form är han bäste Kan vara nostalgin, kan vara tacksamheten jag har för dessa men att trycka ner personer som har legat bakom Barcelonas bästa år känns ju lite mindre genomtänkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-01-17 19:57
Barcelonistas skrev:

"Bojan den sopan, minns hur alla trodde att killen skulle bli en av värdens bästa..."

I sak kan man ju knappast med hedern i behåll, invända emot att Bojan inte kom att motsvara de högt ställda förväntningar på honom. Som till en början infann sig på seniornivå, när han redan i 17-årsåldern var den dominerande spelaren i Spaniens U-21 lag, efter att dessförinnan ha haft daglig lekstuga i La Masia.

Vad jag reagerar emot, är att det är så vanligt härinne att man inte är sena att med spott och spe häckla spelare i vårt lag, som inte visar sig hålla måttet eller har en nedåtgående formkurva som ibland håller i sig. Busquets är ett bra "pedagogiskt" exempel.

Han har verkligen inte förtjänat alla sarkasmer, nedlåtande ord och påhopp, med tanke på vilken oerhörd betydelse han haft och förhoppningsvis även kommer att återfå, framgent för allas vårt FC Barcelona.

Att känna sorg och oro kombinerat med berättigad besvikelse, över att en spelare inte längre förmår prestera på sin högsta nivå, är en sak. Liksom att utifrån denna insikt vilja se honom på bänken, för att han inte längre bidrar till lagets spel i sin helhet på ett tillräckligt bra sätt.

Men formulera samma insikt och/eller slutsats i sak, fast i ett tonläge vilket låter som bänkning eller petning, vore det en välförtjänt tillika efterlängtad bestraffning av en riktig sopa till spelare, något helt annat.

Respektive förhållningssätt är åtminstone i min subjektiva värld, själva skiljedelaren mellan äkta culés och s k medgångssupportrar.

Pedro för att nu ta ett annat ännu mer uppenbart exempel, har ju verkligen inte gjort någondera gruppering speciellt glad de sista säsongerna; särskilt inte den pågående.

Och just därför blir jag så varm ända in i hjärteroten vid dom tillfällen när publiken på Camp Nou, ändå skanderat hans namn som vore han Messi efter ett drömmål, när den bortkomne killen från kanarieöarna med all rätt blivit utbytt för "femtioelfte" gången.

Det är kanske just i sådana stunder som åtminstone jag känner en oerhörd stolthet att hålla på en klubb, som i mångt och mycket utgör motsatsen till Real Madrid.
Där t o m deras store målvaktslegend, som räddat dom från fiasko på mållinjen långt mer än en gång i La Liga under årens lopp, får finna sig i att hånas av "dom egna" å det grövsta gång efter annan i sin karriärs slutskede.

Tja, det var väl ungefär det jag ville få sagt, efter att ha låtit mig inspireras av Gabriels inlägg om Xavi idag. Kommer fortfarande ihåg alla skoningslösa sågningar av honom den gångna sommaren, både som spelare och person.
Barcelona Sentuary
2015-01-17 19:54
Clyne högerbacken i Southampton, 21 år gammal, sover våra scouter eller..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2015-01-17 19:52
@grande jw:
Han har inte varit nå vidare den här säsongen, tyvärr. Det skulle vara skönt att se spelarna ur någon annans perspektiv någon gång. Visserligen ser andra inte spelarna mer än vi fans som ser varje match, men jag har märkt att det är vanligt att försköna en spelare (oftast pga nostalgi) eller undervärdera en spelare (i våra ögon Alexis när han var här t ex, eller Pedro som blivit ett riktigt mobb-offer av oss, men som många andra säkert skulle döda för att ha i sitt lag). Busquets och Iniesta är två såna spelare som kan sväva mellan himmel och helvete i mina ögon. I rätt matchsituationer och med rätt taktik så är dem ovärderliga. Men det är just det som är deras nackdel också - att dem inte kan anpassa sig till matchsituationer på samma sätt som t ex Messi, Neymar eller Mascherano. Alla pratar om att Messi har så stor makt i laget och att laget anpassar sig efter honom - men jag vill mena på att spelare som Iniesta, Xavi och Busquets har större inflytande. Just pga faktumet att dom är så pass inskolade i en plan a och inte har någon plan b.
Barcelona Neymar11
2015-01-17 19:17
Gabriel Den matchen var Ronaldinho matchens lirare, minns den väl och hur han lekte med gattuso/Nesta/pirlo! Åh nostalgi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2015-01-17 19:10
Tyvärr Patrik Sjögren. Ronaldo har hittat kärleken igen. Han har hittats på bild i Madrid med sina tre Ballon D'or.
Barcelona Neymar N11
2015-01-17 19:09
Buffon: "Pirlo is the best in his position. C. Ronaldo is the best in the world. But Messi... is the best ever".
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-01-17 18:57
Var skrev ja Xavi var lila bedrövlig som Cesc under Frank?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-01-17 18:53
Gabriel - du missförstod mig, menade att Xavi blev den där ledaren på mittfältet när Deco lämnade. Jag vet att han var ordinarie på mittfältet där han dessutom gjorde det bra. Men Xavi var inte den som bestämde tempot helt själv utan det var även Deco. Jag tror att om Xavi hade lämnat så hade kanske Cesc lyckats.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2015-01-17 18:41
Som culé framkallar Iniesta en mängd känslor och det finns få spelare som är den gentleman Iniesta är men att han inte kan ersättas i dagens Barcelona är så mycket bullshit det bara kan bli. Jag hade bytt honom mot Reus eller Isco utan att tveka en sekund, alla dagar i veckan.
Barcelona Maestro Xavi
2015-01-17 18:34
@Gabriel:

Spelare och människor som Xavi och Iniesta kommer aldrig helt och hållet kunnas ersättas.
Barcelona Gabriel
2015-01-17 18:31
Barcelonistas Är inte helt säker på vad du menar men det stämmer i vilket fall som helst inte alls att Xavi var lika bedrövlig som Fabregas var i Barça under Rijkaard med Deco i laget. Xavi var alltid ordinarie bredvid Deco, och jag minns att han spelade en underbar fotboll oftast. Minns en match mot Milan 04-05 på Camp Nou, samma match som Ronaldinho avgjorde med sitt sjuka mål i slutet. Den matchen var Xavi utan tvekan matchens lirare enligt mig. Han spelade bra hela den säsongen dessutom, och även säsongen därpå var han briljant ända tills han oturligt nog skadade sig och missade en stor del av säsongen. Jag tror att många ofta glömmer hur bra Xavi var även under Rijkaard eftersom det var först under Pep som både Xavi och Iniesta började få sina egentliga erkännanden, detta hör givetvis också ihop med att Spanien började nå sina framgångar med dessa två. Jag föreslår att man laddar ner matcher från säsongen 04-05 och 05-06 och tar en titt på Xavi och hur han spelade. Han var klass redan då!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2015-01-17 18:23
@westinho - Sergio #5:
Jag var helt säker på att han var utlånad, hur kunde jag ha missat det.. Sorry :)
Barcelona westinho - Sergio #5
2015-01-17 18:19
@grande jw:


Fast det gör han väl inte längre? Såldes väl för 4M euro?
Barcelona Barcelonistas
2015-01-17 18:17
Bojan den sopan, minns hur alla trodde att killen skulle bli en av värdens bästa... Lord Bendtner är tom bättre än Kirkic.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2015-01-17 18:14
Nvm
Barcelona Barcelonistas
2015-01-17 17:34
Pl är överskattad fattar ju vem som helst. Vill inte ens veta vad Messi och Ronaldo hade gjort där. Det är ingen slump att Pl spelare floppar i la liga. Dom saknar teknik, Suarez har tekniken i sig men han har inte fått ut all potential i den än. Inte så konstigt med tanke på att han spelar med träben i lfc.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-01-17 17:06
Costa, Aguero och Sanchez, även Yaya ifjol, alla som spelat i La ligan leker fotbollen i den överskattade PL och leder skytteligorna och ändå skulle någon tvivla på att Messi hade svårt att klara sig i PL :)))
Barcelona enkos
2015-01-17 17:06
Costa, Aguero och Sanchez, även Yaya ifjol, alla som spelat i La ligan leker fotbollen i den överskattade PL och leder skytteligorna och ändå skulle någon tvivla på att Messi hade svårt att klara sig i PL :)))
Annons: